עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הייעוד של המחשב יהיה גם לשימוש של משחקים ושיוכל להריץ כמה דברים במקביל בלי להיתקע, וגם ללימודים ושימוש רב באופיס הבנתי שעם המק-בוק יש הרבה בעייות בעברית אז יצאתי מהרעיון של לקנות אחד, וגם התווך מכירים טיפה בעייתי. * גודל המסך?עד 15.6 * משקל רצוי? לא בעייתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא מבין בזה שיהיה ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G אפשר להתפשר עדיף שלא * כונן CD/DVD? צורב? DVD עדיף גם עם צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא בארץ מספיק * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הלוואי והיית…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by callmeshay,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, אני מאוד אודה למי שיעזור לי למצוא את מה שמתאים לי. תקציב מקסימלי 4500 - 4700 מה חשוב לי שכן יהיה במחשב: 15.6 מעבד I7 דגם טוב וחדיש. 16 GB זכרון פנימי. 1 הארד דיסק + 126SSD כרטיס מסך מדיום (לא High End ולא Low מחפש יותר בכיוון של אמצע.) ראיתי 2 סוגי כרטיסי מסך 1. Nvidia GeForce MX150 4GB GDDR5 2. NVIDIA GeForce GTX 1050 מספר 2, קצת יותר חזק אבל נראה לי מאוד נחמד אם זה נכנס לתקציב, אולי אפילו משהו ביניהם. ממתין לעצתכם, חשוב לי שהנראות של המחשב יהיה מחשב נורמלי ולא מחשב גיימינג עם האדום והמקשים שמוארים תודה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by nov123,

* מטרות המחשב? אני בפנמייה אז זה בעיקר להעביר את הזמן ולשחק מוזיקה וכאלה.. * גודל המסך?בין 14.6-15.6 * משקל רצוי?2.0-3.0 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אממ שיספיק ל4-5 שעות כלומר 4 שעות נגיד שאני על הפייסוק לא על איזה משחק כבד.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)אמממ לא נראה לי אבל לא איכפת לי שיהיו * בלוטות?היום יש בכל מחשב זה לא כזה משנה.. * גודל מינימלי של כונן קשיח?מינימום 500 לא פחות * צורב DVD?גם יש על כל מחשב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?אממ לא יודע בדיוק מה ההבדל אבל עדיף כמה שיותר זמן אחריות כי בפנמייה אם גונבים או משהו אז שיהיה אחריות אז זה פסדר אם זה יהיה אחריות לשנה אבל אם אפשרות להרחיב * האם יש לכם העדפה לחברה …

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  4. ועם מערכת הפעלה מובנית.

• 2 תגובות
    • 743 צפיות
  5. Started by liron_e,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד, לצפייה בסרטים ומשחקים. המחשב צריך להריץ משחקים, לא כבדים במיוחד. אני רוצה מחשב עם מעבד sandy bride. יכול להיות i3 או i5. כרטיס מסך לא מובנה. דיסק קשיח של לפחות 320 גיגה, רצוי שיהיה 7200 RPM גודל מסך 15.6 תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  6. שלום נעלם פורום מחשבים ניידים שהיה פעם? אני עכשיו מבקר את אמא שלי בלונדון, והיא צריכה מחשב נייד לעבוד איתו (עבודה משרדית פשוטה), התקציב הוא עם עדיפות לכמה שפחות, אפילו אפשר ידשנייה אם אתם מכירים בלונדון.. מה שחשוב זה שמהירות העבודה שלו תהיה זורמת לגלישה באינטרנט, צפייה במיילים ועריכת מסמכים. עדיף SSD לדעתי. חייב מצלמת לשיחות וידיאו. גודלמסך לא חשוב. עדיף קומפקטי. תודה רבה רבה מראש 3>

7. אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד לשימושים בסיסיים של אינטרנט וכתיבה. חשוב לי שיהיה קל-משקל, גודל 13-14 אינץ, ושיחזיק מעמד לכמה שיותר שנים עם כמה שפחות תקלות. יש לי אפשרות לרכוש אותו בארהב ולהביא איתי לארץ. 1. האם משתלם כלכלית לרכוש בארה"ב? והאם יש חברות שניתן לקבל אצלן אחריות ושירות טוב בארץ על מחשב שנרכש בארהב? 2. אילו דגמים מומלצים לצרכים שפירטתי? בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  8. Started by b_11,

אני מתחילה לימודי הנדסת מחשבים ואני מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש לי ללימודים ולתכנת איתו בהמשך . יש לי תקציב של 3500 ש"ח, אני מתלבטת בין מעב I5 לבין I7. אני רוצה כרטיס מסך נפרד (לא על לוח M) האם עדיף לקחת דגם ישן של I7 מהירות מעבד 2.0 או דגם חדש של I5 (חדש-חדש יוצא עכשיו בחו"ל עדיין לא נמכר כ"כ בארץ) מהירות 2.4 בכלל, אם יש הצעות הערות דברים שכדי שאני אדע ואשים לב ......

