עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by jetman,

הלן חברים, יש ברשותי 20 מחשבים ניידים, המפרטים: IBM ThinkPad R51 2887-AVG: CPU: Intel Pentium M Processor 715 (2M Cache, 1.50 GHz, 400 MHz FSB) LCD: 15" TFT 1024 x 768 CHIPSET: Mobile Intel 855GME GPU: Intel Extreme Graphics 2 IBM ThinkPad R61i 7650-D7G/D6G CPU: Intel Core2 Duo Processor T5450 (2M Cache, 1.66 GHz, 667 MHz FSB) LCD: 15.4" TFT 1280x800 CHIPSET: Mobile Intel GM965 GPU: Intel Graphics Media Accelerator X3100 hp Compaq nx7300: CPU: Intel Core2 Duo Processor T5500 (2M Cache, 1.66 GHz, 667 MHz FSB) LCD: 15.4" TFT 1280x800 CHIPSET: Mobile Intel 945GM GPU: Intel Graphics Media Accelerator 950 המחשבים הם מעסק שנסגר (מעבדה), רובם כוללים סוללה, אך אני לא יודע מה …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  2. בוקר טוב וכייף לי להרשם להאתר הזה כי קבלתי המון כתבות שעזרו לי מאד אז ככה אחרי שנה של חושבים החלטתי למכור תמחשב שלי לאבא שלי ולקנות מחשב יעודי עבור לימודים יש לציין שאני לומד אבטחת מידע ומריץ המון מכונות וירטואלת באותו זמן ולכן בחרתי חומרה רצינית אז ככה בניתי מפרט כלשהו ואני צריך אישור לקנות ...לפני זה כמה שאלות 1 - איזה גירסת ויסטה צריך להתקין על מנת להריץ 4 גיגה 2 - האם 2 דיסק קשיח בגודל ומטמון שונה מפריע לעבודה ? 3 - הספק שבחרתי מספיק למחשב הזה? 4 - בעתיד הספק יעבוד טוב עם כרטיס גרפי חזק או שצריך גם להחליף אותו? 5 - בלוח אם שלי יש 2 גירסאות דומות שהפרש שלהם 40 שקל ולא הצלחתי להבין מה שונה זהו מחכה....אני לא קונה את שאני שומע תגובות ( הכרטיס אשראי נמצא ליד המחשב ) מעבד…

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  3. יש לי חבר שצריך לקנות מחשב לעבודה עם פוטושופ, אינטרנט ואופיס וזהו. הוא יכול להשיג מחשב יד שניה בכ- 700 ש"ח. תמורת הסכום הזה הוא מקבל: - Pentium Dual Core E2160 1.80Mhz. - לוח אם של אינטל D945GCPE עם צ'יפסט i945G. - זיכרון 1GB DDR2 333Mhz (בסלוט אחד, ניתן להרחבה). - כרטיס מסך onboard מסידרה 82945G Express Chipset Family עם זיכרון 128MB. - מסך מאג "17 HV724AW. - צורב DVD של סמסונג. - ספק כוח גנרי 300W. - עכבר גנרי. - מקלדת שלא עובדת הוא עושה כרגע קורס בפוטושופ וצריך משהו מאוד מאוד בסיסי רק כדי להכין שיעורי בית. כשהוא יסיים את הקורס הוא בכל מקרה מתכוון לקנות מחשב חדש וחזק כדי לעבוד עם תוכנות לעריכת תמונות באופן מקצועי. חשבתי שאפשר להוסיף עוד 1GB זיכרון …

