עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by שמואל דקל,

שלום ושבוע טוב. לפני כחצי שנה קניתי את המחשב באמזון (בהמלצת אחד הגולשים באתר). ובזמן האחרון הוא התחיל עם הבעיות : המסך נכבה ואינו נדלק עד להפעלה מחדש של המחשב. זו בעיה ידועה בסדרה הזאת מתוך בדיקה באמזון. בשירות של asus בארץ אמרו שיש לי אחריות. היות והרשת מוצפת בפידבקים שליליים ביותר על השרות שלהם, אני מאוד חושש להפקיד בידם מחשב יקר שכזה. לפני כחצי שנה פורסם שהחליפו שם מנכ"ל, והשירות משתפר. לכן אני מבקש מכל מי שהיה לו חוויה עם השירות שלהם בתיקוני מחשבים לאחרונה, שיועיל לשתף אותי, בכדי לקבל תמונת מצב עד כמה שווה לי להתעסק איתם. תודה לכולם!

2. שלום חברים, אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לקנות את החדש של דל: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1564-330m.htm רציתי חוות דעת אחרונה עליו או יותר נכון סיבות טובות למה לא לקנות אותו (אני כנראה מזמין אותו מחר). (אני סטודנט, ככה שאני לא מחפש מחשב למשחקים וכו'...).

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by ~shir~,

היי אני מחפשת מחשב נייד שיהיה נוח לעבוד איתו בתור סטודנטית. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי תקציב: 4,000 (ניתן לחרוג קצת) שימושים – סטודנטית. שימוש יום יומי תוכנות אופיס, כנראה גם תוכנות סטטיסטיקה. סרטים אבל זה פחות משמעותי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל-14 אפשרי גם 13.3. מעדיפה מאט. רזולוצית מסך- לא קריטי. * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות עבודה, קצת גמיש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI * Bluetooth? - לא בטוחה אם אני צריכה או לא.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) …

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by idoleff,

שלום, אני מחפש מחשב לשימוש כללי, אופיס, אינטרנט, ואולי משחקים קלים (ילדה בת 10) תקציב מקסימלי - 4K, עדיף לחסוך, במידת הצורך ניתן לחרוג בכ500 ש"ח 2. שימושים כמו שציינתי, אופיס, אינטרנט, משחקים קלים 3. יש צורך בכל הציוד ההיקפי (מסך, סט אלחוטי של מקלדת ועכבר, רמקולים פשוטים) 4. השקט לא חשוב כ"כ, בערך 3 מ-10. 5. לא מתוכנן OC. 6. יש צורך במערכת הפעלה, נראה לי הכי נוח win7 home premium בעברית(!) 7. עדיפות לSkypc, אפשרי גם TMS או חנות אחרת בקריות (אבל Skypc צמודים למשרד) 8. אין כוונה לשדרוג בזמן הקרוב. כמו כן, קיבלתי זוג הצעות, שנראות לי לא רציניות, אבל משתף אתכם בכל זאת. הצעה ראשונה - 4500 ש"ח Intel E7400 core2duo 2.8GHZ box ECS ELITEGROUP G31T TEAM 2G 800MHZ DDR2…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי?5.6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר בכיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר אבל עד 400 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3/COD/FIFA/CRYSIS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  6. כותרת: "מחשב נייח למשחקים ותכני HD עד5 k ללא מסך וללא ציוד היקפי אחר" אני מעוניין לקבל המלצה ממביני ענין למפרט מחשב נייח איכותי מהיר ושקט כמה שאפשר עם קירור טוב למשחקים כבדים, תכני HD כבדים, ריבוי יישומים ועוד עד5 k ללא מסך וללא ציוד היקפי אחר 1. התקציב: 5000 ש"ח ניתן לחרוג קצת מהתקציב. 2. השימושים הצפויים של המחשב: המחשב יהיה בשימוש אינטנסיבי למשך שעות מרובות, בעיקר משחקים כבדים בהגדרות גבוהות, סרטי HD כבדים ,הורדות מרובות, דפדפן עם הרבה טאבים פתוחים, תוכנות פתוחות ברקע וקצת עריכת\המרת סרטים. הציוד ההיקפי שברשותי: מסך (שנקנה לאחרונה): Samsung syncmaster bx2450 24" full HD 1,920 x 1,080. חיבורים HDMIX2, D-sub, audio out הארד דיסק (נקנה מלפני שנה וחצי בערך): WD cavier b…

7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ככל האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא - מכסימום 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, מסמכי Office, צפייה בסרטים, עריכת תמונות "קלה" והמרה מ-RAW ל-JPEG, סריקת מסמכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעריכת תמונה - Nikon Capture NX2 ו-DXO - שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לא…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  8. היי, לפי המבצע של סלקום, אני יכול לבחור בין: Lenovo S10-3 עם מעבד N450 ו-1GB של DDR2 לבין ASUS 1001PXD עם מעבד N455 ו-1GB של DDR3 (אבל רק 667 אם אני מבין נכון). קודם כל - יש עדיפות לאחד מהם (לאו דווקא בביצועים אם ההבדלים שם מינורים, גם בהיבט של מחשב, אמינות, נוחות ושרות)? יש עוד חברות שיצאו במבצע של לפטופ "חינם" תמורת התחייבות לחבילת גלישה?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום רב הצרכים שלי מפעולות המחשב די בסיסיים חשוב לי שיהיה זמן סוללה ארוך ואחריות לתקופה ארוכה מה עדיף? Dell vostro 15 3568 i5 או asus x556ua-i5-7200u או asus k541ua-go1048t אשמח גם לפרט ולהסביר למה עדיף את מי שעדיף תודה רבה מראש, מנחם

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  10. Started by muliwin,

היי לכולם אני מחפש מסך מחשב לגיימינג, גודל 24 ומעלה יש לי כרטיס מסך msi gaming x 1070. אציין שאין לי כלכך ידע במסכים אני נוטה קצת לכיוון של המסך ultrawide 21:9 ספציפית lg 34uc79g-b במקרה שלו שמתי לך שהוא בא עם free sync לכרטיסי amd... רציתי לדעת עד כמה זה חשוב הפיצ'ר הזה האם עדיין שווה לקנות אותו למרות שהוא מיועד לכרטיסי amd האם בכלל הוא שווה את ההשקעה או אם יש מסך אחר שמומלץ האם המסך הקמור והיחס האולטרה רחב(21:9) באמת משפרים את החוויה באופן ניכר ובכללי אשמח לכמה כיוונים של מסכי גיימינג מומלצים תקציב לכל היותר 4k ואשמח לחסוך אם אפשר מתנצל מראש אם זה לא תואם את חוקי הפורם…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by zy,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שלא ישמש למשחקים כבדים כלל, אלא רק לאינטרנט, אופיס, ותוכנות כגון מטלב וסולידוורק (למי שמכיר). חשבתי על המחשב הבא: סוג המעבד: Intel ® Celeron-M מהירות המעבד: 2.6 GHz גודל המסך: 15 אינץ כרטיס מסך: 3D 64MB זכרון: 512 MB כונן: COMBO CDRW+DVD ד.קשיח נפח איחסון: 30 GB כרטיס קול: 16BIT רמקולים: כלול יציאת אוזניות: כלול כרטיס רשת 10/100: כלול מודם תקשרות מהירה V. 92: כלול מודם 56K פנימי: כלול משקל: 3.1 ק"ג סוג סוללה: Lithium-ion זמן עבודה: 5 שעות מחיר - 4300 ש"ח. דגם המחשב הוא של HYUNDAI ובנוסף מקבלים זיכון נייד 256 מגה. ברור לי שזהו מחשב מעט מיושן, אבל הוא עומד במגבלות התקציב שלי. רציתי את חוות דעתכם על…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Or3,

ככה רשום בדף שקיבלתי - לא רשום לי מה זה מה, אבל אני אנסה לרשום מהידע הכללי שלי. עריכה: שלא תתבלבלו, אני מבקש הערכת מחיר כי קניתי את המחשב לפני שנתיים שלוש! IPC Superlative ספק כוח - Super ATX 300W For P4 לוח אם - Intel 845GEA HT (FSB 533) DDR333 +2 USB 2.0 מעבד - Intel P4 2.4GHz BOX זיכרון - Micron 256MB DDR דיסק קשיח - Hardisk IDE 60GB 7200 RPM כרטיס מסך - Geforce 4 MX 440 128M DDR AGPx8 + TV Out כרטיס קול - Sound Blaster 3D 128 Wave O.B צורב - ARTEC CD-RW 52-24-52 כונן דיסקטים - Floppy Disk Drive 3.5 1.44MB מסך - Jetway LCD 17" LCD-TFT Monitor יש לי גם סטיק נוסף של זיכרון, מקלדת ועכבר. אבל אני בנתיים מעוניין רק לדעת כמה המפרט שהבאתי עולה בערך כיום, כי אני רוצה לקנות מח…

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by andrei21,

לאחר כיבוי פיזי פתאומי של המחשב הנייד , הכרטיס קול נעלם לא מופיע במנהל התקנים enabled ב bios מדובר במחשב Asus Eee Seashell רעיונות מישהו ?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by Charg,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! התקציב הוא 5K עם חריגה של עד 500 לטובת שיפור משמעותי מאוד. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? המחשב יהיה בעיקר למשחקים, אני לא יודע אם הם נחשבים לכבדים אבל זה יהיה כל הNFS החדשים, CS בוא נגיד גיימינג כבד -, המסך שאני ישתמש בוא כראה יהיה 22'. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? חובה חובה חובה שלא ירגיש…

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by eli_kats,

נמאס לי מה-DVD שבקושי קורא סרטי HD ואם בכלל מצליח. החלטתי להשקיע בקניית HTPC ופה אצטרך את עזרתכם, קצת חיטטתי באינטרנט ולא ראיתי מחשבים מי יודע מה. לא הבנתי למה שמים למחשב כזה 4GB זיכרון (מה לא בזבוז?!..) אז הדרישות שיעמדו מול המחשב זה: 1. להקליט תוכניות מהטלויזיה (כרטיס לכידת וידאו איכותי) 2. להקרין סרטי Full HD בלי תקיעות 3. שיעלה סביבות 3K ש"ח

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  16. היי, מחפשת המלצה למחשב נייד ללימודים ולחיים עצמם. בסיסי אך איכותי, לא כבד מדי. מסך 15.6" או 14" (עריכה: כנראה עדיף 14") | מעבד i5 ומעלה | SSD | חיי סוללה מספקים עדיפות ל- Dell/Lenovo/Asus יש המלצה על דגם ספציפי? 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200. עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים/עבודה, גלישה, עריכה גרפית בקטנה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטר וכד' - מזדמן. …

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  17. אני רוצה לקנות מחשב 15.6 אינץ' שלא יתחמם ויהיה סוס עבודה מבחינת שעות עבודה רבות, אך לא בעל יכולות עריכה למוזיקה, תמונות, סרטים, וגיימרים. רק שיתאים לגלישה מרובה ברשת, קריאת מאמרים, תיכנות קל בתוכנת GIS. ושאפשר יהיה לראות בו סרטים ולאחסן המון המון המון תמונות ומידע. נראה לי אפשר להשיג מציאה כזאת עד 2500. הרבה המליצו על אסוס. אני צריכה המלצה יותר ספציפית לדגם וחנות ומיקום הקנייה. אני צריכה אותו ביום ראשון כבר. הדל הקודם שלי מת ואיתו הלכו כל הדברים שהיו לי. לא שווה כלום. השקעתי 5000 שקל במחשב הכי חזק שהיה אז (לא לגיימרים, אלא רגיל) ולאן זה הביא אותי? לשום מקום... אז אשמח להמלצות מפורטות בהתאם. תודה רבה רבה לכל העוזרים מראש.

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אורח GP
    Started by אורח GP,

מחפש מחשב חדש לגיסתי, המחשב ישמש אותה עכשיו ללימוד לפסיכומטרי ואחרי זה ללימודים באוניברסיטה (לא מדעים מדוייקים). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, קודי, אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 13-14 אינטש -לאילו הגדרות גרפ…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by LTE,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב בשבוע הקרוב ורציתי לדעת את דעתכם עד כמה חשובה האחריות שעומדת מאחורי מותג המחשב וכמה זה שיקול מבחינתכם ברכישה למשל אני שומע שהאחריות על מחשבי לנובו שלא דרך IBM לא משהו, למרות שיש המון המלצות על מחשבי LENOVO YOGA מה גם שהאחריות היא רק לשנה כנ"ל הבנתי שהשירות של אסוס לא משהו למרות שנותנים אחריות ל-3 שנים השאלה מה הגורם המכריע שכדאי להתחשב בו בבחירת המחשב?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by RDragon,

