ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לנצל אבל אם יש רכיבים דומים בפחות כסף אז בכיף. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב לבית שלי, אבל אני לא מעוניין במשחקים יותר כמו עבודה משרדית אינטרנט, מוזיקה, וכאלה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אייטונס, להעביר דברים לאייפון, אינטרנט וזהו בעיקר.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אין מס…
-
- 5 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני רוצה לרכוש מחשב כף יד לשימוש גם בן היתר של התוכנה של ה-NAVIGATOR, ורציתי לשאול על איזה מכשיר אתם ממליצים. HP IPAQ 2210 או מחשב כף יד Mio 168 או משהו אחר לגמריי??? תודה על העזרה מראש!
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבקשה במפרט של כ - 4000 ש"ח למטרת עבודה של תיכנונים ארכיטקטיים בעיקר ושימוש בתוכנות Autocad ודומיו.. ובשביל תוכנות כאלה הבנתי שצריך יחסית המון זיכרון ומעבד חזק. המפרט כולל הכל (מסך , עכבר , מקלדת .....). אני גר באזור חיפה לכן גם רציתי לדעת אם זה יהיה בסדר לקנות מ KSP. ז"א אם יש איתם בעיות. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מס' שאלות: 1.כולם אומרים שיותר כדאי amd 64 מ-intel עשיתי חיפוש בארכיון ועדיין לא מצאתי תשובה מספקת 2.אומרים ש-amd64 יהיה יותר מתשלם בעתיד תגדירו כמה זמן זה עתיד \שנה\שנתיים\שלוש. 3.אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה בו amd64 ואבא שלי רוצה intel בגלל שיש אחריות לכל החיים אבל לי אין לו ש-a64 יותר טוב אם אתם תוכלו לעזור בלמצוא סיבות חוץ מהמחיר זה יעזור לי ומדובר על intel pentium 3.2פרסקוט 1 מגה בייט כנגד amd 64 bit 3200) מבין המעבדים האלה מה יותר כדי ולמה? אנייודע שתגידו לחפש בארכיון אבל לא מצאתי. תודה לכל העוזר שלכם רועי ;D ;D ;D
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
SCREEN:LG 710BH MOTHERBOARD:GA-7N400L1 DDR 400 +CPU:AMD K7 ATHLONXP 2600 H.D:60 GB 7200 ATA 133W.D MEMORY: 256MB DDR 400 MHZ CDROM:ASUS *52 CDRW: LITEON *52*24*52 GRAPHIC CARD: ATI RADEON 9200 128 MB DDR F.D: MITSUMI 1.44 MIDI TOWER ATX 2 FAN KEYBOARD: ENG/HEB MOUSE PC2 OPTI SPEAKERS 300W PRINTER: HP 3425 מחיר במזומן 4000 ש"ח אני צריך את המחשב בעיק לעבודות, אני לומד אלקטרוניקה וחשמל וצריך תוכנות כמו C++ ,C WORD ,EXCEL וגם משחקים מידי פעם. אשמח אם תעזרו לי בהחלטה תודה מראש שלומי.
