עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by לילך ליבוביץ,

שלום ותודה למי שמוכן לעזור. אני מחפשת טאבלט, או משהו דומה, שיאפשר לי לכתוב עליו בכתב יד, כמו במחברת, ולשמור את כל מה שכתבתי. אני כותבת הרבה בעבודה ויש לי אחכ הרבה עבודת תיוק. אשמח למכשיר שיאפשר לי לכתוב דיגיטלית ולשמור בתיקיות. עייפתי מקלסרים ואלף דפים וניילוניות. (מחשב נייד נראה לי מגושם קצת.. אני עובדת עם אנשים וכותבת כשהם מדברים, ולא נעים שהמסך יחצוץ בינינו). אם יש לכם רעיונות, גם לדברים שלא חשבתי עליהם, אשמח מאוד. תודה, לילך

2. שלום! אני מתחילה שנה ראשונה של לימודי אדריכלות ואני מעוניינת לקנות מחשב נייד. את המחשב אני כנראה ארכוש בארצות הברית. חשוב לי כמובן שהכרטיס הגראפי יהיה טוב, שלא יהיה כבד מידי, גודל מסך 15 אני חושבת. 1. אילו המלצות יש? 2. מה בנוגע לניידים של אפל? תודה רבה, מיכל

• 1 תגובה
    • 593 צפיות
  3. Started by L_L,

שלום לכולם! עיקר השימוש במחשב ייעשה לצפייה בתכני HD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום בעוד כ 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת תכני HD ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העד…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. שלום! אשמח למפרט או למחשב PC שכבר נמצא בשוק. בברכה ותודה

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  5. Started by zaomri3,

שלום, מעוניין לקנות מחשב נייד שיתאים לעבודת אדריכלות, עבודה עם אוטוקאד בעיקר, לא עושה רינדורים וכו' אבל כן רוצה אופציה לתוכנות תלת מימד ברמה בסיסית גם אם המחשב לא יטוס. מצאתי שני מפרטים עם הבדל של כ1000 ש"ח בניהם, שההבדל העיקרי שאני רואה זה הכרטיס מסך GTX 1650 לעומת gtx1660 אשמח לחוות דעת האם מפרט הזול חזק מספיק, ואם לא האם המחשב היקר יותר יעשה את העבודה? HP Pavilion Gaming 16-A0010NJ / 1Q0Q5EA https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=33639 "15.6 HP Omen 15-EK0000NJ 1Q0N0EA i7-10750H https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=33643 תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. שלום לכולם, כמו בכותרת המחשב ישמש למטרת לימודי אדריכלות כך שאני מעריך שמעבר לשימושים משרדיים בסיסים המחשב יצטרך להריץ גם תוכנות שרטוט / מידול כלשהן אני לא כל כך בקיא בתחום אז אני לא יודע להגדיר בדיוק אילו תוכנות. אין צורך במשחקים, יהיה נחמד אם יהיה אפשר לצפות בסרטים באיכות טובה, אבל לא חובה. כמו כן היא תיקח את המחשב איתה ללימודים אז יש להתחשב בנושא משקל וזמן סוללה כך שיהיה סביר לסחוב אותו איתה כל היום ולעבוד איתו זמנים ממושכים על הסוללות. כמו כן בנוגע למסך, היא חושבת ללכת על מסך קטן (11.6). האם זה קריטי מבחינת מחיר ומשקל? או שעדיף כבר ללכת על 14" סטנדרטי? תקציב עד 550$ גג, המחשב ירכש בארה"ב. תודה מראש לכל העוזרים...

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  7. Started by snowboy,

יש לי חבר שרוצה לקנות מחשב נייד עד 1000$ בארה"ב. הצרכים שלו הם: אינטרנט אלחוטי גרפיקה ברמה נמוכה החבר עובד ברכיבה טיפולית ומתעסק הרבה אם האינטרנט וסימולציות של הטיפול זה די כבד אז להתחשב בזה. תודה

• 1 תגובה
    • 751 צפיות
  8. Started by david_comp,

מ

9. אני צריך המלצה למחשב נייד לשימושים שציינתי בכותרת, בתקציב של 3-3.5 K (אם אני בכלל לא בכיוון לא להתבייש להגיד ) שגודל המסך יהיה 15", משקל לא חשוב (כמובן לא כבד מדי), יציאת DVI/HDMI, שאורך הסוללה יהיה טוב, ו..זהו אני לא מתכוון להריץ משחקים על המחשב, רק סרטי HD כנראה 720P, לגלוש באינטרנט ולהשתמש באופיס. תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  10. Started by noam,

שלום, די ננעלתי על ה- T400, והציעו לי אותו עם המעבד: Intel Core 2 Duo Processor P9600 (2*2.8GHz (כנראה זו טעות והתכוונו ל- T9600, נכון?) עם כונן קשיח של 250 GB במהירות 7200, ועם סוללה של 9 תאים. האם כדאי לרדת במהירות המעבד או במהירות הדיסק כדי לקבל זמן סוללה ארוך יותר? זה יהיה משמעותי? איזה שינוי עדיף (אם בכלל)? מה ההבדל במשקל בין 9,6 ו- 4 תאים? מה ההבדל מבחינת זמני העבודה הטיפוסיים? תודה.

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח, עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד כמחשב משחקים ברזולוציית QHD, בנוסף ישמש גם כתחנת הורדות וכשרת Plex שיזרים תכני 4K לטלוויזיה על הרשת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי אפשרות לקנות ולהביא איתי כרטיס מסך מארה"ב לטובת חסכון בעלויות - מתלבט בין 5070 ל-5070ti ואשמח להמלצה מתאימה כדי להישאר בתקציב בהתחשבות בשאר הרכיבים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידה בינונית - לא …

12. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0.5K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? המחשב מיועד להיות מחשב סלוני ולהתחבר לטלוויזיה 42 , 720P להצגת תכני HD. בנוסף ובמקביל אני רוצה להתחבר אליו ממחשב נייד (ישן ומקרטע) לשימוש כללי ועריכת ווידאו. הכרטיס מסך צריך לתמוך בHDMI ולהעביר גם קול. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אופיס, עריכת HD (תוכנה שקיבלתי עם המצלמה). ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזול…

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  13. מעבד:Core i7 920, s1366, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור: Scythe Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler לוח אם: GIGABYTE X58A-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200+, 4xPCI-E זכרונות: DDR III 1600Mhz 3x2GB G.Skill PI Edition Triple Channel דיסק קשיח: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ כרטיס מסך: Sapphire HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E מארז: Twelve Hundred Gamer Black ספק כוח: SeaSonic 620W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-620 מחיר:6470 איך המפרט? האם יש משהו לשנות/לשפר? האם המחשב טוב לOC? האם אפשר לבנות מחשב יותר טוב,ביצועים יותר טובים,יותר טוב לOC בתקציב של עד 6500 שקל? האם כדאי לרדת בכמה דברים ולעלות לHD5870? מה אתם מציעים לי? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  14. Started by איב,

שלום לכולם! ראיתי שיש פה כמה דיעות שליליות על סדרת הסטודיו 155X שדווקא חשבתי לרכוש אחד מהם. אשמח אם תחוו לי את דעתכם על המפרט הבא: PROCESSOR New 2010 Intel® CoreTM i5-430M (2.26GHz base, up to 2.53GHz, 2C/4T, 3MB/L3) edit OPERATING SYSTEM Genuine Windows® 7 Home Premium, 32-bit, English edit WARRANTY & SERVICE 1 Year Basic Limited Warranty and 1 Year NBD On-Site Service edit ALSO INCLUDED WITH YOUR SYSTEM COLOR Aberdeen Silver CHOOSE YOUR COLOR Aberdeen Silver Display Back MEMORY 3GB DDR3 Shared Dual Channel at 1066MHZ, 2 DIMM HARD DRIVE 320GB 7200RPM SATA Hard Drive SECURITY HARDWARE Fingerprint Reader with DigitalPersona software LCD PANEL 15.6 inch High De…

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  15. אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב ומעוניין לקנות מחשב נייד. ממה שראיתי גודל מסך של 14-15 אינץ' מתאים. השימושים יהיו בעיקר אינטרנט ואופיס (לא משחקים). אם אפשר בפחות כסף אז גם סבבה. יש לכם רעיונות? תודה, איתי

16. Started by snaek212,

ואם שניהם 512 האם יש הפרש גדול?

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  17. Started by zuzu89,

שלום אני מחפש מחשב נידי בשביל אחותי הגדולה . 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מחיר במזומן , 4500 שח . 2. מטרות המחשב? עבודה משרדית , סטודנטית - עובדה עם OFFICE . 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? תיק למחשב 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? חברה מוכרת כלומר , ibm,hp,dell וכו . 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? עדיף שיהיה קר ... 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? אין צורך. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? כונן dvd עם צורב (COMBO) ,כרטיס רשת אלחוטי ,מסך 15", 512 זיכרון .

• 1 תגובה
    • 933 צפיות
  18. Started by 343,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים המדורניים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Dell Ultrasharp 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  19. Started by r.b.y,

שלום לכולם! אז כל הכבוד לכם על העזרה שאתם מעניקים אחד לשני אני צריך עזרה בהכנת מפרט למחשב בעיקר למשחקים כבדים כמו נייד פור ספיד וכו' וגם להורדות באימיול ושיהיה מהיר ולא איטי ויתקע אני שואל אם אפשר לחבר את המחשב לטלויזיה בסלון ולמערכת הקולנוע בבית אם כן אז אני מחפש מחשב עד 5000 שח ללא צורך במסך אבל שיראו וישמעו באיכות מעולה אם אי אפשר או אפשר ולא יראו טוב מאוד או ישמעו מעולה אז אני מחפש מפרט למחשב עד 6000 שח תודה לכם על העזרה ואם אפשר מפרט מדויק כמה שיותר כולל כל שמות ומספר של דגם מסוים כך אדע בדיוק מה לבקש אז שוב תודה r.b.y

