ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,386 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, והורדה צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p שתי מסכים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה ביישומי אופיס למיניהם ולגלישה באינטרנט. התקציב, כאמור, 3000 ש"ח עם אפשרות לחריגה של כמה מאות מעלה. עדיפות לפרמטרים: מותג רציני וידוע, מסך גדול, סוללה איכותית. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
מעבד Intel® Core™ i3-350M Processor 2.26GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video ATI Mobility Radeon™ HD 5470 זכרון 4096MB DDR3 דיסק קשיח 500GB SATA 5400RPM למידע בנושא קיבולת ונפחים לחץ כאן מערכת הפעלה (Windows 7 Home Premium (64bit עברית או אנגלית תקשורת כרטיס רשת אלחוטי (IEEE 802.11b/g/n (draft כרטיס רשת LAN Bluetooth כונן אופטי צורב Lightscribe DVD Writer
-
- 1 תגובה
- 763 צפיות
-
-
Phenom Tripple-Core 8650 (Socket AM2+) לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE MA790X-UD4P AM2+, AM3, 790X, DDR2 1066, 2xPCI-E זכרונות DDR II 1066Mhz 2x2GB Kingston HyperX CL5 דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך Sapphire HD 4770 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים CoolerMaster Centurion 590 Black Case (No PSU) ספקי כוח Enermax Tomahawk 450W Active PFC 12cm מחיר 3310 שקל הצרכים שלי זה להפעיל משחקים כמו gta IV שיעבדו טוב ובלי תקיעות!ואני רוצה שהמחשב גם כן יעבוד מהר ובלי תקיעות1
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
אז ככה עוד יומיים אני טס לארצות הברית ואני מתכוון להתחדש במחשב נייד. אין לי מושג בתחום הזה מה שכן התקציב עומד על כ800$ ניתן לחרוג מעט מטרות עיקריות : משחקים ואופיס ניידות לא כל כך חשובה מסך גדול 15+ כמו כן עניין חשוב מאוד עניין האחריות מה מו מי. תודה מראש , עומר.
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
חברה אם אני לוקח זכרונות שהFSB שלהם הוא 1066 MHZ והfsp של המעבד הוא 1333 mhz או שצריך להתאים יותר..?
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
ובכן, המחשב שלי תומך עד 4 ג'יגה והחלטתי ש... למה לא, בעצם. אבל 2X2 של 667 עולה הון לא קטן, וגם יש מחסור בארץ. תהיתי האם עדיף לי ללכת על 2X2 של 533 או שההבדל משמעותי וכדאי להמתין. אז בעצם ההתלבטות היא: 2X2 של 533 או 1X2 של 667 (כמובן שבהתחשב בתקציב, אם ההבדל בביצועים הוא קטן) בנוסף... זיכרון איכותי יכול לקבל המהרה קלה, ולכן אני מניח שגם אם אני רוכש 533, הוא יהיה מסוגל להגיע ל-577, למשל. השאלה היא האם ניתן לשנות את ההגדרות של הזיכרון כדי שהמחשב "יחשוב" שהוא זיכרון יותר מהיר... וכך לעשות לו OC קטן. מדובר ב-T4215 של פוג'יטסו, אגב. דעות? המלצות? תשובות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
תקציב? 5500 ש"ח גמיש מאוד. מטרות המחשב? משחקים * גודל המסך? 15 או 17. לא משנה לי. ושיהיה מסך איכותי שיראה תמונה טובה למשחקים. * משקל רצוי? לא משנה. * זמן סוללה? לא משנה. שיהיה סביר רוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה HDMI שאוכל לחבר לטלויזיה לראות ממנו סרטים * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? משהו ברמה הנורמלית. שיהיה SSD * כונן אופטי? עדיף שיהיה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש. אולי ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: המשחק מיועד למשחקים. אז דגש על ביצועים. מסך. וקירור. שאלות נוספות: 1. יש את המחשב הזה בKSP אילת יעלה שם 4300 במקום 5100 במרכז! אני יורד לאילת…
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
אשמח לעזרה ברכישת מחשב נייד חדש. השימוש הוא ללימודים/ סרטים וכד'. התקציב בסביבות 3000-4000 ש"ח. חשוב שהמחשב יהיה יחסית קל (כיום אני סוחב מחשב של 2.7 ק"ג), שהמסך יהיה איכותי ולפחות 14 אינץ, שיהיה מהיר, אמין, ובעל מקום אחסון מספק. אני מתלבט בין 3 מחשבים הבאים: (שמתי בלינק את המפרטים שלהם) Lenovo IdeaPad 720S-14 81BD002FIV HP 14-bf102nj 2PP15EA Lenovo IdeaPad 720S-14 81BD002EIV אשמח שתסבירו לי מה ההבדלים בין המחשבים, ומה נחשב יותר טוב. בין ה Lenovo-ים ל HP יש הבדל של 600 ש"ח, כך שה-HP זול יותר, ורציתי לדעת האם זה משמעותי. בנוסף, האם ידוע לכם איזה מחשב אמין יותר? אם יש לכם רעיון למחשב אחר בטווח המחירים שאתם חושבים שטוב יותר ממה שהצעתי, אשמח שתציעו. …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב כולל מסך 22'' עד סכום של 4000 שח בעיקר לשימוש של לראות סרטים באיכות טובה, משחקים (pes , nfs), גלישה באינטרנט ולשמוע מוסיקה. אם אפשר מפרט מלא תודה
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
-
-
שלום רב ברצוני לרכוש מחשב נייח עם מארז שוכב לסלון לשימוש ביתי , כאשר המחשב מחובר ישירות לטלוויזיה לביצוע הורדות למחשב וצפייה. מה התקציב המקסימאלי- עד 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך- מעדיף לחסוך. מה שימושי המחשב –בעיקר להורדות ושימוש ביתית בסיסי ללא שימוש במשחקים או תוכנות מיוחדות. רצוי שהמחשב יהיה שקט עד כמה שניתן. ללא מערכת הפעלה ואופיס. ברצוני שבמחשב היה חיבור ל- HDMI , בעל 2 כוננים קשיחים עבור כונן C שיהיה SSD (128GB)וכונן D בעל קיבולת של 1T. עדיף זיכרון של 6G ומעלה (אשמח לדעת מה הבדל בעלות בין 4 ל-6 GB) במידה וניתן לשדרג את החומרה במחשב בעתיד אז עדיף תודה רבה אורן
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
מה חשוב במחשב? חיי סוללה סבירים שיחזיק לי לתקופה ארוכה ככל האפשר שיוכל להריץ משחקים כמו PES13 על איכות הכי גבוהה וPES14 על איכות בינונית בלי בעיה. שיהיה נוח לגלישה וכתיבה שיציג סרטים בצורה טובה(בקיצור מסך איכותי..) קודם כל שאלה חשובה, מה ההבדל בין 2 המחשבים הללו חוץ משם הדגם והמחיר?!??!?! NP350V5C-S0AIL http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12691 NP350V5C-S0BIL http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12340 רשימת המחשבים(מסודרים לפי המחירים): Toshiba L855-10R מעבד 2540, כ.מסך 7670M מחיר: 2928 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12246 LENOVO G580 218999IV מעבד 3230M, כ.מסך GT630M מחיר: 3251 http://www.nayadnayad.co.il/Product.as…
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
אשמח להצעות. בין השאר חשבתי על LG E500-G201 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6410&perur=2&t=1&c=322 TOSHIBA satellite A300-1EC http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6578&perur=2&t=1&c=339 Dell Inspiron 1525 Professional Elegant Versatile 2.0Ghz http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6419&perur=2&t=1&c=441 אולי גם המבצע של אופיס דיפו (3500 ש"ח) על Esprimo V5535 וFujitsu (או משהו כזה) http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=3190723&refid=16 הצעות נוספות ? שאלות ספציפיות: 1. איך המחשבים של fujitsui ? 2. לא שמעתי אף פעם על כרטיס מסך SiS Mirage 3+ Graphics מוכר? איך הוא לעומת ה- Intel X3100? תודה מראש על היעוץ והעזרה, טל
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
מחשב לא בשבילי, לחבר בתחום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות שירטוט, פוטושופ, רינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מע' הפעלה וינדוס 7 + הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מרכז 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא, כרגיל. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחש…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם לוח אם ומעבד חדשים למחשב שלי (מפרט בצד) ישפרו הרצה של משחקים חדשים בצורה כזו שזה יהיה שווה את ההשקעה? אם כן, אני מעדיף לא לעבור את איזור ה-1000 שקל ומעדיף לוח של אסוס ומעבד פנטיום
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
אהלן מעוניין בהמלצה למחשב נייד לשימושים מאוד בסיסיים : אינטרנט, אופיס, יוטיוב, וכו'. כתבתי עד 2000 ש"ח אבל אם יש בפחות לשימושים האלה - זה עדיף. נא לשים לב שאני מבקש שיכלול מע' הפעלה, ואחריות 3 שנים (עדיף עם איסוף מבית הלקוח) תודה רבה ! * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? לא קריטי. כמובן עדיף לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שעתיים פלוס * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חשוב * Bluetooth? עדיף. לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 200GB * כונן אופטי? עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלא…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם... קניתי לא מזמן את הנייד הנ"ל...האם מישהו יודע אם קיימת לדגם זה תחנת עגינה ואם כן היכן אפשר לרכוש ? תודה מראש ויום טוב.
