עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד לאחותי. בעיקר אינטרנט מוזיקה וסרטים. לא הולכים לרוץ עליו משחקים בכלל. השימוש העיקרי יהיה בבית (לרוב מחובר לחשמל) אבל פה ושם ניקח אותו לנסיעות, לכן כמה שיותר זמן סוללה יותר טוב אך לא הכי קריטי. גודל המסך והמשקל לא ממש שיקול אבל עוד פעם מה שנראה לכם יותר טוב, לקחתי. מה שכן, חשוב שיהיה מעוצב ויראה טוב בכל זאת מחשב של בחורה (: ושיבוא עם Windows 7, לא אכפת לי איזה Edition. התקציב הוא עד 5,000 ש"ח, אם יש צורך בחריגה שיהיה ממש שווה את זה...! תודה על הסבלנות לקרוא את זה ועל העזרה..!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. היי, אני מחפש נייד שיכול לשמש כתחליף שולחני עם מסך 14.1, קל יחסית (לא יותר מ - 2.5 ק"ג, כמה שפחות יותר טוב), לצרכי עבודה "משרדית" שוטפת, אינטרנט, קצת סרטים, לכאורה שימושים פשוטים אך אני מעדיף מחשב איכותי עם ביצועים טובים. ובעיקר אמין וכמה שפחות בגדר "הימור". אני נוטה לכיוון אחת החברות LG, HP או Dell. ב - LG אני יודע מהם הדגמים הרלוונטיים עבורי (http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=7109&catcode=386&AdCat=&parentid=237, לינק ל - R410). אני אשמח לדעת אילו דגמים יכולים להתאים בחברות האחרות, האם יש לכם/ן המלצה כלשהי ועדיפות לאחד הדגמים בשוק? אני מאוד אעריך כל עזרה שהיא! זוהר

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  3. Started by Inertia,

אני בחיפושים אחר מחשב נייד חדש בטווח מחירים של 3000-4500 ש"ח. יש לי כמה שאלות עקרוניות לבעלי הנסיון בפורום: 1) שמעתי שמועות זדוניות על MSI - שהרכיבים שלהם לא איכותיים וכו', האם יש אמת? ראיתי בIVORY מחשב של MSI במחיר זול מאוד יחסית למפרט שלו... האם יש סיבה לחשוש? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2323&CatCode=315 2) מה ההבדל בין Gigabyte W566U ל Gigabyte W536M? ראיתי הפרש של כ500 ש"ח עבור מפרט שנראה זהה (אותו מעבד, אותה ערכת שבבים) 3) אם כבר במעבדים עסקנו אז מה ההבדל בין T5750 לT5800? לא מצאתי לזה הסבר באתר של אינטל... תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  4. שלום מבקש את עזרתכם בקניית נייד מארה"ב (רצוי amazon ) הנייד ישמש בעיקר ללימודים -office ותכונות דומות כמו כן לגלישה באינטרנט. על כן יש לשים דגש על זמן סוללה ארוך ומשקל קל. על המחשב להכיל את הבאים: מסך 12 אינץ' הארדיסק - מינימום 250G RAM - לפחות 2 ג'יגה מערכת הפעלה - windows 7 כרטיס רשת אלחוטי - תקן N קורא כרטיסי זיכרון זמן סוללה ארוך משקל קל אודה לקבלת המלצות תודה

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  5. Started by psyco,

שלום לכולם, אחותי מתכננת לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3500ש"ח. הדרישות הן: 1. דק. 2. עד 1.8 קילו. 3. אין צורך בצורב\כונן אופטי. 4. זמן סוללה ארוך ככל הניתן, 3 שעות זה המינימום. 5. מסך 13.3" (אפשר גם 12.1"). 6. אחריות 3 שנים. 7. עדיפות למסך מט אך לא חובה. שימושים: אין משהו מיוחד, אינטרנט ואופיס. אולי מידי פעם חיבור לLCD. בגדול מחיפושים מצאתי את הדגמים הבאים: לנובו U350 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2025 דל LATITUDE 13 http://www.kingpc.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=821 http://www.nextop.co.il/Product.asp?Pid=1DELLLAT13&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he דל V13 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2947 אני זוכר שלפני מספר חודשים …

