ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,486 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם נחוץ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, THE WITCHER -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 1920*1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, הגיע לידי מחשב נייד של HP, יחסית חדש. הכרטיס מסך של הנייד שרוף לגמרי ולכן אין תצוגה לא על המסך ולא כשמחברים מסך חיצוני (VGA\HDMI). אני מאוד מעוניין להפוך את המחשב לשרת קבצים אבל איך אני יכול לקבל שליטה? ברמת העקרון אם אני מצליח לדחוף לו VNC כלשהוא זה כל מה שאני צריך, אבל איך? מה גם שאולי יש סיסמאת LOGIN ל-WINDOWS שאני לא יודע אותה. יש למישהו רעיון יצירתי איך אני משתלט על המחשב? אני יכול לחבר אליו מה שבא לי וגם לפרק ממנו את ההארדיסק ולחבר למחשב אחר. תודה
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
-
-
אני הייתי רוצה לדעת בבקשה מהו הלוח האם הטוב ביותר שאפשר להסיג ב1500 שקל אני אבל לא אהייה מוכן לשמוע הצעות בקשר ללחות אם כמו גיגהבייט אני מוכן לקנות רק מהחברות של "אינטל" ו"אסוס" בבקשה תעזרו לי כי אני לא מבין כל כך בלוחות אם :s05:
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל תקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק פעמיים בשנה, גלישה, עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוצה להיות מסוגל לשחק משחקים- ביצועים טובים ולפחות רזולוציה (1440X900) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS 3 ו-BIOSHOCK -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה: 1680X1050, אינץ: 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
נדרש מחשב לדוד שלי - דגשים עיקריים: 1. המחשב עומד להיות בשימוש כמעט תמיד ליד שקע חשמל. בטריה שמספקת שעתיים עבודה תהיה בסדר גמור. 2. חובה מסך של 17" - זה הדבר האחד שהמשתמש לא מוכן להתפשר עליו. 3. המחשב יהיה בשימוש ללא מסך / מקלדת חיצוניים, כך שנוחות הקלדה גם חשובה (למרות שזה עניין אישית והכל). 4. שימושים: כתיבת מסמכים ומצגות, העברה של חומרי לימוד אינטראקטיביים, גלישה וצפיה בסרטים (ככהנ"א לא באיכות גבוהה במיוחד). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפשת מחשב נייד ללימודים הומניים. דרישות ממש לא גבוהות ברמת גלישה באינטרנט ושימוש באופיס למאמרים ומצגות. רוצה שישמש אותי ב3 שנים הקרובות ושיהיה נוח לנשיאה מכוונת למחיר באיזור ה2000₪ אשמח לפחות כמובן. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
הציעו לי 2 מחשבים של HP. מה דעתכם על המחשבים באופן כללי, והאם שווה לי במחיר שהציעו? 1. HP 6730, מעבד T5870, עם 2G זיכרון, מסך 15.4 + מערכת הפעלה + שנה אחריות ב4560 ש"ח. יש אפשרות לשלוש שנים אחריות בתוספת 500 ש"ח. 2. Hp 6820, מעבד T8300, עם 2G זיכרון, מסך 17 + מערכת הפעלה + שנה אחריות ב4900 ש"ח. גם כאן יש אפשרות ל3 שנות אחריות ב500 ש"ח. האם הם שווים את הכסף? השימוש העיקרי בהם יהיה ללימודים, מעט סרטים , הרצת MATLAB מדי פעם ופעם בהמון זמן הרצת משחק ישן (בן 3-6 שנים). כמובן ששניהם באים עם HD 250GB, בלוטות', wifi ושאר ירקות.
