ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סדר גודל של 7000 ש"ח. ניתן לחרוג עד 8000 ש"ח אם יש הצדקה. ניתן גם להשתמש בפחות מ-7000 ש"ח אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות גרפיקה עם תוכנות ה 3DMAX תוכנה לבנייה ורינדור תלת מימדי, פוטושופ, אינדיזיין, אוטוקד וכדומה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועככר בלבד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני ממש לפני קניית מחשב חדש (בימים הקרובים) וכמו כולם אני עושה סקר שווקים בין החנויות השונות [אגב , לבסוף רכשתי את ה EIZO Flexscan S1931 ונהנת מכל רגע ] העלתי קובץ ובו מפרט כמעט לחלוטין זהה והבדל של 1200 ש"ח בין נועה מחשבים ל iqpc שאת המחיר הנמוך אני מקבל ב - www.iqpc.co.il שני הבדלים היחידים (שלפי ראות עיני לא מצדיקים את הסכום הרב הנ"ל ואת זה אני מעוניינת שתביעו את דעתכם עליה- אולי טעיתי ???) הם: הכרטיס מסך ה x1900xt 256mb של אחד של connect3d והשני של shappire - זניח לטעמי ! ההבדל השני הוא בזכרון של ה TWINMOS בiqpc הוא CL4 ובנועה היא CL5 - מהו ההבדל בינהם והאם הוא זניח ? *אני יודעת שנועה מחשבים חנות אמינה וידועה האם אפשר לישון בראש שקט במידה ואני…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לוח אם: Gigabyte GA-K8nf-9 Ultra מעבד: AMD Athlon 64 +3200 Venice 939 זיכרון: 2X512 Twinmos DDR 400Mhz דיסק קשיח: W.D 160GB SATA2 - חדש, לא נעשה בו שימוש כרטיס מסך: ASUS 7300GT PCI-E Silent צורב: LG H42BK DVD-RW - חדש! מארז: Thermaltake Mozart + MediaLab מאוורר למעבד: Arctic Cooler Freezer 64 ספק: Thermaltake 420W PFC מעוניין לדעת כמה הוא שווה ואם בכלל שווה למכור על מנת לשדרג. תודה מראש
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מוזיקה, פוטושופ, סרטים, משחקים (משחק בעיקר בפיפא )* * גודל מסך: 15.6+ * רזולוציית המסך? כמה שיותר, מעדיף FULL HD * משקל רצוי? לא כל כך חשוב, אבל כמה שפחות (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה.. שיחזיק כמה שיותר.. להטעין זאת לא בעיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI הכי חשוב * Bluetooth? אפשרי.. לא חובה.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD זה סבבה * כונן אופטי? DVD-RW / MULTI R / MULTI S , אפשר גם בלי כונן, זה החלק הכי פחות חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף שיהיה וינדוס 7, אבל זה לא כזה חשוב תודה …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ! ראיתי בכול המפרטים הממולצים שלכם לעבודה משרדית רק מעבדים amd . לצערי רוב חניות המחשבים באזור מגורי (כולל החנות שהארגון שלנו עובד איתה) מוכרים רק אינטל . בעקבות כך איתי רוצה מפרט מומולץ לעבודה משרדית מבוסס אינטל . עם לוח אם עם כרטיס רשת על הלוח (אפשרי גם כרטיס מסך על הלוח) רצוי עם זכרון sdram .
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לי כבר יש מפרט אבל רוצה לראות מה תתנו כאן. ושתיהיה מהחנות סקאי פיסי. המפרט הוא רק חומרה. למשחקים כבדים.סרטים אינטרנט זהו.
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קודם כל סליחה על ההודעה הכפולה אני חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אבל לא להוסיף מה שלא נחוץ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חזקים פוטושופ ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חזקים שיצאו השנה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רוצהעזרה גם בקניית מסך לא יקר אבל טוב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה: התקציב שלי כמו שאמרתי הוא בערך 7K אני די גמיש בקטע (מוכן להשקיע יותר) אבל אני ישמח לקצץ למחירים נמוכים יותר אם אפשר אני רוצה מחשב שיעבוד לי עם המשחקים העדכניים ביותר ויעבוד לי בצורה חלקה יעילה ושקטה. בנוסף אני גם רוצה שיהיה לו פוטנציאל לעתיד הרחוק יותר (לא רק בשנה הקרובה) וזאת הסיבה שאני מתעקש לקנות מעבד Q6600 שהבנתי שהוא אומנם לא הכי יעיל כיום מבחינת ביצועים ביחס למחיר, אבל עם הזמן ינצלו אותו יותר ואז הוא יהיה יתרוני (אני צודק?) בינתיים יש לי כבר רמקולים, מקלדת, עכבר ומסך שאני מרוצה מהם מאוד. המסך הוא מסך WIDE, הוא יתאים לי למשחקים? כמו שאמרתי, אני מעדיף 'מעבד' Q6600. 'כרטיס גרפי' מסדרת GTS8800. אני לא בטוח איזה אחד כדאי בשבילי אז אני אשמח להמלצות בעניין. …
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, לאחר משהו כמו 7 שנים עם אותו מחשב, הגיע הזמן להשתדרג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך תוך מתן נימוקים הגיוניים מדוע X הזול יותר ולא Y היקר יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני מחוץ ללופ, אבל בגדול שיריץ בכבוד כותרים גדולים ב3-4 השנים הקרובות. -מהי הרז…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המפרט: Intel Core i5-3210M 6GB 1600MHz DDR3 1000GB 5400RPM AMD Radeon HD 7670M 1GB Windows 7 SP1 Home Premium אחריות 3 שנים לבית (חשוב לי) המחיר הוא 4000 ש"ח האם שווה את ההשקעה? מחינת מחיר? האם ישנם מחשבים טובים יותר במחיר זה? האם מחשב זה יריץ משחקים ויחזיק לי מעבד לפחות 3 - 5 שנים? מה שמדאיג אותי שהi5 שלו בעל 2 ליבות בלבד שלא כמו הi5 של המחשבים הנייחים בעל 4 ליבות בתודה, עדי.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, לאחרונה חיפשתי לעצמי מחשב נייד שישמש אותי גם בין היתר למשחקים. לכן חיפשתי מחשב עם כרטיס מסך כמו 9600 או משהו בסגנון. לפניי כמה ימים גיליתי שמכר שלי טס לארה"ב אז חשבתי שזוהי הזדמנות נפלאה לקנות משם מחשב. יש לי כמה שאלות לגביי זה: 1.) איך הולך העניין עם המכס? כמה אחוזים? האם צריך לשלם? (או איך אני גורם לזה שאני לא צריך לשלם...) 2.) מה אתם אומרים על המחשב הבא? http://www.amazon.com/Pavilion-HDX16T-16-0-Inch-Brightview-Fingerprint/dp/B000GLCMV8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1236182637&sr=8-1 אשמח גם להצעות חלופיות...אולי למחשבים יותר "משתלמים". 3.) מה העניין עם האחריות? האם ניתן לקבל אחריות על המחשב הנ"ל גם בארץ? אם כן, כיצד? אם לא, על אילו מחשבים אני כן מקבל אחריות ואי…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 3500 ש"ח ניתן לחרוג קצת. בתקווה שאני ראלי.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לעבודה באדריכלות אני מתכנן להתחבר למסך מקלדת ועכבר (קיימים) בזמן העבודה. במקביל סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים ssd 128 על מחשב שולחני אני לא יודע אם זה מתאים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לחדש את המחשב הישן על בסיס רכיבים ישנים קיימים. מה שיש לי: 1. מארז: gigabyte triton http://uk.hardware.info/productinfo/1601/gigabyte-triton-black#tab:overview 2. ספק כוח: קרוסאיר 450 וואט http://www.amazon.co.uk/Corsair-Series-Supply-Version-CMPSU-450VXUK/dp/B0015RSM7A מה שצריך לקנות: לוח אם עם כרטיס מסך on board ועדיפות שיהיה עם יציאה לכבל אופטי למגבר , מעבד, זיכרון,דיסק קשיח. מחשב לשימוש ביתי, אינטרנט, אופיס, סרטים. תודה
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אחים שלי אני מבולבל ולכן נתתי לכם המומחים לעצב לי מחשב ב-7000 ש"ח כמו שאתם רוצים לא חשוב לי החברות אני צריך את המחשב למשחקים ועבודות אני סטודנט. וגיימר
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני לראשונה בחיי קונה AMD וזקוק לעיצות. איך המפרט הבא: MOTHERBOARD: ABIT NF7-SL CPU: ATHLON 64 3000 MEMORY: TWINMOS 256X2=512MB ATI RADEON 9550 SE 128MB CASE: COMPUCASE 6129B (HEC 300W) DISC: WD 120GB SATA תודה.
