עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום. תודה לחברי הפורום ממנו קראתי ולמדתי המון בעת האחרונה וכן גיבשתי דעה לגבי מה אני רוצה. המחשב הנוכחי לא מספק והגיע הזמן לשדרג אחרי 7 שנים(כן כן p4 1.5 ... :-[)שימושי הם בעיקר גלישה באינטרנט צפייה בסרטים שחלק מהם hd וממש מקרטעים,ושימוש בהדבקות תרגום ועריכת וידאו. לגבי חלק מהדברים גיבשתי דעה ולגבי השאר אני פתוח להצעות התקציב גמיש כמו בכותרת ולא כולל מסך. 1.מעבד -די נעול בכיוון q9550 בגלל ריבוי הליבות והשימוש התכוף בתוכנת winrar במקביל לגלישה,או בעריכת סרטים. 2.כרטיס מסך-מכיוון שמימי לא שיחקתי במשחק מחשב חשוב לי שלא יקרטע לי בצפייה בסרטי hd, לכן מהמלצות בפורום פה אני נוטה ל 9800-geforce באם יש הצעות אחרות עד לתקציב של 850 ש"ח אשמח לשמוע. הסגות: *חשוב לי שלוח האם יהיה תוא…

• 6 תגובות
    • 761 צפיות
  2. Started by ninja29,

שלום מעונין בעזרה למחשב שקט במיוחד עבור תוכנות המרה חזקות וכו . מעונין במעבדים החדשים I5 או I7 בקשר למשחקים רק בעתיד לכן אני מעונין בכרטיס מסך הכי זול עם יציאת HDMI שיריץ משחקים כמו הכרטיס מסך שלי הישן 1950 למי שמכיר , ציוד היקפי יש לי ,,אני זקוק רק למעבד , כרטיס מסך , לוח אם , זכרונות אני מחפש לוח אם עם יציאה אופטית למערכת קולנוע שלי וכנראה ספק יש לי ספק מעולה 400W של אנמרקס האם הוא יספיק למעבדים החדשים ?) בעתיד אני ארצה לשדרג לכרטיס מסך חזק כך שהמערכת צריכה להיות פתוחה לכך. * אני רוצה לבנות מחשב מאד שקט כמו מחשב נייד שלי (e4300 ) הרעש משגע אותי אני עובד 24 שע עם המחשב. תודה לכל המגיבים .

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by metoh,

אני כבר שואל את זה בפעם ה500, החלפתי רכיבים במפרט איזה 600 פעם, אז מה אתם אומרים: Gigaybyte GA-K8N SLI nForce4 SLI Motherboard Bulk Box Venice ??AMD Athlon 64 3000 Socket 939 OCZ 1024MB (512MBx2) Dual Channel DDR 400MHz CL2.5 Value Retail Gigabyte GV-NX66T256D GeForce 6600GT 256MB SLI DDR3 PCI Express bulk Samsung 200GB 7200 8MB Sata II HA200JC NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk DVD Arctic Cooling Silentium T2 + Seasonic\Arctic 450W PSU Samsung SyncMaster 17" Flat Monitor 793DF Altec Lansing ATP3 המפרט בעיקרון קצת למשחקים, הרבה לפוטושופ, לא מתכנן OC. הלוח SLI למקרה שאולי עוד כמה חודשים אני אוסיף עוד כרטיס. אל תגידו לי לקחת זיכרון של TwinMOS כי אני מעדיף לה…

• 8 תגובות
    • 644 צפיות
  4. Started by staieb,

שלום לכם, אני די סגור על הG750JX של ASUS, אם אקנה אותו אז זה יהיה באילת ומחירו שם 7280 ש"ח. הוא מתאים לצרכים שלי. קראתי ביקורת וסיקורים, אכן התרשמתי לטובה מהמחשב. http://ksp.co.il/?uin=21388 הדבר היחיד שביאס אותי הוא שהתת-דגם שקיים פה בארץ לדגם הG750JX, מכיל שני כוננים קשיחים HDD -- 750GB - 7200RPM משמע לא קיים כונן SSD. לא מובן לי למה זה קורה במחשבים מהTOP בימינו, והדגם הזה קיים ברוב המקומות בעולם עם כונן SSD.. אבקש מכל המנוסים במפרטים ברמה הזו, האם החוסר בSSD כ"כ קריטי כמו שאני חושב ? האם מישהו התנסה עם שדרוג כונן קשיח מטעם החנות (ksp) בתוספת תשלום ? (אני יודע שזה קיים עם זכרונות, לא ידוע לי בנוגע לכוננים קשיחים) אפשר לעשות את הדרך הקשה והיקרה ולהזמין כונן בנפרד ולהתק…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by frank31,

