ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,352 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידאו, תכני וידאו Full hd (לא 4k), א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר בתוכנות אדובי פוטושופ ואדובי פרימייר. בגלל השימוש התדיר בפרימייר, כרטיס המסך צריך לתמוך בcuda וmercury playback engine בתוך פרימייר. ב) מחשב לא מיועד לגיימינג. מחובר לשני מסכים 1080p. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אוקי אז ככה כמה פרטים: התקציב הוא 7000 ש"ח לצורכי עבודה בכל הcreative suite cs6 של adobe עם דגש על אילוסטרייטור פוטושופ ואין דיזיין (קצת פלאש ואפטר אפקטס ) בנוסף נעשה מפעם לפעם שימוש בתוכנות פיסול כגון ZBRUSH לא נפוץ אבל גם . אין אפשרות לחרוג ממסגרת התקציב שניתון פה וזה אמור לכלול : מחשב כולל מארז + מסך (הבנתי שיש מיוחדים לגרפיקה ) עד 24" חשוב ש לכרטיס הגרפי יהיו לפחות 2 יציאות HD לשני מסכים אם המחשב יוכל להפעיל גם גיימינג זה פלוס אך לא חובה יותר חשוב לי הפן הגרפי ויכולת עיבוד ככה שאני אוכל לעבוד על עבודות גדולות בלי לתקוע את המחשב או שיקרוס לי התוכנות . אודה לעזרתכם מאד כי זאת הפעם השלישית שאני מפרסם פה את הנושא הזה ואני לא מבין במפרטים בכלל ואני צריך לבצע את הק…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
השימוש העיקרי במחשב הוא צפייה בסרטים (באיכות גבוה מאוד), לפעמים אני מקודד סרטים. אני בדרך כולל עובד עם הרבה תוכנות במקביל. אני כמעט ולא משחק במחשב אבל אני רוצה את האפשרות, אז אני צריך שמשחקים חדשים (כמו דיאבלו 3) יעבדו חלק באיכות סבירה. מאוד חשוב לי נפח הרד דיסק 1TB. בעקרון אני רוצה להוציא בערך 2500, אבל תמורת רכיבים שהיחס ביצועים\מחיר שלהם טוב מאוד אני מוכן להשקיע עוד. 3500 זה מקסימום שאני מעדיף לא להגיע אליו אלא אם כן תשכנעו אותי שכדאי. אני לא מתכנן OC. אין צורך בציוד הקפי, וגם אין צורך בצורב. אם אפשר אני מעדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. תודה רבה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
מדובר בשרת+5 תחנות יש מחשבי משרד מומלצים באתר האם להסתמך עליהם או לבדוק פרטני מה מתאים לי? בנוסף דרוש המלצה למפרט לשרת לכל ה5 תחנות.
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי חבר'ה נראה שהמחשב הישן שלי שבק חיים (אחרי כמעט 6 שנים..) לאחר שהסתכלתי במפרטים מומלצים ושמתי לב שהם לא מועדכנים, אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט מתאים לעבודה ב- OFFICE, אינטרנט, מוזיקה, הרצת סרטי HD, קצת משחקים. אין לי צורך בציוד היקפי. הדגש הוא על שרידות ולא על מהירות, כלומר אני מעדיף מחשב שיחזיק יותר זמן ויהיה עמיד יותר על פני מחשב מהיר \חזק יותר. התקציב לא הוגדר אך אני מניח ש-3000 יהיה סביר (אבי משלם) והמחשב משמש בעיקרון את אבי ואת אחיי בשימושים הבסיסיים ביותר (עבודה) ואותי קצת יותר. יש להתחשב כי ייתכן כי שנה הבאה כאשר אשתחרר ארצה לקנות מחשב נייד או לקחת אותו לאוניברסיטה ולקנות מחשב פשוט נוסף לבית.
