עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ido-nava,

שלום, בעבר כתבתי הודעה לגבי שדרוג אך זה לבסוף לא התבצע... עכשיו אני ממש לפני קנייה ורציתי להתייעץ איתכם לגבי מפרט שבניתי שאמור להתחלק ל-2 מחשבים (בנוסף לחלקים שיש לי בבית). מחשב א'- מיועד לאוברקלוק, הורדות24/7, משחקים, סרטי HD: מעבד: Intel Core 2 Duo E7200 פריט שאני קונה קירור למעבד: TT BigTyphoon לוח אם: GIGABYTE GA-EP35-DS3 פריט שאני קונה זכרון: 2GB OCZ Vista Performance Platinum XTC 5-4-4-15 X2 פריט שאני קונה כרטיס מסך: Nvidia 6800GS 256MB דיסק קשיח 1: WD 250GB YS SATA2 דיסק קשיח 2: Segate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II פריט שאני קונה מארז+ספק: TT Shark + Hec 480W Ace. מחשב ב'- מיועד לאחותי הקטנה, בעיקר לאינטרנט, ICQ, אופיס... מעבד: AMD 3500+ 939 קירור למעבד: מאיפה לע…

• 12 תגובות
    • 991 צפיות
  2. Started by ShaySolomon,

שלום, יום ראשון אני הולך לקנות מחשב חדש מIVORY או KSP. הסתובבתי קצת באתרים שלהם ושמתי לב לחבילות הבאות: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1292&CatCode=3 או http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnatania מחשבים במבצע > מערכות מומלצות AMD > חבילה אחרונה A4. מה שאני מחפש זה מחשב לגיימינג בינוני (הגדרות גבוהות) - גדול (הגדרות בינוניות) במחיר משתלם ונוח. אשמח להצעות שדרוג וביקורות. תקציב - סביבות ה2500 ₪, ניתן לחרוג ב200-300 ₪. תודה לעוזרים ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 618 צפיות
  3. Started by NuXeR,

שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב, שכרגע משמש אותי לאינטרנט ומוסיקה בלבד, לאחר השדרוג אני אשתמש בו גם למשחקים. המפרט שחשבתי עליו כולל בערך: Intel Quad Q6600 - 1447 nis WD 250AAKS 16MB Cache X 2 [Raid 0] = 750 nis Sapphire ATI Radeon HD2900PRO - 1700 nis OCZ 2GB DDR2 1066MHz - 1015 nis סה"כ זה יוצא 4900 אבל צריך להוסיף עוד לוח אם....(חשוב - כרטיס קול עם יציאה אופטית/קואקסיאלית). אני מעדיף לחסוך כמה שיותר, לכן אני אשמח לקבל כמה אופציות על מנת להשוות את תועלת היחס בין הביצועים לעלות. תודה, תומר.

• 13 תגובות
    • 765 צפיות
  4. Started by ranranran,

איך אני יכול לשפר את הביצועים של המחשב הזה? הוא תומך ב-SSD וכמה זיכרון מהיר אני יכול (או כדאי) להוסיף לו? ואיפה אני יכול לקנות לו מקשים למקלדת (כמה חסרים)... החלקים יכולים להיות מהארץ או מחו"ל (עדיפות לאיביי ואמזון). תודה לעוזרים חג שמח

