עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. לצערי המחשב נפל מהשולחן בחוזקה אל הרצפה. לא נשבר כלום, אבל כשאני מחבר את המסך לכרטיס מסך לא מוצג כלום. כנ"ל בכרטיס מסך שבא עם הלוח אם. המסך בסדר כי הוא לא נפל מה גם חיברתי את המסך לנייד שממנו אני כותב עכשיו והתמונה שבנייד מועברת למסך. משמע המחשב שלי התפגר לדעתי. הכל עובד כרגיל. הוא עושה רעשים, האורות, המאוררים, הכל. אבל אין תמונה. לצערי אין לי כרטיס מסך אחר לבדוק אם הבעיה היא רק בכרטיס מסך. אולי אשיג בימים הקרובים אבל בכל מקרה עיזור לי לבחור מחשב הכי זול שיש. כי זוהי הוצאה לא צפויה ואני לא מסוגל לסבול נייד. אני רוצה נייח כמו שהיה לי. המפרט הקודם היה ככה: מעבר דואל קור משהו E6400 4 ג'יגה ראם דיסק קשיח 160 ג'יגה לוח אם אסוס מה 3/4 שנים האחרונות לא זוכר דג…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  2. אז ככה אני רוצה מחשב שיריץ משחקים כבדים עכשיו יש לי מפרט שהמליצו לי בחנות ואני רוצה חוות דעת, כמו כן האם לדעתכם כדאי לקנות מעבד כפול ליבה (אם מסתכלים לעתיד). אני מעדיף AMD AMD Athlon 3200 939 socket 64bit איזה לוח אם כדאי gigabyte 6a k8nf9 או שיש לכם משהו יותר טוב להציע? לגבי זכרון אני רוצה 1024 - לא יודע מה מומלץ PCi EXp Gforce 7600GT 256 Leadtec צורב, כוננים מקלדת ועכבר וספק אני אברר כבר בחנות, לא מעוניין במסך תודה לכם

• 37 תגובות
    • 2k צפיות
  3. היי, מטרת המחשב העיקרית תהיה עבודה עם מודלי תלת מימד בsolidworks, שבסופו של דבר יודפסו במדפסת תלת מימד עד גודל של מטר * מטר * מטר. המחשב צריך להחזיק כמה שנים טובות עד שיהיה צורך בשידרוג רכיבים שקצת יותר קשה לשדרג או להוסיף (כמו מעבד) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?\ כמה שפחות, ככל הנראה המינימום גם ככה ייצא יקר מלכתחילה בגלל הדרישות. ברור לי שזה יעלה יותר מ6000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? SOLIDWORKS כמו שמפורט למעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר, מקלדת, מסך (27 אינצ') 4. האם י…

4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6-7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לאדריכלות נוף - תוכנות אוטוקאד , סקצאפ , פוטושופ , ויריי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD חייב להיות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא במחיר איכות ועבודה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by גיא פלח,

יש שני מחשבים שאני מתלבט בינהם הראשון הוא דל והשני לנובו אני מצרף עכשיו את המפרט הטכני של כל אחד המחשב דל עם שלוש שנות אחריות באתר הלקוח במחרי ₪2,540: מעבד Intel® Core™ i5-8265U Quad Core Processor, 6M Cache, 1.6 GHz up to 3.9 GHz זיכרון 8GB DDR4 2666Mhz (1 x 8GB) כונן קשיח 256GB M.2 SSD PCIe NVMe תצוגה 15.6-inch FHD (1920 x1080) Anti-Glare LED-Backlit Display מאיץ גרפי AMD Radeon™ 520 Graphics with 2GB GDDR5 כונן אופטי Integrated DVD reader/writer DVD (Dual Layer) מצלמת רשת Integrated widescreen HD (720p) Webcam with Single Digital Microphone שמע 2 tuned speakers with W…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  6. אהלן, אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נא לא לחרוג - אלא אם כן מדובר בחריגה קטנה עבור תוספת מאוד משמעותית בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, אינטרנט, אופיס, בנוסף גם תוכנות תלת מימד (AutoCAD, SketchUp, VRay) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל, חוץ ממסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם …

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by zancoil,

היי אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש אשמח להמלצות ועזרה : מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תכנות(לא דברים כבדים יותר מידי רב הזמן) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט לפי מה שהבנתי. אשמח להסבר בנושא. 15 אינץ' זה סבבה. * רזולוציית המסך? עדיף FHD 1920x1080 - אבל אפשר גם קטן יותר אם זה מוזיל משמעותית.(כשמחברים לטלויזיה אני רוצה אבל HD אם זה משנה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? 2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 -4 שעות זה סבבה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? מה השימוש של זה חוץ מלחבר את הטלפון? נראה לי שאין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) שילוב במסגרת התקציב …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  8. מארז: NZXT LEXA BlackLine כרטיס מסך: sapphire ati hd 4870x2 ספק כח: corsair hx520 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L מעבד: Intel Q6600 2.4 GHz OC: 3.2 GHz קירור למעבד: Thermaltake v1 זיכרונות ראם: 4Gb 800MHz דיסק קשיח: 500GB 7200RPM בכמה אוכל למכור? בתודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by MODI,

שלום, יש לי בעיה במחשב של אחותי (LENOVO) שאני פותח את המחשב יש לי הודעה בצד שמאל למטה (איפה שהשעון) "פרופיל המשתמש שלך לא נטען כראוי!. נכנסת למערכת עם פרופיל זמני. שינויים שערכת בפרופיל זה יאבדו כאשר תצא מהמערכת. לקבלת פרטים עיין ביומן האירועים או פנה אל מנהל המערכת." עכשיו בעיקרון מה שקורה שאין את אותו שולחן עבודה, אלא שולחן עבודה ריק, כמו אחרי התקנת החלונות. שאני מנסה להיכנס אל תקיית המשתמש שלה רשום לי "אין גישה אל.. (התיקיה) הקובץ או הספריה פגומים ואינם ניתנים לקריאה". ניסיתי לשחזר את המערכת אבל רושם לי "הדיסק c(:sw_preload) מכיל שגיאות. windows זיהה השחתה במערכת קבצים ב c(:sw_preload). עליך לבדוק את קיימות שגירות בדיסק לפני שתהיה אפשרות לשחזר אותו. זה התחיל בזה שהמחשב…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  10. מעבד: Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Box לוח אם: GIGABYTE 880GM-UD2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI, 1394a זכרון: 1x4GB G.Skill RipJaw Edition דיסק קשיח: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ מארז: CoolerMaster CM Storm Scout Black ATX Case (No PSU) צורב: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) לגבי בכרטיס מסך והמארז,בדקתי ואנשים המליצו לי על Sapphire HD 5870 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E SeaSonic 620W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-620 (Retail) הבעיה היא שאין אותם במלאי של KSP (משם אני רוצה לקנות). 1)האם המערכת שהרכבתי (כולל הכרטיס מסך והספק) טובה? 2)האם כדאי לקנות מKSP את כל הרכיבים ואת הכרטיס מסך והספק לקנות …

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by MaxMoon,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש בסטים, לפעמים בפוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4, No Man Sky, Watch Dogs 2, GTA V, DOOM ומשחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by dorlevi551,

אני מתעניין ברכישת מחשב חדש שישמש בעיקר לאינטרנט(מוסיקה,סדרות),תוכנות של java,nootpad,blue j ועוד..,גימינג ממוצע ( רד אלרט, פוטבוול מנג'ר ). תקציב: עד 5000.מחשב אמין אם אפשר,ווינדוס 10. כרגע יש לי 2 אפשרויות שמצאתי: 1.http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=932783 lenovo all io one 2.https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12353 שניהם core i7 אך אפשרי i5 בשקלול המחיר שווה(מסך,מערכת הפעלה) אשמח לעזרכתם ולעוד הצעות!

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום לכולם, אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים ופיתוח. מגבלת המחיר היא 4,500 ש"ח כך שלא מדובר במפלצת-על אבל אני כן מנסה להגיע למשהו שלא יהיה עתיק עוד שבועיים... הדרישה מהמשחקים היא פשוט שהוא יוכל להריץ אותם כמה שיותר זמן הפיתוח יהיה בעיקר בסביבת visual studio ו- IDE של Java. בגדול אלו משימות טוחנות זיכרון בעיקר. כאמור, חלק מהרכיבים כבר נמצאים כך שאין צורך להכניס אותם במפרט: מסך צורב, עכבר, DVD, רמקולים. עדיף כרטיס רשת וכרטיס קול על הלוח וכרטיס מסך עם יציאות לשני מסכים. מעבר למפרט שבניתי כאן אני זקוק לעצתכם בנושא אינטל ל- AMD: מעבר לשאלת המחיר, האם ה-hyper Threading של אינטל יביא לשיפור ביצועים ממשי בקומפילציות למשל? הסתכלתי קצת בפורום והגע…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 שקלים . עדיף לא לחרוג. עדיף מעבד אינטל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה/צפייה בסרטים, משחקים (דרוש כרטיס גרפי ממוצע-עדיף לא ONBOARD), עריכת מולטימדיה, עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך,עדיף 22 אינצ' , רמקולים מקלדת ועכבר ממוצעים. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? על כונן כונן דיסקטים אפשר לוותר כמובן... 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריט…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  15. תקציב התקציב לרכישת המחשב:6000 חריגה מקסימלית מהתקציב:6500 שימושים מהם השימושים במחשב? גיימינג כבד מאוד והרבה אינטרנט או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC/ אחר (נא לפרט) במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תוכנות בהן אתה תשתמש: באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 או 64 ביט):64BIT האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב (כן או לא):מקורית של HOME PRIMUM 64BIT. שימושים מיוחדים האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): אם כן, לאילו רכיבים? לא, אני לא אוהב להתעסק בזה. האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): אין טעם. ציוד היקפי מהי רזולוציית המ…

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by מנדי שטרן,

שלום חברים, אשמח לייעוץ לגבי המחשב הזה: https://www.biz-coupon.co.il/coupon.php?id=3618 המחשב מוצע למכירה מעודפים. מה זה אומר והאם כדאי לקנות משם? והשאלה החשובה יותר, האם לדעתכם המפרט של המחשב יהיה טוב ללימודים? אני משתמש בעיקר בתוכנות אופיס וסרטים מידי פעם. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום לכולם, המחשב הנייח מתחיל להראות איתותים של גסיסה. זקוק ללפטופ, ישרת אותי ללימודים בעתיד לכן המסך צריך להיות בגודל המתאים (אני לא מכיר כל כך את הגדלי מסך). ברמת העיקרון אני לא משחק במחשב או משהו מיוחד, סה"כ וורד, כרום, וכד'. התקציב שהגדרתי הוא 3K, אבל במידה ויהיה ניתן למצוא משהו בפחות כמה שניתן כך עדיף. תודה רבה.

18. שלום ברצוני לקנות מחשב חדש לטובת משחקים ועבודה משרדית שגרתית. אני מעוניין במחשב מבוסס על מעבד i7-5820k, וכרטיס מסך מסדרת 970. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 8,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות להיות יעילים עם התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד כ- 500 ש"ח אם התמורה שווה את החריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה בעיקר למשחקים כותרי AAA כגון witcher 3 ואחרים, בהגדרות גרפיות גבוהות. רזולוציית מסך FHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא נדרש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא נדרש SSD (קיים samsung 850 pro 256Gb), …

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by physx,

אני מתכנן לקנות מחשב המיועד למשחקים וסטרימים, תקציב סביב ה7.5K. מעבד i7-6700 וכרטיס מסך gtx1080. כרגע הלוח אם ששמתי במפרט הוא ASUS B150M-A.. הלוח אם בעייתי עם מחשב כזה?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  20. היי, אני מעוניין לקנות מחשב ללימודי הנדסאי תוכנה וכמובן בהמשך למהנדס. התקציב הוא 5-6 אלף ש"ח. * מטרות המחשב? לימודי הנדסאי תוכנה קצת משחקים סרטים וכו'. * גודל המסך? 15.6 אם אפשר 17 גם טוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב, מה שהכי טוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad חשוב * משקל רצוי? לא קריטי כמובן לא 5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך?3-4 שעות אם קיימת סוללה כזאת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין משהו מיוחד * Bluetooth?לא חייב *…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום לכל מי שנכנס תודה דבר ראשון אז הנה המחשב ואני יגד לכם גם מחיר תגידו לי אם זה בערך שווה אני צריך אותו למשחקים קצת וגם לאינטרנט אבל שמשחקים יעבדו טוב לא כמו שהם רצים ב GEFORCE 4 MX טוב הנה המפרט: לוח: ASUS P4P800 4ddr channels 8x לא יודע עוד פרטים עליו :-\ מעבד: pentium 4 2800 800mhz 865pe זכרון: 512ddr dualddr 400mhz של micron דיסק קשיח: MAXTOR 120GB 7200 8MB BUFFER כרטיס מסך: asus 5200fx v9520 128mb כרטיס קול וכרטיס רשת יש על הלוח של 3COM 1GBIT ולא יודע איזה כרטיס קול צורב: ASUS 52x DVD : של ASUS 16x מארז רגיל לא משהו מיוחד וזהו המחיר שהביא לי אחד מבת-ים זה 4900 שקל רציתי מאוד לדעת אם זה שווה את המחיר ואם יש לשנות פה משהו תודה רבה לכולם

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  22. השימוש - בעיקר משחקים. forza, פורטנייט וכו'. אשמח לחוו"ד על המפרט ואם יש overshooting איפה שהוא. (הורכב ב TMS) בנוסף, אשמח להמלצה על מסך, עד 2000 ש"ח. [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=105129]AMD Ryzen 7 5800X AM4 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1209 …

23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך... אבל תביאו את כמה שיותר מפרטים שתהיה בחירה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם חייבים אז... 2.שימושי המחשב משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -Need for speed shift, BT3, GunZ, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב Acer 23 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע בדיוק למה השאלה מתכוונת.. הכי ההגדרות הטובות ביותר..? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם …

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  24. לאחותי יש את הנייד הזה: aspire 5741g של ACER. נקנה לפני שנה וקצת מ- KSP ובאופן מפתיע תוך שנה מתה הבטרייה. נתקלתי באתר הזה שהוא תוצאה ראשונה בגוגל: http://www.pcbattery.co.il/laptop_battery_desc.php?id=113197 חושב להזמין לה את הבטרייה החזקה יותר ב-270 ש"ח + 20 משלוח. איך האתר הזה? מישו מכיר? וגם האם באמת יש הבדל בין שלושת הבטריות שבלינק?

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום סוף כל סוף רכשתי את מחשבי החדש!!! בקרוב כשאני אקבל את המחשב אני אצלם תמונות ואבדוק אותו על משחקים לכל המעוניינים לדעת מהו המפרט שנרכש: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1400 קירור למעבד: Sunbeam Tuniq Tower 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤260 לוח אם: Asus P5N-D כמות: 1 - מחיר: ¤801 מארז: Raidmax Sagitta II Black 2x120MM+1x80 ALL LED NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤305 ספק כוח: Thermaltake Thought Power 600W 52A/12V 4XRails SLI כמות: 1 - מחיר: ¤464 זיכרון: Geil 4GB (2x2GB) KIT Dragon DDR2-800 CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤452 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤344 כרטיס מסך: Twintech 9600GT XT Coo…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים