עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shloosh,

המפרט היום: amd barton 2600 epox 8rda+ 768ddr 2700 samsung 40gb maxtor 7200rpm המפרט אח"כ: amd64 +3200 venice 1gb samsung 3200 Gigaybyte GA-K8NSC-939 nForce3 Socket 939 או Epox EP-9NDA3J nForce3 Ultra Socket 939 western digital 80gb 8mb buffer 2600 שקל בערך, שווה את השיפור??? הכרטיס מסך שלי R9700PRO

• 8 תגובות
    • 997 צפיות
  2. מחפש מעבד+ לוח אם+ זיכרונות מעדיף שזה יהיה של אינטל .....מי שיכול לתת של אינטל ו AMD אני אהיה ממש אסיר תודה. אפשרות לעלות תקציב עד 1900 או 2000 אבל תישארו בתקציב ה 1800 שיהיה לו AGP... תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 741 צפיות
  3. Started by JohnClark,

שלום אני מעוניין לקנות בKSP מחשב... (אם השירות שם טוב) אני רוצה מפרט מבוסס A64. זה יוצא די טוב עם התקציב... מארז - אני מתכנן על סופרטאלנט כנראה ספק - TT420w... סבבה כן? מעבד - A64 3000+ (אין לי כסף ליותר, וגם לא כל כך צריך יותר, לא?) ואת כרטיס המסך שלי אני משאיר (Asus GF4 Ti4600) עכשיו זכרונות ולוח אם אני לא כל כך בטוח... לוח אם אמרו לי שהכי טוב Asus K8V... זה נכון? זכרונות אני לא יודע עם מה יש בעיות תאימות... עם מה לא... אני אשמח אם תסבירו לי קצת מה הכי כדאי... OC למעבד לא מתוכנן, אך ורק לכרטיס מסך... עוד שאלה - אני מתכנן לשדרג את כרטיס המסך גם כן בשנה הקרובה... שמעתי שעד אז יהיו כרטיסי PCI Xpress... זה נכון שיגיע מתאם לAGP x8 עם הכרטיס? כי אם לא אני לא אקנ…

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  4. שלום רב לכולם! אני מעוניין בשדרוג המחשב שלי ומעוניין לקנות מעבד, זכרונות, לוח אם וספק חדשים. כל השאר כבר יש ואני לא צריך. רציתי לשמוע את הצעותיכם בעניין, בינתיים חשבתי על זה: קטגוריה פריט מחיר כמות אחריות ID מעבד INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX 1106₪ 1 ללא הגבלת זמן 7643 לוח אם ASROCK P67 EXTREME 4 730₪ 1 שלוש שנים 7760 זיכרון G.SKILL "RM" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS 400₪ 1 ללא הגבלת זמן 7213 ספק כוח CORSAIR 750W TX 475₪ 1 חמש שנים *חשוב לציין שהיעוד הוא אוברקלוק מקסימלי (מצדי תקראו לזה "רצחני") ועל כן אולי אני גם אצטרך קירור אוויר טוב, אם יש לכם להמליץ משהו מעבר לתקציב אני אשמח לשמוע

