ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
לאחר כמה שנים טובות ללא שדרוג החלטתי לשדרג את חווית השימוש (בעיקר Gaming וקצת סרטים) הכיוון הוא להגיע ליכולת לצפות בסרטים 4K ולגבי גיימינג, כמה שאוכל להגיע רחוק בתקציב הקיים. 4000(+-1000) מחשב + 2000 מסך עדיפות לאמזון (בגלל המחיר) מבחינתי לא לקנות את הכל באותה קנייה אלא לחלק את השלבים על מנת לאפשר את התקציב. להתחיל בקניית מסך ואז אחכ לעבור למחשב ללא כ. מסך חדש ואם יהיה צורך אז אקנה גם כרטיס חדש. לגבי המסך: מתלבט בין 32 אינץ 4k לבין ultrawide 3440x1440 - מה עדיף מבחינת החוויה? (סרטים ומשחקים) חשבתי לקנות באמזון / newegg כי הפערים לארץ יחסית גדולים. אם אני מפספס משהו/ לא בכיוון מבחינת תקציב וכו…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי תקופה ארוכה של מחשבות החלטתי שאני רוצה לקנות מחשב. קחו קצת פרטים שיעזרו לכם: תקציב: 5000 ש''ח שימושים של המחשב העתיד: משחקי רשת, מנג'ר 2010, סימס 3, תוכנות שיתוף קבצים, פיפא, פרו, אן בי אי (כל המשחקים שיצאו ב-2010) ושיהיה איכות טובה. מערכת הפעלה: אני בעיקרון רוצה את הויסטה החדש זקוק לצורב ושיהיה מהיר נפח דיסק קשיח: 500 גיגה והכי חשוב בשבילי שהוא יהיה שקט ולא יעשה רעשים (כמו מה שיש לי עכשיו..חח) מצאתי משו שנראה לי יתאים לי אבל צריך לשפר אותו מעט\הרבה והוא גם די מתאים לצרכים שלי כי המסך שנותנים שם יכול מאוד לעזור לי. http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=492235 הייתי שמח אם הייתם יכולים פשוט לשדרג את זה ולתת חוות דעת על המחשב הזה. בעיקרון המחיר שהוא עומד …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , אני חלש מאוד בטכנולוגיה ואשמח לעצתכם. רוצה נייד לשימוש כללי (אינטרנט , סרטים) אבל גם שיריץ תכנות לעריכת תמונות וקצת וידאו (אין לי תוכנות ספציפיות בראש). רוצה נייד חזק יחסית שיריץ הכל בלי לגמגם וכשאני אומר הכל אני לא מתכוון לתכנות סופר כבדות שצריכות כוח עיבוד מטורף אבל בכל זאת שייתן לי מרווח נשימה אם אריץ משהו יותר תובעני, הנטייה שלי היא להשאר עם נייד מספר שנים ולא לשדרג מהר. מסך שיהיה לפחות 15 אינץ ואיכותי יחסית בגלל שמצלם (יודע שאין מה לצפות יותר מידי ממסך של נייד בקטע ) אשמח לרמקולים יחסית איכותיים מבחינת ווליום וצלילות. משקל לא משנה לי כי לא מתנייד איתו, זה תחליף למחשב רגיל. אחריות טובה של שלוש שנים ושאדע שיש מי שיטפל במקרה ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר שבדקתי מספר רכיבים שונים במספר חנויות שונות : KSP NOACOM MARDANIT LAMIR IVORY PANDAS גיליתי שיש הבדלים של לפעמים מאות שקלים בין הרכיבים השונים ,בחנויות השונות. למשל לוח Epox EP-9NPA+ Ultra עולה בלמיר 690 ובפנדס 890 ואילו מעבד 3000+ בלמיר עולה 950 בסטפינג E3 כאשר בנועה או בפנדס ניתן למצוא במחיר זה מעבד 3000+ E6 ואף להוסחף לו קירור נורמלי. השאלה היא אם כדאי למשל לקנות את הלוח מלמיר (אולי גם את המארז) וללכת איתו לחנות אחרת בכדי לקנות את המעבד ואת הכרטיס מסך ( X800GT של POWERCOLOR שגם אותו אין בלמיר)? האם יש בעיית אחריות במקרה זה והאם אני סתם מייצר כאב ראש בעבור כמה מאות שקלים? תודה רבה על העזרה. :xyxthumbs: :xyxthumbs:
-
- 5 תגובות
- 866 צפיות
-
-
טוב אני חייל , גר באשדוד , משרת בשיזפון ליד אילת .. אני יכול בחניות שקרובות לערים שאמרתי או הזמנה באיטנרט.. השימוש שלי זה בעיקר לסרטים ומשחקים קלים כמובן שאני מעדיף מסך כמה שיותר גדול *יש לי אופציה לקנות מאתר חבר או מהסתדרות המורים * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים צפיה בסרטים hd, * גודל המסך? * משקל רצוי?לא ממש איכפת לי כי הוא ישאר בבסיס רוב הזמן * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משמעותי בשבילי אני לא הול ךלהסתובב איתו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יואסבי אוזניות הדברים הרגילים* בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח?...... לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית …
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד חדש עד 4500 שח מצאתי 3 מחשבים שמתאימים למה שאני מחפש גודל המסך הרצוי הוא 15 משקל -לא משנה לי סולללה 5-7 שעות יציאות מיוחדות USB 3 וHD צורב כמובן העדפה לחברה אני לא סומך על DELL . שלושת המחשבים שראיתי : http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7870 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8035 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7757 האם כדאי לקנות מחשב נייד עם 8 GB זיכרון זה לא יותר מדי לנייד ? בנוסף: האם מישהו יודע מתי יתחילו למכור מחשבים ניידים עם IVY BRIDGE ? והם שווה לחכות או שהמחיר יהיה יקר מדי ? מבחינת חברות למי יש אמינות טובה יותר HP או ASUS ?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב! קניתי לפני כחודשיים מחשב נייד של לנובו וקבלתי איתו מטען מקורי כמובן. ברצוני לרכוש מטען נוסף ראיתי ב EBAY מטען ב 10 דולר. האם המטען הזה מקורי ? האם הוא יכול לגרום נשק למחשב או לסוללה? איך אני בודק שהספקת הזרם והמתח הם הנכונים כמו המטען המקורי ? המטען נימצא בקישור הנ"ל http://cgi.ebay.com/NEW-AC-Adapter-Power-Supply-IBM-Lenovo-ADP-65YB-B-/190434912067?pt=Laptop_Adapters_Chargers תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם ,בן דוד שלי במיאמי אז החלטתי שזה הזמן להתחדש במחשב חדש שאלון : *מטרות המחשב? לימודים (אינטרנט ואופיס), משחקים Diablo3,Metro 2 .... וצפיה בסרטים * גודל המסך?13-14 עם רזולוציה של 1600X900 * משקל רצוי?כמה שיותר קל (פחות מ2 קילו עם אפשר) * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?4-6 שעות עבודה לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם יש אפשרות לSSD בגודל של לפחות 120GB יהיה מצויין אם אין אז 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מומלץ לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תוספות משלי : -רצוי שהמקלדת תהיה מוארת -איכות בניה כמה שיות…
-
- 3 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם... זאת פעם ראשונה שלי בפורום ופעם ראשונה שאני מנסה לקנות מחשב מזה 8 שנים(!!!) אז אני מקווה שאני לא אחפור מדי.. אני מעוניינת במחשב שיהיה כמה שיותר מהיר לפעילות "משרדית" ולתוכנות שיתוף קבצים כמו אימיול וקאזה וכו' ושיוכל לעמוד בעומס של הרבה תוכנות מבית ICQ מסנג'ר וסקייפ שפועלות במקביל (אחותי הקטנה...) ושסוף סוף אני אוכל לראות עליו סרטים באיכות טובה ולשחק במשחקים ברמה סבירה. התקציב שלי הוא כ 4,000 ש"ח (גמיש) וקראתי את כל המדריך להרכבת מפרט מתחילתו ועד סופו והייתי שמחה אם מישהו היה יכול לייעץ לי כי לא הכל הבנתי.. הבנתי שכדאי לי לקחת מעבד אינטל CORE 2 DOU E7200 עם ליבה כפולה או משהו כזה.. מסך LCD ב1000 ומשהו ש"ח מארז מאלומניום וספק כוח ב600 ש"ח כונן קשיח עם נ…
-
- 19 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות 2 מחשבים מבוססי אינטל הראשון למשחקים כמו COD GTA וכו' לא חייב לרוץ על ההגדרות המקסימליות והשני לעבודה משרדית. לא יהיה OC באף אחד מהמחשבים, חריגות לא גדולות 50 שקל+-, לשקט יש חשיבות אך לא להשקיע יותר מידי. המחשבים הולכים להריץ WINDOWS 7 רצוי 4 גיגה זיכרון. בניתי את שני המפרטים, השמח להמלצות+הסברים וכו' Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪519 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪267 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1943 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257…
-
- 12 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי. סיפור הרקע הוא שאנחנו קבוצה של 7 שחקנים שמשחקים משחק יריות בפלייסטיישן כבר תקופה, ואנחנו רוצים לעשות הסבה למחשב כדי להתחרות. מתוכנו 5 בוודאות יקנו מחשב (זהה), ואנחנו מנסים להשתמש בזה שאנחנו מעין כוח קניה קטן כדי להוזיל מחירים. מדובר במשחק ישן יחסית מסוף 2015 (ריינבו 6 סיג') והמחשב יהיה מותאם בדיוק כדי להריץ ספציפית אותו בהגדרות גבוהות, ואני מאמין שכל מפרט גיימינג עד 2500 ש"ח יספיק (ציוד היקפי יש לנו) - תקנו אם אני טועה בבקשה ואם אפשר להוריד במחיר, אודה אם תסייעו לי בכך. רציתי לדעת אם יש לכם ניסיון כלשהו ברכישה של מערכות בכמות ואולי טיפים לסייע בזה או יש לכם למי להפנות אותי וכו'. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) …
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום. אני עוזר לחבר ברכישת מחשב, והוא מעוניין ב ALL-IN-ONE, מסיבות אסתטיות. מעולם לא התעניינתי במחשבים כאלו - האם יש פה איזה משהו שאני צריך לדעת? האם יש הבדל איכויות בין לנובו, דל ו HP, או שלבחור פשוט לפי המפרט? המפרט שהוא צריך הוא פשוט למדי - הוא הולך קצת לגלוש, ואולי טיפה וורד. תודה
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם ושבת שלום!! אני רוצה לקנות את המעבד core i5 ב-KSP אם לוח אם לא יקר מדי וזיכרונות זולים בלי כרטיס מסך וחנויות בצפון תודה רבה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניינת לרכוש dell xps 13 מהמוכר בקישור הזה, ואשמח לשאול כמה שאלות לגבי העניין: 1. מה המשמעות של Certified Refurbished? האם במחיר הנמוך יחסית מתגלם סיכוי לבעיות? 2. האם מחשב שנקנה בחו"ל מקבל תמיכה טכנית גם בישראל? 3. האם אפשר להעריך כמה בערך יהיה המס שיגבה בישראל על המחשב? 4. האם יש מחשב אחר בקטגוריית 13-14 אינץ', דק ומתאים לסטודנטים שמהווה תחרות ראויה למחשב הזה? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלומות מבקש את עזרתכם במידע על הדגם הבא- HP 2510P RU537 מחיפוש זריז גיליתי שהסדרה ישנה מאוד, גם עיצובית וגם מבחינת מפרט וחלקים. יש לי הזדמנות לקנות אותו במחיר מצחיק, בן 9 חודשים ועם 3 שנות אחריות. מישהו יכול להגיד לי אם שווה או שכדאי להיזהר ממשהו? רב תודות.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב , דעתכם על המחשב הבא תתקבל בברכה , אני רק חושש כי הזכרון הוא 1333 ולא 1600 , האם מתישהו בעתיד אני אוכל להחליף ? ( כמו המעבד שיושב על סוקט שניתן לשים בו מעבד יותר מהיר מהדור הנוכחי ) יצרן: HP מעבד: Intel Core i7-2630QM זיכרון: 8GB DDR3 דיסק קשיח: 500GB 7200 RPM צורב DVD: יש מסך: 15.6 LED רזולוציה: 1366X768 מצלמה מובנית: יש כרטיס מסך: ATI RADEON 6770 GDDR5 1GB (אך הוא יכול ל"משוך" עד שלוש גיגה מהזכרון מחשב (ddr3) כרטיס קול: Sound Blaster Pro רמקולים: Beats Sound System מיקרופון מובנה: יש כרטיס רשת רגיל: יש כרטיס רשת אלחוטי WIFI: יש USB: usb 2.0*2, usb 3.0*2 קורא כרטיסים: יש מערכת הפעלה: Windows 7 Premium משקל: 2.4 ק"ג קורא כרטיסים: יש סוללה: 6cell Lithium-Ion HDMI:…
-
- 0 תגובות
- 630 צפיות
-
-
היי לכולם, אני רוצה לקנות להורים שלי (70+) tablet ומתלבט מה לקנות, צרכים עיקריים הם גלישה באינטרנט, קריאת ספרים ו - youtube (אלי גם קצת משחקים פשוטים לנכדים), חשוב גם שיוכל להתחבר ל - smart TV, בנוסף אני מחפש Laptop עבורם (הם מתעקשים שהם צריכים) - צרכים עיקריים בדומה ל - Tablet, אינטרנט, youtube, יישומיי office בסיסיים ויכולת התחברות ל - smart TV, תו
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
איזה סוג של אחריות צריך לבחור במהלך ביצוע ההזמנה כדי שהיא תיהיה תקפה גם בארץ?
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם! כבר זמן מה שאני מחפש את המחשב הנ"ל. התלהבתי מהעיצוב ובמיוחד מהרמקולים והמסך הנדירים. אזדקק המון למחשב ב4 השנים הבאות עקב לימודיי באוניברסיטה. http://www.wisebuy.co.il/proreview.aspx?productid=913868 1. קישור למפרט המחשב: http://www.saveonlaptops.co.uk/80RU00EFUK-Lenovo-Ideapad-Y700_1958413.html 2. מחיר: £699.97 או 620 אחרי החזר VAT. 3. שימושים: לימודי הנדסת מכונות,סרטים,המון מוזיקה ועריכת וידאו 1080P ואינטרנט. 4. משחקים: אולי...את רוב המשחקים אשחק בבית על הPS4. יש המלצות נוספות? סה"כ מחשב טוב. מישהו מכיר את החנות הנ"ל? הם מנפיקים טפסים להחזר מס תיירים? תודה מראש! ספויילר
-
- 0 תגובות
- 701 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברשותי מחשב פוגיטסו AMILO PRO בן 5 והגיע הזמן להחליף אותו...רציתי לציים שאני מאוד מרוצו ממנו רק3 לאחר 3 שנים הסוללה לא מחזיקה מעמד יותר מרבע שעה... בכל אופן אני כרגע סטודנט וחשבתי לקנות לי מחשב נייד חדש שיהיה זול(סטודנט כבר אמרתי) ולכן חשבתי על הWIND אני משתמש במחשב בעיקר לאופיס וכ"ו,לפעמים אני משחק במשחק שנקרא FM MANAGER למי שמכיר ולכן רציתי לשאול עם תיהיה בעיה עם המשחק הנל כי הוא בא על דיסק וכמו כן איך הוא יעבוד עליו,בנוסף האם יש אפשרות לחבר את המחשב למסך חיצוני(מסך מחשב או LCD) תושה מראש
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי הנודניקית היא סטודנטית שהחליטה שהיא רוצה נטבוק מפאת צורך בניידות. כאמור, התקציב הנ"ל הוא עד 1600 שקלים. המחשב נועד בעיקר לאינטרנט ואופיס, כמו כן, חיי הבטריה חשובים ביותר ולכן יש צורך בבטריה חזקה כמה שיותר (6 תאים, או איך שזה לא הולך בימינו). מכיוון שאני כבר ממזמן לא מעודכן בדברים האלה, אשמח לקבל המלצות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני רוצה להוציא את המיטב שאפשר מזה.... אין לי כסף ,זאת אומרת ש-1500 זה הגג העליון ביותר. כמה דברים שהייתי שמח שיהיו- נקודה ולא פד מגע , CDROM רזולוציה של לפחות HDR(גודל מסך לא נורא מפריע לי) מערכת שתוכל להתמודד עם סרטי HD אני מוכן להתפשר על כל הדברים האלה, אבל זה פחות או יותר מה שאני מחפש
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום. חבר שלי רוצה לקנות את הNUC עם ה i3. 90אחוז מהשימוש הוא עבודה משרדית, אבל תהיה גם עריכת סרטים, האם זה ישפיע על בחירת המעבד? האם בעקבות העריכת סרטים צריך משהו חזק יותר? תודה
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
שלום, טוב, לא ממש מדובר בהרכבת מחשב מאפס, אלא קניית "קיט" של NUC, שלו צריך להוסיף עוד כמה רכיבים. המחשב מיועד עבור ההורים שלי לשימוש פשוט - צפייה בסרטים, youtube, פייסבוק ואתרים נוספים. הצלחתי ליצור מפרט שלדעתי יהיה מעל ומעבר בפחות מ-2000 ש"ח באילת. בחרתי בכוונה כונן של 128GB ולא יותר כי המטרה היא להזרים סרטים ברשת (wifi) ממחשב אחר ששימש למטרה זאת עבור הזרמת מדיה ל-Boxee box. אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט שבחרתי, וגם על NUC בפרט. מה הייתם משנים? משדרגים? משנמכים? השאיפה היא להשאר בתקציב הזה, אבל יש גמישות מסויימת. בנוסף, האם לא שכחתי כלום? למשל, כבל mSata לכונן, מגיע איתו? תודה מראש למגיבים
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-