• 0 תגובות
    • 882 צפיות
  6. Started by omer69111,

שלום לכולם, אני מחפש נייד בתקציב של 2000 ש"ח לצרכי משרד בלבד (כולל מערכת הפעלה). אפשרות חריגה ב-500 ש"ח. כלל השימוש במחשב הינו שימוש בתוכנות אופיס. משקל- עדיף כמה שיותר קל אבל במסגרת התקציב.. אני מניח שיהיה קשה. מסך- מינימום 14 אינטש. מאוד חשוב לי מהירות עבודה ומעבר בין מסמך למסמך במהירות. ראיתי בזאפ ניידים של סמסונג אבל לא ברור לי אם הם טובים (יש שם אחד עם 8G זיכרון אבל איך הגיוני שכ"כ זול?) אשמח להמלצה על מחשב בתקציב הזה שיכלול גם מערכת הפעלה והכל. תודה רבה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 866 צפיות
  7. היי חברים, אני מחפש לקנות שני מכשירים ניידים, האחד שישמש לצרכי gaming ותכנות (חייב להיות נייד לצרכי) והשני קטן ונייד שישמש בעיקר לnote taking בלימודים, 1. מה התקציב המקסימאלי? 8.5K ביחד, באיזור ה6.5-7 עבור הגדול והשאר עבור הקטן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? האחד לgaming ושימושים ביתיים כלליים והשני בעיקר לקריאה וכתיבה בלימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים …

• 0 תגובות
    • 904 צפיות
  8. Started by big454,

שלום אני ממריא בקרוב ורציתי לבחור מחשב מבעוד מועד אני זקוק לעזרתכם לבחור אותו. צרכים:עסקיים+סרטים ולא יותר מזה, חשוב לי איכות הרכבה, שיהיה מהיר מאוד, שקט, עם זמן בטריה ארוך, מסך14-15.6 LED אכותי, 4gb זכרון,מקלדת נוחה, ושיראה טוב חשוב לי שתהיה לי אחריות בן לאומית . תקציב:1000$ חשבתי להזמין כבר מכאן וכשאגיע הוא כבר יהיה בכתובת אליה אני מגיע. יש רעיונות? תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. הי , אשמח לשמוע דעה כי 3 המחשבים של לנובו בערך אותו מחיר במיוחד מה עדיף i5 עם מהירות גיגה הרץ 2.4 או i7 עם מהירות 1.3 גיגה הרץ במיוחד מה עדיף 1 או 2 1) Intel® Core™ i5-1135G7 2.4GHz - 4.2GHz 8G SSD512 2) Core™ i7-1065G7 1.3GHz - 3.9GHz 8G SSD512 3) זה עולה עוד כ 300 שח Core™ i7-1165G7 2.8GHz - 4.7GHz 8G SSD256

• 0 תגובות
    • 354 צפיות
  10. Started by pAnAhI,

שלום לכולם. ברצוני לקנות מחשב נייד לסלון (מתאמי אסטטיות ונוחות) ורציתי לבקש את עזרתכם בנושא. התקציב הוא עד 2300 עם חריגה של 200 ש"ח במידה והחריגה שווה את התוספת. ברצוני לדעת איזה גודל מסך מומלץ (הייתי מעדיף מסך גדול שכן הניידות פחות חשובה לי). גם משך חיי סוללה לא קריטי לי. אני יודע שהמחשבה הראשונית שלכם היא להציע לי נייח אבל המחשב ישמש גם לגלישה באינטרנט ובעבודה רגילה של ההורים ולכן הבקשה היא נייד. הטלויזיה שבה המחשב יהיה בשימוש היא טלויזיה של פיליפס (7404) 42' FHD. מומלץ זכרון של 250GB לפחות (אם כי אם לא תיהיה ברירה אני אוכל להתפשר..) זכרון פנימי מומלץ 3-4GB אם כי גם על זה אם לא תיהיה ברירה אני אתפשר. משקל לא קריטי. דיי חובה אינטרנט אלחוטי. אם יש משהו שחייב לה…

• 25 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. שלום למומחים, אבקש את עזרתכם בבחירת נייד, רצוי של חברת DELL. בבית ישנו מחשב נייח ישן אשר ישודרג בהמשך ולכן כרגע הנייד יהווה עבורי מחשב ראשי. המחשב מיועד בעיקר לשימוש ביתי (אינטרנט/אופיס) אך לעתים גם לנשיאה מחוץ לבית. חשובה לי מהירות וחיבור אלחוטי טוב מכיוון שעובד דרך האינטרנט ועם חלונות מרובים, בבית סביר להניח שיחובר למסך טלוויזיה לצפייה בסרטים / סדרות אונליין. בעיקר מחפש מחשב אמין שישמש אותי כמה שנים טובות. * מטרות המחשב: כרגע יהווה מחשב ראשי לשימוש ביתי ולעבודה בסביבת אינטרנט, לעתים אשא את המחשב מחוץ לבית. * גודל המסך? 15.6, מסך מט. * רזולוציית המסך? שתהיה מספקת לעבודה עם אופיס ואינטרנט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה. * משקל רצוי? עד 2.4 ק"ג. * האם נדרש זמן …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. המחשב מיועד לשמש ילד בן 6 בלימודים\משחקים בשנים הקרובות. רצוי מאוד שיהיה לו מסך איכותי, ושלא יהיה עמוס בתוכנות מיותרות שכל הזמן מבקשות עדכונים (כדוגמת ה- HP-PROBOOK שבבעלותי). תקציב: עד 2500 כולל WINDOWS תודה מראש לכל המגיבים.

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  13. Started by erezhoffnung,

שלום. אני מחפש מחשב נייד בתקציב של 2.5K-3K בעיקר לשימוש בייתי (אינטרנט,אופיס, ואולי פה ושם סרטים). משוטטות בפורום הבנתי שהדגמים המומלצים בתקציב זה הם Dell Vostro A860 עם מעבד Core 2 Duo Processor T5670 Compaq Presario CQ61-220EJ עם מעבד Intel Dual Core T4200 Lenovo N500 עם מעבד T3400 הבנתי גם של-cq61 יש יתרון בכרטיס המסך ולדל יתרון בכך שהוא מסך מאט ונדמה לי שהוא מעט קל יותר מהאחרים. הייתי רוצה לדעת לאיזה מהמחשבים יש את המעבד הכי טוב, אילו עוד יתרונות/חסרונות יש לכל אחד מהם ואיזה מהם הייתם ממליצים לי לקנות(אם נבטל את יתרון האחריות הארוכה של הדל)?

• 11 תגובות
    • 796 צפיות
  14. אהלן חברים ! מתלבט בין 2 דגמי נייד GAMING שישמשו אותי גם ללמודי הנדסאי תוכנה .ההתלבטות בין Asus ROG STRIX GL502VM-FY230Tקישור :https://ksp.co.il/?select=.1304..271...t=&store_real= ן Lenovo IdeaPad Y720-15 Legion 80VR0053IV https://ksp.co.il/?uin=41790&select=...271..159..1947. שניהם אותו מחיר, אותו המעבד , ואותו הכרטיס מסך ואותו כמות ראם ההיתרונות של אסוס שהוא מגיע בנוסף לSSD עם כונן קשיח של 7200RPM לעומת 5200 בלנובו מניסיוני איטי ממש +יכולת ההרחבה של הראם בעוד 8 ג'גה סלוט פנוי דבר שאני עלול להיות צריך בלימודים כשאני מריץ 5-7 תוכנות כבודות בו זמנית כמו המעדר SQL אפצ'י וירטואל משין עם כמה מערכות הפעלה בניהם SERVER וגם קל יותר בקילו אחד …

• 0 תגובות
    • 850 צפיות
  15. * מטרות המחשב? לדוגמה: צפייה בסרטים, אינטרנט, תכנות (סטודנט למדעי המחשב)! עריכת תמונות. * גודל המסך? 13.3/14 , מעדיף מסך מגע למרות ההשתקפות. * רזולוציית המסך? FHD ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל: פחות מ2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? חובה! * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לפחות 256 * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. *חשוב לי מאוד האיכות בנייה של המחשב והחומרים ממנו הוא עשוי, שמהחשב יהיה ברמת ניידות גבוה, מעדיף i7 ,זיכרון ram 8 גיגה…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם, מבקש את עזרתכם בבחירת מחשב נייד שישמש כמחשב היחידי בבית לצורך שימוש כללי, אינטרנט, צפייה בסרטים, אופיס, ועיבוד תמונה ברמה חובבנית גבוהה (LIGHTROOM, PHOTOSHOP) ויכולת להרצת AUTOCAD ברמה סבירה. כעקרון מבקש המלצות למחשב חזק ואמין שישרת אותנו למשך מס' שנים. לא מעוניין בהמלצות להסבה למחשב נייח תקציב - סביב 4500-5000 ש"ח (כעקרון קנייה בארץ - לא כ"כ יודע מה זה אומר קניית נייד בחו"ל) דגמים - הייתי מעדיף לשמוע על החברות המובילות כמו דל ולנובו וכיסוי אחריות רחב ככל הניתן מעבד - I7, כמובן שהכי מתקדם שאפשר מסך ומעבד גרפי- 15.6, מעבד הכי חזק שניתן, לפי מה שקראתי אז באזור intel 4000 רזולוצייה - FHD 1920X1080 (למרות שהבנתי שזה עשוי להיות בעייתי בגלל גודל אות…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by galigalgali,

היי לכולם, אבקש עזרה בבחירת מחשב נייד למטרות עבודה עם אוטוקאד וסקצ'אפ. לא מעוניין בתחליף שולחני אלא במחשב בעל משקל ונפח קטן יותר.. תקציב: 10000~ ש"ח חושב על המק, אבל פתוח לשמוע דעתכם. תודה מראש, גלי.

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  18. פתחתי פה דיון לפני איזה שבוע ואף אחד לא ענה אז החלטתי לפתוח חדש בתקווה שיעזרו לי S: לומד ניהול מערכות מידע * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים לא כבדים..FIFA אולי וכאלה,תכנות בC++ ועוד תוכנות נוספות בעתיד, צפיה בסרטים, * גודל המסך?- לדעתי 14 מתאים מה שתמליצו בהתאם לתמורה למחיר, האם חשוב מסך מבריק או מאט?- לדעתי עדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)- כמה שיותר גבוה ואיכותי אז יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. Started by moshiko4512,

שלום לכולם אז ככה ברצוני לקנות מחשב נייד למשחקים בארה"ב שם אני נמצא בחודש הבא ואני מתלבט בין שניים: 1.(חיפוש בגוגל)Toshiba P105-S9337 2.ASUS G2P-7R009C(חיפוש בגוגל) אז השאלה שלי היא איזה מכרטיסי המסך חזק יותר ובכלל איזה מחשב עדיף??והאם הם מחשבים טובים בכלל?? תודה מראש לעוזרים!! :)

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  20. * מטרות המחשב? שימוש סטנדרטי לסטודנט - אופיס,אינטרנט, מדי פעם צפייה בסדרות (חשיבות משנית) * גודל המסך?14-15.6" * משקל רצוי?רצוי עד 2 ק"ג, בכל מקרה לא יותר מ-2.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא יודע מהו הזמן המדויק שידרש ממנו, שימוש ביום לימודים מלא שבחלקו תתכן גישה לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה, , USB3 רצוי, ESATA לא חובה. * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD מינימום 300 ג"ב אך רצוי 500 ג"ב * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?אם לא נכנס אז לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?כן. חברה טובה :-) אם יש אפשרות לרגת לכיוון ה-2500 ש"ח - יתקבל ב…

