ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים יקרים אשמח להעזר בכם להרכיב מפרט למחשב, שכל כולו למטרה אחת בלבד והיא עיבוד צילום בפוטושופ וכדומה. 1. מה התקציב המקסימאלי? סביבות 4500 2. מה שימושי המחשב עריכת צילומים בפוטושופ המסך שלי הוא Dell u2412m 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לשיקול דעתכם 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא,מרכז הארץ 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כשבוע מהיום בערך 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אשמח שיהיה אפשרות להכניס במחשב עד 32 giga כרגע מעדיף 16 הסבירו לי שכדאי מאוד שלושה כונני Ssd,מערכת הפעלה,קאש,ולכל הקבצים במקרה כז…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב בשבוע הקרוב ורציתי לדעת את דעתכם עד כמה חשובה האחריות שעומדת מאחורי מותג המחשב וכמה זה שיקול מבחינתכם ברכישה למשל אני שומע שהאחריות על מחשבי לנובו שלא דרך IBM לא משהו, למרות שיש המון המלצות על מחשבי LENOVO YOGA מה גם שהאחריות היא רק לשנה כנ"ל הבנתי שהשירות של אסוס לא משהו למרות שנותנים אחריות ל-3 שנים השאלה מה הגורם המכריע שכדאי להתחשב בו בבחירת המחשב?
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נא לא לחרוג - אלא אם כן מדובר בחריגה קטנה עבור תוספת מאוד משמעותית בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, אינטרנט, אופיס, בנוסף גם תוכנות תלת מימד (AutoCAD, SketchUp, VRay) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל, חוץ ממסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם …
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב חברים, זמן חגים, זמן להתחדש זקוק למפרט מחשב למטרות גיימינג כולל מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, שידורי סטרימינג של ספורט הצורכים כוח עיבוד רב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: cod למיניהם bf4 gta 5 ומשחקים חדשים שייצאו שדורשים מחשב חזק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה במפרט …
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני חושב שנסגרתי על מפרט, עם כמה נקודות שאני לא בטוח בהן. אשמח אם תגידו לי מה דעתכם: [TABLE=width: 407] [TR] [TD]רכיב[/TD] [TD]סוג[/TD] [TD]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3[/TD] [TD]290[/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד[/TD] [TD=align: left]Processor Intel Core i3 4160 LGA 1150 Tray[/TD] [TD]536[/TD] [/TR] [TR] [TD]קירור למעבד[/TD] [TD]Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 [/TD] [TD]57[/TD] [/TR] [TR] [TD]זכרון[/TD] [TD]Hynix Original 8GB DDR3 1600[/TD] [TD]350[/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]כונן קשיח ראשי[/TD] [TD]Samsung SSD 120G 840 EVO[/TD] [TD]399[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
לא צריך להיות חזק במיוחד.... בסיבות ה- 1000 Mhz לפחות 128 ראם יציאה לטלויזיה ו\או למסך CRT כונן DVD 20 גיגה הארד דיסק - גמיש עכבר TouchPad, עם אפשרות לחיבור עכבר ומקדלת חיצוניים כ. רשת אפשרות לחיבור לרשת אל-חוטית (לא חובה) מכירים משהו כזה?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אחרי כמה וכמה שנים טובות החלטתי לקנות מחשב חדש אשמח לכמה מפרטים או בכלל למפרט תודה רבה לעוזרים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4/5/6 חריגה אפשרית אבל מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר עריכה גרפית מימינלית (photoshop,ilussturitor בעיקר) המשחקים שישחקו כנראה יהיו משחקים כגון world of warcraft רוצה להריץ אותו על בינוני ושהמחשב ישרוד בראיה למרחק ובכללי בריידים ולא יקרוס counter strike/overwatch /המשחקי יריות לא אכפת לי להריץ על איכות נמוכה אבל שיהיה FPS וירוץ טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
בקיצור היום נסעתי לב"ש הגעתי לשם ב6 ועשרה בערך למקום חיכיתי בתור בגלל העומס שיש באייבורי וב7 בערך התפנה אליי נציג . התחלתי לדבר איתו וזה וזה בהתחלה שיחקתי אותה ראש קטן בסוף הראתי לו את המפרט הסופי שהכנתי כאן בעזרת מספר אנשים טובים ולאט לאט היה שיפוצים פה ושם ולסוף הורכב המפרט שנקנה . זהו המפרט שנקנה : מסך : http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=501178 הכי זול בזאפ 1098 ש"ח מעבד : http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=479894 הכי זול בזאפ 717 ש"ח כרטיס מסך : http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=492307 הכי זול בזאפ 897 ש"ח לוח אם : http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=423232 הכי זול בזאפ 496 ש"ח זיכרונות : http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=484797 הכי ז…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000-6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אבל לא לחרוג מ 6000 (אשמח לקבל כמה אפשרויות) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש כשרת עבור הסטארטאפ שלי, בגדול מתכנן להתקין עליו Ubuntu Server / Windows Server, להריץ עליו כמה מכונות וירטואליות במקביל (מספר בודד של מכונות לא משהו רציני), הוא הולך להריץ Task-ים להוריד ולאחסן data מהאינטרנט, להריץ שרת DB - MySQL ופוטנציאלית להוות גם שרת VPN לחיבור לרשת החברה מרחוק (בגדול צריך דגש על RAM גבוהה, מעבד חזק , אין צורך בכרטיס מסך מפוצץ, יש צורך ב -2 חיבורי Ethernet (השרת הול…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב ישמש אותי בעיקר למשחקים,סרטים(בגלל זה ההארד דיסק הגדול כי אני מוריד בכמויות),וגם לאיזה OC עצבני. בנוסף אח שלי אמור להביא לי שבוע הבא מארה"ב איזה ערכה של חנקן נוזלי. AMD Athlon XP 3200+ Barton (512K, 400Mhz) BOX CPU ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) Thermalright SLK-600 Cooler for AMD Western Digital 250GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD CORSAIR DDR-RAM TWINX 1024MB (2x512) 3200 Low Latency Memory Kit ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower Case (P/S not included) CD-ROM Liteon x 48 Black ! Lite-On 52/24/52 Black Retail CD-RW Samsung Black 1.44MB 3,5" Floppy …
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אחרי 3 שנים הגיע הזמן לעדכן. השימושים שלי זה פוטושופ ברמה גבוהה. אני עובד הרבה באיחוד תמונה אוטומטי שדורש הרבה משאבים. ומשחקי המחשב באיכות גבוהה - מה שאני יודע שבמשחקי מחשב 90 אחוז זה מבוסס על הכרטיס הגרפי נכון? בנוסף כמובן יש את השימוש הרגיל והיומי אינטרנט אאוטלוק וכדומה. עכשיו ראיתי שאינטל החדש זה מבוסס I7 וAMD החדש זה מבוסס שמונה ליבות??? - מה זה בדיוק אומר שמונה ליבות ומה ההבדל לעומת אינטל שיש רק 4? כל טיפ נוסף ומידע שימושי אני ישמח לשמוע. תודה מראש. מ.
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים, כל מה שרלוונטי כתוב קניה מ BestBuy.com * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, קיובייס, קצת משחקים, ושימושים כלליים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שמתאפשר במסגרת התקציב שלא יבוא על חשבון ביצועים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? חשיבות דיי נמוכה, אבל לא שני טון *…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
AMD Athlon64 3000+ 64bit 2000MHz, 512kb 1600MHz HTB - BOX - with stock fan 1370 לוח אם VIA K8T800 - Albatron K8X800 Pro II - 7.1 ViaEnvy audio 895 זיכרון פנימי 512mb PC3200 DDR-RAM - Samsung Original Memory 400MHz 510 דיסק קשיח SATA - 120GB 7200RPM - Maxtor 8MB Buffer Serial ATA - 3Y Warranty 640 כונן DVD LiteOn 16/48 - Black 223 כונן דיסקטים Citizen 1.44 Black Floppy 80 כרטיס מסך Radeon 9800 Pro (380/680) 128MB DDR 256bit 8-Pipes - Sapphire OEM 1540 מארז Antec SONATA - Piano Black Quiet Mid Tower + TruePower 380W + One 120mm Fan 790 מעבד - הבנתי שיש סוגים שונים של 3000. מהם? המעבד הנ"ל מגיע עם קירור? מאוורר? לוח אם - זה לוח האם המומלץ בגלל כרטיס הקול שלו? יש לי…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב חדש עם המאפיינים הבאים: מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות מקצועית (כתחביב, לא כמקור פרנסה) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, lightroom באופן תדיר. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא עד כמה חשוב השקט ב…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, המחשב שלי חזר מהמעבדה של HP לאחר שנשלח בעקבות רעש במאווררים.. הם סידרו את הבעיה ונאמר לי שיש "לנקות את המאווררים פעם בשבועיים" ... איך מנקים את המאווררים ? אוויר בלחץ ? מה הדרך הבטוחה והנכונה לעשות את זה ... ? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני עדין ממשיך להתלבט , אבל לאחר קריאה יומיומית בפורום ,אני חושב שעכשיו שאני יודע מה אני רוצה ( אלא אם כן יתברר שלא ...) ומבקש את עזרתכם להחליט . * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך:15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? ישמש כמחשב ביתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יחובר לחשמל . ולכן רק מעבד עם סיומת M. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?מעונין בSSD . מאוד מאוד חשוב לי מחשב שמגיב מהר . * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא . 3 שנים אחריות ב…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, מבקשת המלצה למפרט מחשב למעצבת פנים / אדריכלית/ ארכיטקטית תוכנות גרפיקה ועריכה בשימוש קבוע נדרשות : AutoCAD, PhotoShop, SketchUp, אילוסטרייטור ועוד תוכנות הדמיה ללא OC ללא חומרה מיוחדת נדרשת חשבתי על מערכת הפעלה 64BIT אודה להצעה גם למסך תואם Full HD. בתודה,
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, הגעתי להחלטה שהיגיע הזמן להחליף את ה P4 הישן שלי. הרכבתי בעצמי את המפרט, אני רוצה דעות עליו בבקשה, התקציב שלי הוא עד 3.5K. הינה המפרט: שם מוצר סה"כ AMD ATHLON XP 2500 BOX RETAIL ¤540.00 EPOX 8RDA3+ REV 3.2 ¤550.00 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz ¤600.00 POWERCOLOR 9600XT 128mb ¤930.00 WD 80/7200 SATA 8MB ¤450.00 HEC 300ART ¤180.00 NOA COBRA Gaming PC SILVER ¤230.00 מחיר כולל : ¤3,480.00 יש לי גם כמה שאלות.. 1) האם ההבדל גדול בין HD SATA ל ATA? כי אולי עדיף לקנות ATA. 2) מה ההבדל בין הספק של HEC ER ל HEC ART? 3) האם החנות נעה אמינה? מי…
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות עליו דברים שדורשים מעט כוח חישובי, אבל אולי הרבה זיכרון (הרבה חלונות פתוחים בו"ז), ואני רוצה תצוגה ומקלדת גדולים ככל הניתן כדי שאוכל לעבוד בנוחות ובמהירות. (גם על חשבון איבוד ניידות. אני אקח את המחשב איתי לבתי קפה, לא לטיולים באמזונס. אני יכול להרשות לעצמי מחשב קצת גדול וכבד) המחשב הנייח המקביל שלי מכיל מעבד קצת ישן (בן 4 שנים, ולא היה state of the art כשקניתי אותו) ו-8GB זיכרון, אז אני מכוון למשהו דומה גם בנייח. אם יש לי אפשרות לקנות מחשב בתיאור הזה באזור ה-2000, אשמח לשמוע, ואשמח גם למחשב באזור ה-4000 לאותן המטרות. (אם שני התקציבים רלוונטיים בכלל. אולי ב-4000 אפשר אחד שהוא גם קל נוסף לשאר הדרישות?) תודה!
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מסך כבר יש. (23 FHD) מארז: ezcool. (הבסיסי אבל עם 2 מאוורים) ספק כוח: ips550aq3 550w של power man inwin עם מאורר 12, לטענת המוכר ספק real שיעמוד בכבוד. לוח אם: ga-p55-us 3l של gigabyte מעבד: 2.8Ghz 8MB i5 1156 quad 760 זיכרון: 6GB של kingston 1333mhz (שריטה שלי ל6ו לא 4) צורב: LG חרטא כלשהו.. כ.מסך: HD5850 GDDR5 1GB של powercolor דיסק קשיח: westarn digital 1 TB sata2 64MB cash c.g מקלדת: wave logitech (אורוגונמית) עכבר: mx-518 של logitech המחיר: 5300. קיבלתי. סליחה על חוסר התקינות. ייעוד המחשב הוא למשחקים, והכיוון הוא לשחק בהגדרות הכי גבוהות שאפשר. תקציב: אין לי משהו מוגדר ממש. אבל באיזור ה5+-. ניתן למשוך לכיוון ה6. מבחינת O.C: מתוכנן רק בעתיד היחסית רחוק. הרעיון הוא שהמח…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המפרט מפנדה אני הרכבתי בעצמי. בבקשה לשמור את העסק ענייני. ההתלבטויות העיקריות הן: א) האם לוח האם שווה את ההשקעה או לוחות אחרים של ASUS יתנו את אותם ביצועים בפחות מחיר. ב) על הזכרונות ועל הקשיחים יש מה לדבר. שאר המפרט דיי סגור. לא מתוכנן OC בשנה הקרובה. תלויי בסחיבת המערכת לאורך זמן. בבקשה לא להתייחס לרזולוציית מסך. אני באופן קבוע קונה מחשב יחסית חזק ומחזיק אותו שלוש שנים למשחקים. ככה שמה שהיום "מיותר וחזק מידי"למשחקים. עוד שנה וחצי ייתן יופי של ביצועים בלי צורך לשדרג (מניסיון של שלושה מחשבים אחורה). בתודה מראש על ההערות. הסר כמות. מוצרים סה"כ Corsair 4GB Kit DOMINATOR DHX PC2-8500 DDR2 1066MHz CL5 TWIN2X4096-8500C5DF 830 ש"ח Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12…
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב נייד וחשבתי על hp G62-B50SJ מעבד Intel® Core™ i3-350M Processor 2.26GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video Intel® HD Graphics זכרון 3072MB DDR3 דיסק קשיח 320GB SATA 5400RPM למידע בנושא קיבולת ונפחים לחץ כאן מערכת הפעלה Linux SuSe SLED11 תקשורת כרטיס רשת אלחוטי (IEEE 802.11b/g/n (draft כרטיס רשת LAN כונן אופטי צורב Lightscribe DVD Writer מחשב טוב נכון ? לאיזה שימושים הוא יהיה טוב ? וגם הכרטיס מסך שלו למה הוא טוב ? לסרטים הוא יהיה טוב ? עכשיו, הוא מגיע עם מערכת הפעלה של linux. איך אני מתקין במקומה win 7 ? תודה מראש לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היום קיבלתי דרך שליח מחשב נייד חדש HP .המדבקה שעל הקרטון תלושה .המחשב מבפנים נראה בסדר .מה זה יכול להיות?האם זכותי לקבל קרטון סגור הרמיטי או שלפעמים זה כך?נתתי לשליח לכתוב בתעודת המשלוח שהקרטון לא היה סגור.המחשב נקנה מאתר וואלה שופס.האם כדאי בכל מקרה להחליף לאחד בראיזה סגורה?
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חחחחח, זה המון! וזה לא בשבילי, בבקשה הדימיון הוא שלכם לא צריך עכבר יש לו ככר mx500 ... אני חשבתי לשלב שתי raptorim של 10k rpm ברייד.. חחח יאללה מי שרוצה מוזמן לתרום
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-