ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח לסבא וסבתא שלי. מחשב שיעבוד זמן רב (הנוכחי עבד כ-7 שנים) שימושים הם SKYPE WORD ואינטרנט. לא משהו מטורף. חשוב אבל שיעבוד מהר ולא ייתקע כל פעם שופתחים דפדפן וזה... שתהיה תמיכה גם לוינדוס 10. אין צורך לכלול וינדוס במפרט. (אבל אשמח אם תציינו כמה יעלה אם כן לכלול עותק חוקי) יש צורך שיהיה בו CD/DVD. דיסק SSD אולי גם כדאי שיעבוד חלק? מחיר: אין מחיר ספציפי אבל לא ייקר, בכל זאת לא גיימרים או מריצי תוכנות מטורפות. כ-2000. אולי שעכשיו יש BLACKFRIDAY יש גם מבצעים? הערה: מקלדת, רמקולים ומצלמה כבר קיימים. בתודה, אלי.
-
- 20 תגובות
- 7.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אתחיל בזה שאומר שהצורך שלי הוא כתיבת קוד, עבודה עם אופיס, אינטרנט, סרטים, hearthstone ו-dota2. כיום יש לי מחשב בן 4 עם מעבד I5 דור 3 ו-8GB RAM שלא מצליח להתמודד עם המשימות הללו. יש לי בעצם התלבטות כפולה. חשבתי על 2 אפשרויות: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=UX330UA-FB109T http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=80VQ002TIV בעיני I5 עם 8GB RAM יספיק, אבל תקנו אותי אם אני טועה. המחשב של אסוס מגיע רזולוציה גבוהה מאוד. אמר לי חבר שבגלל הרזולוציה הזיכרון לא יספיק ולכן עלי ללכת עד דגם עם 16GB, במקרה הזה מחיר קופץ לפה: http://www.pcmarket.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=6142049 …
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
מצאתי מפרט אני לא בטוח שהוא יספק אותי צרכים גיימינג בינוני עד כבד תקציב 4000-4300 כולל מערכת הפעלה הגבלות אין חוץ ממחיר נייח החנות היא מערכות START מחשבי גיימינג כולל הSSD והDVD ואני מוסיף מערכת הפעלה חלונות10 בעברית מעבד + מאוורר Intel i5 6500 3.2Ghz + Arctic Alpine 11 Rev 2 לוח אם MSI B150M PRO-VD DDR4 זכרון Kingston 8G DDR4 2133Mhz דיסק קשיח Seagate 1T 3.5'' SataIII Barracuda 7200RPM כרטיס מסך Gigabyte GTX1060 6G G5 1556MHz-1797MHz WindForce2 OC מארז Antec GX300 Window + …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא בכל מחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר. הפעלה של תוכנות עריכה גרפית כגון PS במקביל לתוכנות אחרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PS בעיקר- משתמש כבד. גם תוכנות יותר פשוטות לעריכת וידאו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם…
-
- 13 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אני צריך לדעת 2 דברים 1 המפרט הזה מספיק טוב בשבילי אני גיימר מתחיל אבל אני רוצה מחשב כמה שיותר טוב אבל ב4000 שקל כולל מערכת הפעלה ואני די מכור 2 אני לא הבנתי אם המסך בחינם או לא.. כי כתוב .00 אז בבקשה תגידו לי החנות היא גולדטופ ואת המפרט הזה אני הרכבתי ואני קונה מחשב את זה או אחר בפסח מארז מיני טאוור שוכב Cooler Master Elite 361 RC-361-KKN1 Mini Tower1193.25 ש"ח דיסק קשיח פלאש סאן דיסק SanDisk Z400s SD8SBAT-128G-1122 128GB SSD 2.5'' SATA3 6 GB/S HDD1215.21 ש"ח לוח אם מיני אסוס Asus MotherBoard AH61MK LGA1155 Chipset Intel H611229.91 ש"ח מעבד אינטל Intel® Pentium® Processor G1620 2M Cache, 2.7GHz Tray1202.03 ש"ח ספק כוח אנטק A…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני לגיימינג - אודה להמלצות תודה להלן שאלון לעזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 13000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר FPS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD בעתיד אולי 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות - מאוד …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני עובד בעיבוד תמונה על גבי תוכנות VRAY + RHINO (כולל רינדורים) וחשוב לי לחסוך המון זמן בעיבוד תמונה, חשבתי לקנות מחשב בתקציב של בערך 8-10K ש"ח, קיבלתי כמה המלצות ורציתי לשמוע את דעתכם מה היא הבחירה הנבונה ביותר. עריכה: מוסיף את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ההבדלים לא קריטיים אפשר לחסוך מעט ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג מהתציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של תמונות ורינדור בתוכנות כגון VRAY ו RHINO. א) במ…
-
- 133 תגובות
- 26.7k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, התחלתי ללמוד מדעי המחשב והלפטופ שלי לא סוחב compile ו Build של אפליקציות בסיסיות. אשמח לקבל סיוע מכם בבחירת מחשב חדש. המפרט הנוכחי: X555U 4g ram, i5 gen6, 500gb sata HD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח למקרה וזה באמת משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אפליקציות בסיסיות של מדמ"ח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio 2015, Office, Chrome ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא …
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכם. אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 6000 ש"ח.(אפשר גם בפחות) דרישות : *500 GB SSD * לדעתי 16GB ראם *שיוכל להריץ את התוכנות הבאות : Revit autodesk Rhinoceros mecneel+vray plugin Autocad אשמח לעזרה. תודה רבה ויום טוב !
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, ממש אשמח לעזרה כי אני כבר מבולבל אני צריך לקנות מחשב עם יכולת להריץ תוכנות של עיצוב כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, סולידוורקס וקישוט. ראיתי הרבה מחשבים עם מאיץ גרפי Intel® HD Graphics 620 כמו זה האם המפרט הזה יכול להספיק להריץ את התוכנות? ממש אשמח להכוונה... תודה לעונים 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - פוטושופ, אילוסטרייטור, סולידוורקס וקישוט - לעיצוב תעשייתי - סטודנטית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אחותי מתכוונת ללמוד עיצוב תעשייתי והיא החליטה לחשוב על מחשב שישמש אותה. מכיוון שלרוב סטודנטים לעיצוב הולכים כמו עדר לקנות מק, רציתי לדעת איזה אפשרויות טובות יותר יש לה. אני לא מבין בכלל בלימודים הנל ומה הדרישות שלהם מבחינת מחשבים, אני מניח שמי שמתעסק עם זה או למד זאת יודע טוב יותר ממני. לכן קשה לי לענות מה הדרישות ממנו, מה הוא צריך להריץ, רזולוציות וכו'... בגדול התקציב שלה הוא עד 4K שקל, אני מניח שאם תיהיה חריגה עד 500 שקל זה לא סוף העולם. ואת הקנייה היא הולכת לבצע בארה"ב ככה שאני מאמין שדברים שנמכרים בארץ ביותר כסף יהיה ניתן למצוא שם במחיר נוח יותר. אשמח לעזרה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השבוע בביתנו הקט הלך לו לעולמו דיסק קשיח נוסף המתנתי בסובלנות שדבר כזה יקרה על מנת שאוכל לתרץ לעצמי השקעה רצינית בציוד אלטרנטיבי אני יודע שצריך למלא שאלון, אך לצערי אופי השאלון לא מתאים למה שאני צריך אז הלכתי על פרייסטייל =] טוב, אז יש לי הרבה מחשבים ולא מעט מידע שלא הייתי רוצה לאבד. כרגע מה ששמן מידי, נשאר על הקשיח של המחשב + מגובה באמצעות כונן חיצוני אחת ל- דרך USB. מה שלא גוזל נפח רב אני פשוט מציב על גבי ענן גוגל דרייב או בדרופבוקס ככה אני רגוע שזה מגובה היטב אף על פי שאני לא מת על היעדר הפרטיות. אך בענן אני נהנה מהיכולת להתנהל מול מספר מכשירים במקביל וגם מגישה למידע דרך הרשת מרחוק. זה עובד נהדר! אז אני שו…