שלום לכולם אבקש ת עצתכם למפרט מחשב עבור בתי בת ה 8 . מטרות - גלישה באינטרנט , עבודה משרדית ומשחקים קלילים. המפרט אינויכללו - מסך , מקלדת , עכבר . תודה

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  6. Started by b1yossi,

ברשותי שני מחשבים ישנים, ואני מעוניין לבנות את הקומבינציה הטובה ביותר מהרכיבים שלהם. המחשב המורכב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט. ואלו הרכיבים של המחשבים הישנים : לוח אם 1 לוח אם 2 מעבד 1 מעבד 2 כרטיס מסך 1 כרטיס מסך 2 זכרונות (שתי יח') 1 זכרונות (שתי יח') 2 אני מניח שיהיה מומלץ לשדרג את הזכרון ל- 2GB. באחד מהמחשבים ישנו HD SATA מהדגמים הראשונים שיצאו בזמנו בנפח 180GB. בכוונתי להתקין WINDOWS 7 HOME EDITION נשאר לי רשיון אחד פנוי.

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  7. שלום לכולם אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 עם חריגה קטנה עד 4000 במידה וההבדלים מצדיקים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? חיבור לטלוויזיה ותכני HD ו 4k, עבודה משרדית קבצי אקסל כבדים, גיימינג קל בלבד אם בכלל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא הכי קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אהלן כולם אני מחפש מחשב לסטודנטית שלומדת תעשיה וניהול בסביבות 5000 שקל אני יודה אני לא מבין כלום בניידים המחשב יהיה בעיקר ללמידה הוא יצטרך להפעיל גם תוכנת שרטוט כך שהוא לא יכול להיות ממש חלש... כל המלצה תתקבל בשמחה העדיפות היא לביצועים ואמינות משקל ואחריות חשוב אבל במקום שני. עוד משהו שאני צריך להוסיף? תודה מראש נ.ב. התוכנת עריכה היא סימטרון\Cimatron אם מישהו מכיר אותה ואת הדרישות שלה

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  9. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שקל ניתן לחרוג וכמובן יהיה טוב אם יהיה מחיר נמוך יותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מדובר במחשב לשימושים בסייסים בעיקר אינטנרט ושיחות אינטרנט. מחשב לסבא וסבתא בבידוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך רק שהיה כונן DVD ומצלמה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חושב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by frankish,

הגיע הזמן להחליף מחשב עבודה במשרד של אבא והייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה. הוא לא עובד בתוכנות גרפיות או משהו כזה אלא בתוכנות לא כבדות במיוחד ושלא מצריכות כרטיס מסך בשמיים. חשבתי על celeron 2.4 עם 512 מגה זכרון וכרטיס מסך פשוט, משהו כמו gf mx 200 אפילו, לגבי לוח אין לי בכלל מושג. אני יודע שממליצים פה בדרך כלל על amd אבל למה לא סלרון? זה לא יספיק? אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט, תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Eesh,

שלום לכולם! אחרי כמה שנים של שדרוגים ובלאגנים (לשם ההבהרה: אני עובד על ווינדוז 2000 שהותקן כ-NT4 בערך בשנת 1999 על P266, ושודרג ל-2000 על Athlon 1700 שהוא היום, ולא פירמטתי או התקנתי מחדש מאז), החלטתי לקנות מחשב שלם חדש. הדרישות: אני לא גיימר. אני לא משחק בכלל. בקושי במשחקי פלאש. לא אכפת לי מהאצת 3D. הייעוד של המחשב: תכנות, שימוש משרדי, אינטרנט, סרטים, לכידת וידאו, ואולי גם עריכה, אבל לא רציני. לא צריך bleeding edge, אבל כן סטנדרטים שישארו בשנים הקרובות. לא צריך ציוד היקפי, ולא צריך הרכבה. תקציב: עד 4000 ש"ח בערך. להלן המפרט (מ"זיגזג"): PRIMECOOLER HARD DISK DRIVE WAVE FAN - יש לי 2 כאלו במחשב הנוכחי, זה סבבה ולא מרעיש. WD 250GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II - אם כבר לוח שתו…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. תקציב? עד 2500 ש"ח * מטרות המחשב? הדבר הכי כבד שאני צריך ממנו זה שיוכל להריץ סרטי HD כמו שצריך.. חוץ מזה רק שימוש בסיסי של אינטרנט. * גודל המסך? פשוט ,לא מכיר את הגדלים הנפוצים.. משהו ממוצע פשוט. * רזולוציית המסך?כנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא קריטי לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בסה"כ לא קריטי מדי,רוב השימוש יהיה עם שקע חשמל זמין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמה שיותר שאפשר להכניס בתקציב. 250GB יספיקו * כונן אופטי? עדיף שיהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. המחשב של אחותי נהייה יותר איטי מעגלה שנוסעת ברוורס ולכן היא ביקשה שארכיב לה מפרט עד 2000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס וכרגע משחקי פשוטים באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מחשב גיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…

