ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
היי חברי המלומדים, אשמח לעזרה ברכישת מחשב נייד לאמא שלי שמתחילה קורס "פריוריטי" (תוכנת חשבונאות) וצריכה מחשב בסיסי ללימודים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000. רצוי ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה, לימודי תוכנת חשבונאות, אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חשוב שתהיה מקלדת מלאה למחשב (לא חיצונית) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס גראפי מיוחד 5. עד כמה חשוב שקט פעול…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צריך עזרה בקניית לפטופ. מטרות המחשב: המחשב נועד להחליף את הדסקטופ, ולשמש אותי כמחשב ראשי. הסיבה שאני מעוניין במחשב נייד, כדי שתהיה לי האופציה של הניידות פעם בכמה זמן. השימוש העיקרי הוא לאינטרנט ויישומי אופיס, אבל אני רגיל לפתוח 25-30 טאבים בכרום, ובנוסף 6-7 קבצי אקסל כבדים, וגם כמה PDF-ים, ועוד כמה יישומים בו זמנית. אין צורך במשחקים או וידאו HD מעבר לסרטוני יוטיוב ודומיהם. רק שיהיה אפשר לעבור במהירות בין החלונות והיישומים, ולפתוח יישומים במהירות. גודל מסך: כנראה 15.6, אבל אולי אפשר גם 14. רזולוציה: לא חשוב דרישות מיוחדות: להוסיף עכבר חיצוני רגיל (לא מספיק מכיר לפטופ, אולי זה סטנדרט) משקל רצוי: לא חשוב זמן סוללה: לא קריטי, אבל כדאי שיהיה משהו כמו 3 שעות יציאות מיוחדות: מעב…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום , אני רוצה למכור את המחשב של אחותי על מנת לעשות סוויץ'.. פרטי המחשב : מעבד E6300 לוח אם GIGABYTE p65p-S3 כרטיס מסך PowerColor HD4850 512MB GDDR3 HDMI HD 320GB Seagate SATA II זכרון ארבע חתיכות של 1GB ddr2 667Mhz של Corsair מארז GIGABYTE Poseidon - קטלני! צורב סטנדרטי ספק בן 3 שבועות : Antec VP-450P 450W
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב הנייד שקניתי מופיע עם סיסמת כניסה למחשב. כאשר הפעלתי את המחשב בהתחלה הוא ביקש ממני ליצור יוזר וסיסמא. אנ מעוניין לבטל את כל הנושא הזה של הסיסמא כדי שלא אצטרך עם כל הדלקה לרשום יוזר וסיסמא. האם ניתן לבטל זאת?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימד) בעיקר אילוסטרייטור, לייטרום, ופוטושופ. בנוסף עבודות משרדיות (בעיקר עבודות סטודנטיאליות). צפייה בסרטים מדי פעם.. * גודל המסך? חשוב לי שלא יהיה קטן מ-15-17 אינץ'. יותר לכיוון 17. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני פחות מכירה, אבל חשוב לי מסך שיהיה נוח לעבוד ולהבחין בצבעים בצורה דומה לדפוס, כך שאני אוכל לעבוד איתו ולהדפיס ולא לראות שוני משמעותי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם num pad ממש חשוב לי. לגבי עכבר מעדיפה עכבר עם משטח מגע (לא מכירה את המונח המקצועי). * משקל רצוי? לא יותר מ-2.5 עד 3 ק"ג. * …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום , אני גר בניו יורק, אני מתלבט אם לקנות Macbook Pro 13 - ב1100 דולר - את הדגם הזול ביותר . אך איני בטוח אם יספיק לי לצרכיי, וגם הוא די יקר . לכן צריך חוות דעת על המק בוק פרו - והאם יש לו אלטרנטיבה זולה יותר ? 1. מה התקציב המקסימאלי? 800 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל , אלא אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב : עריכה גראפית , Photoshop , Netflix - שימוש מרכזי , גלישה וכו, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - גודל מסך - 13 אינץ מספיק לי, אני צריך רזולוציה גבוהה מספיק - ראיתי שלמק בוק יש 13.3- IPS technology; 2560-by-1600 native 3. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - כן, צריך מע…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לאינטרנט נטו, לא משחק, אבל מחפש מחשב טוב שיחזיק מעמד כמה שנים. חשוב שיהיה מהיר, מסך 15.6 חובה, מקלדת עברית נפח אחסון 160-250 זה סבבה אם יותר אז יותר טוב משקל לא חשוב לא הולך להתנייד איתו לכן גם הסוללה לא חשוב יעבוד 2 בהפעלת סרט ללא הטענה זה מספיק. תקציב 2500 ש"ח ניתן לחרוג לדברים טובים תודה אם יש עוד דברים חשובים שפספסתי תגידו נבדוק.. מחפש המלצות לניידים אמינים וטובים לעבודה יחסית פשוטה הוצעו לי מספר ניידים: 1. איךהacer aspire as5736z-4563g32mnkk 2400 ש"ח שווה שמעתי מעבד T4500 ישן ולא כדאי. 2.הוצע לי גם lenovo g550 3. lenovo m42d7iv איך הAMD טוב? מעבד AMD 2 GBRAM 320GB הבנתי גם שיש 560 מה יותר טוב? איזה מעבד יותר חזק core i3 או t440? אם הם לא טו…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי בפסח האחרון מחשב לנובו מדגם C200 3000 עם מעבד 1.66 DC2 ושני כרטיסי 512 RAM 80 HARD DISK G עלה לי 4.4 K כמה שאלות: א. קניתי במחיר סביר? ( אני יודע שזה טפשי לשאול אבל... ) ב. מישהו מכיר בעיות מיוחדות איתו? ( אצלי הוא מתחמם נורא והסוללה נגמרת מהר, בנוסף לכל זה הוא ממש איטי ) אשמח להתייחסויות
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי כותרת המחשב איטי ממה זה נובע ?זיכרון?ניקוי מערכת הפעלה>איך ועם מה? וינדוס 7 מחשב HP PROBOOK4340S I3-3120M תודה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, גיימר לשעבר שרוצה לחזור לאחר הפסקה מאווווד ארוכה... אז ככה, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. חריגה לא גדולה אם באמת יהיה שווה אותה . 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ושימוש כללי (Battlefield V, RDR2 וכל מה שיוצא לאחרונה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, ספק כוח (כרגע יש לי ENERMAX 625WATT מספיק טוב או שכבר ראה ימים יותר טובים?) 5. ע…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? 2100 ש"ח א.האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב אבל לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? תכני HD 4K (צפיה בסרטים) ושימוש ביתי , משרדי. 3.האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4.האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן ,אין צורך במארז וצורב די וי די או בלו רי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם 1 עד 8 ? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? והרכבת מחשב בחנות ? לא ולא אני ארכיב לבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כן tms אם לא מסתדר בtms אז חנויות באזור הרצליה חיפה והקריות 9. מתי מתוכננת קנית המחשב ? בשבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? מבקש שהספק יהיה בצבע שחור…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שוב פונה אליכם, הפעם מתכוון להזמין את המחשב כמה שיותר מוקדם מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית אבל שיהיה רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, לייטרום באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע גודל המסך הוא 22 אינץ אבל רוצה להשאיר אופציה לשדרוג -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, קניתי מאיביי לפני מס' חודשים מחשב נייד מסוג Lenovo Thinkpad Yoga, הוא הגיע עם שנה אחריות של Lenovo, התקשרתי ל Lenovo ישראל כדי לוודא שהאחריות שלי תקפה גם בארץ ואכן היא תקפה, השאלה לי היא לפני שאני שם 260$ על הרחבת אחריות דרך האתר של Lenovo העולמית האם זה גם יתפוס בארץ? (אין אפשרות לבצע הרחבת אחריות דרך Lenovo ישראל), כשניסיתי לשלם דרך Paypal על הרחבת האחריות קיבלתי סירוב והבנתי שזה בגלל שאני לא מארה"ב, לא חסר דרכים לעקוף זאת אבל השאלה היא האם האחריות המורחבת תהיה תקפה בארץ ? האם למישהו נסיון בנושא ? תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן ההורים החליטו לעשות סבב שדרוגים פה בבית ואני צריך מפרט כמעט מלא לפי הדרישות: - אין צורך בהארדיסק - מארז שקט שנראה טוב (למרות שזה עניין של טעם הכוונה לא סתם קופסא... פשוט אין לי רעיון למשהו ספציפי) - צריך עכבר, מקלדת ורמקולים - לא צריך משהו מאוד יקר, הם הולכים לאחותי לסימס ואינטרנט, אין צורך במסך - כרטיס רשת אלחוטי כל השאר כרגיל - צורב DVD (אפשר גם סתם כונן אבל עם המחירים היום אני לא יודע כמה זה רלוונטי), ספק שיחזיק את העסק, כרטיס מסך, זכרונות, לוח ומעבד וקירור לרכיבים מהנ"ל אם יש צורך בכזה... החלקים המודגשים הם אלו שספציפית ישמשו למשחקים ולעבודה היותר כבדה ולכן הם אלו בעדיפות גבוהה יותר מהשאר התקציב הוא 3500 - 4000, ה-4000 כבר ממש בלחץ אז אי אפשר לחרוג ועדיף גם מתחת.…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
[TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪984[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 מחיר: ₪44[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%]Gigabyte GA-H61M-D2-B3 כמות: 1 מחיר: ₪221[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מארז:[/TD] [TD=width: 80%]בקניית מחשב חדש בלבד IPPON A1314 + SEASONIC SS-400ET כמות: 1 מחיר: ₪335[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]זיכרון:[/TD] [TD=width: 80%]Infinity 2GB DDR3 1333 כמות: 4 מחיר: ₪93[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]כרטיס מסך:[/TD] [TD=width…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך המפרט הזה? דגם מחשב: GMR BEGINNER מעבדי אינטל: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11722 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Mugen 3 CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13388 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P67A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13401 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10227 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9832 כרטיסי מסך: Sapphire HD 6770 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E http://www.ksp.…
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אחרי שקראתי הרבה מאוד ביקורות מעולות על המחשב הזה החלטתי היום לקנות אותו המקלדת שלו נוחה מאוד והרמקולים מאוד חלשים (בפלאפון יש לי רמקול יותר חזק) הבעיה שהכי מציקה זה הWIFI לפי כל הסרטים ביוטיוב הוא אמור לקלוט WIFI ממרחק של 100 מטר! בגלל שזה WIFI 802.11N שזה הכי חזק שיש היום ובתכלס זה קולט לי על עוצמה נמוכה מאוד ממרחק של 15-20 מטר מהראוטר, והמחשב הישן שלי מלפני 3 שנים קולט לי מאותו מרחק בדיוק על עוצמה הכי גבוהה שיש. מוזר לא??
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ככל הניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מודל 3D, יצירת מוזיקה וקצת גיימינג מינורי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). C4D ,FL Studio, Ae - מעצב מתחיל לשימוש תדיר ~ מזדמן בלבד (תחביב לילד, לא יקרה לו כלום אם זמני טעינה ורינדור יתארכו להם מעט). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מצפה ממנו לULTRA FHD אפילו בBF4. אבל בהחלט לא …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי מחשב נייד דגםHP Pavilion dv6-3070ej ואני מתקין את הדרייברים לבלוטוס והוא רושם לי להפעיל קודם את הבלוטוס חיפשתי בכל המחשב גם במקשים גם מסביב למחשב איזה לחצן של הבלוטוס ואין לא מוצא .גם בפקודות של ה FN תודה לעוזרים נ.ב ליד השעון יש לי את הסמל אני נכנסתי להגדרות סימנתי את כל מה שצריך ב וי ואין הוא לא מוצא התקנים ומחשבים אחרים לא מוצאים אותו
