ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
להופעה (בברלין) עוד חודש אני בונה מחשב עם 4 יציאות למקרנים ועוד מסך שליטה, כל מסך מציג תוכן שונה אני מעדיף שיהיה נייד (יחסית, שיכנס לי למזוודה), אין לי צורך בביצועי תלת רציניים. המחיר הוא מקסימום ואשמח לשמוע הצעות לשיפורים אני משאר שמה שתוקע פה זה המארז, אולי microAT או דומים מפרט: מארז - (מקסימום 25על45על55) חלופה א' - shuttle SH67H3 עם יציאה אחת על הלוח ועוד slot לכרטיס מסך עם ארבע יציאות לא מצאתי חנות בארץ חלופה ב' - APEX MI-100 כרטיס מסך חלופה א' quad output- ייעודי מקצועי MATROX M9140 - שלוש וחצי אלף חלופה ב' quad output- ייעודי מקצועי FIREPRO MV2450 - אחד וחצי חלופה ג' - XFX HD-677X-Z5F3 - שמונהמאות שקל (בערך) מעבד I7\I5 כוננים למערכת הפעלה מש…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב חדש בעוד כשבוע. המחשב יוצא במחיר של 5900 אבל אני כנראה קונה במזומן אז זה יוצא 5700 כנראה עם המפרט הבא: דגם מחיר כמות Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 1420 ¤ 1 ABIT IB9 INTEL 965P 590 ¤ 1 G.Skill DDR2 667MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 5-5-5-15 510 ¤ 1 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 410 ¤ 1 EVGA e-GeForce 8800 GTS Superclocked 320MB PCI-E 1880 ¤ 1 GIGABYTE Poseidon 465 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 400W 460 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ סה"כ: ¤ 5905 ואחרי הנחה בנעה זה יוצא בערך 5700. האם הוא יחזיק לי לשלוש שנים לפחות? הוא יריץ משחקים כמו Test Drive Unlimited , STALKER על ההגדרות הכי גבוהות עם פילטרים? (1024X768 לבנתיים). *אם זה לא קשור לפה תר…
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 מעפן בטירוף וכרטיס מסך fx5200 שפשוט הגיע זמנו... בקיצור הגיע הזמן לשדרג אני רוצה לעבור לe6300 לגבי החלקים אני כנראה להתחלה לא יצטרך כוננים יש לי CD-rom של 52 לכמה חודשים הוא יספיק לי עד שיהיה כמה גרושים לצורב DVD לגבי הדיסק קשיח להתחלה אני ישים 20GB ב ide ושוב בעוד מספר חודשים אני ישדרג... לגבי OC חשבתי על זה הרבה וחלטתי למה לא חיים רק פעם אחת....חחחח לא צריך ציוד הקפי ומסך ובנוגע לשדרוג לdx10 אם אפשרי לדחוף liberty 400W אז בכלל סבבה אם לא אז לפחות hec 400W TRT
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי. קיבלתי לא ממזמן במתנה את הנייד Lenovo 3000 N200 והוא לא רע מעבד כפול ליבה, 2GB ראם. כל מה שאני צריך. אבל הכרטיס מסך מובנה ודיי חלש.. האם אפשרי להוסיף לנייד הזה כרטיס מסך חיצוני? בספר שבא איתו רשום משהו לגבי PCI- Express mini אבל אני לא בטוח שמדובר בכרטיס מסך מישהו יודע?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מתכנן להזמין מחשב בשבוע הבא לאחר הירידה במחירים, לצורכי משחקים ועבודות בתלת מימד, (פוטושופ,לייטוויב,מאיה,מקס וכו') הרכבתי את המפרט הנ"ל בIQPC כי היא קרובה אליי, המחירים סבבה, וגם התרשמתי מהם לטובה. בכל אופן זה המפרט: כרטיסי רשת אלחוטי DLINK : D-LINK DWL-G520+ WIRELESS LAN PCI ADAPTER 802.11g-54Mbps ¤ 113 דיסק קשיח : WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ¤ 330 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB G…