• 2 תגובות
    • 711 צפיות
  21. * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות, צפייה בסרטים וגלישה * גודל המסך? לא משנה למרות שאני מעדיף פחות את הקטנים ביותר (10') או הגדולים ביותר (15'), משהו באמצע * משקל רצוי? המחשב צריך להיות נייד ממקום למקום לכן אני מעדיף משהו לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250-320 גיגה לפחות * צורב DVD? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? hp, dell, lenovo המחשב הולך להיות מחשב משני שישמש אותי בעיקר ללימודים או לנסיעות, יש לי מחשב די סוס בבית, אבל אני לא רוצה משהו שיתקע כל שניה לגבי התקציב אפשר טיפה להתגמ…

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  22. שלום לכולם. אני סטודנט למדעי המחשב וצריך מחשב נייד טוב מספק בגודל 14 שיספק אותי לכל השלש שנים. נ.ב: אין לי בעייה לגבי יד 2 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 גג כולל חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטונים,עיבוד נתונים, מסמכים,תכנות (VISUAL STUDIO, PHYTON ועוד..) ומשחקים בקטנה :] 3. האם יש צורך בציוד היקפי? ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כמה שיותר מקום בכונן קשיח SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מספיק שלא יפריע בשיעור 6. האם מתוכנן או…

23. שלום לכולם אני צריך עזרה בבחירת נייד לשימושים של סטודנט (אינטרנט, אופיס, MP3 וכו'), התקציב עד 4500. מה שכרגע נראה לי הוא LENOVO N200 דגם TY2BWIV עיקרי המפרט שלו הם 3 GB זיכרון פנימי, מעבד T5450, כ.מסך Geforce 7300.אחריות שנה אחת. ראיתי אותו במחיר שבין 3700-4300. הייתי רוצה לקבל חוות דעת עליו ועל לנובו בכלל, ואם יש המלצות לחברות\דגמים אחרים? כמו כן זמן סוללה לא חשוב עבורי. בתודה מראש לכל העונים

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  24. Started by DANIM,

שלום. אני צריך מחשב נייד לאבא שלי עבודה משרדית פשוטה. אני בגדול די מבין במחשבים (לא בקטע מתנשא פשוט אפשר לדבר איתי חומרה וכו) אבל יש לי שתי שאלות מכיוון שאני לא חזק בנושא הניידים. 1.מה הבעיה בחברת lenovo. שהיא זולה משמעותית אבל לא ממליצים עליה. 2. חשוב שהחמשב יעבוד בצורה מהירה השאלה על מה לתת דגש מעבד חזק יותר או מהירות וגודל זיכרון Ram ? בעיקרון התקציב זה באזור 2000-2500 * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס מיייל * גודל המסך? 15.4-15.6, עדיפות מסך מט, אבל לא חובה * רזולוציית המסך? .אני חושב שלא fhd כי רוב העבודה משרדית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נומרית * משקל רצוי? ממש לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממש לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HD…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. התקציב לא חשוב אני לא מוותר על הקטע של חיבור הנייד לlcd ולצפות בסרטי hd בצורה חלקה ללא קרטועים והשהיות הסרטים שאני מוריד הם בגודל של עד 15gb מקסימום mkv גם חשוב לי שהמחשב יהיה בנוי טוב כי הוא יהיה בשימוש על ידי ילדים אני לא אשתמש בו בשבל משחקים כבדים אז איזה דגם מומלץ מבחינת עמידות? ואיזה מפרט בשבל הצרכים שלי?

• 1 תגובה
    • 622 צפיות

דיונים חדשים בפורומים