עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום חברים.. אז ככה.. אני רוצה לקנות מחשב נייד לשמיעת שירים, סרטים, תמונות, אינטרנט ואולי משחקים מדי פעם.. לא משו רציני בכל אופן אממ חשוב שהמסך לא יפול מ 15.4... ומשו שגם נורא חשוב לי הוא שיהיה לו 3gb זיכרון פנימי לפחות וכל זה במחיר של 3000 ש"ח (חריגה קטנה מותרת, לא להגזים!!) מצפה לתשובות מכם.. תודה רבה, נאור.

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  2. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שעונה על הדרישות הבאות: גודל מסך: 13.3 אינץ' תצוגת מסך: מאט (לא שקוף) זיכרון פנימי: 8GB RAM זיכרון חיצוני: 120GB SSD (לא משנה 2.5 אינץ' או M.2) מעבד אינטל בעל 4 Cores ו-8 Threads מצאתי את המחשב הזה: (רק שהוא 14 אינץ' שזה קצת ביאס אותי) https://system76.com/cart/configure/galp3 מבחינת המחיר הוא נראה לי בסדר גמור העיניין שאני רוצה לראות עוד אפציות קיימות... תודה!

• 3 תגובות
    • 813 צפיות
  3. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה-5000 ש"ח ואם באמת כדאית ההשקעה אז 6000 ש"ח. עדיף שיהיה בו חומרה "מהדור העדכני" איך שנקרא... שימושי המחשב: עבודות משרדיות ,אינטרנט,משחקים קלים,פוטושופ, צריך שיהיה בסביבות עד ה-3Kg מסך 15.4" ורצוי זמן סוללה ארוך, דיסק קשיח בסביבות ה120 גיגה יספיק, צורב DVD, כונן פלופי אם אפשרי, אין העדפה לחברה מסויימת העיקר שתיהיה חברה טובה, שירות טוב, איכות טובה, אממ ולפי מה שהבנתי תמיד עדיף לקחת אחריות ל-3 שנים. דבר נוסף, יש עכשיו את המבצע ב-012, וכמו שאני מכיר "מבצעים" של חברות כאלה...תמיד יש "קאצ'" איך שאומרים...המחיר הוא כמו באתרים מחירה ישראלים אך זה כולל ספק אינטרנט +נתב למשך שנתיים. http://www.012.net/updates/mail%5Flg/site/index.as…

• 1 תגובה
    • 735 צפיות
  4. שלום לכולם, מחפש מחשב לבן שלי, בן 11 ומשחק GTA ופורטנייט. אני מעדיף שיהיה לו מסך גדול 17.3" אך לא חובה המחשב חייב להיות עם חיבור רשת ולכן נשארתי עם המחשבים האלה: https://www.amazon.com/dp/B072MTXBLM/ref=psdc_13896615011_t2_B074VLX5XV https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834316593 https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIAHJM7X04498 אשמח לחוות דעתכם או למוצר אחר טוב שאתם מכירים. טווח מחירים - בסביבות 1000$ לא יותר מ1200$ אחסון מינימלי חצי טרה יכול להיות Refurbished אך לא open box בסינון שעשיתי הגעתי לזה: https://www.newegg.com/PCs-Laptops/EventSaleStore/ID-44?N=10016773…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום, אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה בחודש הבא ואני רוצה לקנות מחשב נייד שיתאים לי לצורכי כתיבת עבודות וגלישה באינטרנט בלבד! הנה נתונים של מחשב שמצאתי ורציתי להתייעץ לגביו איתכם, רשמו בקשה חוות דעת(בעיקר לגבי המעבד שקצת מפחיד אותי) בנוסף, אשמח עם תרשמו לי עוד הצעות למחשבים, המגבלה היא שאני מחפש עד 2200 שח! נתוני המחשב: [table][tr][td] מותג ®LG[/td][/tr][/table][table][tr][td] דגם יצרן T380-L.ARB1E[/td][/tr][/table][table][tr][td] מעבד Intel® Pentium SU4100[/td][/tr][/table][table][tr][td] מהירות המעבד 1.3Ghz[/td][/tr][/table][table][tr][td] דיסק קשיח 320GB SATA[/td][/tr][/table][table][tr][td] זיכרון פנימי 4GB DDR2[/td][/tr][/table][table][tr][td] אמצעי הצבעה Touchpa…

• 6 תגובות
    • 734 צפיות
  6. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד למטרת עריכת גרפיקה *דו-ממדית* ולימודים. על המחשב לעמוד בקריטריונים הר"מ: 1. כמה שיותר קל - אני אמור לסחוב אותו רוב השבוע. 2. תומך בטכלוגיות ובארכיטקטורת התקשורת העדכניות - מאחר במוסד הלימודים שלי יש תמיכה באינטרנט אלחוטי ובכלל כדי שאוכל להשתמש בו גם בעוד 5 שנים. 3. אבא ואמא - חברה טובה עם קבלות (כלומר: לא HP). אשמח לקבל עצות לשיפור / שינוי וכן עצות לדגמי מחשב שונים. תודה רבה!!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום, אני תלמיד בתיכון ואני רוצה לקנות לעצמי מחשב נייד כי זה הרבה יותר נוח לי במקום לכתוב במחברות וכול' ומכאן חשוב לי שזו תיהיה מקלדת נוחה והכל כי עם ניידים נושא המקלדות מהווה חלק גדול, לכן יש צורך שזה יהיה נוח. אוקי אז אשמח אם תעזרו לי למצוא משהו בתקציב שלי לגבי התקציב, זה 2500, אפשר לחרוג מעט! * מטרות המחשב? אינטרנט,אופיס, עריכה גרפית (זו תיהיה אופציה לשימוש בפוטושופ,אך אין צורך במשהו מיוחד בשביל זה, כי בעיקר, הנייד יהיה ללימודים) * גודל המסך? 15 ומשהו אינץ אני יודע שזה הסטנדרט, אז סביב זה, רק שלא יצא גדול מידי כל המחשב.. * משקל רצוי? משקל שאפשר לסחוב אותו בלי למתוח שרירים אחרי הבית ספר כל פעם, עד 2 ק"ג אם אפשרי פחות אז פחות!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מה…

• 2 תגובות
    • 818 צפיות
  8. אני מחפש מחשב נייד שיהיה נוח לסחיבה (לשיעורים, ללימודים מחוץ לבית וכו) השימוש העיקרי במחשב הוא לאינטרנט ותוכנות אופיס למניהן, אבל גם לצפייה בסרטים ועריכת תמונות (לא למשחקים) גודל המסך- לא קטן מדי, אני צריך מסך שניתן יהיה לעבוד בו עם שני חלונות אחד ליד השני (13'' ומעלה, הגודל ה"אידיאלי" הוא 14) ישנה חשיבות לזמן סוללה לא קצר כדי לאפשר עבודה ולימודים גם כשאין שקע זמין- לכמה שעות לפחות (המחשב שיש לי היום מחזיק כשעה, אני מחפש מחשב שיחזיק לפחות 4) עם יציאת HDMI וכניסה לכרטיס SD DVD צורב אין העדפות לחברה מסויימת המחשב יכול להגיע ללא מערכת הפעלה תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 729 צפיות
  9. שלום אני כרגע נמצא בחופשה לפני תחילת הלימודים ומתכנן לקנות לפטופ חדש בפנמה. בהתחלה חשבתי ללכת על דל סטודיו 14, אבל אני רוצה להשוות מולו דגמים מקבילים של חברות אחרות כדאי להחליט. חשוב לי במחשב: מעבד קור איי 5, זכרון 4 ג'יגה, תאורת מקלדת אחורית, כרטיס מסך שמסוגל להציג את התמונה על מסך 32 אינץ' חיצוני באופן מושלם ולשרוד ככה תקופה ארוכה מאוד. עדיפות אפשרות לחיבור עמדת עגינה, אני יודע שלסטודיו אין את זה וזה מה שממש מבאס אותי בו. תקציב - כמה שפחות, לא לעוף, עד 1300 דולר בפנמה . בנוסף חשוב לי גם נושא אחריות בינלאומית שתהיה תקפה בארץ תודה מראש

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  10. אהלן, אני מתחיל שנה הבאה ללמוד רפואה, ואני צריך לקנות לפטופ... התקציב הוא עד 4000 ש"ח מטרות המחשב? בעיקר עבודה עם תוכנות אופיס, צפייה בסרטים, הורדות וכל מה שקשור לאוניברסיטה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13 ל-15 מבחינת גודל, עדיף מאט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080, * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני מעדיף אם אפשר בסביבות 9 שעות זמן בטריה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשוב שיהיה SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כל…

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  11. היי האמת שכל ההודעות פה קצת בלבלו אותי.. אני מתחילה השנה ללמוד מדעי המחשב ואני צריכה מחשב שיחזיק את ה3 שנים הללו. התקציב הוא עד 3000 ש"ח.. הבנתי שצריך לענות על שאלון אז: * מטרות המחשב? ללימודים, קצת תכנות וקצת סרטים :] * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6 אממ נראה לי מאט * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות * משקל רצוי?קל יחסית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נראה לי שכן אני צריכה ללימודים אז 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא בטוחה אם צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - מה שאמור…