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד עסקי. השאלון: מטרת המחשב: אופיס, אינטרנט, סרטים, תכנות קל (שאינו דורש גרפיקה). לא ישמש לגיימינג. גודל מסך - 15.6' בלבד (מבריק / מאט), רצוי מאוד דק. רזולוציה - אין דרישות מיוחדות. אמצעי קלט - אין דרישות מיוחדות (משתמש בעכבר חיצוני). משקל - אין דרישות מיוחדות. זמן סוללה - רצוי שלא יהיה קצר במיוחד. יציאות - HDMI BT - אין צורך. כונן קשיח - אין דרישה מיוחדת. כונן אופטי - אין צורך. תחנת עגינה - רצוי שתהיה תמיכה (לא קריטי). אחריות בינ"ל - לא. רישיון למע' הפעלה - רצוי, לא חובה בתקציב. חברה - LENOVO / HP / DELL / ASUS / TOSHIBA / SAMSUNG דרישות מיוחדות - מקלדת נוחה, אמינות (עשוי להיות מטולטל בתיק מפה-לשם). אני מבולבל עקב המגוון הגדול - אשמח לעזרתכם. תודה ל…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן! זמן רב לא הייתי כאן. אני מעוניין במפרט למחשב חדש עבור משחקים, תכנות וצפיה בסרטים. בנוסף, אשמח אם גם תתנו המלצה למסך חדש שיותאם למחשב, עדיפות לגודל 24" לפחות, מבחינתי גם 27" זורם אם זה נכנס בתקציב. אם המלצות על מסכים לא בפורום הזה, אני מתנצל מראש על הבקשה ואפתח דיון נפרד בפורום "מסכי מחשב". ראיתי לדוגמא את המפרט המומלץ 109597 מחשב גיימינג מתקדם – Core i5 + GTX 1070 במדור "מחשבים מומלצים"; הוא נשמע מצויין וגם יותיר מספיק בתקציב עבור המסך, ההרכבה ומערכת ההפעלה, אבל מבחינתי כמה נקודות לגביו: - אני מעדיף לשדרג את הכונן הקשיח הגדול ל-2TB במקום 1TB. - האם גוף הקירור המומלץ יספיק עבור ימי הקיץ? אני כיום עם לפטופ שהיה חזק מאוד בזמנו, אבל כיום הוא ממש קורס ב…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מארז cm 690 2 advance לוח-מ gb h87 hd3 ספק antec neweco 80+bronze 520w ואני מתלבט אם למכור את המעבד שלי שהוא 4590
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, סבתא שלי יוצאת לפנסיה, וחשבנו לקנות לה מחשב. התקציב הוא 4000 שקלים חדשים. צריך שיהיה הכל, ואם אפשר אז גם להכניס איזה מדפסת בתקציב הזה. עדיף שיהיה מסך דק. המחשב ישמש כנראה גם למשחקים קלים (נכדים שבאים לשחק - אני הכי גדול אז לא נראה לי שיהיו דברים כמו BF2...) ואם מותר לפרסם, אז גם את שם החנות שממנו המפרט (כדאי שתהיה במרכז אבל זה לא חשוב כל כך...) תודה, איתי
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, קודם כל ח"ח על האתר - מכיל מלא מידע ואני לומד ממנו המון! אני לפני קניה של מחשב למעבדת מחקר בפיסיקה. החבר'ה מריצים סימולציות כבדות בC++ וmatlab (דרישות דומות לקידוד וידאו או דחיסת נתונים רק עם הרבה פחות שימוש בדיסק קשיח), ובנוסף חשוב לי שהמחשב "יחזיק" הרבה זמן לפני החלפה הבאה. אולי ישמע לכם כמו פינוק, אבל המחשב ה"ישן" המוחלף הוא Q6600 4G זכרון הכיוון הוא ככל הנראה i7 920. בבנצ'מרקים שראיתי, נראה שיש לו ייתרון על פני q9550 ודומיו. כמה הערות לגבי רכיבים כ. מסך: ביצועי משחקים לא מעניינים אף אחד שם והסימולציות לא מציגות ממשק גרפי כלשהו ככה שאין צורך בכ. מסך טוב. לוח אם: לא מצאתי לוח אם עם כ. מסך on-board זכרון: מעדיף 8GB, מן הסתם DDR3 בגלל הi7. לא מבין במהירויות…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
