ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
היי , אשמח לקבל את חוות דעתיכם לגבי המפרט הנ"ל: המחשב ישמש יישומי אופיס +אינטרנט וקצת משחקים לילדים קטנים (גיל 8) מעבד INTEL CORE 2 DUO E4300 לוח אם MSI RC410M2-L X300 ATI זיכרון 1GB DDR-2 667 MHZ דיסק קשיח 160GB SATA 1&2 7200 RPM צורב DVD DUAL LAYERX18 כ. מסך X300 OB ATI מסך AOC 197VK 5MS סט אלחוטי למקלדת ועכבר + WIN XP PRO אחרי מה שקראתי פה, אני כבר מתלבט האם העסקה כדאית...למרות שעל פי המחיר אז הי די טובהאבל מה דעתיכם. בנוסף, במידה וארצה לשים מערכת ויסטה פרמיום האם אני צריך לשנות משהו או רק להוסיף זיכרון בלבד ? תודה מראש, כמו כן אשמח להצעה נגדית תחת אותו תקציב... רונן
-
- 34 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב תראו זה המפרט שלי מה דעתכם : P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE GIGABYTE 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E DDR II 667 1GB Kingston WESTERN DIGITAL 200GB SATA II 7200RPM 8MB Powercolor X1800GTO 256MB DDRIII, HDTV, VIVO, PCI-E DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 סה''כ 4010 זה ללא מסך וללא מארז כי בKSP בבאר שבע יש שם מארזים וזה אז אני יבחר אחד .. מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום אשמח עם תעזור לי עם מפרט למחשב חדש אני רוצה כמה דברים בבסיס 1. מסך 19" (לדעתי LG 2MS ההוא) 2. ספק כוח Enermax 400W 400wELT חשוב לציין שהמחשב האומנם לא מיועד למשחקים כלל אבל אני רוצה להשאיר את האופציה פתוחה, אם אפשר, למרות שממש לא קריטי מצידי אפילו GF6200 יספיק לי אשמח לעזרה :-) חן.
-
- 39 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב למטרת עבודות משרדיות אין צורך למטרת משחקים. http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=315 מהאתר הזה
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום! אז ככה. אני בצבא, אין לי הרבה זמן לשחק וגם אין לי הרבה כסף. PS3 יש לי ככה שמשחקים עם גרפאיקה סופר מדהימה יש לי איך לשחק. אז אני רוצה מחשב בסביבות ה2000 שקל שיריץ לי את כל המשחקים היום בצורה סבירה. אפילו משחקי פעולה חדשים, העיקר שיריץ הכל חלק ובלי בעיות, אפילו על הגדרות בינוניות ומטה. גם חשוב לי שתהיה אפשרות לשדרג אותו, ככה שאם עוד שנה יוצא משחק שאני חייב לשחק בו תהיה לי אפשרות לקנות רכיב מסוים ב400 שקל ושלא יווצר לי צאוור בקבוק. תודה רבה העיקר שיריץ את SC2 שיושב על השולחן שלי ורק מחכה כבר למחשב החדש
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד לעבודה עם מסמכים ותכנות קל. אשמח להמלצותכם. לא רשמתי מה התקציב שלי, כי אני עדיין לא יודעת מהו. אני מקווה שבאמצעות ההמלצות אצליח להתמקד גם על התקציב שלי. תודה * מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס (מסמכי ענק), צפיה בסרטים, תכנות קל * גודל המסך: 14 או 15.6 אינץ'. מעדיפה מסך מאט * רזולוציית המסך: עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא * משקל רצוי: 2 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: עדיף SSD, אם לא יקר מדי * כונן אופטי: לא קריטי, בהנחה שהמחשב מגיע עם מערכת הפעלה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא *…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט שלי הוא כזה: CPU: AMD Athlon XP 2500+ Motherboards: ABIT NF7-S rev2.0. Memory: GeIL 3200 (2x256) Hard Discs: Western Digital 200GB s-ata 7200 rpm 8MB Buffer. Video Cards: Gigacube Radeon 9800 C3 128MB. Floppy: 1.44MB (black). CD-ROM: LG x52 (black). CD-RW: LG 52X32X52 (black). Case: Chieftec Dragon dx-01bdu Black Aluminum w/ Window. Power Supplies: Thermaltake TT420APD 2-fan APFC. Mouse: Logitech MX-500 כמו שאתם רואים אני לא צריך כלום חוץ ממעבד לוח וזיכרון אז אני רוצה לשדרג למערכת של אינטל וחשבתי על זה: Intel Pentium IV 3.0GHz Prescott 800MHz Soccet 775 BOX CPU 1049 ¤ ABIT AS8 Intel 865PE LGA775 Motherboard 659 ¤ Twinmos Speed Premium 512MB DDR 3500 Memory X2 9…
-
- 11 תגובות
- 956 צפיות
-
-
סכום - באזור ה4k אם התמורה שווה את זה ממש, אז ניתן להתרחב ל 4.5k לא כולל - דיסק קשיח + צורב + מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים מטרה - בעיקר למשחקים (crysis, dawn of war 2, call of duty, COH) * לוח אם - מתקשה בבחירת לוח אם יציב שמתאים לדרישות, לא מתמצא - מעבד - בהנחה שבעיקר אשתמש במחשב למשחקים אז אין לי סיבה ל4 ליבות, חשבתי על Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz BOX מחיר 910 ש"ח, האם מומלץ? - כרטיס מסך - התלבטות בין SAPPHIRE RADEON HD4870 512MB DDR5 PCI-E לSAPPHIRE RADEON HD4870 1GB DDR5 PCI-E מחירים : 980 שח ו 1180 שח (לשני) - האם ה200 ש"ח הנוספים שווים את התמורה? - זיכרון Kingston HYPERX 2048MB 900MHZ DDR2 Dual Channel CL5 X2 מחיר 480 שח * קירור למעבד *ספק כח *מארז מה שסומן ב*…
-
- 6 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אני שוקל לרכוש את המחשב הבא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17082 חיפשתי ביקורות ברשת ובכלל לא מצאתי את המפרט הזה באתר של לנובו ובכלל יש עוד כמה דגמים שלא מופיעים יש מצב שיש דגמים שמגיעים לארץ ולא מופיעים באתר של לנובו העולמי? סה"כ המפרט של המחשב נראה אחלה יחסית למחיר, אבל איך זה שאין שום ביקורת עליו ברשת?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה למכור את המחשב שלי כדי לקנות מחשב חדש ואני לא יודע כמה לדרוש עליו אז ככה: מעבד- Intel Pentium 4A, 2400 MHz לוח אם- Gigabyte GA-8ST800(-L) (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio) זיכרון DDR- 768 (256+512) כרטיס מסך- Nvidia Gforce 6600gt 128mb כרטיס קול- Creative EMU10K1 SB Live 40GB זיכרון
-
- 8 תגובות
- 874 צפיות
-
-
לא כדרך קבע, החלטתי שהעדכון הבא של מדור המומלצים לא יסתמך על הידע שלי בלבד, לנוכח עשרות השינויים שחלו בעולם החומרה בחודש האחרון בלבד. כל עדכון של המדור כולל לפני הכל עדכון של מאגר הרכיבים - וזה התחום שבו אני צריך את מרבית העזרה. בעוד בשני העדכונים הוקדמים היה ברור לכל כי Q6600 הוא הוא המעבד לקנות, היום יש גם מרובעי ליבה של AMD בעלי ביצועים סבירים, Q9300 מעל לכל, הפנטיומים של אינטל הוחלפו כמעט לחלוטין על ידי סדרה E4XXX, ומחירו של Q6600 צנח בצורה מפתה. מבולבלים? גם אני, וקשה מאוד לקבוע סדר עדיפויות. המטרה היא ליצור סדר של 5-6 קטגוריות מחיר: LOW END - המוצרים הזולים ביותר. ENTRY LEVEL - המוצרים שמתחילים לתת קצת יותר מהבסיס MID RANGE - לא הכי טוב אבל כבר מקום טוב באמצע.…
-
- 109 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
הייתי רוצה המלצה למחשב למטרת עבודה משרדית אינטרנט סרטים אוטוקד תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לצורך לימוד לשדרג את המחשב שלי כאשר כרגע יש לי מעבד dual core 2.8 אז אני רוצה להחליף מעבד, לוח אם וזיכרון. שקלתי מעבד i3 עם 8 גי'גה זכרון, אני מחפש המלצה תכלס על מעבד ולוח אם והתקציב לשלושת הדברים הוא בערך 1300 שקל...
