עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by MANYMAN,

. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אבל לא להתפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עם זה לשיפור משמעותי אז אפשר עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? משחקים, עיבוד מוזיקה, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bf4 crysis3 ועוד משחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני ארצה לקנות מסך מתאים, אשמח להמלצה למסך טוב, אבל לא להכניס לתוך ה 3.5K. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות/ גבוהות תלוי בעלויות. 3. האם י…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by SHARON2016,

היי חברה זה מפרט של המחשב שלי שקניתי לפניי שנתיים מksp מעבד intel i7 4790 3.6 gh 8 mb כרטיס מסך gtx 970 msi oc gaming 4g לוח אם ASUS z97-k lga 1150 DDR 3 1600 זכרון g.skill 16g 1600 mhz ספק seasonic 600 w ssd sumsong 840 series 2.5 120g אלה בעקרון החלקים העקריים ואני מעוניין להשתדרג בעתיד בgtx 1080 ti על המחשב הזה והשאלה שלי האם בשביל למצות את הכרטיס ושלא יהיה מוגבל האם כדאי לי או שאני בעצם צריך לשדרג גם חלק אחר כמו מעבדלוח אם וכו דרך אגב קניתי מסך של דל שתומך ברזולוציה של 2560 x 1440 ולכן אני רוצה לשדרג את הכרטיס בשביל לשחק ברזולוציה כזו בהגדרות גבוהות

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  3. שלום! הרכבתי מחשב ואשמח לשמוע את דעתכם. השימוש הוא לצרכי עבודה, אינטרנט וצפייה בסרטים. מה הייתם משנים? האם הכרטיס מסך הזה מתאים לצרכים מינימליים, שאולי בכלל עדיף onboard? והאם צריך עוד פתרונות קירור? תודה רבה אלון מעבד AMD Athlon II X3 450 Box ₪385 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX450WFGMBOX לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H ₪354 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950755 כונן קשיח Seagate Barracuda 7200.12 ST31000524AS 3.5" 1000GB SATA3 32MB ₪282 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000524AS זיכרון Corsair DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333MHz CL 9-9-9-27 Value ₪251 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C4G1333C9VM2 כרטיס גרפי Tw…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by evy,

לדעתי זהו מחשב שעונה לי כמעט על כל הדרישות חוץ מהאחריות הקצרה (שנה) ,וגודל המסך,שלדעתי גדול מדיי בשביל סטודנט שמתנייד איתו. הנה המחשב: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_293_2188&products_id=29568 מה דעתכם על הכרטיס מסך הזה? ATI Mobility Radeon™ HD 5650 Graphics 1GB איך הוא למשחקים יחסית כבדים? אשמח לתגובות והמלצות,ואם יש כאן חבר'ה שהמחשב בבעלותם אני אשמח לחוות דעת כללית

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by StrikeEagle,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ARK SE, Total war, AC origins וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 23 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל הניתן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

6. Started by nwish,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7 אלפי שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים (מאוד). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Star Citizen, The Witcher, Far Cry, etc. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - לא ידועה היות והמסך הוא חלק מהתקציב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך. …

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by David Guy,

אהלן זה המפרט שלי כרגע: המחשב כמעט 4 שנים אצלי. אני משחק משחקים כבדים כמו TW3 WD2 BF1 GTA V אני מעוניין לקנות GTX 1070 אבל רוצה למנוע צאוור בקבוק כי המעבד שלי לא משהו... מה כדאי? להחליף מעבד? אם כן איזה לקנות? ואני גם מעוניין לקנות SSD המליצו לי להתקין שם את מערכת ההפעלה. או שכדאי בכלל מפרט מלא? הבעיה שאני רוצה משהו חזק ואין לי כלכך תקציב... ישלי 3000 יכול לחרוג 3500 בנוסף ישלי מסך L226W 1650X1050 75HZ יכול להיות אחליף גם מסך בעתיד

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by Rider,

היי, יש לי מחשב בן 4 חודשים לערך, אני רוצה לבדוק האם הטמפרטורות הנ"ל נורמליות עבורו: Temperatures: Motherboard 57 °C (135 °F) CPU 30 °C (86 °F) CPU Package 64 °C (147 °F) CPU IA Cores 64 °C (147 °F) CPU GT Cores 63 °C (145 °F) CPU #1 / Core #1 58 °C (136 °F) CPU #1 / Core #2 64 °C (147 °F) CPU #1 / Core #3 60 °C (140 °F) CPU #1 / Core #4 54 °C (129 °F) PCH Diode 56 °C (133 °F) GPU 45 °C (113 °F) Hitachi HTS727575A9E364 34…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום לכולם רציתי לבקשת בצעה למפרט/חוות דעת על מפרט למחשב למטרות "גיימינג קל-בינוני". הכוונה היא להיות מוכוון תקציבית - בסגנון מפרטי המקסימום "גיימינג במינימום מחיר" - אבל עם "אופק שירות ארוך". המטרה היא לא להריץ את המשחקים על גרפיקה מקסימלית, אלא בהגדרות גבוהות-בינוניות עד בינוניות, ובעיקר להנות מהמשחקים (לצורך העניין, עם FPS מינימלי של 30 FPS) תוך שמירה על מחיר נמוך, גם על חשבון פגיעה מסויימת בביצועים בהתאם לחוקי הפורום - להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 (סה"כ 2500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (קאזואל-בנוני) …

10. Started by BOSS610,

היי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל רק אם באמת מביא שיפור 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כללי + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 4 , CALL OF DUTY -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך DELL U2312 HM , רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by Elishablue,

שלום אני עדין ממשיך להתלבט , אבל לאחר קריאה יומיומית בפורום ,אני חושב שעכשיו שאני יודע מה אני רוצה ( אלא אם כן יתברר שלא ...) ומבקש את עזרתכם להחליט . * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך:15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? ישמש כמחשב ביתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יחובר לחשמל . ולכן רק מעבד עם סיומת M. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?מעונין בSSD . מאוד מאוד חשוב לי מחשב שמגיב מהר . * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא . 3 שנים אחריות ב…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שבוע טוב! האם מישהו מכיר ויכול להמליץ או שלא להמליץ על כרטיס המסך שבכותרת. אני מתעניין במחשב נייד Dell Precision m4700 ואני רואה שהוא מופיע הרבה עם הכרטיס הנ"ל. ראיתי כאן בפורום שממליצים דוקא על Quadro K2000M אשמח לשמוע! (המחשב מיועד לעבודות גרפיקה כבדות, לעובד שאין לו רגע סבלנות לחכות לתגובה מהמחשב...)

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  13. קניתי אותו לפני שנה מפלונטר ויש עליו אחריות עוד שנתיים http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2044&lid=1

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  14. שלום. אני צריך מפרט למחשב עד סכום של 4500 ש"ח ללא ציוד היקפי או מסך. המחשב כאמור יהיה לעבודה משרדית כגון ישומי OFFICE קריאה ועריכה של PDF המחשב יהיה אמור להפעיל 4 מסכים של רזולוצייה 1080P בחיבור HDMI 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 אם ממש חייב לחרוג אז עד 4700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא רלוונטי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה הרעש …

15. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8864 אני חושב שאני מוותר על הווסטרו ועל הinpiron לטובת מחשב נייד של gigabyte, למה? אחרי קצת חיפושים בזאפ הגעתי לחנות בשם "שניידר"(אם יש לכם פידבק על החנות תביעו את דעתכם בבקשה כי שמתי לב שנותן האחריות שם הוא "Mor Levi Technologies" - מוכר? ) ומצאתי שם את ה גיגהבייט 14.1" 250gb-5400RPM 2gb T7250 והכי חשוב הכרטיס מסך : 8400M GS המפרט הזה מגיע עם תג מחיר של 4,689₪ כך שנראה לי שזאת העסקה הכי משתלמת שאני אוכל לקחת לא? *שימושים: סרטים, אינטרנט וקצת משחקים פה ושם ( פיפא CS PES) די זול לא? ולמה אני לא יכול למצוא ביקורות על שום נייד של gigabyte? מה אתם אומרים? אני צריך את האישור שלכם! עריכה: מצטער על התגובה הכפולה.

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  16. * מטרות המחשב? סרטים ולימודים, ורוצה שיריץ משחקים חדשים, אבל לא חייב על הגדרות גבוהות, כל עוד הם רצים חלק לא אכפת לי לשחק על MEDIUM.. * גודל המסך? עדיפות ל-15.6, לא מגע * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותר קל, אבל זה לא מה שיפיל אותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כמובן * Bluetooth? רצוי אבל לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רוצה שיהיה SSD 256GB * כונן אופטי? לא מכל החיפושים זה בינתיים נראה לי הכי סביר: http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=7198 הבנתי שאפשר לשדרג לSSD תמורת 500 שח ולקבל את ההארד-דיסק של ה-750GB בצד.. דעתכם על המחשב הז…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by BorisAlt,

אני הולך להביא מארה"ב את החלקים הבאים מה אתם אומרים עלייהם? המחשב ישמש למשחקים אבל לא ממש כבדים אני מדבר על משחקים ברשת סגנון WoW וסרטים בעיקר לוח אם ומעבד: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1578647&CatId=0 כ.מסך: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814102614 זיכרון: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820227044 השאלה היא כזאת האם כל אלה רכיבים מספיקים כשאני לא מתכוון לעשות OC ושום דבר כזה למינייהם... ועוד שאלה האם תוכלו להמליץ לי על ספק שיחזיק את כל זה וצורב דיוידי וכוננן דיוידי??? (עדיפות למארז שמגיעה עם ספק מובנה) תודה.