-
- 8 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אשמח לקבל עזרה בבניית מפרט על פי הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח כולל מסך, ציוד הקפי ומערכת הפעלה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים קלים, סרטי HD, אופיס, MATLAB א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 8 תגובות
- 706 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם. אני חדש בפורום זה ויש לציין שנתקלתי בפורום מקצועי עם חברים מאוד חביבים. ברצוני לבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב שיתאין לשימושים שלי. עברתי על המפרטים המומלצים אך יש שילוב מסויים של שימושים שארצה שהמחשב יתאים אליהם. השימושים: 1. ניגון תכני HD ו-3D בפענוח חומרה. 2. גיימינג בינוני - גבוה: יכולת לסחוב ולהציג משחקים חדשים באיכותם הגרפית המקסימלית. 3. אני עורך וידאו במקצועי ולכן מעוניין גם לערוך בבית עריכת אונליין, ללא צורך ברינדורים מיותרים, והתמודדות עם רינדורים כבדים בצורה טובה. כמובן מדובר גם בעריכת HD, בעיקר עם Adobe Premiere CS5 אך גם עם תוכנות נוספות (Ulead, Pinnacle Studio וכד'). חשובה ההתמודדות עם תוכנות וקבצים כבדים ובעייתיים יחסית. 4. עבודה גרפית…
-
- 8 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם שימושים : סרטים,משחקים,יישומים רגילים. תקציב:1400$ (כולל משלוח עבור כל פריט בנפרד - מטעמי מכס) שונות:1.יש לי כרגע ספק כח 420W של TT - האם הוא יחזיק את המערכת הזו? (אם לא זה מה שאני צריך שהוא יסחוב- את הפריטים האלו ועוד 2 הארד דיסקים של 80 ו- 160 ג'יגה בייט. 2.אני לא עושה OC,כן....בכלל. 3.לגבי הלוח אם אני אשמח אם תמליצו לי על אחר שהוא לא של GIGABYTE,יש לי נסיון רע איתם. 4.אם אני ארד ל- 6300 יהיה הבדל גדול? זה מה שהרכבתי בנתיים : תודה חברים !
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים . אני מעוניין לרכוש מחשב נייח , ללא מסך, בסכום של 5 , גג 5 וחצי יש לי כמה דרישות לגבי המפרט 1. שיהיה תואם לינוקס(מאד חשוב לי) ו-ווינדוס , המחשב הקודם שלי הכיל לוח אם שעשה לי המון בעיות ולא איפשר לי להשתמש בלינוקס 2. שיהיה כרטיס מסך חזק(חח למרות שאני סטודנט , מידי פעם איזה משחק טוב יכול לתת שיפט למצב רוח ) 3. אשמח אם המחשב יכיל רכיבים אמינים וחזקים(שיתאפשר לי להשתמש בו לפחות כמה שנים טובות) המון תודה וסוף שבוע נעים
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
צריך עזרה בהרכבת מחשב ב-4.5 K....יעדי המחשב הם כללים....גם אינטרנט....צפייה בסרטי HD....קצת משחקים....כולל מסך....לא כולל רמקולים וציוד היקפי! מה המפרט הכי יעיל שאני יוכל לקבל במחיר הזה?....מעדיך לקנות מאייבורי..
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום, לאחר שהתקלקל לי הלוח אם של הפנטיום, החלטתי לעבור לעידן המחשבים החדש ולקנות מחשב. בגלל שזאת הוצאה דיי פתאומית התקציב שלי מוגבל ואני ממש לא יכול לחרוג (זאת בעצם כבר חריגה). השימושים שלי במחשב הם בעיקר בניית אתרים, עריכת סרטים ושימוש בPS. שימוש רגיל באינטרנט ושמיעת שירים. מבחינת משחקים, אני לא גיימר רציני אבל מידי פעם אני משחק. חשוב לי שהמחשב יהיה סוס עבודה, ז"א שאם אני אפעיל PS וPREMIERE המחשב לא יקרוס. אני בד"כ מחבר את הטלויזיה למחשב וככה אני רואה סרטים ככה שאני צריך שהכרטיס מסך יתמוך באופציה הזו וגם שיריץ משחקים בצורה סבירה + (העדפה לNvidia). אשמח לעזרתכם בבנית מפרט מתאים.
