עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אשמח לעזרתכם אני צלם שעובד המון ב LIGHTROOM ומתחיל להיכנס לעולם של הפוטושופ 2D בצורה יותר רצינית 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל אם יתנו שיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית 2D, לייטרום ופוטושופ, סרטי FHD, מעט משחקים קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): לייטרום ופוטושופ לפרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ללא פגיעה משמעותית בביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? EDIUS, Premiere א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר לכיוון פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1680x1050 יוחלף לשני 1920x1080/1200 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צור…

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר , יש תקציב ככל שיידרש . המטרה אבל היא לחסוך ככל שניתן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צריך לפטופ ללימודים+עבודה בהמשך : שימושים כבדים של תכנות ,פייתון + עבודה עם Cisco Packet Tracer +VMWARE הבנתי ממרצה הקורס שאזדקק למינימום 32GB ומעבד חזק 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לג…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. 1.תקציב מקסימלי +-3000 ש"ח 2.מטרותהמחשב הם: עבודה משרדית,אינטרנט ומשחקים בעיקר. אפליקציה - פוטושופ. כנראה שזה יהיה מסך 20" או 22". 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7-8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, אך יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אייבורי בקריות, הבנתי ששמה הכי משתלם והכי זול. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA? לא. תודה לעוזרים,

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה תלת 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). revit, 3ds max, autocad, photoshop, אופן השימוש: כבד/פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).הרזולוצייה אני לא יודע, גודל מסך רצוי 24 ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 7 תגובות
    • 714 צפיות
  6. אני לא יודע עד כמה המפרטים שפורסמו ב-2.9 מעודכנים... המחשב ישמש לגלישה באינטרנט, אופיס וכו'. בד"כ עובדים על המחשב הרבה שעות ביום אם זה משנה מבחינת בחירת הרכיבים. אם אפשרי, עדיף אפילו לרדת במחיר לכיוון 1400 ש"ח. תודה!!

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  7. שלום חברה, מבקש עזרה למפרט נוסף, התקציב עד 1500 אבל ניתן לחרוג עד 1700 פלוס מינוס השימושים של המחשב בעיקר לשימוש ביתי, סרטים, אינטרנט, משחקים קלים לילדים קטנים, אין צורך בציוד הקפי, השקט לא הכי חשוב, העיקר שיהיה מחשב אמין, בלי אובקלוק, ניתן להרכיב בכל חנות שנוחה לכם (עדיפות ל IQPC) דרישות פחות או יותר: INTEL או AMD: עדיפות למעבד כמה שיותר טוב בעל תקציב כמה שיותר קטן דיסק קשיח 500 גיגה אני לא יודע עם יש צורך בכרטיס מסך, אבל עם אפשר להכניס בתקציב עם חריגה קטנה אז עדיף עם כרטיס מסך חשבתי על משהו כזה לא יודע על כמה זה טוב? הצעות לשיפור יתקבלו בברכה או מפרטים אחרים מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪330 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-M61PME-S2P ₪260 זיכרון: [..] PAT…

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  8. הי חברה אז ככה, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, התקציב - עד סביבות 1200 ש"ח (אני מניח שאפשר לחרוג ב100-200 ש"ח) ואת האמת שאין לי מושג מאיפה להתחיל, והיות שיש פה אנשים מבינים, קיוויתי שאוכל לקבל פה עזרה השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט+מסנג'ר+תוכנת טלויזיה (דרך כרטיס טלויזיה) שפתוחה 24\7 (כלומר המחשב משמש גם כטלויזיה כל הזמן שהוא פתוח), משחקים אני לא משחק במחשב, בשביל זה יש PS3 אין צורך בשום ציוד היקפי, מדובר על מפרט נטו. אפשר לומר שהשקט של המפרט חשוב, אבל אם זה בא על חשבון ביצועים, אפשר לוותר על זה. אם אני מסתדר עם הטרקטור הנוכחי, אני אסתדר עם כל דבר... OC לא מתוכנן, ולגבי מערכת הפעלה - אין צורך. חנות ספציפית - לא ממש משנה לי, מה שיהיה הזול ביותר יילך תודה רבה

• 5 תגובות
    • 903 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ספציפיים, תכנות-תדיר, גלישה עם המון טאבים - כבד, סרטים, הרצת VM-מזדמן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS:GO בלבד, צריך לרוץ בהגדרות מינימאליות על 120 FPS קבוע בלי בעיות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוצייץ FHD אני מניח, מסך 24" שירכש…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום לכולם בעבר ביקשתי את עזרתכם בבניית מפרט למדיה סנטר אך הרכישה לא יצאה לפועל ונדחתה במעט לצערי. היום יש ברשותי מעבד i5-2500K 1155 חדש, ואני מנסה לבנות מפרט סביבו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD בלבד, מרכז מדיה ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ללא משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיח…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אהלן, רוב השימוש שלי במחשב יהיה ללמידה וחלקו האחר למשחקים כמו Fallout 4 ו-Divinity original sin 2. בשיטוטי הרבים ברשת ראיתי מפרט תקציבי המבוסס על Rayzen 5 G2400: מעבד - AMD Ryzen 5 2400G לוח אם - MSI B350M-PRO-VH-Plus זיכרון מהיר - Ballistix Sport LT 8GB DDR4 2666Mhz דיסק קשיח - Western Digital 320GB HDD ספק כוח - Thermaltake Smart 430W מארז - Cooler Master MasterBox Lite 3.1 אשמח להמלצה על מסך 27, שינויים שיפורים ושידרוגים יתקבלו בברכה וגם הצעות מחיר. אין לי בעיה להרכיב לבד או לקנות חלק מהרכיבים בחול.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום, אני מבקש עזרה בבניית מפרט מחשב המבוסס על מעבד AMD לצרכיי משחקים, עבודה ושימוש כללי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K, אפשר לחרוג ב- 1K. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Witcher 3, WoW, Far Cry 5. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440P. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

13. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך אם ניתן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גמישות קלה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: צריך מחשב בעל יכולות גרפיות לשם עבודה עם תוכנות גרפיות למיניהן והפעלת משחקים חדשים מדי פעם (לא גיימר רציני) + יכולת לנגן סרטים בHD, כמו כן המחשב אמור לשמש בשוטף גם לעבודה ולימודים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? צורב 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Bar93,

שלום לכולם! 1.מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K עם חריגה של עד 600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד, כותרי AAA בעיקר. ועבודות עריכה ועיצוב קלים (פריימייר וכו'). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כלול בתקציב אבל אשמח להמלצה על מסך 2K טוב, כרגע חשבתי על Dell 27" LED S2719DGF 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בנייה חדשה מאפס. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  15. אני צריך מחשב גיימינג בסכום של עד 3000 שקל יש לי כבר מעבד I7 8700K ו240GB זיכרון (אני צריך עוד 240GB) אני צריך לבנות מפרט הכולל כרטיס מסך,מארז,לוח אם,ספק כוח,קירור למעבד....... אשמח לעזרה ממישהו שמבין (;

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by roei7,

דווח פורסם לפני 3 שעות (נערך) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה 200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (סיאס,פורטנייט,גיטאיי 5). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מקלדת,עכבר+פד,אוזניות. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, מעבד Core I7 8700 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב חשוב שיהיה מחשב די שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו ה…

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  17. כולל מסך

• 30 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. אין הרבה מה להסביר, אני מעוניין במחשב שייתן כמה שיותר ביצועים (במיוחד גרפיים) במחיר הזה (7K). ניתן לחרוג מהמחיר במקסימום 500 שח.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. היי, אני מחפש לקנות בימים הקרובים מחשב ככל הנראה באילת(אגב, ידוע לכם על מגבלה כלשהי בקנייה באילת של רכיבי מחשב נייח מבחינת מע"מ?) הרכבתי בעצמי מחשב ועניתי על השאלון. אשמח להערות על המפרט והמלצות לציוד מקיף(מקלדת, עכבר ומסך) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 שקלים(כולל מסך, מקלדת ועכבר) עם אפשרות לחריגה לא גדולה מדיי 🙂 (אלף ש"ח בערך) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בגדול משחקים ועריכת וידאו 4K בפרימייר ועריכת תמונות בפוטושופ ולייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?כן, מקלדת, עכבר ומסך 4. הא…

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין לי תוכנה עיקרית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO LEAGUE OF LEGENDS ומקווה להוסיף משחקים כבדים בהמשך. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם מחפש מפרט לעריכת וידאו רצוי מעבד quad וחובה כרטיס מסך nvidia quadro fx 1500 צריך בעיקר המלצות לגבי לוח אם ,מארז,קירור אם למישהו יש מפרט מלא שמתאים אשמח מאוד ואולי גם הפנייה לספק במחירים הוגנים תודה מראש

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  22. אהלן חברה, אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב חזק לגרפקאי ללא הגבלת תקציב. משתמש בעיקר בAdobe. זה המפרט שאני בניתי בינתיים: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 6800K 3.4Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור נוזלי Corsair Hydro H115i Extreme Performance 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus SABERTOOTH X99 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 3xPCI-E 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 4x8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX 1070 DUAL 8GB OC GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD4003FZEX …

23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב 3000 עם חריגה של 200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, תכנות, עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא דיל ברייקר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8.…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by kwawi,

שלום לכולם אני עומד לקנות מחשב חדש ,ורציתי לקבל חוות דעת בנוגע למחירים ולחלקים וכולי אשמח אם תתנו לי דעה על החלקים,אם כדאי להחליף כמה או לשפר פה ושם בעיקרון התקציב הוא עד 4500-5000 שקל אוקי אז אני חשבתי על זה מעבד:Intel Core 2 Quad Q9550 http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=2649 לוח אם:GIGABYTE GA-EP45-DS3R עם 2 חריצי PCI Express אם ארצה להרחיב לעוד כרטיס מסך בעתיד http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=2243 כרטיס מסך: GIGABYE Nvidia Gefore 280 GTX 1Gb http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=2272 זיכרונות יש'לי,4 ג'יגה של DDR II 800 של קינגסטון מארז:THERMALTAKE SOPRANO BLACK VB1000BNS http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=10 אני לא הולך …

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  25. שלום לכולם, לאחר כ שבע שנים כי המחשב נימצא ברשותי החלטתי להתקדם, אז הדרישות שלי הן להלן: מערכת מחשב מבוססת AMD (ממש לא מאוכזב מהחברה המחשב שיש לי כרגע הוא AMD ואני מבסוט ממנו לא הייתה לי איתו תקלה פעם אחת בכל השבע שנים) בנוסף איני גיימר רציני אך אשמח שתהיה לי האופציה להתקין משחקים ולהנות מהם עד הסוף. ברשותי מסך 24 אינצ' T240 של סמסונג. אני סטודנט למדעי המחשב שנה שנייה כך שבזמן שאני מתכנת אני מחבר מסך נוסף. לגבי הארד דיסק אין צורך מכיוון שקניתי לא מזמן. מעוניין בכרטיס טלוויזיה בשביל windows media center אשמח לקבל הצעות, אם יש דברים לא ברורים לגבי הצרכים שלי תכול לשאול ואני אענה. תודה רבה, אלדד

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים