ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
-
שלום לכולם, אני סטודט כרגע למדעי המחשב בטכניון (שנה א') אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש של DELL ולהביא אותו מארה"ב. הסתכלתי באתר של דל ויש מגוון עצום. החלטתי שאני רוצה מסך 15.6 והסתכלתי על דגם הSTUDIO עם מאבד core i7 720 או core i5 430 לא יודע מה לבחור... בנוסף אני רוצה לקחת את זה עם הכרטיס מסך של ATI 4570 האם הוא יהי טוב גם למשחקים... אשמח לקבל את דעתכם... (אשמח לדעת גם בדיוק מה ההבדלים בין שני המעבדים) תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תקציב - 4000 ש"ח. אם יש הבדל ממש משמעותי עבור השימוש היחסית בסיסי, אני אשמח לשמוע. שימוש - בעיקר קריאה ועריכה של מסמכים בoffice עם גלישה סטנדרטית באינטרנט, ומעט (מאוד) צפייה בסרטים. ציוד היקפי - עכבר אלחוטי פשוט. שקט - לא כזה קריטי. מערכת הפעלה - Windows 10 ובנוסף Office (אם יש הנחה לסטודנטים אז אדרבא). חנות - עדיף כזו שעובדת באזור הגולן, אך לא חובה. מתי? - כמה שיותר מהר. חיבורים - סטנדרטי: aux, ethernet, USB, HDMI. שדרוג? לא מתוכנן. כמה דרישות חשובות שלא מצוינות ב"שאלון הרשמי": גודל - 15 אינץ'. משקל - עד 2.5 קילו (רצוי כמה שפחות בתכל'ס). חברה - אין העדפה מיוחדת, אבל כמובן עדיף כמה שפחות bloatware. אח…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מיתלבט בין שתי גישות ...AMD או INTEL ---- לגימינג בינוני ולא כבד 1שניהם עולים מחיר דומה ההבדל הוא בכרטיס המסך היותר טוב במיפרט AMD [TABLE=class: bar, width: 90%] [TR] [TD=width: 80, align: right] מעבד: [/TD] [TD=align: right]INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪978[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] לוח אם: [/TD] [TD=align: right]GIGABYTE GA-B85M-HD3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪449[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] כרטיס מסך: [/TD] [TD=align: right]GIGABYTE GTX660 "OC" 2GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1063[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] הרכבת מחשב: [/TD] [TD=align: right]קניית מו…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי יש לי מפרט ששודרג עם השנים. בגדול הוא מכיל I5 2500 8GB RAM DDR3 GTX 970 256SSD מחובר למסך 24 של סמסונג 1080 מסיבות כאלו ואחרות החומרה התחילה להתעייף- כמה הפסקות חשמל גרמו ליציאת HDMI של הGPU להשרף. והיום אני משתמש במתאם DVI בנוסף מסיבה לא ברורה, אחת לכמה זמן לאחר שהמחשב כבוי, אני מנסה להדליק אותו ואין אותו למסך. רק ניתוק של המחשב מהחשמל (פיזית את הכבל) למשך שעה, והחזרתו, גורמים לו לחזור לחיים. כנראה קשור בספק\כרטיס מסך\לוח אם. אין לי זמן ורצון לאתר את הבעיה (ההתעסקות עם הכרטיס מסך לפני שנתיים גזלה לי 3 שבועות מהחיים), וזו הזדמנות להחלפת המערכת. בגדול רוב השימושים הם משרדיים רגילים- הרבה…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אבקש עזרה לבנות מפרט עפ"י הנתונים המתוארים כאן:. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא לאמא שלי כך שהשימושים הם "משרדים" ואינטרנטים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כפי שציינתי שימושים לא כבדים במיוחד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - יש לה מסך Horizon 2019B (כניסת dvi אם זכור לי נכון). -לא…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז זהו המפרט: מעבד: ?AMD? Price Units Total Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore לוח אם: ?AMD? GIGABYTE Price Units Total M55GM-S2G AM2, DDRII 800 (Overclocked) זכרון: DDR II 667 Price Units Total 1GB Spectek דיסק קשיח: Hitachi Price Units Total Deskstar 80GB SATA II צורב:DVD Recorders Price Units Total LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 כרטיס מסך: Point Of View Price Units Total 7600GS 256MB DDRII, TV, DVI, PCI-E מארז וספק:Foxconn 3TL2-560 Silver/Black USB Front True Power 300W FSP Case אז זהו המפרט, סה"כ 3300ש"ח, בלי ציוד היקפי[רמקולים,עכבר,מקלדת] ובמזומן! נו? מה אתם אומרים גדולי המומחים? אשמח לשמוע כל דעה והצעה. תודה