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מעוניין במפרט מחשב הכולל מארז, השימוש העיקרי במחשב הוא גיימינג ושימושי מדיה [שכל מחשב גיימינג בסיסי יכול להסתדר איתם כמו לראות סרטים, להוריד תכנים וכדומה]. 1. מה התקציב המקסימאלי?7000, מעוניים להקדיש מתוכם עד 700 שקל לציוד היקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך, כמובן אשמח לשמוע את האופציות וכמה ההבדל רציני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני מדיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- כל מ…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא אי…
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד בטווח הקרוב למשחקים (לא גיימר) ואולי בעתיד הרחוק, עוד שנתיים ככה אני אעשה אוברקלוקינג (לכן לא לקחתי ת-vantec) שאלה נוספת היא...מה ההבדל בין גרסת ה-oem של הכ.מסך לבין גרסת ה-retail...? אשמח לקבל הערות, הארות ושאר ירקות ;D CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 514.01 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 537.63 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler for AMD [ ¤ 61.68 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 394.96 ] 1 Video Cards : ATI Rad…
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולכם! אז כמו שאתם רואים אני חדש כאן ושמעתי רבות על האתר ולבסוף החלטתי להיכנס ולהירשם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש מאד בקרוב!! (מחר). ואני אשמח לשמוע על המלצות ומפרטים שאתם ממליצים עליהם. 1.התקציב המקסימלי הינו 2900 ש"ח. לצערי, לא ניתן לעלות על התקציב הקיים וכן אפשר לחסוך..אך לא חייב. 2.המחשב נועד בעיקר להעברת הזמן במשחקי רשת. א.המחשב יופעל באופן תדיר. כל יום. ב. *המסך לא כלול במפרט. הרזולוציה הנוכחית של המסך הינה 1366X768 *המחשב החדש מיועד למשחקי רשת. בעיקר של חברת המשחקים STEAM. *ההגדרות הגרפיות אליהם אני שואף הינם בינוניות-גבוהות. 3.אין צורך בציוד היקפי. 4.יש לי צורב במחשב. אך אני בכל זאת רוצה שהמחשב החדש יכלול לי צורב חדש. אם יש אפשרות לשני כוננים: אחד של דיסקים…
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אתחיל מהשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6700. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. במידת הצורך, עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כתלות בתועלת שתצמח מזה. עד כמה שהמצפון מאפשר לכם, אני סטודנטית מרודה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימינג (לפחות 720p) של משחקי מחשב (גיימינג). אם המחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). OBS ומשחק כשברקע כל מיני דברים נוספים הנחוצים לסטרים. שימוש כבד. אם המחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים שישוחקו על המחשב: כרגע אני רק עם SC2. בעתיד ארצה להתרחב אל 5 GTA ומשחקים נוספים. הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
או קיי, אז שלום לכם המחשב עומד להפוך לשרת בייתי שיריץ מספר מערכות הפעלה Win@Linux (ככל הנראה בעזרת XEN ואם זה לא יילך טוב אז נתפשר על GSX) הרעיון הוא שהמחשב ישמש גם כשרת בייתי (איחסון, web החוצה, eMule & BT, מכונה וירטואלית!, ssh החוצה, וגם IDS & FireWall פנימה) דרישות חומרה : מעבד Dual Core זיכרון 3 גיגה (1 לכל מערכת ו1 ל host) חושב שעדיף DDR2 לוח אם תומך raid 5, כאשר הבקר מזוהה גם בלינוקס. חושב שעדיף SATA2 כרטיס קול טוב מובנה כרטיס מסך בעל ביצועים טובים למשחקים החדשים של שיוצאים היום. PCI-X כמובן. הרד דיסקים - 3 דיסקים פיסיים של 160 GB שיחוברו ב raid5 כמובן ספק שקט. מארז יפה אבל זה בעדיפות אחרונה. וגם עכבר מקלדת ומסך LCD למשחקים (אבל כל זה בתקציב נפ…
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
לאחר 8 שנים הגיע הזמן להחליף את המחשב:) אשמח לעזרה בנתונים ודרישות חשובות למחשב ביתי שאינו מיועד למשחקים, אלא בעיקר תמונות, סרטים, מסמכים, אופיס וכו' איזה כרטיס מסך? זכרון מומלץ? וכו'
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מישהו אמר לי שזה מזיק לסוללה להשאיר את הלפטופ רוב הזמן בשקע עם הסוללה עד כמה זה נכון? והאם יש לכם איזה טיפים לגבי חיי סוללה? נ.ב. מדובר ב XPS 1530
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלומות חברי הפורום, לאחר כ5 שנים ואינספור שדרוגים שהמחשב שלי שירת אותי נאמנה הגיע הזמן לשדרוג. לפני שאייגע אתכם בחיפושים ונסיונות עזרה ברצוני להוסיף פרמטר ספציפי לשאלון שלי ולשאול אתכם - האם שווה לחכות לפני רכישה? (כלומר האם ידוע על דור חדש של מעבדים / כרטיסי מסך / רכיבי מערכת קריטיים בזמן הקרוב?) אני מתכנן מערכת שתשמש אותי לכל הBigshots של ה4-5 שנים הקרובות לפחות (במידה ולא ייצא משחק שהוא מפלצת על גראפית ברמה שלא ניתן לצפות לה), יפורט בהמשך בפרמטר המתאים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ500 ש"ח חריגה בהתאם לצורך. 2. מה שימו…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים, יום טוב שבוע טוב! הייתי שמח לקבל המלצה לבחירת מחשב נייד חזק ואמין שיוכל לתפעל בקלות תוכנות גרפיקה ושרטוט במקביל עם אינטרנט בלי לקרוס באמצע עבודה. עדיפות למקלדת נוחה ומסך 14 עד 15.4 אינץ', עוד דרישות: משקל של עד 2.5 קילו ומחיר של עד 5,000 ש"ח. (עדיפות ל2GB זכרון ומעלה, מעבד Core 2 Duo, גודל דיסק 250GB ומעלה וכרטיס מסך חזק). מקווה שיש חיה כזו (במיוחד בגלל הדרישות מול המחיר) אבל.. אם צריך אפשר קצת להתפשר... (על הדרישות) ( : תודה מראש! עידו
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לפורום, מחפש מחשב נייד לשימושים בסיסיים (אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים) עם מסך 13", משקל מתחת ל 2ק"ג שנמכר בארץ ומקבל תמיכה מלאה בארץ. באופן אידיאלי הייתי קונה ASUS UL30A, אבל הוא נופל בגלל שאינו משווק בארץ ואני לא רואה מתי הוא הולך להיות מיובא ונתמך באופן רשמי בארץ. כרגע קיימים בארץ HP Pavilion DM3-1100ej ו - Toshiba Satellite T130-10G שאני מתלבט בינהם אבל נוטה לכיוון ה HP. חשבתי גם על LENOVO U350 אבל הדגמים של הסדרה הזו שנמכרים בארץ חלשים משמעותית (מעבד/סוללה) מהשניים שהזכרתי למעלה. הייתי שמח לדעות לכאן או לכאן או אולי כיוון חדש (חייב להיות דגם שנמכר ונתמך בארץ, מחשב שנמכר עם WIN7 וניידות מנצחת כוח עיבוד).
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בבניית מפרט למחשב חדש שמיועד למשחקים כבדים ותוכנות עריכה כמו 3DSMAX,MAYA2012 ואפטר אפקטס 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משהו ממש משמעותי עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). After Effects,MAYA2012 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
על הקוספא של הקירור לא מצויין תאימות ל 1150 אבל באתר שלהם כן מצויין יש מצב שהאחד המתאמים שמגיעים יחד עם הקירור פשוט מתאימים גם ל 1155 וגם ל 1150 וזה פשוט רשום ככה על הקופסא כי אולי לא היה עוד בזמנו את 1150 בכלל?
