ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד, לצורכי וורד, סרטים - חשוב שיהיה בו חיבור Wireless. אין עדיפות לחברה, קל ככל האפשר וכך גם זול. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר עיון מעמיק בפורום הגעתי למסקנה שכדאי להשקיע טיפה יותר כסף ולקבל משהו הרבה יותר איכותי ואני שוקל לקנות את ה- Dell Vostro 1510 האם יש משהו מקביל בתקציב כזה שכדאי לשקול ? תודה מראש, ליאור.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,רציתי לדעת אם אני יכול להחליף מקלדת במחשב נייד בDell xps 15 אני רוצה שיהיה לי מקלדת עם תאורה אחורית
-
- 1 תגובה
- 810 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד בסביבות ה-5000 ש"ח. המחשב מיועד לפוטושופ (לא משהו מיוחד מדי), מסמכים, אינטרנט, סרטים וכד' מסך 14.1" עדיף.. אם אפשר להמליץ גם על מחשבי PC וגם על MAC לגבי המק, למרות שככל הנראה תהיה חריגה מהתקציב, אשמח לשמוע ביקורות על המערכת ולמה היא עדיפה? או ההפך..
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל לימודי מדעי המחשב, זקוק למחשב נייד חזק מאוד, קל, וזמן סוללה ארוך. מצ"ב למטה ציפיות למחשב. אני חוזר שחשוב לי מאוד זמן סוללה ארוך, ולכן אני רוצה מחשב עם מעבד אינטל מדור 4 (Haswell), הבנתי שאין עוד הרבה מחשבים כאלה ולכן אשמח אם תגידו לי האם כדאי לקנות עכשיו מתוך המבחר המצומצם של הניידים או לחכות שעוד חברות יצאו עם מחשבים עם המעבדים האלה. ואם כדאי לחכות, אז יש צפי מתי מחשבים כאלה ישוחררו לעולם ומתי הם יגיעו לארץ? תודה! * תקציב? סביבות 6,000 . * מטרות המחשב? תיכנות, VMware, סרטים, פוטושופ, מולטי-טאסקינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 - 4.5, מעדיף מאט אבל מוכן להתפשר על מבריק. * רזולוציית…
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
מארז-מארז ללא ספק GIGABYTE TRITON-180 ספק כח-ENERMAX LIBERTY 400W מעבדINTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ CONROE OEM - קירור למעבד-ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO FOR INTEL 775 לוח אם- GIGABYTE GA-P35-S3L זיכרון פנימי-CORSAIR DDR2 2048MB (1024MBX2) 800mhz CL5 כרטיס מסך-ALBARTON NVIDIA GEFORCR 8800GTS 320MB PCLE דיסק קשיח-WESTERN DIGITAL WD5000KS 500GB מסך-SAMSUNG 20 206BW 2 MS LCD WIDE כונן דיסקטים-כונן דיסקטים 1.44 שחור צורב DVD- SONY NEC-OPTIARC AD-7173A X18 רמקולים-CREATIVE INSPIRE M2600 2.1 מקלדת ועכבר-MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 1000
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
אהלן סטודנט למשפטים. משתמש בתוכנות הכי פשוטות שיש לצורך עבודות כסגנון קריאת מאמרים ומדי פעם צפייה בסרטונים. אציין שני דברים שעשויים להיות חשובים: א. ברשותי שני מסכים של 24 אינצ' ואני מעוניין להשתמש בהם במחשב. ב. ברשותי לפטופ של מאק. (סעיף אחד יותר קריטי. מניח שב' איננו קריטי אך מציין בכ"ז אם מישו ימצא איזושהי נפקא מינא) טופס בקשת מפרט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כנ"ל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. עם זאת יש צורך שהמחשב יתמוך בbluetoo…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח לקבל מכם ייעוץ... אני צריך מחשב ביתי/עיסקי ליישומי אינטרנט, פוטושופ וכד' (לא גיימרים). עפ"י המלצת האתר מתאים לי ה-e6300. אבל האמת היא שגם סלרון 3.3 עשוי להספיק. בסה"כ ההבדל בכסף הוא לא ענק ואני לא קונה מחשב כל שנה. מה שהכי חשוב לי זו אמינות המערכת, כולל ספק, עינייני קירור והתאמת הקונפיגורציה. אם אני שונא משהו זה לרוץ עם מחשב למעבדה. האם ללכת על המלצת האתר כפי שהיא, או האם לבחור פנטיום סלרון ולהוסיף רכיבים כמו ספק טוב יותר, מארז, זכרון איכותי יותר וכד'?
