עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מעוניין לקנות שני שרתי היעוד שלהם לשמש כשרתי WEB, מערכת הפעלה לינוקס, פדורה 10 מחשב 1 ישמש עשרות בודדות של משתמשים בו זמנית, 20-40 מחשב 2 ישמש מאות בודדות של משתמשים בו זמנית, 200-400 ההתלבטות 1 בין שרתי מותג לבין שרתים, כמו שמציעים באייבורי (ראיתי עליהם ביקורות שליליות אבל אני עובד איתם מס' שנים ובס"ה היו איתי בסדר, חוץ מתור אחרון במעבדה) התלבטות 2 בין מעבדים, XEON, DUAL, Quad נא התייחסותכם לאל פסק מתאים, כמות זכרון מומלצת, ספק כח וכל עניין רלוונטי שלא התייחסתי אליו תודה איל

• 7 תגובות
    • 569 צפיות
  2. שלום השימושים העיקריים שלי במחשב זה הורדות סרטים וסדרות ברשת כך שאני משתמש המון בראר ולפעמים כשאני מחלץ כמה סרטים במקביל המחשב לא זז כך שבחינתי זה הדבר הכי חשוב ואם המעבד e8400 יעזור לי לזה... זה ההעדפה הראשונית שלי. מעבד חזק! בעתיד יהיה לי שימוש בתוכנות שצורכות מעבד כמו visual studio כך שחשוב שהמחשב לא יתקע. במקביל מידי פעם אני משחק במשחקים כמו סים סיטי והמשחק בניית רכבות rail way כך שככל שאני מתקדם במשחק ובונה את העיר המחשב נתקע ,כך שאני צריך כרטיס מסך שיריץ חלק תמשחקים האלה. הגרפיקה לא מעניינת אותי מה שחשוב שלא יתקע בכלל. זיכרון רם צפיה בדפי אינטרנט זוללי זיכרון אני לא כ"כ מבין מה הכי חשוב בram אם זה המהירות שלו או הנפח הבנתי ש 2 גיגה מספיק מה שאני לא יודע זה כמה מגה …

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  3. היי כולם, אני מחפש נייח עם מסך דק (לא רחב). 70% לעבודה רגילה - אינטרנט וסרטים. 30% למשחקים (שירוצו בצורה סבירה פלוס). חשוב שיהיה לכרטיס מסך יציאה לטלוויזיה כדי שאוכל לראות סרטים גם בטלוויזיה. אולי אפילו לשים כרטיס טלוויזיה במחשב (בשביל להקליט). תודה על העזרה !

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  4. Started by a1a1a1a,

השימושים העיקריים הם משחקים וסרטים, אני רוצה שיהיה חזק אבל אם אפשריות שדרוג בעתיד. הוא יהיה מחובר למסך 22" שכבר יש לי התקציב הוא 4000+- תודה

• 5 תגובות
    • 569 צפיות
  5. שלום חברים, אחרי שנים, אני מעוניין לקנות מחשב חדש.. 1. מה התקציב? בערך 5000 ש"ח אבל אני זורם... 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות, ואולי לכידת וידאו מהממיר סטייל YesMax. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מקלדת ועכבר, כן. מסך - המלצה, לא חלק מהמפרט. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אהה... צריך הכל. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כרטיס מסך מבוסס Nvidia, ולוח אם שיאפשר לי SLI (חלום רטוב...) 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? רצוי מארז שוכב. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא, יש מהמחשב הישן... 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? די חשוב. 10. האם מתוכנן…

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  6. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%)? 3000 ש"ח ללא חריגה. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, משחקים קלים+, צפייה בסרטים.. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. אני צריך מקלדת ועכבר חוטיים, רמקולים, ומסך 19" 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין ה…

