ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום, בערך 15 שנה לא שיחקתי ממש במחשבים ובא לי לחזור לזה. אני לא צריך את המשחקים הכי חדשים שירוצו ב 4k אבל כן לשחק COH2 או 0AD או civ 6 אגב גם פחות במשחקי רשת מרובי שחקנים. לעומת זאת גם shooter בסגנון MOH יכול להיות שיהיה. מה שכן, אני זקוק להכל, משמע עכבר, מסך, מקלדת, אוזזניות. דווקא ציוד היקפי טוב יחסית כן מעניין אותי (כמובן שלא צריך את קצב הרענון המטורף של המסך או העכבר החדישים ביותר עם מה שהגדרתי למעלה. אלא טובים וסבירים למחירם) אז בקיצור - המחשב ההקפי כולל הכל, לגיימר מזדקן. תודה מראש לכל העונים. התבקשתי למלא שאלון, אז בבקשה - 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 כולל ה…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מישהו מכיר חנויות שאפשר להזמין באינטרנט? כדוגמאת נעה/פנדה מחשבים שיש בארץ? חיפשתי ומצאתי http://www.zipzoomfly.com נחשב טוב? כדי להזמין דרכם? ואם כן, אני צריך מחשב חזק בסביבות 1800$ יש הצעות?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, ראשית, אני יודע שאחרים כבר חיפשו מחשבים בסגנון דומה ומסיבות דומות, אבל אולי הדברים שכתבתי כאן יובילו להמצלות אחרות. ולעניין, בסוף החודש אני מתחיל לימודי תקשורת חזותית (עיצוב גראפי) ואני מחוייב לרכוש מחשב שיתאים למפרט הטכני שבצלאל מגדירים שהוא מה שמתאים ללימודים (הוא מצורף למטה). אז כבר כמה שבועות שאני מחפש את המחשב שיתאים לי בצורה הטובה ביותר ות'אמת שאני כבר קצת מתחיל להתייאש... כפי שניתן לראות במפרט הטכני המצורף, בצלאל ממליצים על מקבוק פרו, הבעיה היא שהמלצות לחוד ויכולת כלכלית לחוד. בקיצור אני מחפש מחשב שיהיה קרוב כמה שניתן למפרט הטכני המומלץ (לא המינימאלי) אך בטווח מחירים יחסית שפוי של 5000-6000 ש"ח פחות או יותר. יש לי אופציה לרכוש את המחשב באילת * מטרות המח…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, למרות שהניסיון הקודם לקבל המלצה בעניין אחר לא עלה יפה, אני מנסה את מזלי שוב יש ברשותי מארז Compucase HEC 6A19 עם ספק כח של HEC (לא זוכר בדיוק איזה, אך ככל הנראה 300W-350W). אני מעוניין לרכוש לוח אם + מעבד + דיסק קשיח + זכרון + מערכת הפעלה על מנת להרכיב מחשב. תקציב: עד 2,000 ש"ח. שימוש: ביתי/משרדי סטנדרטי (מחשב להורים). אין כוונה לבצע OC וכו'. דרישות נוספות: 1) דיסק קשיח SSD בנפח של כ- 200-256G, לא יודע אם יש חשיבות ל- PCI-E, שכן לא בטוח שמי שישתמש במחשב ישים לב להבדל. אלא אם ההבדל במחיר ממש לא גדול - לשיקולכם. 2) לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. 3) אין כוונה נראית לעין להחליף את המחשב, לכן …
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי כולם אשמח לעזרתם במציאת מחשב נייד לגרפיקה (PHOTOSHOP ואילסטרטור ) ועבור שימוש בסיסי בתכנות (PYTHON ושאר מיני הירקות) 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט גרפיקה תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קיבלתי את המפרט הבא בהצעה ורציתי לדעת אם יש לטעמכם מקום לשיפור? 