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
שלום רב, אני מתחיל רק להתעניין במחשב נייד לאחותי שלומדת אדריכלות ומשתמשת בו לתוכנות אופיס+תוכנות שירטות. הבנתי שיש דבר שנקרא "אחריות בין-לאומית" והיא כנראה תזדקק לכך בשנה הקרובה עקב נסיעה. אבקש קודם כל כיוון כללי, ואז אוכל לגבש תקציב. תודהץ
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
ברשותי מחשב HP2650 שהגיע עם ויסטה. הכנתי דיסק גיבוי כדי למחוק את ויסטה ולהתקין XP המוכר הזהיר אותי ששכדאי לבדוק אם XP יכולה לעבוד על מחשב זה מבחינת דרייברים האם משהו מכיר בעיה כזו שיכולה לקרות לפני שאני מוחק את ויסטה ומתקים XP תודה מראש אורי
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי : 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב אין בעיה לנצל את כולו ב) חריגה בתקציב 100 ש''ח 2. מה שימושי המחשב - 90% מהזמן להרצת משחקים 10% מהזמן לצפייה בVideo וגלישה (הרצת משחקים GTA V JUST CAUSE4 RDR2 משחקי באטלפילד האחרונים כמו כן משחקי COD האחרונים) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - מסך 20 אינץ (רגיל) 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות (לא ULTRA) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - הארד דיסק אין צורך, 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 - פרמטר לא רלוונטי זה יכול לעשות מצידי רעש כמ…
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
אני מעתיק את הטופס כמו שהוא מפורום אחר שפירסמתי בו פוסט דומה האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא מכיר שם חנויות מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): חו"ל - קנדה תקציב: 600$ יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 50-70$ יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: לא משנה, זה חו"ל.. חברת המחשב הניד המועדפת: חשוב שלא יהיה Lenovo או MSI - העיצוב שלהם גועל נפש מערכת הפעלה מועדפת: WIN7 או בלי מערכת הפעלה גודל כונן קשיח מועדף: 500GB ומעלה, ואם אפשר 7200RPM זה יהיה מצוין משקל הנייד המועדף: כמה שפחות (?) גודל הצג: 15.6" זמן סוללה רצוי: כמה שיותר, זה חשוב מבחינת ניידות צבע המחשב הרצוי: לא משנה, שחור עם עיצוב יפה יכול להיות נחמד אבל זה לא באמת חשוב.. אפשרויות נוספות…
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
היי, צריך עזרה בהרכבת מפרט ב-1.5K מיועד בעיקר ל סרטים HD, שמיעת מוזיקה ועריכת וידאו ביתית. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת סרטים ביתית, שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - Sony Vegas - תדיר, Windos7, Office. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא מיועד לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
מעבד Intel Core i7-920 D0 Tray ₪1345 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7920ay לוח אם Gigabyte GA-EX58-UD5 ₪1510 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39421 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪430 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪739 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL9T-6GBNQ כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1511 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GVR-5850G1 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪116 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא ספק Lian-Li PC-P60 Black …
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה לאלו שינסו לעזור לי. אני גר באיזור מודיעין אבל עובד בתל אביב כך שאני יכול לקנות את המחשב גם באיזור גוש דן וגם באיזור ירושלים. המחשב שלי מת אתמול ואישתי אישרה לי תקציב של עד 2500 שח . יש לי כרטיס מסך של nvidia geforce 9500 כן אני יודע זה לא משהו אבל אני מתכוון לשדרג אותו בעתיד הקרוב ל geforce 9800 gts או דומה. כרגע זה לא בתקציב אבל אני צריך שהמחשב יוכל לתמוך בו הבנתי שצריך ספק מיוחד שנותן 30 מיליאמפר ב12 וולט. אז כרטיס מסך אני לא צריך עכשיו. בעתיד כמו שאמרתי ישתנה ראיתי מיפרט שפירסם האתרץ מעבדIntel Pentium Dual Core - E6300- 2.8GHz450 לוח-אםASUS P5KPL-CM305 זכרונות2GB DDR2 800MHz - A-Data/Corsair/Patriot/OCZ/Kingston/Samsung/Transcend/G. Skill/GeIL17…
-
- 1 תגובה
- 475 צפיות
-
-
* תקציב: 2000-2200 * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), שוק ההון, בורסה, שיחזיק את התוכנות! * גודל המסך? 11-12 * רזולוציית המסך? לא ידוע * משקל רצוי? שיהיה קל לנשיאה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (כמה שמתאפשר) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כרטיס מסך חיצוני, זאת אומרת שאוכל לחבר מספר מסכים. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 250-500GB * כונן אופטי? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם מתאפשר רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * מערכת הפעלה WIN 7 * RAM: לפחות 4 DDR3. * אם בתקציב הזה יש i5 עם 4 או 8 RAM אשמח!, אם אין אז i3 תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל, אני זקוק למחשב חזק ומהיר ואמין (שאינו נוטה לקרוס...) לעבודה עם תוכנות מוסיקה (הקלטה עריכה ProTools תווי Sibelius, Finale) ותוכנות עריכת ווידאו ( Vegas, final cut etc) ופוטושופ. הסדרה החדשה של מק אינה עונה על הדריישות. עד כה עבדתי בעיקר על מק ולעיתים על pc אני מתמצא בשתי מערכות ההפעלה (פחות או יותר). אשמח להלצות וכו׳, תודה.
-
- 1 תגובה
- 494 צפיות
-
-
שלום לכולם, נתבקשתי לקנות מערכת מחשב לקרובי משפחה. התקציב: עד 3000 ש"ח ועדיף לנסות לחסוך. שימושים: גלישה באינטרנט (כולל צפיה ישירה ומשחקי פלאש), אופיס וסרטים. ציוד היקפי: יש צורך גם במסך, עכבר מקלדת ורמקולים (2.1) חשיבות השקט: אין חשיבות מיוחדת. רק שלא יהיה טרקטור. אוברקלוק: ממש לא. תוספות: לא צריך מערכת הפעלה. צריך הרכבה בחנות. חנות: הם גרים בירושלים ולכן אני מעדיף לקנות שם. חשבתי על www.p-see.co.il. אם המחיר שם יקר במיוחד, נקנה מחנות אחרת. שדרוגים: לא מתוכנן. בקשר למסך: הם ראו את ה דל 2209 שלי והתלהבו. לכן חשבתי לקחת עבורם DELL U2311 או SAMSUNG 2333T. את המסך אפשר לקנות במקום אחר. התחלתי לנסות להרכיב לבד לפי המפרטים המומלצים. אשמח מאד לכל הצעה. מעבד - AMD Athlon II X2 …
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוף אם אפשרי ומתאים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עדכניים, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה. (לכלול רמקולים טובים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Deus Ex ,Diablo 3, SW:TOR, LA Noir, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 x 1080. המחשב יפעל על Del…
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000, ללא חריגות. אם חייב בעקבות הדברים שאני מבקש וכותב למטה אז אשמח לקבל הסבר וגם מפרט תואם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - Rainbox Six Siege, CSGO, APEX LEGENDS - בעיקר FPS תחרותי גבוה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרגע מושך איתי כ. מסך 1080GTX הלאה ומתכנן להחליף ל-4070 או 4080 - לא החלטתי עדיין. 4070 אמור לצאת לקראת מאי. אז בינתיים שהחומרה ה…
