ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. האמת הייתי צריך לקנות כבר מחשב לפני כמה חודשים אבל זה נדחה ועכשיו אני כבר חייב לקנות לפני תחילת השנה. ניסיתי לחפש פה בפורום כל מיני המלצות וכבר התבלבלתי. בבקשה תעזרו לי המחשב צריך להרכש כבר השבוע או גג שבוע הבא. (אני לא קונה את המחשב באילת) * מטרות המחשב? עבודה, גלישה, אולי קצת משחקים יהיה נחמד אם תהיה אפשרות אבל אם חורג מהתקציב אז להתפשר.. * גודל המסך? 15" נראה לי, מכיוון שזה המחשב היחידי בבית (אין נייח בנוסף) אז שיהיה נח לעבוד איתו (עדיף שיהיה יחסית קל משקל שיהיה נח גם לסחוב אותו בתיק) * רזולוציית המסך? קבלו את ההחלטה בשבילי, אני לא מומחה לעניין. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן עדיף זמן עבודה כמה שיותר ארוך * האם יש צו…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום היה לי את הx1900 cf והיה לי בעיות קיבלתי זיכוי לנועה קומפ של 8500: (חריגה עד 800-700 שקל!! ועדיף שלא..) אני צריך כרטיס מסך, לוח אם SLI, מעבד (חזק ביותר!) ואם ישאר כסף אז גם שיפור זיכרון יש לי כבר גיגה DDR400 תודה על העזרה אבל חייב להיות כלול 7900GTX ועדיף גרסת הOC והכול מ: noacomp.co.il אז תודה חברה אני מצפה שתתנו לי מחשב סופר מהיר!!! קצת על המיפרט שלי: יש לי גיגה רם DDR400 יש לי את המארז של גיגבייט עם 3 מאווררים של 120 קירור למעבד של ארטיקולינג ה A64 ספק של סיסוניק (SLI)600W תודה לעוזרים!!
-
- 44 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
ראיתי בפורום מפרט שאהבתי של אחד מחברי הפורום (E. Shambuzzi) השימושים העיקריים שלי זה משחקים וסרטי HD... הייתי רוצה במקום AMD מעבד של INTEL, ולאיזה מעבד של INTEL משתווה המעבד של AMD שבמפרט למטה? אני רוצה להוסיף גם מסך למפרט במחיר 1000-1200 שיתמוך בFHD , תמליצו לי בבקשה... Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪430 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5 I7, יחידות 2 ₪482 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1437 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪249 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 PowerColor ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪824 http://www.rsm.co.il/produ…
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? סט מקלדת ועכבר עדיף עם אורות 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?לא חשוב גודל, אורות עדיף 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…
-
-
- 19 תגובות
- 3.8k צפיות
- 2 followers
-
-
אם חדש בפורום אבל בעצם ישן .. מבקר פה דיי הרבה אבל אף פעם לא הייתה לי דילמה שדרשה הרשמה . אני מעוניין במחשב שלא יעלה על 4500 . הדילמה הגדולה באמת היא בתחום לוח האם .. +CPU : Athlon XP 2100 + \ 2200 MB 1. ASUS - A7V8X(KT400)AGPx8,USB2.0 או להוסיף כמה שקלים וללכת כבר על לוח עם הסריאל ATA ...? הבדל של משהו כמו 100 שקל .. Gigabyte - 2. 7VAXP Ultra AGPx8 raid133,SATA,F.wire או ללכת על דגם פשוט יותר ללא הפייר וייאר .. האמת למה אני צריך אותו .. Abit - KD7 Ultra,AGPx8,lan,usb2.0,+raid כמובן כול הלוחות על בסיס ציפסט VIA KT 400 . לוח נוסף הוא של MSI : KT4Ultra (viaKT400)SerATA,raid,AGPx8 זיכרון : SumSung 400MHZ 256 MB כאן הרבה אולי יבקרו אותי אבל ... כולבי…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה בבקשה מפרט הכי הכי טוב שאפשר להוציא מהמחיר 3.5K רק לגרפיקה תודה
-
- 1 תגובה
- 521 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני כבר לא בלופ, והציעו לאחיין שלי את המפרט הנ"ל כשביקש מחשב גיימינג פשוט. התקציב הוא סביב ה4.5-5 אין צורך בציוד מקיף מה דעתכם? https://www.dominator.co.il/product/מחשב-גיימינג-asus-rog-strix-g13ch-71370f0530 יש אפשרות לשדרג ל1tb בעוד 100 ש"ח תודה!