• 5 תגובות
    • 569 צפיות
  7. שלום לכולם, חרשתי את כל הפורום אבל לא קיבלתי תשובה החלטית. אני מחפש לפטופ בסיסי ביותר, לשימוש של אינטרנט ואופיס ואולי קצת פוטושופ. חשוב שיהיה זול (עד 3000 ש"ח, אם קיים בפחות מה טוב), מחברה מוכרת, עם מסך 15" ושקט. ההתלבטות כרגע היא בין Dell Vostro A860, דגמים שונים של לנובו X500, וכמה דגמים של Acer ופוג'יטסו-סימנס. הדל היה נראה ככיוון טוב, אבל מישהו בפורום מצא איזה חו"ד מחו"ל שהוא רועש. מישהו יכול לאשר את זה? תודה

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  8. לפי האינפורציה שבהמשך, ווינדוז 7 ישתמש במעבדים התומכים בוירטואליזציה כדי להריץ רכיב חדש שנקרא xpm התומך בווינדוז xp. אם כך עדיף כבר עכשיו לבחור ניידים הכוללים מעבד התומך בוירטואליזציה. האם מוכרים לכם מחשבים ניידים הנמכרים בארץ הכוללים מעבד התומך בוירטואליזציה ? האם הידיעה אמינה. המידע לקוח מהלינק הזה: http://www.vgchartz.com/forum/thread.php?id=70135 This information is really going to speed up the shift from XP to 7 for those who skipped Vista. The US Federal Govt for one, didn't shift to Vista, but with news like this, the shift to 7 will probably happen this year, if not early next year, and this is going to rreally boost the sales figures for 7. Now, if they can make …

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  9. Started by NaNg,

היי, אני רוצה לשקול לקנות מחשב HTPC (קולנוע ביתי) חדש לסלון. הנוכחי שלי היום הוא דיי ענתיקה (P4 2.4Ghz, 512MB RAM, GeForce FX5200), ואני מעוניין במחשב חדש אשר יכלול אפשרות HD. תקציב: 3000 ש"ח מקסימום, ללא חריגה למעט תוספות (ראו למטה). המחשב צריך לספק את צרכי לראות סרטים באיכות HD בלבד, לא שום דבר מלבד זה (לא הולך להריץ עליו תוכנות\משחקים). שאלה לי אליכם: האם מעבד כפול ליבה 45nm של אינטל מתאים יותר למחשבים מסוג אלה מאשר למעבד של AMD? (אני כרגע עדיין פרו-אינטל, אבל רק כדי לרענן ת'ראש ). אני לא חושב שצריך מעבד חזק מדי ויותר מ-2GB זכרון RAM (בטח שלא DDR3, אני חושב ש-DDR2 מספיק עם מקסימום 800MHz, תקנו אותי אם אני טועה), כרטיס מסך סביר+ וחובה עם אפשרות HD (למיטב הבנתי, ה-…

• 6 תגובות
    • 569 צפיות
  10. אהלן חברים, צריך חוו"ד על מפרט לעבודה משרדית/הורדות/סרטים הדגשים הם חנות מהצפון ורמת רעש סבירה הנה נסיון ראשוני INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX, יחידות 1 ¤462 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=2069 Antec NSK4400 (4480 Black OEM Package) NO PSU, יחידות 1 ¤212 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=2153 FSP 350W FSP350-60HCN 120mm FAN 3xSATA A.PFC 78-80% Efficiency PSU, יחידות 1 ¤143 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1817 GIGABYTE GA-EG41MFS2H LGA775, יחידות 1 ¤405 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1733 Samsung 500GB HD501HJ - SATA II 7200rpm 16MB , יחידות 1 ¤299 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1…

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  11. שלום אני רציתי לבקש ממכם טובה בקשר להרכבת מחשב מיוחד במחיר 4000 ש"ח מקסימום 4100 ש"ח לא יותר מזה כי אין לי .לא כולל מסך ! רק הקופסא כמובן. אני רוצה שהמחשב יתאים בעיקר למשחקים לגיימרים משהו שיהיה לי חזק ויפעיל לי מחשבים מאוד מהר ובקלות גם משחקים כבדים ובעיקר משחקי רשת. אז ככה קודם כל רציתי לשאול אותכם על הכרטיס מסך שעולה 990 ש"ח משהו כזה שאני כן רוצה שיהיה במפרט או שיש לכם משהו יותר חזק מזה במחיר הזה אז יותר טוב הכרטיס שבחרתי למפרט הוא : Gefroce 260xxx gainward 896 mb 448 bits רציתי שהכרטיס שבחרתי יכלל במפרט או שיש לכם במחיר הזה משהו יותר טוב אז תציעו לי בבקשה. תרכיבו לי את המפרט אם אתם יכולים אני מודה לכם תודה ענקית מראש ! המחשב לא כולל מסך כלומר 4000 שקל נטו לקופסא וחלק…