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  18. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?{3K פלוס מינוס..} 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?){בעיקר משחקים וסרטים אני רוצה שתיהיה גם איכות שמע טובה} 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.{אין צורך בציוד הקפי} 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי{יש העדפה לכרטיס קול איכותי אבל לא כזה קריטי} 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? {אינטל כמובן} 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכ…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by יניב קופר,

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1SWTK852 זה המחשב שרכשתי עם שדרוג קיבלתי את TX86 בתוספת של מאה שקלים המחשב נראה טוב קל משקל.עובד בצורה זריזה שקט מאוד כרטיס גרפי חזק רמקולים טובים יחסית למחשב נייד חיסרונות:מקלדת לא הכי נוחה.בזמן משחק מתחמם מאוד טוב עוד עדכון מסתבר שמשהו לא תקין.המחשב מתחמם במשחקים בצורה מוגזמת. דיברתי עם השירות מקווה להחלפה למשהו אחר

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום! לפני כמה ימיםפ פרסמתי פה הודעה בקשר למפרט של מחשב אמרתם לי שיהיה לי בעקרון אחלה מחשב אבל יש בו מה לשפר אז שיפרתי וגם זה בדיוק היה מבצע אצל KSP אבא שלי לא הביא לי תדף עם המפרט המדויק אני יגי לכם מה רשום בחשבונית שקנינו וגם תגידו לי איך המחיר שעשו לי אוקיי אז ככה (כמובן שזה מסודר בטבלה מסודרת במקור) 1) נחת חביל AMD 3000 64bit (s-939) + Abit AV8 כמות= -1 מחיר=282.05 ש"ח סה"כ= -282.05 ש"ח 2) AMD ATHLON 3000?(SOCKET 939) 64 BIT כמות= 1 מחיר=803.42 סה"ב= 803.42 3)הרכבת חבילה כמות=1 מחיר= 162.39 סה"כ 168.39 4) ExcelStor 80GB 7200rpm SATA כמות=1 מחיר=299.15 סה"כ= 299.15 5)CD-RW Aopen 52X32X52 כמות=1 מחיר =128.21 סה"כ= 128.21 6) מארז MACA STD 2202 שחור כמות=1 מחיר=136.75 סה"…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Shimshon21,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200, אולי אם יש סיבה טובה מאוד 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדתית, בעיקר דפדפן ותוכנות office 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  22. היי, אשמח לעזרתכם בייעוץ עבור מחשב משרדי ע"פי הדרישות למטה. כרגע התכנון הוא למחשב אחד כאשר כנראה ירכש לפחות עוד אחד כזה ביחד או זמן קצר לאחריו ובעתיד פשוט נמשיך באותו הקו על-פי הצורך. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הנמוך ביותר שאפשר מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מסמכים ומצגות (Microsoft Word, Microsoft PowerPoint), עריכה גרפית בסיסית (דו-מימד ב-Adobe Photoshop) ערכית וידיאו בסיסת (כדוגמת Camtasia Studio) עבודה בסיסית עם מודלים תלת מימד באמצעות תוכנה כדוגמת Catia Composer (דרישה בעיקר לכרטיס מסך, 1050~ לדעתי מספיק טוב אבל אשמח לחוו"ד טובה יותר) האם יש צורך …

23. שלום לכולם. כרגע אני משתמש ב Dell Latitude E6430s, עם Intel Core i5-3320M, 16GB RAM, SSD מעוניין לשדרג בעיקר בגלל שהמסך שלי קטן מידי (14') עם רזולוציה מיושנת 1366x768. השימוש העיקרי שלי הוא ללימודים (הנדסת תוכנה). יש אפשרות לרכוש את המחשב בארה"ב ושחבר יביא לי אותו לארץ. (מגיע עוד כחודשיים). * גודל המסך: לפחות 15.6, FullHD (אין צורך במסך מגע) 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 ש"ח או $1350 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מעוניין לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב: משמש ללימודים בעיקר, סרטים ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיו…

24. אז ככה יש לי מסך 24 והזולוציית עבודה הרצוייה היא 1920X1200. אני צריך מחשב שידע להתמודד עם תכני HD כבדים. והשקט מאוד חשוב עדיף שיהיה כמה שיותר שקט. תראו אני לא מבין הרבה בטכנולוגיות החדשות משום שאין לי זמן עם הצבא והכל. אשמח למפרט חזק במיוחד. תודה מראש

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  25. כפי שידוע הלימודים מתחילים בחודש הבא אז אני מתכנן לקנות נייד בשביל הלימודים יופעלו עליו תוכנות כמו matlab,orcad,pispice ומשחקים כמו falluot-3,mafia-2,diablo-3 וכמובן סרטי HD אינטרנט ויישומי אופיס. השאלה שלי האם כדי להשקיע ולשדרג את הכונן הקשיח ל ssd כי הבנתי שזה משפר באופן משמעותי את זמני הטעינה במחשב כלומר במשחקים וגם בעת ריבוי משימות ואת זמני אתחול המחשב מהביוס אבל הכי חשוב הוא יותר עמיד בפני זעזועים מאשר כונן HDD רגיל וגם אם כדי להשקיע בנייד בעל DDR3 כלומר עד כמה זה באמת כדי? בינתים חשבתי לקנות את Lenovo G550 NTDK3IV‎ http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03 הבנתי גם שהחנות בה קונים את הנייד לא מספקת את השירות במקרה של תקלה אלא חברה אחרת\היבואן הרשמי בררתי ו…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים