ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, אחי הקטן נמצא כרגע בלאס ווגאס והוא חייב לקנות מחשב נייד בדחיפות. התקציב הוא בסביבות 500 דולר פלוס מינוס. הצרכים שלו זה אינטרנט וסרטים (אולי קצת לשחק cs 1.6) החנות היחידה שבאה בחשבון היא בסט ביי שנמצאת בסמוך אליו. לאחר בדיקה קצרה שעשיתי באתר המחשב הזה נראה לי הכי משתלם: http://www.bestbuy.com/site/dell-inspiron-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i5-6gb-memory-1tb-hard-drive-silver/2609025.p?id=1219550860725&skuId=2609025 מה דעתכם עליו? האם ישנן אופציות טובות יותר באתר הזה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז החלטתי לקנות אחד המחשבים המבוקשים בשוק- ASUS N550JV, אבל התקציב שלי מאפשר לקנות אותו רק באילת. בנוסף יש לו שני גרסאות- אחת של כונן קשיח של 7200 סל"ד, ואחת של 5400. לצערי הגרסה של ה7200 נחטפה מהר מאוד מכל החנויות ואין כ"כ מאיפה להשיג את זה בחודש וחצי הקרובים. מצאתי חנות שמוכרת את הגרסה של ה5400- נט מחשוב באילת: http://www.nett.co.il/shop/asus-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-c-2_9/n550jv-i7-r552jvcm248h-r552jvcm246h-p-140.html דיברתי איתם, הם הציעו לי לקנות את הגרסה של ה5400, ואמרו שהם יכולים להתקין לי כונן SSD במקום הצורב בשדרוג של איזה 300 ש"ח. שאלתי היא: מישהו מכיר את החנות הזו? היא אמינה? והאם האחריות שלי על המחשב תיפגע אם אני משחק עם הכוננים?
-
- 13 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?HD,עבודה בסיסית ,תוכנות של סטודנטים(, MATLAB ,JAVA וכו ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. warrock ,WOW ומאותו הזאנר יותר חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).צריך גם אותו לקנות(נירא לי 24 אינץ ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לכיון …
-
- 3 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב בינוני למטרות פשוטות כמו מהירות נורמאלית ושיסחוב תוכנות כמו פוטושופ בצורה סבירה יש לי מפרט כזה בינתיים פנטיום 2.8 64 ביט לוח אם לא סגור עליו אבל של אסוס מותאם לתושבת כמובן זיכרון פנימי כבר יש לי דואל 256 של קינגסטון 160 ג'יגה WD כרטיס מסך רידון X600 PRO מארז סטנדרטי וספק אני לא סגור על מה ללכת מה אתם חושבים על המפרט הזה ומה כדאי לשפר או להחליף לגמרי התקציב שלי ממש דל עד 2800 ש"ח תודה
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, כפי שציינתי בכותרת אני צריך המלצה לשני מפרטי מחשב שניהם מיועדים לשימוש ביתי ועיקר השימוש בהם הוא לגלישה באינטרנט וצפייה בתכני HD. המפרט הראשון אני מקציב לו גג 2000 ש"ח במפרט זה אני לא צריך כרטיס מסך מכיוון שאני לוקח 650TI מהמחשב הישן שאני מאמין שהוא יספיק ובנוסף לא צריך HDD לא מתוכנן OC השימוש במחשב בסיסי וחשוב שירוצו סרטים באיכות HD/4K ללא תקיעות. אם אפשר לחסוך בתקציב אז עדיף. המפרט השני הוא להורים גם לשימוש בסיסי: אינטרנט, צפייה בסרטים וכו' המחשב מיועד להיות מחובר לטלויזיה בסלון לכן העדיפות היא למארז HTPC שלא יתפוס הרבה מקום ויראה טוב בסלון. אני מאמין שלמפרט הזה אין צורך ביותר מ1500 ש"ח השאלה אם כרטיס מובנה של …
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, שימושים עיקריים , אינטרנט , אופיס , תוכנות מסרים מיידיים , ואולי קצת סרטים מידי פעם....מסך לפחות 15 ושיהיה בעל עיצוב יפה ותודה לכל המגיבים , מראש.