הרכבתי מפרט עבור מחשב המיועד לעיצוב גראפי, דגש על עוצמת העיבוד. ללא משחקים! שיהיה שקט באופן סביר ויפלוט כמה שפחות חום . מתוכנן OC בין 3.6 ל 3.8GHZ ... אני צריך את המחשב בעיקר בשביל חבילת CS3 ,וקצת לתוכנות כבדות אחרות ותוכנות תלת-מימד ו Fractal ... : Bryce,Vue,Maya,Zbrush,Poser,Terragen,solidworks TextureMaker,Apophysis,INCENDIA... עד 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי מIQPC קונה מחר !! שוקל לקחת CM600 במקום ה 590 ולוח אם זול יותר . מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪750 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - RIPJAWS - F3-10666CL7D-4GBRH ₪539 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4650 512…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by .:YoGy:.,

היי, אני רואה יותר ויותר כותרות בשנתיים האחרונות (פה, ובפורום נוסף שאני קצת יותר פעיל בו) שיש ביקוש שגדל יותר ויותר למחשב נייד למטרת גיימינג. השאלה העיקרית שלי היא למה?? מחשבי גיימינג הם גדולים וכבדים. הם יקרים מ-א-ו-ד (!!!) (וזה לא שאנחנו חיים בתקופה של בזבזנות... להפך... המצב בישראל גורם לי לחשוב פעמיים אם אני יכול להרשות לעצמי בקבוק קולה פעם בשבוע... והגעתי למסקנה שלא) הם פחות חזקים ממחשבים נייחים למטרת גיימינג שמחירם זול ב3\4... (כלומר אם שילמתי X על מחשב נייד, אני אשלם X*0.75 ועדיין אקבל מחשב טוב יותר)... הדבר היחיד שאני יכול להגיד לטובת מחשב נייד לגיימינג, הוא שממש קל לעשות מסיבות LAN.... אבל בגלל זה אני שואל אתכם... למה אתם רוצים מחשב נייד לגיימינג?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by ddoolev,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. אי אפשר לחרוג מהתקציב. אשמח לחסוך כמה שאפשר 2. מה שימושי המחשב? בעיקר עבודה משרדית וסרטים, לפעמים אני משחק בleague of legend. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אני צריך גם מסך מחשב למרות שזה לא כלול בתקציב. אשמח להצעות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני חושב שכרטיס מסך לא צריך - פתוח להצעות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5~6. המחשב יהיה בחדר אבל הוא יהיה כבוי רוב הזמן בלילה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? העדפה ל Windows 7. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…

23. שלום רב חברים, זמן חגים, זמן להתחדש זקוק למפרט מחשב למטרות גיימינג כולל מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, שידורי סטרימינג של ספורט הצורכים כוח עיבוד רב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: cod למיניהם bf4 gta 5 ומשחקים חדשים שייצאו שדורשים מחשב חזק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה במפרט …

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by play2,

מעבד: pentium 4 3.0 Ghz 1mb prescott לוח: asus P4S800D 8USB Dual channel זיכרון: x2 256mb ddr400 מארז: Mid Tower 2front usb פרסקוט 2107 דיסק קשיח: wd 80 gb JB 8mb Buffer SATA כונן: 1.44 צורב:DWD22A SONY 16X DL DVD -RW כרטיס קול: OB 7.1 channel כרטיס רשת: Gigabit lan כרטיס מסך:nvidia FX5700LE 256MB 128BIT DVI+TV Out מסך: Samsung 793DF 17'' CRT FLAT זה מה שהציעו לי במחיר 4785 ש''ח כולל הרכבה האם כדאי? ומה אפשר לשנות אבל לא לחרוג כל כך במחיר? אני לא מתעסק ב0c ואני לא גיימר רציני אני רוצה שמשחקים ירוצו חלק באנימציה גבווה! תודה רבה!

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אני רוצה להתחיל לחסוך ברצינות כי יש לח חלק מהתקציב אז האם תוכלו לבנות לי מחשב בתקציב של 15000 שקל? וחשוב: שיהיה redaon 9700/9800 ורק מתוצרת ATI ולא כל האחרים

• 16 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים