עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ronl,

שלום, אני מחפש נייד טוב וחזק לצורכי אאודיו (הקלטות וכד') שלא יתחמם , לא ירעיש וזמן סוללה ארוך יחסית אני מתלבט בין 2 דגמים : Lenovo IdeaPad Z580 2151-DNG Dell Inspiron 5520 IN-RD31-6263 בחרתי בדגמים אלה מכיוון שהם עומדים בתקציב שלי בשביל מעבדי i7 אשמח מאד לעזרה או יעוץ תודה רבה, רון הסטודנט

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  2. Started by msean,

תקציב סביבות 2800 מאילת * מטרות המחשב? צפייה בסרטים וסדרות, רצוי שיריץ משחקים, פיפא 2016, אולי כמה כבדים אם יוכל * גודל המסך? 14 " , אולי עדיף לוותר על המסך שבו רואים את ההשתקפות שלי, לא יודע כמה זה מפריע בכללי לא ראיתי בפועל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח שסוללה איכותית תהיה חלק מהשיקול * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? עדיף שכן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא חושב שאעמיס יותר מכמה סרטים וסדרות במקביל אז עדיף איכות על קיבולת * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפע…

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  3. Started by yuchtman,

הי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מארה"ב. מעולם לא היה לי נייד, ככה שיש לי מס' שאלות. קודם כל התקציב הוא עד 3000 ש"ח (כולל אחריות בינלאומית). הצרכים שלי הם בעיקר לימודים ועבודה (תכנות) עבודה עם visual studio, SQL server, office וקצת משחקים. אני רוצה מסך 15.4, משקל סביר, מעבד מהיר וזיכרון בגודל שיאפשר עבודה מהירה. עכשיו השאלות: 1. על איזה דגם הייתם ממליצים? ועל איזה מעבד, זיכרון וכ'ו? 2. כיצד משנים את האחריות לאחריות בינלאומית (בקנייה באינרנט)? 3. הבנתי שעניין מערכת ההפעלה קצת שונה מבמחשבים שולחניים, אם יש לי דיסק של מערכת הפעלה, יש בעיה לרכוש מחשב ללא מערכת הפעלה או עם מערכת הפעלה שונה ולהתקין עליו את מה שיש לי? יש הבדל בין מערכות ההפעלה של המחשבים השולחניים לניידים? 4. יש …

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by yotam.m,

אהלן, בעוד כמה ימים אהיה בארה"ב וחשבתי על נייד חדש עקב הפרשי המחירים ההזויים. חשבתי על נייד עם מסך 13-14. כמובן שזמן סוללה הוא דבר חשוב אך לא קריטי כנ"ל לגבי משקל. אין כל כוונה להריץ על הנייד משחקים אך השימושים הבסיסיים יחסית כבדים. אחריות בינלאומית או תוספת כסף לאחריות בינלאומית חשובים מאוד. אשמח לכמה הצעות שעומדות פחות או יותר בקריטריונים. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  5. Started by Burkey,

אני צריך לבחור נייד אחד מבין הארבעה שאפרט כאן, הייתי שמח אם הייתם מדרגים לי אותם, מי הכי טוב, מי שני הכי טוב, ואם אפשר פירוט בסיסי שלי למה. אני לא מתמצא בפרטים כמו זמן סוללה ועוד נושאים שקשורים לניידים, הייתי שמח להתייחסות לכרטיס המסך, למעבד. אני יודע שהשני פחות חזק, מצד שני גם ה - Dell לא חזק מדי מבחינת מפרט. תודה ! נייד ראשון: Acer Aspire 6930G-583G25MN T5800 2.0 3GB 250GB Geforce 9300 256MB נייד שני: Acer Aspire 5730Z T3200 2GB 160GB GMA 4500X נייד שלישי: Acer Extensa 5630G T5800 2.0 2GB 250GB ATI HD3470 נייד רביעי: Dell Inspiron 1525BK/BL/R/G 580 T5800 2.0 2GB 250GB X3100 תודה רבה !

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by zglazer,

שלום לכולם הבטחתי לבתי מחשב נייד לאור הישגיה בלימודים כך שבהבטחות יש לעמוד . בתי בכיתה י"א והמחשב אמור לשמש אותה עבור הדברים הבאים: 1-גלישה באינטרנט 2- אופיס 3-מולטימדיה=צפייה בסרטים+ השמעת מוסיקה אני מתלבט בדברים הבאים: 1- אם כדאי לרכוש אותו בחו"ל ארה"ב דרך קרובי משפחה מה דעתכם? האם יש אחריות בין לאומית ? 2- על איזה גודל מסך ? המחשב כעיקרון יהיה בחדרה כך שהמשקל הוא לא מהווה בעייה.

• 5 תגובות
    • 707 צפיות
  7. היי. ידידה טובה שלי רוצה להשתדרג. היא כרגע עובדת עם Inspiron 1545. יש לה אפשרות להחליף אותו והיא רוצה הצעה טובה. חשבתי להציע לה את Dell Vostro 3450 - 2410m שראיתי אותו מומלץ פה כמה פעמים http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2410m.htm או את Dell Inspiron n5110 - n2410M שמראה נתונים גם טובים. http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110-n2410m.htm הדברים החשובים לה מלבד ביצועים כמובן, הוא המשקל וגודל המסך. יש לה מערכת הפעלה משלה (win7) אז נראה לי שגם על זה אפשר לוותר. אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  8. Started by tamir245,

שלום וברכה.. אני מחפש מחשב נייד אמין וטוב,שיהיה שימושי ויעיל ליישומי אופיס,גלישה באינטרנט,וצפייה בסרטים..רצוי מעבד אינטל ליבה כפולה.. מחכה להצעות.תודה

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  9. Started by ronbubl,

שימושים כלליים עם דגש קל על משחקים (כרטיס מסך טוב עדיף) ואם ניתן מעבד i7.

10. Started by IdanS,

שלום לכולם! אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב של עד 4K. הצרכים הם בעיקר צרכים סטודנטיאלים. * מטרות המחשב - WIN7, אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים ב-HD, תוכנות גראפיות קלות (CS4 למשל) ומשחקים לא כבדים במיוחד. * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - לא קריטי * זמן סוללה - שעתיים-שלוש (גם זמן הסוללה לא קריטי כ"כ) * יציאות - USB, HDMI וכל שאר היציאות הסטנדרטיות * בלוטות - לא חובה, אם יש - מה טוב. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 320, עדיף 500 * צורב DVD - חובה * אחריות - אחריות בינלאומית פחות חשובה, רצוי אחריות טובה ואמינה פה בארץ * העדפה לחברה כלשהיא - רצוי DELL או TOSHIBA, אבל במגבלות התקציב, אשמח לכל הצעה. (יש דגמים של פאקרד בל ושל סמסונג שנראים לא רע) חשוב לי שהמחשב יהיה אמין, מהי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by -Yael-,

היי אני סטודנטית למדעי המחשב. מחפשת נייד לצורך לימודים. * מטרות המחשב? לצורך תכנות, גלישה באינטרנט, אופיס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 מאט * רזולוציית המסך? לא קריטי שיהיה FH * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 1.5 ק"ג כמה שיותר קל - יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4.5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימל…

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  12. Started by niros,

שלום וחג שמח לכולם! אני מעוניין לקבל המלצה על מחשב נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח שימושי המחשב הם אינטרנט סרטים ומולטימדיה ללא הרצה של משחקים כבדים חשוב לי שיהיה מסך 17 אינטצ' וכרטיס קול ברמה גבוהה שאני יוכל לחבר את המחשב למערכת קולנוע ביתית. תודה רבה לכל העוזרים :-*

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  13. שלום, הייתי שמח לקבל המלצות על מחשב נייד, התקציב הוא עד 5000, הייתי מעדיף שיהיה פחות אם אפשר. מבחינת העדפות, אני צריך מחשב חזק לחישובים כבדים יחסית (ופחות למשחקים). אני רוצה מעבד SB, רצוי i7. כמו כן אני צריך כמות זיכרון יפה. נכון לעכשיו 6 יספיק, 8 עדיף, אבל הבעיה, ופה הקושי הגדול, אם אני משקיע סכום כזה, אני רוצה אפשרות שדרוג עתידית ל - 16GB, ואת זה התקשיתי למצוא. כרטיס מסך רצוי נפרד כי זה בכל זאת מזרז את פעולת המחשב, אבל לא חייב להיות כרטיס חזק במיוחד. הייתי רוצה דיסק קשיח של 7200RPM ויציאת USB 3 אחת לפחות. קשה למצוא נייד כזה, אחרת לא הייתי שואל... תודה !