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Yev,

שלום, רכשתי לפטופ מדגם Vostro V131 של DELL לפני כ-7 שנים, והיום הדיסק הקשיח כבר מראה סימנים שבקרוב הוא לא יהיה איתנו (הרבה failed write to disk ואיטיות במחשב וכן bad sectors וכו) לכן אני מחפש לתקן\לשדרג. האם יש דרך לשדרג איכשהו את הלפטופ שלי בצורה של החלפה עם תוספת סכום למשל? (trade-in שכזה) חשבתי גם פשוט להחליף לו את הדיסק הקשיח לSSD אבל נראה שמחיר של דיסק קשיח עצמו מתקרב לשליש ממחיר של לפטופ חדש וגם אשמח להגדיל מסך מ13" ל15". סה"כ הלפטופ שירת אותי נאמנות לצרכיי (שימוש ביתי + לימודים). אשמח לדעת אם יש אפשרות לשדרוג שכזה או שעדיף לרכוש חדש. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום חברים! לצערי בשלוש שנים האחרונות אני לא מעודכן בעליל לגבי החומרה הנוכחית, צריך עזרה בשדרוג הדברים הנ"ל... מעבד E6300 CONROE לוח אם GA-965P-DS3 זכרון, אני לא יודע איזה בדיוק יש לי כרגע, אבל זה 4X1GB כרטיס מסך ג'יגהבייט 7600GS מארז COMPUCASE 6A19 עם ספק של HEC 300 הארד דיסק 320GB של WD וזהו פחות או יותר אני מעוניין בעצם להחליף כרטיס מסך לחדש, להוסיף זכרון, אני מניח שלא תהיה ברירה אלא להעיף את כל הזכרון הישן להוסיף הרד דיסק סוליד סטייט של 64GB, ולהשאיר בנוסף את הWD אני עובד בעיקר בקיובייס, רואה סרטים בHD ומדי פעם משחק משחקים קלים. תודה!

• 9 תגובות
    • 923 צפיות
  7. Started by hwmember,

ניתן לשדרג את ה-HD של כל מחשב נייד ? בפרט toshiba satellite l655 ? האם הנ"ל כרוך בביטול האחריות שכן המארז נפתח ? תודה !

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  8. Started by iPsych,

אני אפילו לא זוכר את הפעם האחרונה שרשמתי פה פוסט... בכל אופן, הגיעה הזמן לעשות שדרוג למחשב, אני מתכוון לעבוד בקיץ ולשדרג לו את הצורה... אתם יכולים להתסכל במפרט, אני מתכוון להחליף את כל השילוש... (מעבד, זכרון ולוח) המחשב משמש כשרת לחמישה מחשבים ברשת הביתית, לעבודה משרדית והרבה הרבה משחקים. התקציב הוא 2500 +-... חוו דעתכם על המפרט הבא שהרכבתי- 1 AMD Athlon XP 2700 - 512K Cache, 333FSB (RETAIL - 3 Year Warrant 955.50 ש"ח 1 Gigabyte GA-7N400 Pro (nforce 2 ultra400) - ATX 737.10 ש"ח 2 512MB TwinMos DDR PC3200/400 919.10 ש"ח סך הכל לתשלום: 2,611.70 ש"ח אני יודע שבמחיר כזה אפשר לעשות הרבה, אני שוקל להמעיט בזכרון (לא להשתמש ב Duel, "רק" 512) ולהחליף באותה ההזד…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Dvich,

כרגע יש לי 4GB RAM על הנייד, רוצה לשדרג ל-16GB, איך אוכל לדעת אם הזיכרון שאני מעוניין לקנות יתאים למחשב שלי? (מעבר לזה שהוא DDR3) דגם הנייד: Dell Vostro 3560 (מעבד i5 3210M), נקנה ב-2012. חשבתי על לקנות את 2 הסטיקים הבאים: https://www.tms.co.il/product/13842 אם מישהו מכיר משהו עדיף/זול יותר אשמח לדעת גם. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 857 צפיות
  10. Started by IDOnoach,

שלום. זה המפרט שלי: I5 2400 GTX760 2 GB 4GB RAM כשאני משחק בקמפיין הכל על ULRTA FHD ורץ חלק כשאני במולטי יש קצת נפילות בממיוחד שאני באיזור עם הרבה שחקנים. גם כשאני מוריד את הAA ל2 האם הוספת 4GB נוספים תעזור? תודה

• 29 תגובות
    • 5.1k צפיות
  11. Started by dodihob,

שלום, קניתי לחברה בזמנו מחשב נטבוק 10 אינץ מדגם Msi u135dx ms-n014 היה לי הגיוני כשאר אני קונה מחשב נייד, לא משנה אם זה נטבוק שלפחות פעולות בסיסיות כמו גלישה באינטרנט או דפדוף בתיקיות במחשב יעשה באופן חלק. אך התברר כי המחשב הינו ממש איטי. הבנתי כי המחשב תומך בשדרוג עד 2gb ddr3 ואני מעוניין לשדרג אולי זה יפתור את הבעיה. איזה זיכרון צריך לקנות? (דגם) וכמו כן קראתי באיזה פורום בחול שהזיכרון הנוכחי 1gb הוא על הלוח אם עצמו, ויש להוסיף רק עוד 1gb ולא זיכרון של 2gb, האם זה נכון? וכמו כן מה ניתן לעשות חוץ משדרוג הראם בכדי שהמחשב יתחיל לרוץ? מריץ windows 7. תודה רבה מראש ערן