-
- 7 תגובות
- 757 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, תמיד נחמד, עדיפות לביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב משמש בעיקר לגיימינג אבל גם משמש לעריכת סאונד ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO וCUBASE, שימוש תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BATTLEFIELD 4 והלאה, GTA V, משחקי MMORPG שונים הכבדים על המעבד כגון GW2 או WILDSTAR, וכותרים עתידיים לשנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
אני צריך לקנות בשביל קרובי משפחה מחשב חדש... תקציב: כמה שפחות יותר טוב... דרישות: - המחשב אמור להריץ אינטרנט ואופיס בלבד! לא ישוחקו משחקים (ואם כן זה יהיה קומפי או משהו בסגנון משחקי ילדים)... - חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט ככל הניתן... - צריך ציוד היקפי: מקלדת, עכבר, רמקולים (סבירים...לא צריך משהו עוצמתי...), מסך (!).. בקשר למסך, כמובן שאם אפשר להכניס LCD זה יהיה מצוין..העיקר שלא יתעייפו מלשבת במחשב...(לא שהם יושבים כל היום אבל זה הכרחי שלא יהיה בעיות עם קצב הרענון) מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX ¤452 לוח אם: GIGABYTE GA-M55plus-S3G ¤459 מסך: LG LCD 17" L1753TR 2ms DVI ¤997 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 80GB 8MB …
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט להנדסה ולעיתים משתמש במחשב ליישומים די כבדים כמו MATLAB ו - SOLIDWORKS (גרפיקה) כבר קבלתי המלצות לכמה מחשבים אז ממש לפני רכישה אני מבקש את דעתכם על המפרט הבא: Dell E6400 Intel Core 2 Duo P8600 (2.40GHz, 3M L2 Cache, 1066MHz FSB) 3.0GB, DDR2-800 SDRAM, 2 DIMM Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD With PC-Card 320GB Hard Drive, 7200RPM 14.1 inch Widescreen WXGA (1280x800) Display - BrushMetal Black Genuine Windows Vista Home Basic SP1, With media 90W A/C Adapter (3-pin) 24X CDRW/DVD for Latitude E-Family Digital Microphone Dell Wireless 1397 802.11b/g Mini Card Resource DVD - Contains Diagnostics and Drivers 9 Cell Battery …
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימלי? עד 7K תקציב מקסימלי, לא לחרוג ממנו 2. המחשב מיועד למשחקים, מן הסתם במחיר כזה ברמה גבוהה, צריך מסך מתאים (24 אינץ'?) 3. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בדיסקטים כמובן... צריך רק צורב DVD סטנדרטי מבחינת תוספות 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7-8 מעדיף שקט, לא במחיר ביצועים. (מאוזן) 7. לא מתוכנן OVERCLOCK 8. לא צריך מערכת הפעלה, המחשב צריך להיות מורכב בחנות... 9. גר בבאר שבע, עדיפות לאייבורי או KSP מבחינת נוחות\קרבה 10. אין בקשות מיוחדות 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכר…
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
לוח אם: ASUS P4P800 DELUX מעבד:INTEL PENTIUM 4 2.4GHZ 800 BUS זיכרון: KingMax SuperRam 256MB DDR 400 PC3200 כרטיס מסך: GIGACUBE Radeon9600 Pro 128MB DDR Game Buster צורב: LITE ON 52X32X52 דיסק קשיח: Seagate Baracuda 40GB 7200RPM מארז: COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACK HEC 300 + USB אני צריך המלצה למסך ובקשר לדיסק קשיח אולי יהיה יותר גדול רק זה לא מחשב לי אז אני צריך לשאול את הבן אדם אם הוא מוכן לחרוג טיפה מהתקציב