• 21 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. Started by alexkid,

שלום לכולם : ) נשרף לי ה mbp ונבחרת הכוכבים של אפל החליתה לא לעדכן אותם שלשום-אז אני החלתתי שנישבר לי מהם ואני חוזר ל pc !! ושבמקום נייד ב 12k אני ארכוש אולתרה ודסק... בקיצור חפרתי פה קצת בימים האחרונים וזה מה שיצא לי-דעתכם ??? i7-6700K arctic i32 asus z170 deluxe 2x Corsair DDR4 8G 2400 CL14 Corsair Vengeance LPX Black CMK8GX4M1A2400C14 seasonic x560 80 או seasonic x450 fl ממש בעניין-מלחיץ אותי קצת שאין מאורר ואולי חלש מידי ? שימוש- תוב אז ככה-המחשב הזה יהיה הלב של הבית\החיים שלי : ) זתומרת שהוא עובד 24\7 !! הורדות\kodi\מסמכים\סרתים\אבל הכי חשוב הוא צריך גם להחזיק סשיינים כבדים של עריכת מוזיקה...…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אני לא יודע אם זה כבר דובר פה, אבל אם לא, שימו לב לטיפ קטן ששמתי לב ברכישה מאתר האינטרנט של KSP. ניתן לקנות שם מחשב בכמה אפשרויות. 1) הרכבה עצמית 2) מחשבים מומלצים 3) מחשבי גיימרים 4) מערכות מוזלות בכל אחת מהאופציות (מלבד מערכות מוזלות), ניתן לשנות ולשפר את המערכת, כך שבפועל ניתן לבנות את אותה המערכת הרצוייה פעם אחת בהרכבה עצמית, פעם אחת במחשבים מומלצים, ופעם נוספת במחשבים גיימרים. על הנייר, נשמע כי לא צריך להיות הבדל - הרי זה אותה המערכת, אך בפועל קיים הבדל וגם די מהותי. במקרה הנדון שלי ברכישה, היה שוני די גבוה (למעלה מ- 200 ש"ח) בין המחשב בהרכבה העצמית לבין מחשבי גיימרים, בדקתי את זה שוב במחשב אחר ולהלן התוצאות: הרכבה עצמית: מחיר 4,074 ש"ח מומלצים: 3,984 ש"ח גיימרים: 3,…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE - 830 K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II - 510 256MB Twinmos CL2.5 X2 - 280 80GB (8MB) SATA II 7200RPM - 370 NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 - 260 סה"כ : 2250 ועם מוסיפים מארז עוד 250 שקל = 2500 שקל ! עכשיו יש לי 2 שאלות : 1. האם מישהו התנסה עם הלוח הנ"ל או מכיר ביקורות עליו ...סה"כ הוא נשמע טוב כי הוא בא עם כ מסך מובנה 6100 שזה דיי מכובד וחוסך לי פה המון ! ואיך הערכת שבבים של Geforce 6100 מה זה אומר בדיוק האם זה nforce 4 שהרכיבו עליו 6100 ? 2.איך הכרטיס מסך ה 6100 הזה ? מממ כמו ה 6200 ? פחות טוב יותר טוב מ FX5200 ? האם הוא יריץ משחקים כגון FarCry בצורה טובה לצורך השוואה ? סה"כ הלוח מציג יתרונות יפים ביותר כגון Sata II ו 7.1 יצאות…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Runner30,

שלום רב. נתקלתי ב"מבצע" הנ"ל: http://2buy.yad2.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=4926630&came=3906 לא כתוב כלום על לוח אם ומעבד. אלא דווקא על סוג הDVD. זה מזכיר לי את הימים של ECS + DURON 1700 מולחמים שנמכרו בתור "AMD 3100PRO+" אני מציע להתקשר לדילר ולשאול אותו פרטים על מעבד, לוח אם ואחריות.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אלא אם כן יש סיבה טובה שלא לשים את התקציב. הטרדים מהווים DATABASE חי לניידים לפי תקציב לבאי הפורום. בנוסף, קשה לעזור בנייד שתקציבו אינו ברור. לצערנו, לא מעט מתעלמים מהבקשה הברורה שלנו ולכן התקנה החדשה.

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by askme,

https://www.geektime.co.il/asus-novago-handson/amp/ יש כאלה שזה יכול להתאים.

• 0 תגובות
    • 878 צפיות
  11. Started by Psy,

יש המלצה כלשהי על איך לעבוד בצורה טובה יותר עם הסוללה ? הבנתי שלא מומלץ לפרוק עד הסוף ולהטעין בכל פעם מצד שני כשיש אופציה לחבר לחשמל מתי לנתק את הכבל\ולהחזיר ?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם, בבעלותי מחשב נייד של חברת COMPAQ מדגם CQ60. לפני מספר ימים, נשרף המטען של המחשב ויצא מכלל שימוש. ניגשתי למעבדת המחשבים הקרובה לביתי. מכיוון שמטען מקורי לא היה במלאי, הציע לי איש המעבדה לרכוש מטען אוניברסלי. נתנוי הכניסה עפ"י היצרן והמטען המקורי הם: 19V 4.47A בעוד שהספק האוניברסלי מוציא: 19V אבל ב6A. כשציינתי עובדה זו בפני איש המעבדה, הוא טען שההבדל בזרם הכניסה לא יגרום לשום נזק למחשב והוא אף עדיף מאשר במטען המקורי. האם הוא צודק? האם יהיה בטוח להשתמש במטען האוניבסרלי במחשב זה? תודה ושבוע טוב!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. הי אני עוזר לחבר סטודנט להרכיב מפרט למחשב ב-3000 ש"ח, כולל מסך. מה הוא צריך: מחשב לשימושים כלליים (הרבה אופיס/אינטרנט). בשנה הקרובה (ורק בה) הוא גם ישתמש בתוכנות זוללות זכרון כמו Matlab או גרפיות כמו Solidworks. מאחר ואלו שתי תוכנות כבדות אני מניח שאין מנוס מלהתחשב בהן, אע"פ שהן לא השימוש העיקרי, וזה לצרכי לימודים ולא לצרכי פרנסה. מניסיון שלי, לפטופ עם ויסטה ו-Nvidia 8400GS מריץ סוליד לא רע, ולכן אני לא חושב שיש טעם להשקיע בכרטיס מסך ייעודי. כמובן שצריך 4GB זכרון (לא נכנס לענין מערכות הפעלה). מה הוא לא צריך: הוא לא מעוניין לצפות בתכני HD, לא מעוניין לשחק. צריך מפרט של הכל (אפשר לוותר על מקלדת/עכבר לכל היותר), וצריך גם מסך. לטעמי אפשר פאנל TN (אלא אם ה 2209W איכשהו בנס נ…

• 10 תגובות
    • 983 צפיות
  14. Started by ran1809,

מה אתם אומרים על העניין הזה..כדאי לחבר לו אנטנה ולהשתמש איתו כ GPS הוא יפעל טוב ומהר כ GPS כמובן.!?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום. עברתי לא מזמן מנייח לנייד. האם יש הבדל במהירות הגלישה כאשר מדובר בחיבור WiFi לעומת חיבור כבל ישיר? הייתי מחובר בנייח באמצעות הכבל. תודה!

• 1 תגובה
    • 777 צפיות
  16. Started by joker8834,

שלום, יש לי Lenovo 3000 N100 ויש פה קורא טביעות אצבע. רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בו בשביל להתחבר לאימייל מבלי להקיש סיסמה... רק לשים טביעת אצבע... אולי יש איזה תוכנה חיצונית... התוכנה שאני רואה כאן היא: OmniPass תודה.

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  17. Started by Enforcer721,

שלום לכולם , עזרתם לי לבחור מפרט לגיימינג השבוע, עכשיו אני צריך עזרה לאבא שלי. מפרט פשוט לשימוש ביתי (הוא צריך רק את השילוש הקדוש לוח אם,מעבד,זיכרון). 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ , סרטים, גלישה באינטרנט , סטרימינג לטלוויזיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, תחביב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעי…

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  18. Started by ohadc,

היי, הוטלה עלי משימה לקנות לאמא של אישתי (שתחייה) מחשב. שימושים עקריים אינטרנט. ציוד הייקפי כרגע רק מסך 21 - 23 אינצ' תקציב עד 2300 כולל מסך, משלוח, הרכבה וכו' - אין אפשרות חריגה זה המפרט שבניתי ב- RSM, הייתי שמח אם תייעצו כיצד ניתן להוזילו ולהוסיף מסך במסגרת התקציב שציינתי. Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪593 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2521 Intel DH61WW Socket 1155 H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪313 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2554 Samsung 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪189 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1945 Samsung 320GB 16MB Sata2 SpinPoint HD322HJ ^, יחידות 1 ₪404 http://www.rsm.…

19. Started by Alex Golovov,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 לא כולל המסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מהם שימושי המחשב? א) תוכנות ואופן השימוש: גלישה באינטרנט מאט עריכת מוזיקה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב, 1920X1080, מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות לא מיועד למשחקים אלה לשימוש ביתי בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן HD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום רב, אני מעוניין להזניח את המארז הענק שלי לטובת קופסה קומפקטית. חשבתי ללכת על משהו כזה, יש לי לוח אם MicroATX עם מאבד Core i5 3570 ספק SeaSonic S12G-550 Gold Active PFC 12cm וכ. מסך r7 250X 1GB מה אתם אומרים? האם הספק שלי + כרטיס מסך יכולים להכנס במארז הזה? בנוסף הערב חשובה, הקירור שלי , האם הוא יוכל להכנס במארז כזה? לחילופין חשבתי ללכת עם משהו אפילו קטן יותר, משהו כזה, מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  21. Started by nitzant,

שלום לכולם, והפעם אתגר (לדעתי לפחות...) - קיבלתי מחשב טושיבה ישן ישן - דגם PORTEGE פנטיום 2, חלונות 98 . תכל'ס בשביל השימושים שלי היא די מספיק - סה"כ אני רוצה לכתוב בוורד ולגלוש באינטרנט הבעיה שכרגע אני לא יודע איך לקשר אותו עם שאר העולם - יש כניסת USB אבל כשאני מכניס DOK הוא לא מכיר אותו וטוען שהוא צריך דרייבר. אין לו כניסה לכבל רשת, יש לו כרטיס מודם 56K של טריקום אבל אני לא יודע מה זה אומר, אני יודע שגלשו בו באינטרנט עד לא מזמן אבל לא יודע איך. בקיצור אשמח לעצה איך אפשר לחבר אותו לאינטרנט ולDOK תודה רבה ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  22. Started by Atom,

המצב הוא כזה: יש לי מחשב נייח ובנסיבות טראגיות המסך הלך קאפוט...וכרגע אין לי זמן או חשק לקנות מסך חדש... מה שכן יש לי זה מחשב נייד, מסיבות כאלו ואחרות אני עדיין צריך את המחשב הנייח פועל (עם מסך) לניד שברשותי יש יציאת VGA ולי יש כאבל VGA (לא מהמסך) אני יודע שהיציאה הזאת נועדה כדי להעביר את התמונה שרואים על מסכו של הנייד למסך אחר... השאלה היא כזאת: האם אני יכול להפוך את התהליך ? ובעצם לחבר את המחשב הנייח ולחבר אותו בעזרת כבל VGA לנייד ובעצם להשתמש בנייד בתור מסך? (הנייד כרגע לא ברשותי אז אין לי את היכולת לבדוק זאת בעצמי)

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. רעיון שאבא שלי חשב עליו ומתכנן לבצע, האם שווה? מדובר על לקנות מחשב נייד יד שנייה בסביבות ה1000+ שקל שניתן לדפדף דרכו בתיקיות מוסיקה ובתוכו עשרות הג'יגות של הקבצים והוא יחובר לרסיבר וכך ינגן. מהם היתרונות והחסרונות של דבר זה? תודה לעונים! (לא עונים לי כבר יומיים באודיו וקולנוע ביתי...)

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by yuvalbar84,

שלום יש לי טלויזיה של SAMSUNG ואני מעוניין לחבר את המחשב שלי שמחובר לרשת האלחוטית בבית אל הטלויזיה בכבל Ethernet על מנת שהטלויזיה תקבל ממנו את הגישה לרשת הביתית האם יש אפשרות לעשות דבר כזה? אם כן איך עושים ? צריך תוכנה מיוחדת? או פשוט לחבר את הכבל LAN בין הטלויזיה למחשב נייד והכל אמור להסתנכרן לבד ? תודה

25. יש לי אסוס N55SF עם מעבד 2630QM. הוא הגיע עם מטען ענק ממש ממש ממש ממש של 120W. אני רוצה לקנות מטען קטן יותר כמו זה http://www.morse-pc.com/Product.asp?Pid=5365&Cat2Cat1ID=&Cat2ID=&aff=Zap〈=he ברור לי שאם אריץ פונקציות כבדות או תכניות צריכת חשמל לא חסכוניות זה יכול לחמם את המטען ולגרום לו לנזק. אין לי בעיה אם סכנה לנזק למטען, וכשאני מחוץ לבית אני ממילא משתמש במחשב רק ללימודים (וורד + אינטרנט = מעט חשמל) כשאני בבית ומריץ ME3 עם על FHD, ברור לי שאני צריך להשתמש במטען של ה-120W. השאלה היא: האם יש סכנה של פגיעה במחשב או בביטוח עם אני אשתמש במטען הקטן של ה-65W?

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים