עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני נמצא כרגע בארה"ב וחשבתי לקנות פה מחשב לאולפן הביתי הקטן שלי... מישהו יכול להמליץ לי על מחשב טוב? כמובן שצריך נייד שיתחבר ל220W , אחריות בנלאומית ועדיף 17"... התקציב שלי הוא 1000$ אבל אם יש משהו טוב בפחות אז אני לא יהיה קטנוני תודה מראש, אביב.

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  2. Started by Chelseaa,

צריך מחשב ללימודים , אני מתלבט בין שני מחשבי ניידים 1 מחשב של DELL - [h=1]מחשב נייד עם מסך מגע Dell Inspiron 13 7000 7348-[/h]Intel® Core™ i5*5200U Processor, 3M Cache, 2.2 GHz up to 2.70 GHz מעבד8GB Single Channel DDR3L 1600Mhz (1 x 8192MB), Up to 8 GB זיכרוןכונן קשיחHybrid 500GB (5400RPM) Sata + SSHD 8GBמודול מטמון ה*Flash מתוכנן להאיץ את תגובת המערכת ולא ניתן להשתמש בו כתוספת לקיבולת האחסון. לאניתן להסיר אותו ולמשתמש אין גישה אליו.תצוגה13.3 inch LED Backlit Touch Display with Truelife, Wide*Angle Viewing (IPS), and FHDresolution (1920 x 1080)מסך מגעIntel® HD Graphics 5500 גרפי מאיץכונן אופטי NoneHD (720p) capable webcam, Dual*Array microphone רשת מצלמתשמעHigh Definiti…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים ואשמח לעזרה. אני מתכנת ולכן השימוש העיקרי מלבד אינטרנט \ אופיס \ כד' יהיה גם Visual Studio \ NetBeans, אשר ידועות בצריכת המשאבים היחסית רבה שלהן. בנוסף, אומנם זה מחשב ללימודים אך זה מאוד שימושי אם גם אוכל לראות בו סרטים ב-HD, אך השימוש העיקרי יהיה ללימודים. אין לי צורך שיתאים למשחקים וכד'. קראתי מספר מאמרים בנושא, ואני כן רוצה מעבד i5 אשר יחזיק מעמד וביצועים לכמה שנים טובות (ולא מעבד חלש יותר). כמו כן אם אפשר כמובן שיהיה קל כמה שניתן \ חיי סוללה ארוכים \ גודל מסך 15 או 14. גודל דיסק מינימאלי של 320GB, רצוי צורב DVD (אך לא חובה), מערכת הפעלה לא חובה ואני מעוניין לקנות בארץ (אם יש המלצה על חברה, אשמח). אני יודע שגם Lenovo וגם Dell …

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  4. היי, היי, אני מעוניין לקנות לפטופ למעצבת פנים (אוטוקאד וכו') כאשר בשק הדרישות יש: * מעבד Core i7 * ssd 250gb * 16gb ram * כרטיס גרפי הולם * אחריות (3 שנים? אבל שלא נזדקק...) ושירות טובים אשמח לקבל המלצה על מחשב כזה (התקציב סביב 6-7 אלף - אפשר יהיה למתוח קלות). וכן אשמח לשמוע גם על חנות טובה שממנה אפשר לקנות מחשב שכזה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. לבקשת yz101 t שיניתי את הפוסט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 למחשב בלי ציוד הקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך בדברים לא נחוצים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים בגרפיקה טובה לכמה שיותר זמן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 5 תגובות
    • 842 צפיות
  6. מה אתם אומרים על המפרט הזה למשחקים (CS, ET, C&C) בתקציב של 2000 עד 3000 ש"ח? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=733&CatCode=1 (הכוונה לרכיבים הבסיסיים במפרט ולא לשדרוגים) אשמח אם תרחיבו לי על חלקים במפרט שלא נראים לכם, ואם יש צורך לשדרג במקומות מסוימים. תודה וערב טוב :-*

• 3 תגובות
    • 639 צפיות
  7. Started by dudi.lankri,

מה התקציב המקסימאלי? סדר גודל של 6000 ש"ח + מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אפשר לחרוג קצת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גמיש. אפשר לחרוג במידה ומשתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - הכי חדשים שיש ושעומדים לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך - 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…

• 0 תגובות
    • 793 צפיות
  8. Started by shalito,

שלום, אשמח אם תמליצו על מחשב נייד לסטודנט, בעיקר לשם שימוש משרדי, אינטרנט ושיוכל גם להריץ סרטים בכיף כשיש זמן. גודל סביבות ה14~15" סוללה לא כלכך חשובה אבל שלא תהיה חלשה מידי. 500ג'יגה קשיח לפחות השאלון: מחשב מהארץ * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל 14~15" לא משנה מאט או חלק * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3~6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? אם זה לא יקר מידי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?לא מבין בסוגים אבל 500ג'יגה לפחות * כונן אופטי? שאוכל לצרוב... אם הבנתי נכון * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא…

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  9. שלום, אני מחפש מחשב נייד לעבודה עם תוכנות דו-מימד. זאת אומרת שאני רוצה להריץ בעיקר פוטושופ, אילוסטרייטור ופלאש אפילו במקביל ושהמחשב לא ימצמץ. אני רוצה רזולוציה גבוהה. שהאיכות מסך תהיה חדה כמה שניתן. 15.4". ובעיקר בעיקר שיעבוד מהר. כמה שיותר מהר. המחיר הוא עד 5500, אפשר אולי טיפה להתגמש למעלה. כמובן שהאידיאל הוא פחות מהמחיר שנקבתי.

• 0 תגובות
    • 653 צפיות
  10. אהלן מחפש מחשב גיימינג מומץ ונוח שיהיה לא ממש כבד וכמה שיותר דק במסגרת תקציב של 3500 ~ 4000 ש''ח. * מטרות המחשב? לדוגמה: גיימינג - LOL,starcraft2,tera ועריכה - פוטושופ ואילוסטריטור. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15 ולא משנה סוג המסך. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) חשוב שתהיה גבוה אך במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - * משקל רצוי? שיהיה משקל שפוי. * האם נדרש זמן סוללה …

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  11. ערב טוב, אנ ימחפש מחשב נייד חזק. הצרכים שלי הם לא בדיוק ל-GAMING אבל כן חשובים לי הדברים הבאים: * מסך 17.3 * איכות שמע גבוהה מאוד. * CORE I7 * זיכרון 8 ומעלה. * דיסק קשיח 750 ומעלה (יש מצב גם ל-SSD). מצאתי כמה מחשבים - השאלה היא מה הטוב מבניהם או אפילו אם יש לכם דגם אחר טוב יותר. תקציב - עד 1350$. http://www.xoticpc.com/msi-gt70-0nc494us-p-4986.html http://www.bestbuy.com/site/Asus---17.3%26%2334%3B-Laptop---8GB-Memory---1TB-Hard-Drive---Black/6769449.p?skuId=6769449&id=1218806579330 תודה רבה...

• 17 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. אהלן חברים, לקראת שנה הבאה אני רוצה לרכוש לצורך לימודי הנדסה באוניברסיטה לפטופ חדש, מכיוון שאינני מעודכן בחומרה כיום, אשמח לשמוע על מפרט מומלץ, המחשב לא צריך להיות חזק במיוחד, גם לא מבחינה גרפית, אבל שכן ידע ל"רוץ" חלק יחסית, ולאורך זמן. מסך: 15.6''. השקעה: סביבות ה3000-4000 ש"ח. בתודה מראש.

• 0 תגובות
    • 664 צפיות
  13. אני עכשיו בהתלבטות איזה מחשב נייד להביא, זה לא המחשב הראשי שלי אלא מחשב משני. גודל המסך שאני רוצה זה 13״-15״, מעדיף מעבד I5, זיכרון 3-4 ג׳יגה ראם, כרטיס מסך שיוכל להריץ סרטי full HD במסך חיצוני ובשלו בלי לקרטע, שיהיה סבבה למשחקים(לא כבדים מידי נגיד GTA SA) ויריץ אותם על איכות סבירה אבל זה לא השימוש העיקרי שלו. שימוש עיקרי בגדול יהיה מסנג׳ר אנטרנט שירים וכל מיני דברים די בסיסים, אבל לפעמים משחקים ועריכת תמונות כל מיני דברים בסגנון.. חשוב לי שהוא יהיה מעוצב יפה, ועדיפות שישקול כמה שפחות למרות שאני לא סגור עדיין אם אני מעדיף אותו קל מבחינת משקל או עם מפרט ממש טוב כי בתקציב הזה אני לא יוכל להביא שילוב של שניהם. ולגבי כונן דיסקים, ממש לא אכפת לי אם יש או אין במחשב אבל תכלס…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. היי מה דעתכם על: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=4281 INTEL PEN 4 2.4GHZ ALBATRON PM 266A PRO 256MB 266MHZ DDR WD 40GB 8MB 7200 RPM TECHNO MIDI ATX 300WATT CD AOPEN X 56 1.44 FLOPPY VGA O/B AUDIO 6 channel AC 97 Audio| LAN 10/100 ב- 2600 ש"ח אני צריך מחשב לצורך OFFICE, INTERNET, E-MAIL ללא מסך האם אתם מכירים עוד מחשבים מוכנים בסדר גודל הזה של מחיר (3000 ש"ח) תודה

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. מה עדיף? הם עולים פחות או יותר אותו הדבר , התקציב שלי דיי נמוך 2000 שח http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2756 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8829 הראשון הוא מחשב של AMD השני של INTEL, לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. במחשב הראשון של AMD יש USB3 , זכרון מהיר יותר, כרטיס על המעבד מהיר הרבה יותר,ואם מוסיפים לו כרטיס מסך אז זה בכלל הרבה יותר מהיר, ספק כוח חזק יותר, 2 מאווררים במארז, אבל הוא צורך יותר חשמל והארכיטקטורה של המעבד פחות טובה. במחשב השני של INTEL, כרטיס מובנה במעבד הוא חלש, המעבד Ivy Bridge , זכרון איטי יותר, צורך פחות חשמל, ספק כוח חלש יותר, מארז עם מאוורר אחד, וחייבים לקנות כרטיס מסך, ואין לו יציאת USB 3 אבל נראה שבאופן כללי המעבד טוב יותר? אני לא מבין בד…

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  16. Started by tomy669,

שלום, יש לי זיכוי של כ1000 ש"ח בחנות שקם אלקטריק ואני רוצה לנצל אותם לקניית מחשב נייד עם הוספה של כמה מאות שקלים. לפי מה שראיתי באתר שלהם, אין להם מבחר גדול בכלל ולכן אני רוצה להתעייץ אתכם לגבי מחשב שיתאים לצרכים שלי. ב"ה בקרוב אהיה סטודנט למקוע הנדסה כלשהיא ולדעתי אצטרך מחשב חזק שיסחוב תוכנות כבדות ושיפעל במהירות טובה עם נפח איחסון גדול. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ על איזה מחשב מבין הרשימה אתם ממליצים ולמה וכמו שרשמתי בהתחלה אני רוצה לנצל את ה-1000 ש"ח בחנות הזו כי אין לי ברירה אחרת. תודה לעוזרים!!! הנה הרשימה המצומצמת: http://www.shekem-electric.co.il/?CategoryID=454

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  17. Started by tomy669,

שלום, יש לי זיכוי של כ1000 ש"ח בחנות שקם אלקטריק ואני רוצה לנצל אותם לקניית מחשב נייד עם הוספה של כמה מאות שקלים. לפי מה שראיתי באתר שלהם, אין להם מבחר גדול בכלל ולכן אני רוצה להתעייץ אתכם לגבי מחשב שיתאים לצרכים שלי. ב"ה בקרוב אהיה סטודנט למקוע הנדסה כלשהיא ולדעתי אצטרך מחשב חזק שיסחוב תוכנות כבדות ושיפעל במהירות טובה עם נפח איחסון גדול. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ על איזה מחשב מבין הרשימה אתם ממליצים ולמה וכמו שרשמתי בהתחלה אני רוצה לנצל את ה-1000 ש"ח בחנות הזו כי אין לי ברירה אחרת. תודה לעוזרים!!! הנה הרשימה המצומצמת: http://www.shekem-electric.co.il/?CategoryID=454

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by yotam2233,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי בטיול ארוך בחו"ל. תקציב: עד 6000 ש"ח מדינת קנייה: ארה"ב / ישראל (איפה שזה יוצא יותר זול) שימוש: עריכת וידאו Full HD ואף יותר, קצת משחקים, אדמיניסטרצייה רגילה תוכנות חשובות: כל החבילה של Adobe עם דגש על גראפיקה, וידאו וסאונד רזולוציית מסך: לפחות 1920X1080 אחסון: SSD (אני מביא גם כונן נייד לאחסון היותר מאסיבי) גודל מסך: 15"-17" משקל: כמה שפחות עובי: כמה שפחות עשיתי קצת חיפושים ו-"מחקר" בעצמי ומצאתי את הדגם הבא: ASUS N56VJ-DH71 2.7GHZ i7-3740QM 16GB 250GB SSD 2GB NVIDIA GT 635M 15.6" FullHD W8 רציתי לשאול לדעתכם, האם זה אכן מתאים לצרכים שלי? האם יש משהו יותר טוב/יותר מתאים? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  19. Started by bennyye1,

שלום רב, http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=846339,853514 הרכיבים שיש במחשבים האלה זה מה שאני מחפש מבחינת החומרה פחות או יותר. רק לא ברור לי מדוע למשל יש בין שני הדגמים הנ"ל הפרש של 400 ש"ח בעוד ההבדלים מאוד מינוריים (ואפילו לטובת הזול) לדוגמא הסוללה של הזול היא 6 תאים לעומת 4 תאים של היקר.. בנוסף, אם מסתכלים בכלל על סדרת T430, מחשב עם אותו רכיבים כבר מגיע כמעט ל3000 ש"ח. מה ההבדל בין הסדרות שגורם להבדלי מחיר האלה?? והאם באופן כללי המחשבים שיש שם בהשוואת מחירים נחשבים טובים ואמינים?

