עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני צריך לחבר מפרט למחשב + מסך 19 lcd עד 3000 ש"ח הוא צריך את זה לעבודות גרפיקה "פשוטות" (קצת פוטו שופ וכאלה) בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 478 צפיות
  2. Started by yossiadir,

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? bfbc2, dirt2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש כבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפ…

• 4 תגובות
    • 478 צפיות
  3. Started by pyroman,

היי לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב בימים הקרובים אז חשבתי להתייעץ פה לפני שאני הולך לחנות כלשהי. המחשב ישמש למשחקים בעיקר למשחקים (70-80 אחוז) אבל גם להכנת עבודות וגלישה באינטרנט. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג ב 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). יעשה שימוש ב MATLAB ופוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקים הכבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מ…

• 1 תגובה
    • 478 צפיות
  4. Started by omrit,

שלום, אני מחפש מחשב בסיסי לזוג מבוגרים. מיותר לומר שהשימוש יהיה בסיסי. אשמח לחוות דעת: מעבד AMD Athlon 64 X2 4400+ Socket AM2 Box ¤374 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1197 לוח אם ASUS M2A-VM ¤304 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31540 כונן קשיח Western Digital WD1601ABYS 160GB SATA2 16MB ¤280 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1601ABYS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL 5-5-5-15 NT ¤191 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-5400PHU2-2GBNT צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤168 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=30916 כונן דיסקטים שחור SONY Floppy 1.44MB (כן אני יודע, הם התעקשו- מיותר לומר משהו …

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  5. שלום לכולם. אני מעוניין במפרט מחשב שיוכל לשרת אותי נאמנה בתחביב האהוב של משחקי מחשב. אבל, אני צריך שהחומרה תוכל לשרת אותי במקביל גם לעריכת וידאו באויד. כמו שחלקכם יודעים אויד היא תוכנה סנובית שלא מוכנה לעבוד עם כל סוגי החומרה ולכן חשוב שהמפרט יתאים גם למשחקים וגם לעריכה (לדוגמא, אני יודע שאויד מעדיפה כרטיסי NVIDIA בוידאו ו-CREATIVE בסאונד, ולא מסתדרת בכלל עם כרטיסים מובנים בלוח אם למינהם). אני יודע שהמצב לא אידאלי ושמחשב צריך לייעד או למשחקים, או לעבודה גרפית אבל זה המצב כרגע, אז נאלץ לשלב. התקציב שלי נע בין 3000 ל-4000 ש"ח (אם אתם חושבים שחריגה קטנה תשרת אותי נאמנה אז בסדר). מיותר לציין שאני מעוניין לשחק במשחקים חזקים ושהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן בלי צורך לשדרג בעוד חצי ש…

• 2 תגובות
    • 478 צפיות
  6. שלום לכל המומחים, המחשב ישמש לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, משחקים כבדים ועבודה שוטפת באופיס ושאר התוכנות הפופולאריות. המחשב אמור להחזיק 5 שנים ללא שדרוג ולכן המחיר הגבוה שאני מוכן לשלם. לא יבוצע בו OC. דרוש לי מסך 19 אינץ' מינימום ושיהיה ממש טוב. הייתי שמח לקבל מספר אפשרויות למסכים מומלצים (אפשרי גם ווייד סקרין). באופציית המעבד הייתי רוצה לקבל הצעות רק של אינטל. אין לי כוונה לרכוש שני כרטיסי מסך ולהתקינם במקביל או משהו כזה. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  7. חבר מחפש מחשב זול למשחקי מחשב לילדים (בני 6-8) שניתן יהיה לשדרגו בעתיד כך שיחזיק מעמד שנתיים שלוש. אין צורך בציוד היקפי. הוא מנסה להשאר בתחום ה 1200 ש"ח אך אמרתי לו שממה שקראתי קרוב יותר ל1500 ש"ח מה דעתכם על המפרט הבא והאם ניתן לוותר בינתיים על כרטיס מסך כדי לחסוך בעלויות? מעבד Intel Pentium Dual-Core E2180 Box ¤326 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2180 לוח אם GIGABYTE GA-945GCM-S2L ¤242 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39125 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB SATA2 8MB ¤214 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667MHz CL 5-5-5-15 ¤99 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G כרטיס גרפי…

