ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
כולל מסך, ללא מקלדת, עכבר ורמקולים. מסך LCD דרוש, 17" או 19" לא wide, שיריץ יותר טוב משחקים מאשר סרטים, כמובן השילוב הוא מה שעושה את ההבדל, לכן יכול להיות ש-NT יהיה כאן כן במקום. דיסק קשיח של לפחות 250giga, כרטיס מסך 8800gts 320mb ומעלה, למרות שלדעתי הוא עדיין הכי מומלץ מבחינת מחיר/עלות אבל אני לא מעודכן, אז תראו לי מפרטים לפי ראות עיניכם. מעבד של אינטל, לפחות 2 גיגה ראם בשביל המשחקים הכי חדישים בשוק. קירור טוב ומארז נחמד, כמובן גם ספק כוח אמיתי ויחזיק את המערכת ללא חשש, לוח אם שיתמוך אם זה אפשרי גם ב-DDR3 1333. לא צריך להשתמש בכל התקציב אם לא צריך כמובן, אשמח לתגובות, זה מפרט לחבר שלי שעומד לקנות, תודה מראש!
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל ברצוני להודות לכל מי שסייע לי עד היום, עזרתם לי ולכמה חברים לקנות מחשבים ומאף אחד לא שמעתי תלונות עד היום ככה שאני אעזר בכם שוב. אז ככה, אני צלם, ולא חובב, עובד בזה ולומד כרגע בשביל להתמקצע עוד יותר. עובד עם קבצים גדולים מאוד וזקוק למחשב חדש עם יכולות עיבוד גבוההות ותגובה מהירה לצרכים שציינתי. המחשב יעבוד בעיקר עם פוטושופ CS5 ולייטרום, יש אפשרות גם לקאפצ'ר וואן ( אם מישהו מכיר ) עובד בעיקר עם קבצי RAW 14 BIT ( במקרה וזה אומר למישהו משהו ) דרישות מינימאליות : * עדיפות למעבד I5 ( I7 יקר מידי לפי מה שראיתי עד היום ) * 8 ג'יגה זיכרון על הלוח * 2 טרה הארד דיסק עם באפר גדול * שיהיה שקט ( אבל לא צריך לשרוף אלפי שקלים על הקירור, חשוב לי שיהיה שקט אבל לא עד כד…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני לא צריך HDD מעבד: INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX ₪967 לוח אם: GIGABYTE GA-Z87X-UD4H ₪1064 זיכרון: G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 Ares - זמין במלאי ₪509 כרטיס מסך: GIGABYTE HD7790 "OC" 2GB GDDR5 - RETAIL ₪725 צורב DVD: LITE-ON DL-8A4SH-01 x8 Slot Loading ₪229 מארז: ZALMAN Z12 PLUS (USB3) w/o PSU ₪462 ספק כוח: Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan ₪566 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER i30 ₪197 תקציב 5000 תודה!
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי מעוניין לקנות מחשב נייד לילדה בת 8 עד 3500 ש"ח. גודל 15.6 או 14 .. מסך מט. שימושים : לימודים / זום / יוטיוב / משחקים קלים באינטרנט. סוללה טובה לגבי מערכת הפעלה = האם עדיף לקנות רישיון בנפרד ולהתקין עצמאית ? תודה
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב נייד של LG עם ווינדוס 7 יש לי תקלה מוזרה במקלדת - מקשי האותיות לא עובדים ושאני מקיש על אות מסויימת לדוגמא S ואני נמצא במשך של NOTEPAD אז נפתח חלון השמירה כאילו ה CTRL לחוץ בהתחלה חשבתי שזה בעיה במקלדת אז חיברתי מקבלת USB חיצונית ויש את אותה תופעה. מצאתי איזה פתרון זמני אבל ממש מעצבן - אם אני פותח מקלדת על המסך ולחוץ על אחת האותיות הכל משתחרר וחוזר להיות רגיל, אבל כשמפעילים את המחשב מחדש כמובן בהמצב חוזר להיות כשהיה. אם מישהו יודע מה התופעה הזאת ואיך אפשר לפתור אותה אודה לו מאד. תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך עזרה בבקשה ליעל את המפרט הזה לצרכים שלי כמובן עד 5000 ש"ח. אני יעסוק בעיקר בגיימינג אבל גם בתוכנות תלת מימד התוכנה היא rhino בסך הכל מידול . אני מאמין שמפרט של גיימינג מריץ מצויין גם תוכנות תלת מימד . דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair 1x2GB DDR3 1333Mhz Value 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 Kit 1 כרטיסי מסך: …
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברים ותודה מראש עלהעזרה מכל מי שמוכן לעזור 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4 כולל הכל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4 חריגה מקסלית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משרדי ,סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מכיר עדיין, מי שמכיר תכנות ללימודי מדעי המחשב... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. הכ חוץ מרמקלים. חשב מאוד מסך גדול שנוח לעבוד עליו הרבה שעות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? חשבתי לא לקנת כונן קש…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם... חבר שלי רוצה לקנות מחשב שישמש אותו למשחקים ולאוברקלוק. התקציב שלו הוא עד 13,000 ש"ח זהו תקציב יקר אך מכיוון שיש לו הנחה בחנות מסויימת זה לא כל כך בעיה. המפרט מחשב שאני והוא בנינו הוא: AMD ATHLON 64 3200+ BOX (NewCastle) EPoX EP-8KDA3+ nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin OCZ 1024MB (2x512MB) DDR PC-3500 Platinum Enhanced Bandwidth Dual Channel Westren Digital 120GB - Caviar SE - 8Mb Buffer , 7.200RPM SATA Maxtor 80GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA DiamonMax Plus 9 series ELSA FALCOX X80 ATI RADEON X800PRO 256MB GDDR3- Retail Lite-On 52x32x52 Black Retail CD-RW LITE-ON DVD 16*48 Retail Black Supertalent Alu…
