ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום, מישהו שאני מכיר בעוד מס' חודשים טס לארה"ב והוא קונה לעצמו מחשב ורציתי שייקנה גם לי. הצרכים שלי בכללי (כשיגיע הזמן אמלא כנדרש) הם לטובת כתיבת סימולציות בתואר שני בעיקר בשימוש בmatlab. וגם משחקים כמובן. כלומר צריך להיות מחשב חזק. אני לא יודע אם כדאי לקנות בחו"ל שכן הוא קונה מחשב לעצמו. 1. איך אפשר להעביר את שלי גם? צריך לשלם משהו? (הבנתי שצריך לשלם מע"מ בלבד - או שאם הוא פתח את המחשב והשתמש אפשר להעביר את שני המחשבים? השאלות הנ"ל כנל אם הוא נוסע עם עוד אנשים) 2. האם שווה לקנות בארה"ב עם אחריות בינלאומית או אין הבדל גדול במחירים כיום לבין קנייה בארץ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דבר ראשון עד כמה כרטיס מסך משמעותי למערכת כזו, אם בכלל.. אני יודע שהרצת סרטים ברוב התוכנות לוקחת את כח העיבוד מהמעבד אבל מערכת כזו שמחוברת לטלוויזיה 1080P באמת מסתדרת ללא כח עיבוד נוסף? וזה מוביל אותי לשאלה הבאה- האידיאל הוא לחבר את המערכת בכבל HDMI... (זה נכון בכלל?!) אם כן, עד כמה האוטפוט איכותי מהלוח אם המסכן הזה?! (או שזה בכלל לא קשור ואני יוצא דביל...) בהנחה שכרטיס מסך לא משמעותי, עד כמה המעבד משמעותי? בעוד שהמעבדים הולכים ומתפתחים סטנדרט הHD נשאר כמו שהוא. אם מעבד ישן וזול יכול לקודד סרטי HD בצורה טובה, משתלם בכלל להכניס טכנולוגיה חדשה למערכות כאלו? ושאלה אחרונה ולאו דווקא מדעית אלא יותר אישית- חוץ מהרצת סרטים כמובן איזה עוד שימושים ריאליים ניתן לעשות עם מערכת HTPC …
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
רציתי לשאול בבקשה שאלה כללית לגבי בניית מפרטים. איזה חלקים במפרט צריכים להתאים אחד לשני? אני יודע שחשוב שהלוח אם והמעבד יתאימו אחד לשני. ואני מנחש שגם הקירור אמור להתאים למעבד? אני לא בטוח לגבי זה, אשמח לתשובה. ומעבר לזה, מה עם שאר החלקים? האם אפשר להלביש כל זיכרון על כל "לוח אם+מעבד"? כל דיסק קשיח? כל כרטיס מסך? או שיש שילובים מסוימים שכדאי/צריך לחפש? אודה לתשובה, הידע שלי בנושא לא רחב כ"כ
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
למה לרוב האנשים משתמשים ב-www.TMS.co.il לבניית המפרט, החנות נחשבת לאיכותית עם מחירים זולים, או שפשוט עובדי החנות נמצאים כאן :-X?
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
אני מנסה לעזור לחבר. אני יודע שבעקרון רוב המחשבים החדשים היום מגיעים עם VISTA. אני גם יודע שלא ניתן להחליף לXP את כל המחשבים בגלל בעיות של דרייברים וכו'. השאלה שלי היא איזה מחשב חדש ניתן לקנות בבטחון מלא שניתן יהיה להחליף את מערכת ההפעלה ל-XP? אם זה משנה לצורך הדיון, המחשב יירכש בחו"ל בסביבות מחיר של 3000 ש"ח. אם יש למישהו המלצות אני מודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
צריך לקנות בקרוב שני מחשבים, כנראה שהמפרטים שיתאימו יהיו "ביתי מקסימלי" ו-"רב תכליתי מקסימלי". ראיתי שהמפרטים נכתבו לפני חודש. האם השתנה משהו בחודש האחרון שכדאי לשים אליו לב?
-
- 1 תגובה
- 519 צפיות
-
-
היי, אני מתעניין במחשב ללימודים. הדרישות מהמחשב לא גבוהות מדי. הקלדה, קריאה, גלישה, וצפייה בסרטים מדי פעם. השאלה, מה יהיה עדיף לזמני עבודה ארוכים, ללא חיבור לחשמל? אני מבין שיש את עיניין התאים, תאי הסוללה, 6 לעומת 4. עד כמה ההפרש בינהם משמעותי? מה עוד יכול להוות כגורם משפיע? גודל המסך, סוג המעבד? אשמח למעט הבהרות. ואם יש לכם דגם מומלץ עד ל-3,000 שקל, אשמח לשמוע עליו גם-כן.
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
שלום לכולם , ברשותי מחשב נייד של LG עם מסך 15" תקול יש ברשותי מסך 15" של LG אך הוא מעט שונה בפלסטיקה בכול אופן רציתי לדעת אם זה אפשרי להחליף רק את המסך עצמו על ידי פירוק הברגים שמסביב מבלי להחליף את החיפוי של המסך הנוכחי תודה רבה, אבי
-
- 2 תגובות
- 699 צפיות
-
-
איזה מבין השילובים הבאים יניב את הביצועים הגבוהים ביותר בגיימינג לאורך זמן? I5 2500 + HD 6950 2GB + 8GB RAM I3 2120 + HD 7850 + 8GB RAM אשמח לתשובה מכם, תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אני הולך לרכוש מחשב חדש עד סוף השנה (אני לא לחוץ בנושא). השאלה שלי האם כדאי לחכות חודש חודשים עד שיצאו המעבדים החדשים של אינטל (בשביל הירידה במחיר). ואולי איזה משהו מעניין בשוק כרטיסי המסך. או האם ההבדל בין היום לבין עוד 4 חודשים (מקסימום) לא יהיה משמעותי.
-
- 10 תגובות
- 806 צפיות
-
-
רציתי לשאול בבקשה שאלה כללית לגבי רכישת מחשב גיימינג. הטכנולוגיה כל הזמן מתפתחת וכל שנה בערך יוצא כרטיס מסך חדש, אבל בהנחה שאין לי כמות כסף בלתי מוגבלת ואני בכל זאת רוצה לשחק במשחקים החדשים (לא חייב תמיד על הגרפיקה הכי גבוהה האפשרית כיום, אבל כן בגרפיקה גבוהה, באיכות טובה וללא תקיעות). מה הדרך היעילה יותר לעשות את זה? האם כדאי פעם ב-X שנים (אשמח שתכתבו לי כמה לדעתכם) לקנות את המחשב הכי מתקדם שיש היום בשוק ולהישאר איתו X שנים ואז להחליף? או שיותר הגיוני לקנות משהו טוב אבל לא הכי חדש ואז לשדרג כל שנתיים/שנה חלקים מסוימים? במידה ורוצים לשדרג, איך זה עובד? האם יש חלקים שלא ניתנים/מומלצים לשדרוג? זאת אומרת שקונים מעבד, לוח אם שהם אמורים להחזיק למשך תקו…
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
לא ראיתי כאן יותר מדי ביקורות/ המלצות על MSI. למה? מה רע במחשבים שלהם? אם אני רוצה נייד למה כדאי לי להעדיף לנובו למשל על MSI? (בהנחה של אותו מפרט).
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני לקראת קנית מחשב, בתקציב של 4000 בערך. השאלה שלי מה קורה עם פיתוחי מעבדים וכרטיסי מסך חדשים. האם שווה להשדרג עכשיו או להמתין עוד כמה חודשים? האם צפוי גל של ירידת מחירים בעקבות כניסת מוצרים חדשים? תודה לעזורים.
-
- 2 תגובות
- 554 צפיות
-
-
את רכיבי המחשב הנייח אני מכיר ולפטופ לא מזמן קניתי חדש LENOVO Y700 וגם לאמא יש אחד מאוד ישן. רציתי לשאול כמה שאלות לגבי פירוק והרכבה שלו כי אני מבין ששמו בו רכיב על רכיב כמו במארזים של מחשבים מאוד ישנים (בהם כדי להגיע לספק היינו צריכים לפרק את הדיסקים הקשיחים והספק וכו...) רציתי לשאול קודם כל, האם קיים כזה דבר, מחשב נייד במארז אוניברסלי, זאת אומרת שקונים נגיד רק את הקופסא יחד עם המסך (נגיד 15") ראיתי שמוכרים בEBAY מלא לוחות אם של מחשבים ניידים, אז רציתי להתעניין אם מחשב נייד ניתן להרכיב בעצמיך. האם חיבורי המסך מתאימים לכל לוח אם. ומה הם חיבורי הלוח המיוחדים של המחשב נייד (לי אמנם אין במחשב) אבל ראיתי חיבורים שנקראים PCIMCIA וגם לדיסק הקשיח יש לפעמ…
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני עומד לרכוש מחשב נייד של HP והדבר האחרון שמטריד אותי הוא הסוללה. עד עכשיו עבדתי על מחשב עם כרטיס מסך ומסך 15.4 עם סוללה של 8/9 תאים וקיבלתי זמן עבודה של עד שלוש וחצי שעות. המחשב שאני עומד לקנות הוא 13.3 וגם עם כרטיס מסך, אבל סוללה של 6 תאים. עכשיו, ברור לי שיש המון פרמטרים וכו', והנתונים שסיפקתי כנראה לא מספיקים כדי לקבל תשובה ברורה, אבל אני שואל בגדול. רק רוצה לדעת ולשמוע מבעלי HP או משתמשים עם ניסיון ב-HP אם הם מרוצים בגדול מצריכת הסוללה שלהם. תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני צריך עזרה באיתור הפונקציה(אם בכלל) לנעילה/פתיחה של הרשת האלחוטית אני עוזר למישהו שלא גר בארץ ולא מבין כלום במחשבים והוא לא מצליח להתחבר לרשתות אפילו שמופיע לו שהוא מחובר הוא עדיין לא יכול לגלוש(אין firewall) אז אני מניח שזו הפונקציה של הנעילה או יש איזה שהוא firewall מובנה או משהו כזה?(כלומר לא תוכנה חיצונית) תודה,
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
קיבלתי את ה DV6 1310 עם WIN 7 . לפי מה שראיתי אין דיסק של ה WINDOWS . מה קורה אם אני מפרמט ? איך יותקן לי מחדש ה WINDOWS ?
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד וכבר הרבה מהמחשבים מגיעים עם רזולוציות גבוהות וכבר היה לי Lenovo y50-70 עם מסך 4K (החזרתי אותו בגלל בעיות שונות) והיו הרבה בעיות סקיילינג כמו משחקים שהופיעו במלבן קטן ותוכנות שנראו ממש ממש בקטן. השאלה היא האם זה משהו נקודתי עם המחשב הזה או שכל המסכים עם הרזולוציות הגבוהות סובלים מזה?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
המחשב הנ״ל מגיע ללא כונן DVD ועם דיסק קשיח, עם זיכרון 8GB. עכשיו יש לי 2 שאלות: 1. האם כדאי לשדרג את הסטיק זיכרון ל16GB בחנות עצמה? או שיש אפשרות לעשות את זה לבד ולחסוף כסף? 2. במידה ואני מעוניין להחליף את הדיסק הקשיח 1TB על 5400, בSSD 256, האם יש אפשרות לעשות את לבד? האם צריך מתאם או משהו? מבחינת לשלם על כונן ועבודה העלות מעל 1500 ש״ח בחנות.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לפי מה שבדקתי המחשב עונה על צרכיי מבחינת גודל מסך , מעבד , זיכרון , מחיר ו 3 שנות אחריות . http://ksp.co.il/?uin=16259 משום מה ראיתי שהוא נמכר רק במספר מקומות מצומצם , ושאלותי : 1. האם מדובר על דגם ישן יחסית ? 2. אילו דגמים נוספים ניתן וכדאי לקחת בחשבון בכל מקרה . תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. רציתי לשאול איזה כרטיס מסך חזק/עדיף יותר מהשלושה: NVIDIA GeForce G 103M (512 MB Dedicated, Up to 1790 MB וNVIDIA® GeForce® G105M Up to 1791 MB of TurboCache™ (512 MB dedicated) nVIDIA GeForce 9600M GS 512MB
-
- 2 תגובות
- 893 צפיות
-
-
יש לי אפשרות לקנות מחשב נייד במחיר מוזל, אשמח אם תוכלו לתת לי חוות דעת על המוצרים : 1. LENOVO ThinkPad R400 7439-CTO CPU Intel® Core2 Duo processor P8400 (2.26GHz,1066Hz,3MB) Display 14.1" wide: WXGA (1280 x 800) CCFL Backlight Display Adapter Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD /1394(firewire) Camera Integrated 1.3MP camera with microphone for CCFL LCD Memory 2 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (1 DIMM) Chipset Mobile Intel® GM45 Express CS/ICH 9M-E Hard Drive 250GB 5400rpm Hard drive With Active Protection and Shock-Mounted Communication Intel® Gigabit Ethernet, Bluetooth®, Modem, Intel® WiFi Link 5100 (1x2 AGN) Microsoft Operating System Genuine Wind…
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
יש ברשותי את המחשב הנ"ל http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8621 השאלה שלי האם כדאי לי לשים וינדוס 7 של 64 ביט או 32 ביט? אם אני שם 64ביט,ההבדל במהירות יהיה משמעותי? לרוב התוכנות יש תמיכה ב64 ביט?
-
- 5 תגובות
- 981 צפיות
-
-
http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3532&catcode=507 ראיתי את הנייד הנ"ל ורציתי לדעת איך אייסר בניידים ,מבחינת איכות ומינימום תקלות (יש לנו נייד של HP ואני מאוד מרוצה ממנו..). העובדה שיש לכרטיס מסך רק 128 מ"ב והשאר משותפים תגביל את ביצועי המחשב במשחקים? בעיקרון אני מחפש מחשב נייד לישומי גראפיקה (פוטושופ וכו') ולמשחקים פה ושם (בעיקר חדשים), יש עוד המלצות לתקציב של 8000+- ש"ח? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין ברכישת לפטופ חדש לצורכי עיצוב מתקדמים (כרגע בעיקר דו מימד ווידאו אך תיתכן בעתיד עבודה בתלת מימד) וגיימינג (לפנאי) במסגרת המחקר שלי מצאתי את הדגם הנ״ל והפירוט הטכני שלו נראה לי ממש טוב. העניין הוא שאני לא מוצא בנצ׳מרקים שלו בשום מקום, והוא נמכר רק אצלנו בארץ. יכול להיות שזה דגם שמיובא רק לישראל? בכל מקרה מה אתם חושבים עליו? אני קצת חושש לבצע קניה כזאת רצינית בהתחשב בנתונים יבשים בלבד... פירוט מערכת: תצוגה 17.3" FHD 3D LED Backlight מעבד Intel® Core™ i7 3630QM Processor זיכרון 16Gb DDR3 1600 MHz SDRAM זיכרוןמרבי 16Gb דיסקקשיח 750GB 7200rpm + 750Gb SSH כרטיסגרפי NVIDIA® GeForce® GTX 670M with 3GB GDDR5 VRAM תקשורת BT, Wi-Fi כונןאופטי Super-Multi DVD יציאות …
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-