-
- 16 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? -4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקי HTC VIVE בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - גיימינג קל עד כבד למשקפי HTC VIVE -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920X1080 מסך טלוויזיה + המשקפיים (שניהם ברזולוציה הזו) שישדרו בו זמנית …
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב! יש לי מחשב במפרט הבא שמצורף בתמונה. כרטיס המסך הנוכחי שלי הוא: AMD RADEON R7 250 OC 2G-3 POWERCOLOR שאלתי היא: לפי לוח האם שלי וספק הכוח, איזה כרטיס בתקציב של עד 700 ש"ח אוכל לקנות בכדי לשפר משמעותית את ביצועי המשחקים שלי? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי! מעוניינת ביעוץ לקראת רכישת מחשב נייד חדש. אני מעצבת גרפית, משתמשת בכל תוכנות adobe חשוב לי שהמחשב ירוץ מהר, ויעלה את כל התוכנות והקבצים - בו זמנית במהירות ככל הניתן. כמו כן, אני עובדת על הנייד עצמו כך שהמשסך והצבעים צריכים להיות טובים. מצרפת לינק למפרט שנראה לי טוב, אשמח לחוות דעת!!! https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19630&added=1
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניינת לקנות מחשב לסטודיו פילאטיס שנפתח בקרוב. דרישות המחשב הן שיעבוד כמו שצריך(לא איטי), שיריץ אינטרנט ואת התוכנה של הסטודיו. בנוסף לכך, במהלך כל השיעורים אפעיל מוזיקה במחשב... כך שבגדול הוא אמור להריץ את תוכנת הסטודיו, אינטרנט ומוזיקה. אלה הדרישות העיקריות וחוץ מזה לא יעשה שום שימוש במחשב. לגבי המחיר- בגדול אין טווח מחירים.. הכי זול שאפשר ושיהיה מחשב לצרכים האלה. שיחזיק לתקופה. המקסימום הוא 3000 אבל לדעתי זה אמור להיות פחות. מה עדיף? מחשב נייד או נייח??? אין בעיה של מקום, והמחשב לא יצא מהסטודיו גם ככה. הנייחים יותר חזקים לא? וזולים יותר? אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב שיחזיק לשנים הקרובות לצרכים הבסיסיים הללו.
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שבוע טוב, אחרי ששיגעתי אתכם פה עם מחשב נייד לשימושים האלה, אני מתחיל לחשוב אולי בכל זאת להמשיך עם נייח. המחשב הנייח שלי נפח את נשמתי (כנראה לוח האם), ולכן צריך לשדרג (וכן, עדיין שוקל נייד, אבל עכשיו רוצה לראות אופציות אחרות). אז מארז - יש. ציוד היקפי - יש. דיסק קשיח (כולל SSD למערכת הפעלה) -יש. וננסה לצמצם את התקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,200ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם נותן ערך מוסף גבוה - אפשרקצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + פוטושופ + פרמייר - ברמה חובבנית ולא יומיומית. א) במידה וה…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, המחשב שלי מת ולכן אשמח לעזרתם לעזור ולמצוא לי מחשב חדש התקציב המקסימלי הוא 6,500 אשמח לא לנצלו עד הסוף אבל במידה וזה המחיר למחשב שישמש אותי כראוי אני אשלם בשמחה. השימוש של המחשב רוב הזמן הוא לאינטרנט/אופיס/משחקים בקטנה - אבל אני צריכה שהוא יהיה מתאים לעבודה גראפית בתוכנות אדובי כמו פוטושופ ואילוסטרייטור ולעתים רחוקות מאוד לוידאו (פרימייר, אפטר אפקטס) כי לפעמים אני גם עושה עבודות עצמאיות כמעצבת גראפית, לכן חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר וחזק ועם תצוגה טובה. מבחינת רזולוציה המחשב הנוכחי שלי הוא 15.6 אינצ' כי בזמנו היה חשוב לי מסך גדול אבל היום זה פחות חשוב לי אם זה אומר שהמחשב יהיה יותר קל משקל (מבלי להתפשר על הביצועים) במקרה הכי גרוע אני יכולה לחבר או…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב הישן שלי הלך לעולמו. חייב נייד חדש. חשוב שיהיה קל משקל כי אני סוחב אותו איתי רוב הזמן, 13.3 הכי טוב. הוא בעיקר ללימודים, עבודות וכו'. רואה גם סרטים, אז העדפה לאיכות מסך טובה, וחשוב לי מערכת קול איכותית גם כן. אשמח לתשובות בהקדם, כי אני כבר חייב לקנות חדש השבוע. אני גר בת"א אז אשמח גם להמלצות לחנויות זולות. תודה מראש מוראד
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כולם, אני צריך שמישהו ימליץ לי על לוח אם במחיר סביר (עד 300 ש"ח) שאפשר להכניס בו שני כרטיסי מסך מסוג Gigabyte GeForce GTX 960 GV-N960WF2OC-4GD תודה מראש(:
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, קיבלתי את שתי ההצעות הבאות: הצעה 1 הצעה 2 האם תוכלו לתת חוות דעת מי מהן עדיפה? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אשמח לעזרה בבניית מפרט להלן הפרטים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך במידה והביצועים לא יפגעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו פרימר וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אשמח להמלצה של מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב גיימינג חזק לא מפלצתי אבל חזק שיוכל להריץ על הגדרות טובות את רוב המשחקים שיש היום בשוק ושיהיו בשנים הבאות [כאילו אני ישדרג מדי פעם את המחשב...] תקציב:3000 שקלים חריגה מהתקציב:3500 שקלים המחשב לגיימינג ועריכת סרטונים אולי אין צורך בציוד הקיפי כולל מערכת הפעלה מקורית אין העדפה של חנות מסוימת חשוב מאוד על אופציה לשדרוג בעתיד עדיף שהוא יהיה שקט הלוח אם שלא יהיה ישן מדי כי הכרטיס מסך יוכל לשרוף את לוח האם אם אם הוא לא נוצר ב7 שנים האחרונות זה תלוי בכרטיס מסך אין בקשות מיוחדות תודה רבה לכל מי שעוזר [:
-
- 0 תגובות
- 951 צפיות
-
-
היי, אני עוזר לחבר לבנות מחשב, הוא רוצה להריץ משחקים על high, בתקציב עד 3500. הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לשמוע מה דעתכם עליו. ספויילר מעבד אינטל Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 - Box ₪998 כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=Intel-i5-6500-B מאוורר למעבד Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155 ₪45 כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=ACALPINE11R2 לוח אם Gigabyte GA-H110M-S2 LGA1151 Intel H110 DDR3 PCI-E VGA ₪290 כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=GA-H110M-S2D3 זכרון למחשב Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 HX424C15FB2/8 2400MHz…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבוע טוב. אני יודע שהשאלה כבר חזרה כמה פעמים, אבל אף אחד לא ממש קלע לתקציב שלי, אז אני מנסה את מזלי. אני מחפש מחשב נייד, שיחליף את השולחני שלי, לצרכים ביתיים, שכוללים גם קצת עריכת וידאו חובבנית וקצת עריכת תמונות חובבנית (+). ראיתי שכתבתם שכדאי לחכות לכרטיסי המסך החדשים בינואר, הבעיה היא שהמחשב השולחני שלי כרגע מת (עוד לא עשיתי ניתוח לאחר המוות וניסיונות החייאה, כי זה תרוץ טוב לקנות חדש) אז המתנה לינואר משמעה חודשיים ללא מחשב. ואז, גם לבטח המחשבים החדשים יהיו מחוץ לטווח התקציב (אבל אולי הכרטיסים הישנים יאבדו מחיר). בקיצור, התלבטות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? "לנסות לחסוך ב) במיד…
-
- 31 תגובות
- 5.3k צפיות
- 1 follower
-