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
היי, חבר שלי רוצה לקנות מחשב, הוא קיבל הצעה מאיזה חברה: case - impress 500w - 189 asus p5gd2-x - 615 intel p4/3.0/lga775 2mb 64bit - 1054 256mb/533mhz ddr2 X 2 - 318 wd 120gb/sata 2 = 462 1.44 drive - 40 cd rw - 89 ati x700 512mb + dvi + tv out - 619 סה"כ - 3500 ש"ח אני ראיתי את זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=29&CatCode= כולל מסך יש לכם הצעות אחרות אולי? חשוב: צריך לקנות מחנות באזור המרכז - אם אפשר מראשל"צ הכי טוב תודה
-
- 5 תגובות
- 612 צפיות
-
-
אני צריך שתגידו לי איך המפרט הזה ואם כדי לי לשפר משו ומה? תודה לעוזרים מעבד Intel Core i5-650 Box ₪1008 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I5650 לוח אם Gigabyte GA-P55-USB3 ₪662 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950240 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון G.Skill DDR3 2048MB (1024MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪358 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9D-2GBNQ כרטיס גרפי XFX ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe ₪779 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=XFXHD5750 צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪107 כמות:1 http://www.skypc.co.i…
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
היי לכולם חחח.. אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב גימינג בתקציב של 4000 ש"ח בלי מסך תודה לעוזרים!!!
-
- 2 תגובות
- 501 צפיות
-
-
בחור שמתחיל אצלנו לעבוד כגרפיקאי יעבוד במקביל גם על MAC וגם על PC . הוא נתן לי את התפריט הזה: מעבד: AMD Athlon 64 (3500+) VENICE - 512 Cache [939 PIN זיכרון: 4x512=2GB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original לוח אם: ASUS A8N-E - 939 (nForce4 Ultra) - ATX כ. קול: משולב בלוח האם כ. רשת: 10/100 משולב בלוח האם 2x כ. מסך: 6600GT 128mb DDR - TV OUT/DVI דיסק קשיח: WD 260GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA צורב : NEC DVD-RW NEC ND 4550A x16 (BLACK) DUAL LAYER כונן דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 BLACK מארז: Thermaltake SwInG Window ATX MIDI Tower ספק כוח: Thermaltake 430W W0084 מיועד לתוכנות כגון FLASH, Dreamweaver, 3D-MAYA , CS2 PHOTOSHOP . האם המפרט טוב או …
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה שהכנתי לו זה: +Epox 8k3a AMD XP 1900 CROSAIR 256 DDR 3000 SEAGATE BARACUDA 60GB 7200 RPM GEFORCE 4 Ti 4400 MSI Aopen DVD 1648 HERCULES GAMESURROUND FORTISSIMO FLATRON 17 775 FT LG TASK CASE TK3001 Screwless, USP FRONT+3 fans כל זה ב-6000 ש"ח הוא לא הולך לעשות אוברקלוק אבל שמעתי דברים טובים מאוד על הלוח והזכרונות וגם ככה זה היה בנדל שיוצא יותר זול. האם זה טוב ? שווה ? שינויים ? אגב למישהו יש נסיון עם המארז ? קראתי ביקורת טובה עליו באתר של פנדה. תודה
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב שמיועד למשחקים (פיפא החדש) ומשחקים כבדים גם יותר. המחיר אמור לכלול גם מסך - רצוי 22 אינטש, ללא ציוד היקפי, אין צורך במערכת הפעלה. אין צורך ב- OC , דיסק קשיח טוב וכמובן מארז טוב. תודה מראש על כל המלצה.
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אשמח מאוד לעזרה ... אני רוצה לקנות מחשב -ללא מסך, ללא צורב וללא הארד דיסק שמיועד בעיקר למשחקים באינטרנט. תקציב עד כ2000 שקל. תודה.
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
-
-
ללא מסך וציוד היקפי עם הנק' הבאות: 1. לא מעוניין בב OC. 2. רוצה אפשרות לשדרוג המחשב בהמשך שכבר לא יסחב משחקים חדשים 3. תקציב עד 3000 האתר הביא לי את המפרט הבא: פריטתיאורמחיר בשקלים כולל מע"מ מעבדIntel Core-i3 2100 3.1Ghz גרסת BOX600 לוח-אםASROCK H61M-VS290 זכרונות1x4GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz מחברה מוכרת220 כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ190 כונן אופטיBasic DVD-RW, SATA100 כרטיס מסךATI (Sapphire Xtreme) HD5850 1GB GDDR5710 מארזHEC 66RC190 ספק כחSeaSonic 500W : SS-500ET300 סה"כ2600 ש"ח האם יש מומלצים יותר?
