עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Dov B,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם אפשרות חריגה ל4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שפות תכנות בעיקר וקצת תכני HD ושימוש אישי מיילים אתרי קניות וכתיבת מסמכי word excel 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?אין העדפה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…

• 0 תגובות
    • 856 צפיות
  2. צריך מפרט למשחקים כבדים תקציב של 7k ...אפשר חריגה קטנה... אני מעוניין גם במסך 22" LG או סמסונג .. תציעו מפרטים...תודה

3. Started by smalul,

למנהלי הפורום - אני מציע להחליף/לעדכן את השאלון הנוכחי בשאלון הבא, שהוא יותר מפורט ויכול לסייע בהרכבת מפרטים: 1. תקציב: א. מה התקציב המקסימאלי? ב. האם להשקיע את כל התקציב הנתון ("לבזבז הכל") או שיש לחסוך ככל שניתן? ג. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. שימושי המחשב: א. למה ישמש המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואת תדירות השימוש בהן (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ג. במידה והמחשב מיועד למשחקים (גיימינג), אילו משחקים ישוחקו על המחשב (ניתן ורצוי לרשום את הדרישות של המשחקים)? ד. במידה והמחשב מיועד למשחקים (גיימינג), באילו הגדרות גרפיות יעשה שימוש (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? באיזו רז…

• 7 תגובות
    • 974 צפיות
  4. Started by kolbasus,

שלום לכול המבינים מטרת המחשב היא משחקים ולכ- 5 שנים קדימה. לגבי ה- OC נכון להיום ינני מעוניין בזה אבל לא רוצה לפסול את האופציה (אולי בעוד שנתיים אעשה למעבד בלבד) המסך שברשותי Sumsung T220P. טוב להלן החלקים שאני מעוניין בהם מעבד: לא בחרתי. לוח אם: לא בחרתי, אבקש עזרתכם דיסק קשיח:ה- Seagate 640Gb 32Mb זכרון:ה- G.kill 4096Mb ddr2 800Mhz (2096x2) - פתוח לשינוי צורב: ה- pioneer 216 dvd+r x20 כטי מסך:ה-radeon hd4870x2 pcie - חובה הבנתי שצריך לשדג את הרקירור של כ.מסך - תציעו מארז: ה-thermaltake Armor+Mx+23cm קירור למעבד: ה- Freezer 7 pro (פתוח לשינוי) ספק:ה- Corsair 650W לא צריך ציוד היקפי דבר נוסף ש"יחסית" חשוב לי זה מחשב שקט אודה לעזרכם ולהצעותכם

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  5. Started by vladk,

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 ¤ 441 INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 1063 GIGABYTE GA-945P-S3 ¤ 531 TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤ 933 POINT-OF-VIEW PCI-EX GeForce 7300GS 256MB DDR (UP TO 512MB) 64 BIT DVI TV/O - RETAIL ¤ 317 COMPUCASE 6C28 ATX MIDI TOWER CASE + HEC 300AR-TF ¤ 285 ¤ 3570 המפרט מ-IQPC. מה דעתכם? בלי מסך או ציוד היקפי, בלי OC, לעבודה משרדית, פיתוח וקצת משחקים. במחשבה להחליף את הכ.מסך לתומך DX10 עוד כחצי שנה. אני מתלבט לגבי המארז. מצד אחד הוא יותר קטן מ-ה-6A21 (וזה טוב), מצד שני הוא מגיע עם ספק לא כזה חזק. תודה

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  6. Started by zomb,

שלום, מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סטנדרטיים כמו fifa וכאלה, צפייה בסרטי בלו-ריי, שמייעת מוזיקה קבצי FLAC באיכות גבוה חשוב הסאונד אך לא צריך כרטיס קול צריך רק SPDIF א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: קל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by d30DK,

