ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אני זקוק למחשב נייד תותח, שעומד במשימות של גרפיקה כבדות, במהירות, בלי לחשוב הרבה... היום יש לי dell latitude d630 ואני כבר לא לגמרי מרוצה ממנו, נראה לי גם שהוא מתחמם מאוד ומהר. אני הייתי רוצה לבדוק משו עם מעבד core I7 עדיף לכאורה מסך לא קריסטלי (הגרפיקה היא לפרינטים ולא לאינטרנט או סרטים) 4-8 גיגה זכרון. שלא יתחמם. (קירור טוב, או מחשב שמראש מתחמם פחות) מסך ברזולוציה גבוהה מאוד. עמיד בניידות. זמן עבודה בבטריה. כמובן שחשוב לי גם להתייחס לעניין המחיר. אשמח לשמוע מה אתם ממליצים. אני די מבולבל. (לגבי המשקל, יש מקום לחשוב גם על זה, אם כי לא על חשבון איכות. גודל מסך לא פחות מ15 אינטש) תודה מראש!!! :s05:
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד בעל אורך חיי הסוללה יחסית ארוך (שעתיים+) בעל ביצועי תלת מימד מספקים (כלומר אפשר להריץ סרטי HD ומשחקים כגון WOW ברזולוציה הטבעית בפריימים טובים) כמו כן עדיפות למסך בגדלים של 14" ויותר לא משנה לי החברה, העיקר שיתאים לתקציב ותהיה אחראיות אמינה. תודה!
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
היי, היי, אני מחפשת מחשב נייד ללימודים (מדעי המחשב) ואני צריכה מחשב חזק. יש לי את שני הניידים הבאים, מה דעתכם על כל אחד מהם? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=823087 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=834744 מה ייתן לי מחשב עם רזולוציה יותר גבוהה או סוג מסך יותר טוב? האם אתם ממליצים לי על מחשבים ניידים אחרים? תודה.
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
שלום חברה, לפני כמה ימים פתחתי נושא לגבי הרכבת מפרט מחשב שיתאים לי. המפרט הורכב ב-rsm אבל עקב העובדה שהם לא מקבלים צ'קים לא אוכל לקנות דרכם... לכן אצטרך לקנות ממקום שכן מקבל צ'קים אבל באותו הזמן גם נמצא במרכז וגם נחשב לאמין! בבקשה אשמח לקצת עזרה.... הנה מפרט הרכבתי ב-ksp: דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11846 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10902 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H67N-USB3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 1xPCI-E, 2xHDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12481 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Ski…
-
- 5 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום לכל מי שעובר פה, (וגם למי שלא). לאחר 4 שנות שירות, נפח המחשב שלי את נשמתו. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים. במותו הוא לקח עימו מידע רב ערך, אבל כפרות. לרגל המאורע, אני מחפש לו יורש ראוי. התקציב ליורש הוא כ 5000 שקלקלים. אני צלם, והמחשב מיועד לפוטושופ, (וגלישה באתרי פורנו). לא למשחקים, ולא לשעשועים. לעיבוד תמונות דו מימדיות וזהו. וגם לגלישה באינטרנט כמובן. וכתיבת מיילים לחותנת. וזהו. (אה, שכחתי: 1. אין לי צורך במסך. הוא עדיין חי וקיים. 2. המחשב הישן היה מחובר למערכת ישנה, ודרכה שמעתי מוסיקה. אני מניח שזה יהיה גורלו של המחשב החדש, ככה שגם רמקולים איכותיים לא חשובים לי. 3. אין לי מושג מה עדיף: שני כונננים של עד ~150GB, או אחד של ~300GB? בקיצור - אני מחפש מחשב לעבודה. סוסו…
-