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  12. מחפש מחשב נייד שיעבוד טוב עם תוכנות PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR, FLASH. השימוש המרכזי של המחשב הוא לא לצורכי גרפיקה, אלא לסרטים + אינטרנט, עם זאת הייתי רוצה שתהיה אופציה להריץ תוכנות גרפיות במהירות סבירה. כמו כן, העדפה למסך גדול (15.4 או 17 אינץ'). תקציב של 4500 ש"ח מקסימום ועדיף כמה שפחות. אודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  13. Started by ahnh,

זקוק להמלצה לנייד בסביבות 4k-5k ש"ח, למטרות עבודה (כרטיס גרפי סביר ולא יותר) דרישות: מסך 14 או 15 מבריק. מעבד חזק ו-4GB זכרון חשובה אחריות יבואן ואיכות חומרים בעדיפות מקלדת עם כפתורים נפרדים (ראיתי כאלו במאקים וסוני ואיו) תודה ahnh

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  14. שלום לכולם, אני רוצה להרכיב HTPC בערך ב3.5 אלף שיחובר לטלויזיה, אני לא בטוח שאני רוצה להקליט אבל שתיהיה אופציה, בנוסף לכך חשוב שיהיו חיבורים דיגיטליים לסאונד. אין לי שום העדפות באשר לחברות ועדיף שיהיה STORAGE גדול. מחכה לתגובות תודה D :

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  15. Started by lidor92,

צריך מפרט של גיימינג סוס בלי ציוד הקפי... עד 5000 אפשר לסחוט 5500

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  16. Started by tzuki_f,

שימושי המחשב יהיו בעיקר גלישה באינטרנט ואופיס התוכנה הכי כבדה שתרוץ על המחשב תהיה matlabוגם היא לא תריץ חישובים מסובחים מדיי לגבי מערכת הפעלה אני לו בטוח אם xp או vista(מה אתם חושבים שעדיף?) תודה

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  17. בוקר טוב.. אני מנסה לבנות מחשב..הייתי שמח אם הייתם רואים אם משהו חסר לי בהצעה או לא מתחבר...בעיקר בנושא הזכרון שהבנתי שיכול להיות קצת בעייתי במעבדי I7 תקציב עד 8000 שח Core i7 920, s1366, 8MB 1 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE EX58-UD5 s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E 1 זכרונות‏ DDR III 1600Mhz - Life Time Warranty 2GB OCZ Platinum Edition 1 3x2GB Corsair XMS3 Triple Channel 1 כרטיסי מסך‏ GIGABYTE 9800GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 1 דיסקים קשיחים‏ Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 1 1.5TB 7200 RPM, 32MB Sata II 1 צורבים‏ LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 1 ציוד רשתות‏ כרטיס רשת 10/100/1000 1 מארזים‏ Thermaltake …

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  18. Started by C991Now,

19" b]מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX ¤965 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-UD3 ¤691 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤805 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤238 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 900 CL4-4-4-12 - F2-7200CL4D-4GBPI-B ¤371 מארז: COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP w/o PSU ¤327 ספק כוח: SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284 קרור למעבד: ZEROTHERM NIRVANA NV120 PREMIUM ¤252 שירותי מעבדה: הזמנה מעל 4000 שח - הרכבה + משלוח חינם ¤0 מחיר סופי: ¤4054 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  19. Started by shaharza,

שלום לכולם. אשמח לקבל מפרט למחשב לסטודנט במחיר של 1500 ש"ח. חריגה של 100-200 ש"ח תתאפשר רק אם ממש יהיה צורך. אין צורך בצורב\CD\DVD (נלקח ממחשב ישן). HD יהיה נחמד אם ניתן להכניס אך במידה ולא ניתן להשתמש בHD ממחשב ישן (SATA). יש צורך בכרטיס מסך טוב מאחר יותקן על המחשב תוכנה מקבילה לאוטקאד (תוכנה די ישנה אז לא צריך משהו מפלצתי אך עדיין לא רצוי משהו OB). לא מתוכנן OC. עדיפות לKSP (אך ורק בגלל קירבה) אך גם מקומות אחרים ייתקבלו בברכה. אין צורך בציוד היקפי. תודה.

