ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני זקוק למחשב לשימושים הבאים - שימוש כבד באינטרנט - כלומר עשרות טאבים פתוחים, אופיס סטדנרטי, וקצת עיבוד נתונים של תוכנות סטטיסטיות ותוכנות GIS, ובאופן כללי אני אוהב להתקין הרבה תוכנות. ברור לי שאני צריך לפחות 8 גיגה ראם וכונן SSD קטן שעליו תרוץ המערכת. השאלה שלי היא כרגע לגבי המעבד. חשוב לי שהמחשב יהיה איתי כמה שנים טובות ולא ירגיש עייף תוך שנה שנתיים. (המחשב הישן שלי שנבנה בעזרת הפורום הוא בן 8 !) עברתי על המפרטים כאן באתר וראיתי שממליצים על kabylake g4560, אבל שחיפשתי אותו בחנויות (אני חייב לקנות או בksp או באייבורי כי אני רוצה לקנות באילת) ראיתי רק את הg4400. השאלה שלי האם לצרכים שלי זה מספיק, או שעדיף להתאמץ ולקנות את הI3. או שבכלל…
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2.5K-3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, לימודים, אקסלים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אקסל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15.6" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ב500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, לימודים, תכני מדיה (סרטים,תמונות,שירים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-
-
היי, אשמח לייעוץ למפרט בתקציב עד 2500שח ללא ציוד היקפי, שימושים עיקריים: 1. תכנות - קימפול והרצת קוד 2. סרטים - הקרנה חלקה 4k ו תמיכה ב8k בעתיד 3. משחקים - עדיפות הכי נמוכה, משחקים בסגנון פיפא ו Pro Evolution Soccer עדיפות למעבד Intel ו כרטיס מסך geforce תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש עזרה בבניית מחשב למשחקים ועבודה עם תוכנות של Adobe. צריך לכלול גם מסך אופטימלי. אין חשיבות למארז יפה. תודה רבה מראש :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח אם יש שידרוגים ששוים את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים ושימוש בתוכנות של Adobe א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב - Indesign/After Effects/Illustrator/Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מכין הפתעה לאשתי היקרה ורוצה לקנות לה מחשב נייח ליום ההולדת, מצורף השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 200 ש"ח רק אם זה ישפר את איכות הסחורה. כלומר, להגדיל את כמות הזיכרון זה לא נחשב. לקחת חברה יותר איכותית עבור קניית זיכרון, זה כן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גלישה באינטרנט, מוסיקה, צפייה בסרטים/סדרות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין מלבד מה שרשום בסעיף הקודם. מערכת הפעלה תירכש …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפשת לקנות מחשב נייד טוב לצפייה בסרטים/סדרות, בית ספר, לשמוע מוזיקה,אינטרנט מסך בין 15.6 ל 17 אינץ אני לא בדיוק מתכוונת להוציא את המחשב מהבית אבל שלא היה יותר מדי עבד שימוש יום יומי! מעדיפה מחשב של 2 ב 1 תקציב עד 3000 שח לצערי
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד טוב לצפייה בסרטים/סדרות, גלישה באינטרנט,לשמוע מוזיקה, בית ספר במחיר זה עד 3000 שח אני מחפשת מחשב 2 ב1 שאני לא יצטרך להחליף את המחשב אחרי שנה ולא מתחמם! תודה לכל העונים
-
שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב חדש - ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי עומד על 4,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג, אבל מדובר ברכיב שיקנה לי שיפור משמעותי בביצועים אפשר לחרוג בכ-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש למשחקים, גלישה מאסיבית (ריבוי חלונות דפדפן, מעל 30-40 בכל רגע נתון), צפיה בתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…
-
- 31 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב חדש - ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי עומד על 4,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג, אבל מדובר ברכיב שיקנה לי שיפור משמעותי בביצועים אפשר לחרוג בכ-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש למשחקים, גלישה מאסיבית (ריבוי חלונות דפדפן, מעל 30-40 בכל רגע נתון), צפיה בתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב HTPC לסלון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לפחות עד 2000. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יושב בסלון מחובר לטלוויזיה (HDMI). קודי, סרטים לא בסטרימינג, מוזיקה וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קודי, דפדפן, נגן מוזיקה כלשהו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפר…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גימנינג בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: pubg , overwatch, hoi4 , rianbow six siege, bf4, arma 3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3.…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב אנשים יש לי כרגע מחשב זקן בן 5 שנים,ברצוני לשדרג אותו עד כמה שזה אפשרי למחשב גיימינג או לקנות מחשב חדש אני ממש לא יודע אם לשפר תמחשב הנוכחי ותרכיבים הנוכחיים ,לא יודע אם זה משתלם וכמובן לא מבין בחלקים אז ממש זקוק לעזרתם אני מפרסם פה תמפרט הנוכחי ורושם טופס למטה: Inter core i5-2500 CPU 3.60 HGZ Gegabyte H67MA-USB3 SAPPHIRE Readion HD 6790 SAMSUNG SSD 256 GB ספק-Thermaltake LT 500AL3NC ATX12V 8GB RAM DEAL CHANEL DDR3 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך עד כמה שפאשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ישנה הצדקה, אפשר לחרוג בכ200 ש"ח …
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מתלבט לפני רכישה אונליין באתר נייד נייד את הדגם הנ"ל מפרט: יצרן: LENOVO מעבד: Intel Core i7-7500U 2.7Ghz זיכרון: 16GB DDR4 2133Mhz דיסק קשיח: 512GB SATA SSD צורב DVD RW: יש מסך: 15.6 LED-backlit, Anti-glare רזולוציה: 1920x1080 מצלמה מובנית: יש כרטיס מסך: NVID…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קפצתי היום לksp בשביל שיבנו לי מפרט בסכום 3,695 אלף שקל, הדרישה שלי הייתה מהמחב שהוא יריץ משחקים שהם בערך כבדים לדוגמא : GTA V, שארצה להוריד פעם באף פעם. השאלה שלי היא אם המפרט שווה את המחיר ואם בכללי המפרט נחשב טוב בשביל שיריץ משחקים וישמש כמחשב משרדי ביום יום (לצפייה בסרטים, סדרות וכו׳) ואיפה אפשר לקזז בשביל להגיע לסכום של 3,000 ? תודה רבה לכל העונים.
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הנדסת תוכנה ותוכנות נלוות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם האיכות לא נפגעת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות וצפיית סרטים בחיבור לטלוויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio Eclipse וכו.. וכמעט כל הזמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך gtx 1070 gaming X של MSI צריך מעבד, לוח אם, SSD (מעדיף את ה250 של סמסונג) ומארז עם ספק. בבקשה שהמארז יהיה עם מקום לעוד שלושה הארד דיסקים רגילים HDD 3.5 ושללוח האם תהיה יציאת סאונד אופטית. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, כל הכבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל F…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני משדרג למעבד Ryzen 5 1600 בקרוב ורציתי לדעת האם זכרונות HyperX Fury 16GB(2x8) 2133MHz CL14 יספיקו לי ל90% גיימינג במחשב בנוסף יש לי כבר GTX 1080 , והאם זה ממש קריטי במידה יש הבדלים בין המהירויות.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ישנה הצדקה, אפשר לחרוג בכ- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, מוזיקה ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio, Eclipse ודומיהם באופן תדיר, Cubase לפעמים (כולל פלאג-אינס VSTi). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי, אפילו לא בהכרח משחקים חדשים, לצורך השוואה המשחקים האחרונים ששיחקתי היו COD Black ops ו- …
-
- 37 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני מעוניין לקנות מחשב לעבודה ב אוטוקאד בתלת מימד איך המפרט מומלץ? לוח-GIGABYTE GA-Z270P-D3 MB BOX מעבד- -I5-7600K CPU TRAY כרטיס מסך- GIGABYTE GV-N105TD5- 4GD VGA דיסק קשיח- 240GB SATA ssd זכרון ראם- 2133 DDR4 8GB 1.2v ספק כח- HUNTKEY APFC 600W PSU מארז- COOLERMASTER K280 USB3 BLACK קירור למעבד- DEEPCOOL GAMMA ARCHER CPU FAN כונן צורב- LG DVD-RW H24NSD1 SATA BK מערכת הפעלה-10 WIN PRO
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד חדש בקופסא, i7 4790K, תושבת LGA1150. אני רוצה לבנות מחשב לעבודה משרדית + קצת פוטושופ ומשחק אחד (Starcraft). האם אפשרי וכדאי להשתמש במעבד שיש לי או שהוא כבר כל כך ישן שלא כדאי? האם אפשר לנצל אותו שנתיים / שלוש ואז לשדרג? יש לוחות מתאימים / מאווררים למעבד הזה? אשמח אם תעזרו לי, אישית הייתי מעדיף לנצל אותו ולחסוך כסף אבל חשוב לי לשמוע את דעתכם.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה מדי, משהו ידידותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כגון MapleStory\League Of Legends ועבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 5 תגובות
- 890 צפיות
-
-
היי כולם! אני סטודנטית עם עוד שנתיים לתואר, מחפשת להחליף מחשב נייד שכבר לא עובד טוב בכלל במחשב יחסית איכותי שיחזיק כמה שנים טובות. אני מחפשת מחשב עם מסך טוב בגודל 13 אינץ' שלא יהיה קשה לבהות בו מספר שעות, שיהיה יחסית קל (משקל), שיהיה עמיד לנשיאה יומיומית בתיק ומאוד חשוב לי חיי סוללה ארוכים. בנוסף אני מחברת למחשב מיקרופון וכרטיס קול חיצוני לשם הקלטות ללימודים. תודה מראש! לין 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסוות ולחסוך אם אפשר, אבל לא אם זה פוגע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בע…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מהם שימושי המחשב? solidworks -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ורך לכלול מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-