• 1 תגובה
    • 486 צפיות
  20. אהלן! לאחרונה אני מחפש מחשב נייד והתחלתי קצת לעבור על ביקורות ולחפש פה בפורום על מנת להבין איזה דגמים מתאימים לי. בגדול - אני מחפש מחשב בגודל 12 או 13 אינץ', כאשר השימוש העיקרי שלו יהיה שימושים בסיסים (אופיס, אינטרנט, כל אלה), וסרטים (חשוב לי מאוד שהוא יריץ HD כמו שצריך, ושהצפיה במסך תהיה "נעימה"). התקציב נע באיזור 3K-4K, אבל אפשר להתגמש קצת מעלה אם צריך, ואני מתכנן לקנות אותו בארץ, לא להזמין מחו"ל. מסקר שוק קצר שערכתי, ראיתי את הדגמים הבאים כעונים על הדרישות שלי: LG E310 C2B5E - לצערי לא מצאתי הרבה ביקורות. Acer AS2930Z - לא מצאתי הרבה אינפורמציה, אך נראה שהוא זול ויחסית משתלם. (השאלה כמה הוא באמת שורד) HP Pavillion DV2-1030 - נראה מחשב חזק מאוד אך גם מעט יקר יותר.…

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  21. Started by manuella,

זהו המפרט שלו- [table] [tr] [td][/td][td] מפרט טכני[/td][/tr] [tr] [td]מעבד[/td] [td]Intel® CoreTMi3 2367UM 1.4GHz ,1333MHz FSB 3MB Intel Smart Cache[/td][/tr] [tr] [td]מסך רחב 13.3[/td] [td]HD (720p) WLED display with AntiGlare ( מסך מט )[/td][/tr] [tr] [td]רזולוציה[/td] [td]1366X768[/td][/tr] [tr] [td]כרטיס מסך[/td] [td]Intel GMA 3000 HD[/td][/tr] [tr] [td]דיסק קשיח[/td] [td]320GB Hard Drive Serial ATA 7200RPM [/td][/tr] [tr] [td]זכרון פנימי[/td] [td]4GB DDR3 1333MHz dual channel[/td][/tr] [tr] [td]משקל[/td] [td]משקל התחלתי 1.670 ק"ג עם סוללת 4 תאים וללא כונן אופטי[/td][/tr] [tr] [td]אחריות[/td] [td]שלוש שנים אחריות יצרן באתר הלקוח[/td][/tr] [tr] [td]אחריות סוללה[/td] …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by roadstar,

שלום לכולם, אני דיי חדש פה ולא מומחה גדול למחשבים ולכן זקוק לעזרתכם בבניית מפרט. אני מעוניין לבנות מפרט שיענה על הדרישות הבאות: מחשב מהיר שישמש בעיקר לשימוש משרדי רגיל, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים, אבל גם שיוכל לעמוד בדרישות של משחקים חדשים שקיימים היום ושייצאו בעתיד. אני מתכוון לרכוש שני מחשבים (אחד לי ואחד לילדים) ולמרות שאני כנראה לא אצטרך מחשב "גיימרים" אני מעדיף לקנות שניים תואמים (יהיה לי קל יותר עם ההתקנה של הדרייברים וכו). כתבתי "מחשב מהיר", כי אני פשוט שונא לחכות עד שמערכת ההפעלה ותוכנות עולים. מעוניין במחשב שפשוט ירוץ בפתיחת חלונות מרובים באינטרנט ושיעבוד מהר עם הרבה תוכנות שעובדות ברקע. שיפעיל משחקים כבר ציינתי.... חוץ מהדרישות שציינתי, רוצה להוסיף שאני אף פעם…

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  23. Started by Jarhead,

שלום קיבלתי מחשב נייח חדש אבל המסך שלו יגיע רק בעוד שבוע. רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש במסך של המחשב הנייד כמסך שיציג את המחשב הנייח. אני בעצם רוצה להשתמש במסך של הנייד כמסך רגיל האם זה אפשרי? במידה וזה משנה המחשב הנייד שלי הוא: IBM ThinkPad T41p. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  24. Started by radicus,

שלום לכולם, אני רוצה למכור את הנייד שלי ואשמח לשמוע מה דעתכם. Dell Inspiron 6400 15.4" Intel Core Duo 2.0 GHz 1GB RAM דיסק WD 160GB כרטיס גרפי און בורד שמסוגל להריץ משחקים כמו WOW למשל מערכת הפעלה XP חוקית המחשב בן 3 והסוללה כבר די חלשה. הוחלף לו מאוורר לפני חצי שנה בערך ומאז הוא לא מתחמם יותר מדי. כמה נראה לכם שהייתם משלמים על מחשב כזה? תודה! אילי

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  25. Started by Roi Erez,

אהלן, אשמח למפרט למשחקים - התקציב לא גבוה אז לא באמת גיימרים אבל בכל זאת.. תקציב - 2000 שח לנסות לחסוך ישמש למשחקים כמו קול אוף דיוטי וכאלה דרושה הרכבה ההעדפה היא מksp הערות - 1טרה. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.