-
- 32 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד DELL - vostro 1320 מותקן חלונות 7 פרו. שהסוללה שלי מלאה 100%. אני מנתק ספק חיבור חשמל למחשב נייד. תוך 5 או 10 דקות המחשב נייד ניכבה. הרי סוללה מלאה 100% הסוללה תקינה. למה מחשב נייד ניכבה? אגב: ביטלתי ניהול צריכת חשמל שומר מסך הכל.עדיין אותו בעיה. מה המקור הבעיה תקלה הזה? בתודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים, במסגרת העבודה שלי אני נדרש למצוא מחשב שיהיה חזק מאוד וישמש לצרכים של Machine Learning / A.I ובנוסף לטובת פריצת Hashes (HashCat, JohnTheRipper) וכו'. אשמח לקבל ייעוץ מאיפה ניתן לרכוש מחשבים מסוג אלו, ובנוסף המלצה על מפרטים מסוימים . כמובן אשמח לקבל כיוון איפה כדאי יותר להשקיע - בזיכרון ה RAM, CPU,GPU וכו'? התקציב הוא עד 70 אלף דולר :) תודה מראש, מושיק
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
מסך - XGA TFT 14.1 - אפילו 12 אינץ יספיקו לי זכרון - 256 DDR - לא צריך יותר מעבד - AMD AXP 1500+ - אני יודע שהוא זולל חשמל אבל אני מעדיף amd כרטיס רשת - Intel 10/100 - מתאים ל-ADSL שאני הולך לחבר מודם פקס - 56K דיסק קשיח - 20GB כרטיס מסך - ATi Radeon Mobilty 64 mb כונן - DVDx8 מערכת הפעלה - WinXP Home + Office 2000 מתנה עכשיו לשאלות: 1 - אני רוצה לחבר ADSL אז USB נכון? 2 - מחיר הוא 6299 ש"ח, טוב? המחשב הוא של Compaq דגם: Presario 907EA תודה מראש imac!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אין לי יותר מידי ידע וניסיון, וכול המפרט נבנה על פי מדריכים פה ובאינטרנט (Tomshardware בעיקר) השימושים העיקריים: מולטימידיה, תכנות (כתחביב, לא כעבודה) ולעיתים רחוקות שימוש בפוטושופ ואו תוכנה לעריכת סרטים. בקשר למשחקים, אני לא משחק מעבר לGTA/BF וגם בהם אני בקושי אגע. זה בעיקר מחשב למטרות כלליות, ובדגש על תכנות. כמובן שהיכולת של "ריבוי משימות/ תהליכים" חשובה, כך שאוכל לפתוח כמה תוכנות במקביל ולא ארגיש האטה משמעותית. דבר זה בנוסף לחלק התכונתי הם החשובים ביותר, גם במחיר בירידה של ביצועים במשחק. התקציב נבנה לתוך המחשב, אך בעיקרון לא אמור לעבור את ה4500 ש''ח. (בלי קשר למסך) * לגבי מקום הקניה, אני מבקש שזה יהיה או מIVORY או מKSP, או משילוב של שניהם יחד. בנוסף למפרט, ליד כל…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני זקוק להמלצה למטרת שדרוג מחשב בתקציב של עד 2300+-. השימוש הוא כללי החל מסרטים, גיימינג מדי פעם, גלישה ותכנות! יש לי כבר את הרכיבים הבאים: 1. SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5 2. SSD 840 EVO 2.5-inch SATA 250GB 3. ST1000NM0011 ES SATA 6Gb/s 1TB Hard Drive אני צריך המלצה עבור: 1. מעבד Core i5/i7 + קירור טוב ושקט. 2. זיכרון 8 ג'יגה (בודד). 3. לוח אם עם חריצי הרחבה ושיהיה "מרווח", שיחזיק גם לעתיד. 4. מארז איכותי ושקט, עם אוורור טוב! 4. ספק כח שקט עם מספיק מחברים למקרה של שדרוגים בעתיד. 5. צורב. זה מה שיצא לי בניסיון ראשון: מעבד: : מעבד Intel Core i5 4460 Tray בקניית מחשב חדש ₪ 780 x 1 קירור למעבד: : Arctic Freezer 7pro rev2 בקניית מחשב חדש ₪ 103 x 1 לוח אם: …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך, אבל עדיך שיחזיק עוד שנה מאשר לחסוך פה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: לא רוצה הגבלה. כל דבר שיוצא בשלוש שנים בקרובות לפחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: יש לי מסך גרוע של 4:3, מתכנן לשדרג מתישהו למשהו רציני. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמובן 3. האם יש צורך בציוד הקפי: כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע …
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לא עושה OC. למשחקים. AMD Athlon 64 3000+ Gigabyte K8N Ultra-9 Sapphire Radeon X800XL 256MB TT Silent PurePower 480W לחנות הזאת (זיגזג) אין את האנרמקס לא נורא, אני לא עושה אוברקלוק Supertalent 601UF Silver Seagate 160GB NCQ SATA אני מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה כשלקחתי 160 עם אנ.סי.קיו מאשר 200 ללא אנ.סי.קיו 2x512MB TwinMos DDR400 Sony 1.44 בשביל אמא שלי Microsoft MultiMedia Keyboard Black Logitech MX-518 =] TT PerfectLight SoundControl Cold Cathode BLUE LG F900P כמו שהמליצו לי פה הרכבה (אבא שלי רצה... מה אכפת, הוא משלם) סה"כ 8790 ש"ח אחלה מפרט נכון? :]
-
- 32 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אתמול קיבלתי את הנטבוק שהזמתי מארה"ב - ASUS 1215B. http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215B/ יש לי כמה שאלות: 1. אני מעוניין לשדרג את הזכרון מ-2GB ל-4GB, האם השדרוג שווה את הכסף (בערך 200 ש"ח) והאם אני ירגיש הבדל בביצועים? 2. אני מעוניין לשדרג את הדיסק הקשיח ל-SSD, שוב, האם השדרוג שווה את הכסף (בערך 500 ש"ח) והאם אני ירגיש הבדל בביצועים? 3. אני רוצה לפרמט, יש לי דיסק מקורי של Windows 7 Home Premium 64 Bit שקניתי בארץ (גרסא באנגלית), כביכול זו אותה הגרסא בדיוק שמותקנת גם על הנטבוק. רציתי לשאול אם אולי יכולה להיות בעיה עם האקטיבציה בגלל שזה גרסא מהארץ והרי שהסיראל שרשום על גב הנייד הוא כביכול של גרסא מארה"ב, ונניח שתהיה בעיה, האם מיקרוסופט ישראל יעזרו לי לעשות אקטיבציה ב…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב זול למשחקים, חשוב לי שיוכל להריץ את רובם, לא קריטי שיהיה רזולוציה סופר גבוהה ופילטרים וכו'..אשמח לשמוע אם משהו מהפריטים מתנגש, כבר התבלבלתי לגמרי מכל השפע שיש בשוק.. Intel Pentium G850 2.9Ghz, s1155 3MB, DualCore, GPU Core, Tray לוח אם Asus P5G41T-M LX s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR3 1333, VGA, PCI-E, HDAudio זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1333Mhz Value Dual Channel CL9-9-9-24 Gigabyte GT610 Silent 1GB DDR3 DVI HDMI PCI-E Western Digital Caviar Green 500GB IntelliPower, 64MB Sata III WD5000AZRX ספק כח Thermaltake Litepower 500W Active PFC 12cm Fan (Retail) מארז Thermaltake V3 BlacX Edition Middle Tower Series Black Case No…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר ההמלצה שלכם על מפרט לביתי הקט (שנקנה ואני מרוצה ממנו), הגיע הזמן לצ'פר את העסק. זקוק להמלצה למפרט מחשב שיעבוד חזק ואינטנסיבי בתחום תלת מימד ואפטר אפקטס. לגבי השאלות המקובלות: תקציב מקסימלי - 8000 ש"ח (ניתן לנצל את כל התקציב) שימושים צפויים - מחשב עבודה עבודה עבודה: תלת מימד (3dsMax, Boujou, Zbrush) | עריכה: אפטר אפקטס (משתמשים המון!) ציוד היקפי - אין צורך שקט במחשב - שיהיה שקט סביר (במדד השקט: 6) אוברקלוקינג - לגמרי לא! שדרוג עתידי - רצוי, אבל לא על חשבון איכות עכשיווית מספר דברים חשובים: 1. רצוי מסדרת המעבדים החדשים (סאנדי ברידג' אם אני לא טועה) 2. רצוי לפחות 12GB זכרון פנימי 3. כרטיס מסך - אם אפשר לתת אופציה לכרטיס מקצועי ואופצייה לכרטיס רגיל (אבל חזק),…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח לאבא שלי. דרישות: תקציב 3000₪ בעל יכולת להריץ ווינדוס 11 אין צורך במקלדת, עכבר יעביר מהקודם יש לו הארד דיסק HDD ארוז, אז לא צריך רק SSD שלא יתקשר אליי כל שני וחמישי שהמחשב נתקע. עצות מנומקות יתקבלו בברכה, אוהד
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 3 followers
-
-
סבא שלי צריך מחשב חדש, תוך השארת הישן. לרוב הוא גולש באינטרנט, משחק מקסימום משחקים פשוטים (רמה של סוליטר), צריך מערכת הפעלה מקורית (סביר להניח ש-WIN7 Home Premium תעשה את העבודה), עדיף לחסוך, אבל לא לעבור את התקציב המקסימלי כולל הרכבה ומערכת הפעלה, שימוש במחשב יהיה מזדמן עד תדיר, שקט לא רלוונטי כי הוא לא נשאר עובד בלילה, לא יהיה אוברקלוק במפרט בשום צורה (מלבד אוטומטי, המובנה במעבדי הסנדי ברידג'), אני רוצה את המחשב או מ-Zigzag2000, או מ-RSM בכפר סבא. גם סניף קריית אונו של KSP אוכל. לשימושים שציינתי, לא סביר שדרוג של המחשב, ולכן אין צורך לשמור על אופק שדרוג גדול מדי. בהצלחה. הרמקולים לא צריכים להיות מאוד איכותיים, עכבר נוח יתקבל בברכה, מקלדת נוחה גם. מסך גדול רצוי, והכי …
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שיריץ סרטי HD חלק בכל הפורמטים, וגם את המשחק Hearthstone (דרישות) אני קונה בארה"ב והתקציב שלי הוא עד 750$ אבל כמובן אם יש יותר זול אז עדיף. וסתם לידע כללי - כמה יעלה נייד שיריץ בצורה סבירה GTA5?
