עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. האם תוכל להמליץ לי על מחשב נייד שיתאים לתכנות אני חייל סטודנט שמתחיל ללמוד במכללה בדיקת תוכנה - QA ומחפש מחשב נייד לתחום הזה. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לתכנות אני חייל סטודנט שמתחיל ללמוד במכללה בדיקת תוכנה - QA ומחפש מחשב נייד לתחום הזה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? יופי תמיד עדיף ובקשר לגודל לא כל כך אכפת לי שיהיה נוח... * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף 1920 על 1080.. …

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. אז ככה אני בן 18 ואני אוטוטו מתגייס לצבא עניין של חודשיים וחצי, אני הולך לשרת במקום שכרגע את שמו אני לא יכול לציין אך בלי קשר לכך אני צריך את עזרתכם בבקשה (רבה רבה) יש לי מחשב שקניתי לפני שנה אחרי קיץ מפרך של עבודה במפעל דגים כמובן הוספתי בו דברים כמו כרטיס קול מתקדם צורב טוב וכו' אבל כשקניתי את המחשב חיפפתי בדברים כדי לחסוך כמו מארז וספק כוח וקירור טוב למעבד וכדומה כבלים עגולים באותו זמן לא חשבתי על הדברים האלה אבל עכשיו זה נהיה קריטי המחשב הזה אני דואג לו מאוד והוא עובד לי בצורה מצויינת אני נהנה משרותיו והוא נהנה משירותי כדומה אבל אני יודע שלא יהיה לי זמן כל כך לעבוד ולטפל בו במהלך השירות שלי כי ככל הנראה המחשב שלי יראה אותי לעטים רחוקות מה שאני רוצה ממכם, זאת עזרה לבח…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. היי, אני חדש בפורום ונרשמתי כי אני צריך עזרה לגבי כמה שאלות כלליות וגם כמה שאלות ספציפיות לגבי מפרטים, חומרה והרכבת מחשבים. - קודם כל, מה ההבדל העיקרי בין סוגי ה-RAM המוצעים בשוק (DDR3, DDR4, DDR5) והאם הם קריטיים לשימוש לצורכי גיימניג ועיצוב גרפי בתלת מימד? *בנוסף, מה הסיפור עם GDDR5 ולמה הוא שונה מהאחרים? - שאלה שנייה: מבחינת הרכב המפרט של מחשב - מה הצרכים של עיצוב גרפי בתלת מימד והצרכים של מחשבי גיימינג ובמה הם שונים אחד מהשני? - שאלה שלישית: לפי מה מומלץ לי לבחור לוח אם מלבד מספר וסוג פורטים, תאימות למעבד ותמיכה בסוגי RAM? יש עוד ללוחות אם מעבר למה שציינתי שצריך לקחת בחשבון? בנתיים אלה השאלות שלי, אני מאמין שיעלו לי עוד שאלות ברגע שאני יקבל גם תשובות ממכם.. תודה …

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  4. אהלן, אני מתלבט בין ה-PRECISION 4400 של DELL לW500 של LENOVO מי העדיף מבחינת ביצועים לתלת מימד?

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  5. Started by achillles,

אהלן, לפי כמה התלבטויות חשבתי ללכת על הXPS 13 החדש, המחשב יהיה מיועד בעיקר להרצת מחשבים ושרתים וירטואלים וטיפה גיימינג. חשבתי ללכת על גרסת ה 5200U FHD i5 עם 256 SSD ו8GB RAM, מה אתם אומרים, יתאים לצרכים?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by mushi,

שלום.. רצית לדעת אם יש כזה הבדל משמעותי בין מחשב שעובד על 533 MHZ לבין מחשב שעובד על מהירות של 667 MHZ

• 6 תגובות
    • 877 צפיות
  7. Started by gregos1990,

קודם כל שלום לכל חברי הפורום! אני יודע שמחשב נייד לגיימינג הוא יקר הרבה יותר ממחשב נייח למשחקים אז בואו נדלג על הקטע הזה, אני גם לא בטוח בכלל אם פתחתי את הנושא בפורום הנכון כי בפורום של "מפרטים" הם מדברים רק על משחבים נייחים וזה לא מה שמעניין אותי. בכל זאת ולמרות הכל זה פורום של מחשבים וחומרה אז בבקשה לא לסגור לי את הנושא אני מעוניין לקנות מחשב נייד לגיימינג כבד, אני אוהב לשחק במשחב עם רזולוציה הכי גבוה שניתן לסחוט מהמחשב ובאותו הזמן שיעבוד חלק, בלי תקיעות, בלי שגיאות שנובעות מכרטיס מסך ( נתקלתי בכמה משחקים שלא עבדו טוב או לא עבדו בכלל דוקא בגלל אי התאמה לכרטיס מסך מסויים) איזה מפרט אתם יכולים ליעץ לי ? המחיר המקסימלי שאני מוכן להשקיע זה 8000 ש"ח קיבלתי הצעות מ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אני קניתי את המחשב ב 4700 וכרגע יש לי עוד 200 שקל ורציתי לדעת מה כדאי לי לשנות במפרט, אגב יש אפשרות לשנות את המפרט.... באחת התגובות שלי למטה רשמתי איזה שינויים אני יכול לעשות במסגרת של 200 שקל תוספת.... אגב אשמח לקבל איך המפרט בכללי גם, תודה רבה לכם . הנה המפרט שהזמנתי: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤1064 כמות:1 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤483 כמות:1 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤223 כמות:1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤285 כמות:1 כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce 8800GT OC Calibre 512MB PCIe ¤1240 כמות:1 כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE ¤353 כמות:1 צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤168 כמות:1 מארז ללא ספק Raid…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by sils,

אני צריך מפרט למחשב HTPC המחשב יריץ בעיקר סרטים ב 1080P (9GB-18GB) שזה דיי כבד הדבר היחידי שאני סגור עליו הוא שאני צריך כונן bluray התקציב הוא 2500 עם אפשרות לחרוג טיפה (אם צריך)... תודה...

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  10. היי, ה Alienware X51(הקונפיגורציה הגבוה) מתאים לצרכים שלי מכל הבחינות כולל גודל המארז הבעיה היא להביא את הנ"ל לארץ, זה הופך את הענין ללא כלכלי בכלל ומה גם שאני בטוח שבמחיר המקורי אפשר להשיג מפרט טוב יותר ופה אני צריך את עזרתכם... המפרט אליו אני מתכוון הוא האחרון במחיר של 1149$: http://www.dell.com/us/p/alienware-x51/fs ~שימושים: גרפיקה דו מימד ותלת מימד, עריכת וידאו(לא מקצועי), משחקים ושימוש שוטף. ~תקציב: 3800ש"ח חריגה במקרה של רכיב "חובה". ~ציוד הקפי: אין צורך, מחשב בלבד. ~ללא OC. ~ללא SLI. ~חייב להיות שקט עד כמה שניתן. ~כרגע יחובר אליו מסך 21" ובהמשך dell 27. מפרט על פי ה X51: 1. מארז-מחפש משהוא דומה בממדים לנ"ל. 2. לוח אם- כזה שמתאים ל i7 ולמארז שיבחר-חי…

• 15 תגובות
    • 3.7k צפיות
  11. Started by Liran5,

אהלן חבר'ה! לפני כמה שנים קניתי מחשב שהיה סוס עבודה. היום אני כבר בן 23 ומשחק הרבה פחות, אך כשאני משחק NBA 2K15 למשל אני מרגיש שהמחשב חייב שדרוג Intel i5-2500K@3.30GHz Arctic Freezer 7 Pro kingston 8gb (4GBx2) ddr3 1600mhz 1TB Samsung HD103SJ Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 Radeon HD6950 2GB SeaSoic 620Watts אין תקציב מוגדר. צריך שהמחשב יהיה מספיק חזק להריץ משחקים כמו PES 16,NBA 2K16,GTA V באיכות טובה ובצורה חלקה מצד שני, לא להתפרע.. עדיין סטודנט

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  12. מה יותר טוב מבחינת מחיר/תמורה מעבד אינטל או AMD ? מה אתם אומרים על המפרט הבאה? מעבד Core 2 Duo E6600 Box Intel זכרון DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Kingston לוח אם GA965GDS3 Gigabyte כרטיס גרפי nVIDIA GeForce PX7600GT 256M 128 Bit Leadtek / כרטיס מסך על הלוח הוא טוב למשחקים כמו GTA4/5 ? כונן קשיח 320GB 16 (Buffer) ST3320620AS Seagate צורב DVD GSA H42N LG 18X(בצבע שחור) מסך מחשב 931BF Samsung (בצבע שחור) מודם + פקס V92 56K PCI FaxModem רמקולים X230 Logitech מקלדת+עכ Wireless Optical Desktop Microsoft מארז+ספק HEC COMUCASE 6A19-400 400W 120MM X1 FAN USB X2 + AUDIO WHITE (בצבע שחור) כונן (כונן קורא כרטיסי זכרון פנימי (בצבע שחור) אפשר להרכיב מפרט ב - 5000 ש"ח עם מעבד AMD ?

• 6 תגובות
    • 632 צפיות
  13. אוקיי, אז אף פעם לא הרכבתי יותר מדי מפרטים ואני די לא מנוסה בתחום. אני רוצה להכין מפרט למחשב שישמש בעיקר לעריכת אודיו (cubase + reason - הקלטה של שירה ועריכת מידי), אך גם להורדות (HD של לפחות 250 ג'יגה, צורב טוב), ולמשחקים (אבל בקטנה - כלומר לא כרטיס מסך בלאי אבל גם לא מפלצת). כל מה שאני סגור עליו זה שאני רוצה לקנות כרטיס קול סביר עם כניסת מידי, לא יקר מדי (חשבתי על m-audio audiophile 2496) ואני רוצה 2 ג'יגה זכרון במעבדים באמת שאני לא מבין כלום אז פה בעיקר אני אשמח לקבל את העזרה שלכם. עיצוב המחשב ממש אינו חשוב לי, כמו-כן לא החלטתי עדיין אם אני רוצה גם ציוד הקפי למחשב (אשמח למסך + מקלדת חדשים, אבל פחות קריטי...) אני גם אשמח לדעת מאיפה אתם ממליצים לקנות את המחשב. את כל המחש…

• 2 תגובות
    • 549 צפיות
  14. אהלן חברים! המחשב שלי קצת (מאוד) התיישן, ולמרות שזה לא הפריע לי כ"כ עד עכשיו הוא מפוצץ בתקלות טכניות ואני שוקל לנצל את ההזדמנות בשביל להחליף אותו. המטרה העיקרית של המחשב זה לעבודות יום יומיות, משחקים וניגון HD (מחובר לטלויזית LCD ומוניטור). הדבר הכי חשוב לי במחשב זה השקט, ואני מוכן להגדיל את התקציב בשביל לשמור אותו שקט. לא יהיה OC, ואין צורך בציוד הקיפי. תודה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 644 צפיות
  15. Started by Shiker,

שלום כולם, שאלה לפני שאני מציג את הדרישות, האם יהיו ירידו מחירים בקרוב ? להלן הדרישות מחשב קומפלט רק ללא הדברים הבאים: מסך, עכבר מחשב שיריץ משחקים כבדים, 2 גיגה זכרון לפחות המחשב יהיה גם לצפיית סרטים, אינטרנט, מעט פוטושופ. אם אפשר מקלדת אלחוטית טובה (נמאס לי לקום מהמיטה למחשב... ) וזה הכל אני חושב, תודה מראש. !!

• 9 תגובות
    • 707 צפיות
  16. שלום לכולם הרכבתי מפרט שישמש אותי לכל המטרות(גיימינג+אוברקלוקינג....) המפרט עולה לי בעקרון 8200 שקל - KSP אני אשמח לקבל הערות מכל סוג (גם אלו שיכולות להוריד במחיר) לגבי המפרט לגבי למה דווקא בKSP - פשוט ההבדל בחלקים ביחס לכל חנות מקוונתאו לא מקוונת הוא זניח ולא רוצה אחריות מרובת חברות - אבל אשקול כל הצעה תודה מראש ‏Asus Maximus II Formula s775 1600Mhz ‏Intel Core 2 Duo E8400 ‏2x2GB Kingston HyperX CL5 Zotac GTX285 1GB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0‎ ‏Westren Digital 1TB 7200RPM 32MB ‏DRW-22B1LT DVD±RW x22 Black LightScribe ‏TheRmalTake V1 Copper 110mm Blue Led CL ‏ ToughPower W0103 600W PFC 24pin‏TheRmalTake ‏Samsung T240 24'' 5ms 1:20000 DVI WideScreen‎ Antec P182 Mid To…

• 4 תגובות
    • 582 צפיות
  17. שלום רב, אשמח לקבל הצעות למחשבים ניידים בגדלים של 14-15 אינץ' אין העדפה לחברה מסויימת, אם אפשרי עם Keypad אבל לא חובה, ומערכת Windows 7. המחשב ישמש לעבודה משרדית + אינטרנט בעיקר, עדיף מחשב שיהיה מספיק חזק גם לעוד מספר רב של שנים. תודה.

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  18. Started by moshe1x,

* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטונים וסרטים/סדרות, מצגות ואופיס לעיתיים רחוקות. לא למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 13-15 אינץ. * רזולוציית המסך?שיהיה מסך איכותי , רצוי FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כדי לחבר לטלויזיה לעיתים * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd כלשהו יהיה נחמד , לא בטוח שיכנס לתקציב. 500GB יהיו מספיקים * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף אבל אפשר בלי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל ד…

• 16 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. Started by NDickler,

שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים 13.3 אינץ שמצאו חן בעייני... hp dm3 וpacker bell buttrefly - שניהם דומים יחסית במפרטים ובמחיר ורציתי לדעת מה מבינהם הוא המחשב המומלץ הbuterfly יעלה 4000 ש"ח ואצתרך להוסיף לו צורב חיצוני והdm3 יעלה 4300 ואקבל איתו צורב חיצוני... אני נוטה לכיוון הhp מכיוון שאותו אני מכיר יותר אך מעבד הi3 בbutterfly משנה מעט את המשחק, אין לי מושג מי מהמעבדים מומלץ יותר ואין לי עוד הרבה פרטים על המחשבים הנ"ל .... אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור או להמליץ לי על דגמים נוספים דומים (בערך אותו מפרט ודקים וקלים) בערך באותו אזור מחירים אשמח לתגובות מהירות... כל מידע על אחד מהמחשבים יעזור לי... אני רוצה לבצע את הקניה בימים הקרובים תודה מראש מחשב ניי…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by aracer,

זה: מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤731 לוח אם: ASUS M2N-E ¤527 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤1730 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤381 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤196 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤576 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ¤381 מערכות הפעלה: WINDOWS XP HOME+ SP2- OEM ¤446 ספק כוח: HEC 400ART - 400W - 20/24 PIN - ATX 1.3 ¤216 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤5071 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il או זה: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 10…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by B0necrack3R,

ברשותי dell latitude e4300 ועליו מותקן win7. כמו שרשום בכותרת המע' מזהה את הדיוידי הפנימי ככונן חיצוני, כיצד ניתן לתקן זאת? אם זה משנה אז ההארד דיסק מחולק ל-2.

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  22. שלום. אני מחפש מפרט לשימושים הנ''ל ללא כרטיס מסך, אך אם ארצה בעתיד להוסיף אחד אז שתיהיה לי את האפשרות הזאת. ללא ציוד הקפי, יש בידיי מסך בגודל 20' השקט הוא די חשוב אבל לא גורם מכריע, אני מתפשר. הארד בנפח כמה שיותר גדול יהיה נהדר. OC בעקרון לא מתוכנן אבל אני מעדיף שיהיה קירור איכותי על המעבד. ספק איכותי חובה (אולי יתווסף כרטיס מסך בהמשך) אני לא נעול על כלום בעקרון אז אני פתוח להצעות או טענות למיניהן :] תודה!

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  23. Started by Born2Kill,

מה יותר מומלץ מבחינת קלות מערכת ההפעלה? כעיקרון השימושים שלי זה גלישה באינטרנט ואופיס. אז לכן סדר העדיפויות שלי הם בראשונה קלות מערכת ההפעלה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. לאחר יציאתו של הQ9450 בניתי מפרט שכנראה אני הולך לקנות ב20 באפריל. בקשות: לא להגיד לי לרדת מהQ9450 כי אני לא ירד ממנו. זהו מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ₪2092 קירור למעבד: Thermaltake Big Typhoon VX כמות: 1 - מחיר: ₪217 לוח אם: Gigabyte GA-N650SLI-DS4L כמות: 1 - מחיר: ₪512 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ₪430 קירור למארז: Zalman F3 120MM Case Fan כמות: 4 - מחיר: ₪42 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ₪473 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כמות: 1 - מחיר: ₪582 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ₪343 כרט…

• 0 תגובות
    • 529 צפיות
  25. Started by ido h,

שלום לכולם, ברשותי Lenovo T400 חדש. עיקר עבודתי עם המחשב היא עיבוד תמונה ועבודה על כמות בינונית של תמונות במקביל. לצערי אני לא רואה הבדל ניכר במהירות העיבוד בין המחשב הנייח הישן שלי (שהיה חלש) לבין הנייד החדש. שאלתי האם הוספת זיכרון היא שתפתור את הבעיה ותאיץ את העיבוד (לא תלת מימד). כרגע בנייד יש 2 ג'יגה DDR2 במהירות 667mhz בסלוט אחר ויש סלוט פנוי. השאלות שלי הן האם תוספת של עוד 2 ג'יגה יאיצו את העבודה? היכן באיזור חיפה מומלץ לרכוש זיכרון כזה?, כמה אמור לעלות עוד 2 ג'יגה במהירות כזאת?. האם יש חשיבות לחברה ואיזה חברות מומלצות?. במידה ויש הצעות אחרות להגברת מהירות העיבוד אשמח לשמוע. מתנצל מראש על כמות השאלות.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.