ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
מפרט משרדי High End, מעודכן למרץ 2010, ללא ציוד היקפי בעלות כוללת של 2385 ש"ח עדכון אחרון: 14/04/2010 << מפרט דומה במחיר נמוך יותר מפרט דומה במחיר גבוה יותר >> זהו מפרט המיועד לעבודה משרדית אינטנסיבית וריבוי משימות, המבוסס על מעבד מרובה ליבות העדכני ביותר עם hyperThreading ומנגנון TurboBoost המעלה אוטומטית את תדר המעבד בישומים שאינם תומכים בריבוי ליבות וכך משפר את הביצועים גם עבורם. בנוסף המעבד כולל ליבה גרפית מובנית עדכנית ותומך בתכני HD ובעבודה עם שני מסכים במקביל ללא צורך בכרטיס מסך נפרד. השילוב של ה-I5-650 עם לוח H55 מהווה את השילוב העדכני והחסכוני ביותר כיום מבחינת הספק ופליטת חום, בפער משמעותי מאוד מכל שאר המתחרים בקטגוריה. למפרט זה בחרנו לוח אם משתלם …
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש לגיימינג (לא משהו מטורף אבל שיוכל להריץ את המשחקים בשוק על HIGH),התקציב שלי הוא עד 4000 שח,ואני רוצה משהו איכותי =] אפשר לחרוג קצת מהתקציב ואפשר לנצל את כולו,אני מתכוון להשתמש במחשב בעיקר למשחקים (בעיקר אסטרטגיה ופעולה) וחשוב לי שהוא יריץ אותם על הגדרות גבוהות אבל לא חייב ההגדרות המקסימליות אין צורך בשום ציוד היקפי,השקט של המחשב לא קריטי אבל שלא ממש יציק באוזניים חח,אני לא מתכוון לעשות לו OC,ומערכת ההפעלה שאני ישתמש בה תהיה כנראה windos 7,אני לא מתכנן שדרוג משמעותי של המפרט אחרי הקנייה ^^ תודה על העזרה,תום
-
- 4 תגובות
- 603 צפיות
-
-
האם יש כבר מידע על מעבדים חסכוניים חדשים לסדרות I5 ו- I3 שהוכרזו ע"י אינטל לפני כמה שבועות? יעילות? מחיר? זמינות? יתרונות וחסרונות? כדאי לחכות?
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 3000 יהיה נחמד לחסוך טיפה אם אפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר, משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני לא בטוח בזה, זה לא מפרט בשבילי, אני חושב שהמסך 19 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצרכים כללים (גלישה, תוכנות שיתוף, תוכנות מסרים מיידים וכו'). בתקציב של 2000 עד 2500. אשמח לקבל המלצות גם על חנויות זולות באיזור המרכז. בתודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אשמח לשמוע איזה מפרט ממומלץ לעריכת וידאו ומכיוון שהתקציב שלי מוגבל רציתי לדעת מה חשוב ומה לא האם להשקיע במעבד או בכרטיס מסך או זיכרון [מדובר לצרכי פרנסה ]תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נישא IBM T-41, בן כשלוש שנים. לאחרונה התחיל רעש (כנראה) מהמאורר. הרעש הוא כמו דפיקות קטנות מהירות וחלשות, הנשמעות כאילו משהו פוגע במאורר כל סיבוב וקצת כמו רעש של מיסב חלוד. בדקתי ברשת כל מיני מדריכים לניקוי מאורר, פירקתי את המחשב, הוצאתי את המאורר וניסיתי (עד כמה שיכולתי) לנקות אותו - עם נייר טואלט ומקל אוזנים תוך כדי נשיפת פוווו אינטנסיבית. הרעש לא פסק. שאלתי היא כזו: 1) האם ניתן לעשות משהו נוסף בנידון? 2) היכן ניתן לקנות מאורר כזה (וטווח מחירים), והאם אפשרי להתקין מאורר חדש בבית? 3) עד כמה זה מסוכן להמשיך להשתמש במחשב במצב זה? כל שביב מידע שיש למישהו בנושא ייתקבל בברכה, כולל הפניות למדריכים כתובים. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
חשבתי על המחשב הנ"ל - LG WIDEBOOK R560-LR29. אני זקוק למחשב עם יציאת HDMI, כניסת BLUETOOTH ובאופן כללי שיהיה חזק. האם זו בחירה טובה ביחס למחיר התקציב - עד 3250 ש"ח. תודה על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
עומד לרשותי תקציב של עד 3 אל"ש לנייד שולחני עם מסך 17 אינצ' ומעלה. המחשב יהיה תמיד מחובר לחשמל, וישב על שידה. הניידות שלו תהיה מינימאלית. השימוש שיתבצע במחשב זה מידי פעם עבודות אופיס, שירים, אינטרנט, הורדות, צריבה וסרטים. בעיקרון נורא חשוב לי שיהיה מודבר במסך כמה שיותר גדול, מחשב זריז והרבה מקום איכסון (250GB במחשב הנ"ל נראה לי מעט מידי) לצערי המבחר שלי מצומצם ועד לא קיים. מצאתי רק מחשב אחד אשר תואם את הדרישות שלי, ולכן אשמח אם חברי הפורום אשר מבינים בתחום יותר ממני יוכלו להמליץ לי על מחשבים נוספים בז'אנר. כרגע המחשב המדובר הוא Fujitsu Siemens Amilo Li3910 שמוצע ב-night-net.net בכ2900 ש"ח. בנוסף אשמח לקבל המלצות על המחשב הזה והאם עדיף לי להישאר עם הבחירה הזאתי.
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום. אני מנסה לעזור לחבר, שקיבל הצעה למחשב חדש מטכנאי. הוא אמר לי שמה שהוא צריך מהמחשב הזה זה בעיקר שימוש בסיסי- אינטרנט, אופיס וקצת משחקים. אני לצערי כבר לא מתעסק בתחום הרבה זמן, ככה שאין לי מושג בכלל מה הולך בשוק היום. אשמח אם תתנו דעתכם על המפרט הזה, מה כדאי לשפר\להוסיף ואיך המחיר. מחיר תקרה בערך 3500 שקל תודה רבה. הצעת מחיר למחשב CASE EZCOOL K-110A BLACK REAR120mm Fan 400W לוח אם m.board GIGABYTE GA-H55M-S2H DDR3/1333 1156 CPU INTEL Core i3-540 3.10 4M LGA1156 Zalman Fan 1156 CORE I3/5/7 silence Memory 4GB DDR3 1333mhz kingston hard drive SATA2- 500gb 16mb 7200Rpm seagate dvdrw LG x22 Black sata BIOSTAR ATI 4350 1GB DDR2 כ.מסך מחיר3364 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך מחשב לגיימינג כמה שיותר טוב בתקציב הזה 3K בעיקרון זה מה שמצאתי : (אני קונה רק בחנות IQPC) • מעבד 530₪ AMD ATHLON II X4 630 AM3 (2.8GHz) - BOX 1 • לוח אם 373₪ GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 1 • זיכרון 272₪ KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ 2 • כרטיס מסך 899₪ SAPPHIRE HD5770 (NEW EDITION) 1GB GDDR5 - RETAIL 1 • צורב DVD 127₪ SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK 1 • מארז 285₪ COOLERMASTER ELITE 310 BLUE + 400W PSU 1 • דיסק קשיח 216₪ SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ 1 • הרכבת מחשב 0₪ הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) מחיר הזמנה ללקוח: ₪ 2974 תגידו מה כדי לשפר תודה
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? קניתי מחשב עם מפרט דומה מאוד לפני כמה חודשים, יש היום משהו משתלם יותר? מיועד למשחקים על מסך 22", בעיקר סימולטורים של טיסה. התקציב הוא עד 4,500 אבל עדיף פחות. לא מתוכנן OC שקט חשוב אבל לא קריטי, אין צורך בציוד היקפי ואני רוצה לשמור על אופק שידרוג לעתיד. מעבד Intel Core i5-760 Tray ₪988 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-760ay לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3L ₪500 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950205 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪367 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 7-7-7-20 Platinum ₪589 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product…
-
- 4 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ברזולוציה 1080*1920 ברמת איכות גבוהה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: אוהב לשחק NFS ומשחקים בסגנון קרייסיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש צורך כרגע בלוח, מעבד, קירור למעבד וזכרון בלבד. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? משתמש במארז קיים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? לא. 8. הא…
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לימודים - תכנות בשפות השונות ובתוכנות השונות (ויז'ואל סטודין, אקליפס וכ'ו), המחשב היחידי שישמש אותי. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 6 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף SSD * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אסוס אז כמו שציינתי אני סטודנט למדעי המחשב בשנה השניה. כרגע עם מחשב נייד של אסוס בן שנתיים וחצי שכבר מתחיל לזייף בטח עם תוכנות כבדות...…
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד הדומה במפרט (בעיקר במשקל) דמוי MACBOOKAIR כמה נקודות חשובות: מסך 13' ומעלה. דיסק קשיח SSD לא משנה מה הגודל מספיק גדול שיהיה אפשר להתקין עליו WIN וכמה תכונות חשובות, השאר יכול להיות בדיסק קשיח שני. משקל: 1.4 או פחות (פחות זה טוב). בעידן של WIN 8 נחמד אם המסך יהיה מגע ועדיפות לנשלף (אבל רק עדיפות ! אני לא מוכן שזה יבוא על חשבון גודל המסך כמו במקרים של אסוס שזה אומנם נשלף אבל המסך 11). זמן סוללה סביר של לפחות 8 שעות. מה יעשה במחשב? המון אינטרנט אלחוטי (חשוב שרכיב ה-WIRELESS יהיה איכותי, במחשב הלא מתקדם יחסית שלי HP620 אני מצליח לקלוט בכל זמן ובכל מקום, לעומת חברי עם מחשבי ACER\ASUS כל הזמן בוכים שהם קולטים בקושי) . מידי…
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום רב! אני עורך לחבר שלי בירור, לרגל כך שאשתו מתחילה לימודים וצריכה מחשב נייד בעיקר בשביל עבודות גרפיקה. התוכנות שהוא עדכן אותי שיעשה בהם שימוש הם סקצ'אפ ואוטואט (השמות רשומים לא כ"כ ברור, אני מקווה שאלה השמות) הם חפצים במעבד לפחות I5. קיימת התלבטות לגבי, איזה חברה לקנות. אשמח לשמוע את דעתכם גם בנושא הזה. אנחנו במשפחה אוחזים כבר ב3 ניידים של חברת DELL ומרוצה מכל אחד מהם. מטרות המחשב? עיצוב גרפי * גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) רצוי ו-HDMI אך לא חובה * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 5…
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום,מה דעתכם על המפרט הנל? התמורה שווה את הכסף ? האם ישנם שיפורים שכדאי לשפר בסכום סמלי ? המחשב משמש למשפחה בלי הרבה דרישות גבוהות,אני יודע שזה מחשב יותר מדי טוב בשביל הצרכים אבל קשה להתפשר,תודה כרטיס מסך מסדרת GTS450 ספק 500W – איכותי מאוורר 12 לוח אם – gigabyte h67- usb3-sata3 מעבד corei5-2400 2.9ghz 6m quad זיכרון - ddr3 1600 kingston hyperx דיסק קשיח – 1 tera sata 3 siget צורב DVD – LG מחיר 3000ש כולל התקנת מערכת הפעלה וכל התוכנות
-
- 6 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום תותחים, אני מתכוון לרכוש מחשב לעבודה משרדית פשוטה וכדי לרכז את המדיה הביתית (תמונות ווידאו של המשפחה), אשתמש במחשב כדי לערוך קבצי וידאו באמצעות תוכנות כמו premiere elements ותמונות באמצעות Photoshop cs5 התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח ועדיף פחות. אזדקק גם לעכבר ומקלדת חוטיים ופשוטים אין צורך במסך, ברשותי מסך 15" אין צורך בתוכנות הפעלה או אחרות, יש לי הכל יהיה נחמד אם אוכל לבצע OC, אך לא הכרחי אלא אם ישפר משמעותית את הביצועים הנדרשים אין תוכניות לשדרג את המחשב בעתיד הקרוב תודה רבה לכל המסייעים במלאכה! מחכה לשמוע את דעתם.
-
- 4 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1 ₪120 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=248 ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1 ₪689 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2917 Fractal Design Define R3 Mid-Tower Atx Black Case ללא ספק כוח, יחידות 1 ₪538 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3457 SeaSonic S12II-520 520Watt 80Plus Bronze, יחידות 1 ₪400 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1308 Logitech CordLess Desktop MK320 Retail סט אלחוטי, יחידות 1 ₪157 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1844 מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A01 23" IPS Panel - מיבואן רשמי בישראל !, יחידות 1 ₪1052 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3280 צורב LG GH…
-
- 7 תגובות
- 603 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ביתי,סרטים להורדה,צפייה ישירה, משחקים בקטנה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מחשב נייד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות/גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד, שיהיה מספיק חזק בכדי שיוכל להריץ משחקים כמו אססין קריד 3, bf3, dishonored וכו׳ באיכות טובה וביצועים טובים. התקציב שלי זה בסביבות ה5ת אלפים וראיתי כמה הצעות מה שהכי משך לי את העין זה מחשב של אסוס בבאג שהמפרט שלו הוא כזה: Intel core i7-3610m Windows7 premium 15.6 hd color shine LED 8gb RAM DDR3 1333mhz Hard drive 750gb 5400rpm G-force 630m 2gb מערכת קירור icecool יציאות ליו אס בי וכו׳. המחשב הזה עולה 5040₪. עכשיו השאלה שלי היא באיזו איכות ירוצו עליו המשחקים שהזכרתי מקודם בכלל כל המשחקים החדים שיוצאים בתקופה האחרונה? תודה מראש על העזרה. איגור.
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
כמה דגשים חשובים לקונה: - 3 שנים אחריות - מסך 15.6" - בצבע שונה משחור (אדום, כסף ואפילו ורוד) - שיבוסס על הסדרה החדשה יותר של CI3 - 4GB RAM - תעדוף ל-500GB HDD, אבל יש מצב להתפשרות על 320GB - איכות בנייה טובה, שיחזיק לאורך זמן - אם יש אפשרות לוותר על מערכת הפעלה, כל החוסך הרי הוא משובח יש אפשרות לחריגה מהתקציב, כל עוד היא משתלמת כמובן תודה!
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
1. התקציב המקסימאלי 3500 א) האם לנצל את כל התקציב לנצל ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 500 2. מה שימושי המחשב תכנות א) תוכנות עיקריות: Visual Studio, VMWare, LAMP ב) גיימינג: המחשב לא מיועד לגיימינג, אבל אני כן רוצה אופציה של חיבור 2 מסכים במקביל 3. ציוד הקפי: אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלול (OC) לא 7. מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות: בלי תוכנות, עם הרכבה. 8. העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית: כל חנות באיזור המרכז 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן: ממש לא קריטי, אבל לוח אם שבא עם חיבור IDE אם קיים כזה 10. שדרוג המחשב: לא תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עם מעבד חזק לתוכנות כמו:auto CAD המחשב יותר למטרות לימודים ואינטרנט אז משחקים כנראה לא יהיה עליו רצוי מחיר של עד 4500 אבל אפשר לחרוג טיפה תודה.
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שמצריך מערכת הפעלה ואופיס,ללא תוכנות גרפיות השימוש הוא בסיסי מאוד תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-