ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז לנצל, כמובן שאם אין צורך מעדיף לשלם פחות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Shadow of Mordor, Borderlands, etc. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" ברזולוצית 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (HIGH-Ultra) 3.…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים שלא יתקע עם סרטי HD גודל המסך?15.6 ולא פחות בבקשה * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת במידה וזה אפשרי. * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך כמה שאפשר במסגרת התקציב (עדיפות לחמש ומעלה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות לשלוש שנים. במידה ואין אפשרות בתקציב אז עם אפשרות שדרוג עתידית. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין הערו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של פוג'יסטו (לא חדש), אני רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש וינדוס. שאני נכנס להתקנה של הוינדוס בעזרת הBOOT הוא רושם שלא נמצא דיסק קשיח. לפי מה שהבנתי צריך לעשות עדכון RAID (בתהליך ההתקנה F6?) אבל אין לי מושג איזה דיסק קשיח יש לי וגם זה אמור להתבצע בעזרת דיסקט ואין לי כונן כזה במחשב. מה צריך לעשות ? אולי אני בכלל טועה בדרך בה חשבתי ? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב יד שנייה וישנן כמה הצעות.. אני אשמח אם מישהו שמבין טוב יוכל לשלוח לי הודעה פרטית או תגובה פה ואני אשלח לו בפרטי את המפרט והמחיר להמלצות, יום טוב!
-
- 0 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט שיהיה טוב לתכנות, צריך שהוא יהיה: מסך 13.3 או 14 אינץ' מעבד I5 רצוי זכרונות 4GB לפחות רצוי כונן במידה ויש תוכלו להעביר לי הצעה למחשב כזה? תודה ארד
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
מי שהוא יכול להביא לי מחיר? -מארז+ספק כוח ו.. 2 מאווררים -כרטיס מסך Geforce 5500 fx -2 צ'יפים של זכרון 512 400 הרץ (Dual) -לוח אם Avit AG8 -מעבד AMD64 sokete 939 3000 זה דחוף בבקשה תודה מראש!
-
- 13 תגובות
- 967 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים. יתכן שימוש פעם ב בתוכנת פוטושופ, אך לא על בסיס קבוע בכלל. עד היום השתמשתי בווסטרו 3300 של דל, ומה שהפריע לי בעיקר היה הסוללה החלשה והמשקל הכבד. המחשב הנוכחי הולך לשמש אותי באופן יום יומי וללכת איתי ללימודים. * גודל המסך? 12-14, בעדיפות ל13.3. מסך מאט. * משקל רצוי?קל ככל שאפשר, עד 1.7 ק"ג ובעדיפות גדולה ליותר קל, אך לא על חשבון חיי סוללה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זה הפרמטר החשוב ביותר. 6-8 שעות עבודה ויותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אך לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. בנוסף, אשמח לאחריות כמה שיותר רחבה על המחשב. מחשב שנראה יפה (אולטרהבוק ודומיו) יתקבל בשמחה ובששון
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חברים אני צריך המלצות למפרט בסיסי עד 1500 שח בלי מסך מיועד רק לעבודה משרדית לא כבדה. דרוש: לוח אם pci-e כונן קשיח מעבד ספק וזיכרון
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אהלן אנשים. אני מעוניין להתחדש קצת בחומרה שיש לי ואני זקוק להמלצה ל-לוח אם. מעבד+ קירור , זיכרונות ,וספק. בלבד!! בתקציב של עד 5000 ש"ח כרטיס מסך יש לי XFX 9800GX2 מארז יש וכוננים קשיחים יש! ופלופי. המחשב מיועד לתוכנות סאונד ועיצוב גראפי כבדות מאוד. ובטח אנסה OC לראשונה . ומשחקים. אני בהתחלה חשבתי על ה- XFX 790I ULTRA + Q9550 או ASUS STRIKER EXTREME 2 אבל לאחר בירור קצר מסתבר שאת שני הלוחות הפסיקו לייבא לארץ , למה? אין לי מושג ! לפי מה שהבנתי אילו הלוחות הטובים ביותר ל-LGA 775 ולכן כרגע אני דיי בדילמה על סוג המערכת 775 או 1366 אשמח לקבל המלצה לחומרה שאני צריך בתקציב של עד 5000 ש"ח תודה.
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום לכולם.. הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש לדור הנוכחי ואני צריך את העזרה שלכם המחשב מיועד לגיימינג אין צורך בציוד היקפי בכלל 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב !!. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 700 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב אינו מיועד לשום תוכנה ספציפית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג . …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, לאחר שרכשתי מחשב HTPC חדש (בהזדמנות זו, תודה לכל אלה שעזרו לי בבחירת רכיבי החומרה) שמיועד לסלון, מתברר שהמחשב הישן שלי מתחיל לקרטע ולכן אני שוקל לרכוש מחשב חדש ליישומים ביתיים פשוטים כמו גלישה באינטרנט, מולטימדיה, כתיבת מסמכים וכדומה. דרוש לי גם ציוד היקפי-רמקולים, עכבר ומקלדת, ללא מסך. שקט ואסטטיקה לא חשובים לי הפעם, כי זה מחשב שמיועד לחדר שלי. בקטלוגים של "באג" צדו את עיני מחשבי HP Pavilion. הייתי מבקש לדעת מה חושבים המומחים על מחשבי מותג כאלה? האם יש להם חסרונות/מגרעות כלשהם, שחשוב לי לדעת לפני שאני קונה? הכוונה שלי, האם יהיה ניתן לשדרגם בעתיד? האם ניתן לבצע בהם שינויים כגון הוספת דיסק קשיח מהמחשב הישן? האם מחשב כזה יוכל לקבל בלי בעיות כל מני תוספות PLUG IN? ו…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כל אני אפתח ואגיד שאני לא משחק מעבר לWOW, שהדרישות שלו נמוכות, אבל אני כן ארצה להריץ D3 למרות שאני ידוע שהדרישות שלו עדיין לא פורסמו... ככה שאני צריך מחשב רב תכליתי למטרות משחקים בעיקר. מפרט נוכחי Mainboard : MSI 945P/G Neo-F (MS-7176) Chipset : Intel i945P Processor : Intel Pentium D @ 2666 MHz Physical Memory : 1024 MB (1 x 1024 DDR2-SDRAM ) Video Card : RADEON X800 Series Hard Disk : WDC (250 GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 Monitor Type : ProView Technology - 17 inches Network Card : RTL8169/8110 Gigabit Ethernet Adapter האם יש טעם לשדרג את המחשב, או שעדיף להחליף הכל? אני יכול להוציא בסביבות ה400 דולר בניו אג, הכוונה שלי כרגע היא להביא את הפריטים ה…
-
- 6 תגובות
- 962 צפיות
-
-
מחיר: 2500~3000 מטרות המחשב? עבודות משרדיות גודל המסך? 15.6+ כונן CD/DVD? צורב? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשרי האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי חנות מועדפת:KSP/IVORY/משהו שנמצא באזור חיפה הערות: שיהיה מחשב אמין וחברה אמינה. ראיתי הרבה מחשבים בטווח מחירים הזה אבל אני לא בטוח מי עדיף, יש הרבה מחשבים ושינויים קלים אבל יש גם שינויים שמוסיפים במחיר מצד שני יש כאלה שמוסיפים במקום אחד ומחסירים במקום אחר,יש כאלה עם מעבד חזק יותר, אני לא מבין גדול כל כך בניידים ולא מבין מה כדאי יותר, מעבד יותר טוב או שאר המפרט..
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
קנית נייד חדש עם ווינדוס 7. ברצוני להתקין בו XP ולהשתמש בכל מערכת הפעלה בנפרד לפי בחירתי. אני רוצה להשתמש ב-XP לצורך עבודה עם תוכנות עריכת סאונד. יצרתי פרטישן חדש לXP, התחלתי את ההתקנה מהדיסק ומיד כשההתקנה סיימה לטעון קיבלתי קראש והיה מסך דוס כחול עם הודעת a Serious error has occured או משהו כזה עם פירוט על לבדוק חומרה או תוכנות שהתקנתי לאחרונה ועוד דברים, לא זוכר כ"כ בקיצור... ניסיתי לחפש מידע באינטרנט והסתבכתי קצת, נדמה לי שהמסקנה שהעלו אנשים אחרים בפורומים שמצאתי דרך גוגל שזה לא כל כך אפשרי כשמדובר במחשב שמותקן בו 7 מלכתחילה. אולי מישהו פה יודע אם דבר כזה הוא אפשרי ואת הפרצדורה הנדרשת? * Acer Aspire 5738ZG ** שאלה קטנה בעניין לא קשור: האם לא אמורים לקבל את הדיסק של…
-
- 13 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 4.6K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD , Crysis, Battlefiled 3 , Medal of honor וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 INCH לא יודע כמה הרזולציה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 8 תגובות
- 900 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: FAR CRY 4, ACU, THE CREW, GTA. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
