ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! לאחר 4 שנים, החלטתי לשדרג את המחשב (והמסך), למחשב שיחזיק גיימנייג בהגדרות גבוהות בינוניות (גבוהות בעיקר כמובן). עיינתי בסטיקי, והבנתי שצריך לענות על שאלות מסוימות כדי שאוכל לקבל הצעות קונקרטיות. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.2 אלף שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אני מצפה להריץ משחקים על הגדרות גבוהות כלל הניתן, בנוסף אני אשתמש במחשב לצפיה בסרטים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר מאוד ב) במידה והמחשב מיוע…
-
- 9 תגובות
- 961 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ300 שקל 2. מה שימושי המחשב )? משחקים משחקים משחקים וסרטים ושטויות שכאלה כמובן בHD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - כל הNEXT GEN הקרוב בעצם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980 על 1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10- 7-8 המחשב הנוכחי נורא מרעיש וזה מפריע בדרך כלל אז יש העדפה למחשב …
-
- 6 תגובות
- 899 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (אבל לא חובה). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500-אין חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גימינג כבד). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, BF3, COD-Ghost, Crysis3 וכל שאר המשחקים החזקים שיש (שיחזיק הרבה זמן גם למשחקים חדשים !!). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1020 24אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי לעשות מפרט למחשב שיהיה מעולה לעבודות גרפיקה?? ויהיה מאוד חזק ???
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אבא שלי צריך מחשב חדש לעסק שלו, המחשב יהיה מחשב לגרפיקות כבדות לרוב, הוא יתחבר לחמישה מדפסות וישלח להם קבצים כבדים. התקציב הוא בין 5 ל 6 אלף שקלים, ללא ציוד הקפי וללא מסך. העדפות שלי - מעבד Q6600, לוח אם רצוי ASUS, נפח 500~320 GB ומארז גדול עם אורור טוב! העדפות של אבא שלי - כמה שיותר כניסות USB!!! ויש לי שאלה, האם כדאי להשקיע בכרטיס מסך יעודי לגרפיקה או שמשהו מהדור האחרון יהיה טוב? תודה רבה,
-
- 12 תגובות
- 716 צפיות
-
-
היי חבר'ס. המחשב שלי די נדפק והוא גם ישן אז החלטתי להחליף. הטכנאי שמטפל לאבא שלי במחשבים מציע משהו ב2000 אולי קצת יותר, אז זה הסכום שנראה לי הגיוני להוציא[אין לי כרגע ת'הצעה שלו]. המחשב יישמש בעיקר להקלטות[Cubase , סמפלים גדולים וכו, יש כבר כרטיס קול חיצוני לא רע בכלל] ולגיטר פרו[לא שזה כזה עקרוני]. עכשיו לקיובייס אני יודע שאני צריך הרבה זיכרון. אני חושב שכרגע אבל 2G זה מספיק, מה גם שאם אני ארצה להוסיף, אפשר גם להוסיף יותר מאוחר, וזה גם בטח יהיה קצת יותר זול. בקשר למאפיינים האחרים, מה מומלץ בשביל מחשב הקלטות? מקלדת עכבר מסך וכו' יש. רק "קופסא" אני קונה אני לא רוצה לשים הרבה כסף על מחשב למשחקים מה גם שאני מתגייס עוד כמה חודשים, אבל אם הוא יוכל להריץ אססין קריד על ההגדרות ג…
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מפרט למחשב המיועד לחישובים מתמטיים מאסיביים בתקציב של כ-4,000 ש"ח בלי מסך. המחשב ישמש לעבודה בסביבות הפיתוח של Visual Studio .NET ויריץ אפליקציות שפותחו האמורות לבצע כמויות גדולות של חישובים מסביב לשעון. אם אפשר להתייחס גם לזיכרון (2 יחידות או אחת בלבד) ולמהירויות ה-FSB של הרכיבים. כמו כן - האם יש חשיבות למערכת הפעלה 64Bit מול 32Bit? לא מיועד למשחקים ולמולטימדיה וגם לא לשמש כשרת כלשהוא - עיבוד מידע נטו. ירכשו 5 מחשבים כאלו לעיבוד מקבילי. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי מחשב בן 5 שעושה לי קולות של מת ומבקש לצאת לגימלאות, אז הגיע הזמן להחליף אותו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו, מעדיף שלא לחרוג בכלל אם אין צורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לכל היותר מאתיים שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: הכל מהכל, מהFPSים החדשים והישנים (BF, קרייסיס, W/E) עד למשחקי קז'ואל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי? נואפ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב בעל ציוד היקפי של עכבר, מקלדת ומסך LCD 19 אינץ' המחשב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט, מעט למשחקים קלים שלא דורשים כרטיס מסך חזק ולקריאת מסמכים התקציב הוא עד 4000 ש"ח ההעדפה היא למעבד intel ולכרטיס מסך nvidia מסדרה של בערך 7
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום! אני צריך מפרט למחשב חדש. התקציב הוא עד 6500 שקל אבל זה כולל מסך אז נגיד שהתקציב למחשב הוא בערך 5000 שקל נטו!בלי מקלדת והשטויות מסביב! אני כבר הרכבתי משו אבל אני מחפש עוד המלצות מאחרים! אני גם רוצה שהמעבד יהיה של AMD 3200 VENICE CORE וזיכרון 1 ג'יגה! כל השאר לשיכולכם חחח...תודה!
-
- 9 תגובות
- 841 צפיות
-
-
בנוסף למה שרשום בכותרת, אני רוצה את המחשב למשחקים חדשים, ניגון מדיה, קידוד וגלישה באינטרנט. אני רוצה שמעבד המחשב יהיה מבוסס על Intel, והארד דיסק של 500 GB. חבר שלי הכין לי את המפרט הזה: http://tms.co.il/preview/spec/6e745slx אבל ראיתי שהוא שם קירור למעבד למרות שהוא BOX, והרי BOX זה מעבד עם קירור מובנה אז אפשר להוריד את הקירור למעבד ? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 556 צפיות
-
-
משחקים סרטים אינטרנט ואימיול אז ככה מעבד: Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB קירור למעבד : Freezer 7 Pro (LGA775 לוח אם : EP35-DS3L 775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E זכרון : G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ כרטיס מסך : 9500GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 לא מתכוון להשקיע יותר מ500 על הכרטיס מסך אולי קצת אם זה שווה תהוספה דיסק : 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II מארז : NZXT HUSH - HU001 (No PSU) קירור למארז : Arctic Cooling 12L 120mm ספק כח : Thermaltake TR2 Power W0070 430W Silent (24pin כל זה יוצא משהו כמו 3k ש"ח איך המפרט, יש הצעות שיפור?
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אוקיי אז בקיצור המחשב הישן נפטר.. הלוח אם נשרף :-[ וצריך חדש, ציוד הקפי יש.. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, סרטים, קצת תוכנות ומשחקים. אז התקציב כאמור הוא 2500 מה שאמור להיות כלול במחשב, 250 ג'יגה דיסק קשיח וג'יגה זיכרון, מעבד מבוסס אינטל. וכרטיס מסך סביר שיריץ טיפה משחקים.. אני לא מעודכן בקשר לרכיבים ולכן אני צריך את עזרתכם בהרכבת המפרט
-
- 6 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אני לא כל כך מבין בכל תחום המעבדים החדשים שיוצאים היום, אז קודם כל הייתי שמח לדעת על מה עדיף לי ללכת, AMD או איטנל. הצרכים שלי מהמחשב הם בעיקר תחנת עבודה. הרבה ראם, הרד דיסק גדול וזהו, אך מכיוון שאני כן משחק במחשב מידי פעם, שיוכל להריץ גם משחקים כמו שצריך. מסך + מקלדת + עכבר + רמקולים - כבר יש! מה שאני צריך במחשב זה מעבד, לוח אם (אם כרטיס רשת וכרטים קול 5.1 מובנים), זיכרונות, כרטיס מסך, הרד דיסק, מארז וצורב DVD. מה שחשבתי עליו בנתיים הוא מעבד Core 2 Dual, ג'יגה ראם 667 והרד דיסק 250GB WD 16MB SATAII. אם אפשר לצרף מעט הסברים בנוגע למה כדאי לבחור ולמה, או מה מתאים למה בתחום המעבד והלוח אם, זה יהיה מצויין. תודה רבה לעוזרים. נ.ב. אין לי כוונה לעשות למחשב OC אף פעם..