• 5 תגובות
    • 477 צפיות
  8. רצוי מאוד שזה יהיה ב-6 אלף. אם יהיה משמעותי אם אני יוסיף כמה מאות (אבל ממש משמעותי) אני מוכן להוסיף עוד אלפייה. אז מה צריך? -מסך שטוח דק 22 אינץ' wide -עכבר ומקלדת אלחוטיים (חובה) -רצוי מאוד שיהיה שלט לשליטה במחשב, אבל לא חובה... (מן מדיה סנטר) -מערכת הפעלה כלולה של windows vista service pack 1 לא הגירסא של ה-home edition בשום פנים ואופן. -wifi בנוי חובה. -מארז שכולל בתוכו הכל כולל הכל. (לוח אם, כרטיס מסך, מעבד... וכ"ו). -דיסק קשיח של חצי טרה (אם אפשר שניים של 250 כל אחד זה סבבה). -זיכרונות ראם 4 ג'יגה (חובה). רצוי כמה שפחות כסף כמובן.... אני לא צריך את ההכי טוב שיש. לא לקחת את ההכי חזק ב-1000 שקל יותר כי אפשר... אני אסתפק בפחות. זה מיועד לקצת מהכל (משחקים, עבוד…

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  9. לוח XFX 750SLI בגירסא החדשה של הציפסט עם קרור מיוחד קבלים מוצקים ואפשרויות OC נרחבות 1800MHZ FSB 1600MHZ DDR2 2X PCIe X16 2.0 כרטיס מסך : 2 יחידות של 9800GTXPLUS בגירסאת OC מעבד : INTEL E8500 מעולה למשחקים קרור למעבד: ZEROtherm FZ120 nanoxia סופר מאורר ל OC עם מאורר סופר שקט של nanoxia זיכרונות: GSKILL 4GB 1000MHZ PI עם צלעות קרור איכותיים ביותר דיסק קשיח: 640GB WD שקט , קריר מארז: COOLER MASTER 690 מאורר ומרווח + 2 יחידות של 120MM מתנה ספקי כח: CoolerMaster Real Power Pro 650W הסידרה החדשה של CM עם 5 שנים אחריות ו 80PLUS

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  10. שלום לכולם, אני סטודנט לתקשורת חזותית שנה ג' ומחפש המלצה למחשב טוב לעריכה גרפית, התקציב שלי הוא 3500 למרות שהייתי מעדיף לא לחרוג אני מוכן להתגמש לטובת הבדל משמעותי בביצועים חשוב שמעבר לפוטושופ, אינדיזיין ואילוסטרייטור, הוא יוכל להריץ תוכנות לעריכת וידאו, אפטר ופרימייר. גודל מסך מ-13" משקל ממש לא משנה לי. לגבי זמן סוללה אני מוכן להתגמש, לא ארוך. אין דרישה ליציאות מיוחדות. בלוטות: כן צורב DVD כן לא נדרשת אחריות בינלאומית לכלול מערכת הפעלה המון תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית (תוכנות אופיס), אינטרנט ומעט מדיה (צריבה, itunes, סרטים וכו') 3.. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.- אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 עדיף שיהיה רגוע... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  12. Started by Brillix,

שלום לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם לגבי המפרט, זה מחשב לטובת Virtual Environments (הסביבות עצמן לא CPU Intensive) אבל צורכות זיכרון רב ו-I/O. כמה שאלות נקודיות : 1. האם ה-SSD שבחרתי איכותי ומספק Performance טוב ? 2. אני זקוק להמלצה לקירור המעבד. 3. זקוק להמלצה למארז איכותי, שקט וקטן ככל האפשר, המחשב יושב על שולחן העבודה. להלן המפרט: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: AMD FX x4 Quad-Core FX-4100 Socket AM3+ 3.6GHz Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 64 Pro 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus M5A97 AM3+, AMD 970, DDR3 1866Mhz, 2xPCI-E 1 זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1 כונני SSD: Crucial m4 2.5'' 256GB SSD MLC SATA …

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  13. Started by yanivox,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסוליד וורקס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן- תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIABLO וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  14. אני צריך מחשב נייד - לרוב עובד בעמדה עם מסך אבל רוצה את האפשרות לעבוד בסלון - לשימוש יום יומי. עיקר השימוש שלי בו זה גלישה רגילה, עבודה משרדית, תכנות ועיבוד נתונים. אני עובד עם UBUNTU ומשימות קשות של עיבוד נתונים אני עושה ב COLAB, אז אני לא צריך כרטיס מסך או מעבד חזקים במיוחד. חשוב לי בעיקר שהמחשב יעבוד חלק (לקריאת כתבות, צפייה ביוטיוב, תפעול VSCODE, חיבורי WIFI/BLUETOOTH/..). המחשבים הקודמים שלי: THINKPAD P14S - מעבד RYZEN 7 PRO עם 16 ליבות ו 32 ראם. אני מחליף אותו כי אני צריך להחזיר אותו לעבודה. השתמשתי בכל הליבות והראם של המחשב הזה אולי פעמיים בשנה האחרונה וגם אז לא באמת הייתי חייב את כל המשאבים האלה. IDEAPAD 510S - מעבד I3 דור 6 עם 8 ראם. הוא עדיין עובד אבל הוא עושה …

15. היי לכולם ! גמר חתימה טובה ! בקיצור - כן, בהחלט ! כל מי שמתעסק ב :: V - RAY OCTANE Redshift לדוגמה, ב - Redshift יראה שיפור ניכר בביצועים כבר עם 3080, שמהיר כמעט כפליים מ - 2080S, וקצת יותר מ - 3080 עם 3090 ..... ( כ - 15 אחוז ) אבל כאן זה כבר עניין הכדאיות הכלכלית. ההבדלים דומים גם בשתי התוכנות האחרות.

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  16. שלום לכל, אני זקוק למחשב חזק ומהיר ואמין (שאינו נוטה לקרוס...) לעבודה עם תוכנות מוסיקה (הקלטה עריכה ProTools תווי Sibelius, Finale) ותוכנות עריכת ווידאו ( Vegas, final cut etc) ופוטושופ. הסדרה החדשה של מק אינה עונה על הדריישות. עד כה עבדתי בעיקר על מק ולעיתים על pc אני מתמצא בשתי מערכות ההפעלה (פחות או יותר). אשמח להלצות וכו׳, תודה.

17. Started by shmulik2008,

אחרי שנשרף לי הכרטיס מסך הקודם החלטתי שGT430 לא מספיק לי,ועל הדרך אני יחליף את הלוח עם והזכרונות שלי ששווים לתחת,אני סומך עליכם שתתנו לי את החלקים הטובים ביותר במחיר הנח ביותר התקציב הוא בין 1000 ל1500 עם דגש לכמה שפחות רק אם זה ממש קריטי אני לא יודע מה הספק אני רק יודע שהוא 550W CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Motherboard Name Gigabyte GA-EP43-DS3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) System Memory 3456 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Video Adapter NVIDIA GeForce GT 430 (1024 MB)

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  18. Started by Shickolinisys,

1. מה התקציב המקסימאלי? באזור ה4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להתמש בכולו, אבל אם זה לא ממש חשוב אז מין הסתם עדיף שלא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות קטנות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, סרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים החדשים של ימינו, MW החדש לדוגמה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600X1200, 19", אבל שתיהיה אפשרות לשדרג בעתיד למסך גדול יותר. -לא…

19. Started by JSK,

אז ככה, אחרי שהרבה זמן התלבטתי ושקלתי דברים הנה המפרט הספי שלי: Intel Core 2 Duo E6300 Gigabyte GA-945P-S3 Supertalent 1024MB Dual Channel 667MHZ + Heat Sink Leadtek Winfast 7900GS 256MB (יהיה OC עד שהטמפ' והארטיפקטים יגבילו אותי) Samsung SATA2 160GB 8MB Hec 400TRT Sunbeam Transformer- אני מחליף לו את המאווררים בכאלה שקטים של AC סה"כ בערך 4400-4500 רציתי לדעת איך המפרט? הוא יריץ משחקים חדשים טוב? עכשיו לשאלה היותר גדולה בעצם: יש לי את הכסף (לא בדיוק אבל אני יכול לגרד) ל2 סטיקים של גיגה של סופרטאלנט (כמו עכשיו רק להכפיל את הזיכרון). זה יוצתא לי מאד זול ובמקום עוד 660 כמו שזה עולה עכשיו זה עולה לי 1050 ש"ח, זאת אומרת בערך עוד 500 ש"ח. האם כדאי לי? זה יתן לי שיפור …

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  20. מעבד- INTEL E6300 לוח אם- GIGABYTE 945P S3 775 זכרון- PATRIOT 512MBX2 DDR 667 דיסק קשיח- WD 160GB SATA2 כרטיס מסך- GEFORCE GT 256MB PCIE צורב - SONY SILVE RDVD-RWX16 מארז- CASE CARIZMA 400W סה"כ - 3600 ש' מה אתם אומרים על המפרט? PATRIOT זאת חברה טובה בזכרונות?

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  21. Started by RonaldinHo10,

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=92&CatCode=1 האם שווה את המחיר? המחשב מיועד לעבודה משרדית, במה לבחור? AMD או אינטל ? (סביר להניח ששניהם סלרון וסמפרון) באיזה לוח אם לבחור ? ASUS או MSI ? תודה.

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  22. Started by retro4,

אז ככה, חובה: מעבדe6300 1gb זכרון - ddr2 667mhz ( האם יש ייתרון עדיין בפיצול הזיכרון לשני כרטיסי 512 או שזה כבר לא נחוץ?) דיסק 160GB - SATA 2 WD עכשיו הבעייה מתחילה בלוח-אם וכ.מסך. (לא משנה איזה כרטיס מסך, אפילו OB - אבל חובה יציאת DVI) באופן עקרוני אני בכלל לא גיימר, רק מידיי פעם - כשממש משעמם . אותו דבר לגבי OC -אין לי מושג ולא רוצה להיכנס לזה. לוח-אם - חשבתי לכיוון של ה-asrock 945G-DVI(לפי מה שקראתי זו חברת בת של ASUS - אז באופן עקרוני אפשר לסמוך עליהם?) או לוח-אם של אינטל (הבנתי שבדגמים של ה-965 יש כ.מסך OB עם יציאת DVI ויש אופצייה בעתיד לשדרג ל-core extreme). אני פתוח להצעות לגבי הלוח-אם - אפילו לוח אם ללא כ.מסך מובנה והוספה של כ.מסך רגיל - כמובן במסגרת התקציב. נו…

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  23. Started by fox48,

שלום לכולם, אני מבקש את חוות דעתכם על המפרטים הבאים: 1. מעבד: intel Core 2 Duo 2.13 Ghz E6400 2Mb 775LGA לוח אם: DFI Infinity 975G/X PCIE 775 זיכרון: 1024Mb DDR2 667+cooling דיסק קשיח:2 HDD 160GB 7200RPM SATA כרטיס מסך: WinFast PX7600GS 256Mb כונן אופטי: DVDRW Sony *16 DUAL מארז: 12m'm Fan Original 64BIT מחיר: 4790 ש"ח 2. מעבד: AMD 3800 Dual Core AM2 64BIT לוח אם: DFI Infinity NF4 Ultra AM2 PCIE זיכרון: 1024Mb DDR2 667+cooling דיסק קשיח: HDD 160GB 7200RPM SATA2 כרטיס מסך: XFX7300LE 256Mb-512Mb PCIE כונן אופטי: DVDRW Sony *16 DUAL מארז: 12m'm Fan Original 64BIT מחיר: 3590 ש"ח תודה מראש לכל המגיבים

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  24. בבקשה שיהיה חזק למשחקים כבדים, ולא חייב מארז מפואר, שיהיה מחשב טוב ושלא יתפוצץ גם מרוב החום

• 4 תגובות
    • 477 צפיות
  25. Started by אלעד6,

אני רוצה לקנות מחשב HTPC ויהיה טוב גם לVISTA ULTIMATE מבחינת חומרה וגם יהיה טוב למשחקים.. לא כבדים במיוחד... יש לי FX7800GT מהמחשב הקודם שלי הקטע הוא כזה... המחשב צריך להיות קטן ברמות מטורפות ושיהיה אפשר להשיג את כל החלקים בארץ אני צריך רק -מארז -לוח -מעבד -זכרון 2G אני חשבתי על shuttle sg33g5 2GB Dual Channel 667MHZ intel Quad Core q6600 אשמח לקבל תגובות על המפרט ואם יש למישהו הצעות יותר טובות בשביל זה אני פה =] התקציב הוא 4500 ככה

• 3 תגובות
    • 477 צפיות

דיונים חדשים בפורומים