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה, זה המפרט הקיים (של חבר) לפי ה-Everest: מעבד: intel E8400 לוח אם: intel eaglelake G43/G45/P43/P45 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GT 240 1G זיכרון: 2x2GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח: 344GB (לא יודע באיזה מהירות) ספק כוח: לא יודע מארז: לא יודע כל מה שהוא רוצה זה להריץ פיפא 15, שכרגע לא עולה לו.. האם כדאי לשדרג כרטיס מסך? או שעדיף כבר לקנות מחשב חדש? אם עדיף מחשב אז הנה הדרישות שלו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 190 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
כפי שציינתי למעלה ברשותי מחשב קיים שברצוני לשדרג כ.מסך - gts450 זכרון - 3GB מעבד - q6600 לוח אם - p5k se (של asus) ספק - zeus 520 *לא רשמתי דיסק קשיח - יש צורך בחדש (עם עדיפות לשניים - אחד SSD והשני רגיל) *לא רשמתי כונן דיסקים - יש. *נא לציין בבקשה אם צריך להוסיף מידע. מצטער שאין פירוט של חברות וחומרה, הסיבה היא שבגלל שהמחשב כבר בן 7 שנים ואין לי גישה אליו כרגע. תקציב -אני לא יודע בדיוק מה אני צריך לשדרג בשביל שזה יתאים לדרישות שלי כך שאני מניח בין 1500 (אם אפשר אז פחות אבל אני בספק) עד 2500 בערך שימוש עיקרי -משחקים (cod:aw וכיו"ב), אופיס, סרטים. (אין תוכנות ספציפיות) רזולוציה - 1920*1080 גרפיקה - אני לא אחד שמשחק על רזולוציות והגדרות גבוהות אבל כמובן שעדיף לשאוף אלי…
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
ממש לפני ימים רכשתי את ה ( HP TX2500 (TABLET. המטרה העיקרית שלו היא עבודות גרפיקה ושרטוט,ולכן שמתי את התחתונים שלי על המעבדים הכי חזקים שיש(הדגם מגיע רק עם AMD).... לכן הזמנתי אותו עם מעבדי ZM-86. 2.4GHZ 4DDR והייתי בטוח שהמחשב אמור לטוס עם הנתונים האלה....יש לציין שהמעבד הגרפי הוא ATI Readeon HD3200 והמערכת היא ויסטה 32BIT. המחשב פשוט מבצע פעולות עם דילייי של כמה שניות בין לחיצה לתגובה וממש קשה לעבוד איתו בתוכנות שרטוט עם התגובות האלה.. ואני שואל- האם מישהו מכיר את המערכת/מעבדים/וכו' ויכול לעזור לי עם תשובה,האם זה אמור לעבוד ככה או שאולי משהו כאן לא תקין.. תודה!
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
אתמול התקשרתי לשתי חנויות שונות כדי לבצע הזמנה של מחשב נייד Lenovo Y50-70 59440924 ונאמר לי שאזל המלאי וכרגע כדי לחכות כי בשבוע-שבועיים הקרובים צריכים להגיע דגמים מחליפים עם מעבדי i7 דור חמישי HQ. למישהו יש פרטים על כך או יכול לאשר את זה? האם כדי לחכות לדגמים החדשים? דבר נוסף, באחת החנויות המליצו לי בחום שלא לקנות את ה Lenovo Y50-70 כי הוא מתחמם והאיכות בנייה שלו ירודה ובמקום הציעו לי לקנות מחשב של טושיבה שבנוי אומנם מאלומיניום אבל המפרט שלו נמוך בהרבה והמחיר שלו זהה ללנובו.. האם יש בסיס לדברים אלו?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לשמוע את חוות דעתכם. אני מחפש לקנות מחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ומשחקים לילדים קטנים. התקציב הוא 2500-2700 ש"ח. הדרישות : מבוסס אינטל לוח אם תומך DUAL DDR II כולל VGA HD 250 GB 2X512MB צורב DVD מסך LCD 19 DVI ההצעה שיש לי כרגע היא PD 2.8 915 ASROCK 945G-DVI 2x512MB DDR II 667 kingston CL5 WD 250GB 16MB Sony NEC Optiarc AD-7170A HJA-291 MIDI 500W Max, 18cm Fan Silver Chi Mei CMV 938D 19" LCD 5ms DVI סה"כ 2640 ש"ח אשמח לשמוע את דעתכם : הצעות, שינויים ,הערות ... ?
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-