-
- 1 תגובה
- 519 צפיות
-
-
שוב שלום. אני חייב לציין שקניתי כבר את המחשב שהמליצו לי פה והוא פשוט נפלא :-* אני עוד פעם צריך עזרה. אח שלי צריך מחשב חדש. אני יבהיר פה כמה דברים: הוא לא עושה שימוש במחשב לשום צורך של משחקים. הוא לא צריך מפרט חזק, אלא מפרט שיחזיק לו לכמה שנים טובות. ציוד: רמקולים פשוטים מאוד, מקלדת ועכבר (שוב, פשוטים), מסך 17 CRT - לא יקר אבל טוב, כונן DVD וצורב רגיל (לא DVD). כפי שבוודאי הבנתם, מפרט פשוט ביותר אשר יחזיק לו מעמד לגלישה באינטרנט, עבודה באופיס וראיית סרטים מדי פעם בפעם. אני יגיד לכם על מה אני חשבתי: P.4 2.5 GHZ או לחילופין AMD 2500 - תמליצו לי מה יהיה לו כדאי. לוח אם IS7 של אביט אשר זול וטוב בהחלט. 512 זיכרון. 40 ג'יגה בהארד דיסק (אין לו צורך ביותר). במסכים אני לא מבין כלו…
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תשמעו לאח שלי יש בר מצווה יש לו 5000 לקנות מחשב חדש (: בעיקרון הוא צריך את זה למשחקים לא כבדים ממש אבל הקטע שיחזיק הרבה זמן יש את המפרט במפרטים המומלצים באתר מעבד Intel Core 2 Duo E6300 (S775) - 1.8GHz 1066MHz 2MB Shared Cache 64bit Box - 3Y Warranty 1100 לוח אם LGA775 Intel945P ASUS P5LD2 SE/C/ ALBATRON 945P/ABIT IL9 PRO - 3Y Warranty 525 זיכרון פנימי DDR-2 - 512mb PC4300 - Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 533mhz - 3Y Warranty 300 זיכרון פנימי - מודול שני DDR-2 - 512mb PC4300 - Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 533mhz - 3Y Warranty 300 דיסק קשיח 250GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD2500KS - 3Y Warranty 430 צורב DVDRW BLACK LG H10N O…
-
- 7 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום. אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה ואני מכין לעצמי מחשב חדש (גם למשחקים). אני רוצה מחשב מבוסס AMD 64 2800 עם 512 מגה זיכרון. צריך גם מדפסת וגם מסך. בקיצור הכל. אני לא צריך כונן תליטורים . אני כן צריך צורב רגיל (לא DVD). אני יכול להשקיע כ- 5.5K אודה לכולם על העזרה. TRYF
-
- 5 תגובות
- 725 צפיות
-
-
תודה לנותן...חשוב שהמפרט יהיה מ-KSP ושיהיה הכל...כלומר רמקולים מקלדת עכבר מסך(לא חייב LCD) וכו...