9. Started by SMILE IL,

שלום אני חדש כאן ואני מקווה שסוף סוף מישהו יעזור לי. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיהיה מיועד לפוטושופ, עבודה משרדית, גיימינג בינוני. ארצה בעתיד לעסוק אולי בתוכנות יותר כבדות כמו אילוסטרייטר והחשיבה היא להשיקע השקעה חד פעמית למשחב לטווח ארוך. קיבלתי מפרט ואשמח לחוות דעת:

10. Started by אביחי23,

אני צריך מחשב ללימודים שיכול להכיל תוכנות עריכה שונות כמו סרטים ופוטושופ וכו' יש עדיפות לחברות כמו dell hp טווח מחירים - עד 3000 שקלים תודה רבה על העזרה.

11. Started by ramk,

אהלן כולם שוב, תודה לchevy שהראה לי איך מנסחים את השאלה פה נכון. אז ככה- * מטרות המחשב-חיבור למסך הפלזמה לצורך צפייה בסרטים באיכות hd, גלישה כללית באינטרנט, לימודים. * גודל המסך-עד 14 אינץ', לא כל כך משנה לי אם זה מט או לא. * רזולוציית המסך-FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט-אין לי מושג מה זה. אין לי דרישות מיוחדות. * משקל רצוי- עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך-עד 6 שעות בגלישה רגילה באינטרנט\לימודים, עד שעתיים בצפייה בסרטים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות-HDMI ,USB * Bluetooth- כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-750 ג"ב ,אני לא כל כך מבין בסוגים, אשמח אם מישהו יוכל לעזור * כונן אופטי-לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית- מה זה? * האם…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by ram_1988,

אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד,מצאתי 3 דגמים בארה"ב שמעניינים אותי אבל אני מעדיף לקנות דרך הארץ -בעיקר בגלל הביטוח. אשמח אם תתנו חוות דעתכם על שלושת הדגמים הנ"ל- sony vaio ea 24 fm\w toshiba portege R705-p 25 hp pavilion dm4-1065 dx חיפשתי בכמה חנויות בארץ ולא מצאתי את הדגמים האלו שם,יש דגמים דומים להם בארץ?עם אותם תכונות? בעיקרון,הצרכים שלי במחשב הם להורדות של מוזיקה ,הרבה סדרות וסרטים באיכות HD ,גלישה באינטרנט וקצת משחקים. רצוי שיהיה לו כונן blue ray ויציאת hdmi -כדי שאוכל לחבר לטלוויזיה. אם אתם מכירים גם דגמים אחרים שיכולים לענות על הדרישות שלי ,אשמח אם תתנו לי. לציין שהתקציב שלי עומד על עד 5000 ש"ח תודה על העזרה...

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Onn_the_levy,

שלום לכולם. נייהיתי סטודנט פתאום, והבנתי שאני צריך איזה מחשב נייד, וטבעתי בכל ההיצע שיש בשוק.. אני מחפש מחשב בסיבות ה3000-4000 שקלים, עדיף לא לחרוג, חשוב לי שהמסך יהיה מט (המבריקים משגעים אותי..) אני רוצה לעבוד עם המחשב בשיעור ולכתוב איתו בכיתה, (שימושים משרדיים...) חשוב לי שהמקלדת תהיה נוחה, ושהסוללה תחזיק איזה 4 שעות... אני בעתיד יצתרך לעבוד גם עם תוכנות כמו MATLAB, פוטושופ, אם הוא יהיה מסוגל להריץ SOLID WORKS זה יהיה נחמד, אבל לא חובה.. כמובן שלגלוש באינטרנט, אבל אני לא מאמין שזה יהיה אתגר בשביל מחשב כלשהו... אשמח לעזרה תודה, און.

14. Started by NutritionF,

שלום חברים , אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש , אני לא בקיא בתחום ואשמח לקבל את העזרה שלכם. אני מציב תקציב של 4000 ש"ח , מבלי לדעת באמת כמה צריך להיות התקציב - ניתן לחרוג למעלה או למטה ע"פ צורך. ייעוד המחשב המחשב מיועד לשימוש ביתי ( חיבור למסך,מקלדת,עכבר,נק' רשת אלחוטית\חוטית) , ובנוסף לשימוש מחוץ לבית - כך שעליו להיות קומפקטי במידה יחסית(שיהיה אפשר להסתובב איתו ולא יהיה ענק ומסורבל). השימוש בו יהיה בעיקר שימוש בסיסי - גלישה,עבודות אופיס,צפיה בסרטים וסדרות. בנוסף המחשב ישמש לעריכת תמונות,כרגע משתמש בתוכנות אדובי , ייתכן ויהיה שימוש בתוכנות כבדות בעתיד (לא יודע לתת דוגמא כרגע). *בעתיד - יכול להיות שארצה להשתמש במחשב לעבודה עם תוכנת קיוביס לצורכי עריכת מוזיקה ( האם צריך …

• 17 תגובות
    • 4.1k צפיות
  15. שלום! שמי גיל, חבר המליץ לי על הפורום לבירורים לפני רכישת מחשב חדש, ובשביל זה אני פה ואשמח לשמוע את דעתכם בבקשה. אני מעוניין להשתדרג במחשב נייד שיחליף את הנייח שלי. קצת עלי - אני מפתח אתרים, יותר פיתוח לא עיצוב, לא משתמש כמעט בתוכנות גרפיות, פותח פוטושופ פעם בשבוע לעד חצי שעה וגם לא תמיד. משמע אין לי צורך במפלצת, זה הכל כתיבה של קוד ב Notepad++ . אבל מה שכן אני צריך מחשב נייד טוב, כזה שיחזיק מעמד דולק במשך איזה 16 שעות ביום למשך לפחות 7 שנים! כלומר המחשב הנייד הולך להיות 99% נייח ומחובר לחשמל, אז הבנתי שבשביל זה רצוי להוציא את הבטרייה בכלל מהמחשב. אני צריך שהמחשב כן יוכל להריץ סרטים ותלת מימד באתרים (WebGL), כמו האתר הזה: http://www.findyourwaytooz.com/ כלומר ל…

• 39 תגובות
    • 4.4k צפיות
  16. ראיתי את הדגם הזה Lenovo ideapad 5-15IAL7 82SF00D7IV מ KSP -> https://ksp.co.il/web/item/230390 אשמח להמלצות או דיס. אם יש מחשב בשווי דומה ויותר טוב, אשמח לדעת. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית כל השאר לא חשוב, רק שיהיה איכותי, טוב, ועם סוללה טובה. תודה מראש,

17. וורד אקסל וכל אלה וקצת אינטרנט זה המפרטים שאני מצאתי תגידו לי מה חושבים http://www.ktl.co.il/p/9812/מחשב_נייד_IBM_THINKPAD_T42_1.7Ghz,512Mb,40Gb מחשב מתצוגה http://www.ktl.co.il/p/2155/מחשב_נייד_IBM_THINKPAD_T30_2.0Ghz_40G מתצוגה http://www.ktl.co.il/p/7398/מחשב_נייד_IBM_ThinkPad_T40___CENTRINO_Intel_1.5Ghz מתצוגה http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000nrJVB_tDHkCuAeK1G58f4im:12bbi68k5?id=sp6-3898889

18. באג מוכרים את המחשב הבא: LG K1-323EE 1.73GHz 512MB מפרט טכני: מעבד: Intel® Pentium® M 740 1.73GHz, 2Mb L2cache זיכרון פנימי: 512MB DDR2 Dual Channel ניתן להרחבה עד 2048MB במהירות 533MHz מסך: (XGA 15" (1024x768 דיסק קשיח: PATA 60GB כרטיס גרפי: Intel 915GM (DVMT), up to 128Mb כרטיס רשת אלחוטי: WLAN תומך בפרוטוקול 802.11b/g כונן צורב: (DVD Super-Multi (DVD-R/RW, +R/RW, RAM כניסה לזיכרונות פלאש מסוגים: Memory Stick, MS PRO, MMC, SD משקל: 2.7 ק"ג בלבד כולל סוללה וכוננים מערכת הפעלה: Windows XP HOME מה שמפתה אותי בכל הסיפור זה שיש אחריות לשלוש שנים, בעוד שברוב החברות האחרות זה רק לשנה. מה אתם חושבים? כדאי? יש המלצות אחרות אולי? (התקציב שלי נגמר ב5500 בערך פלוס מינוס)

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  19. Started by d1zzy,

שלום, הגעתי למסקנה שיהיה יותר ברור ומסודר אם אשתמש בפורמט ההודעה שנכתב באשכול למעלה ואח"כ אוסיף הערות. 1. מה התקציב? עד 4500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - כתיבה וקריאה של מסמכים, לעיתים די ארוכים. 3. גודל המסך? 15 אינץ' או 15.4 אינץ' 4. משקל רצוי? אין הגבלה 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן 6. יציאות מיוחדות? (רשמתי למטה) 7. בלוטות? עדיף אך לא הכרחי 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 40 GB 9. צורב DVD? כן 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? IBM בגלל האמינות (תקנו אותי אם אני טועה) הערות: קודם כל, אני אצטרך את המחשב בפועל רק בעוד כחמישה חודשים. התחלתי להתעניין כבר עכשיו כדי שאדע באילו דגם/דגמים אני אהיה מעוניין ואתחיל כבר לחפש אותם ב…

• 5 תגובות
    • 858 צפיות
  20. Started by 6th Finger,

אהלן! * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (+שימוש כסטרימר לטלוויזיה), הרצת תוכנות לא קלות - Solidworks, Matlab. * גודל המסך: 14-15.6". רצוי שיהיה מט. * משקל רצוי: שמצד אחד לא יהיה כבד מדי, אך מצד שני שהורדת המשקל לא תפגע משמעותית בביצועים. * זמן סוללה: אין לי ידע בנושא, אבל אני מעריך שזמן סוללה ממוצע יספיק (אני נמצא בסביבת עבודה בה כמעט תמיד ניתן למצוא שקע להתחבר אליו). למיטב ידיעתי גם ניתן לקנות אח"כ סוללה בנפרד - כמה עולה סוללה טובה? אולי יהיה משתלם לקחת מחשב עם סוללה זולה ולקנות בנפרד עוד סוללה מאשר לקנות מחשב עם סוללה טובה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * בלוטות? יכול להיות אופציה נחמדה, אבל לא מחייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן …

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by kizz,

שלום, מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח. אם ישנם מחשבים שעונים על הדרישות למטה בתקציב יותר נמוך (4000 ש"ח) - מה טוב. מטרות המחשב: עבודה משרדית "כבדה" - אופיס ואינטרנט. תרחיש רגיל: 6 גליונות אקסל, 2 מצגות, 4 חלונות וורד, כ-15 מיילים פתוחים באאוטלוק ו-4 טאבים שונים ב-firefox. ברקע skype, בבילון ואנטי-וירוס. נפח הזיכרן חשוב מכיוון שקובץ ה-pst מגיע ל2-3 ג'יגה אחרי שימוש של חודשיים. גודל המסך: לפחות 12 אינץ' ועד 13 אינץ' במידה והמשקל כולל הסוללה קטן מ-2 ק"ג. זמן סוללה: מינימום 3 שעות תחת השימוש שמופיע למעלה. רצוי 5 שעות ומעלה. יציאות מיוחדות: לא הכרחי, עדיפות למחשב עם יציאת DVI/HDMI, חיבור סיראלי (לא קריטי) ו-e-sata. בלוטות': רצוי אבל לא הכרחי, מקסימום אוסיף לתקציב דו…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4019&CatCode=315

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  23. Started by Nir Monhiet,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, חריגה עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כמו battlefield, call of duty 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 מתוך 10. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…

24. Started by Seven013,

לאחר 4 שנים הגיע הזמן להחליף את המחשב הנייח הביתי- בתמונה המצורפת ניתן לראות את המפרט שלו (אז הוא נרכש ב-2,700 ש"ח). למעט שימוש בסיסי באינטרנט/אופיס אני מריץ עליו גם משחק בשם "Train Sim World 2", שאלו דרישות המערכת המינימליות שלו: OS: 64-bit Windows 7 Service Pack 1, Windows 8 / 8.1 or Windows 10 Processor: Intel Core i5-4690 @ 3.5 GHz or AMD Ryzen 5 1500X @ 3.7 GHz Memory: 8 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti or AMD Radeon R9 270 with 2 GB VRAM or more (AMD Max Supported Driver 20.4.2) DirectX: Version 10 Network: Broadband Internet connection Storage: 20 GB available space Sound Card: DirectX Compatible Ad…

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  25. Started by dodhaloy,

שלום חברים, לאחר פרפורי גסיסה של שנה הלך המחשב הנייח, פשוט מסרב להידלק (כמעט בן 7) רצינו לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 2000 ש"ח השימוש בו הוא בעיקר משרדי, אבל כן רואים בו סרטים. כמו כן, אני כן אוהב לעיתים לשחק משחקים כגון SKYRIM, HOM&M, DIABLO וכאלו. הצעות מעניינות יתקבלו בברכה תודה!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.