- 6 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אבא שלי רוצה לקנות מחשב נייד חדש לצורכי משרד - בעיקר (Office (Word,Outlet,Excel הוא קיבל 4 הצעות מחיר ואני לא כל כך יודע מה מבינהן הכי טובה אין כל כך הגבלת תקציב אבל אני לא רוצה להוציא סתם כסף אם יש לך הצעה יותר טובה אני אשמח לשמוע (ההצעות בקבצים המצורפים, לדעתי מספר 1 או הDELL הכי טובות) תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אבא שלי רוצה לקנות מחשב נייד חדש לצורכי משרד - בעיקר (Office (Word,Outlet,Excel הוא קיבל 4 הצעות מחיר ואני לא כל כך יודע מה מבינהן הכי טובה אין כל כך הגבלת תקציב אבל אני לא רוצה להוציא סתם כסף אם יש לך הצעה יותר טובה אני אשמח לשמוע (ההצעות בקבצים המצורפים, לדעתי מספר 1 או הDELL הכי טובות) תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה לנגן סרטי HD עם המחשב הנייד HP Pavilion dv3-2150 (קישור), כאשר הוא מחובר לטלוויזיית LCD דרך חיבור HDMI. החיבור מוגדר כ-1080p. אני משתמש בגרסה האחרונה של VLC ועדכנתי את הדרייבר של כרטיס המסך באתר של NV. סרטי XVID מנגנים כראוי, אבל סרטים באיכות של 720p או 1080p (קבצי MKV), נתקעים לא מעט, נמרחים על המסך וכו'. גם אם פה ושם יש דקה רצופה שמנוגנת כמו שצריך, בתכל'ס אי אפשר לצפות בסרט. השאלה שלי: 1. האם זה נובע מחומרה חלשה של המחשב הנייד? או שמשהו תוכנתי לא תקין והמחשב הנ"ל אמור להריץ את זה כמו שצריך? 2. אם המחשב חלש מידי, אשמח להמלצה למחשב נייד באותו גודל (מסך 13 אינץ', כדי שיהיה נוח לקחת ללימודים) שיהיה מסוגל לנגן בהצלחה סרטי HD דרך חיבור HDMI. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין Dell Vostro V131 לבין - Lenovo X201 שניהם יעלו כ- 3,500 ש"ח כולל מערכת הפעלה. דל: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18821 לנובו: http://www.biz-coupon.co.il/Default.aspx?cuponid=179 קראתי סקירות על המחשבים, אני יודע שהלנובו הוא דגם מיושן יותר, השאלה שלי היא האם המעבד של הלנובו יחד עם המשקל הנמוך מהווה יתרון ביחס לדל או שהמעבד של דל מהדור החדש (אפילו שאני לוקח את ה i3 החלש יותר) עדיף? אני מחפש מחשב עם משקל נמוך (שיהיה מתאים לנסיעות ולא יגרום לי להשאיר אותו בבית) מעבד איכותי ומסך מעט גדול יותר מהמיני ניידים כדי לאפשר עבודה ממושכת או צפיה בסרטים. תודה רבה לעונים! השימושים שלי : * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), מ…
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מספר רכיבים למחשב חדש, שנועד למשחקים עדכניים (ללא אוברקלוק). בבעלותי הרכיבים הבאים: ספק כוח: Enermax Noisetaker 420w בן 3.5 שנים אך נאמר לי שהוא יכול להחזיק גם את השדרוג מסך: 19" LCD כרטיס מסך: Geforce 8800GTS 640mb יש לי תקציב של כ-2500 ש"ח לקנות את שאר הרכיבים, כלומר: מעבד לוח אם (אם אפשר, שיתמוך ב PCIE-2 או שזה לא כזה חשוב?) זיכרונות הארדיסק (500 ג'יגה) מארז (לא חשוב לי הרעש, אבל אשמח למארז עם פילטרים לאבק) זה כל מה שאני צריך... אני גם יודע להרכיב אותו לבד. מודה לכם מקרב לב.
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
צריך המלצות לחבר, עיקר השימוש זה משחקים, אינטרנט ותוכנות בסיסיות (אופיס אנד שיט) בכל מקרה, שיהיה חזק כמה שאפשר (גם אם זה אומר להתפשר בנושא המסך). תכללו בבקשה גם את כל מה שנוגע בקשר לקירור (מעבד, מארז וכו') תודה מראש על כל עזרה
-
- 7 תגובות
- 520 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בהכנת מפרט ל HTPC ב 2000 ש"ח 1. הוא צריך להיות שקט. 2. אין צורל ב HDMI 3. יכול להריץ משחקים (לא כבדים במיוחד) תודה.
-
- 3 תגובות
- 496 צפיות
-
-
שלום לכלום אשמח לקבל הצעות למפרט למחשב שיריץ את התוכנות הבאות: solidwork,matlab,mastercam ,edrawings, ועוד כמה תוכנות בסגנון .השימוש הוא ביתי ללמידה אני הולך בכיוון ה2000 ש"ח +- אני צריך שהתוכנות יעבדו כמו שצריך מבלי שהמחשב יתקע הנה קישור לדרישות של SOLIDWORKS http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html תודה מראש לעונים .