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה קיבלתי הצעת מחיר על מחשב אחד בשבילי שהוא יהיה יותר חזק למשחקים וכו' וקיבלתי הצעה על מחשב גם חזק אבל פחות טוב מההצעה הראשונה רציתי לדעת אם הוא מספיק טוב בשביל בחורה השימוש בו אינטרנט בעיקר שירים וכאלה..הוא יהיה מספיק מהיר וחזק ?רשום גם תוספות כדאי להוסיף? הצעה ראשונה מעבד-intel core 2 quad q-8300 לוח אם gigabyte g41 ddr2 pci-x זיכרון ddr2 4196 MB 800mhz כונן קשיח 1000GB SATA2 7200 צורב dvdrw duailayer 22 sata מארז מקצועי sama כולל ספק מקצועי truepower 550w כרטיס מסך geforce240GT 1G מסך דק LG22 אינץ מקלדת מולטימדיה איכותית עכבר אופטי איכותי רמקולים איכותיים SONIGEAR EGO 3NITY+SUBWOFFER סה''כ- 4000 ש''ח הצעה שניה: מעבד INTEL DUAL CORE E-6500 לוח אם GIGABYTE G41…
-
- 4 תגובות
- 708 צפיות
-
-
צריך ת'דעה שלכם בבקשה... איזה כרטס מסך לוקח מבין השניים? point of view-gforce 6800 128 ram 256 bit -vs- albatron gforce 6800fx 128 ram 256 bit
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם השימוש הוא ביתי עם קצת משחקים... רוצה ג'יגה זיכרון עם דואל קור, ולשדרג כרטיס מסך. הנה מפרט אחד - איך החומרה שלו? http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=11511012 הנה מפרט שני - איך פה? http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=11556307#detail פה זה עם מסך טוב. תודה רבה!!!
-
- 7 תגובות
- 600 צפיות
-
-
מפרט 1: מארז מהודר frontier930-z 500w לוח אם asus p5gc-mx כרטיס מסך geforce 8500gt 512mb pci-e צורב s-ata dvdr-w זיכרון ddr2\667 1gb כפןל 2 פעמיים ...המוצר הזה דיסק קשיח s-ata 2 250 gb\7200 מעבד intel core 2 duo e 4600 2.4ghz אני צריך את המחשב שיהיה מהיר...להוריד סרטים וליראות...ומישחקים!! מחיר 1900 שקל לא כולל מסך...דעה שלכם תודה מראש...ואם אפשר הצעות לישפור
-
- 3 תגובות
- 529 צפיות
-
-
אני הולך לקנות מחשב נייד W4668N ומתקשה להחליט על המעבד. תקציב שלי הוא 4000. אני לא מצליח להחליט על המעבד איזה מעבד לקנות והאם שווה להשקיע את הכסף, פרט למעבד המפרט זהה. זכרון 2GB דיסק קשיח 250GB כ.מסך 8400GS וכו' המעבדים שאני שרלוונטים הם T5750 וT8100. אני לא ראיתי בשום חנות מעבדים מסדרה 7xxx ככה שהם לא ממש על הפרק. המחשב עם המעבד T5750 עולה 3900, והחשב עם T8100 עולה 4400. השאלה שלי האם שווה להשקיע 500 ש"ח בשביל המעבדT8100 וכמה משמעותי זה בביצועים גם לטווח הארוך יותר. אני סטודנט ככה שכסף מיותר אין לי. תודה
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
הזמנתי את החלקים האלה וכנראה חלק מהם לא במלאי וחלק מהם החנות המליצה על שינוי חלקים המפרט נועד לאוברקלוק זה המפרט המקורי: ¤611 1 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤1,356 1 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤50 1 מאורר למארז Zalman Case Fan ZM-F3 120mm ¤458 1 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI http://skypc.co.il/pl_product~F2-6400CL4D-4GBPI~15~0.htm ¤774 1 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤273 1 קרור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme ------------------- אמרו לי שכדאי לשנות את הכרטיס הגרפי ל CLUB3D ולא של גיגה ביט כי אם הכרטיס יהרס לגיגה ביט צריך לחכות 14 ימים ובקלאב3D ישר מחליפים ¤1,340 1 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PC…
-
- 0 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקבל מכם המלצה למפרט עבור מחשב שמיועד בעיקר למשחקים ואף לסרטים. שהמחשב יהיה חזק ויפעל דיי מהר. שיתאים למשחקים של השנים הבאות (משחקים "כבדים" ואולי גם לוויסטה). שהכרטיס מסך יהיה טוב ויהיה אפשר לראות סרטים ומשחקים באיכות מעולה בלי תקלות ושיתקעו. אין צורך במסך. אני מבקש שוב לשים את הייחס על האיכות תצוגה, המהירות והיעילות (וכמובן שהכל יפעל ביחד ;D) ובמחיר של 4000 ש"ח +- תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב והיום עברתי בבאג לקבל הצעת מחיר שאני אדע בערך מה אני יכול לקנות. התקציב שלי הוא 8000 שקל ומטרת המחשב היא למשחקים. מתוך ה-8 אלף 3 אלף יורדים מכוון שאני קונה את המסך L193ST של LG מכיוון שיש בו את כל הפונקציות שאני רוצה ("19, כניסת DVI, TV TUNER,חיבור COMPOSITE שדרכו אפשר לחבר לדוגמא PS2 והכי חשוב לדעתי- אפשרות תלייה על הקיר) אם יש למישהו הצעה למסך עם אותם תכונות אני אשמח לראות משו שונה. ועכשיו למפרט שהציעו לי. המחיר הוא 6900 כולל מסך אבל הוא לא כולל מקלדת עכבר ורמקולים: -מעבד intel pentium 4 630 3.0 Ghz 800Mhz 2M 775 LGA 64BIT -לוח אם Intel Luxemburg 915GUXL 800Mhz -זכרון 512MB DDR2 533Mhz (לא מצויינת חברה) -דיסק קשיח Samsung 80G…
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך להרכיב מחשב לא כולל כרטיס DVR לצורך הרכבת מערכת אבטחה של מצלמות דרישות מינימום של המערכת מי שיכול להמליץ אני ישמח לתגובות
-
- 4 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אהלן פורום מפרטי מחשב אני אשמח אם תעזרו לי (או יותר נכון לחבר שלי..) לבחור מפרט למחשב שלו... התקציב הוא 6000 מקסימום (!) זה התחיל מ 5000 ונגרר ל 6000.. אז ככה אני אצטט לכם את הדרישות שלו כפי שהוא כתב לי אותן: "לגלוש באינטרנט,להוריד משם דברים,לשחק משחקים במחשב,לצרוב דיסקים,ועבודות בוורד כל הבולשיט הזה.זה בגדול" בנוגע לרמקולים: "רמקולים קטנים,קומפקטיים" ותוספת שלי : רצוי שיהיה מקום גם לצורב דיוידי!!! (בשבילו חחח ובעיקר בשבילי.. ) אז זהו, עכשיו אם יהיה מסך 17 אינץ' LCD זה יהיה מצוין!!! הבנאדם לא יוריד כל כך הרבה ככה ש 40-60 ג'יגה הם די ויותר בשבילו (למרות שרצוי 60 בגלל הצורב דיוידי..)... משחקים הוא לא ישחק כל כך אלא רק את הרגילים שלו שלא דורשים הרבה משאבים כמו פיפ…
-
- 4 תגובות
- 776 צפיות
-
-