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  20. מעבד שאני קונה הוא CORE I7 920 2.66GHZ S1366 8MB TRAY אני רוצה שתמליצו לי על לוח אם טוב. כמה זכרון למחשב כדאי. הר דיסק של 500 GB לא יותר מיזה. יש לי פשוט כונן חיצוני של 2 טרה ביט מקלדת עכבר צורב לא צריך . והכי חשוב המלצה על כרטיס מסך הכי פופלארי לסרטים של 1080P שתומך ברזולציה של 1920*1080 שכמובן מפענח את סרט בצורה הטובה ביותר מה כדאי ללכת על GEFORCE או ati radeon hd איזה חברה כדאי ? אני יודע שנסחפתי עם מעבד אבל זה מחשב שאני רוצה שיחזיק לי לאורך זמן ארוך אז תבינו ..... )) אשמח לקבל מפרטים 8) 8)

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  21. Started by dindon,

שלום,שמי דין. אני כותב מוזיקה אלקטרונית במחשב..משתמש בקיובייס ועד תוכנות כבדות יחסית מלוות בפלאגינים כבדים. כיום אני עובד עם פנטיום 4 וברצוני להשתדרג במחשב חזק ויעיל לצורכי. היעוד של המשחב הוא לא רק למוזיקה אלא גם לעבודה ביתית אני מתלבט אם לכוון למערכת 1366 או 1156 socket... אשמח אם מישהו יעזור לי בבנית המפרט

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  22. Started by curdi1,

(שמתי לפני יומיים בפורום של קולנוע ביתי אבל כנראה לא התאים לשם - אם אפשר למחוק אותו משם) ערב טוב, יש לי מחשב פנטיום 4 כפול ליבה שאני מעוניין להפוך למדיה סנטר - צפייה בסרטים ע"ג LCD 42 אינץ + הקלטה של תכנים ממיר YES רמת הרעש מהמחשב הקיים לא מפריעה לי. מספר שאלות - איזה כרטיס מסך להוסיף עם יציאת HDMI בתקציב המינמאלי שניתן ? איזה כרטיס טלוויזיה כדאי להוסיף שיוכל להקליט תוכניות מהממיר של YES ? - אם יש כרטיס שיכול להתחבר בצורה אוטומטית ללוח השידורים של YES זה הכי טוב- שוב איזה כרטיס בתקציב המינמאלי שניתן. שלט - איזה שלט כדאי למרחק של עד 5 מטר. האם השלט ישלוט על כל יכולות המחשב ? (כולל שליטה בצפייה והקלטה) ? תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  23. Started by uvshowu,

אנא עזרו לי לבחור בין מחשבי DELL למי שמבין באמת זה צריך להיות ברור כשמש latitude 4310 latitude 6410 latitude 6510 ובנוסף מה עדיף מעבד i5 עם 4 ליבות או מעבד i7 עם 2 ליבות? תודה

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  24. שלום, אחותי מחפשת מחשב נייד ללימודים, הדרישות העיקריות שלה הן: גודל "10 - "12 קל משקל סוללה חזקה יישומי אופיס שיוכל להריץ סרטים בקלות (אם אפשר היי-דף מעולה) תקציב 3000 - 3500 ש"ח. תודה !

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר בכמה עשרות שקלים לא יותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? צפייה בסרטי HD, פיתוח (Visual Studio), מעט משחקים וגם קצת Flash ו-Photoshop. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? אני לא מצפה שיריץ לי את המשחקים הכי חדשים בהגדרות הכי גבוהות. אני צריך שיריץ משחקים בהגדרות ממוצעות. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד …

• 1 תגובה
    • 569 צפיות

דיונים חדשים בפורומים