-
- 5 תגובות
- 871 צפיות
-
-
אז אחרי שחרשתי על הפורום הבנתי פחות או יותר מה אני רוצה. יש לי רק כמה התלבטויות. בעיקרון אני רוצה שהמחשב יתבסס על מעבד i5. אתם חושבים שכדאי ללכת על זה או על i3? זיכרון 8 או 16 ג'יגה. אני לא סגור על זה מה אתם חושבים שעדיף לצרכים שציינתי? אני משער ש-8 זה בסדר. ווינדוס 10 בקנייה עם המחשב, עדיף בעברית נכון? דיסק ssd של 250 ג'יגה ובנוסף עוד כונן קשיח. למרות שלא ניראלי שאצטרך כל כך הרבה מקום זה ממש זול. מה שנשאר לי בשביל להרכיב את המפרט זה מארז, ספק , לוח אם, בנוסף אני צריך מקלדת ועכבר נוחים לשימוש, צורב. בקשר למארזים וספקים אין לי מושג מה טוב ומה לא אני פשוט רוצה מארז נורמלי בצבע שחור שקט ושלא יהיה גדול מדי כי אין צורך. לאחר שיטוי באת…
-
- 15 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש ללימודים ולחיבור לטלוויזיה 4k באמצעות hdmi מחפש מפרט טוב שאמור לעשות את העבודה, חשבתי על הרכיבים הבאים: מעבד- או i5 או i3 זיכרון- 8 ג'יגה או 16 ג'יגה? כונן קשיח- ssd + קשיח רגיל מארז וספק- אין לי מושג איזה העיקר שייראה נורמלי ופשוט עדיפות לצבע שחור. לוח אם- אני לא יודע מה לקחת, לפי תגובות בפורום הבנתי שצריך משו תומך ddr4 כונן אופטי ווינדוס 10 האם צריך לרכוש כרטיס מסך בנפרד לסרטי 4k? בכל מקרה אין צורך להוסיף כרטיס מסך מעכשיו, אם אצטרך אשדרג בעתיד. זהו, בסך הכל צריך מחשב לשימוש משרדי, אם צריך למלא שאלון אז אמלא אותו. תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה לכל העוזרים,פעם ראשונה שאני בונה מחשב דבר כזה, מאוד מתלהב מהענייןשאלה למבינים מבינינו בהרכבת מחשבים ובחומרה:לאחר התייעצות רבה, המלצות, חקר ושיטוט באינטרנט בפורומים שונים, הגעתי ביחד עם אחד החנויות שמציעות הרכבה ובנייה של מחשבים למפרט מחשב סופי כולל הצעת מחיר....לפני שאני מוציא סכום כל כך רב, אשמח מאוד אם אוכל לקבל חוות דעת אובייקטיבית ואמינה והצעות לשיפור. אני מעוניין במחשב חזק מאוד שיתאים לכל צרכיי ויותר, בסביבות ה 6000 ש"ח לא כולל מסך, שיהיה כמה שיותר חזק ואיכותי במחיר נורמלי. לכן בחרתי את החלקים הטובים ביותר והאיכותיים ביותר שיש בשוק כרגע במחירים שפויים... תיקון טעות במפרט: בטעות נרשם 2 יחידות בקירור מים במקום אחד - המחיר הסופי י…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום.... יש לי כמה שאלות למפרט הבאה : מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤716 לוח אם: ALBATRON K8SLI-AM2 ¤432 מסך: PHILIPS LCD 17" 170X6FB 8ms DVI ¤975 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤767 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ ¤299 צורב DVD: TOSHIBA-SAMSUNG DVDRW SH-S183L DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - LABE FLASH - SATA ¤204 זיכרון: OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 VALUE SERIES - OCZ26672048VDC-K ¤541 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤403 סט מקלדת ועכבר: MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2…
-
- 5 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לקבל עזרה בקשר למפרט מחשב שאני מתכנן לקנות בבאג מה שמפריע לי הוא שהוא 5400 ולא 7200. האם לדעתכם ההבדל משמעותי בעבודה עם תוכנה כמו קיובייס. שמעתי שדווקא הוא אמין יותר ופחות מתחמם. אשמח לעזרה מכל שיוכל, תודה, עמית. מעבד: Intel Core i3-350M, 2.26GHz מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit באנגלית מסך: 14´´ HD WLED זיכרון: 3GB 1333MHz DDR3 דיסק קשיח: 320GB כרטיס מסך: ATI Radeon HD530 512MB כונן: DVD +/- RW תקשורת אלחוטית: Wireless, Bluetooth מימדים: 244x340x32.8 מ"מ משקל: 2.23 ק"ג מצלמת אינטרנט מובנית כולל תוכנת Office 2010 Starter באנגלית (Word + Excel) חיבורים: 3 x USB2.0 VGA RJ-45 יציאה לאוזניות כניסה למיקרופון קורא כרטיסים 5 ב-1 אחריות: אחריות לארבע שנ…
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
המחשב הראשון- http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10253&perur=2&t=1&c=583 מחשב מבית פאקרד בל (בע?) יתרונות: כרטיס מסך חזק יותר, לא יודע עד כמה. מחשב שני- http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6882&CatCode=315 מחשב מבית דל (כבר נשמע יותר טוב) יתרונות: זיכרון 8 ג'יגה, טלפונית נאמר לי כי הוא במהירות של 1333MHZ על המחשב בבאג יש לי הנחה, ככה שיוצא ששניהם בדיוק אותו מחיר. שניהם עם 3 שנות אחריות. בתאכלס, אני סטודנט, אבל משחק במחשב, רואה סרטים, מתכנת (רוצה גם להריץ MAC OS ולתכנת במאק), עובד הרבה עם תוכנות כגון פלאש פוטושופ, אילוסטרייטור. מה אתם אומרים? האם יש בחירה יותר חכמה מאשר אלו שהבאתי?