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  20. Started by palin,

שלום לכולם, אני די חדש בתחום ומחפש מחשב נייד כרגע. אין לי ידע קודם בסוגי מעבדים וכו' כך שאשמח להעשיר את הידע בחומר קריאהר לוונטי. הצרכים שלי הם כמו של כל סטונדט ממוצע. עבודה על מסמכי אופיס, מערכות הפעלה נוספות (LINUX), גלישה מרובה באנטרנט, סרטים ויכולת להריץ משחקים מידי פעם (לא משחקים כבדים וחדשים). סוללה שתחזיק ל5-6 שעות (אפשר יותר מזה?) חיבור HDMI וזיכרון. מחשב שיהיה קל, לא מגושם וגדול. מסך שיעבוד טוב בתנאי תאורה של שמש וכו'. בקיצור אשמח לשמוע הצעות והמלצות על חברות דגמים וכו'. תודה רבה לעונים.

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  21. Started by Offset,

שלום, אני מחפש מחשב נייד רק לצורכי מעבד תמלילים, שימוש בוורד, שיהיה נוח, ושיהיה קל, לא כבד. זה הדברים הכי חשובים לי בנייד שאני מחפש, לגבי המחיר אפשר להיות גמיש אבל עדיף להוזיל איפה שאפשר. אשמח לקבל המלצה על דגמים. *תקציב: 1000-3000 שקל. גמיש. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב, אבל לא יותר מידי קטן, 13-15 אינץ. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לא משנה כל כך, אפשר לקבל אולי שתי דגמים ואני אחליט מבניהם. הרזולוציה לא קריטית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by shalito,

מחשב נייד למטרות אינטרנט ומצלמת אינטרנט אז הכי חשוב זה המצלמה. אבל שלא יהיה חלש מכדי להריץ סרטים משקל לא משנה גודל הכי גדול שאפשר לפי התקציב אבל האיכות של המצלמה יותר חשובה. זמן סוללה פחות חשוב, העיקר שתחייה הרבה זמן ושיהיה אחריות כונן לפחות 60 ג׳יגה צורב רק אם זה נכנס בתקציב פרמטר אחרון מבחינתי שמערכת ההפעלה תכנס לתקציב *אם אפשר לקבל 2 -3 המלצות של מחשבים למקרה שארצה עיצוב או חברה אחרת תודה

• 4 תגובות
    • 834 צפיות
  23. Started by Roneng,

שלום לכולם אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד. מה שהכי חשוב לי במחשב זה זמן עבודת סוללה מקסימלי. וגם רצוי שיהיה קל משקל. מהירות המחשב לא כלכך חשובה, השימושים העיקריים למחשב הם אינטרנט ואופיס (ואולי קצת סרטים). קראתי בחדשות על המעבדים החדשים של VIA ו Transmeta, מישהו יודע אם ניתן להשיג אותם בארץ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by puNani,

שלום! אבי מתכנן לקנות בימים הקרובים מחשב נייד. גיבשנו ביחד רשימה של פיצ'רים שמוכרחת להיות: א. לפחות 3 כניסות USB ב. תקשורת אלחוטית (עדיפות לדגמים בהם יש זוג-אנטנות) ג. לפחות 512MB זכרון (עדיף DDR2 אבל גם DDR ב333MHZ יהיה סביר) ד. לפחות 30GB ה. מבחינת מעבד, הבנתי שהכי טוב זה Pentium 4 M, לפחות במהירות 1.6Ghz (האם עדיף מעבד P4 שהוא לא M ומגיע למהירויות של 3Ghz?) ו. מסך 15" ז. משקל נמוך ככל האפשר, עדיף פחות מ-3ק"ג התקציב הוא בין 6000 ל9000 שקלים. המחשב ישמש בעיקר לעבודות משרדיות כגון עבודה בWORD, POWERPOINT, OUTLOOK, וחשוב מאד שהוא יעבוד מהר ולא ייקרטע אם יועמס במספר רב של מסמכים. צימצמנו בינתיים את האפשרויות ל LG LS55, IBM ThinkPadR50, Dell D505, HP NC6120, כאשר…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by bobo111,

אוקיי אז ככה. אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרות: 1. גלישה באינטרנט 2. משחקים (כמו קונטר ואנריל 99 שלא דורשים דרישות גבוהות) 3. תוכנות וכו'... יש לי די תקציב מוגבל (2000-2500). אגב אני צריך לחבר אותו כנראה לרשת ביתית. לא יודע אם זה פרט חשוב אבל בכל מקרה.... אם מישהו יוכל לעזור ולתת יד זה יהיה נהדר. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים