ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
AMD Athlon64 3000+ 64bit 2000MHz, 512kb 1600MHz HTB - BOX - with stock fan 1370 לוח אם VIA K8T800 - Albatron K8X800 Pro II - 7.1 ViaEnvy audio 895 זיכרון פנימי 512mb PC3200 DDR-RAM - Samsung Original Memory 400MHz 510 דיסק קשיח SATA - 120GB 7200RPM - Maxtor 8MB Buffer Serial ATA - 3Y Warranty 640 כונן DVD LiteOn 16/48 - Black 223 כונן דיסקטים Citizen 1.44 Black Floppy 80 כרטיס מסך Radeon 9800 Pro (380/680) 128MB DDR 256bit 8-Pipes - Sapphire OEM 1540 מארז Antec SONATA - Piano Black Quiet Mid Tower + TruePower 380W + One 120mm Fan 790 מעבד - הבנתי שיש סוגים שונים של 3000. מהם? המעבד הנ"ל מגיע עם קירור? מאוורר? לוח אם - זה לוח האם המומלץ בגלל כרטיס הקול שלו? יש לי…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
Ivy Bridge היה מעולה. אבל עד כמה לעומת Sandy Bridge? בצריכת חשמל זהה אנחנו מקבלים 2.7/3.7 ב3740QM לעומת ה2630QM, שמגיע עם 2.0/2.9. אבל חוץ מכח עיבוד, מה עוד מסתתר פה? עד כמה הקפיצת מדרגה מ32 נ"מ ל22 נ"מ אכן משפיעה? 5% עדיפות clock per clock אומרים, אבל אילו עוד טכנולוגיות מסתתרות מאחורי Ivy Bridge? תמיכה בDDR3L לא ממש רלוונטי כי הלוח אם לא ממש יתמוך בזה. DDR3 בתדר 1666 הולך להוות קפיצת מדרגה משמעותית מ1333 mhz? ספק בליבי. אבל כן יהיה נחמד להתחדש במעבד חדש (כן, כן, חדש מהניילון. שמור באיזה חור במחסן במלזיה או משהו בסגנון). מבחינת כוח עיבוד אין מה להשוות, אנחנו מדברים על סטוק ב3740QM שהוא כמעט הטורבו של ה2630QM, וטורבו שלא נשמע כמוהו בניידים בזמנו. חוץ מזה - יש ע…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לעבודות תכנות והרצת בדיקות QA + הרצה של משחקים ומדיה בצורה סבירה פלוס, התקציב הוא 4500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עד 500 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים. * מטרות המחשב? לימודים ומשחקים. * גודל המסך? 15.6, האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? רצוי 1980x1020, כמה שיותר גבוה יותר טוב בהתאם לתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB + SSD 128-256MB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
AMD 64bit 3200+ A-DATA 1GB PC 4000 DDR 500 Gigabyte GA-K8NNXP nForce 3 150 Motherboard (A64,AGP8X,SATA/IDE RAID,1394b,5.1 Sound,G-LAN,LAN,USB2 Antec Sonata Piano Black 380W Case True Power Maxtor 120gb s-ata 8buffer 7200 rpm Leadtek WinFast A400 Ultra TDH GeForce 6800 Ultra 256MB 450/1200 DVD liteon 52-32 Black CDRW liteon 52-32-52 Black Zalman CNPS7000A-AlCu Cooler for PIV/AMD LG F900P 19" 1600x1200 85 Hertz Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive Microsoft Optical Mouse OEM Genius KB-21e Multimedia NEW Eng/Heb PS2 Silver-Bl בינתיים אני מרוצה מאד מהביצועים,אתמול רק קיבלתי את הכרטיס מסך(אני בין 10 הראשונים בארץ שקיבלו),ואחרי שהרצתי את 3DMark03 בפעם הראשונה,קיבלתי 13,…
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
Can You Guess America's Most Wanted Notebook This Christmas? http://www.mobilemag.com/content/100/333/C13944/
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לאחרונה אני מאוד מתעניין במחשב הנ"ל. הוא מגיע עם Core I5 430m, שרץ ב2.26 עם טורבו עד 2.53? אני לא ממש מבין. מה קורה בתכלס בזמן ריצה עם המעבד? על איזו תדירות הוא רץ? קראתי שהוא "מתאים" את עצמו בהתאם לדרישה ממנו, עם מהירות שעון בהתאם. הבנתי נכון? אשמח להרחבה קלה. המחשב נמכר בארץ בטווח מחירים ומפרט שונים זה מזה, כך למשל בנייד נייד הוא נמכר ב5000, אך מגיע עם 4ג'יגה זכרון שרץ במהירות שעון 1333. הפלוס הגדול ביותר שהוא מגיע עם 5שנות אחריות בבית הלקוח. כלומר אצלי, בבית. לעומת זאת, בנוטבוק קלאב, הוא נמכר ב4אלף, אך מגיע עם 2ג'יגה זכרון במהירות שעון 1066. ההבדל המשמעותי פה שהוא מגיע עם 3שנות אחריות רגילה. לא יודע אם בבית הלקוח (שזה די נוח אתם חייבים להודות, במיוחד אם לא גרים ליד המ…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כיום אני מחפש להחליף את הנייד שיש לי במשהו חדיש יותר, נייד יותר ושיענה לדרישות שלי (יש לי הרבה אני אפרט בהמשך ההודעה). דבר ראשון אני מעוניין לדעת האם מתוכננים לצאת גרסאות של מחשבים חדשים (מעבדים חדשים) בתקופה הקרובה ששווה לחכות להם או שאין טעם ואפשר לקנות כבר עכשיו משהו, שאני אומר לחכות זה לאו דווקא לקנות את החדש שיצא אלא להמתין שייצא חדש והמחירים של המחשבים היום ירדו במחיר בצורה משמעותית - אני יכול להמתין מקסימום עד חצי שנה מהיום. אוקי במידה ואין טעם להמתין למשהו שמתקרב בעתיד הקרוב אז ככה לדרישותי מהמחשב הנייד שלי. דבר ראשון חשוב לי מאוד אבל מאוד הנושא של ניידות המחשב, כיום יש לי מחשב של Hp-Pavilion dv5164ea והוא מחשב ממש כבד, לא הייתי מגדיר אותו כנייד, ל…
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
שלום, הגעתי להחלטה שהיגיע הזמן להחליף את ה P4 הישן שלי. הרכבתי בעצמי את המפרט, אני רוצה דעות עליו בבקשה, התקציב שלי הוא עד 3.5K. הינה המפרט: שם מוצר סה"כ AMD ATHLON XP 2500 BOX RETAIL ¤540.00 EPOX 8RDA3+ REV 3.2 ¤550.00 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz ¤600.00 POWERCOLOR 9600XT 128mb ¤930.00 WD 80/7200 SATA 8MB ¤450.00 HEC 300ART ¤180.00 NOA COBRA Gaming PC SILVER ¤230.00 מחיר כולל : ¤3,480.00 יש לי גם כמה שאלות.. 1) האם ההבדל גדול בין HD SATA ל ATA? כי אולי עדיף לקנות ATA. 2) מה ההבדל בין הספק של HEC ER ל HEC ART? 3) האם החנות נעה אמינה? מי…
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב חברים, זמן חגים, זמן להתחדש זקוק למפרט מחשב למטרות גיימינג כולל מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, שידורי סטרימינג של ספורט הצורכים כוח עיבוד רב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: cod למיניהם bf4 gta 5 ומשחקים חדשים שייצאו שדורשים מחשב חזק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה במפרט …
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש את עזרתכם במחשב ביתי לעבודה משרדית ועריכת תמונות העונה לנתונים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-3 אש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10-15% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לעבודה משרדית יומיומית (אופיס וכד') וכן לעריכת תמונות בלייטרום ומעט פוטושופ (אחת לשבוע לערך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Windows Office, Adobe Lightroom, Adobe Photoshop מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
אז זהו המפרט: מעבד: ?AMD? Price Units Total Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore לוח אם: ?AMD? GIGABYTE Price Units Total M55GM-S2G AM2, DDRII 800 (Overclocked) זכרון: DDR II 667 Price Units Total 1GB Spectek דיסק קשיח: Hitachi Price Units Total Deskstar 80GB SATA II צורב:DVD Recorders Price Units Total LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 כרטיס מסך: Point Of View Price Units Total 7600GS 256MB DDRII, TV, DVI, PCI-E מארז וספק:Foxconn 3TL2-560 Silver/Black USB Front True Power 300W FSP Case אז זהו המפרט, סה"כ 3300ש"ח, בלי ציוד היקפי[רמקולים,עכבר,מקלדת] ובמזומן! נו? מה אתם אומרים גדולי המומחים? אשמח לשמוע כל דעה והצעה. תודה
-
- 32 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי,סוף סוף היום אני נוסע לקנות את המחשב או בזיג2000 או בפנדס או באש מחשבים הרכבתי מפרט אש שהוא http://img220.imageshack.us/img220/2175/compfn6.gif לפנדס שהוא http://img88.imageshack.us/img88/4472/pandasvo3.gif ולזיגזאג שהוא http://img88.imageshack.us/img88/7093/zigzagut8.png היום אני קונה את המחשב ואני מבקש לדעת איזה מפרט הכי טוב מבין השלושה תודה אור
-
- 37 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות כמה שיותר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?מעדיף כמה שפחות, כמה מאיות לא יפגעו אני מניח אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?השימוש העיקרי הוא המשחק AION, משחק רשת מאוד כבד לפי דעתי, ככה שאם מישהו מכיר מעולה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? AION -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ככל האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא - מכסימום 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, מסמכי Office, צפייה בסרטים, עריכת תמונות "קלה" והמרה מ-RAW ל-JPEG, סריקת מסמכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעריכת תמונה - Nikon Capture NX2 ו-DXO - שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לא…
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לפני שאני ניגש לבניית מפרט יש משהו בסיסי שאני לא מבין בחיבור מספר כרטיסים גרפיים. התכנון שלי היה לקנות שני כרטיסי HD6870 וכך לקבל במחיר סביר עוצמה שמתחרה ברוב הכרטיסים החזקים שעולים יותר. אבל בדקתי ברשימת המפרטים המומלצים כאן ומצויין לקחת לוח אם Gigabyte GA-Z77X-D3H , בדקתי באתר והוא תומך ב CF\SLI רק x8 בכרטיס השני, ואם אתה רוצה לא לאבד מהירות אתה חייב לקנות לוח אם שיתמוך ב x16 שעולה לפחות 500 שקל יותר ואז עם תוספת הכסף על הספק והמארז (אני מודה שמדובר במקסימום מאות שקלים בודדים) פתאום הרעיון של CF כבר לא כל כך נוצץ. האם אני מפספס משהו? האם מבחני המהירות של ה CF נמדדים תוך שימוש בלוחות האם המיוחדים והיקרים יותר? איך PCI Express 3 נכנס לתמונה? הוא אמור לפתור את הבעיה ה…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום , הייתי שמחה לקבל חו"ד על הצעה שקיבלתי באייבורי למפרט מחשב ששימושיו בעיקר לעבודה עם תוכנות גרפיות (פוטושופ, אילוסטרטור , פלאש וכו' ) מארז midi tower ezcool ספק כח 550w fan12 power man inwin לוח אם p55-gd55 7.1 1 glan msi מעבד אינטל 750 quad 1156 i5 core 8mb 2.66ghz זכרון evo-one geil 4gb ddr3 1333mhz כ.מסך nvidia geforce 250 gts 1g-3 p.o.view צורב gh22ns sata lg dvdX22 dl עלות : 4200 ש"ח [br]פורסם בתאריך: 30.01.2010 בשעה 14:22:43 nobody ??
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
i5-2500K Scythe MUGEN 3 GA-Z77MX-D3H Gigabyte GTX570 x3 Windforce G.skill 8GB RAM Thermaltake 600W ThermalTake Spacecraft UF-I אין אחריות. המחשב בן שנה לשנתיים. קופסאות עם מניואלים ושאר ניירת.
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
סליחה על הטופס המוזר!!! האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא משנה בכלל איפה... מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ.. תקציב: 4500יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 4700 יד ראשונה\שניה: ראשונה! זמן אחריות רצוי: שנה לפחות חברת המחשב הניד המועדפת: לא משנה כל כך שיהיה משהו מוכר (לא TOSHIBA) נראה לי ישעדיפות לHP... מערכת הפעלה מועדפת: WIN 7 גודל כונן קשיח מועדף: לפחות 500 משקל הנייד המועדף: כמה שיותר קל עדיף (לא כל כך משנה תכלס...) גודל הצג::עדיף 13.3אבל אפשר גם 15.6 זמן סוללה רצוי: לפחות 3-4 שעות צבע המחשב הרצוי: לא וורוד או משהו אפשרויות נוספות במחשב:שיקרר את עצמו טוב ויחזיק הרבה זמן! מה מטרת שימוש המחשב? (עריכה\גיימינג\עבודה משרדית\אינטרנט\מוזי…
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לאחותי לקנות מחשב חדש לאחר שישן שבק חיים....ואני כבר כמה שנים לא מעודכן במה שקורה בעולם החומרה אז אשמח מאוד לעזרתכם. מצ"ב השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך זה יהיה מעולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,, יישומי Office, סרטים וסדרות שיוצגו בטלויזיה צמודה (HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - …
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מפרט שהרכבתי (בעזרת ההמלצות שקיבלתי פה) למולטימדיה ולמשחקים בתקציב של עד 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי... המפרט: דיסק קשיח: Seagate ST3500320AS - 500GB 32MB Buffer SATA2 זיכרון: Corsair DDR2 4096MB 800MHZ CL5 (TWIN2X4096-6400C5) כונן אופטי: Asus DRW2014L1T כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB PCIe לוח אם: ASUS P5QL-E מארז: Cooler Master CM 690 מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Box ספק כוח: Corsair VX450W חשוב שיהיה שקט... ולא מתוכננים OC וCF....! 1) מה דעתכם? 2) לגבי לוח האם: שמעתי שיש לו סידור בעייתי.. בכל אופן הוא אחד הבודדים שעונים לדרישות שלי מבחינת חיבורים, תמיכה בטכנולוגיות ומחיר (עד 600 ש"ח), לכן אם מישהו יכול להעריך כמה הבעיה הזאת תפריע, אם בכלל,…
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, כל מה שרלוונטי כתוב קניה מ BestBuy.com * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, קיובייס, קצת משחקים, ושימושים כלליים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שמתאפשר במסגרת התקציב שלא יבוא על חשבון ביצועים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? חשיבות דיי נמוכה, אבל לא שני טון *…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הנייח מתחיל להראות איתותים של גסיסה. זקוק ללפטופ, ישרת אותי ללימודים בעתיד לכן המסך צריך להיות בגודל המתאים (אני לא מכיר כל כך את הגדלי מסך). ברמת העיקרון אני לא משחק במחשב או משהו מיוחד, סה"כ וורד, כרום, וכד'. התקציב שהגדרתי הוא 3K, אבל במידה ויהיה ניתן למצוא משהו בפחות כמה שניתן כך עדיף. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שמתי לב שהמחשב הנייד שלי לפעמים פשוט נכבה שאני משחק משחקים, ושאני נוגע בוא הוא פשוט רותח, אז אני חושב שזה בגלל שהוא מתחמם יתר על מידה. וזה מוזר לי כי הוא מחשב חזק. זה המחשב שלי: http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=LXBTA02011&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he מישהו יכול להמליץ לי על מכשיר קירור איכותי וטוב שבאמת יפתור את הבעיה הזאת? האם בכלל יש מכשיר שבאמת ימנע מהחשב שלי להיכבה עקב חימום יתר? אני מפחד שהוא פשוט יהרס לי, הוא פשוט מתרסק באמצע שאני משחק בוא. תודה מראש לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה במחשב של אחותי (LENOVO) שאני פותח את המחשב יש לי הודעה בצד שמאל למטה (איפה שהשעון) "פרופיל המשתמש שלך לא נטען כראוי!. נכנסת למערכת עם פרופיל זמני. שינויים שערכת בפרופיל זה יאבדו כאשר תצא מהמערכת. לקבלת פרטים עיין ביומן האירועים או פנה אל מנהל המערכת." עכשיו בעיקרון מה שקורה שאין את אותו שולחן עבודה, אלא שולחן עבודה ריק, כמו אחרי התקנת החלונות. שאני מנסה להיכנס אל תקיית המשתמש שלה רשום לי "אין גישה אל.. (התיקיה) הקובץ או הספריה פגומים ואינם ניתנים לקריאה". ניסיתי לשחזר את המערכת אבל רושם לי "הדיסק c(:sw_preload) מכיל שגיאות. windows זיהה השחתה במערכת קבצים ב c(:sw_preload). עליך לבדוק את קיימות שגירות בדיסק לפני שתהיה אפשרות לשחזר אותו. זה התחיל בזה שהמחשב…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-