עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום , אני מעוניין לקנות מחשב ורציתי לדעת כמה דברים בנושא האחריות על החלקים . ראיתי עכשיו באתר של אייבורי שהאחריות על המעבד היא לכל החיים (AMD) . ובכתבה שקראתי כאן , טק דטה הם היבואנים של AMD ונותנים 3 שנים אחריות במידה ןהמארז הוא BOX ואם זה TRAY אז רק שנה . אז איך אייבורי נותנים לכל החיים ? אגב , אם אני קונה מחשב מוכן , חייבים לתת לי את הקופסא עם ההולוגרמה כדי שאוכל לזהות אם המוצר (כפי שצויין בכתבה) ??\ ומה עם שאר החלקים , אני אמור לקבל תעודת אחריות של היבואן ? חבר שלי קנה מחשב ואמרו לו שדף הקנייה עם המחיר והמפרט שמצויין עליו , זה האחריות שלו... האם כך הדבר ? אנא עזרתכם ותודה מראש .

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  2. שלום לכולם, כיף לחזור אחריי הרבה זמן.. לעניינינו, בנושא המעבד שיש לי בלפטופ Intel Core 2 DUE T5450 Merom M0האם כדאי לשדרגו? השימושים שלי הם בעיקר Matlab ,PRO/E 4.0 + PRO/E CAL-TOOLS ,Adobe CS3, SolidWorks תודה לכל העוזרים. ברק.

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  3. שלום לכולם , אני מעוניינת לקנות לאחי מחשב. לאחר שקיבלתי מספר הצעות מחיר בחנויות , בחרתי (לפחות כרגע..) את אחת ההצעות שקיבלתי. מדובר על מחשב שהייעוד שלו יהיה למשחקים כמו פיפא NBA (ממה שאני יודעת) , צפייה בסרטים בחיבור לטלווזיה , כל מיני קידודים של סרטים למיניהם וזהו פחות או יותר. התקציב שלי היה ל-3500 ש"ח אך חרגתי קצת ל-3700 כאן פלוס-מינוס (ע"פ המפרט המשודרג שהמליצו לי) הייתי מעוניינת בחוות דעתכם המקצועית , אם המפרט מתאים. אודה מאוד למי שיוכל לעזור אפילו אם יש הצעה דומה בטווח מחיר או שינוי חלקים . להלן המפרט: מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי לוח אם MSI Nforce 4 או ASUS (?K8N Neo4 Platinum s939) מעבד AMD Athlon 3200 64BIT זיכרון 512MB DUAL DDR ?(לא ידוע דגם כרגע) כרטיס…

• 5 תגובות
    • 743 צפיות
  4. Started by niceguy22,

שלום לכולם רציתי לשאול כמה זיכרון צריך או יותר נכון מומלץ לשרת קבצים שאמור לטפל בחמישים תחנות עבודה ועם DATA של 1TB ואם אפשר בבקשה להסביר גם למה כי יש לי תקציב מוגבל איזה זכרונות של איזה חברות מתאימים לשרתים? אמרו לי שצריך להתאים זכרון ל AMD או לאינטל לפי מה שאתה קונה האם זה נכון? תודה לכל העונים.

• 2 תגובות
    • 687 צפיות
  5. שלום, לאחרונה רכשתי מחשב נייד מדגם Samsung NP530U4E, בין השאר בעקבות המלצה בפורום הזה. אני מעוניין לחבר מסך ישן עם חיבור VGA בלבד למחשב, אשר במפרט הטכני שלו רשום שיש לו חיבור של Mini VGA. לשם כך קניתי מתאם בין VGA ל-Mini VGA אבל אני לא מוצא שום כניסת וידאו במחשב שהיא לא HDMI. אם מישהו פה מכיר טוב את המחשב או שבבעלותו אחד כזה, אשמח אם הוא יידע לעזור לי בנידון. משיטוטים באינטרנט הבנתי שיש חיבור שסמסונג קוראת לו Mini VGA אבל הוא לא באמת החיבור הנכון, ושסמסונג מוכרת את המחשב יחד עם מתאם בין החיבור שלה לחיבור VGA רגיל. לשם השוואה, מיני VGA נראה כך: [h=1][/h] ואילו היציאה במחשב שלי נראית כך: אשמח לעזרה (האם אולי קיים חיבור mini vga אמיתי, ואם כן היכן, ואם לא אז האם החיבו…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by hezi508,

שלום לכולם אני מתכונן לקנות את הנייד של אסוס UL50 השימושים שלי הם עבודות משרדיות ואינטרנט אך העיסוק המרכזי הוא מסחר בשוק ההון אני רוצה לחבר שני מסכים נוספים לנייד שניהם 24 FULL HD 1200X1920 כאשר רואים בכל אחד מהם דברים שונים לנייד הזה יש כמה דגמים אחד עם כרטיס מסך מובנה אינטל 4500 ואחרת עם כרטיס מסך חיצוני של אנוידיה G210 השאלה שלי האם כרטיס המסך של אינטל יכול לתמוך בעוד שני מסכים ברזולוציה כזו בלי בעיות. כבר אומר שתוכנות הגרפים והמסחר שאני משתמש בהם מבוססות ג'אווה וצריכות מחשב חזק כדי לעבוד חלק תודה חזי

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by iquitos,

קניתי היום מחשב Dell inspiron 1440 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHF1540 אחרי הקנייה שמתי לב שהוא מבוסס על Montevina ואין לי מושג מה זה אומר.. אם מישהו יוכל לעזור בשאלה הזאת וגם להגיד לי האם יש קשר בין זה לעובדה האחריות על המחשב הזה היא רק שנה והספק (ניופאן) לא מוכן להרחיב אותה מעבר לזה.. נושא האחריות בהחלט מעלה תהיות וספקות..

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  8. Started by jehova,

שלום לכולם, רציתי לדעת בבקשה האם זה נכון שלא ניתן לעשות DOWNGRADE (שינמוך) למערכת הפעלה ויסטה למיניהן? כלומר אם אני רוכש מחשב נייד שמגיע עם ויסטה בייסיק ורוצה להתקין עליו אקספי פרו, לא ניתן לעשות זאת? כמו כן במידה וכן מריצים ויסטה.. האם צריך יותר מ 2 גיגה זיכרון? כלומר כדי שתוכניות ירוצו חלק בלי המתנה אינסופית? תודה

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  9. שלום לכולם , אני רוצה לקנות לאחי מתנה לשיחרור מהצבא ויש לו חבר בקבע שהציע לי מחשב T-MAX שלוש שנים אחריות , דרך המבצעים שלהם מחנות PC DEPOT . המפרט : מעבד - אינטל סלרון 1.73FHZ . אחד מגה CACHE כרטיס מסך - ATI RADEON EXPRESS UP TO 256 מסך - 15.4 אינץ' . 1280X800 זיכרון - 533DDR2 1 GB כונן - צורב DVD ד.קשיח - SATA 60 GB כרטיסרשת+רמקולים+מודם - כלול כרטיס רשת אלחוטי - WIFI 802.11 מער' הפעלה - ויסטה הום אדישן מחיר : 3500 (כולל כיסא עור מנהלים מתנה) אני לא כ"כ מבין בניידים . האם המחיר הזה הוא סביר לנייד עם מפרט כזה ? הצרכים של אחי ממש בסיסיים . גלישה , סרטים וקצת משחקי רשת קלים .. האם תג המחיר שווה את המפרט או ששי אלטרנטיבה יותר טובה במחיר כזה (אפילו בתוספת של 200-3…

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  10. אני כבר זמן מה שוקל לקנות את הHp pavilion 6282 http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=3028&scat=320&tcat= אבל לפי מה שהבנתי דגמי סנטרינו דיו ופרו נכנסים סוף חודש הבא לשוק הישראלי. השאלה אם שווה לחכות להם ואז לקנות דגם עם הטכנולוגיה החדשה או שהם יעלו דיי הרבה ואין טעם בזמן הקרוב ושאני פשוט אקנה את הנייד 6282 ?

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  11. Started by oriori5,

שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש ואחד הדברים שאני רוצה שיהיה בו זה עכבר נקודה כזה כמו בתמונה: יש לי 2 שאלות: 1. קודם כל, איך קוראים לעכבר מהסוג הזה? כדי שאם אני אחפש אני אדע איך לקרוא לזה... 2. יש לכם מושג באיזה מחשבים ניידים יש את עכבר כזה? (חוץ מהסדרה ThinkPad של Lenovo, כמו שמופיע בתמונה). תודה רבה ושבוע טוב!!!

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  12. Started by maors3,

שלום לחברי הפורום אני רוצא לפרמט לפטופ אשר בירשותי כרגע מותקן XP פרופשיונל ואני רוצה להתקין XP HOME כאשר אני מכניס את הדיסק לכונן הוא כות לי שהגירסה המותקנת יותר חדשה בכל זאת אני רוצה למחוק ולהתקין את הHOME מה עושים?

• 3 תגובות
    • 633 צפיות
  13. Started by vip133,

המפרט שלי הוא מעבד CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ לוח אם Motherboard Name Asus M2N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) זיכרון System Memory 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) כרטיס מסך Video Adapter Radeon X1950 Pro Secondary (256 MB) ואני רוצה להחליף בעזרת השם את הכרטיס מסך שלי ל hd 4670 השאלה אם זה יכול לגרום לי לצבר בקבוק תודה לעוזרים וסליחה אם זה הפורום הלא נכון פשוט זה הפורום הכי מתאים שמצאתי

• 4 תגובות
    • 802 צפיות
  14. שלום רב, יש לי בעיה כבר איזה שנה שאני מנסה לעקוף. לפני כמה שנים קניתי מחשב טוב יחסית עם זיכרון RDR. כמובן שרוב הרכיבים במחשב מתאימים זה לזה ולכן כדי להחליף את סוג הזיכרון צריך להחליף גם אותם. יש לי את רכיבי המחשב הבאים: 256 RDram 80 ג'יגה 2.4 pentium 4 Geforce 4 MX 440 לוח אם של Gigabyte אני רוצה לעבור ל1024 DDR. הבנתי שבשביל לעבור לזיכרון מסוג DDR צריך להחליף את המעבד, לוח האם והדיסק הקשיח(עדיף למכור ביחד). החלטתי שאני אמכור את המחשב(כולל המארז) בלי למכור את הכרטיס מסך(כשיהיה יותר כסף אני אקנה) ובלי למכור את הרכיבים האחרים שלא ציינתי(מקלדת, מסך, עכבר, רמקולים וכו'). זאת אומרת שמה שאני צריך זה לקנות: 160 ג'יגה בהארד דיסק, מעבד כמה שיותר חזק, לוח אם כמה שיותר טוב, מארז חדש…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם יש לי מחשב נייד מסוג IBM X41 יש בו זכרון 1 גיגה לפי תוכנת סיסופט סנדרה יש 2 סטיקים של 512 אני מעוניין לשדרג את הזכרון. פתחתי מאחורה את מקום הזכרון וראיתי שיש רק סטיק אחד.. רציתי לדעת אם למישהו פה יש את המחשב הזה ומכיר ויודע שאפשר להחליף את 2 הזכרונות או שיש רק סלוט הרחבה אחד?

• 1 תגובה
    • 610 צפיות
  16. Started by LTE,

שלום רציתי לדעת האם ההבדל בין שני כרטיסי המסך הבאים הוא משמעותי כשהשימוש העיקרי של המחשב הוא לצפייה בסרטים וסדרות משחקים כמעט ולא וגם אם כן אז הם ישנים או שלא דורשים יכולת גרפית גבוה ! הדגמים הם : Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory לעומת : NVIDIA GEFORCE 8400M GS בתודה מראש !!!

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by tomermu,

אני רוצה להחליף מחשב שמשמש שרת במשרד. אני לא רוצה שרת ייעודי (שיקר הרבה יותר) אלא מחשב רגיל שארכיב שישמש כזה (זה מה שקורה היום בפועל). השרת אמור להיות פועל 24 שעות , כשמכבים אותו רק בשבת. יישבו עליו כמה תוכנות משרדיות , (NT וכו'). מתחברות לשרת הזה ברשת בערך 8 תחנות עבודה גם במשרד וגם מרחוק (דרך האינטרנט אבל לא שליטה מרחוק אלא ע"ג IP). רציתי לדעת (בגדול) כשאני מבקש הצעת מחיר להרכבת מחשב כזה מה הדרישות צריכות להיות? מבחינת מעבד, לוח אם , ספק כח קרור, זכרון , דיסק קשיחים, גיבוי קבוע בצורת RAID או משהו אחר? התקציב הוא עד 2000 ש"ח. כשאם החריגה נדרשת לצורך חוזק המחשב- אז נחרוג. תודה.

• 4 תגובות
    • 687 צפיות
  18. היי השאלה שלי לא ממש שייכת למפרטים אבל לא מצאתי אף פורום אחר שהיא משתייכת אליו. אני כנראה הולך לקנות מחשב נייד של HP והשאלה שלי, למי שיש לו נסיון עם זה, היא: האם החברה סובלנית לשינויים שהמשתמשים עושים בעצמם ? למשל, אני קונה את המחשב עם 256MB זכרון ומתכנן לקנות ולהוסיף בעצמי עוד 256MB (מצאתי זכרון יותר זול ממה שהציעו לי בחנות שבה אני רוצה לקנות את המחשב). אני מתכנן גם לפרמט את המחשב עם ה HOME EDITION שלו ולהתקין מערכת הפעלה מחדש (כמובן אחרי שמירת IMAGE). אבל אם וכאשר יתקלקל לי משהו במחשב (שלא קשור למה שעשיתי, למשל דיסק קשיח) ואני יבוא למעבדה של HP האם הם יגלו הבנה או שייתלו בשינויים שעשיתי כדי להתנער מהאחריות שלהם ? שוב, אני לא מתכוון לעשות שום מודינג או שינוי רציני, רק מש…

• 7 תגובות
    • 703 צפיות
  19. שלום לכולם. אני די חדש בעניין, ויש לי שאלה די בסיסית. ברשותי נייד ישן HP 620. אני רוצה לרכוש לו סוללה חדשה. מתח המוצא של המטען הוא 18.5V והסוללה הנוכחית היא 10.5V. על מה עלי לשים לב ברכישת סוללה חדשה? האם אני יכול להרכיב סוללה עם מתח גבוה יותר מ- 10.5V ועם 9 תאים? האם חשוב להתעקש על סוללה מקורית למחשב נייד כזה ישן? תודה

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  20. Started by ltv,

בס"ד מה עדיף:השאלה האם עדיף מסך 15 שהוא לא wide screen או 14 שהוא כן, אם עיקר השימוש בנייד הוא סרטים? מצד אחד מסך רחב עם יכולות של dvd, שלט, וכו, ומצד שני מסך 15 שהוא גדול יותר אבל לא רחב? תודה.

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  21. Started by alon431,

שלום, מה תיחשב רזולוציה "הכי נוחה" או אופטימלית לשימושים כלליים ואינטרנט בפרט במסך בגודל 13.3 1200 800? 1360 760? יותר? םחות? אני מחפש את הפשרה בין איכות תמונה לגודל פונט ( שלא יהיה קטן מדי ) בברכה,

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  22. Started by bd,

הדגם הזה מחשב נייד T5550/160/15.4/2GB Lenovo N200-TY2EDIV Intel Core2Duo Processor T5550, 1.83Ghz _sound יציאת התקן קול ALC861VD כללי סט רכיבים Intel Crestline GM945 + ICH8M תצוגה גודל מסך 15.4" רזולוציה מקסימלית 1280*800 Vibrant View כרטיס מסך Intel X3100 upto 256M זיכרון זיכרון פנימי 2GB DDR2 (667Mhz) איחסון (דיסקים קשיחים וכוננים אופטיים) דיסק קשיח 160GB SATA 2.5" כונן אופטי DVD Multi Burner רכיבי תקשורת כרטיס רשת 10/100 Ethernet רשת אלחוטית 54M 802.11g מודם (RJ11) 56K יציאת BlueTooth יש יציאות וחריצי הרחבה יציאות USB 4 X USB 2.0 יציאת טלויזיה יש יציאת FireWire יש מצלמת אינטרנט יש תוכנות כלולות (מע' הפעלה ואחרים) מערכת הפעלה Microsoft Windows …

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  23. Started by r0ckY,

שלום, ראיתי מחשב אחד HP DV6 1160 והמחשב נראה מאוד מרשים האם הוא מומלץ? יש עליו סיקורים באינטרנט? איך הוא כתמורה לכסף? 4100 +/- ? האם יש תחליף בתקציב הזה?

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  24. Started by lala159,

איך המפרט? AMD Phenom II X4 920 2.8GHz BOX, יחידות 1 ¤1120 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1661 Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2, יחידות 1 ¤450 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1739 AData DDR2 4069MB 800MHZ Dual Channel CL5, יחידות 1 ¤235 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1933 Samsung 500GB HD501HJ - SATA II 7200rpm 16MB , יחידות 1 ¤299 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1650 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 ¤129 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1261 Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP, יחידות 1 ¤170 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1219 SeaSonic 400W SS-400ET-A…

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  25. Started by mazam,

בקשור ל E שבזק מפרסמים ככה אני סובל מדיסגרפיה {כתב לא מובן} אז אני צריך מחשב נייד והוא נראה לי מציאה לא רעה 1.התקנת אופיס עליו אפשרי? 2.אני יוכל להוסיף לו DOK ? 3.מה החסרונות שלו?

• 4 תגובות
    • 710 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.