ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
היי, יש איפשהו רשימה של מעבדי Intel ומנגד מעבדי AMD שתואמים להם פחות או יותר בביצועים? מסתבר שדי קשה להשוות בין שני מעבדים מיצרנים שונים, בטוח מישהו עשה השוואה כזאת כבר...
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ARK SE, Total war, AC origins וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 23 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל הניתן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אוקי התייצתי בפורומים ובסוף קיבלתי מפרט (מחר אני הולך לבדוק בחנות לידי כמה זה יעלה) כל מה ששמתי זה כל מה שאני צריך, אני לא צריך ציוד היקפי/כרטיס מסך/מסך/כוננים... כבר יש (כרטיס מסך gfroce 8800gt 320mb). אני רוצה מחשב משחקים מטורף שאני פשוט יצטרך עוד חצי שנה לקנות כרטיס מסך ואז הוא יהיה המחשב המושלם. התקציב שלי הוא בין ה4k ל 5k מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9450 : "SLAWR" - BOX ¤1740 לוח אם: ABIT IP35 PRO ¤854 זיכרון: CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS2 CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4 ¤329 מארז: COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ¤427 ספק כוח: CORSAIR 520W HX : CMPSU-520HXEU ¤630 קרור למעבד: THERMALRIGHT IFX-14 ¤381 קרור למארז: SCYTHE MINEBEA…
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכם, הרבה זמן שלא כתבתי פה. יש לי מערכת מחשב ישנה שהמפרט שלה הוא- מעבד- [h=3]AMD Athlon II X3 445 [/h]למעבד נפתחה הליבה הרביעית, והוא בOC די מאסיבי, בבאנצ'מרקים השונים הוא מקבל ציון גבוה ב80% מהציון המקורי. לוח אם- Gigabyte GA-MA78LMT-US2H זיכרון- DDR3 8GB ספק כוח- Seasonic ss400et כרטיס מסך- 9600GT 1GB SSD- Crucial m4 128GB המסך שיש לי הוא DELL 2312- רזולוציה של 1920X1080. המחשב הזה כבר לא "סוחב" משחקים חדשים, אבל התקציב לא מאפשר לי לקנות מחשב חדש. השאלה שלי היא האם צוואר הבקבוק היחיד במחשב הוא כרטיס המסך, או שגם המעבד(עם כל הOC שלו) לא מספק את הסחורה וצריך להחליף גם אותו?(מה שאומר כבר החלפת לוח אם) אשמח לעזרתכם בעניין, אריאל
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, קניתי נייד חדש ועל כן אשמח לדעת בכמה אוכל למכור את הישן. מדובר בHP Pavilion DV6700. 4 GB ram... ופשוט המפרט הרגיל של המחשב - http://www.engadget.com/products/hp/pavilion/dv6700/specs. המחשב ממש ממש שמור. הוא לא יצא מהבית כמעט והוא באמת במצב מעולה. מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד ללימודים, בעיקר שימוש של תוכנות כגון Blue J. התקציב הוא עד 3500 ואפשר לחרוג קצת אם זה שווה את זה. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היום אספתי את המחשב מנעה מחשבים אך שמתי לב שאין לי מסמך אשר רשום עליו 'תעודת אחריות' או משהו כזה. יש לי ספר של דל שקיבלתי אם המחשב? מישהו יודע אם אמורה להיות תעודת אחריות מסוימת של יבואן מסוים? איך ידעו שזה ל3 שנים? או אם חס וחלילה משהו מתקלקל למי אני אמור לפנות? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אבא שלי זקוק למחשב חדש עקב תקלות חוזרות ונשנות במחשב הישן שלו. המחשב משמש לעבודה משרדית: גלישה באינטרנט, אימייל ואופיס. לעיתים רחוקות משחקים במחשב משחקים (SC, גג CS) אין צורך במסך. אין צורך בהארדיסק גדול. תודה הצעות בקשר למסך יתקבלו בברכה.. 17 אינץ' שטוח הכי זול שנימצא (מה המחיקר שלו?)