-
- 7 תגובות
- 780 צפיות
-
-
זה המפרט שהרכבתי: 1-מעבד אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB, Life Time Warranty 2-לוח אם GIGABYTE EP35-DS3L 775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E 3-זיכרון 2x1GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC DDR II 800Mhz 4-כרטיס מסך EVGA 8800GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 5-ספק גנרי 520W כול זה יצא לי ב-2169 ש"ח השאלה עכשיו -1.האם הספק כוח יזין את המערכת הזו כמו שצריך ללא שום בעיות? 2.האם המערכת הזו לא תעשה לי צוואר בקבוק ענק? 3.האם המערכת הזו תתן את מירב הביצועים במשחקים החדשים היום?
-
- 3 תגובות
- 491 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב למשפחה מאותגרת טכנולוגית המחשב צריך להריץ משחקים באופן סביר (שאח שלי עדיין יצא מהבית לשחק במגרש) שהאינטרנט יזרום כמים ושיהיה מקום להורדות ושיהיה אפשר לראות בו סרטים בכיף עם אמא. קיצר מחשב משפחתי ממוצע למשפחה מושבניקית לא טכנולוגית במיוחד. התקציב... נגיד עד 4500 כולל מסך חביב לסרטים ורמקולים סבירים תודה רבה לכל העוזרים המלצות לחנויות טובות יתקבל בברכה
-
- 2 תגובות
- 527 צפיות
-
-
שלום לכם, התחלתי לבנות מפרט מחשב-אשמח באם תוכל ךפרט לי מה טוב ומה פחות... המחשב נועד בעיקרו לראות סרטי HD בחדר!הוא יחובר ל-LCD 32 אינץ שישמש כמסך המחשב! משחקים אני לא משחק,רק גלישה באינטרנט. מעבד:E7300 dual core כרטיס מסך: g-force 9600 gt 512 mb לוח אם ?איזה לבחור?עם כרטיס קול טוב מובנה! זיכרון 4 GB 800MHZ דיסק קשיח 5000GB מארז?
-
- 4 תגובות
- 501 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב לעבודה עם תוכנות כמו 3dsmax, after effects ופוטושופ - העבודה כרגע היא למטרת לימודים. התקציב שלי הוא בסביבות ה-3000 ללא כרטיס מסך וללא רכיבים אחרים- המלצות לכרטיס מסך יתקבלו בברכה אבל אם הם יקרים מדי אני אשאר בינתיים עם ה gt9500 שלי. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט יחסית (בעיקר בשביל לעשות רינדורים בלילה) - קריטיות ברמה 7 בערך אין צורך במערכת הפעלה או רכיבים חיצוניים, יש צורך ברכיבים פנימיים בסיסיים - צורב, מספר רב של שקעי usb, הארד דיסק של 500 ג'יגה וזיכרון 4 ג'יגה ראם, אין צורך בכונן דיסקטים ובכרטיס קול. חנות מועדפת אין לי.. אני גר בגוש דן אפשרות שידרוג למעבד פחות קריטית לי. לזיכרון ולכרטיס מסך - חשוב שיהיה ניתן לשדרג אני אשמח לעזרה !
-
- 8 תגובות
- 765 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד השקל האחרון. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כרגע לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים ועריכת ווידאו בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID ופרמייר שימוש די קבוע. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיודע לגיימינג בכלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם מסך 23' FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם…
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן למחשב חדש, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט מחשב. אני יענה על השאלון שבנעוץ. זהו נראה לי. כמובן להוסיף ספק כח (איכותי - המחשב פועל 24/7), כונן דיסקים, כרטיס רשת אלחוטי ושאר הדברים הסטנדרטיים שכלולים במפרט. אם עפתי על עצמי קצת.. וזה חורג מהתקציב, אז זה תלוי בכמה ולפי זה אחליט אם לוותר על חלק מהדברים. אשמח לקבל ממכם המלצה על מפרט מלא. (מחנות כלשהי כמו KSP, TMS או אייבורי) תודה רבה רבה מראש! וסורי שקצת חפרתי
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-