4. שלום לכולם! אני ממש לפני קניית מחשב חדש (בימים הקרובים) וכמו כולם אני עושה סקר שווקים בין החנויות השונות [אגב , לבסוף רכשתי את ה EIZO Flexscan S1931 ונהנת מכל רגע ] העלתי קובץ ובו מפרט כמעט לחלוטין זהה והבדל של 1200 ש"ח בין נועה מחשבים ל iqpc שאת המחיר הנמוך אני מקבל ב - www.iqpc.co.il שני הבדלים היחידים (שלפי ראות עיני לא מצדיקים את הסכום הרב הנ"ל ואת זה אני מעוניינת שתביעו את דעתכם עליה- אולי טעיתי ???) הם: הכרטיס מסך ה x1900xt 256mb של אחד של connect3d והשני של shappire - זניח לטעמי ! ההבדל השני הוא בזכרון של ה TWINMOS בiqpc הוא CL4 ובנועה היא CL5 - מהו ההבדל בינהם והאם הוא זניח ? *אני יודעת שנועה מחשבים חנות אמינה וידועה האם אפשר לישון בראש שקט במידה ואני…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by Iv0ry,

היי, אני באוניברסיטה ואני רוצה לקנות מחשב נייד קומפטי. אני מחפש מחשב שיוכל להריץ office חלק. אני צריך מחשב שיחזיק כמה שיותר זמן בלי הטענה (לפחות 5 שעות)? Acer Aspire One Notebook שווה בסביבות ה-500 ש"ח ? שמעתי שהסוללה שלו חלשה מאד, האם זה נכון? * מטרות המחשב? office נטו * גודל המסך? 10" ומעלה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? Nope * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 80 ג'יגה גם יספיק אבל רצוי 160 ומעלה * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות ורק אם הדבר הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. אופיס ואינטרנט בלבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן. מערכת הפעלה לא. …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  7. שלום לקחתי מאחי נייד DELL N5010 הסוללה עשתה לו בעיות לא הוגדר יותר מזה א. קניתי סוללה תואמת חלופית עם נפח יותר גדול 7000 ומשהו MA/H (הסוללה יותר גדולה פיזית מהמקורית) מישהו מניסיון יודע אם זה חרטה או אמיתי ? ב. לגבי זה שמחשב מכבה את עצמו חשבתי אולי מחימום יתר לכן שמתי לו מן מעמד עם מאוורר שמתחבר לUSB אומנם החזיק קצת יותר אבל עדיין נכבה מישהו מכיר את התופעה הזו? אגב כשהנייד מחובר למטען הוא לא נכבה וביטלתי את כל האפשרויות של שינה,כיבויי מסך, ואפילו עמעום. תודה לעוזרים ושבת שלום!

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אהלן אנשים D: סוף סוף קיבלתי את ה 1520 שלי (צבע ירוק) מבחינת מפרט- T7300 2 ג'יגה זכרון 8600GT 160GB הארדיסק מסך 1440X900 צבע, כמו שנאמר, ירוק. וכמובן הדגם שמגיע עם המצלמה המובנית..... (אני לא חושב שמביאים לארץ את זה שמגיע בלי) עלה לי 6700 שקל דבר ראשון, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין דבר שני, כל המלצה/רעיון לגבי ציוד הכרחי (חוץ מתיק כמובן) או תוכנה מומלצת לניידים יתקבלו בברכה. תודה לעונים

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  9. הי חברים. דגש על העובדה שאני לא צריך HDD גדול במיוחד (אולי אפשר לשדרג חלקים אחרים? ) תודה מראש.

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  10. אז זהו המפרט: מעבד: ?AMD? Price Units Total Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore לוח אם: ?AMD? GIGABYTE Price Units Total M55GM-S2G AM2, DDRII 800 (Overclocked) זכרון: DDR II 667 Price Units Total 1GB Spectek דיסק קשיח: Hitachi Price Units Total Deskstar 80GB SATA II צורב:DVD Recorders Price Units Total LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 כרטיס מסך: Point Of View Price Units Total 7600GS 256MB DDRII, TV, DVI, PCI-E מארז וספק:Foxconn 3TL2-560 Silver/Black USB Front True Power 300W FSP Case אז זהו המפרט, סה"כ 3300ש"ח, בלי ציוד היקפי[רמקולים,עכבר,מקלדת] ובמזומן! נו? מה אתם אומרים גדולי המומחים? אשמח לשמוע כל דעה והצעה. תודה

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  11. קניתי אותו לפני שנה מפלונטר ויש עליו אחריות עוד שנתיים http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2044&lid=1

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  12. הי לכולם , אני צריך מחשב נייד חזק שמיועד ליותר לתוכנות כמו וורד , מוזיקה , סרטים ולא משחקים ! אני הבנתי לכרטיסי המסך NVIDIA במחשבים הניידים עשו בעיות והם פגומים - אז מה נסגר עם זה? אני לא רוצה בעיות כאלו , היה לי חבר שקנה מחשב דיי טוב כשהוא השתמש במחשב זה עשה ריסטרים מוזרים ומסך כחול. דרישות : DUAL CORE אפשרות לשדרוג 4G זכרון WINDOWS XP או בלי מערכת הפעלה - העיקר לא ויסטה וכמובן שיהיה מקלדת נוחה בקשר לגודל המסך, אני לא בטוח - מסךלא קטן ולא ענקי - מסך נוח - אשמח לשמוע המלצות ואחריות - הכי חשוב ! לפחות 3 שנים אחריות! תודה רבה רבה מראש לכל העוזרים והיועצים

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום כרגע יש לי את המפרט שבצד אז שאלה ראשונה אם אני יכול למצא משו טוב יותר ממנו במחיר הזה אם תשאלו למה להחליף יש לי אותו רק 4 חודשים... יש לי את האפשרות שמישו לוקח אותו ומביא לי הכסף הזה ולכן האם שווה לי לעשות את זה? ואם כן הציעו נא מפרטים... תודה רבה חג שמח

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  14. לאחותי יש את הנייד הזה: aspire 5741g של ACER. נקנה לפני שנה וקצת מ- KSP ובאופן מפתיע תוך שנה מתה הבטרייה. נתקלתי באתר הזה שהוא תוצאה ראשונה בגוגל: http://www.pcbattery.co.il/laptop_battery_desc.php?id=113197 חושב להזמין לה את הבטרייה החזקה יותר ב-270 ש"ח + 20 משלוח. איך האתר הזה? מישו מכיר? וגם האם באמת יש הבדל בין שלושת הבטריות שבלינק?

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Yardenh,

היי רציתי לשמוע חוות דעת על המחשב הזה דגם: Lenovo IdeaPad Y700-15 80NV001GIV אני סטודנט לאדריכלות ועובד עם תכנות כבדות כך שחשוב לי שהמחשב ירוץ חלק נתונים: מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 15.6 אינטש IPS ברזולוציית FHD, מעבד Intel® Core i7-6700HQ 2.6GHz - 3.5GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן קשיח בנפח 1TB משולב SSD בנפח 128GB ומאיץ גרפי NVIDIA® GTX-960M 4GB יצרן: Lenovo‏, דגם: IdeaPad Y700‏, גודל: 15.6''‏, מעבד: Intel Core i7 - HQ‏, נפח: 128GB‏,1TB‏, כרטיס מסך: Nvidia‏, גודל זכרון: 16GB‏, רזולוציה: 1920x1080‏, כונן אופטי: ללא כונן אופטי‏, צבע: שחור‏, אדום‏, חיבורים: HDMI‏, USB 2.0‏, USB 3.0‏, מערכת הפעלה: Windows 1…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by nexus2555,

שלום, אני עוזר לאחותי לקנות מחשב חדש לאחר שישן שבק חיים....ואני כבר כמה שנים לא מעודכן במה שקורה בעולם החומרה אז אשמח מאוד לעזרתכם. מצ"ב השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך זה יהיה מעולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,, יישומי Office, סרטים וסדרות שיוצגו בטלויזיה צמודה (HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - …

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by מנדי שטרן,

שלום חברים, אשמח לייעוץ לגבי המחשב הזה: https://www.biz-coupon.co.il/coupon.php?id=3618 המחשב מוצע למכירה מעודפים. מה זה אומר והאם כדאי לקנות משם? והשאלה החשובה יותר, האם לדעתכם המפרט של המחשב יהיה טוב ללימודים? אני משתמש בעיקר בתוכנות אופיס וסרטים מידי פעם. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  18. שלום לכולם, אשמח לעזרה בהרכבת מחשב לגיימינג (בשביל חבר). . מה התקציב המקסימאלי? 4,000 למחשב ומסך ללא ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך, אך גם לא חייב לבזבז הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. משחקי FPS ו MOBA. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 אני מניח. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת, עכבר ורמקולים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סדר גודל של 7000 ש"ח. ניתן לחרוג עד 8000 ש"ח אם יש הצדקה. ניתן גם להשתמש בפחות מ-7000 ש"ח אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות גרפיקה עם תוכנות ה 3DMAX תוכנה לבנייה ורינדור תלת מימדי, פוטושופ, אינדיזיין, אוטוקד וכדומה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועככר בלבד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה …

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by joniar,

לילדה בת 15 לביה"ס מה שאפשר להוציא בתקציב הנ"ל תודה....

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Oquda,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100 שקל מקסימום - רק אם זה ממש דרוש ועוזר לביצועים של החחשב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באיכות גבוהה מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, Wildstar, GW2 ובעיקרון משחקים חדשים שיוצאים עם דרישות גבוהות יותר כמו TW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1680X1050 אבל בעתיד הקרוב אני…

22. Started by DirJoN,

אני צריך מחשב נייד זול, ללא חיבור אינטרנט, למטרת הקלדה בלבד. אם יש איזושהי דרך להתקין אך ורק תוכנה אחת (WORD) ואפילו בלי מערכת הפעלה, אשמח לשמוע איך אפשרי לעשות דבר כזה. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  23. שלום לכם. אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 6000 ש"ח.(אפשר גם בפחות) דרישות : *500 GB SSD * לדעתי 16GB ראם *שיוכל להריץ את התוכנות הבאות : Revit autodesk Rhinoceros mecneel+vray plugin Autocad אשמח לעזרה. תודה רבה ויום טוב !

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by iMeash,

אוקיי אז בניתי מפרט ואני צריך חוות דעת מהמבינים. המחשב הולך לשמש לגיימינג בעיקר, כנראה שאוסיף מסך שתומך ב 144HZ. יש לי כמה שאלות בנוגע לכמה רכיבים שבחרתי. האם הכונן קשיח מומלץ? זה נראה מחיר די זול ל 3TB (לא מבין במהירויות שלהם וכו..) אם לא האם אפשר המלצה למוצר אחר? אותה שאלה לגבי ה SSD, האם מומלץ ואם לא האם אפשר המלצה למוצר אחר. האם הלוח אם יוכל לשמש בשביל שדרוג עתידי כמו הוספת זיכרון וכדומה? תודה רבה. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 815 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 291 זכרונות RAM: …

25. היי, לאחרונה חיפשתי לעצמי מחשב נייד שישמש אותי גם בין היתר למשחקים. לכן חיפשתי מחשב עם כרטיס מסך כמו 9600 או משהו בסגנון. לפניי כמה ימים גיליתי שמכר שלי טס לארה"ב אז חשבתי שזוהי הזדמנות נפלאה לקנות משם מחשב. יש לי כמה שאלות לגביי זה: 1.) איך הולך העניין עם המכס? כמה אחוזים? האם צריך לשלם? (או איך אני גורם לזה שאני לא צריך לשלם...) 2.) מה אתם אומרים על המחשב הבא? http://www.amazon.com/Pavilion-HDX16T-16-0-Inch-Brightview-Fingerprint/dp/B000GLCMV8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1236182637&sr=8-1 אשמח גם להצעות חלופיות...אולי למחשבים יותר "משתלמים". 3.) מה העניין עם האחריות? האם ניתן לקבל אחריות על המחשב הנ"ל גם בארץ? אם כן, כיצד? אם לא, על אילו מחשבים אני כן מקבל אחריות ואי…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים