ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, זהו, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש לשימוש הביתי (גלישה, שיתוף, צפיה בסרטים ,אופיס, עריכת תמונות וכו'), הדברים החשובים הם: - אין צורך בציוד היקפי (מקלדת,עכבר,מסך ....) - שיהיו אפשרויות לשדרוג (למקרה הצורך ......) - צורב DVD - שלא יתחמם יותר מדי - כרטיס מסך עם יציאת טלוויזיה - כרטיס טלוויזיה יש אפשרות לגלישה מהתקציב אבל רק אם זה באמת נחוץ. בנוסף יש לי מספר שאלות: 1. משיטוט בפורום ראיתי שיש העדפה ל AMD, מה בדיוק הסיבות שהוא עדיף מ INTEL ? 2. האם עדיף מחשב "מוכן" או קנייה בחלקים (ושירכיבו לי בחנות) ? 3. האם כדאי להוסיף קירור ? (ליתר ביטחון) תודה ofko
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
מעבד: I3-2100-1333MHZ FSB לוח אם: Intel H61ww 1333MHZ FSB. זיכרון: 2X2GB DDR3 1333MHZ CL9 של קינגסטון. כרטיס מסך: 512MB DDR3 RADEON HD 5450 של שפפייר. צורב די וי די: LG אני מאמין שזה הדגם ---->22X LG GH22NS30. דיסק קשיח: זה קצת מסובך (שני כוננים): 1.Western Digital Caviar Blue 500GB WD5000AAKX 2. כונן 500GB בערך מאותו סוג עם ממשק IDE מחובר למתאם במורכב על PCI רגיל. ספק כח: IN-WIN 450W. מארז: IN WIN EC021. מקלדת בלבד של לוג'יטק מדגם: K120 (השתמשתי בה אולי שבוע עד שהבנתי שחברת לוג'יטק היא חברת ביזיוניסטית ועברתי מיידית לרזאר). המחשב תקין, לא קיים בו שום נזק פיזי למעט שריטות על המארז המעידות על שימוש. הערכה שלי היא כך (…
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
חברים הכעתי כנראה לפינל 2 שלי.... בבקשה תעזרו לי להחליט מי מהם יותר טוב ולמה, כי במפרט הם די דומים... אני זקוק לעזרה בנוגע להבדלי המעבדים בין המחשבים... ולעוד המלצות וייעוץ שאתם מוכנים לתת טושיבה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7687&perur=2&t=1&c=339 HP http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7689&perur= תודה...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם! אחי התחיל ללמוד,עיצוב גרפי ופרסום מובייל. הוא מעוניין לקנות מחשב שאשמש אותו כתחנת עבודה. כרגע הוא רק בתחילת דרכו אבל אשמח לקבל לקבל ממכם המלצה למחשב חזק יחסית שאתן גם ביצועים לעתיד. מה התקציב המקסימאלי? 5500-6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד אפשר לחסוך ב) במידת הצורך . עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כרגע זה רק תחילת דרכו, השימושים בתוכנות עיקריות הם פוטושופ, אילוסטרייטור ואיינדזיין. אולי בעתיד גם משהו יותר כב…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
באחד מימי על גבול רצועת עזה נתקלתי בפירסומת של אחת מרשתות המחשבים וחטפתי איזה שוק קטן.. מפרט שלדעתי (הלא מעודכנת) הוא ברמה גבוהה מאוד במחיר זול מאוד.. עכשיו בגלל שאני לא מעודכן (אינעל הצבא הזה) אני צריך את עזרתכם במציאת הקאצ'.. מעבד: Core 2 Duo E8200 לוח אם: Intel Pearl Creek G31 הארדיסק: 320GB SATA2 16MB (לא צויין של איזה חברה) זיכרון: 2048 DDR2 800 גם לא צויין של איזה חברה כ. מסך: GEFORCE 8600GT 512MB גם לא צויין של איזה חברה צורב DVD מחיר: 1999 ש"ח ברור לי שהחלקים יהיו מחברות הפחות טובות..אבל מבחינת הלוח אם, הזיכרון והכ. מסך זה רק אומר שאפשרויות ה-OC לא יהיו בשמיים אם בכלל.. אבל זה לא מעניין אותי. השאלה היא כמה זמן לדעתכם המחשב הזה יחזיק משחקים מודרניים (מקסימום עוד שנ…
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
התקציב לא סגור אבל כרגע מדובר על 3000~ ש"ח. אני מעוניין במחשב HTPC קטן שישב בסלון, יריץ Media Center כלשהו (יש בכלל אלטרנטיבות לWMC?), יהיה מסוגל: - להריץ סרטים ברזולוציה גבוה (כלומר רצוי HD decoder מסוג כלשהו, לא ברור לי מה בדיוק צריך). - להקליט תכניות מהממיר כבלים (יש מצב אבל לעבור ליס בקרוב) - להשמיע מוזיקה ברמה טובה - (אופציונלי) שיריץ משחקים - חשבתי על לחבר שני שלטי Logitech לכניסות הUSB, להריץ PES2008, ויש לנו סוג של פלייסטיישן בסלון הסתכלתי במפרטים הממולצים, אהבתי את המארז של Antec מאד, אבל לא הבנתי מדוע לא מצרפים כרטיס בסיסי מסדרת ה- HD של ATI למערכות? תודה
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
מה קורה?! אני מחפש המלצה למחשב נייד לסטודנט שימוש ביישומים כמו WORD וכו וכמו כן שימוש במשחקים לא כבדים כבדים אלא משחקים אסטרטגיה ומשחקי 3D יחסית בינוניים ופשוטים. הרד דיסק עקרונית כמה שיותר יותר טוב. התקציב שאני מוכן לשלם 5000K
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
אז ככה, לאחר מספר שנים בהם לא כל כך עקבתי ועסקתי בתחום המחשוב והגיימינג (לימודים, זוגיות והחיים הפשוטים בישראל) הגיע הזמן לרענן קצת את השורות ולתת למכונה העייפה שלי BOOST חדש של כוח. ברשותי מחשב ישן בעל הרכיבים הבאים: לוח אם: gigabyte ga-ep45-ud3l (סוקט 775) מעבד: Intel Q6600 Quad core זיכרונות: ocz ddr2 866mhz 2GBx2 + Ocz ddr2 866 Mhz 1GBx2 כרטיס מסך: Nvidia Geforce 285Gtx שאר הרכיבים לא כל כך משנים. לאחרונה הלוח התחיל לעשות בעיות וכנראה שסופו קרב. בזמנו המחשב היה מצוי ב-OC ובוא נאמר שמלכתחילה מעבדי הQ6xxx למיניהם לא הצטיינו בקרירות. בכל מקרה, אני מעוניין להעיף את הלוח, המעבד והזיכרונות ולשדרג לרכיבים יותר מודרניים. בניגוד לזמנים עברו, אני כמעט ולא משתמש במחשב לגיימינג …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4820K 3.7Ghz 10MB L3 Cache s2011 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus P9X79 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 3xPCI-E 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair 4x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Dual Channel CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX650 2GB GDDR5 DX11 VGA DVI HDMI PCI-E 1 כונני SSD: כונן קשיח Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK 120GB SSD Sata III MLC Retail 1 ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) 1 מארזים: מארז Sharkoon MS120 Black Micro-ATX Case (No PSU) 1 מחיר החבילה: 5585 שקל עמוד מוצר…
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בעזרה בהרכבת מפרט למחשב שיתאים למשחקים וסרטים HD שיהיה עם כרטיס מסך ATI HD4850 512 MB ומעבד INTEL E8400
-
- 1 תגובה
- 514 צפיות
-
-
אני ממש נואש פירמטתי את המחשב עבור אחי התקנתי מערכת הפעלה win xp proffesional באנגלית ושרציתי לסדר את החיבור לאינטרנט ראיתי שהמערכת הפעלה לא מזהה בעצמה את הכרטיס רשת בנוסף אחי הגאון עבר דירה ואין לו מושג איפה הדיסקים של הדרייברים. דרך אגב ב device manager מה שמופיע תחת net adapters זה net adapter 1394 אבל הבנתי שזה רק firmware או משהו בסגנון ככה שאין לי מושג מה השם\הסוג של הכרטיס רשת עצמו ואם זה משנה משהו המחשב הנייד מיועד להתחברות רגילה ולא כחלק מקבוצת מחשבים
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב פשוט לגלישה בסיסית, ולישומים בסיסיים כמו OFFICE ותוכנות פשוטות. לצפייה בסרטים.(לא HD וכ'ד) המחשב לא מיועד לOC ולא למשחקים כבדים בכלל.וכמובן שלא לתוכנות כבדות. וללא שום ציוד היקפי. תודה.
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
המחשב ישמש לשימושים בסיסיים, אינטרנט, סרטים, עבודות OFFICE. אשמח לקבל המלצה למחשב שיתאים לצרכים אלו, אם יש אפשרות יהיה לשחק במחשב במשחקים בסיסיים זה יהיה נהדר. יש לתת חשיבות לביצועיי סוללה, כמה שיותר זמן עבודה יותר טוב, אני מצפה שזה יגיע ל 3-4 שעות עבודה רצופות ללא הטענה. אשמח לקבל 4 ג'יגה זיכרון מערכת הפעלה Win7 אם יש אפשרות לקבל יציאת HDMI אני מאוד אשמח, אם אין לפחות שתהיה אופציה לחבר למסך טלוויזיה. מעדיף דגם של חברת DELL אבל אפשר להתגמש על מחשב מסוג של HP או Lenovo, אבל עדיפות הכי גבוהה ל DELL חובה שלוש שנים אחריות. אם יש משהו מתאים שחורג מהתקציב בעד 500 ש"ח אפשרי לשקול אותו, אז אנא ציינו גם את זה, בכל מקרה לנסות לא לחרוג מהתקציב. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
היי, המלצה למחשב גגימינג עד 2800 ש"ח ללא ציוד היקפי, מערכת הפעלה ומסך. לילד בן 9 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
- 1 follower
-
-
זה המפרט בעיקרון למשחקים סבבה נכון?? מעבדים Athlon 64Bit AM2 4800 DualCore Box AM248DCB ¤ 564 1 לוחות אם Gigabyte MA69G-S3 AM2 GMA69GS3 ¤ 440 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 170 1 ספקי כוח FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC ¤ 216 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 260 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 414 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail ¤ 1460 1 מחיר המפרט - 3524 ש"ח. ולגבי המפרט אמרו לילהחליף את הספק כוח שיש לי עכשיו במפרט שהוא ATX להחליף ל 400 TRT מישהו יודע למה כאילו מה יותר טוב או לא משנה וגם חוות דעת לגבי המפרט אשמח תודהה
-
- 1 תגובה
- 503 צפיות
-
-
שלום, מה דעתכם? אינני עושה אוברקלוקינג. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. במחשב הישן היה לי מארז של compucase שהיה מעולה, אבל לצרכי המחשב החדש אולי כבר לא יתאים. מה אתם אומרים? מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1052 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪588 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪246 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪265 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4670 1024MB DDR3 PCIe ₪406 כמות:1 http://www.skypc…
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
שלום מעוניינים לרכוש מחשב נייד עד 4500 שח לצורכי עריכת ווידאו ותמונות קלים חשוב מסך 15.6 לפחות מצאנו רק את זה - https://ksp.co.il/web/item/217496 הבעיה היא שעם מערכת הפעלה זה קצת מקפיץ את המחיר.. יש עוד המלצות? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש להרכיב מחשב שישב בסלון מחובר לטלויזית 4K ויריץ משחקים. חוץ מזה הוא צריך גם להריץ לינוקס לצרכי עבודה (אם זה משנה משהו). על חלק מהדברים כבר נסגרתי - 4080 סופר ומעבד 14700KF. אשמח לעזרה בהמלצה על לוח אם מתאים, מארז וקירור. בגלל שהדבר ישב בסלון הוא צריך להיות שקט (לא לעשות רעש של מטוס כשהוא מתאמץ, ולהיות שקט כשהוא לא מתאמץ) וגם לא להאיר לי את הסלון באורות גיימינג RGB. סולידי. אני מוכן להוציא כסף, אבל לא חייבים להגיע למספר הדי גדול שזרקתי בכותרת. כרגע המחשב מחובר לטלויזיה בחיבור HDMI 2.0 ולציוד היקפי אחר בארבעה חיבורי USB (עדיין צריך דונגלים בשביל בלוטות'?). אין צורך בקניית ציוד היקפי. את המחשב כנראה אקנה ב-KSP בתל אביב אלא …