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
המפרט לחבר. קיבלתי את ההצעה הבאה ללא ציוד נלווה ומסך אותם יש להוסיף. http://www.skypc.co.il/pl_product~sky114~88~0.htm מעבד סוג מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 מהירות: 2.83GHz לוח אם חברה ודגם: DFI LANParty DK X38-T2RB זיכרון יצרן ודגם: Exceleram DDR2 נפח+מהירות: Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 דיסק קשיח יצרן ודגם: SEAGATE נפח ומהירות: 500GB 7200RPM 32MB כרטיס מסך יצרן ודגם: Club3D nVIDIA GeForce 9800GTX 512MB PCIe כמות זיכרון: 512MB כונן אופטי יצרן ודגם: צורב LG GSA-GH20N Black DVD מהירות וממשק: X20 SATA מארז יצרן ודגם: מארז ללא ספק Tagan 188A ספק כוח: 600W שירותי מעבדה תיאור: הרכבת רכיבים ובדיקת מחשב מקיפה אחריות תיאור 3 שנות…
-
- 7 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם! קראתי בחלק מהדיונים כאן על כל מיני מפרטים, ואני מודה שאני די מבולבל, ולכן אני מבקש את עזרתם של אלו שנמצאים כאן, ובטוח מביני יותר טוב ממני. אני רוצה להרכיב מפרט מחשב טוב ומאוזן, בעל יעדי שימוש רב-תכליתיים (הרצת משחקים, תוכנות גראפיות, עבודה עם כמה יישומים במקביל, אינטרנט, אופיס וכל השאר). התקציב: עד 4500 ש"ח, ללא ציוד היקפי ומערכת הפעלה. צירפתי כאן מפרט, אך חסרים בו כמה דברים. אני צריך את עזרתכם המלצתכם ודעתכם לגבי : ההתאמה בין המעבד, ללוח האם והזכרונות, המלצה על כרטיס מסך חזק וטוב (עדיפות לnVida), בחירת מארז, ספק כח ופתרונות קירור למעבד. כמובן ששינויים, תוספות וכל המלצה אחרת יתקבלו בברכה: מעבד: INTEL Core i5 S1156 2.66GHz 750 SLBLC – BOX 1003 ₪ לוח אם: INTEL W…
-
- 3 תגובות
- 533 צפיות
-
-
אהלן , אני מעוניין לקנות מחשב לגיימינג, הסתכלתי כאן באתר וראיתי מפרט שתואם את התקציב שלי : http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/21 יש לי עבר טוב עם KSP אז רציתי לראות את המפרטים שהם מציעים וקיבלתי מפרט יחסית דומה : http://ksp.co.il/?uin=15890 רציתי לקבל את חוות הדעת שלכם על ההבדל בין המפרטים, האם המחיר שמוצע ב KSP עבור המפרט הוא הוגן או שלבדוק עוד אופציות ? תודה !
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום למומחים, יש לאחי מחשב ישן והוא מעוניין לרכוש חדש. ההתלבטות שלו ושלי נובעת מהעובדה שיש הרבה טכנולגיות חדשות שנמצאות בפתח, סדרות של מעבדים \ כרטיסי מסך חדשים, ירידת מחירים הדרגתית של הכוננים הקשיחים וכד'. שימושי מחשב: גיימר (BF3 וכד'). השאלה הנשאלת היא: האם להמתין עוד חודש-חודש וחצי ולקנות מחשב עם חומרה חדשה מתקדמת ומשתלמת יותר, או שאין טעם להמתין כי הפרשי הביצועים לא יהיו רלוונטיים לשימושי המחשב שלי? וכדי להיות יותר קונקרטי: האם לחכות למעבדי הIvy-Bridge? לכרטיסים מבוססי הקפלר GTX 6xx? או לחילופין ירידת מחירים של סדרה 7 של ATI? לו היה רוכש מחשב, היום, הוא היה מבוסס על: i5-2500K 6950 2GB שנפתח ל6970 מודה לכם מראש על כל תגובה מאחר ומדיון זה אצא עם תשובה סופית.
-
- 6 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד בחודש הבא ועובר להתגורר במעונות. בשל כך אני אזדקק למחשב נייד שיחליף את המחשב הביתי וישמש בעיקר ללימודים. מהמחשב נדרש לשרוד את 4 שנות התואר, לשמש ללימודים (office, Internet, Mathlab וכו') וכן מעט לבידור. לכן מומלץ שהוא יצויד במעבד טוב ומספיק זיכרון. חשוב לציין שאני ממש לא בקיא בתחום ובסטנדרטים, כך שבמידה ואחת הדרישות שלי מהמחשב לא הגיונית/ מיותרת/ פוסלת לי מחשבים טובים, אפשר להתגמש. עם זאת, אני מעדיף לא לסטות מגודל המסך הרצוי ומהחברה המייצרת. מטרת המחשב: office, אינטרנט, סרטים HD ואולי קצת משחקים. גודל מסך: 14"-15.6". משקל רצוי: אין דרישה מיוחדת. כמובן ששואף למינימום, אך כל עוד הוא לא כבד במיוחד זה בסדר. הבנתי ש 2.5 זה הסטנדרט. זמן סוללה: …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מתלבטת בין 2 דגמים של טושיבה: מחשב נייד Toshiba Satellite A500-1GH מסך 16 , מעבד i5-430M , זיכרון 6GB , דיסק 500 , כ.מסך Geforce 330m, משקל 2.8 , מ.הפעלה Windows 7 Premium http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2995 מחשב נייד Toshiba Satellite L505-141 מסך 15.6 , מעבד I5-430M , זיכרון 6GB , דיסק 500 , כ.מסך Radeon 5165 , משקל 2.7 , מ.הפעלה Windows 7 Premium http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2973 מה אתם אומרים? הכרטיסים המוצעים פה מספיק חזקים? איזה יותר מומלץ? תודה J.
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הרעיון הקודם לרכישת מחשב עד 1.5K נגנז. עליתי עכשיו ל-2500 ש"ח (עם עדיפות ללמטה). שימושים: פוטושופ (גרפיקה דו-מימדית). משחקים: GTA החדש וסדרות NFS. זהו. אין לי זמן למשהו אחר (וגם לא יהיה לי בקרוב). לא אכפת לי אם לא רץ על המקסימום. מתלבט בין 4670 ל-9600. סרטים: יש לי ASUS 22 אבל אני לא רואה סרטי HD, לא פוסל אפשרות לראות בעתיד. שקט: יושב אצלי בחדר, אבל אני לא הרבה בבית, אז לא הכי חשוב בעולם. תאימות: יש לי HD ב-IDE/PATA, אשמח לשלב אותו במחשב החדש. אשמח לחנות באיזור נתניה. עוד משהו: אני שונא לשדרג. אז אם אפשר משהו שיחזיק מעמד בשנים הקרובות תודה!
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3 BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…
-
- 9 תגובות
- 975 צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?---4000 המקסימום עדיף 3780 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)--- משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.---מקלדת 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי--- לא צריך כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ---- לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?---…
-
- 87 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני זקוק לעזרתכם אני לא מבין גדול במחשבים ואני קונה השבוע מחשב חדש. סיירתי קצת באתר ובפורומים והחלטתי שאני אקנה: מעבד: Intel® Core2 Quad Processor Q6600, 1066MHz, s775, 8MB המחיר: 1390 ש"ח כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 8800GT 512MB ASUS המחיר: 1490 ש"ח זה משאיר לי עוד 2120 שקלים לקנות את שאר הרכיבים. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להרכיב את מה שנשאר. המחירים לקוחים מהאתר של ksp כי שם אני כנראה אקנה. אם מישהו מכיר בחיפה חנות יותר זולה ואמינה מksp שירשום אותה בבקשה פה כי כל שקל חשוב לי. פרטים נוספים: המחשב מיועד בעיקר למשחקים (כל המשחקים גם הכבדים), אינטרנט, וצפייה בסרטים. כמו כן אין לי כוונה לעשות OC או לקנות ציוד היקפי כמו מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אין ל…
-
- 40 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וכתיבת מסמכים בוורד, אך שיהיה בו גם מעבד חזק * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? 2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, מעדיף בין 6-8 שעות. לא פחות מזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא יודע * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן, Dell
-
- 0 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני לקנות מחשב בתקציב של עד 2.5k בלי מסך מחשב אני קונה בנפרד מסך 22 אינץ. השימושים הם: 1.התקציב עד 2.5K 2.מטרות המחשב: אינטרנט, משחקים ברמה טובה + , צפיה בסרטים , חשוב שכול החלקים מחברה טובה ואמינה. 3.ציוד הקפי: מקלדת ועכבר לא אלחוטיים + רמקולים 4.חשוב שכל הרכבים של המחשב מחברה טובה . 5.המארז של שמחשב חייב להיות טוב ואם יש צורך בספק כוח וקירור אז גם להכניס למפרט. תודה מראש לכולם....
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-