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
(מצטער שהשאלות אולי נראות אינפנטיליות, אבל ניסיתי לחפש את המידע הזה ולא מצאתי ואין לי דרך אחרת למצוא תשובות) 1. אם אני אקח מחשב נייד ואפרק לו את המסך, האם הוא עדיין יכול לעבוד בתנאי שאני אחבר אותו למסך שלי? כנ"ל לגבי סוללה (בתנאי שהוא מחובר לחשמל), המקלדת, וכל דבר אחר שלא נחוץ לעבודה בסיסית. השאלה שלי היא בעצם כזאת, אם אני אקח מחשב נייד ואפרק הכל חוץ מהלוח אם, מעבד, דיסק קשיח, זיכרון ואחבר אותו לחשמל - האם הוא עדיין יעבוד? 2. מה מחיר הגיוני למחשב נייד ישן (P3) עם מסך סדוק וסוללה לא תקינה? ראיתי במקום אחד שביקשו 600 שקל וזה נראה לי מוגזם. תודה מראש, מקווה שאף אחד לא יתעצבן מהשאלות האלו :-X
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך, אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אי אפשר ולא נראה לי שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית ופיתוח (visual studio, VM), סרטים, וכו'. בעתיד גיימינג (משחקים חדשים - למשל battlefield 4) - בעתיד אקנה כרטיס מסך בסביבות ה-550 ש"ח 3. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - כרגע 1680x1080, בעתיד כנראה 1920x1280. 4. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - הגדרות גרפיות גבוהות במשחקים, אבל לא הכי גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברצוני לשדרג את חלקי המחשב, למה? כי הוא ישן ואני רוצה להריץ BF3, לפני חצי שנה שדרגתי תכרטיס מסך+ספק כוח וראם. עכשיו תגידו לי מה אני יכול לשדרג, כדאי שזה יריץ לי בסדר BF3. מעבד:Intel® Core2CPU 6300@1.86 Ghz RAM: 2GB כרטיס מסך: Ati Readon 5670 HD ספק כוח:600W לוח אם:Intel Corporation DG965SS תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב מבוסס AMD בתקציב של 6000ש"ח, ללא רמקולים, ללא עכבר, ללא מקלדת, וללא כרטיס קול נפרד. המחשב מיועד למשחקים, רק תשאירו לי תקציב למסך של 1000ש"ח, תרשמו במפרט מסך 1000ש"ח. נשארו 5000ש"ח, אני צריך כרטיס שהוא לא פחות מ-TI4200 128MB, ו-512 זיכרון פנימי, השאר תחליטו אתם.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אחד של HP במחיר 4300 Model DV-6625 CPU Intel® Core 2Duo Processor T5250,2MB L2 Cache,1.5GHz,667MHz FSB Memory 2048 MB (2 x 1024 MB) HD 160 GB (5400 rpm) Display 15.4 WXGA High Definition BrightView Widescreen (1280 x 800) GPU Intel Graphics Media Accelerator X3100 Optical Device Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support Sound Altec Lansing® speakers 3D Sound Blaster Pro compatible sound 16 bit integrated Wireless Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g Integrated Wireless LAN Bluetooth Yes Card Reader 5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards…
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?עד 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).office, outlook כבד!! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא גיימר! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).20 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר …
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב בעצמי ולרכוש את החלקים הקיימים, יש המון פורומים באנגלית ואתרים בחול כמו pcpartpicker.com שממליצים על רכיבים ועוזרים להרכיב מפרט לפי מחיר. אבל ממה שיצא לי לראות בארץ המחירים קצת שונים, רציתי לשאול באיזה חנויות אתרים מומלץ לקנות, או האם עדיף בכלל לוותר ולחפש להזמין מחו"ל אם אני מעוניין במחירים הזולים ביותר? נמצא באזור ירושלים אם זה משנה. חיפשתי פוסט בנושא גם פה וגם בייעוץ לפני קניית מחשב ולא מצאתי, תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
איזה מחשב טוב יותר למשחקים Dell Inspiron 1520 או MSI GX600 שניהם עם GeForce 8600M