-
- 1 תגובה
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים אני מחפש מחשב נייד לצרכים הבאים : גרפיקה כבדה ועיבוד וערכית וידאו תוכנות שירוצו עליו כמו אופיס פלאש פוטושופ תוכנות לעריכת סרטים כמו אדובי פרימייר ועוד וכמובן איטנרנט ודואר טוב זה שטויות כל מחשב יכול אני החלטתי לאחר סיקור ארוך אבל יצאתי פסיכי בגלל כמה מחשבים ניידים אחרים IBM או DELL ב IBM ?ThinkPad R50e UR0U2IZ Dothan 1.7 GHz??Model? ?ThinkPad R50e UR0U2IZ? ? CPU? ?Pentium M 735 1.70GHz 2MB? ? Memory? ?512MB PC2700 DDR up to 2GB? ? HD? ?60 GB - 5400 rpm? ? Display? ?15" TFT XGA (1024 x 768) 24 Bit? ? GPU? ?Intel Extreme Graphics 2? ? Optical Device? ?DVD Recordable? ? Wireless? ?Intel PRO/Wireless 2200BG? ? Network? ?10/100 Ethernet? ? Bluetoo…
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
בקניית מחשב נייד?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי מחשב נייד לנובו R50E התקנתי עליו היום ווינדוס XP מחדש. עד עכשיו היה עליו לינוקס והטראק פוינט עבד מצוין . מה שקורה שגלילת הדפים עובד טוב מאוד בכל המחשב כולל באקספלורר ומשום מה בפיירפוקס לא עובד ? ניסיתי לחפש קצת בגוגל פתרון אבל הלכתי לאיבוד , נראה שלהרבה היתה את הבעיה הזאת אבל לא הבנתי איך למצוא פתרון . מישהו מכיר את הבעיה , יודע איך לפתור אותה ? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין בלקנות מחשב בעיקר עבור אינטרנט אולי ממש קצת עריכת תמונות , סרטים השאלון: תקציב - 2000 - 2500 * מטרות המחשב? לדוגמה:עבודה משרדית, תכנות, קצת וירטואליזציה אם אצטרך LINUX בעיקר , סרטים . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה: 1366x768 (?) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות - לא קריטי (1.8-1.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?_3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך _אפשר לנסות לחסוך אם זה לא פוגע משמעותית במפרט ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?_בסביבות ה 200~300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?_גימינג וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)._אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב._gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)._21 אינץ ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?_בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
-
-
אהלן אני מנסה להבין מהו זמן פעולת הסוללה של ה-W348M. קראתי בכמה פוסטים באתר שזמן הסוללה הוא לא משהו/בינוני. (כמה זה בשעות?) כאן: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Notebook/Products_Spec.aspx?ProductID=2808 וכאן: http://www.skypc.co.il/pl_product~71329~14~0.htm כתוב שזה עד 4 שעות. נשמע לי בסדר יחסית למחשב נייד, לא? אמשח לדעת את דעתכם בנושא. תודה
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1 Motherboards: ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM Asus x 52 1 Monitors : 17" LG Flatron F700B NEW Flatron Monitor 1 Keyboards : Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT 1 Cases : Midi Tower ATX Case For Pentium IV 300 Watt 1 Subtotal : ¤ …
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-