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברים, אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי מתמטיקה ואני זקוק לעזרה בבחירת המחשב (יכול להיות שבהמשך הלימודים גם אשלב מדעי המחשב). שימושים עיקריים: הלפטופ ישמש בעיקר ללימודים (הרבה שימוש באופיס והרבה קריאה) ולצפייה בסדרות/סרטים. כנראה שבשלב מאוחר יותר גם תכנות. מה חשוב לי: -חשוב לי שהמחשב ישקול כמה שפחות (פחות מקילו וחצי), מכיוון שלרוב אני מתכנן ללכת ברגל ללימודים. -גודל המסך באיזור 13 אינץ׳. -חשוב לי גם שהמחשב ייראה טוב. -כמובן שהכי חשוב שהמחשב יתאים לשימושים העקריים, יהיה מהיר ושישרת אותי נאמנה. -חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט. -חיי סוללה ארוכים ככל הניתן. תקציב: התקציב שלי נמצא באיזור ה4-4.5k. מיקום: אני…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש כבר זמן רב מחשב נייד של IBM LENOVO. אופיס דיפו פירסמו מבצע לחג שתפס את עיני ורציתי לשמוע את תגובתכם: http://www.idealo.de/preisvergleich/Product/1086532.html (מופיע המפרט*) LENOVO 3000 N200 0769-ERG מעבד: intel dual-core T2390 1.8ghz זיכרון: 3G ddr2 דיסק קשיח: 160G מעבד גרפי: intel GMA X3 100256Mb shared המחיר שנותנים הוא 3400 ש"ח, מחיר סביר ומצויין לכל הדעות. יש לציין שאני מחפש מחשב עבור גלישה, לימודים ושמיעת מוסיקה (נדרש דיסק קשיח גדול). שמעתי שסדרת N200 מתחממת יותר מדי, והייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. אשמח גם לשמוע אם יש לכם הצעות נוספות לדגמים אחרים. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צריך מפרט בתקציב של 6 וחציאלף,את המחשב אני אקנה באילת. * מטרות המחשב? אינטרנט,סרטים, משחקים כבדים(שיריץ את המשחקים החדשים בצורה חלקה וטובה)תכנות, תוכנות. * גודל המסך? 15.6 לא פחות מזה אפשר גם 17 * משקל רצוי? משקל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נדרש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גדול ומהיר * כונן אופטי? רצוי לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה מראש!
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי מעוניין לקנות מחשב נייד לילדה בת 8 עד 3500 ש"ח. גודל 15.6 או 14 .. מסך מט. שימושים : לימודים / זום / יוטיוב / משחקים קלים באינטרנט. סוללה טובה לגבי מערכת הפעלה = האם עדיף לקנות רישיון בנפרד ולהתקין עצמאית ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, האם מישהו יודע \התנסה אם כדאי לקנות מחשב יד שניה מאופיס דיפו ובמיוחד את המחשב הבא: Dell, Latitude D420-משומש/יד שנייה – מחשב שהיה בשימוש של לקוח קודם, נבדק והושמש תפעולית במעבדות P.Y.COM יתכנו שריטות קלות בחלקים החיצוניים ניתן להחזיר את המחשב תוך 14 ימי עסקים ולבטל בהודעה בכתב את העסקה מעבד Intel Dual Core U2500 1.2GHZ ULV צג "12.1 רחב WXGA ברזולוציה עד 1280X800 פיקסלים זכרון פנימי מובנה 1GB סוללה 6 תאים לזמן עבודה ארוך מערכת הפעלה Microsoft® Windows® XP PRO אחריות 6 חודשים ע"י P.Y.COM האם ניתן להגדיל את הזיכרון (הן הפנימי והן ההרד דיסק)? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-