אז קודם כל שלום לכולם, קראתי פה כמה מאמרים ואני חייב לציין שגם הפורום וגם כמות הידע שמסתובבת פה היא מדהימה. ועכשיו לעניינים: אני רוצה לקנות מחשב חדש הביתה. ללא מסך. הסכום הוא בסביבות ה 5, 6 אלף שקל. עם נטייה לכיוון ה 5. ;D הייתי רוצה שתעזרו לי בהחלטות ותציעו לי מה כדאי לקנות או לפחות מה אתם הייתם קונים. בנוסף אציין שחשוב לי שהמחשב יהיה חזק עם כרטיס מסך שיחזיק דיי הרבה זמן! לא ברור לי אם כדאי ללכת לכיוון ATI או NVIDIA... לא צריך לא דיוידי ולא צורב לא כונן דיסקים לא מקלדת לא סידירום ולא עכבר. הארדיסק לא צריך להיות מעל 120 ג'יגה. האם כדאי ללכת על AMD? ואם כן אז למה? האם יש תמיכה טובה ל AMD בארץ במידה ויש בעיות? אינני מבין גדול במעבדים ולוחות אם ולכן אבקש הסברים…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום זה אז אני לא כ"כ בטוח שזה המקום הנכון להודעה זאת אז תודיעו לי אם צריך להעביר אותה פולדר... אני רוצה לרכוש מחשב חדש שישמש אותי גם למשחקים וגם כמחשב קולנוע ביתי, אז הוא צריך לתמוך גם ביציאות וידיאו מתאימות וגם אני ישמח ליציאות אודיו מתאימות. בכל מקרה אני מתכוון לרכוש מעבד Q6600 (לא אני לא משוגע, אני פשוט עובד באינטל ומקבל הנחה נכבדת...) ולכן אני מחפש לוח אם מתאים (פה נכנס גורם האודיו ודרושה תמיכה ב- DD או DTS ) אני כנראה ירכוש את ה-8800GTS 640MB ככרטיס המסך (האם יש בעיה לרכוש אותו בחו"ל?? והאם יש כבר כרטיסי HI-END בעלי יציאת HDMI?) זכורונת כנראה 2G עם 800MHZ, דיסק קשיח של 250GB. ועכשיו לעוד דילמה, אני ישמח אם המארז יהיה של HTPC אבל האם תהיה בעיה ב…
-
- 1 תגובה
- 517 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני רוצה להבהיר שאין לי מושג בגרוש במחשבים ובמפרטים, ככה שאני סומך עליכם ב-100% חשבתי לקנות מחשב ממכרז אבל כולם אמרו לי שהחלקים יהיו ג'נרי ושהמחשב יהיה גרוע, בקיצור שצריך להרכיב מחשב מחלקים לבד. אז כמה שאלות על זה: 1.האם החברה שממנה אני אקנה את החלקים אמינה? 2.החלקים כבר יהיו בתוך המארז וכל שיהיה נותר לי זה להתחיל ולהשתמש במחשב? כי אני ממש לא יודע לחבר דברים וכל זה. 3.זאת פעם ראשונה שאני באמת קונה מחשב ברמה טובה, וגם אם תיתנו לי פה מפרטים אני לא בטוח שאני אקנה כי אני מאוד מפחד שהכל יתפקשש אף פעם לא ניסיתי את זה, מישהו מכם ניסה לקנות ככה חלקים והכל עבד וטוב? אוקיי עכשיו לדרישות: התקציב הוא 3000 ש"ח מוכן לחרוג ל-3400 גג בלי מסך! המחשב הוא מחשב ביתי, אני …
-
- 37 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני רוצה למכור את הלפטופ שלי קניתי אותו לפני 3 שנים בלבד מארה"ב ב800 $ , והוא עלה בארץ מעל 5000.. אני רואה שיש ירידה במחירי הלפטופים ואין לי מושג כמה הוא שווה היום. זה הדגם: Sony VGN-NR160E/T וזה המפרט: http://www.pcworld.com/product/30951/sony_vgnnr160et.html?p=specs הוא לא היה בשימוש רב, ובמצב חדש, אם מישהו יוכל לתת לי הערכה בכמה אני יכול למכור אותו. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