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
המשחקים הם בעיקר פיפא ופוטבול מנגר והלימודים צריך להתקין תוכנה מיוחדת קצת חזקה עשיתי מחקרים טיפה וראיתי 2 מחשבים זהים במפרט רק שיש משהו בולט לכל אחד אשמח שתעזרו לי מה עדיף יותר מביניהם מחשב hp עם מהירות מעבד 1800 מגה הרץ וכרטיס מסך Intel HD Graphics 620 או מחשב dell עם מהירות מעבד 1300 מגה הרץ וכרטיס מסך Nvidia GetForce MX230 לכל אחד יתרון וחיסרון אבל אשמח לדעת איפה החיסרון הוא פחות משמעותי
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
הנייד לא בשביל סטודנט או עבודה , בשביל חבר שרוצה שיהיה לו מחשב גם בצבא אם אפשרות לקצת משחקים (לא כבדים מידי) גודל מסך הוא רוצה 15.4 , משקל לא קריטי בכלל , זמן סוללה רצוי כמו תמיד שיהיה כמה שיותר אבל הוא לא יהיה רחוק משקע חשמל רוב הזמן ,הארדיסק של לפחות 250 ,צורב DVD חשוב אבל אני מאמין שזה כבר סטנדרט היום אין העדפה לאיזה חברה מסוימת רק לקבל את המחשב הכי משתלם לפי הדרישות , אחריות לא חובה שיהיה בין לאומי אבל 3 שנים זה נראה לי די חשוב תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 914 צפיות
-
-
שלום חברים, אני זקוק לעזרתכם בהרכבת מפרט ב-4000 ש"ח לחבר שישמש בעיקר לעריכות סאונד מתקדמות. חברי היקר טוען שהוא רוצה את ה-Q9550 ומתלבט אם כדאי לו ללכת על core i5 במקום. אנא עזרו.... הערה: כרטיס מסך יקר וחזק אינו נחוץ ,ניתן להסתפק באחד פשוט יותר. תודה, ענאן
-
- 1 תגובה
- 591 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על השרת הבא: Dual Xeon Quad Core server no:IBM BLADE 4G chipkill 150G HDD SAS המחיר לקנייה 12,000. האם שווה?
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייח לגיימינג עם תקציב של 8000 ש"ח. השימוש שלו יהיה למשחקים כמו red dead redemption ו - elden ring. אני מתכנן לקנות את המחשב בשבועות הקרובים. יש לי מפרט ורציתי לדעת עד כמה הוא יתאים ואם יש דברים שאין בהם צורך. Processor - Intel Core i5 13600K 3.5GHz 24MB Cache s1700 - Tray CPU Cooler - Arctic Freezer 135 CPU Cooler Motherboard - ASUS ROG Strix 8660-F Gaming WIFI LGA1700 Intel 8660 DDR5 Memory - Kingston FURY BEAST RGB 2x8GB DDR5 4800MHZ CL38 VGA Card - ASUS TUF Gaming RTX 3060 Ti…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
המפרט בלינק הנ"ל: .. tms.co.il/preview/spec/wfda4ctv לוח האם לא מתאים לי, היות ואני רוצה בעתיד להוסיף כרטיס נוסף SLI. האם מישהו יכול להמליץ על לוח אם אחר התומך בזה (שהמחיר שלו לא יהיה גבוה מאוד מהמחיר הנוכחי של לוח האם) תודה
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
-
צריך מפרט טוב. לא יותר מיזה, התקציב 3500 שח, אני לא רוצה לחרוג יותר מידי אלה אם כן החומרה שווה את זה ממש. למשחקים. אני כעיקרון חסיד של רדון, אבל תפתיעו אותי אם יש לכם משהו טוב אחר. ואם אפשר אני מתלבט בין 4 ליבות לבין 3...אני אשמח להסבר בקשר למעבד שבחרתם והסיבה שהוא עדיף מהשני. תפציצו.
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-