במחשב נייד של החברה lenovo G550 האח הקטן שלה תלש 6 מקשים שאי אפשר להחזיר אותם למקומם כפי שהיו (כלומר התופסן מאחורה נשבר חלקית/מלא). היכן ניתן להרכיב חמדש את המקשים הנ"ל באיזור באר שבע, ומה העלות? כמו כן, כמה עולה להחליף את כל המקלדת לאחת נוחה יותר באיזור באר שבע, ומה העלות?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הלכתי ישירות לכיוון של 16 גיגה ראם ו-1 טרה אחסון. גם כיוונתי למחשבים שאינם עם מערכת הפעלה כדי להוזיל עלות (אני כמובן אתקין להם). וגם הלכתי מיידית לכיוון של 16 אינץ' שיהיה להם נחמד יותר. היום המחשב הנייד שלהם הוא 15.6 אינץ' אז יהיה הבדל כלשהו לטובה, אני מניח, גם אם לא מאוד משמעותי. השימושים הם בעיקר מייל, יוטיוב, אינטרנט וכתיבת מסמכים. לעיתים רחוקות יהיו גם עריכות וידאו אני מניח ואולי מעט פוטושופ. זה מחשב נייד שהוא בעצם המחשב השולחני שלהם. הוא לא זז לשום מקום. בסופו של דבר הגעתי לשתי אופציות שניראות לי סבירות. שתיהן לנובו. האחד עולה 3400 לערך: https://www.orpc.co.il/items/6416049?num_of_cart_items=1&cart_content_wi…
-
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי רציתי לשמוע חוות דעת על המחשב הזה דגם: Lenovo IdeaPad Y700-15 80NV001GIV אני סטודנט לאדריכלות ועובד עם תכנות כבדות כך שחשוב לי שהמחשב ירוץ חלק נתונים: מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 15.6 אינטש IPS ברזולוציית FHD, מעבד Intel® Core i7-6700HQ 2.6GHz - 3.5GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן קשיח בנפח 1TB משולב SSD בנפח 128GB ומאיץ גרפי NVIDIA® GTX-960M 4GB יצרן: Lenovo, דגם: IdeaPad Y700, גודל: 15.6'', מעבד: Intel Core i7 - HQ, נפח: 128GB,1TB, כרטיס מסך: Nvidia, גודל זכרון: 16GB, רזולוציה: 1920x1080, כונן אופטי: ללא כונן אופטי, צבע: שחור, אדום, חיבורים: HDMI, USB 2.0, USB 3.0, מערכת הפעלה: Windows 1…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, רציתי, כמו שמשתמע מהכותרת, לשאול מה היא הדרך הטובה ביותר לשמור על חיי סוללה ארוכים. בעבר, כך הבנתי, היה נהוג לתת לסוללה בפעם הראשונה להתרוקן לחלוטין, ורק אז להטעין אותה עד הסוף, כדי למנוע מצב של "זיכרון" בסוללה. נכון להיום, הבנתי שהמצב שונה ואין צורך בריקון וטעינה הראשוניים האלה לסוללות החדשות שיוצאות עם המחשבים המודרניים. רציתי לשאול, האם זה לא בריא לסוללה להמשיך להשתמש במחשב כשהוא מחובר לשקע גם אחרי שהיא טעונה לחלוטין? או שאין זה משנה? בתודה מראש לכל העונים, ליאור.
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אחותי מעוניינת ברכישת מחשב חדש לשימושי גרפיקה בניתי לה איזה מפרט השאלה מה דעתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6k ניתן לחרוג עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בתוכנות : Illustrator Photoshop InDesign Premiere After Effect 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-