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מעוניינת לקנות לאחי מחשב. לאחר שקיבלתי מספר הצעות מחיר בחנויות , בחרתי (לפחות כרגע..) את אחת ההצעות שקיבלתי. מדובר על מחשב שהייעוד שלו יהיה למשחקים כמו פיפא NBA (ממה שאני יודעת) , צפייה בסרטים בחיבור לטלווזיה , כל מיני קידודים של סרטים למיניהם וזהו פחות או יותר. התקציב שלי היה ל-3500 ש"ח אך חרגתי קצת ל-3700 כאן פלוס-מינוס (ע"פ המפרט המשודרג שהמליצו לי) הייתי מעוניינת בחוות דעתכם המקצועית , אם המפרט מתאים. אודה מאוד למי שיוכל לעזור אפילו אם יש הצעה דומה בטווח מחיר או שינוי חלקים . להלן המפרט: מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי לוח אם MSI Nforce 4 או ASUS (?K8N Neo4 Platinum s939) מעבד AMD Athlon 3200 64BIT זיכרון 512MB DUAL DDR ?(לא ידוע דגם כרגע) כרטיס…
-
- 5 תגובות
- 771 צפיות
-
-
http://www.skypc.co.il/cart_print.asp?cartID=1525853B-61B3-4308-A331-EB1979A15E0D רוצה לחסוך בכסף...
-
- 5 תגובות
- 611 צפיות
-
-
בתחילת החודש פתחתי כאן נושא לבקשת עזרה בהרכבה של מחשב חדש, והיום אני הולך לרכוש או בגלל שהמחיר והגודל של הקנייה הוא די גדול רציתי לוודא שהכל בסדר לפני אני קונה. אז אני אשאל כמה שאלות רק כדי להיות בטוח - -משהו השתנה מאז שקיבלתי את המפרט? יש חלקים אחרים שעדיפים או יותר זולים? -יש בעיות כלשהן במפרט? פיזיות או בבחירת החלקים -ושאלה ספציפית לגבי המארז, לאלו שיש להם אותו - עד כמה הוא עמיד? זאת שאלה די מוזרה, אבל במארז שיש לי עכשיו כל נגיעה קטנה בו גורמת למחשב לקפוא ולדרוש restart, ואני לא מתכוון למכות חזקות או דברים דומים, פיזית מגע עם המארז כשהוא פועל גורמת לו לקפוא. ורציתי לדעת אם זה גם יהיה ככה במחשב הזה. תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי מפרט לשימוש די אינטסיבי במחשב...(משחקים וכו..) אבל יש לי הרבה התלבטויות בקשר לרכיבים... אני כרגע לא מתכנן oc כי אין לי מושג בזה...אבל ייתכן שימוש כזה בעתיד. אנא תנו ביקורות והצעות. Intel core 2 Quad Q6600 BOX, 4X2.4Ghz, 1066Mhz, 775-pin, 8MB MB Gigabyte p35-DS3R, s775, ip35, DDR II, SATA II, GLAN DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax + DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H54L LightScribe, 18xl, black Power Supply FORTRON BlueStorm 500W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan * HDD Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200 Leadtek GF 8800GT, 256MB, PCI-E, TV-out, 2 x DVI Thermaltake VD6000BNS mid tower Soprano VX, without PS,…
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
טוב אז במקום לקנות מחשב חדש אני חושב שעדיף לי פשוט לשדרג המפרט Intel core 2 quad q6600 Box Gigabyte GA-P35-S3G 1024X3 800Mhz GF 8800GT 512mb 250GB DVD כלשהו CM690 Crosair 550W המארז והספק נקנו לפני חודש לא צריך להחליף.... מה חשוב לי? לשחק על מסך 24 ברבולוצייה גבוהה, ושהכל יזוז חלק לפחות לשנה הבאה... המחשב נקנה בדיוק בדיוק לפניי שנה