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 ש״ח לא חייבים להשתמש בכל ומה שישאר מהתקציב יצא לשדרוג מסכים וציוד הקפי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? cyberpunk 2077, baldur's gate 3, alan wake 2 ובכללי משחקי AAA. linux ב dual boot כלומר עדיף לבדוק שהחומרה לא ידועה בלעשות בעייות, אם זה עוזר אני יתקין עליו debain או ubuntu. בנוסף המחשב ישמש לתכנות deep learning אבל את העבודה העיקרית אני לא יריץ עליו. בנוסף מינימום של 32GB RAM. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאי…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
חשוב: מעבד סביר, זיכרון 2GB, נפח אחסון של לפחות 320GB וכרטיס קול איכותי, וצורב DVD LS אם יש בSATA. תודה
-
- 1 תגובה
- 885 צפיות
-
-
אהלן, אז ככה לא השתמשתי במחשב הנייד הזה הרבה זמן (מחשב נייד MSI). בפעם האחרונה שהשתמשתי בו (לפני כמה חודשים) גם אז הוא לא עבד ונראלי שהתעסקתי לא נכון עם הווינדוס או משהו והוא נפגע, אין לי מושג מה קרה אז. בכל מקרה, עכשיו כשדלקתי אותו זה עשה כל מיני עידכונים (הנה תמונה אחרי ההודעה הזאת כשאני לוחץ על Finish הווינדוס לא עולה וזה מראה לי כמה אפשרויות כדי לתקן את זה: אני רק רוצה לציין שניסיתי את האפשרות הראשונה (Startup Repair) אך לאחר כמה דקות זה אומר שזה לא הצליח לתקן את הבעיה. ניסיתי גם את האפשרות האחרונה ברשימה להתקין מחדש את הווינדוס אבל זה נותן לי שגיאה "windows could not display the images available for installation" אשמח לעזרה =/
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט הוא בשביל חבר.... תודה
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
אני עובד בעיקר בפוטושופ ובאפטר אפקט(רינדורים וכו') זקוק למחשב טוב שיחזיק מעמד. אין צורך במקלדת ועכבר \ מסך \ הארדיסק תודה רבה לכם
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
רציתי לדעת בדיוק איך אני עושה את זה? כי אין לי שום דיסקים? (או שהיו אבל אין לי מושגע..) ההתקנה של הווינדוס 7 אמורה להיות כבר על המחשב? או שאני צריך להשיג ווינדוס משלי ולפרמט כרגיל? כל מחשב נייד זה משהו שונה.. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש ברשותי תחנת עגינה של ACER דגם EASY PORT III ( מצ"ב תמונה למטה ) האם יש אפשרות לתאם את החיבור הקיים של התחנת עגינה למחשב נייד מדגם ASPIRE 5600 של חברת ACER ??? תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
שלום לכולם! זקוק לתשובה מהירה לפני קנייה. מה ההבדלים בין שני הדגמים של לנובו, מדוע הפרש כל כך גדול במחיר? פרט לכונן הקשיח Yoga 3 14 לבין Yoga 500 14
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
שלום חבר שלי רוצה מפרט למחשבים ומשחקים עד 3000 ש"ח ורק במקרה חריג אפשר לחרוג עד 3.5 אם תוכלו לתת לי טיפים להוריד את המחיר אני אשמח ותגידו מה דעתכם על המפרט המון תודה G.Skill DDR2 4096MB 1066MHZ Dual Channel 4GBPI CL5-5-5-15 439 ש"ח Gigabyte GA-EP43-DS3L Intel® P43 Express Chipset LGA 775 525 ש"ח Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail 875 ש"ח Compucase 6A21 Midi Tower White&Blue 300Watt 371 ש"ח LG GH22LS40 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 LigntScribe Black Retail 170 ש"ח Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 1066FSB 3MB 685 ש"ח Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 16Mb ST3500410AS 325 ש"ח המפרט הורכב בפנדה. סה"כ 3,390 ש"ח הרכבה אני מרכיב לבד אין שום צורך ב O…
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
יש לי מחשב של DELL נמצא אצלי כבר חודש וחצי קניתי חדש, והסוללה לא נטענת, זה תקוע על שני אחוז, כשנסיתי לעשות ריסט למחשב זה נותן לי את ההודעה הזאת alert the ac power adapter wattage and type cannot be determined ואז הוא נותן לי כמה אפשרויות, אחת מהאפשרויות לעשות בדיקה למחשב, הרצתי בדיקה לקחה איזה שעה וחצי והכל היה תקין, והעלתי אותו מחדש וזה עדיין לא נטען וכשאני עושה ריסט זה נותן לי כל פעם מחדש את ההודעה הזאת. אם אני מוציא מהחשמל המחשב ישר נסגר, ולא יודע אם זה קשור, אבל הוא גם ניהיה כבד ברמות מאז הבעייה הזאת
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-