ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל המייעצים, אני סטודנטית מתחילה בלימודי חינוך. לצערי אני לא מסתדרת בלי מחשב נייד בשיעורים (והמחשב השולחני בבית ישן שנת ישרים). הייתי רוצה להתארגן על מחשב בהקדם האפשרי, ככה שכל עצה תתקבל בשמחה. התקציב שלי הוא 3,600 עם גמישות של 400 ש''ח (וגם זה הרבה בשבילי). זה בגדול הדרישות שלי: [TABLE] [TR] [TD]תקציב:[/TD] [TD]עד 4,000 [/TD] [/TR] [TR] [TD]מטרות המחשב:[/TD] [TD]עבודה משרדית (WORD ואינטרנט – לשוניות מרובות), צפיה בסרטים, Photoshop, האזנה למוזיקה.[/TD] [/TR] [TR] [TD]גודל המסך:[/TD] [TD]15.6 מאט.[/TD] [/TR] [TR] [TD]מסך:[/TD] [TD]FHD או IPS (עדיף).[/TD] [/TR] [TR] [TD]אמצעי קלט:[/TD] [TD]מקלדת numpad.[/TD] [/TR] [TR] [TD]משקל רצוי:[/TD] [TD]עד 2.6 ק''ג (כמה שפחות)…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, רוצה להתחדש, מעוניין במחשב לגיימינג כללי - כבר הרבה זמן לא עוקב, אשמח לעזרה בבניית מפרט. קריטריונים כליים: מצד אחד מחפש value for money, מצד שני רוצה שיחזיק כמה שנים ולא אכפת לי קצת להתפרע. מניח שלא אצא מזה עם פחות מ-5,000 ש"ח - חי עם זה בשלום. מצד שני, לא ברור לי שיש צורך לחרוג מזה בהמון. באופן כללי מעדיף רכיבים מדור חדש על פני מרכיבים מקבילים מעט יותר חזקים מדור ישן יותר. קונקרטית: מעבד - לא נעול על intel. כאמור עדיפות לדור האחרון. לוח אם - דור חדש - שיאפשר לי בעוד שנתיים להחליף כרטיס מסך ואולי מעבד בעוד שלוש. כרטיס מסך - value for money +. עדיפות למשהו יעיל באנרגיה. ספק כוח - שיהיה קצת אקסטרה הספק, tier גבו…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב DELL INSPIRON 1525 לפי הדגם אתם מבינים שהוא ישן מאוד, הוא אצלי משנת2008, יש עליו וינדוס 7, עכשיו המחשב איטי מאוד שזה יכול לשגע אותי. אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש כרגע כי השימושים שלי במחשב זה בעיקר אינטרנט וסרטים ...לא יותר מיזה חשבתי האם אני יחליף זכרונות האם יש מצב שהמחשב השתפר? אם אני יכול להחליף זכרונות כמה יכול לעלות זכרונות בארץ וכמה יכול לעלות באיביי, שווה להמתין ולקנות בחו"ל? יש עוד משהו שאפשר להחליף חוץ מזכרונותבשביל שהמחשב ירוץ כמו חדש??? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב לאנשי הפורום!! אני במשך הזמן האחרון הרכבתי לי מפרט למחשב, שאותו אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב. ופה אני מבקש ממכם לשפוט את הבחירה שלי לכל רכיב ורכיב, ולהציע לי שיפורים מבחינת היחס, שבין היעילות למחיר. * המחשב מיועד להריץ משחקים ברזולוציה גבוה(כדי להנות מהם כמה שיותר), תכנות, אינטרנט, עריכת וידאו בעתיד, וכו'... * OC לא מתוכנן לתקופה של השנתיים הקרובות לפחות. * המפרט מבוסס אינטל בגלל סיבות שונות, ולכן אבקש מראש לא להציע מפרטים מבוססי AMD. * בתחתית ההודעה לאחר, שתראו את המפרט יש לי מספר שאלות, שאשמח אם תענו לי עליהן. המפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX - [1,072 NIS] 1 Motherboard : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 כולל מערכת הפעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 7K חופשי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +/- 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש להרצת משחקים לטלוייזית FHD 40" . לפעמים עריכות גרפיות פשוטות [ זה ממש לא השיא של המחשב ] , וייתכן גם שאחזור לעבוד בקיובייס =] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 37 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, פירסמתי בקשת הערכה ללפטופ שהמפרט שלו נמצא בלינק הבא: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&dlc=en&docname=c02522764&lc=en&jumpid=reg_r1002_usen_c-001_title_r0001 לבסוף מכרתי אותו ב1000 ש"ח, יש לציין שהייתה לו בעיית התחממות קטנה והסוללה שלו החזיקה שעה, אני חושב שאילו בעיות שנוצרו בגלל גילו המופלג (3) מה דעתכם? מוזמנים להגיב רק תנסו לא לבאס אותי
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש נייד בארה"ב ואני מתלבט בין 3 דגמים לסטודנט. אני רוצה מסך 13.3. אני צריך שהוא יהיה מספיק חזק בשביל להריץ כמה וורדים,PDF ודפדפן בו זמנית בלי שום בעיה. זמן סוללה פחות חשוב, מניסיון המחשב מחובר רוב הזמן לחשמל, אבל שלא ימות אחרי שעה. ASUS UL30A-A2 13.3 Lenovo ThinkPad Edge 13.3 Dell Inspiron N3010 כולם פחות או יותר באותו טווח מחירים האם המעבדים של לנובו ואסוס חזקים מספיק?
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחפש מפרט מחשב AMD אשר יחזיק לשנים הבאות אני מתכוון שאם יהיה צורך להוסיף זיכרון או להחליף כרטיס מסך אבל לא אחרי שנה שאני אצטרך לקנות מחשב חדש. המחשב ישמש בעיקר להורדות ומשחקים. אפשר לעלות ל 3600 אם זה ממש נחוץ. עריכה: שכחתי להוסיף: אני מתכוון לעשות אוברקלוק אז שהרכיבים יהיו עמידים עד כמה שאפשר. לא אוברקלוק רציני אבל יהיה ככה 300 MHZ
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ-6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כפי שנאמר בכותרת, כמה שפחות, ברכה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב? - גיימינג בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: - לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל מה שחדש. -מהי הרזולוציה הטבעית - מסך 32" ברזולוצית FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט: מארז 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 : 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC): השאיפה היא מערכת שלא תזדקק לאוברקלוק, אבל עדיף שתיהיה אופציה לעתיד, הכוונה לוח אם וזכרונות שמשתפים פעולה עם הדבר. 7.…
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בעוד שלושה חודשים ייקנו לי אותו (כנראה יהיה 8900GTX אם יצא עד 23 ביוני.) לוח אם : Asus Striker Extreme מעב ד: Core 2 Extreme Quad QX6700 Box Intel זיכרון: G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 4GB Dual Channel CL 5-5-5-15 כרטיס גרפי: nVIDIA GeForce 8800GTX 768MB PCIe Pine X FX כונן קשיח: Western Digital WD5000KS מארז: Sagitta Raidmax Black מערכת הפעלה: Microsoft Windows Vista Ultimate 64Bit Hebrew ספק כח: Thermaltake 850W ThohghPower צורב: Sony - AW-G170AB2 כונן CD: ASUS - S520B כונן Floppy: Alps Floppy 1.44 המחשב הזה טוב? ??? מה לשנות? ??? תודה למי שמגיב
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב, הרעיון הוא כזה.... הוקצבו לי 1000$~ לקנות שילוש וכרטיס מסך בארה"ב. מה שאומר שיש לי הזדמנות פז להתפרע. כמה תזכורות : המערכת צריכה להיות מבובבת 64bit כרטיס מסך חייב להיות הכי חזק שאפשר. המערכת אמורה להחזיק מעמד לכמה שנים, אז אל תציעו לי אחת מופחתת שאצטרך לשדרג עוד שנה. כאמור התקציב הוא 1000$~ בארה"ב ככה שאין סיבה להתקמצן. המלצות להיטסינק יתקבלו בברכה. יש רעיונות?
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי-משרדי ותכנות קל (Android studio עם אמולטור) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפי…
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפי מה שכתוב אני מריך מפרט ל8000 שח פלוס מינוס חריגות של 300 לא יותר... המפרט למשחקים על מסך crt הכי פשוט וחוצמזה בלי עכברים ומקלדות וכו...
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
דיי בא לי על ה INTEL CORE i5 S1155 2500 בתור מעבד, חוץ מזה אין העדפה מיוחדת אם יש המלצות אחרות אשמח לשמוע מתוכנן OC לאיזור 4.5 למעבד יתחבר ל HD6950 קיים ספק VX550 6 כוננים קשיחים (חשוב שהלוח יתמוך בRAID0/5 )+USB3.0 +דרוש גם קירור סביר למעבד שאותו שכחתי לציין בכותרת המון תודה יומטוב
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד של DELL. אני מתלבט בין Dell Inspiron 3593 ל-Dell Inspiron 5584 הראשון הוא עם מעבד i5-1035G1 והשני Intel i7-8565U 1.8GHz ההבדל במחיר הוא 200 שח יותר למחשב I7 . שאר המפרט די דומה (HD , זכרון כרטיס מסך וכו') השאלה היא מה עדיף מעבד I5 חדש או I7 דור קודם ואיך זה יבוא לידי ביטוי בשימוש היומיומי? כמו כן לידע כללי אשמח לדעת מה ההבדל בין הדורות של המעבדים ואיך זה בא לידי ביטוי תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
[table][tr][td][table][tr][td] CPU[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel® Core i7 2670QM Processor, 2.2GHz, 6MB Cache,1066MHz FSB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] Memory[/td][/tr][/table][table][tr][td]8GB DDR3 1333MHz (2 x 4096MB), Up to 8 GB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] HD[/td][/tr][/table][table][tr][td]750GB (SATA) 7200rpm[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי לא לבזבז א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, לא יותר מידי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? .... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)- משחקים חדשים עם התחשבות בעתיד המשחקים, תכני HD אולי 4K בשלב מסויים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה תכנות בתדירות גבוהה לצורך פרנסה ותחביב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5 . battlefield 4, COD ghosts.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560x1440 27 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, מבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא. השימוש הוא בעיקר גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים בסגנון של Fifa ו-Nba. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪276 קירור למעבד: 1150-Intel Original LGA1155 - עד 65W כמות: 1 - מחיר: ₪28 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪269 מארז: באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Seasonic S12II 380W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪399 זיכרון: Hynix Original 4GB DDR3 1600 כמות: 1 - מחיר: ₪226 כרטיס מסך: Sapphire 7770 1GB GDDR5 DVI HDMI DP GHZ Edition כמות: 1 - מחיר: ₪513 קשיח למחשב שולחני: WD…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד בהתאם לדרישות הבאות: מטרות המחשב? לימודים (בעיקר אופיס למיניהן) ואינטרנט (גלישה וצפייה בטלוויזיה). יחד עם זאת, שיישאר רלוונטי לאורך זמן. מחיר? עדיף סביב 2,000 ש"ח (אפשר עד 2,500 ש"ח). גודל וציפוי המסך? עדיף 14 בגלל המשקל והניידות אבל אפשר גם 15.6 קל. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נדרשת מקלדת מלאה (נומרית), עשוי להוות משקל מכריע. משקל רצוי? לאור מסך מינימלי של 14 (בגלל המקלדת הנומרית), אני מניח סביב ה- 2kg. האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע עשוי להספיק. כונן קשיח? ממוצע עשוי להספיק. לא מבדיל בין הסוגים. כונן אופטי? רצוי. אפשר להסתפק ברכישת חיצוני (במסגרת התקציב). מעבד? מבין שזה נתון משמעותי אבל לא מבין בזה. ראיתי כמה i3 ו- i5 במהירו…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מעוניין לקנות את המחשב הנ"ל מרשת קיי אס פי. Lenovo IdeaPad Z500 MBYEJIV http://ksp.co.il/?store=eilat2&uin=17957 המחשב מעניין אותי כי לדעתי יש לו תמורה מצויינת למחיר (כרטיס מסך, מעבד, זיכרון , הארד דיסק , כל עלו ברמה טובה מאד) (תתקנו אותי?) טוב, אז אחרי שהחלטתי שאני רוצה את המחשב הנ"ל , החלטתי להקליד אותו בגוגל לראות אולי מחירים באיביי, באתרים שונים , ביקורות מחול, ומה שאני מוצא בגוגל זה רק אתרים מישראלים המציעים את המחשב למכירה. גם באתר של לנובו לא מציינים על דגמים אלא רק על סדרות דגמים )z500( פה אני חושד , איך אין שום אתר לא ישראלי שמכיר בדגם הזה? שהדגם מצויין בו? האם זה דגם שמשווק רק לשוק הישראלי? מוצר מדבקה? יש סיבה לחשוש?
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את זה: http://www.amazon.com/G53SW-XA1-Republic-Gamers-15-6-Inch-Gaming/dp/tech-data/B004X5XL3Q/ref=de_a_smtd יש אחריות?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, רוצה לבנות מחשב לילד, בתצורה הכי קומפקטית שאפשר. הוא משחק בעיקר ברובלוקס ודומיו אבל מדיי פעם גם במשחקים כבדים יותר ואני מעוניין לבנות משהו שיחזיק מעמד לכמה שנים הקרובות. לא כלכך מעודכן במה שקורה בעולם החומרה בכמה שנים האחרונות אז אשמח לקבל המלצה לרכיבים העיקריים (לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך מארז וספק כח מתאים). מסך מקלדת וכו' יש.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
טוב, אז קצת רבתי עם חבר על מפרט שאחיו הולך להזמין, מחו"ל. הרבה האשמות נזקו לאוויר אבל בואו לא ניכנס לזה. אבל אני נחוש בדעתי להשיג לו חוות דעת מקצועית, כי פשוט חבל על הכסף של אחיו. להלן המפרט: Intel 3970X בזבוז אטומי Asus P9X79 PRO GTX TITAN 6GB ממותג לא ידוע, אבל זה פחות משנה כי כולם רפרנס. 16GB DDR3 8X2GB DAFUQ!? שמונה סטיקים של 2GB?! לדעתי טמטום מוחלט. NZXT Phantom 830 gunmetal ADATA S510 120GB 1TB 7200RPM 32M, SATA 6Gbps Corsair CX750 (לדעתי עוול למערכת שכזאת.) ו"קירור נוזלי" למעבד, לא רשום דגם או מותג. נטען שהמחשב הוזמן מפה: http://ibuypower.com אז קדימה, חוו את דעתכם על המחשב הזה, הוא כבר יקבל קישור לאשכול. עריכה: הנה הדגם המדויק: http://ibuypower.com…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך המפרט הזה: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤871 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤337 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤362 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK מארז ללא ספק Raidmax Aztec Black ¤444 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AZTECA-B ספק כח Hiper HPU-4M630-PE 630W ¤560 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HPU-4M630-PE קרור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme ¤308 כמות:…
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג ב 7000 ש"ח ואשמח אם תוכלו לעזור לי. :השאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לגיימינג בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים …
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-