• 5 תגובות
    • 789 צפיות
  14. Started by ag25,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Bt4 - cod משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. שלום, כרגע יש לי מחשב לנובו Ideapad 720s צריך מחשב(לא לעצמי) שבנוי באותו סגנון - כלומר דק, בנוי משלדת אלומיניום וקל ככל האפשר(עדיפות 1.5 ק"ג ופחות) כי ישמש סטודנטית ל4 השנים הקרובות. לצערי בשום אתר אין חיפוש נורמלי לפי הפרמטרים שאני רוצה עוד דברים שחשובים: זיכרון ראם - 16 GB כרטיס מסך - הIRIS של אינטל מספיק או MX פשוטים, בעיקר כדי להריץ סרטים 4K בצורה חלקה סוללה - לא פחות מ50 W/h מסך - רק 14 אינץ! FHD לגמרי מספיק, בהירות במינימום 250 NITS, עדיפות ל300 ומעלה אין הגבלה לחברה מסויימת רק לא ASUS או TOSHIBA/יצרן סיני עלום שם הקנייה תתבצע כנראה רק ספטמבר ואולי באילת אז אפשר לשקול חריגות קטנות.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. אהלן, אני מחפש מחשב ללימודים, על המחשב לא ירוצו תוכנות כבדות מדי (אני לא גיימר) אבל אני צריך משהו קצת יותר חזק מה-atom של הנטבוקים. כמו כן, המחשב צריך להיות קל יחסית (חשוב), קומפקטי (מסך באיזור ה-12')ובעל זמן סוללה סביר ומעלה. התקציב שלי לא גדול ואפשר להגיד שהוא שואף לאיזור ה-2500. אני יודע שהתקציב מאוד צנוע אבל כבר אתמול ראיתי מועמד אחד שעולה לא רחוק מהתקציב: http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=1533 Olidata Tehom 7800 cpu: Intel T2370 2GB DDR2 160GB HDD 12.1" screen weight: 1.7kg אני אישית לא מכיר את החברה הזאת, ואני אשמח לחוות דעת על המפרט והחברה. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by yuraxp,

שלום רב,אני מתלבט בקניית מחשב נייד יד שניה שהכונן שלו לא עובד,אם זה אפשרי דרך הביוס של הנייד להגדיר למחשב לאתחל מUSB ? אם בדיסק או קי יש למשל מערכת הפעלה? למשל כמו במחשב שמאתחלים מCD וככה אפשר לפרמט ולהתקין מערכת חדשה.

• 13 תגובות
    • 4.1k צפיות
  18. היי, מעוניין לקנות מחשב בכ- 4000 ש"ח, לצורך עריכת סרטי וידאו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטי וידאו, אינטרנט וצפיית סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזדמן בתוכנת עריכת סרטיפ פרימייר ופוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך מחשב Dell דגם LED U2412M גודל "24 ני…

• 3 תגובות
    • 929 צפיות
  19. Started by yafim1,

תגידו אני לא מבין ממש במחשבים ניידים מישהו יכול להמליץ לי על חלקים חברות של מחשבים

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  20. שלום רב, המחשב בעיקר לעבודה משרדית אבל רצוי שיהיה לו חיבור וידאו דיגטלי לצורך חיבור למסך lcd למטרת צפיה בסרטים. תודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  21. שלום. אני זקוק למחשב קטן וקל משקל (עד 12 אינץ') למטרת גישה מרוחקת VPN,Teamviwer וכן עבור עבודה על microsoft access visual c# כן חשוב משך עבודה ארוך על בטריה. האם נטבוק כגון Compaq Mini 311c-1010EJ יבצע את המטלות? בלי להתקע/איטיות? כמובן עדיפות לפתרון זול. או אם לא, אז אני זקוק להמלצה על לפטופ עד 12 או מקסימום 13 אינץ' במחיר של עד 3500 ש"ח, עדיפות למשקל קל וסוללה שמספיקה לכמה שיותר זמן. תודה מראש. נ.ב. האם המחשב הבא יכול להתאים לדרישות שלי? Dell Inspiron 11Z su4100 cpu או שכדאי לעבור לגודל קצת יותר גדול לכיוון של 13 או 14 אינצ'ים ששם המעבדים יותר חזקים, והמחשבים קצת פחות ניידים? חשוב מאוד: אני מירושלים. אז בבקשה שהמחשבים שאתם ממליצים יהיו מבאג או KSP

• 7 תגובות
    • 974 צפיות
  22. עדיפות לחנות באיזור הצפון אם כבר לאיזור המרכז, אז יותר לכיוון החנות LogicPC

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  23. Started by Deddy,

יש לי מחשב נייד שנקנה בקנדה המחשב הוא של סמסונג דגם NP700Z5C-S03ca, דיברתי עם היבואן של סמסונג והם אומרים שהם לא יכולים לתקן את זה כי אין להם את הדגם הזה של המחשב אז אין להם חלקי חילוף. מאיפה אפשר לקנות מסף להחלפה? אני מפחד לקנות משהו לא מקורי שלא יגיע לי מסך באיכות זוועתית, ראיתי בEBAY כמה מסכים, על כולם כתוב שהם A+ וכו' אבל לא שהם מקוריים... יש סיבה להתעקש לחפש משהו מקורי? ואם כן אני אמצע, זה יעלה הרבה יותר? בנוסף, יש באיביי מכירות של כל החלק של המסך - כולל הפלסטיקים וכל ה"חצי" העליון של המחשב, ויש מכירות של רק המסך הפנימי עצמו, כשהייתי במעבדה של היבואן הבן אדם שם אמר שאי אפשר להחליף רק את המסך וצריך להחליף הכל אז אין להם ושאני אזמין באינטרנט ואביא להם והם יתקינו, אבל ה…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by guy1976,

היי אני בונה מחשב לסלון הנה המפרט: Core i5 2300 GIGABYTE H67N-USB3-B3 Scythe BIG Shuriken CPU Cooler 4GB Kingston WD Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III nVidia GT520 Thermaltake Element Q יש לי מספר שאלות חשוב לי שהמחשב יהיה סופר שקט (סלון) ואמין, הכרטיס מסך זה למשחקים 1. האם המארז טוב למעבד i5 + כרטיס מסך 2. האם לחסוך 200 שקל וללכת על i3 2100 (זה מחשב סלון בעיקר משחקים + סרטים) 3. המלצות על כרטיס מסך בסביבות 300 ש"ח? תודה

• 2 תגובות
    • 993 צפיות
  25. שלום, אני לומד הנדסת חשמל ומדעי המחשב, לא כל כך בטוח באילו תוכנות נשתמש בהמשך הדרך, אבל הרעיון של הצרכים שלי בטח ברור (מאטלב, פייטון, מערכות הפעלה וירטואליות וכו') אני מחפש לקנות מחשב נייד, כשהכיוון הכללי והאידיאלי (אם כי חורג מהתקציב) הוא: מסך 13", SSD 128GB, קילו וחצי, רזולוציה גבוהה. פנטזיה נחמדה, אבל בתקציב של כ-3000 שקלים אני נאלץ להתפשר על מס' מאפיינים כמו הרזולוציה והדיסק. לאחר חיפושים בפורום, ראיתי שלשימושים שלי תמיד ממליצים מעבד I5 עם סיומת M, היות והוא חזק יותר מ-U החסכוניים. הנייח שלי רץ עם מעבד core 2 duo E6300 @ 2.80GHz והוא מעל ומעבר לצרכים שלי ממה שאני רואה. אני מבין שמעבד שולחני לרוב יהיה חזק יותר מהמקביל שלו בניידים. אבל - במבחני השוואה של אתר http://www…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.