ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? -4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - תכני HD, משחקים, א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד בעיקר למשחקים - צריך מסך 23 fhd * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקי תלת מימד למינהם * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי - מסך23 ,כרטיס רשת אלחוטי ,צורב dvd 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 ע…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי מקבוק פרו 13". אני מחפש אביזר הגבהה למחשב נייד כך שיהיה ניתן לעבוד איתו עם מקלדת ועכבר חיצוניים ולהשתמש בו כמסך משני. האם יש יתרון לאביזר המספק קירור ? למישהו יש המלצות בנושא ? מה דעתכם על המשטח הזה -150 ש"ח ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אמנם כבר קניתי, רציתי לדעת אם זה מחשב טוב. יש לציין שקניתי את המחשב הזה לפני שנה, שהיה מחסור בחומרה בגלל הקורונה, אז התפשרתי על המחשב הזה. המטרה של המחשב זה משחקים. מפרט: Intel Core i5 10400f B560 AORUS DDR4 NVIDIA GeForce RTX 2060
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, מחפש מחשב זול למשחקים, חשוב לי שיוכל להריץ את רובם, לא קריטי שיהיה רזולוציה סופר גבוהה ופילטרים וכו'..אשמח לשמוע אם משהו מהפריטים מתנגש, כבר התבלבלתי לגמרי מכל השפע שיש בשוק.. Intel Pentium G850 2.9Ghz, s1155 3MB, DualCore, GPU Core, Tray לוח אם Asus P5G41T-M LX s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR3 1333, VGA, PCI-E, HDAudio זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1333Mhz Value Dual Channel CL9-9-9-24 Gigabyte GT610 Silent 1GB DDR3 DVI HDMI PCI-E Western Digital Caviar Green 500GB IntelliPower, 64MB Sata III WD5000AZRX ספק כח Thermaltake Litepower 500W Active PFC 12cm Fan (Retail) מארז Thermaltake V3 BlacX Edition Middle Tower Series Black Case No…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד: Intel Pentium® 4 2.4 GHz זיכרונות: 512mb DIMM1 Synchronous SDRAM לוח אם: P4VP-MX 1013.001 ASUS דיסק: 60GB ExcelStor Technology J860 כרטיס מסך: on board S3 Graphics ProSavageDDR כרטיס קול: Realtek AC'97 צורב CD: HL-DT-ST CD-RW GCE-8526B של LG ללא מסך...אני צריך את המסך עדיין. עכבר יש, מבחינת מקלדת - אני צריך לגרד מאיפהשהוא המחשב עובד, מסרב למות, יש עליו אובנטו 10.04 אם צריך עוד פרטים להערכה - תשאלו
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לצרכים כלליים. מעוניין לקנות רכיבים שהvalue for money שלהם הוא הגבוהה ביותר, לא מתוכנן שום גיימינג במחשב, אבל השימושים שלי הם מאסיביים מאוד. (תכנות , תוכנות מרובות, עיצוב תמונות וכו') 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה - גם הפעלת סרברים על המחשב לפעמים, עריכה גרפית (פוטושופ, לא משהו כבד), המון טאבים בד"כ (עד 100 טאבים), עובד עם שני מסכים, המון יישומים במקביל לא לגיימינג. …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תנו חוות דעת על המפרט הנ"ל. עדיפויות שלי הן (בסדר מהכי חשוב לפחות חשוב): * חייב להיות מאוד שקט. יעבוד 24x7 בחדר שישנים שם. * חייב להיות אמין ולספק את כל צרכי למשך לפחות 5-7 שנים (מקסימום שאני אסכים להחליף בעתיד זה כרטיס גרפי). * חייב להריץ באופן סביר משחקים, לדוגמה: NewerWinter Nights 2 או Heroes of Might and Magic 5. * מארז חייב להיות די יפה מבחינה חיצונית. * ככל הנראה OC יהיה די קטן (אם בכלל). * ממש לא מזיז לי שאני לוקח רכיבים אולי קצת מיושנים ולא "את הדבר החם ההוא, שהגיע רק אתמול לישראל". המפרט: לוח אם: Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8Mb BOX קירור למעבד: SunBeam TUNIQ TOWER 120MM זכרון: OCZ 2GB kit DDR2 800 PC2-6400 Special…
-
- 37 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
SP MIDI ATX PRESSCOT 400w - USB AMD ATHLON 64Bit 3000 EPOX 8KDA3J (nf3) + SB(8ch) + S-ATA + LAN WD 120GB 7200rpm 8Mb S-ATA LG x52 MITSUMI 1.44 KINGSTON DDR 512Mb 400MHz PC3200 CL 2 ATI Radeon 9600XT 128Mb TV + DVI מחיר תאמינו או לא כולל מע"מ 4000 ש"ח ואפילו פחות (כי אבא שלי מכיר את המנהל של מרדנית). מה דעתכם? (גם על המחיר) בתודה מראש אלדד כהן.