היי אנשים, אז אני קונה מחשב בחלקים, להלן המפרט: motherboard: Intel DX58SO CPU: INTEL CORE I7 920 memory: KINGSTON KVR1333D3N9/2G x2 video card: GIGABYTE/ASUS GEFORCE GTS450 1GB DDR5 hard drive: HDD WD 1TB WD10EARS DVD RW LG case: HEC COMPUCASE 6AG1 power supply: HEC 500W אני מתכנן לקנות בשבוע הקרוב אז בבקשה מכם (!!) כל שינוי שכדאי לדעתכם לעשות - אנא אימרו והסבירו מדוע. אני בעקרון מחפש מחשב חזק שיחזיק לכמה שנים. לגבי משחקים - לא הייעוד העיקרי ככה שאני לא מחפש כ.מסך היי-אנד. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט במחיר של 9000 ש"ח המפרט לא יכלול ציוד הקפי בכלל לא צריך מסך המחשב יהיה מיועד למשחקים רציתי לדעת אם שווה לי לחכות עוד כמה זמן שיהיה שיפורים בחלקים..?? לדוגמא: ה ג'יפורס 8800 וכו' תודה לכל העוזרים
-
- 24 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום לכם. יש בבית הורי טלויזיה 52 אינץ' full HD לא מנוצלת בעליל. החלטתי לקנות לאבא ליום הולדת מחשב HTPC. הוא רצה לקנות מערכת קולנוע בייתי אבל המחשב יענה על כל צרכיהם וישמש גם אותנו הילדים על הדרך. הגבלתי את התקציב ל-1500 שקל אבל כשניסיתי להכין במחיר הזה משהו שיענה על הצרכים לא הצלחתי. אז ככה: המחשב מיועד ברמת העיקרון להעביר סרטים בהפרדה גבוהה 1080P עם חיבור DVI לטלוויזיה וכמובן לשמש גם כמערכת הקולנוע (בהמשך נקנה מערכת רמקולים). דרישות החובה מהמפרט: יציאות וידאו: DVI (חובה) ו- HDMI (למקרה שהמחשב ישב מתישהו ליד טלויזיה שאין בה כניסת DVI) ורצוי שתהיה גם יציאת VGA לכל מקרה אבל לא חובה יציאות סאונד: SPDIF (חובה) וחובה גם יציאות 5.1 אנלוגיות למקרה שלא נקנה רסיבר אלא רק רמקולים …
-
- 2 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להרכיב HTPC בערך ב3.5 אלף שיחובר לטלויזיה, אני לא בטוח שאני רוצה להקליט אבל שתיהיה אופציה, בנוסף לכך חשוב שיהיו חיבורים דיגיטליים לסאונד. אין לי שום העדפות באשר לחברות ועדיף שיהיה STORAGE גדול. מחכה לתגובות תודה D :
-
- 4 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום לכולם אחותי רוצה לרכוש NUC בתקציב של עד כ2K ש"ח קודם כל שאלה קטנה : מה ההבדל בין NUC6i5SYH ל NUC6i5SYK ואיזה מהם אתם ממליצים לי ? אני יכול לרכוש אותם ב300 דולר , מה עדיף? המהירות היא לא קריטית ביותר אז לא חייב SSD (אם כי כמובן עדיף אם זה מסתדר עם התקציב), ועל איזה זכרונות תמליצו לי להתאים למחשב הזה ? תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום שמי ג'רום ! אני מעוניין לרכוש מחשב שהשימוש העיקרי שלו הוא לצורכי גרפיקה: 2D כגון photoshop, Illustrator, Indesign 3D כגון: Maya, Lightwave אני מתכנן בעתיד לעבוד גם עם Adobe After effects Pro & Premire Pro אני צריך מחשב שיהיה כמה שיותר חזק ומהיר (כמובן במגבלות התקציב ). אני לא מתכוון לעשות OC וגם לא מפריע לי עם המחשב מרעיש (מבחינת מארז/ספק כח/מאווררים). אני מבין שהטכנולוגיה כל הזמן מתפתחת ואי אפשר לבנות מחשב שיהיה טוב כל הזמן, לכן ברכיבים כגון: מעבד, זכרונות, לוח-אם וכרטיס מסך צריך לשדרג פחות או יותר כל שנתיים (למי שרוצה לשמור על רמת המערכת שלו לאורך שנים). התקציב שאני בחרתי לרכישת המחשב הוא תקציב שהוא יקר לטעמי אבל הכרחי כדי לקבל מחשב טוב ומהיר. אני לפני שנתיים…
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-