היי אנשים, הרכבתי שני מפרטים והייתי שמח לחוות דעת עליהם ביחס לדרישות למטה. מעבד ולוח אם כבר יש ולכן התקציב (2500 ש"ח) מתייחס רק לשאר החלקים. המעבד: i5-2500K הלוח אם: Intel DZ68DB בקשר לשאר המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך אם עדיין יתאים לדרישות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, HD Streaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, The Witche…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דרוש מפרט כולל מסך, ללא ציוד היקפי. ראוי לציין כי אני משתמש במסך EIZO S1910 ואיני רוצה לרדת ברמת האיכות שלו, אך אנימ עוניין במסך 24 אינץ איכותי, הבנתי שלפיליפס יש פתרון כזה... אשמח לדעת עד כמה נחות הוא מה EIZO... או איזה עוד פתרונות יש... התקציב הוא 9K OC קל מתוכנן- שיהיה קירור איכותי, ומארז איכותי, חשבתי על משהו כמו CM690 וכמובן שהיייתי רוצה מפרט מבוסס נהלים במסגרת תקציב זה. תודה מראש חשוב לציין: איני מעוניין בכ.מסך קווארדו ! ממש לא! אני רוצה כ.מסך של NIVIDA ולא ATI (מסיבת התאימות לתוכנות תלת מימד) אשמח לכרטיס מסך הכי טוב שיש לNVIDIA ביחס תועלת ביצועים למחיר.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד עבור לימודיה ואשמח להמלצותיכם. התקציב יחסית נמוך, אך לדעתי עבור המטרה הוא מספיק: עד 2000ש"ח (אפשר לחרוג עד 2300 במידה ומדובר בשדרוג משמעותי). מטרות מחשב: לימודים - כלומר צריך להיות קל ונוח לנשיאה ממקום למקום ועם סוללה חזקה (למקרה ונמצאים בשיעור ללא שקע חשמלי). שנית, ישמש כמרכז מדיה בבית (כלומר, יחובר לטלוויזיה עבור צפייה בסרטים - משמע צריך חיבור HDMI) גודל המסך: לא קריטי, אך שלא יהיה גדול מדי. עיקר השימוש הוא בכיתה והנוחות היא החשובה. רזולוציית המסך: מניח שלפחות 720p? דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad יהיה תוספת נחמדה, אך לא דיל ברייקר. משקל רצוי? כמה שיותר קל - יותר טוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (עיקר השימוש הוא באוניברסיטה ולא תמיד יש…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 3 600 זכרון- 128 sdram כ.מסך-voodoo 3 300 +t.v לוח אם- VT82C693 של giga-byte http://www.via.com.tw/en/apollo/PRO_PLUS.jsp הארד דיסק-20 giga 7200 של WS (לא יודע אם זה רלוונטי אבל שיהיה) אני רוצה מהירות כי הוא מאוד מאוד איטי לכן אני רוצה לשדרג אבל אני לא יודע בדיוק למה!! אני יודע שאני צריך עוד זיכרון השאלה כמה יעשה שיפור? והאם להישאר עם ה-sdram או שאני יכול להסב אותו ל-ddram? כ.מסך אני חייב להחליף ושוב השאלה איזה מומלץ בהתאם למפרט שלי (לוח-אם,מעבד וכו') האם הזכרון שבא עם הכרטיס משמעותי עד כדי כך? 64 יספיק? הארד דיסק אני צריך להוסיף כמה גיגה השאלה אם כדאי להוסיף או להחליף? מה ההבדל בין שני H.D קטנים לאחד גדול? יש הבדל בביצועים? יצויין כי אני רוצה לשדרג ול…
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום רב. מעונינת לרכוש מחשב Lenovo Y450 כל המחשבים שמצאתי מדגם זה בעלי מקלדת בצבע לבן האם מישהו יודע אם הדגם הנ'ל קיים עם מקלדת בצבע כהה? היכן אוכל לברר? האם יש יתרון למלקלדת בהירה? לי באופן אישי נראה שזה מאוד מעייף את העיניים. סידרה זו אינה נתמכת עי IBM כי זה IDEAPAD. (אגב, השארתי כבר שתי הודעות בלנובו לשוחח עם נציג שירות ועדיין לא חזרו אלי...אני תוהה לגבי השירות)
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
חלק מהמפרט כבר סגור שזה הרכיבים האלו : CHASSIS ZALMAN Fatal1ty FC-ZE1 ASUS P5B DELUXE WIFI-AP CORE 2 DUO E6700 1066FSB 2X2MB L2CACHE Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS אני צריך עזרה ברכיבים האלו + חוות דעת על ספקים של זלמן אם הם טובים או שיש טובים יותר ? GRAPHICS CARD (GEFORCE ONLY UP TO 700NIS), MEMORY (2GB), POWER SUPPLY, CPU COLLING בתודה מראש...
-
- 6 תגובות
- 641 צפיות
-
-
1. אין לי צורך באף פריט של ציוד היקפי. 2. התקציב הוא עד 4000 ש"ח. 3. דברים ספציפיים - כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים על לוח-האם יספיקו. 4. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 5. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? הקירור והעיצוב לא חשובים, אך חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט (הוא הולך להתאחסן בחדר שינה). 6. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן (ויסטה באנגלית, אין לי מושג כמה זה רלוונטי אלי אם הגרסה היא 32/64 ביט), כן וכן. 7. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?צריך הרבה מקום אחסון, כי המחשב ישמש לעריכת סרטי וידאו משפחתיים וייתכן שגם כאלבום אלקטרוני לתמ…
-
- 1 תגובה
- 471 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב ביתי פשוט בסביבות ה 1500 עד 2000 ש"ח עבור אינטרנט הורדות צפיה בסרטים הכולל יציאה HD לTV רצוי עם לוח של Asus
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
ASUS N73SV http://www.fre.co.il/pl_product~123131~39~89.htm ASUS N75SF http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=141611&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89 ל-N75 כרטיס מסך GEFORCE 555M ל-N73 כרטיס מסך GEFORCE 540M על פניו ה-N75 עדיף מפני שהמחיר שלהם דומה ולו יש כרטיס מסך טוב יותר, האם יש הבדל באיכויות הבנייה או דברים אחרים שאומרים אחרת? תודה
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
-