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Tropico 5, GTAV וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080זה המסך שאני מתכוון לקנות:http://ksp.co.il/?uin=20762 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אודה לכל המגיבים על השוואה בין 2 הדגמים המצויינים לעיל בכל פרמטר שנראה רלוונטי, בפרט בכל מה שלא ניתן לדעת מקריאת המפרט הטכני כמו טיב ואמינות המארז, אחריות של החברה וכיוב'. מגבלת התקציב היא 5000. השימוש הוא בעיקר ללימודים וזה כולל שימוש בתוכנות CAD (לכן השילוב של כרטיס המסך). יש לציין כי קיים ברשותי מחשב שולחני שנקנה למטרות CAD בלבד, לכן אין לי צורך במחשב נייד שהוא עמדת תיב"ם בפני עצמו. שידרוג כרטיס המסך לכרטיס מקצועי איננו אפשרות משיקולי תקציב וממילא נראה לי שה9600M מספיק לכל מטרותי בהתחשב בקיום המחשב הנייח. הזכרון ישודרג עם הוספת תקציב לסד"ג של 4GB. יש חשיבות גדולה מאוד לנוחות השימוש במקלדת, שכן בכוונתי להחליף את רוב הכתיבה בשימוש בנייד. מסיבה זו חשובה לי מאוד מקל…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כבר תקופה אני שוקל לשדרג את המחשב, וזה המפרט שלי: מעבד: QuadCore Intel Core i5 750, 2.67 GHz לוח אם: Gigabyte GA-P55M-UD2 זיכרונות: Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX 8 GB DDR3-1333 Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX 8 GB DDR3-1333 כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 7970 Dual-X 3GB ספק כח: Corsair TX750W Power Supply קירור: קאבוטו רגיל וישן. קשיח רגיל, 500GB WD עכשיו אני שוקל לשדרג מעבד (נראה לי כמו צוואר בקבוק לכרטיס מסך), יש צורך לדעתכם להשקיע גם בלוח אם חדש? בכלל, יש עוד משהו שצריך לשדרג לדעתכם?
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מסך כבר יש. (23 FHD) מארז: ezcool. (הבסיסי אבל עם 2 מאוורים) ספק כוח: ips550aq3 550w של power man inwin עם מאורר 12, לטענת המוכר ספק real שיעמוד בכבוד. לוח אם: ga-p55-us 3l של gigabyte מעבד: 2.8Ghz 8MB i5 1156 quad 760 זיכרון: 6GB של kingston 1333mhz (שריטה שלי ל6ו לא 4) צורב: LG חרטא כלשהו.. כ.מסך: HD5850 GDDR5 1GB של powercolor דיסק קשיח: westarn digital 1 TB sata2 64MB cash c.g מקלדת: wave logitech (אורוגונמית) עכבר: mx-518 של logitech המחיר: 5300. קיבלתי. סליחה על חוסר התקינות. ייעוד המחשב הוא למשחקים, והכיוון הוא לשחק בהגדרות הכי גבוהות שאפשר. תקציב: אין לי משהו מוגדר ממש. אבל באיזור ה5+-. ניתן למשוך לכיוון ה6. מבחינת O.C: מתוכנן רק בעתיד היחסית רחוק. הרעיון הוא שהמח…
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך בבקשה מפרט למשחקים עד 3000 שקלים, עם ציוד היקפי בסיסי: רמקולים פשוטים ומקלדת ועכבר. מעדיף מפרט מבוסס אינטל, אך אם עדיף בהרבה AMD אשמח גם להצעות וגם להסבר מדוע. חנות: KSP בלבד. הסיבה שהמחשב יירכש בב"ש ואינני מעוניין לקנות במרכז. KSP מבחינתי עדיפים על אייבורי לכן אבקש מפרט משם. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה רבה, עידן.
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב הצרכים שלי מפעולות המחשב די בסיסיים חשוב לי שיהיה זמן סוללה ארוך ואחריות לתקופה ארוכה מה עדיף? Dell vostro 15 3568 i5 או asus x556ua-i5-7200u או asus k541ua-go1048t אשמח גם לפרט ולהסביר למה עדיף את מי שעדיף תודה רבה מראש, מנחם
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סרטים ולימודים, ורוצה שיריץ משחקים חדשים, אבל לא חייב על הגדרות גבוהות, כל עוד הם רצים חלק לא אכפת לי לשחק על MEDIUM.. * גודל המסך? עדיפות ל-15.6, לא מגע * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותר קל, אבל זה לא מה שיפיל אותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כמובן * Bluetooth? רצוי אבל לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רוצה שיהיה SSD 256GB * כונן אופטי? לא מכל החיפושים זה בינתיים נראה לי הכי סביר: http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=7198 הבנתי שאפשר לשדרג לSSD תמורת 500 שח ולקבל את ההארד-דיסק של ה-750GB בצד.. דעתכם על המחשב הז…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? 2700-3000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים HD 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? nope 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?? 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? מתחבר למסך 32'' או 26'' 9. האם חשוב שקט? שיהיה אפשר לישון אתו בלילה... 10. האם מתוכנן OC? לא בתכנון 11. במפרט למשחקים - כבדים+- טוב אז לגבי חנות זה לא כ"כ רלוונטי אני רק צריך את המפרט... וקיבלתי את המפרט הזה : מעבד AMD Phenom II X2 550 Box ₪556 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1302 לוח אם Gigabyte GA-MA770-DS3 ₪418…
-
- 26 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אז הגעתי ל2 מועמדים סופיים בבחירת מחשב נייד. מצד אחד חשוב לי שיהיו קלים ודקים ככל האפשר וגם ללא כונן DVD. התקציב שלי די נמוך עד ה5000 גג. עכשיו השאלה איזה משניהם עדיף. חשוב לי מאוד מסך IPS, כרטיס מסך 960M גם ככה, כמובן שיתחמם כמה שפחות, שהרמקולים יחסית יהיו טובים, ומאוד חשוב שלא ירעיש בזמן עבודה. באתר http://www.notebookcheck.net/ שמתי לב שACER קיבלו ציון גבוה יותר, אך אני לא יודע אם לסמוך על החברה הזו. מה אומרים ? יש למישהו ניסיון עם אחד או שניים מהדגמים ?
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני באוניברסיטה ואני רוצה לקנות מחשב נייד קומפטי. אני מחפש מחשב שיוכל להריץ office חלק. אני צריך מחשב שיחזיק כמה שיותר זמן בלי הטענה (לפחות 5 שעות)? Acer Aspire One Notebook שווה בסביבות ה-500 ש"ח ? שמעתי שהסוללה שלו חלשה מאד, האם זה נכון? * מטרות המחשב? office נטו * גודל המסך? 10" ומעלה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? Nope * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 80 ג'יגה גם יספיק אבל רצוי 160 ומעלה * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה שחשוב שיהיה 1TB ומעבד 4 ליבות (אני צריך גם צורב הכי זול שיש תשימו) 1. מה התקציב המקסימלי? 3100 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב?משחקים וקצת עריכה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 24 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כמו Call of Duty : Black Ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד ?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צור…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב ישמש אותי בעיקר למשחקים,סרטים(בגלל זה ההארד דיסק הגדול כי אני מוריד בכמויות),וגם לאיזה OC עצבני. בנוסף אח שלי אמור להביא לי שבוע הבא מארה"ב איזה ערכה של חנקן נוזלי. AMD Athlon XP 3200+ Barton (512K, 400Mhz) BOX CPU ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) Thermalright SLK-600 Cooler for AMD Western Digital 250GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD CORSAIR DDR-RAM TWINX 1024MB (2x512) 3200 Low Latency Memory Kit ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower Case (P/S not included) CD-ROM Liteon x 48 Black ! Lite-On 52/24/52 Black Retail CD-RW Samsung Black 1.44MB 3,5" Floppy …
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אחרי 3 שנים הגיע הזמן לעדכן. השימושים שלי זה פוטושופ ברמה גבוהה. אני עובד הרבה באיחוד תמונה אוטומטי שדורש הרבה משאבים. ומשחקי המחשב באיכות גבוהה - מה שאני יודע שבמשחקי מחשב 90 אחוז זה מבוסס על הכרטיס הגרפי נכון? בנוסף כמובן יש את השימוש הרגיל והיומי אינטרנט אאוטלוק וכדומה. עכשיו ראיתי שאינטל החדש זה מבוסס I7 וAMD החדש זה מבוסס שמונה ליבות??? - מה זה בדיוק אומר שמונה ליבות ומה ההבדל לעומת אינטל שיש רק 4? כל טיפ נוסף ומידע שימושי אני ישמח לשמוע. תודה מראש. מ.
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מסך - XGA TFT 14.1 - אפילו 12 אינץ יספיקו לי זכרון - 256 DDR - לא צריך יותר מעבד - AMD AXP 1500+ - אני יודע שהוא זולל חשמל אבל אני מעדיף amd כרטיס רשת - Intel 10/100 - מתאים ל-ADSL שאני הולך לחבר מודם פקס - 56K דיסק קשיח - 20GB כרטיס מסך - ATi Radeon Mobilty 64 mb כונן - DVDx8 מערכת הפעלה - WinXP Home + Office 2000 מתנה עכשיו לשאלות: 1 - אני רוצה לחבר ADSL אז USB נכון? 2 - מחיר הוא 6299 ש"ח, טוב? המחשב הוא של Compaq דגם: Presario 907EA תודה מראש imac!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כאמור, 3500 - 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, יהיה מעולה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 1 , PUBG, Kingdom Come: Deliverance, Far Cry 5 וכל משחק שדורש בסגנון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום, אשמח לשמוע עצות בנוגע לבניית מפרט למחשב שיוכל להריץ על הגדרות גבוהות משחקים "כבדים" (Oblivion, Gothic3 וכו'), תאימות ל- DX10, ללא OC. אני קורא בפורומים באתר כבר הרבה זמן ומה שנחמד זה שככל שאני דוחה את קניית המחשב המחירים יורדים והאפשרויות גדלות. ;D אני מתכנן לבנות את המחשב בעצמי, כך שהחלקים השונים יקנו במקומות שונים באיזור המרכז והמחירים שאני מציין לחלקים הם ממקומות שונים. הרכיב שאני הכי סגור עליו במחשב הוא המעבד - Intel Core 2 Duo E6600 שיעלה 1800 ש"ח בערך. גוף קירור למעבד - האם צריך במידה ואני לא מתכנן OC? כשאני קונה את המעבד הוא מגיע עם גוף קירור גנרי כלשהו? הפריט השני שאני כמעט סגור עליו לגמרי הוא המארז Gigabyte 3D aurora 570 שיעלה 850 ש"ח. הרד-דיסק 250GB - S…
-
- 30 תגובות
- 2k צפיות
-