-
- 11 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אנשים צריך חלקים למחשב חדש יש לי פנטיום 4 1600 אבל הלוח אם שלי מעאפן חבל על הזמן אז החלטתי לקנות מחשב חדש הקיצר אני צריך שתביאו לי מפרט עם לוח אם מעבד כרטיס מסך וזיכרון שיהיו טובים ויתנו ביצועים טובים תקציב בסביבות ה- 2500 שקל
-
- 1 תגובה
- 582 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לקנות מחשב חדש עד סכום של 2500 ש"ח(לא יותר, מעט פחות אפילו מומלץ אך לא חובה) כולל ציוד היקפי(עכבר מקלדת וכו') אך ללא מערכת הפעלה(תקנה בנפרד). כוון שאין לי יותר מדי ידע אני מבקש את עזרתכם. המחשב מיועד בעיקר ל- MS OFFICE, סרטים, אינטרנט וקצת משחקים(המחשב מיועד לילד בן 7 וזהו המחשב הראשון שלו ולכן אין לו צורך במחשב חזק). חשוב לי שכרטיס המסך לא יהיה OB ,תהיה לו יציאת DVI למסך LCD ואם זה ממש חשוב אז PCI-E. מאיזה חנות לקנות(אזור מרכז)? בבקשה להוסיף לכל הצעה איזה מערכת הפעלה נדרשת( לא VISTA). האם רצוי לחבר מסך LCD דרך DVI או אנלוג? האם מישהו שמע על רשת KSP? איך הם? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 542 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה אז אני מקווה שאני הולך לפי הכללים. אני צריך מחשב חדש שמשלב עבודה משרדית ומשחקים, בעבודה משרדית אני מדבר בקטנה על תוכנות כמו אופיס וכאלה... מחשב שיענה על צרכים של סטודנט באוניברסיטה. מבחינת משחקים אני רוצה שהוא יריץ בצורה חלקה וטובה את כל המשחקים החדשים שיש היום ויוכל לעמוד בזה לאורך שנתיים בערך. יש לי מסף של MAG בגודל 17 אינץ' ככה שאני צריך רק את המחשב עצמו. אודה לכם אם תמליצו לי על חנות טובה וזולה באזור המרכז (עדיף פ"ת או כפר סבא) שבא אוכל לרכוש את כל החלקים האלה ולשלם על הרכבתם. בתודה מראש. אלון
-
- 9 תגובות
- 741 צפיות
-
-
ייעוד המחשב : מוזיקה, קליפים, סרטים ומשחקים ! מה שחשוב לי שיהיה : * מעבד : Core2Dou E6600 (מרדנית 2047 / אייבורי אמרו לי שייצא שבוע הבא והמחיר הנוכחי 1860) * לוח אם : ASUS - P5W DH Deluxe (ב-KSP המחיר 1630) * דיסק קשיח : 250GB (ב-KSP המחיר 470) * זכרון : Kingston 1GB X 2 בעקרון אני רוצה 667 לא חייב 800 (ב-KSP המחיר 1180) * כרטיס מסך : משהו טוב בטווח מחיר של עד 1200 ש"ח.. איך ה-7600GT..? (ב-KSP המחיר 1190) ובבקשה שאתם מפרטים לי תגידו לי איזה עוד דברים צריך.. כי אני פשוט לא מבין בהרכבת מחשב... אז כל דבר שצריך תגידו אם זה מארז (שנראה סבבה), ספק כוח, וכל הדברים שצריכים במארז כמו מאווררים כי אני לא מבין... ממש כל דבר שצריך ולא בהגזמה אהה.. ובתקציב הזה של ה-7000 אני ל…
-
- 13 תגובות
- 932 צפיות
-
-
קחו בחשבון שיש לי כבר מסך, דיסק קשיח 1 TB, צורב ומקלדת ועכבר. התקציב הוא 2.5 אלף ואם זה ממש לא מספיק אז זה יכול להגיע ל3. אני צריך תמחשב ברמה בסיסית בשביל אינטרנט ועבודה עם פוטושופ, אבל אני גם רוצה שיעבדו עליו משחקים ושלא יהיה עגלה תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מחשב למשחקים בעיקר, CRT יתקבל בברכה ובהפרש בינו לבין הLCD תוכלו לשפר רכיבים אחרים (אין ל גם בעיה למקום בשבילו) תודה
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני צריך את עזרתכם לבנות מפרט מחשב בעל מארז קטן (עדיף silverstone ft03) למטרת גיימינג בעיקר. יש לי ספק חדש של crosair 650W אז אני אשתמש בו ויש לי SSD של סמסונג 250GB אז אני מעונין לקנות עוד אחד של 250GB ולעשות raid0 אני אולי מתכנן בעתיד לעשות OC קטן לCPU מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה באינטרנט,סרטים, FULLHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4 וכדומה -אילו…
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-