היי, ככל הנראה אשדרג את המערכת שלי, חלק כבר שדרגתי עם הזמן, ונשאר השילוש הבא+ספק כוח (הצעה נפרדת): CPU: i7 920 2.66Ghz Motherboard: GA-X58A-UD3R Memory: Kingston DDR3/1333Mhz 2GB x6 החלקים עובדים מצוין, לא עברו המהרה, למיטב ידיעתי אין אחריות (אולי מלבד זיכרון שזה לכל החיים), החלקים בני 3.5 שנים בערך. למי שישאל למה אני משדרג, הסיבה היא בעיקר RAID1 שהוא חובה אצלי וכרגע אין לי כי הכוננים ששדרגתי הם 3TB כל אחד וזה לא נתמך. בנוסף, צריך חיבור USB3 קדמי. רכשתי כרטיסים נפרדים לזה, אבל בגלל הלוח אם וכרטיסי המסך אין מקום (יש קירור בלוח אם בדיוק מול החיבור לכרטיס וכרטיסי המסך לוקחים את המקום לחיבור השני). אשמח לדעת מה המחיר המקובל בשוק כיום לשילוש הנ"ל, ובהצעה נפרדת כמה שווה הספ…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by אמנון_2,

הי, אני רוצה לקנות לאישתי לפטופ חדש בתקציב של עד 4000שח (טיפה גמישות) ואני רוצה לשלם בתשלומים ללא ריבית. היא משתמשת בו הרבה שעות ביום לכן חשוב מסך איכותי. השימוש שלה הוא בעיקר משרדי, עיבוד תמונות (פוטושופ), היא משתמשת ביחסית הרבה תוכנות וטאבים פתוחים בו זמנית (זום,פוושופ, אקסל, פאורפוינט ודפדפן עם 15-20 טאבים פתוחים אצלה כמעט קבוע). אני מתלבט בין : IdeaPad 5 15IIL05/15.6"/i5-1035G1/16GB/512GB SSD/MX330/DOS/Platinum Grey/1.66Kg/1Y באורפיסי או Asus Laptop X515EA-BQ869 ב KSP אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת חג שמח

9. Started by DivineTurtle,

יש לי מחשב קיים, עם מעבד די חלש לגיימינג Dual Core E5700 3GHz כ.מסך (שאני יודע מה טיבו כיום) Radeon HD5750, 1024RAM 4G RAM 1333ghzאני רוצה לשחק מחשקים כגון COD MW3, Battlefield3 בגרפיקה טובה (לא חייב להיות הכל על הכי גבוה, אבל שתהיה סבירה ומשחק חלק לחלוטין)אני מתכוון לרכוש מחשב חדש, ואת הישן להשאיר ולהשתמש בו כמחשב משרדי, כך שאוכל לקחת ממנו זכרון אחד (2G) ואת הכ.מסך.התקציב שלי הוא כ1300 ש"ח ללא ציוד היקפי/

10. שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, מקסימום סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן: מסך (עדיף 23" איכותי. מקלדת, עכבר פשוטים חוטיים) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא, אתקין …

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by asi11,

מעבדי אינטלCore i5 750, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירורGeneric CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטלGIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונותDDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחיםSeagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS כרטיסי מסךASUS GT210 512MB GDDR2 DVI HDMI PCI-E כרטיסי קולOn Board 5.1 Channel Audio צורביםLG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתותOn Board 10/100/1000 מארזיםHJA-241 MIDI Black (No PSU) ספקי כוחGolden Tiger 550W Real, 12cm Fan (24pin) מחיר2615 ₪ איזה מסך ממולץ למחשב זה? משחקי פיפא ומנג'ר.

• 7 תגובות
    • 707 צפיות
  12. השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים (גיימינג נטו) וסרטים ... קצת מכל דבר בסה"כ . -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WatchDogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080X מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על הש…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by dg,

אהלן, כמו שהכותרת אומרת , מעוניין במחשב המיועד למשחקים , כרגע חשבתי לקנות איזה כרטיס זול 7300 או משהו כזה ואח"כ לשדרג למשהו שיתמול ב DX10. מסך אני כבר אקנה כנראה CRT 21 או משהו כזה. תודה מראש לכולם. לא מתוכנן OC!.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by JBar,