860 ₪ - Intel Quad Core i5 4570 3.6Ghz S1150 120 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 340 ₪ - Gigabyte GA-B85M-DS3H S1150 350 ₪ - 8GB (2x4GB) Kingston DDR3 1600Mhz 2730 ₪ - * מבצע * - Sapphire R9 290X TRI-X 4G DDR5 410 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 570 ₪ - * מבצע * Zalman Z3 Plus + FSP Raider 650W 80+ BUNDLE 90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90 מחיר סופי: 5470 ₪ למזומן 5579 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, רוצה להתחדש במחשב חדש והשמח לעזרתכם, יש לי שני מפרטים משלי שהייתי רוצה את חוות דעתכם מה מתאים מהם או האם צריך לשנות משהו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר סרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי MMORPG אסטרטגיה ומשחקים כמו GTA V ASSASIN CREED WATCH DOGS וכו.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2209WA DELL 22 1680X1050 וכנראה בעתיד 24" עם FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכם. לפני כמה זמן המליצו לי פה בפורום על שני מפרטים, אחד עם מעבד core i3 550 והשני עם מעבד athlon x4 640, כאשר המומלץ יותר הוא של AMD בגלל שהמעבד זול יותר וחזק יותר. אבל לאחרונה הופיע המעבד intel core i3 2100 שקיבל תוצאות benchmark גבוהות יותר באתר http://cpubenchmark.net/ השאלה שלי זה - במה הוא שונה שהוא כל כך יותר חזק מהמרובע ליבות הנ"ל? הוא חזק יותר אפילו מ- Phenom II x4 Quad Core 955 לפי האתר הזה. ושנית, האם יותר יתאים לי להרכיב מפרט המבוסס עליו, ולא על המעבדים הנ"ל? מחירו באתר KSP למשל יקר רק ב-20 שקלים מ-core i3 550. תודה מראש לעונים.
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט ואני מחפש מחשב נייד לצורכי לימודים וצפייה בסרטים. * מטרות המחשב? אני סטודנט למדעי המחשב, צריך מחשב שיוכל להריץ בקלות תוכנות כבדות. שימוש נוסף יהיה צפייה בסרטים באיכות גבוהה. - מחפש מחשב חזק. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מבין בזמני סוללה אבל שיהיה ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? עדיף שכן אבל לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? לא יודע למה זה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע למה זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מספיק בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL\LENOVO * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מח…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב לאנשי הפורום!! אני במשך הזמן האחרון הרכבתי לי מפרט למחשב, שאותו אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב. ופה אני מבקש ממכם לשפוט את הבחירה שלי לכל רכיב ורכיב, ולהציע לי שיפורים מבחינת היחס, שבין היעילות למחיר. * המחשב מיועד להריץ משחקים ברזולוציה גבוה(כדי להנות מהם כמה שיותר), תכנות, אינטרנט, עריכת וידאו בעתיד, וכו'... * OC לא מתוכנן לתקופה של השנתיים הקרובות לפחות. * המפרט מבוסס אינטל בגלל סיבות שונות, ולכן אבקש מראש לא להציע מפרטים מבוססי AMD. * בתחתית ההודעה לאחר, שתראו את המפרט יש לי מספר שאלות, שאשמח אם תענו לי עליהן. המפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX - [1,072 NIS] 1 Motherboard : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה אנשים אני צריך מחשב רק את המחשב כלומר : בלי מסך בלי מקלדת בלי עכבר בלי רמקולים בלי סי די רום בלי מודם בלי פלופי דיסק ובלי צורב.. אפשר לחרוג טופ טופ עד 4000 שקל .. מעבד אי אמ די בבקשה..! תודה מראש!
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. תקציב - כאמור 3-3.5K, אפשר בתשלום אחד (אפילו עדיף אם זה נותן הנחה) 2. מטרות המחשב - משחקים, צפיה בסרטים, הורדות 3. ציוד הקפי - מקלדת ועכבר לא אלחוטיים, רמקולים. אני קונה כנראה את הT220 של סמסונג, אז אני מניח שזה משפיע על הכרטיס מסך (אלא אם יש הצעות אחרות) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך הכל... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? חנות באזור הקריות או חיפה 6. קירור ועיצוב - קירור כן, הייתי רוצה מחשב שקט. עיצוב יכול להיות נחמד אבל ממש לא קריטי 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? די חשוב, נמאס לי מהמחשבים שקודחים לי ב…
-
- 42 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?20K כולל מסך רזולוצית 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - כל סוגי המשחקים מכל הזמנים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - מחפש מסך (אני מניח שהרזולוציה 4K היא 4096X2160), לפחות 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? אין ממש אבל נגיד 3000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית.שולחן מרוחק למקום העבודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P 2 מסכים של 22 אינץ (אחד כבר קיים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מארז שקט מועוצב חלק…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
סתכלו את המחשב מיני הזה Excel ATX 1021 Intel Atom N270 1.6GHZ 1GB DDR2 160GB 2.5 WINDOWS XP HOME כנראה לא בטוח INTEL GMA945 כרטיס מסך אם אני מחבר את המחשב הזה למסך FULL HD ביציאת VGA, אני יוכל לראות בו סרטי FULL HD ? אם לא, יש דרך לסדר את זה? ועוד שאלה קטנה, WLAN זה בעצם WIFI ?
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש בערך ב-6500 ש"ח. אני לא מריץ משחקים אלא רק ישומים משרדיים ואינטרנט, אבל אני רוצה שהוא יהיה מהיר וחזק. חשוב לי מאוד שיהיה מותקן עליו WIN XP PRO. מה אתם אומרים על המחשב הזה: http://www.lamir.co.il/product.asp?product=9723 האם המעבד דותן הזה הוא טוב?
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב בשובע שבועיים הקרובים ובעיקר למשחקים אבל גם קצת ל OC. אני מאוד אשמח לתגובות לגבי המפרט (בעיקר אני לא בטוח לגבי הזיכרון) . AMD ATHLON XP 2400 + FAN ASUS A7N8X DELUXE GeIL 256MB PC2700 DDR X2 ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR Lite on 48x12x48 RETAIL BLACK LITE-ON DVD 16*48 Retail Black WD 80GB 7200RPM 8 MB special version Logitech wheel mouse optical oem PANOASONIC FLOPPY 1.44 Genius KB-10X PS2 ENG/Heb 3R SYSTEM AIR Metal Silver Tsunami 350 Watt סה"כ 6247 ש"ח בפנדה אם אני מתכנן גם OC במה עדיף להשקיע ב - קירור ל - CPU או בזיכרון יותר טוב ??? ??? ??? אני מצטער מראש אם יקח לי הרבה זמן להגיב להודעות כי אני בצבא במשך השבוע
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, טוב מראש אני אגיד שאני דל בתקציב. אני מחפש מחשב שמיועד לסלון שתפקידיו העיקריים הם לשדר ב720p ולשמש כשרת הורדות בבית. המחשב מתוכנן להשאר דלוק 24 שעות ביממה וצריך להיות שקט. אני לא מחפש מחשבים סופר חזקים ולא מפריע לי חומרה פחות איכותית (זכרונות גנריים וכדומה) בסופו של דבר המחשב צריך לדעת לעשות דברים מאוד בסיסיים (לנגן סרטים עם כבל VGA/HDMI/DVI ולהוריד מהאינטרנט). כאשר אני רוצה להשאיר את האופציות לתכנון עתידי (אם כי לא הכרחי!) של: 1. הוספת שלט מדיה-סנטר 2. הוספת כרטיס טלויזיה ראיתי בKSP את המפרט הבא: * מעבדי אינטל Pentium E2180, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore * לוחות אם למעבדי אינטל ASROCK ConRoe1333-D667 R1.0 s775, 945GC, DDRII 667, VGA, PCI-E * זכרונות DDR II 667Mhz…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום מחפש לשדרג את המחשב קצת, אני לא גיימר בדיוק אבל חשוב לי שהפרו/פיפא יעבדו חלק וכמובן לשימוש ביתי (פייסבוק יוטיוב סרטים ועבודה באופיס). חשבתי על לשדרג הכל פרט לספק כוח (450W) וכרטיס מסך (ATI RADEON 4800 512MB) סכום לבזבוז כ1500 שקל עם חריגה של עד 500 שקל אם זה ממש ממש נחוץ (לא קריטי לי להשאר עם אותו מארז בשביל תוספת חומרה איכותית יותר). ללא ציוד הקפי. תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, קודם כל תודה רבה לכל האנשים פה שתורמים רבות ממרצם ומזמנם ועוזרים לאחרים ! כן ירבו. המחשב שלי התפגר וצריך לקנות חדש. בשיחה עם מוכר מחנות כלשהי הגענו למפרט שיצויין למטה ואודה לכם אם תוכלו בבקשה לתת את דעתכם עליו. אבל קודם לסטיקי : 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3,500. אני מוכן לעלות עד 4,000 אם זה מצדיק את זה. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל כמה שצריך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אני לא משתמש כבד של אף תחום אבל הייתי רוצה שיהיה אפשר לעשות מהכל. (פירוט בהמשך) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. …
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Asus H170 Pro Gaming DDR4 16GB DDR4 2133-2400Mhz Geforce GTX 1070 8GB GDDR5 Crucial MX300 SSD 275GB SATA3 Antec NeoEco 550W Modular Core i5-7600K האם המפרט יתאים להחלפת כרטיס כשיצאו כרטיסים חדשים ? על איזה מארז עמיד תמליצו ? יש לי חוייה מאוד גרועה עם מארז פלסטיק הוא הרס כמה כוננים כי הם לא עומדים יציב וכל הזמן הכרטיס מסך היה יוצא מהלוח אם
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6-7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לאדריכלות נוף - תוכנות אוטוקאד , סקצאפ , פוטושופ , ויריי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD חייב להיות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא במחיר איכות ועבודה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום...אני עומד לקנות מחשב ואני צריך מפרט עם תקציב של 4200 ש"ח עם חריגה אולי עד 150 ש"ח מקסימום..ומה שבטוח זה שיהיה במפרט radeon 9600 אתם תחליטו איזה סוג ואיזה חברה...תודה מראש..אהה ומי שראה את הדיון הקודם שלי "מחשב חדש עם כמה בעיות" אז החזרתי את המחשב ההוא וקיבלתי את מלוא הכסף...עוד דבר אני גר באיזור הנגב ואם אתם יכולים להציע לי איפה לקנות את המחשב אז אני אשמח!!
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכולם, ביום ראשון רכשתי מחשב LENOVO חדש מסדרת THINKPAD. המחשב נמכר לי עם 3 שנות אחריות של IBM. כשקיבלתי את הקרטון ראיתי שהוא נפתח בעבר (המדבקה הייתה חתוכה) והמוכר אמר לי שזה בגלל שמתקינים ווינדוס (על אף שחשבתי שהווינדוס מגיע מותקן מהיצרן). כשהדלקתי את המחשב הוא לא ביקש ממני לבצע הגדרות ווינדוס אלא פשוט "עלה" כרגיל כשהמחשב ריק מכל תוכנה. בדיקה באתר LENOVO הראתה לי כאילו האחריות החלה 3 ימים לפני כן והיא לשנה אחת בלבד. שוחחתי עם IBM והם ביקשו שאשלח להם צילום של החשבונית והם יעדכנו את זה ל-3 שנים. מבדיקת מידע המערכת דרך הCDM מצאתי את התאריכים הבאים: original install date: 23/4/2018 system boot time: 09/05/2018…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית הכי פשוטה שיש א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). teamviewer, office 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-