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by itsik1231995,

ברשותי ה thinkpad t440P שמשמש אותי בעיקר לתכנות יש לו מעבד I5-4200U , הרדיסק 500GB כלשהו, 4 גיגה ראם בגדול הבעיה שלי איתו הוא שהוא איטי, זמני תגובה איטיים והרבה פעמים אני מוצא את עצמי מחכה לו עד שתוכנות יעלו, עד שהוא יפסיק להתקע, וזה לא לעניין במיוחד כשמדובר בתיכנות, אני צריך מחשב מהיר חשבתי לשדרג אותו בעזרת עוד 4 גיגה ראם ו SSD התקציב הוא סביב ה 600 שקלים מצאתי ב KSP את זה http://ksp.co.il/?uin=27067 וחשבתי לקנות את זה ולהתקין בוא את ה SSD, ככה אני לא יצטרך להחליף את ההרדיסק המקורי ויוכל לקנות SSD קטן יחסית בנוגע ל SSD חשבתי על זה http://ksp.co.il/?uin=24580 (חשוב לי שיהיה בוא לפחות 200GB בשביל התוכנות שאני מריץ ומערכת ההפעלה) אך ראיתי שיש הרבה מאוד דגמים ש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by adis,

שלום, אשמח לעזרה בשדרוג לנובו W510 עם מעבד 720QM I7 במחשב יש 4 slots של זכרון, 2 מתוכם פנויים ובשניים האחרים מותקן: 2x2GB PC3-8500F (533MHz) Hyundai HMT325S6BFR8C-G7 דיסק: HITACHI 320GB SATA אני רוצה להוסיף SSD ככונן ראשי, להעביר את הדיסק הקיים ל caddy במקום ה DVD, ולהוסיף זיכרון. 1. אם המחשב שלי תומך ב SATA II, האם כל caddy יאפשר שימוש ב SATA II בלי להפחית מהירות ? ראיתי באיביי caddies ל W510 בטווח מחירים גדול. האם יש יצרן ספציפי מומלץ ? 2. האם ישנם SSD וזכרונות עם אחריות בינ"ל שניתן לקנות בחול ולקבל אחריות בארץ ? 3. בקניית זיכרון האם אפשר וכדאי להוסיף סטיק אחד של 8GB במקום 2 סטיקים של 4GB כדי לאפשר שדרוג נוסף בעתיד ? תודה רבה, עדי

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  14. שלום לכולם! יש לי דילמה קטנה.........יש לי מחשב,שנכון להיום הוא ישן.הנה המפרט: INTEL PENTIUM 4 HT 3GH מעבד לוח אם:GIGABYTE 945 לא זוכר דגם בדיוק זכרון 512 DDR כרטיס מסך ATI 9600 PRO 256 MB?AGP DVI דיסק קשיח WD 80GB SATA מארז COOLER MASTER 430W בגדול בנתיים זה מספיק לי,אבל אני גיימר שמנסה לחסוך.קיצור השאלה שלי-מה יותר כדי לשדרג את מערכת שלי,זות אומרת להוסיף זכרון ולהחליף כרטיס מסך או פשוט לקנות חדש? אם לשדרג-אז אשמח לקבל המלצות לשדרוג,כרטיס מסך AGP וזכרון ואם צריך עוד משהוא - תגידו.הייתי רוצה לקבל המלצות בעד או נגד שדרוג,כי ראיתי אפילו GEFORCE 8800 בAGP. אני רוצה לציין שאני צריך מפרט מספיק חזק עם כרטיס מסך טוב התומח ב DX10, לוח אם ללא כ. מסך מובנה עם ציפסט חדש א…