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
TOSHIBA Satellite L300-1A3 פלוס תיק למחשב ב2000 שקל # עבד Intel® Pentium® Dual-Core Processor T3200 2.0GH 667Mhz # זיכרון 4096MB DDR2 במהירות 800Mhz לביצועים מהירים! # כולל את מערכת ההפעלה החדשנית Windows VISTA Home Premium # מצלמת אינטרנט מובנית! # כרטיס גרפי מתקדם יותר - Intel® GL40 # בעל צורב DVD Super-Multi DL בפורמטים DVD±R/RW שנתיים אחריות בינלאומית תיק למחשב נייד מתנה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NML3001A3 זה משתלם ההצעה הזאת? המחשב מיועד לבית בעיקרון , עם תזוזה מחדר לחדר לדוגמא , ויכול להיות שיהיו גיחות החוצה גלישה סרטים , והשאלה היא אם יהיה אפשר קצת גיימינג , לא ברמה גבוהה , ברמה נמוכה אבל עדיין האם יתמוך גיימינג ואם לא האם יש כזה דבר כרטיס מס…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני כבר חודש חורש רכיבים כדי להגיע למפרט טוב לעריכת וידאו. לא הגדרתי הגבלת תקציב אך המגמה היא בכל רכיב לעצור במקום בו להוסיף אלפי שקלים נותן שיפור של אחוזים בודדים. הדילמה הגדולה ביותר היא המעבד. שלוש אפשרויות: 1. מעבד 9900k - שמונה ליבות המהירות ביותר בשוק כרגע, תמיכה רק עד 64GB ram 2. מעבד 2950x - שש-עשרה ליבות במחיר הנמוך בשוק אבל מהירות כל אחת לא אידיאלית, תומך 128GB ram, וכביכול אמור להיות אידיאלי בגלל שאפשר להגיע לליבה אחת בטורבו ל 4.4ghz אבל בפועל התאימות לתוכנות כמו adobe כנראה לא משהו בכלל. זה מאד מתסכל שכזה מעבד חזק לא מנוצל כהלכה כי טכנולוגיית התוכנות נמצאת מאחורי טכנולוגיית החומרה. 3. מעבד 7820x - שמונה ליבות מהירות בינונית ויש תמיכה ל 128GB ra…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים, המחשב שהרכבתי לאימי מת אחרי 6 שנים של שימוש (לדעתי לוח אם או מעבד) ואני מבקש את עזרתכם ברכישת מחשב חדש. קודם כל השאלון ובסוף הבקשות המיוחדות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח. אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הכל מלבד תכנות ועיבוד תמונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מתלבטת ברכישת מחשב בין hp https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=988268 לdell https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=30120&site-search=1 השימוש שלי בעיקר לעבודות באופיס, אינטרנט. על מה הייתם ממליצים? איזה מחשב חזק יותר?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי יש לי מפרט ששודרג עם השנים. בגדול הוא מכיל I5 2500 8GB RAM DDR3 GTX 970 256SSD מחובר למסך 24 של סמסונג 1080 מסיבות כאלו ואחרות החומרה התחילה להתעייף- כמה הפסקות חשמל גרמו ליציאת HDMI של הGPU להשרף. והיום אני משתמש במתאם DVI בנוסף מסיבה לא ברורה, אחת לכמה זמן לאחר שהמחשב כבוי, אני מנסה להדליק אותו ואין אותו למסך. רק ניתוק של המחשב מהחשמל (פיזית את הכבל) למשך שעה, והחזרתו, גורמים לו לחזור לחיים. כנראה קשור בספק\כרטיס מסך\לוח אם. אין לי זמן ורצון לאתר את הבעיה (ההתעסקות עם הכרטיס מסך לפני שנתיים גזלה לי 3 שבועות מהחיים), וזו הזדמנות להחלפת המערכת. בגדול רוב השימושים הם משרדיים רגילים- הרבה…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני שוקל לשדרג את הכרטיס המסך במחשב שלי מכיוון שהוא כבר מתחיל לגרד את ה-60FPS (ולפעמים גם פחות) במשחקים כבדים. (רזולוציה 2K על ULTRA בהכל) חשבתי לנסות לחפש 4080 ביד 2 , מה שווי של כרטיס כזה משומש? , בכמה אפשר למכור את ה6800XT שלי? האם יש חלופות אחרות? תודה AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G X570S XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum Corsair iCUE 4000X RGB
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
- 4 followers
-
-
שלום דרוש מחשב לעבודה עם אוטוקאד 2015 זה הדרישות של התוכנה http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-2015.html 1. תקציב עד 2000 (אני מניח שאינטרנט אופיס וסרטים פה ושם יעבדו א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב?תוכנת אוטוקאד (זה הדבר הכבד שבמחשב) אינטרנט אופיס וסרטי HD האוטוקאד הוא שימוש של פרנסה ככה שצריך שזה יעבוד חלק -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גרפיות הם אלו של האוטוקאד לכן אני לא יודע אם בכלל להוסיף כרטיס מסך או להישאר על זה המובנה 3. האם יש צורך…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רכשתי Lenovo IdeaPad Y70-70T 80DU004PIV בחברת KSP בלנובו ישראל נאמר שאמור להיות SSD של חברת SAMSUNG אבל אני לא בטוח שהפקידה ידעה על מה היא מדברת , היא נשמעה לא בטוחה איך אפשר לבדוק מה באמת מגיע לי ? בפועל קיבלתי LITEON Drive Model: LITEONIT LCS-256M6S
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לוח אם: Gigabyte GA-K8nf-9 Ultra מעבד: AMD Athlon 64 +3200 Venice 939 זיכרון: 2X512 Twinmos DDR 400Mhz דיסק קשיח: W.D 160GB SATA2 - חדש, לא נעשה בו שימוש כרטיס מסך: ASUS 7300GT PCI-E Silent צורב: LG H42BK DVD-RW - חדש! מארז: Thermaltake Mozart + MediaLab מאוורר למעבד: Arctic Cooler Freezer 64 ספק: Thermaltake 420W PFC מעוניין לדעת כמה הוא שווה ואם בכלל שווה למכור על מנת לשדרג. תודה מראש
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , פתחתי לראשונה את המחשב שלי עכשיו (מתוך סקרנות) וגיליתי סלוט של כרטיס SIM ליד 2 כרטיסי הזכרון במחשב.. מישהו יודע אם זה שמיש? שמתי בפנים כרטיס SIM ו win VISTA לא זיהה שום דבר חדש... אם יש לי במקרה מודם סלולארי במחשב זה יכול להיות נפלא! מישהו מכיר? יכול לעזור?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אין לי יותר מידי ידע וניסיון, וכול המפרט נבנה על פי מדריכים פה ובאינטרנט (Tomshardware בעיקר) השימושים העיקריים: מולטימידיה, תכנות (כתחביב, לא כעבודה) ולעיתים רחוקות שימוש בפוטושופ ואו תוכנה לעריכת סרטים. בקשר למשחקים, אני לא משחק מעבר לGTA/BF וגם בהם אני בקושי אגע. זה בעיקר מחשב למטרות כלליות, ובדגש על תכנות. כמובן שהיכולת של "ריבוי משימות/ תהליכים" חשובה, כך שאוכל לפתוח כמה תוכנות במקביל ולא ארגיש האטה משמעותית. דבר זה בנוסף לחלק התכונתי הם החשובים ביותר, גם במחיר בירידה של ביצועים במשחק. התקציב נבנה לתוך המחשב, אך בעיקרון לא אמור לעבור את ה4500 ש''ח. (בלי קשר למסך) * לגבי מקום הקניה, אני מבקש שזה יהיה או מIVORY או מKSP, או משילוב של שניהם יחד. בנוסף למפרט, ליד כל…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב למטרות עבודה עם גרפיקה תוכנות כגון: PHOTOSHOP FREEHAND FLASH. ואולי גם קצת גרפיקה ממוחשבת. השאלה היא איזה מחשב יכול לענות לצרכים הנ"ל. באיזה רכיבים כדי להשקיע כשמדובר בצרכים כאלו? התקציב לא יותר מ 3500 לא כולל מסך ועדיף AMD. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברה, טוב אז ככה, הנה המפרט מחשב שלי, יש לי אלף שקל לשדרג אותו, תנו הצעות. Intel p4 2600 mhz Radeon 9200 se 128MB 256X2 DDR + 512 DDR KINGSTON Intel motherboard, support 6 pci slots, agp HD Samsung 160 GB ATA 7200 RMP 8MB cache מארז חדש של COOLERMASTER, קירור סוף הדרך אין צורך להשקיע בכיוון הזה קיצר זה המפרט, אני רוצה לשפר תמחשב ב 1000 שקל, תציעו לי מה כדאי *דברים שאני עושה במחשב הם בדרך כלל debugging, ולא הייתי מתנגד להריץ עליו משחקים כמו BF2 למרות שלא נראה לי אפשרי *
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לצערי לא קניתי בסוף את הDELL 6400 ATI(ואולי בסוף לשמחתי ) בגלל חוסר זמינות במלאי ועליית מחירים פתאומית, אז הלכתי על אופציה הרבה יותר זולה ואולי יותר משתלמת בדמות הHP PAVILION 5269, שלמרות מפרט אולי קצת חלש יותר(שום דבר משמעותי), עיצוב יותר יפה, הרבה יותר חיבורים ושלט רחוק מדהים! עוד לא הספקתי לבלות איתו יותר מדי, אבל אני יכול להגיד שהמסך הקריסטלי פשוט מדהים(בעצם אני בפעם הראשונה רואה אחד בפעולה), ואין ספק שהוא הרבה יותר טוב ממסך רגיל. זוית הצפיה הפתיעה אותי, היא מאד מאד רחבה! והשלט רחוק אין לי מילים...
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב- עבודה בתכנות ועיצוב , צריך שהמחשב יריץ ללא בעיה visual studio ופוטושופ . * גודל המסך- 17 ומעלה * רזולוציית המסך-רצוי גבוהה * משקל רצוי-לא מפריע לי, * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לרוב יהיה מחובר לחשמל ישירות * Bluetooth * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית-לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית-אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-מערכת הפעלה built in כרגע בהתלבטות בין שני דגמים שראיתי בZAP לפי חיפוש של I7 ו8גיגה רם, האחדDell Inspiron 3721 IN-RD09-7054 דל השני-Dell Inspiron 3737 IN-RD09-7508 דל אם יש הצעות על מחשבים שלא עולים על תקציב 3500 ומטה וחזקים יותר אשמח לשמוע , תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בשביל אחותי. השימושים העיקריים שלה יהיו שימושי אינטרנט (פייסבוק בעיקר) ועבודה על אופיס. חשוב שיהיה זמן סוללה ארוך. תקציב? עד 2000 ש"ח גודל המסך? 9"-11" ) נטבוק משקל רצוי? 0.5-2 kg האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב מאוד, 10 שעות ומעלה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו), לא בלוטות? כן גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 GB צורב DVD? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חשבתי על מחשב ASUS 1015PEM שנראה לי יתאים, מה אתם חושבים? אם אין צורך עדיף מחשב נייד במחיר יותר טוב, אין לחרוג מהתקציב תודה רבה, דור
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-