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני חדש בפורום, חיפשתי לקנות מחשב והגעתי לכאן. נראה שיש פה אנשים מבינים עיניין. בכל מקרה, אני צריך מחשב למשחקים וסרטים בעיקר. אפשר לחרוג ב100-200 ש"ח מהתקציב, זה לא נורא. חשוב לי שיהיה שקט יחסית ושאוכל לעשות לו OC רציני... לא צריך שום ציוד היקפי, ללא מסך אה, ועוד משהו, אני מתכנן לקנות 500GB, אז מה עדיף, raid או היברידי או שזה בכלל לא שווה את הכסף? בכל מקרה, תודה רבה לעוזרים! אהה, אם אפשר אז או בksp או בzigzag
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום, דיברתי עם אמא שלי ,והחלטנו (90%) שאני קונה מחשב בחנות : IqPc http://www.iqpc.co.il אני נוסע לחנות שנמצאת באשדוד מדפיס את המפרט ואומר להם שירכיבו לי את המפרט שתביאו לי. מטרות המחשב : * גלישה באינטרנט. [מהירות הגלישה 1.5 מגה] * משחקים כבדים. [קארבון,ג'יטיאי החדש,צי הנינג'ה,קאונטר סטרייק,ועוד..] * הפעלת תוכנות הרצת תוכנות יחד למשל סקייפי עם דפדפן. [סקייפי,איסיקיו,דפדפן אקספלור,תוכנות כבודות] * מוזיקה האזנה לשירים מוזיקה [לא צריך כרטיס קול מפואר רגיל אבל טוב איכות יפה] תקציב: 3.000 אפשרות חריגה: אך ורק ב 100 שקלים,לא יותר אסור לי. קניית המחשב: נסיעה ולקיחה מהחנות . עדיפות,הערות: גדלתי עם מעבדי Intel אני מקווה תוכלו לבנות לי מפרט טוב בתקציב הנמוך הזה עם מעבד Intel Duol C…
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&cat=4891 אשמח לקבל חוות דעת לגביי מחשב זה,אחריות של Acer ודגמים דומים של מחשבים בגודל 11-12" תודה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך וגם לנצל כמה שצריך ... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 MW CSGO וכ'ו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 בערך זה יהיה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ככה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה וזה יכול לתרום משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיברתי מפרט (הודות לעזרתו האדיבה של Omerole) למרות המפרט הקודם, זה בינתיים נייר, ואני ממשיך לעגל פינות. המפרט כמובן למשחקים כבדים וטיפה תוכנות. נראה לי יצא פ33ה. דעות? (כמובן לפי הרכיבים אתם יכולים לראות שאני שוקל OC רציני) ושוב תודה ל Omerole Case: Antec High Performance 1088AMG W/ 480W PSU (950) Motherboard: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D (920) Proccessor: AMD Athlon 64 +3200 Venice BOX 2.0GHz (1370) VGA Card: GigaByte Radeon X800XL SilentPipe (2100) Hard Drive: Hitachi 160Gb 7.2K 8Mb Buffer SATA II (650) RAM: OCZ EL DDR 1024MB 625MHZ PC-5000 Dual Channel Platinum DFI nF4 Special (1950) Proccessor cooling: Thermalright XP-120 for P4 and K8 (265) Total: 8205 אם יהיה מצב אני…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני שאתחיל בשאלה חשוב לציין שעיינתי בפורום, עם זאת לא הצלחתי לגבש עמדה בעניין הקנייה. בימים הקרובים אלך לקנות מחשב נייד לצרכים של DBA (SQL), צפיית סרטים באיכות גבוהה, לימודים ועם זאת לשמור את האופציה למשחקים חדשים (פחות או יותר) באיכות בינונית (עד כה שמתי עין על nvidia 940m, שלא שמעתי ביקורות יותר מידי טובות עליו). חשוב לי שהמעבד יהיה i7 עם זכרון של 8gb לפחות. לא הבנתי לחלוטין אם כדאי לקחת כונן היברדי של ssd בנפח 8gb והאם זה בכלל קריטי בגדלים האלה. התקציב נע בין 3500 עד 4500. חשוב לציין שאני לא צריך כרטיס מסך חזק מאוד. עד כה נסגרתי על 15 lenovo yoga 500 אשר פחות יותר עומד בסטנדרטים, למרות שהמחלוקת האם לקחת מסך טאץ', מעלה משמעותית את המחיר ואפשר אול…
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-