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
יש לי שתי מפרטים שאני צריך לבחור בניהם, אנא עזרו לי לבחור, המפרטים לא ניתנים לפירוק או שינוי, לעבודה משרדית בלבד !! הראשון הוא: Lenovo Optical Wheel Mouse - USB Primax 400 DPI 1 Bezel No FDD Bezel W Shield 1 Microsoft/Intel Conroe LBL 1 Thermal for Intel (Heatsink/Kit) Tower - 65W 1 1 Drop SATA Cable for Optical and or 2nd Device 1 Poster Wordless 1 Genuine Windows XP Home Edition 1 Lenovo USB Preferred Pro Full Size Keyboard - Hebrew 1 No Chassis Intrusion Switch 1 Line Cord - Israel 1 Integrated Video GMA3100 1 Intel Core 2 Duo processor E8200 (2.66GHz 1333/2660MHz 4MB L2) 1 1GB PC2-5300 SDRAM (1 DIMM) 2 160GB Hard Disk Drive, 7200RPM Serial ATA 1 Genuin…
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני חדש בקטע .. וצריך עזרה... אני מחפש מפרט ל מארז + קירור נורמאלי, לוח אם, וכ.מסך עכשיו זה הפך למפרט מלא .. אבל הבעיה היא שיש כמה תנאים... 1) המחשב צריך להיות שקט מאוד (מאוד מאוד) (המחשב נמצא באיזור חם יחסית) 2) הלוח אם צריך להיות עם: -- 2 כניסות IDE -- SATA עם תמיכה ב RAID (לפחות 2 חיבורי SATA) -- המעבד צריך להיות INTEL (גם לזה אני צריך המלצות..) בוטל... גם AMD יתקבל בברכה -- לפחות 6 חריצי USB 2 (לא כולל האלה מקדימה) - לא צריך FIREWIRE -- זיכרון DDR/DDR2 -- עדיפות ללוח של ASUS -- תמיכה ב SLI -- כולל כרטיס רשת (100 - לא חייב 1G) וכרטיס קול 3) כרטיס המסך לא צריך להיות "מפלצת" משהו באיזור הממוצע ++ 4) לא מעניינים אותי ה…
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
דבר ראשון שלום לכולם ותודה מראש לעונה אז ככה ההתלבטות שלי היא בין : Asus S56CM-XX028H לבין Dell Inspiron 3521 במי שאני לא אבחר אני משדרג ל 8 GB זיכרון RAM, רק ההתלבטות היא בין דל לאסוס ובין AMD ל NVIDIA בכל מקרה לעוזרים המחשב ישמש לגרפיקה וכמו כן אשמח מי יותר טוב למשחקים
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש קצת עזרה עם מערך רשת ביתית. אני מחפש להרכיב מערך של שני שרתים (או יותר אם בפורם פקטור אחר) (תקציב גמיש) אשר יתחברו ביחד כ CLUSTER, אני מחפש להרכיב משהו כזה כדי להפשר לערוך סימולציות RF וחישובים מתמטיים מורכבים בזמן קצר ככל האפשר. העניין הוא שאני לא תמיד יכול לעבוד מול המחשב (פעם בשבוע ליום אחד במקרה הטוב) ולכן אני צריך גישה מרחוק. כמו כן אני צריך בסביבות ה 2~4TB של איחסון שאפשר לגשת אל מרחוק. בגלל שהכול יחובר לרשת ואני צריך מקסימום הבטחה (מעדיף ציוד של סיסקו - מכיר את IOS מקרוב) אם מישהו יפרוץ את הרשת ויגנוב את קבצי העבודה כל הכסף שיושקע בציוד ירד לתמיון. אין לי מושג בשרתים ופיירוולים מומלצים לכן אני צריך את עזרתכם, גם אם ציוד זה משומש אני צריך מקסימ…
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
יש לי את המפרט הבא: e6300 p5b deluxe 2GB DDR2 800 value gforce 7600gs מארז+ספק 350 (אמיתי) מ-IVORY ------------------------------------ 3700 שח כדאי לשדרג GS ל GT? ההבדל בביצועים שווה תמחיר??? האם כדאי לבחור זכרונות טובים יותר? או שכדאי להשקיע במארז גדול יותר וספק חזק יותר?? אני מתכנן לקנות את המחשב בימים הקרובים...
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני צריך עזרה בקשר לבחירת לוח אם ומעבד בשביל חבר טוב שלי.... התקציב שלו הוא 1350 לשניהם... והוא לא רוצה דווקא מעבד של amd ... לוח אם: לא משנה לו העיקר שיהיה טוב ויתאים למעבד... מעבד: העיקר לא amd ניסיתי לשכנע אותו שה- amd מצוין אבל הוא עקשן מאוד... אם תוכלו לעזור לי לעזור לו אני מודה לכם בשמי ובשמו...
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד לאבא שלי, הדרישות הן כאלה * מטרות המחשב? עבודה משרדית - עסקית * גודל המסך?גודל סטנדרטי נוח לעבודה, מניח בין 13 ל16 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אזור ה5 שעות נשמע מספיק, לא מבין בשוק הנוכחי ממש * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך בהרבה זיכרון, עדיף זיכרון מהיר * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה עם שירות לקוחות כמה שיותר טוב!! הכיוון הוא דל * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שירות ואחריות!! שאלות שמחקתי לא קריטיות לי התקציב לא ממש מוגבל, אני מניח שהמחשב צריך להחזיק לו לכמה שנים (3-4) הבאות, מעוניין במחשב שיעבוד לו חלק ולא יעשה בעיות. רק לא רוצה להוציא כסף סתם ע…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב ישמש לשימוש משרדי וביתי פשוט בשימוש מזדמן עריכת סרטים חובבנית
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש שיריץ את המשחקים הכי חדשים, לא ברמה של רזולוציה של 1900 על לא יודע כמה פשוט שיהיה איכותי ומהיר, כסף אני מניח משהו כמו 3000 עד 3500 שקל אפשר לחרוג קצת לא נורא, אני קונה מחשב פעם ב 5-6 שנים נכנסתי ל KSP ובניתי את זה אבל נתקלתי בכמה שאלות לגבי החלקים מעבד : intel core 2 dou quad 6600 / e8500 מה עדיף לתקופה ארוכה ולא כרגע ?! p45 או x48 זה קשור למעבד אבל אני לא יודע מה בדיוק, אם אפשר הסבר הזה יהיה מצויין... לוח אם : P5Q Deluxe / לוח אם תומך די די אר 3 איך הלוח הזה ?! יש לו תכונות טובות וגם CF או עדיף להשקיע עוד בלוח אחר זכרונות : 2x1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel זה הכי קשה לי לבחור, סתם בחרתי הארד דיסק : 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיס …
-
- 10 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום אני ליאור אני חדש בפורום אשמח לעזרה בבנית מחשב . חשוב לי צייין המטרה שלי זה לבנות את המחשב הכי טוב/ חזק שאפשר מ 2.5K . 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 50 שקל לא נורא אבל לא יותר מי זה . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים , מכונות וירטואליות , וקצת משחקים בשביל הנשמע D: א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיודע לתכונה ספציפית . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן אבל לא רק . -אילו משחקים לדוגמא יש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
המחשב צריך להיות למשחקים עריכה ועיצוב כמו ההודעה למטה רק שחייב להיות פה כמה דברים 1. לא amd 2. 512 DDR 3. מסך 19 CRT 4. 120 GB Seral-ATA 5. AGPX8 6. תומך במהירות Hyper-Threading 7.שיהיה FireWire 8.עם מערכת Windows XP Pro ושאני לא אצטרך להרכיב בעמצי כי אין לי מושג תודה נ.ב. בבקשה גם תסבירו לי למה אנשים כאן אומרים ש-MSI פחות טוב מ-ABITאו Asus ותודה רבה אודי P: :-*
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של כ4500 ש"ח המחשב הולך לקנות מKSP אז מאוד רצוי שהמפרט הנ"ל ילקח מאתר שלהם זהו מפרט לילדה בת 12 עבודות/משחקים לא דברים הכי רציניים... תודה אין צורך ברמקולים* כולל מקלדת אלחוטית עם עכבר אלחוטי* כולל צורב* כולל מסך דק*
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מחשב (ללא ציוד הקפי) תקציב הוא 3K (אפשר עם חריגה קלה) למשחקים אבל שלא יהיה מעבד AMD בקשר ליעוד שלו אני מבין שזה לא מספיק אבל אני מתקוון למשחקים ברמה בנונית הכי חשוב לי זה זיכרון כי אני משחק ב l2 ופותח הרבה חלונות משחק תודה לעוזרים נ.ב אם אפשר גם המלצה למסך בעזור ה 1000 ש"ח (שזה לא קשור לתקציב המחשב
-
- 7 תגובות
- 724 צפיות
-