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת כמה יעלה בערך כזה מחשב ואיפה אני יכול ליקנות אותו במחיר הזול ביותר מעבד: אינטל פנטיום 4 ,3 ג'יגה הרץ (1024 זיכרון קש) לוח אם: ASUS Intel 875P 800 deluxe (זה הכי טוב שאני מכיר) זיכרון: 1024 DDR (תוצרת קינגסטון) 400 מגה הרץ (512*2) כרטיס מסך:ראידון 9800 אקס.טי של ATI + יציאה לטלביזיה (מקורי!!!) צורב: קומבה (צורב די.וי.די) דיסק קשיח: 160 ג'יגה תומך SATA עם 8 זיכרון פנימי (ווסטרן דיגיטל WD , מאקסטור) די.וי.די כונן דיסקטים 1.44 כולל מארז מקלדת עכבר ורמקולים
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט מחשב למשחקים. התקציב הוא כ-6,500 ש"ח. ניתן לחרוג במעט אם הסיבה טובה. המחשב ישמש למשחקים עתירי גרפיקה ברובם. אין צורך בציוד היקפי (יש לי מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים). יש צורך בצורב DVD. אין צורך במערכת הפעלה. על המחשב להיות שקט באופן סביר, בלי לפגוע בביצועים אם ניתן. לא מתוכנן OC אי-פעם, כך שאין חשיבות ליכולות ה-OC של המרכיבים. המחשב אמור להיות שימושי כמו שהוא למשך כמה שנים. שידרוג יתכן, אך לא מתוכנן. (מחשב המשחקים הנוכחי שלי נקנה ע"י מפרט שהוכן בפורום הזה, ומחזיק בכבוד כבר יותר מחמש שנים) שאלות: - האם ישנה טכנולוגיה חדשה שעומדת לצאת וכדאי לחכות לה? - האם כדאי להשקיע ב-SSD בנוסף ל-HDD, או במקומו? - באיזו חנות כדאי לקנות? אין עוד אף ח…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, מבקש ייעוץ בבחירת מחשב נייד לצורכי לימודים בתקציב של כ-3500 ש"ח. תשובות לשאלות: * מטרות המחשב? לימודים, אופיס, אינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14'', מניח שעדיף מאט (?) * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך, מיועד לנשיאה יומיומית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא …
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנט למדעי המחשב ובהתחשב בזה שאתחיל בקרוב מאוד לעבוד בתחום חשבתי שהגיע הזמן לשדרג את הלפטופ הישן והזקן שלי. אני מחפש לפטופ 13/14/15" (לא החלטתי עדיין כל כך), יחסית חזק, שיריץ כמו שצריך League of Legends וכמובן סרטי HD (גם ב FULLHD לחיבור ל TV כזו או אחרת) עם זאת השימושים העיקריים של המחשב יהיו לפיתוח בסביבת Visual Studio, מדי פעם פוטושופ וכו' לא קריטי יותר מדי משקל המחשב (זה כן חשוב, אבל לא בצורה בצורה מיוחדת)
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט טוב, בעיקר למשחקים, שיריץ Half-Life 2 וDoom3. חוץ מזה שהוא יהיה מבוסס AMD וכ. מסך של ATI. תקציב: 4000 שקל -+ לא צריך OC או משהו, זה לבית רגיל ושפוי (לא שלי כמובן ;D)
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות.. יש לו וינדוס 7 אבל לא קיבלתי שום דיסקים עם המחשב.. האם הייתי אמור לקבל? יש לו רק כונן c אם אני רוצה לעשות כונן c וd זה סיבוך? יש בזה סיכון או שזה פשוט? ועוד משהו עם העבודה שלי הרוב היא בבית על חשמל אבל הסוללה עדין בתוך המחשב האם עדיף לי להוציא אותה?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלומות, הערות שלי והסברים נוספים- אחרי השאלון המצ"ב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? תוכנת אוטוקאד ב2D, תוכנת מידול וחישוב קונסטרוקציה בשם STRAP שעושה הרבה חישובי מטריצות, אופיס ואינטרנט. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? רזולוציה 1280x1920, כלומר FHD. המסך ככל הנראה יהיה Dell P2414H. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך- בתקציב נפרד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי- המקום יחסית לא שקט. 6. האם מתוכנ…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מעוניין במפרט מחשב הכולל מארז, השימוש העיקרי במחשב הוא גיימינג ושימושי מדיה [שכל מחשב גיימינג בסיסי יכול להסתדר איתם כמו לראות סרטים, להוריד תכנים וכדומה]. 