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם צריך מפרט למחשב גיימינג ללא מסך,נטו מחשב למשחקים עד 3500 ושיהיה זמין ב KSP מת''מ תודה מציין שזה בשביל חבר*
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכה דו מימדית. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ ולייטרום באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. …
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב בהישן שלי שבק חיים ואני חושב על לקנות חדש. לא מזמן ביצעתי שידרוג למחשב וקניתי ssd mSATA שעליו יש לי את המערכת הפעלה ותוכנות חשובות ושדרגתי לו זיכרון RAM. אז אני מחפש מחשב שיוכל להריץ תוכנות כמו Solidworks ו matlab וגם שתהיה אפשרות לשחק במשחקים עדכניים (לא חייב על הגדרות גבוהות) התקציב הוא 3500, יכול להתגמש ל4000. * מטרות המחשב? solidworks matlab ומשחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה, רוב הזמן מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשוב שיהיה לו mSATA * כונן אופ…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של LG עם ווינדוס 7 יש לי תקלה מוזרה במקלדת - מקשי האותיות לא עובדים ושאני מקיש על אות מסויימת לדוגמא S ואני נמצא במשך של NOTEPAD אז נפתח חלון השמירה כאילו ה CTRL לחוץ בהתחלה חשבתי שזה בעיה במקלדת אז חיברתי מקבלת USB חיצונית ויש את אותה תופעה. מצאתי איזה פתרון זמני אבל ממש מעצבן - אם אני פותח מקלדת על המסך ולחוץ על אחת האותיות הכל משתחרר וחוזר להיות רגיל, אבל כשמפעילים את המחשב מחדש כמובן בהמצב חוזר להיות כשהיה. אם מישהו יודע מה התופעה הזאת ואיך אפשר לפתור אותה אודה לו מאד. תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב על הפנים לא משהו ואבא שלי לא רוצה לקנות לי אחד חדש כי יש לנו הרבה הוצאות וכל זה אז בנתיים הוא לא מעוניין... :'( :'( אז חשבתי שאולי עוד מעט יהיה לי 1500 ש"ח ואוכל לשדרג את המחשב שלי למשהו שיספיק לי בהחלט. אז כך המחשב שלי כרגע הוא CPU: INTEL PENTUIM III 866 MHZ MOTHER BOARD: asus cuv4x VIDEO CARD: Geforce 2 MX400 32 MB MEMORY: 128 MB SDRAM זה בעיקר הפרטים החשובים... וכמו שאתם רואים אני לא יכול לעשות עם המחשב הזה כמעט כלום :'( :'( אז הייתי רוצה את ההצעות שלכם לשדרוג בסכום שמעל הדבר הכי חשוב זה המעבד אני רוצה שהוא יהיה AMD 2500 + BARTON לפחות (טוב אני מניח שאני לא אוכל יותר מזה עם כזה תקציב... אז אני חושב שכתוצאה מכך אני אצטר להחליף גם לוח אם וכל. אז הייתי רוצה א…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מיתלבט בין שתי גישות ...AMD או INTEL ---- לגימינג בינוני ולא כבד 1שניהם עולים מחיר דומה ההבדל הוא בכרטיס המסך היותר טוב במיפרט AMD [TABLE=class: bar, width: 90%] [TR] [TD=width: 80, align: right] מעבד: [/TD] [TD=align: right]INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪978[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] לוח אם: [/TD] [TD=align: right]GIGABYTE GA-B85M-HD3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪449[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] כרטיס מסך: [/TD] [TD=align: right]GIGABYTE GTX660 "OC" 2GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1063[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] הרכבת מחשב: [/TD] [TD=align: right]קניית מו…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-