• 6 תגובות
    • 563 צפיות
  15. היי יש לי amd 64 3000 512 ddr gefroce 5200 ( הכרטיס הקודם התקלקל וה- 5200 הוא תחליף זמני ) 160 WD GB ספק 400 W של antec צורב dvd מאז שהתקלקל לי הכרטיס מסך כמעט אף משחק לא עובד עם ה- 5200 , ככה שאני רואה 2 אפשרויות : 1. שדרוג , כשאני מחליף כרטיס מסך ל- 7600 gt או x800 משומש , ועוד 512 ddr . העלות של זה תהיה בין 650 ל- 900 ש"ח . כאשר עוד שנה או קצת יותר אני אוכל לעשות החלפת מערכת כוללת . 2. החלפת מערכת , החלפה של מעבד לוח אם זכרון וכרטיס התקציב יהיה בערך 3000 וכנראה שהכרטיס שיכנס בזה הוא 7600gt ו- 1 GB ddr2 . ככה שבעצם השיפור יהיה אך ורק במעבד למעבד כפול ליבה לעומת השדרוג . מה לדעתכם עדיף ? כאשר השאלה המרכזית זה האם באופציה של השדרוג המערכת עדיין תוכל לסחוב משחקים …

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  16. Started by galh,

טוב חברס מה קורה? אני מתלבט... מה עדיף שדרוג או קנייה... המפרט מלפני שנתיים-שנתיים וחצי ככה... פנטיום 4 2.4 גיגה הרץ. 256 זיכרון 266 DDR. ורידאון 9550 הרגיל שקניתי מלפני כמה חודשים ספורים על מנת שאוכל להריץ משחקים{במקום הגיפה 4 שהיה לי}. אז מה עדיף? חשבתי שאם אני אשדרג אני הוסיף 1024 זיכרון של 400 DDR שיעבדו על 266 ו6600GT בגירסת הAGP... אם לא שידרוג אז מפרט ב5000... תקשיבו איזה קטע... חזרתי לאיזה דיון בפורום הזה משנת 2003 ואמרו למישהו לא לקחת מעבד 3000+ של AMD כי הוא לא ינצל את כוחו וכיום הרבה קונים 3000 כי הם לא ינצלו את כוחו של ה3500+...

• 47 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. שלום לכולם! זה המפרט שלי: P.4 3GHZ 800 FSB, ASUS P4P -SE, 2X512MB DDR 400 CORSAIR, SAPPHIRE ATI RADEON 9800PRO 128MB 256BIT,RAIDMAX SCORPIO 868 ,HEC 475W HEC-475VTD,WD 80GB S-ATA,NEC ND-2510A DVD WRITER DUAL LAYER מסך שקניתי עכשיו: Samsung 22BW. משחקים עדיין עובדים בצורה טובה (Crysis, Call of duty 4, Tiberium Wars), האם ישנו איזה שינוי משמעותי שאני יכול לעשות בתקציב נמוך (2000~1500 ש"ח) או שכדאי לקנות מחשב חדש? (מחשב חדש בתקציב של 6K ללא ציוד היקפי)... האם עדיף למשוך עם המחשב הישן...?

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  18. Started by nadaviz,

להוריי יש מחשב כבר בן כמה שנים טובות מבוסס על E8300 עם 2Gb זיכרון DDR2. המחשב חייב פירמוט דחוף והתקנה של windows 7. היום יש עליו XP. אין מצב שהם יגבו את המידע הקיים אז כדי לשדרג להם חשבתי לקניות דיסק קשיח ו 4Gb זיכרון בעלות של 610 שקלים. האופציה השניה זה לקנות מחשב חדש מבוסס i3 בעלות של 1360 שקל בערך. מה אתם ממליצים? שדרוג רכיבים או החלפה של המערכת? השימושים של המחשב הם רק אינטרנט ומייל.

• 7 תגובות
    • 967 צפיות
  19. כיום ישנו מחשב ממותג ללא שימוש מדגם ThinkStation P500 Workstation lenovo שדרוגים מהדגם בכללי 90G זכרון AAC 650 ספק NVIDIA® Quadro® K420 SSD+3 כוננים מכנים 2G מעבד LGA 2011-3 e5-2678 V3 XEON השאלה אם שווה להשקיע בקיים או לקנות חדש תודה מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? קנייה 4K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וכללי עבור ילדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן 3 כ…

20. אהלן וסהלן חברים וחברות יש לי מחשב שמפרטו הוא מעבד e7400 זיכרון 2 גיגה DDR 2 667 ספק כוח 300W ezcool לוח אם p5q-em asus G45 כרטיס מסך HD3400 לשדרג את המחשב הזה ??ומה לשדרג?? בשביל שיריץ משחקים או לקנות מחשב עד 3000-3500 למשחקים

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by AndreyH,

המפרט הנוכחי של המחשב שלי זה: אני מתלבט אם כדאי לשדרג כרגע בסכום של לא יותר בסכום של לא יותר מ1500 ש''ח (אם אפשר אז לחסוך) או לקנות מחשב חדש בעתיד. המחשב מיועד למשחקים בעיקר, על הגדרות בינוניות. הרזולוצייה של המסך היא 1600X900. מה דעתכם? מה עדיף לשדרג אם בכלל? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 978 צפיות
  22. Started by Orpaz,

טוב אז שלום לכולם, לאחורה יש לי בעיות עם המחשב. בעת משחק במשחקים (אפילו קלים יחסית - לדוג' דמו של פיפא) המחשב פשוט נכבה מעצמו (כלומר ממשיך לפעול - אני ממשיך לשמוע מוזיקה ברקע - אך המסך נכבה ואין אפשרות לשלוט במחשב). הבעיה הזאת נובעת ככל הנראה מהכרטיס מסך, לפי הבנתי. אז ככה, אני מתלבט האם לשדרג את הכרטיס מסך ואולי כיוצא בזאת עוד חלקים, או לקנות כבר מחשב חדש. המטרה בסופו של דבר היא נטו שמשחקים יעבדו חלק (אפילו על הגדרות נמוכות) על המחשב. אני לא מעוניין להוציא כספים מיותרים, ואקנה מחשב רק אם אני אהיה חייב. אז המפרט שלי כרגע הוא ככה: כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GT 430 מעבד - Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz ג'יגה ראם - 6 ג'יגה של שני סטיק…

23. Started by ethnicow,

שלוםיש לי מחשב עם המפרט הבא והוא איטי רוב הזמןהמחשב נקנה לפני בערך 4-5 שנים תקציב 1000+- (אפשרות לקניה בחו"ל) מטרהאני משתמש בו לתוכנות משרד סטנדרטיות ואינטרנט, וגם מריץ גם ישומים קצת כבדים יותר. השאלה היא אם כדאי לשדרג מספר רכיבים או לקנות מחשב חדש? מפרט נוכחי MSI G41TM E43 MS-7592 לוח אם intel core 2 quad Q8300 2.5GHz מעבד Kingstone 4GB RAM DDR2 זיכרון כרטיס מסך מובנהדיסק קשיח WD 500GB תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. הי, אני וזוגתי (הגרפיקאית) מתלבטים אם לשדרג את המחשב או לקנות חדש. הבעיה העיקרית איתו היא שהוא ממש ממש מרעיש, איטי כשעובדים עליו בקבצי תמונה גדולים ושמשחקים חדשים לא פועלים עליו. מה התקציב? 2000 ש"ח, אפשר מזומן. מטרות המחשב? מעט משחקים (fallout 3. משחק במשהו חדש פעם בהרבה זמן, אז אפשר משהו שלא עובר אותו בהרבה), תוכנות גראפיות (פוטושופ, אילוסטרייטור וכדומה), הורדות (צריך הרבה מקום) וסרטים. האם צריכים ציוד הקפי? לא. האם יש העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים? המחשב בפינה ליד המיטה - כמעט לא רואים אותו (אז אין בעיית עיצוב), אבל אין הרבה איוורור בחדר (אז צריך לקרר אותו הרבה לדעתי. אם לא - תקנו אותי ואשמח). האם אתם צריכים מערכת הפעלה? לא. יש לי…

• 3 תגובות
    • 504 צפיות
  25. Started by bombraider,

צריך לשדרג את המחשב. המחשב הנוכחי מבוסס Intel Q8400. זקוק למעבד ש"יסחוב" עבודה מסיבית בתוכנות גרפיות כמו פוטושופ, אפטר אפקט וכו'. האם ה i7 2600 עם לוח אם GA-H67A-UD3H-B3 יתאימו? או שעדיף את ה i5 2500 עם הלוח GA-Z68X-UD4-B3?

• 1 תגובה
    • 614 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.