1. מה התקציב המקסימאלי?7000, מעוניים להקדיש מתוכם עד 700 שקל לציוד היקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך, כמובן אשמח לשמוע את האופציות וכמה ההבדל רציני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני מדיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- כל מ…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (Photoshop, Lightroom) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? על חלקים נילווים כן, על הדברים המרכזיים לא. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). גיימינג. MMO וFPS ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? צריך מסך, עדיף FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? MMO FPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גרפיקה ללא פשרות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקו…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח ניתן לחרוג בגבול הטעם הטוב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המרת קבצי וידאו 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן מסך מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא משנה 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב כן, מערכת הפעלה לא. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור צפון עד הקריות/חיפה 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חבר'ה מישהו פה יודע אולי כמה אני יוכל למכור את הכרטיס מסך שלי? sapphire radeon 7790 1GB, ללא OC תודה מראש לכל מי שעוזר אני אשמח לקבל עצות גם בפרטי נ.ב: במה כדאי לי להחליף אותו אם אני אמכור אותו ויוסיף 150-250 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלומות חברי הפורום, לאחר כ5 שנים ואינספור שדרוגים שהמחשב שלי שירת אותי נאמנה הגיע הזמן לשדרוג. לפני שאייגע אתכם בחיפושים ונסיונות עזרה ברצוני להוסיף פרמטר ספציפי לשאלון שלי ולשאול אתכם - האם שווה לחכות לפני רכישה? (כלומר האם ידוע על דור חדש של מעבדים / כרטיסי מסך / רכיבי מערכת קריטיים בזמן הקרוב?) אני מתכנן מערכת שתשמש אותי לכל הBigshots של ה4-5 שנים הקרובות לפחות (במידה ולא ייצא משחק שהוא מפלצת על גראפית ברמה שלא ניתן לצפות לה), יפורט בהמשך בפרמטר המתאים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ500 ש"ח חריגה בהתאם לצורך. 2. מה שימו…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הי , שניהם i5 איזה עדיף מבחינת חיי סוללה? ובכללי בהנחה שהמחיר מתאים, על איזה מהם הייתם ממליצים? l Vostro 3350 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3350-a2410m.htm או ה v131 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v131-2430m.htm תודה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
hey there. well, this new computer will be mostly used for multimedia (has to have a tv-out), internet & office, graphic design (photoshop mostly), and some video editing (mostly ripping DVDs and converting videos to ipod format). I'm also going to use it for some gaming so I want it to be able to run new games well - but it's the least important thing. I already have a DVD burner and DVD drive so there's no need for new ones. I also have a hard drive but I want to add another one - at least 250GB. I don't really have a budget limit, but keeping it under 1000$ would be nice. I'm in the United States right now and I will be coming back in a few weeks so I thought I'd u…
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני סטודנט ואני מחפש לקנות נייד בתקציב של 4000 ש"ח (חריגה קלה אפשרית). מיועד בעיקר לעבודה עם אופיס, אינטרנט ותכנות (קומפילציה). מעדיף לקנות בארץ אלא אם יש אופצייה מאוד אטרקטיבית בארה"ב. לדעתי 13.3 אינץ' זה הגודל המושלם בשבילי, וחוץ מזה אין לי דרישות מיוחדות. עשיתי הרבה בדיקות בעצמי והגעתי למסקנה ששני הניידים הבאים הם אופציות טובות: ASUS U35F http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16309 Dell Inspiron N3010-3504W7 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10914 המפרטים שלהם בסה"כ דיי דומים אז קריטריון ההשוואה העיקרי שלי הוא הנוחות ואיכות הבנייה. זמן הסוללה של האסוס אמור להיות טוב יותר, וזה כמובן דבר חיובי אבל לא קריטי מבחינתי. על איזה מהם הייתם ממליצים? לחילופ…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-