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  14. שלום לכולם שוב, בניגוד לנושא הקודם, עדיין לא הזמנתי מחשב, איש הקשר מתעכב לו בארה"ב ולי בינתיים יש זמן לחשוב שנית על הצרכים שלי ולכן אני מבקש את עזרתכם. רשמתי את כל הפרמטרים שחשבתי עליהם. אני חייב לציין גם שכמו רבים עיקר ההתלבטות היא בין E6400 / T400/ ELITENOTEBOOK כך שאני מוכן לשמוע כל הצעה אחרת ואני יודע שיש עוד מחשבים מצויינים שאני פשוט לא מודע לקיומם. אז הנה הדרישות: תקציב- עד 1500$ ניתן לחרוג בעוד 200$ ולא חייב לנצל את כל הסכום בכל מקרה, אני מעדיף להוסיף אביזירים במידת האפשר והצורך. משקל- לא משמעותי, במובן זה שיכול לשקול בין 2-3 ק"ג. עיקר השימוש הוא משרדי ותמיד על שולחן. בחלק מן הזמן בערבים וסופ"שים יותר נייד, ושוב לא קריטי כל עוד לא מדובר במעל 3 ק"ג ואז זו כבר מועקה.…

• 8 תגובות
    • 986 צפיות
  15. למיטב הבנתי, המחשבים עם יכולות המולטי-טאץ' לא הגיעו לארץ באופן מלא, כך שהמחשב המרכזי ששווק לציבור הוא הTouchSmart של HP שהיה בעל מסך 12'' וביצועים סבירים. לאחר שיטוט ארוך והשוואות, הצלחתי להגיע לאתר של Dell העולמית ולהרכיב שם מחשב נייד מסדרת Studio 17 בעלות של 944$ (לא כולל משלוח בתוך ארה"ב ואז הגעה לארץ). אני מצרף כאן את המפרט המלא בקובץ DOC, אשמח לקבל עליו חוות דעת! עיקרי המפרט: מעבד i3-330M 2.13GHz עם 3M cache. הארד דיסק 500GB 7200RPM Sata. זיכרון פנימי 4GB Shared Dual Channel DDR3 at 1066MHz. ועיקר העיקרים, המסך: 17.3” HD+ (900p) LED Display with TrueLife™, Camera & MultiTouch חוץ מזה הוא מצוייד בכרטיס גרפי HD של אינטל וכ. סאונד סטנדרטי. העיקרון הוא נייד בעל…

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  16. שלום לכולם, אבקש עזרה בבחירת נייד קומפקטי ובעל יציאת סאונד דיגיטלית. חשוב לי שהוא יהיה עד 15.4 אינטש, ויהיו לו יציאות סאונד דיגיטלט-אופטי או קוגסיאלי אני לא מצאתי , אפשר להמליץ גם על דגמים שנמצאים בארה"ב. תודה מוטי

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  17. יש לי E6400 (תענוג של מכונה), אני זקוק למחשב שני לעבודות מזכירות + (אופיס, אינטרנט, קצת פוטושופ) בכיף הייתי קונה עוד E6400 אבל... תקציב חשבתי ללכת בכיוון המחשבים הבאים: Dell A840 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14007 dell E5400 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13973 vostro 1320 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11752 חשובה לי אחריות של מינימום 3 שנים, מעבד שיהיה מסוגל להחזיק כמה תוכנות רצות באוויר וזכרון (מינימום) 2G. אשמח לעזרתכם.

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  18. כאמור התקציב הוא עד 3 אלף בלי לחרוג . המחשב אמור ליהיות לשימוש יום יומי + משחקים קצת מנג'ר וכו' . אני חושב שזיכרון גדול + i3 יהיה שילוב מעניין . בנוסף רצוי מאוד שהמחשב יהיה נוח .

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  19. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ומצאתי ששני המחשבים האלה, DELL 6000 ו NEC I SELECT 5610 (בסביבות ה 7000) הכי מתאימים לצרכיי. המפרטים של שני אלה הם ממוצעים : P M 1.73 512 DDR2 GEFORCE 6200 או X300 (לפחות לא אינטל משולב) HD 60 או 80 5400 וכו... אם שמעתי ביקורות די טובות על ה DELL, ה NEC בכלל לא מסוקר. במידה ויש למישהו את אחד משני אלה והוא יוכל לחלוק את התרשמויותיו, או שיש המלצות אחרות, אשמח לשמוע... תודה.

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  20. Started by ds.trias,

שלום, ברשותי (בקרוב) המפרט הבא -- והייתי מעוניין להתאים לו ספק ומאוורר למעבד, אשמח אם תוכלו לסייע לי בכך.. התקציב שלי הוא 350-400 ש"ח לספק, 100-200 ש"ח למאוורר (אני מאמין שזה אמור להספיק). מעבד Intel Sandy Bridge Core i7 2700K (השגתי בזול דרך אינטל, ולכן לא לקחתי את ה 2500k) זכרון Corsair 8GB Kit (4GBx2) DDR3 CMZ8GX3M2A1600C9 1600Mhz CL9 לוח-אם Gigabyte GA-Z77-DS3H Socket 1155 Z77 CHIPSET VGA+DVI+HDMI דיסק קשיח CRUCIAL M4 128GB SSD (רק הכונן הזה. בעתיד אשלב גם HDD) מארז NZXT Source 210 Elite USB3 Black כרטיס מסך SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  21. Started by @ALeX.NeT,

שלום רב ותודה מראש האם ספק כוח של 300W יצליח להריץ את זה: intel 4460 3.4 GHz intel H81 2x4 DDR3 RAM 1600 MHz 7200 rpm msi gtx 750 ti (באתר רשום שמומולץ 400W) הערה חשובה, אני יכול להחליף רק את ספק הכוח ואת הכרטיס הגרפי

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by MatanVer2,

היי, אני מרכיב מפרט למחשב שאת חלקו אקנה ב-KSP ואת שאר החלקים שלו אקנה דרך חבר בבלאק פריידי בארה"ב. הבעיה היא שאת ספק הכוח ארצה שיחברו למארז ולמה שצריך עוד בקייאספי, אבל לא בטוח איזה ספק אני צריך, במיוחד בגלל שיש כמה נעלמים מבחינת כ. המסך והמעבד שאקנה בשלב מאוחר יותר. הנה מה שאני יודע שאקנה: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H170-D3HP LGA1151, Intel H170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 מארזים: מארז ללא ספק Corsair SPEC-ALPH…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני מרכיב מפרט למחשב משרדי, ואין לי שמץ של מושג איך לבחור ספק כוח. ניסיתי למצוא את ההספק המתאים לי במחשבוני הספק באינטרנט, אבל לא ממש מצאתי את הרכיבים שלי, וגם לא ממש הבנתי חלק מהדברים שהייתי צריך להזין (אני חדש בתחום - זה המחשב הראשון שאני בונה והוא יותר בשביל הקונספט של לבנות וללמוד איך זה עובד). זה המפרט שלי: לוח אם: Asus H81M-E מעבד: Intel Dual Core G3220 Box זכרון: Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9 כונן קשיח: Western Digital Caviar Green 500GB WD5000AZRX מארז: Zalman Z3 Plus נ.ב: אתם הפורום הראשון שיש לו אייקון של גוקו: אנשי כדה"א, תנו לי את הכוח שלכם!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום לכולם. להלן המפרט של המחשב החדש שיושב פה לידי ורק ממתין לספק כוח. Intel Duo Core E7300 GigaByte EP-43-DS3 Gigabyte ATi Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe Kingston 1GBx2 Memory Samsung 160GB Western Digital 160GB התקציב הוא 300 ש"ח. האפשרויות הן : Antec Basic 500W http://skypc.co.il/pl_product~BP500U~24~0.htm Hec 500W http://skypc.co.il/sg_product~HEC-500TDT~24~0.htm Cooler Master eXtrem Power 500W http://skypc.co.il/sg_product~RP-500-PCAP~24~0.htm או לאחר שיחה עם החנות הנ"ל, הן ממליצים מאוד על החברה Hiper (כמובן כי הם עובדים איתם) אך הם אומרים שהספק מנצל כ-85%, וכל השאר רק 70%..ואפילו שהם 500W בסופו של דבר הם 300W לא יודע מה הוא אמר לי שם. Hiper 425W: http://skypc.co.il/p…

25. היי, יש לי נייח Rayzen 5 3600 עם קירור סטוק מארז Antec עם שלישיית 120mm מלפנים + 1 מאחור המלצתי על אותו המחשב לחבר רק שהוא בחר במאיץ גרפי עצבני יותר (אצלי יש 1060 3G ואצלו 2060 SUPER) אך יש לו בעיית התחממות רצינית ולי קלה בלבד. * ההבדל המשמעותי במחשבים שלנו הוא דווקא - במארז אצלו יש זוג 120mm מלפנים במקום שלישייה ואגב רכשנו במקומות שונים, הוא ב-יהב מחשבים ואני ב-Start PC (ובהמלצתם הורכב הסטאפ שלי ללא קירור צד שלישי) ואני מאוד מקווה שיהב לא עשו לו טעות בהתקנה בהקשר של שימוש המשחה התרמית או משהו.. בקיצור ביצענו בדיקות מאמץ למעבד באמצעות OCCT ואחרי שעה קיבלתי max 85C והוא 95. אצלו המצב הרבה יותר מדאיג, ואני באמת תוהה הא…

דיונים חדשים בפורומים