אני משדרג את מחשב הגיימינג שלי מ- 2008: * מעבד E8400 * לוח אם LanParty DK x38-T2RB. * כרטיס מסך HD4870x2 ATI Radeon. * ספק 750W Corsair CMPSU-750TXEU. * מארז CoolMaster 690. * זכרון 4GB של G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5 * דיסק קשיח ST1000DM003 • Barracuda Desktop 6Gb/s 1TB Hard Drive (יותר חדש משאר המחשב, משנת 2012). * כרגע ללא כונן DVD. * כרטיס רשת אלחוטית - Marvell Yukon אני גם אשמח לשמוע הצעות למקום בו אפשר למכור את המחשב (מעבר ל yad2 ול trade-zone). תודה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. אז ככה.. אבא שלי מחפש מחשב נייד בעיקר לעבודה.. הוא קיבל מפרט מחבר שלו ורציתי לדעת אם החלקים נורמליים וזה שווה את המחיר? :s05: אז הנה המפרט: מחשב נייד HP דגם המחשב : PAVILON 7020 מעבד intel 2310T 1.46G זכרון ddr2 1024M דיסק קשיח 120G כונן DVD RW כלול כרטיס מסך UP TO 128m מערכת הפעלה Windows Vista כרטיס קול כלול כרטיס רשת 10/100 + אלחוטי כרטיס מודם 56K מסך 768*1024 WIDE 15.4 מקלדת מקורית עכבר TUACH PED סה"כ לתשלום : 975$ האם המחיר בסדר? האם המפרט בסדר? דרך אגב.. העתקתי את מה שהיה רשום על הדף... אבא שלי אמר לי שהוא מוכן להשקיע במחשב עד 1500 דולר.. אז אם יש הצעות אחרות או תוספות.. אז תשתפו אותי בבקשה.. בתודה מתן.

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  16. Started by Ac-Boy,

קצת מכל דבר.. בעיקר הורדת דברים ומשחקים, אבל משחקים חלשים.. זה בשביל בנות דודות שלי.. המפרט שבניתי מKSP המקסימום חריגה עומד על 5200.. חשוב שיהיה מסך LCD 19" ו2GB זיכרון וכמובן E6300.. =] עם ציוד היקפי מלא שזה מקלדת עכבר ורמקולים שהמחשב יהיה מוכן לוויסטה

• 6 תגובות
    • 552 צפיות
  17. היי.. ראיתי כמה מחשבים. הראשון TOSHIBA Satellite L500-1FW עם 3 ג'יגה DDR2 השני LENOVO G550 NTD9AIV 2958-9AG עם DDR3 ועוד שניים חופפים, אחד של LG והשני של DELL.. רציתי לדעת בגדול אם מישהו משתמש באילו מאלה.. שכן היו לי כבר כמה סוגי מחשבים (מהעבודה) אבל אף פעם לא טושיבה.. את המסך של LENOVO ממש לא אהבתי.. נמוך ומעצבן. וגם התזוזה של העכבר לא מרשימה. השימוש חופף.. בעיקר עבודה. קצת מולטימדיה (סרטים, מוזיקה.. וכד,).. דעתכם והמלצותיכם בברכה.. תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום לכולם אני מתעניין בלפטופ עד 3K, רצוי עם מסך טאצ' בגודל "14\"13.3, Windows 8, מעבד i5, וחשוב לי שיהיה חיי סוללה ארוכים וטובים (לפחות 5 שעות שימוש). הגעתי ל-2 המכשירים הללו: Asus R451LA http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=865273 Asus VivoBook V301 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=877542 משום מה קצת קשה למצוא עליהם מידע ברשת (שאני רושם את הדגמים הללו עולות רק תוצאות מישראל...) למישהו יש ניסיון עם אחד המחשבים הללו? האם מומלץ? שמתי לב שהסוללה לא נשלפת, האם זה קריטי? כי יש סיכוי שרוב הזמן המחשב יהיה בחשמל. תודה!

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  19. שלום חברים, אני זקוק למחשב בעיקר למשחקים אך גם לדברים נוספים כמו עריכת ווידאו. התקציב שלי הוא עד 6000 שקל כולל מסך. המפרט שאני רוצה , יהיה בו כלול: Intel Pentium 4 2.53GHz 512K 533MHz Socket 478 המוכר בחנות המחשבים אמר לי שהחזירו את המעבדים האלה מהחנויות בגלל שהיתה פגם בהם, מישהו יודע משהו על זה? לוח אם זה ASUS P4B533-E או Gigabyte 8IEXP, למישהו יש המלצה על אחד מהם? כרטיס מסך זה Gigabyte Radeon9000 Pro. אני שונא Nvidia. דיסק קשיח זה: WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache Special Edition כרטיס קול זה: Hercules Game Fortissimo 3 DVD DVD-ROM Pioneer 16/40 אני צריך לעשות חישוב אם כל הרכיבים האלה יספיקו לתקציב שלי, מישהו מוכן בבקשה לעשות לי חישוב. תגידו לי אם אני צריך לשנות משהו או להוסי…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by FPSbanana,

יש לי מחשב נייד שלLenovo הוא יכול להריץ את סורס על HIGH ? http://www.pcmarket.co.il/product.asp?id=1045

• 3 תגובות
    • 712 צפיות
  21. היי חבר'ה.. לא יודע אם זוכרים אותי עוד פה..עברו שנים מאז שנכנסתי לאתר, בכל אופן הייתי משתמש מאוד פעיל בזמנו (מדבר על לפני 5-6 שנים). בכל מקרה, אני קונה מחשב חדש..מחנות של חבר, השאלה שלי היא האם זה משתלם לעומת המחיר? כמובן מבחינת מחיר=תמורה אודה לכם מאוד מאוד אם תכתבו כמה שיותר דעות.. מטרת המחשב המרכזית = גלישה באינטרנט\מסנג'ר\שמיעת מוזיקה + משחקים מתי שיוצא. צריך שהמחשב לא ייתקע בMSN וכאלה כי הנוכחי שלי כבר מאוס עליי עם הקטע הזה להלן המפרט: מעבד:Intel core 2 duo E7300 לוח אם:ASUS P5K SE כרטיס מסך: Sparkle GeForce 9400 GT 512MB PCIE דיסק קשיח:ללא (ישלי בבית כבר 160..אז חסכתי) כרטיס קול:8 מובנה עם HIGE DEFITNITION צורב: ללא (ישלי כבר אחד בבית) מארז: סטוק ללא חב…

• 8 תגובות
    • 861 צפיות
  22. שלום, ראשית, אני מקווה שאני שואל בפורום הנכון. ברשותי מחשב נייד HP 530 (בן כשנה+) עם חלונות ויסטה (basic). לפני כחודש וחצי התקנתי את המחשב מחדש (שיחזור ע"י ה-HP Backup). לאחרונה החלה לי בעייה של היעלמות האינטרנט (בחיבור אלחוטי) לאחר זמן מה של חיבור. אייקון שליד השעון עדיין מראה שיש חיבור לאינטרנט, אבל לא הפיירפוקס ולא אינטרנט אקספלורר מעלים דפי אינטרנט כלשהם. גם כיבוי והדלקה של כרטיס הרשת לא עוזר - אלא רק אתחול המחשב. ניסיתי לעדכון דרייבר של הכרטיס רשת האלחוטי - אך לא השתנה דבר. בנוסף כדאי לציין שלרוב כשזה קורה ואני פותח את ה-task manager אני יכול לראות שם תהליך פועל של פיירפוקס או אינטרנט אקספלורר (בהתאם למה שהתמשתי אחרון) - למרות שלשניהם אין חלונות פתוחים. כאשר מסמנים ת…

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  23. שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד גודל 13.3" - 14". מחיר עד 4000 ש"ח - אך עדיף לכיוון ה3000. אני רוצה: i5/i3 4GB+ אין צורך בכרטיס מסך חשיבות גבוהה למשקל נמוך עדיפות dell/asus/acer או חברה מומלצת אחרת. נכון לעכשיו אני מכוון על Asus U31SD RX146V. האם הוא מומלץ? יש משהו אחר? וגם חשוב, איפה קונים בזול ואמין? תודה רבה לכולם!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by AmL1,

יש הרבה הבדל בין מעבד 1.8 למעבד 2.0?

• 6 תגובות
    • 769 צפיות
  25. Started by geigera,

שלום רב יש לי IBM think pad r50e. יש לו תקלה שכל פעם שהוא מנותק מהחשמל מיד הוא עושה restart וגם לא מצליח לעלות חזרה. נתתי לטכנאי והוא לא איתר את התקלה. זו לא בעיה בסוללה כי ניסיתי גם עם סוללה אחרת. יש לכם כיוון מה זה יכול להיות? תודה ארי

• 0 תגובות
    • 554 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.