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? המחשב מיועד למורה שצריכה בעיקר מצגות PP וקצת WORD , קצת אינטרנט. גודל המסך? 15.6 רצוי מט ולא מבריק * רזולוציית המסך.?1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקליטה ? אין * משקל רצוי? עד 2 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף , לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 100g לפחות , מעדיף SSD אם נכנס בתקציב (בגלל המהירות) * כונן אופטי? כן , עדיף עם צורב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף DELL או ASUS תודה רבה לכל העוזרים
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברים, אני לא יודע עד כמה התקציב שלי מספיק אבל אני חושב שהוא מספיק גבוה, אם יש צורך להוסיף באמת אז תוסיפו בכיף! אניי רוצה מחשב לגיימינג חזק מאוד שיכלול 2 כרטיסי מסך בשיטת SLI, מעבד חזק וזכרון 4 גיגה (יספיק לבנתיים) אם אפשרות לשדרג עוד בעתיד. כונן קשיח אני חושב שטרה יספיק פה, רמקולים שיהיו איכותיים אבל שלא יתפסו מלא מקום על השולחן אלא סטנדרט, מסך שיהיה 24 אינץ (התרגלתי למסכים גדולים מה- IMAC), מקלדת ועכבר שיהיו אלחוטיים או בלוטות אבל שיתאימו לגיימינג. אם שכחתי משהו תגידו תודה מראש
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה, אני כבר 5-6 שנים עם אותו מחשב, כשקיבלתי אותו לא יכולתי להריץ שום משחקים בגלל שהיה לי כרטיס מסך נוראי,אחרי כמה זמן קניתי כרטיס מסך טוב והכל היה סבבה, זה היה לפני 5 שנים, לאחרונה גיליתי שהמעבד שלי ובעיקר הזיכרון (כרטיס RAM) נוראיים והבנתי למה עדיין הרבה משחקים לא יכולתי להריץ ומשחקים אהובים עליי כמו SKYRIM ו-DISHONORED רצו עם קצת בעיות של פריים רייטס (FPS). אז אני רוצה לקנות זיכרון ומעבד חדשים ואני לא ממש מבין בכל המה טוב ומה לא ומה מתחבר לי ללוח אם. אז בעצם אני מבקש אם מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על זיכרון ומעבדים חדשים שיתאימו לי ללוח אם והנה חלק מהנתונים של המחשב שלי: זיכרון- 2 GB מעבד- pentium ® dual-core CPU E5200 @ 2.50GHz 2.52GHz לוח אם- את הלוח אם עשיתי לפי…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אח"צ טובים, קיבלתי אתמול את המחשב הנייד עם הארד דיסק של 250 ג'יגה. זה הגיע עם מחיצה אחת של 223 ג'יגה ושניה של 9 - מחיצת גיבוי. השאלה שלי היא אם אפשר איכשהו לחלק את המחיצה הגדולה לכמה מחיצות? איך עושים את זה? אגב, יש הבדל מעשי שמשפיע על ביצועי המחשב כתלות בכמות המחיצות? שמעתי משהו לגבי פוטושופ שיש לו צורך או עדיפות לעבוד על מחיצה שונה מזאת שעליה מותקנת מערכת ההפעלה. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 9700KF 3.6Ghz 12MB Cache s1151v2 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור נוזלי Corsair Hydro H55 Quiet CPU Cooler 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus ROG STRIX B365-F GAMING LGA1151v2, Intel B365, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte RTX 2080 SUPER GAMING OC 8GB GDDR6 HDMI 3xDP USB Type-C 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 2TB 256MB Sata III WD20EZAZ 1 כונני SSD: כונן קשיח Western Digital Black WDS250G2X0C 250GB M.2 2280 NVMe S…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, מחפשת נייד קל וחזק לעבודת פיתוח. * מטרות המחשב- פיתוח אלגורתמיקה בראייה ממוחשבת ב-matlab. * גודל המסך- סביבות 13’ * משקל רצוי- חשוב שיהיה קל, מתחת ל-1.5kg. * האם נדרש זמן סוללה ארוך-5 שעות ומעלה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-SSD , לפחות 256GB * כונן אופטי- ללא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם – העדפה למסך מגע ולאחריות של 3 שנים. חשבתי על: Lenovo ideapad yoga 13’ i7(3537U) , 8GB RAM או Lenovo ideapa yoga PRO i5 (4200U) , 8GB RAM תודה
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-