ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
בשעה טובה החלטתי לקנות את המחשב הנ"ל. התקציב שלי הוא עד 4000. חשוב לי שיהיה 4GB זיכרון... החלטתי לקנות את המחשב הודות להמלצותיכם עבור מחשב 13", ונראה שהדגם הנ"ל עונה על כל הצרכים (סוללה 6 תאים, צורב פנימי, מעבד 2.2 עד 2 ק"ג). יחד עם זאת, נמלאתי ספקות משום שראיתי שיש המון דגמים. על מנת להוזיל את המחיר הייתי מעדיפה לרכוש את המחשב ללא מערכת הפעלה. מישהו מכיר מקום מומלץ לקנות בו? אגב, הייתי שמחה אם הייתה אפשרות שהמחשב יהיה בצבע אדום... המון המון תודה מראש, ושוב תודה רבה על עזרתכם בבחירת המחשב!
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
ידידה שלי רוצה לקנות מחשב ויש לה תקציב דל מאוד 3000 ש"ח כולל מסך אז הנה מפרט שהצעתי לה מה דעתכם? (ההצעה נלקחה מגמא מחשבים www.gamapc.co.il) אם יש הצעות אחרות אשמח לשמוע ולהזכירכם החנות צריכה להיות באיזור המרכז מעבד AMD sempron 2500 לוח אם גיגה בייט GA-7vm400m זכרונות kingston 512mb ddr 400 cl3 דיסק קשיח WD 40GB 7200 8MB buffer כונן תקליטורים Lite on X52 כונן 1.44 מקלדת מולטימדיה ועכבר אופטי PS2 רמקולים סטנדרטים מארז compucase 6a19 סה"כ 2805 כולל מע"מ המחשב למטרה של אופיס ואינטרנט (יענו למטרות משרדיות) אני חושב שזה כולל הרכבה אבל לא בטוח אשמח לשמוע דעות והצעות לשיפור (לקחתי את הלוח הזה כי הוא היה הכי זול שם ויש עליו כרטיס מסך) בתודה מראש ארז
-
- 9 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום, מבקש את עצתכם לגבי איזה דגם מיני נייד הכי כדאי והכי משתלם לקנות בארה"ב. מטרת המחשב היא לעבודה משרדית אך יש אופציה שאפתח כמה ישומי אופיס במקביל ואשתמש ביותר מ word ואקסל (visio, power point וכו') בכל מקרה חשוב שלא יהיה איטי גם כשיותקן עליו windows 7. גודל מסך: הבנתי שהשוק הולך עכשיו לכיוון של 12'' ולכן זו ההעדפה אך אם אתם יודעים אחרת, אשמח לשמוע. לא מקובע על גודל מסך ספציפי. יהיה עדיף אם יהיה לו קישור בלוטות' וחיבור HDMI. אני לא יודע כמה צורב DVD מייקר ויש לי מחשב בייתי עם צורב DVD אבל אם זה מגיע בעלות שולית אז אעדיף להכניס (אלא אם כן זה בא על חשבון ביצועים) צריך שתהיה אחריות בארץ. עדיף HP או Lenovo, נשמע שאיתם אפשר להסתדר אודה אם תמליצו על דגם משתלם. אם צריך לחרוג ק…
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
עריכה: בגלל שכולכם אמרתם שהמחיר שביקשתי לא מספיק, אז תורידו את ה GPU. נכון שאמרתי אימון של רשתות נוירונים אבל זה לא המטרה העיקרית ואם אני מאמן אז רשתות נוירונים לא עמוקות במיוחד. שלום לכולם, אני מחפש עזרה בבחירת מפרט למחשב חדש. השימוש העיקרי שלי הוא עבור computational science, והוא כולל את התחומים הבאים: 1. Digital Signal Processing (DSP) 2. Optimization 3. Neural Network Training (כולל מודלים מבוססי Deep Learning) 4. Data Analysis (כולל עבודה עם מסדי נתונים גדולים וכלים כמו Python/Matlab) 5. סימולציות כבדות וחישובים מתמטיים מורכבים מה חשוב לי במחשב: • מעבד (CPU): ביצועים גבוהים עם כמה שיותר ליבות פיזיות (לריבוי משימות ו-parallel computing). • כרטיס גרפי (GPU): ביצועים …
-
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
- 3 followers
-
-
שלום יש לי DV7 של HP שהאחריות נגמרה. בזמן ההאחרון הוא נכבה לי בפתאומיות והבנתי שזה כי הטמפרטורה ממש גבוהה.. לאחר שהוא מתקרר הוא חוזר לעבוד הטמפרטורה מגיעה ל 95 מעלות ב GPU ובCORE.. מה אני יכול לעשות???? חייב עזרה לפני שהוא ישבוק חיים...
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לכם אם תוכלי לסייע ולהמליץ לי על מחשב נייד חדש בתקציב המופיע בכותרת. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) וצפיה בסרטים. * גודל המסך: 15.6" מבריק (כם מט יכול לבוא בחשבון) * רזולוציית המסך: לפחות FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * משקל רצוי: עד 2.5 ק"ג מקסימום, למרות שאוכל להתגמש על טיפה מעבר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך במיוחד: לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: רצוי HDMI, VGA * Bluetooth: לא בטוח. למיטב ידיעתי, הרכיב יכול לגרום לפעיות תפקוד בזמן הפעלתו. נכון? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 0.5-1T. מעדיף HDD. * כונן אופטי: כן. DVDRW. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא. * האם נדרשת…
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות מערכת חדשה לגיימינג בדגש על GTA6 שיצא בעוד כשנה. (התקציב באיזור 10-11K) השאלה שלי האם זה זמן טוב לקנות את המערכת בתקופה הקרובה או לחכות עם זה בסמוך ליציאת המשחק? (לקנות לקראת מרץ-אפריל 2026). אולי יצאו דגמים חדשים של כרטיסי מסך / ירדו מחירים.. לצורך העניין נכון לעכשיו כיוונתי ל- 5080/9070XT בשילוב 9800x3d. (רזולוציה 4K) כרגע אני די נוטה להמתין מהסיבות הנ"ל.. מה אתם אומרים?
-
-
- 11 תגובות
- 4.2k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, אחותי ביקשה ממני לבחור לה מחשב נייד מתאים, הדרישות שלה הן עבודה משרדית כמו אופיס וכו', גלישה באינטרנט, ומידי פעם לראות סרט/ להאזין למוסיקה. חשוב לה כי המסך יהיה 15.4" , המחשב לא יהיה כבד מידי- במהלך כל השבוע הוא יהיה נייח, היא מתכוונת להביא אותו רק בסופי שבוע, סוללה טובה וזמן טעינה קצר יחסית, זיכרון 2 G שלא יתחמם יותר מידי ועדיפות למסך מאט מה אתם אומרים על dell inspiron 1525 ? אשמח לקבל הצעות... תודה
-
- 6 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני צריך מחשב נייד חזק לעובדה עם חבילת האדובי דיזיינר(פלאש,פוטושופ,אילוסטייטור וכו') בשימוש כבד מאוד לסטודנטית לעיצוב גרפי(עבדוה במקביל על כל התוכנות של החבילה עם מולטיליירים). עלתה הסוגיה בשימוש במקבוק(לא גרסת הפרו, הגרסה הלבנה) או במחיר הנמכר בארץ בשימוש במחשב נייד מחברת HP או DELL עם מפרט יותר חזק בעלות מקבילה והייתי צריך את עצתכם בנושא, מכייון שקריסות של התוכנה כתוצאה משימוש של מעבד וזיכרון מוגבר- זה דבר שלא בא בחשבון. יש כבר מחשב נייח חזק, אך עלה הצורך גם בניידות מסויימת ולכן המחשב הנייד.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי במפרט אותו אני מבקש ארצה לחבר 3 מסכי dell 2312hm או כל מסך עם פנל איכותי במחיר משתלם כמו הדל ושבערך יגנבו מהתקציב 3000 ש"ח בשאר התקציב ארצה מחשב שיתבסס על ה2500k קירור אוויר סביר שיאפשר בעתיד להגיע ל4ghz דרישה סבירה לפי מה שקראתי עם 8 ג'יגה זיכרון, לעיתים נדירות עורך וידאו באפטר אפקטס וכו' oc מתוכנן למעבד בלבד לא לזכרונות כרגע משחק בעיקר bf3 מעריך שבשביל 1920*1080 כפול 3 אז אזדקק לצמד כרטיסי מסך וספק בהתאם כמו כן מקלדת גיימינג משתלמת יש לי כרגע ספק דיי חדש של קרוסאייר vx550 אם תהייה אופציה להשתמש בו אשמח מארז גם יש כבר Nzxt Hades כך שאין צורך במארז לגבי הארד דיסקים אין צורך,אולי בהמלצה על ssd משתלם שיקנה בחו"ל בשבילי בקרוב בכלל ,כל חיסכון בלי התפשרות…
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייד זול שישמש רק בבית לאופיס ואינטרנט. מעוניינת בנייד כדי שיהיה קל להזיז אותו ממקםו למקום. לא איכפת לי שיהיה כבד, ולא איכפת לי שהבטריה לא תעבוד לשעות ארוכות. מה שחשוב לי זה יותר זיכרון (לדעתי1 ג'יגה מספיק עם אופצייה להרחבה ל-2) ודיסק קשיח של 40 GB עם אופציה להרחבה ל80. המחשב פשוט ישמש לאופיס ואינטרנט בבית ויהיה נייד, ככה שאפשר יהיה להשתמש בו על הספה. מעבד וכרטיס מסך לא חשובים. XP בלדב, לא משנה איזו גרסה (HOME" PRO) התעניינתי בASUS EEE בגלל חמידותו ומשקלו הקל, אבל המחיר שלו בהארץ (באיזר 2500) כבר גורם לי לחשוב לקחת נייד רגיל וזהו. הציעו לי מחשב משומש של קומפק מדגם EVO N610C, בין 4. היה בשימוש לאופיס ואינטרנט בלבד ולא נויד מחוץ לבית (כך לפי המוכר). חיסר…
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
תקשיבו יש לי מחשב נייד מיני (Acer Aspire one 10.1") והוא איטי מאוד ..אני רוצה שהוא יהיה פחות עמוס מבחינת CPU (תהליכים) למישהו יש המלצה כלשהי? ויש לי עוד בעיה אני מחקתי תהליך שניקרה LManager מזה אומרץ.?
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מחשב לעריכת וידאו אינטנסיבית, זה המפרט: Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1156 8MB BOX - מחיר 1440 ש"ח Asus P8Z68-V PRO - מחיר 975 ש"ח kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800 - מחיר 325 ש"ח (מחו"ל) Gigabyte Geforce GTX 560 Ti GV-N560UD-1GI - מחיר 1060 ש"ח Samsung EcoGreen F4 2000GB HD204UI - מחיר 460 ש"ח Samsung Spinpoint F3 500GB HD502HJ - מחיר 700 ש"חScythe Mugen-2 - מחיר 210 ש"ח LG DVD-RW X22 Dual Layer Sata Black - מחיר 98 ש"ח SeaSonic S12II-520 Bronze Retail - מחיר 365 ש"ח Define R3 Mid-Tower Atx Black Pearl Case - מחיר 490 ש"ח Dell U2312HM LED - מחיר 1000 ש"ח Logitech Wireless Desktop MK52 - מחיר 220 ש"ח Creative Inspire …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל שנה ב' בלימודי הנדסת תוכנה, יש לי כיום כ-3 שנים לפטופ לנובו G570 עם מעבר B940 Dual Core. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תכנות (VS, Eclipse), משחקי רשת בעיקר MuOnline שירוץ במחשב 24\7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 יש עדיפות למאט אך ממש לא חובה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר …
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
טוב אז אני עוזר לחבר לבנות מפרט למשחקים כבדים. אין צורך במסך, מקלדת עכבר.... רק במחשב. התקציב הוא אזור ה5500 עם אפשרות לגלוש. יש לו כבר כונן אחד והוא לא מתקין ומוריד הרבה, אז אין צורך ביותר מ80 גיגה. ושיהיה 6800 בפרט. עשיתי כבר מפרט מפנדה, מה דעתכם? יש מה לשפר, לשנות? 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 995 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 nVIDIA nForce3 Ultra Socket 939 805 ש"ח 2 A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 950 ש"ח 1 WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM 397 ש"ח 1 Albatron GeForce 6800 256-bit 128MB 1,750 ש"ח 1 NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 395 ש"ח 1 Mitsumi floppy 1.44 49 ש"ח 1 Compucase Su…
-
- 10 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן! אני אודה לכם אם תוכלו להשיג לי מפרט בין ה4000 ל5000 ש"ח.. אפשר גם טיפה מעל אבל לא יותר מדי! אני צריך מחשב לגיימרים שיוכל לספק לי את ההכי טוב.. יש 2 תוכנות חשובות שהמחשב יוכל לסחוב - ווינדוס ויסטה ופלייט סימולטור איקס! תודה רבה לכל מי שיעזור, אביב! נ.ב. עדיף שהמפרט יהיה בנוי על אינטל..
-
- 9 תגובות
- 829 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים קלילים יחסית (כבדים זה לקונסולה), מולטימדיה ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? יש לי שני הארד דיסקים חדשים ואם צריך, גם הצורב שלי חדש ואפשר להשתמש בו 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט חשוב, אז בערך 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (א…
-
- 8 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני כמה כמה ימים פרסמתי בקשה למפרט, והרכיבו לי כזה. רציתי לדעת אם המפרט שהרכיבו לי שווה. מה להוסיף/להחליף/להוריד? מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Evercool Buffalo כמות: 1 - מחיר: ¤1495 לוח אם: Abit IP35-E כמות: 1 - מחיר: ¤530 מארז: Raidmax Sagitta II Black 2x120MM+1x80 ALL LED NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤336 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤393 זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤230 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤450 כרטיס מסך: Palit 8800GT G92 Sonic 512MB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤1384 כונן אופטי: Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 כמות: 1 - מ…
-
- 9 תגובות
- 639 צפיות
-
-
קודם כל לסרטים אחר כך למשחקים לא כבדים במיוחד ואיך הוא נגיד מול ה 8600?
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
http://imageshack.us/f/685/45783547.png/
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
מעוניין בדגם הנ"ל- נמכר במחיר 3900 ש"ח גודל המסך חשוב לי-מעוניין לדעת איך המחשב הנ"ל באמינות בביצועים? הציפסט במחשב הנ"ל הוא ATI1250 איך הוא מבחינת אמינות? תודה לעונים ntel® Pentium Dual Core® Processor T2390, 1MB L2 Cache, 1.86GHz, 533MHz FSB מעבד 2GB DDR2(667MHz, Dual Channel Support, Up to 4GB) 2Slots 13.3" WXGA(1280x800),*Fine Bright Technology ATI Radeon Xpress 1250 כרטיס גרפי 250GB(SATA) דיסק קשיח DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM) צורב 802.11b/g WLAN , Bluetooth(BlueCore4) אלחוטית 56KBPS MODEM מודם 10/100MB Ethernet רשת (XD/SD/MMC/MS/MS Pro) קורא זכרונות Express Card/34 תקשורת מהירה 24bit High Definition, Internal Mic כרטיס קול 3xUSB, VG…
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכולם. בזמן הקרוב אני מתכנן לקנות מחשב נייד של דל. אך ורק דל. בתקציב של 3K כבר מצאתי את המפרט הרצוי אבל כעט מגיע השאלה שלי. יש את אותו המפרט לשני הניידים אך הדגם שונה. DELL INSPIRON 1545 DELL VOSTRO 1015 השאלה היא, איזה מהדגמים עדיף? איזה יתרונות יש לכל נייד ואיזה חסרונות. תודה. arielyaroker
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי זה אינטרנט הרבה חלונות פתוחים ברקע שימוש רב במשחקים קלים שיש בפייסבוק כולל צפייה מרובה בסרטים כולל HD (עם אופצייה לחבר בעזרת כבל לטלויזיה) כמובן מיועד גם לשימוש בקבצי אופיס אבקש שהמחשב ירוץ חלק ונקי ללא תקיעות או באגים בפעולה השוטפת של המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בניתי את המפרט שלהלן, הוא ישמש אותי לעבודות סטודנט להנדסת חשמל (יישומי matlab וסימולציות שונות שדורשות כוח חישובי אריתמטי גבוה), ולמשחקים- בזמן הפנוי. משיקולים שונים החלטתי לקנות ב- KSP. מעבד (עם קירור סטוק מקורי): Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB 1335 (קראתי שעבור FSX הוא נותן יתרון גדול מאוד, וכך גם עבור תוכנות הסימולציה ו-matlab) לוח אם: P35C-DS3R s775 1333Mhz, Intel P35, DDR2, DDR3, PCI-E 622 (חשובה לי תמיכה עתידית ב-DDR3, מה שאין ב-DS3L) זכרון: 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC 320 (יש טעם להוסיף כסף עבור OCZ Reaper?) כ. מסך: GIGABYTE 8800GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 1395 (איך אפשר לוודא שהגרסה שמוכרים ב- KSP היא עם קירור הסטוק החדש?) כונן קשיח: Seagate…
-
- 4 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום, אני בונה מחשב בשביל ההורים שלי, שימוש עיקרי - אינטרנט, אופיס, קצת סרטים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס מעט תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתכונות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ', 1920X1080. -לאילו הגדרות…
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-