• 3 תגובות
    • 807 צפיות
  12. * מטרות המחשב? הכי בנאלי - אופיס, סרטים (בHD - חשוב) ומשחקים בינוניים. (לצערי אני פחות מבין בקטע של משחקים.. נגיד אם GTA הקודם יעבוד עליו, סבבה.) * גודל המסך? 15 אינץ' * רזולוציית המסך? פחות מבין, העיקר שיתאים לשימושים הנ"ל * משקל רצוי?, חשוב שיהיה קל נגיד עד 2.4 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי זמן סוללה ארוך, 5 שעות+- (הנושא הזה גמיש, אפשר יותר אפשר פחות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? פחות מבין. הבנתי שSSD זה טוב, אז שיהיה כזה מה דעתכם על המחשב הזה? יתאים? http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12710 יש אפשרות לחסוך במשהו ?

• 39 תגובות
    • 5.9k צפיות
  13. Started by foty123,

שלום לכם, * מטרת המחשב : סרטים , אינטרנט , משחקים ישנים : half life ,heroes וכדומה * גודל המסך? כמה שיותר גדול * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כן 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? רצוי אבל לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB אבל כמובן שיותר זה יותר טוב * צורב DVD? רצוי אבל לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * מערכת הפעלה? לא קריטי אבל שהמחשב יהיה מסוגל להפעיל את WIN 7 תודה רבה לכם foty123

• 0 תגובות
    • 837 צפיות
  14. שלום אני מחפש מחפש מחשב נייד לא משנה איזה חברה (ופחות או יותר אין לי מגבלה בתקציב) אני צריך שיהיה לו מעבד טוב זיכרון RAM יחסית גדול והכי חשוב אני צריך שיהיה לו כרטיס רשת GIGA LAN של INTEL (יש לציין שאני צריך רק של INTEL ורק ג'יגהלן לא משהו אחר)\ תודה למי שיעזור

• 10 תגובות
    • 983 צפיות
  15. שלום לכולם, היום במשך שעות ישבתי וניסיתי למצוא מחשב נייד (מחברה אמינה) אשר עונה על הדרישות הבאות: 1. מסך בגודל 15.5 ומעלה 2. 16GB זיכרון 3. כונן קשיח 1TB 4. מאיץ גרפי GeForce 840M (או מקביל מבחינת מביצועים ומחיר) 5. מעבד i7 6. אין צורך במסך מגע. להלן השאלון: 1. מטרה - משחקים (לא גיימר מטורף אבל אוהב לשחק), בדיקת תוכנה, עבודה משרדית. 2. מסך 15.6 (עדיפות לגדול יותר) 3. רזולוציית מסך - לא ממש מבין בזה... משהו סביר... 4. משקל - אין חשיבות גדולה מידי למשקל (רוב הזמן על שולחן, אם הוא בתיק זה שעה בשבוע) 5. זמן סוללה - כמובן שרצוי ארוך, אבל ניתן להתפשר 6. יציאות מיוחדות - HDMI, USB 3, VGA, Card Reader 7. Bluetooth - כן 8. תחנת עגינה ייעודית - אין צורך 9. כונן אופטי - כן 10. אחר…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by foron,

אהלן, אחרי בערך חודשיים שאני מנסה לקנות מחשב נייד ושמעתי על הרבה המלצות כאלה ואחרות, נאמר לי שכדאי לי להביא מחשב עם דיסק קשיח SSD 128 GB לפחות כי זה משפר את המהירות של המחשב. אשמח אם מישהו מכיר במקרה מפרט כזה עם מעבד I5 עד 3500 שח. תודה מראש, ואם מה שכתבתי הוא בגדר חלום אשמח לדעת..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by nronen,

היי, אני מחפש מחשב ללימודי הנדסה ולפי מה שקראתי אני חושב שמפרט כזה יהיה מוצלח: מעבד - I3 -350 זיכרון 3-4 הארד דיסק 7200 מסך מט ובטרייה סבירה עד כה זה הכי טוב שמצאתי אבל אני לא בטוח שהוא שווה את המחיר: dell vostro 3300 עם שדרוג זכרון ל 4 GB ושדרוג סוללה ל8 תאים. יוצא 4000 ש"ח עזרתכם במציאת מחשב מתאים תודה

• 3 תגובות
    • 763 צפיות
  18. שלום אני מחפש מחשב נייד לא חשוב החברה שיהיה עם 1G זיכרון כרטיס מסך טוב והכי חשוב אני צריך שיהיה לו כרטיס רשת של INTEL מסדרת PRO1000 מישהו מכיר כזה דבר? המון תודה למי שיעזור אגב אין הגבלת מחיר

• 6 תגובות
    • 807 צפיות
  19. המחשב שלי כבר ישן ועושה בעיות, אז אני מחפש מפרט למחשב חדש תקציב - סביבות ה-3200 (אפשר לחרוג או ההפך אם אפשר לחסוך) שימושים - גיימינג ושמיעת מוזיקה (רק שמיעה) אני מעוניין לשחק ברוב המשחקים בצורה חלקה כאשר אני על הגדרות בינוניות עם טיפה נטיה לגבוהות. בקשר למסך, אני יקנה בהמשך אם ארגיש צורך. ציוד היקפי - אין צורך בציוד היקפי שקט - מ-1 עד 10 השקט חשוב 8, כלומר בהחלט חשוב אבל לא קריטי. אוברקלוק - מה זה? אין צורך בחנות מסוימת.. רק שתהיה אמינה שדרוג - מעדיף שתהיה אפשרות לשדרג בהמשך (אבל לא באופן מאוד משמעותי) וואלה מי שעוזר מלך

• 8 תגובות
    • 964 צפיות
  20. אני צריך מפרט למחשב למשחקים ולצפיה בסרטים ב-br1080p בין-3000 ל-3500 שקל, ועדיף למצל את כול התקציב. מחשב שיוכל להפעיל משחקים כמו crysis 2 בצורה טובה מאוד ויוכל להציג סרטים ב-HD באיכות הגבוהה ביותר. אין צורך בציוד היקפי, השקט של המפרט לא קריטי במיוחד-5, אין לי מושג מה זה אוברקלוק אבל אני מניח שאני לא צריך את זה... לא משנה לי מאיזה חנות, אבל עדין שזה יהיה באזור השרון. ואני צריך 1TB free space ושזה יהיה מחולק חצי חצי בשני כוננים. תודה על כול עזרה

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  21. Started by yuchtman,

הי, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואין לי מושג איך להתחיל בכלל להרכיב מפרט. אני צריך את המחשב לצרכי לימודים ועבודה. אני מתכנת ולכן צריך מחשב מספיק חזק בשביל להריץ VS, SQL server וכאלו ללא בעיה, אני משער שכל דבר שאני יקנה היום יעמוד בדרישה הזו, ויוכל להריץ כל מיני תוכניות שאני כותב שלפעמים זוללות קצת זכרון. אני לא משחק יותר מדי במשחקי מחשב ולכן לא צריך כרטיס מסך מפוצץ אבל כן יהיה נחמד לאיזה כרטיס מסך פשוט וטוב. מעדיף אינטל על AMD בדר"כ וכנראה שאתקין עליו ויסטה. הקנייה תעשה דרך חברה ככה שהמחירים יהיו קצת זולים יותר (אין לי מחירון כי התבקשתי להביא מפרט ועל פיו לקבל הצעת מחיר) והתקציב הוא עד 2000 ש"ח (אין צורך במסך ומיני פריטים קטנים). אשמח לקבל המלצות למפרטים. תודה מראש, רן.

22. אשמח אם תציעו לי מפרט למחשב נייד במחיר של כ- 5000 ש"ח בערך. המחשב הוא לצרכים של לימודי הנדסה בטכניון (הרצה מהירה של תוכנות), צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט אלחוטי, שמיעת מוזיקה וכדומה...

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  23. Started by zhaov,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (החדשים ביותר על האיכות הגבוהה ביותר) וגם תכני hd וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta pro cod assasins creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מסך סמסונג 19 אינג לא יודע רזולוציה וכו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות (…

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  24. Started by med,

אנא עזרתכם במציאת מפרט עבור מחשב שישרת נאמנה - "סובארו". דרושים ביצועים בסיסיים בלבד, אבל חומרה מוכחת ואמינה. מגבלת התקציב כוללת מע' הפעלה כך שנשאר כ 1400 לחומרה עצמה, מקווה שזה מספיק למערכת סבירה. תודה על מידע הרב בפורום הוא בהחלט מסייע רבות בנבכי עולם הרכיבים האינסופי... 1. מה התקציב המקסימלי? 1800, האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אופיס, גלישה באינטרנט, סרטים ב HD. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש שימוש יום יומי של אדם מבוגר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרז…

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  25. Started by odedwo,

מחפש נייד חדש. צריך להיות קל (אזור 1.7 ק"ג לכל היותר) עקב נסיעות מרובות. מפרט טכני פשוט למדי עקרונית, מכיוון שהוא בעיקר לגלישה ברשת ולכתיבת מסמכים. מאוד מעדיף מעבד מסוג "Intel Core 2 Duo" ומעלה, ולא אתלון או AMD. תודה על העזרה!

• 0 תגובות
    • 576 צפיות

דיונים חדשים בפורומים