-
- 9 תגובות
- 653 צפיות
-
-
בשעה טובה החלטתי לקנות את המחשב הנ"ל. התקציב שלי הוא עד 4000. חשוב לי שיהיה 4GB זיכרון... החלטתי לקנות את המחשב הודות להמלצותיכם עבור מחשב 13", ונראה שהדגם הנ"ל עונה על כל הצרכים (סוללה 6 תאים, צורב פנימי, מעבד 2.2 עד 2 ק"ג). יחד עם זאת, נמלאתי ספקות משום שראיתי שיש המון דגמים. על מנת להוזיל את המחיר הייתי מעדיפה לרכוש את המחשב ללא מערכת הפעלה. מישהו מכיר מקום מומלץ לקנות בו? אגב, הייתי שמחה אם הייתה אפשרות שהמחשב יהיה בצבע אדום... המון המון תודה מראש, ושוב תודה רבה על עזרתכם בבחירת המחשב!
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
ידידה שלי רוצה לקנות מחשב ויש לה תקציב דל מאוד 3000 ש"ח כולל מסך אז הנה מפרט שהצעתי לה מה דעתכם? (ההצעה נלקחה מגמא מחשבים www.gamapc.co.il) אם יש הצעות אחרות אשמח לשמוע ולהזכירכם החנות צריכה להיות באיזור המרכז מעבד AMD sempron 2500 לוח אם גיגה בייט GA-7vm400m זכרונות kingston 512mb ddr 400 cl3 דיסק קשיח WD 40GB 7200 8MB buffer כונן תקליטורים Lite on X52 כונן 1.44 מקלדת מולטימדיה ועכבר אופטי PS2 רמקולים סטנדרטים מארז compucase 6a19 סה"כ 2805 כולל מע"מ המחשב למטרה של אופיס ואינטרנט (יענו למטרות משרדיות) אני חושב שזה כולל הרכבה אבל לא בטוח אשמח לשמוע דעות והצעות לשיפור (לקחתי את הלוח הזה כי הוא היה הכי זול שם ויש עליו כרטיס מסך) בתודה מראש ארז
-
- 9 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום, מבקש את עצתכם לגבי איזה דגם מיני נייד הכי כדאי והכי משתלם לקנות בארה"ב. מטרת המחשב היא לעבודה משרדית אך יש אופציה שאפתח כמה ישומי אופיס במקביל ואשתמש ביותר מ word ואקסל (visio, power point וכו') בכל מקרה חשוב שלא יהיה איטי גם כשיותקן עליו windows 7. גודל מסך: הבנתי שהשוק הולך עכשיו לכיוון של 12'' ולכן זו ההעדפה אך אם אתם יודעים אחרת, אשמח לשמוע. לא מקובע על גודל מסך ספציפי. יהיה עדיף אם יהיה לו קישור בלוטות' וחיבור HDMI. אני לא יודע כמה צורב DVD מייקר ויש לי מחשב בייתי עם צורב DVD אבל אם זה מגיע בעלות שולית אז אעדיף להכניס (אלא אם כן זה בא על חשבון ביצועים) צריך שתהיה אחריות בארץ. עדיף HP או Lenovo, נשמע שאיתם אפשר להסתדר אודה אם תמליצו על דגם משתלם. אם צריך לחרוג ק…
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
עריכה: בגלל שכולכם אמרתם שהמחיר שביקשתי לא מספיק, אז תורידו את ה GPU. נכון שאמרתי אימון של רשתות נוירונים אבל זה לא המטרה העיקרית ואם אני מאמן אז רשתות נוירונים לא עמוקות במיוחד. שלום לכולם, אני מחפש עזרה בבחירת מפרט למחשב חדש. השימוש העיקרי שלי הוא עבור computational science, והוא כולל את התחומים הבאים: 1. Digital Signal Processing (DSP) 2. Optimization 3. Neural Network Training (כולל מודלים מבוססי Deep Learning) 4. Data Analysis (כולל עבודה עם מסדי נתונים גדולים וכלים כמו Python/Matlab) 5. סימולציות כבדות וחישובים מתמטיים מורכבים מה חשוב לי במחשב: • מעבד (CPU): ביצועים גבוהים עם כמה שיותר ליבות פיזיות (לריבוי משימות ו-parallel computing). • כרטיס גרפי (GPU): ביצועים …
-
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום יש לי DV7 של HP שהאחריות נגמרה. בזמן ההאחרון הוא נכבה לי בפתאומיות והבנתי שזה כי הטמפרטורה ממש גבוהה.. לאחר שהוא מתקרר הוא חוזר לעבוד הטמפרטורה מגיעה ל 95 מעלות ב GPU ובCORE.. מה אני יכול לעשות???? חייב עזרה לפני שהוא ישבוק חיים...
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לכם אם תוכלי לסייע ולהמליץ לי על מחשב נייד חדש בתקציב המופיע בכותרת. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) וצפיה בסרטים. * גודל המסך: 15.6" מבריק (כם מט יכול לבוא בחשבון) * רזולוציית המסך: לפחות FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * משקל רצוי: עד 2.5 ק"ג מקסימום, למרות שאוכל להתגמש על טיפה מעבר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך במיוחד: לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: רצוי HDMI, VGA * Bluetooth: לא בטוח. למיטב ידיעתי, הרכיב יכול לגרום לפעיות תפקוד בזמן הפעלתו. נכון? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 0.5-1T. מעדיף HDD. * כונן אופטי: כן. DVDRW. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא. * האם נדרשת…
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות מערכת חדשה לגיימינג בדגש על GTA6 שיצא בעוד כשנה. (התקציב באיזור 10-11K) השאלה שלי האם זה זמן טוב לקנות את המערכת בתקופה הקרובה או לחכות עם זה בסמוך ליציאת המשחק? (לקנות לקראת מרץ-אפריל 2026). אולי יצאו דגמים חדשים של כרטיסי מסך / ירדו מחירים.. לצורך העניין נכון לעכשיו כיוונתי ל- 5080/9070XT בשילוב 9800x3d. (רזולוציה 4K) כרגע אני די נוטה להמתין מהסיבות הנ"ל.. מה אתם אומרים?
-
-
- 11 תגובות
- 4.3k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, אחותי ביקשה ממני לבחור לה מחשב נייד מתאים, הדרישות שלה הן עבודה משרדית כמו אופיס וכו', גלישה באינטרנט, ומידי פעם לראות סרט/ להאזין למוסיקה. חשוב לה כי המסך יהיה 15.4" , המחשב לא יהיה כבד מידי- במהלך כל השבוע הוא יהיה נייח, היא מתכוונת להביא אותו רק בסופי שבוע, סוללה טובה וזמן טעינה קצר יחסית, זיכרון 2 G שלא יתחמם יותר מידי ועדיפות למסך מאט מה אתם אומרים על dell inspiron 1525 ? אשמח לקבל הצעות... תודה
-
- 6 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני צריך מחשב נייד חזק לעובדה עם חבילת האדובי דיזיינר(פלאש,פוטושופ,אילוסטייטור וכו') בשימוש כבד מאוד לסטודנטית לעיצוב גרפי(עבדוה במקביל על כל התוכנות של החבילה עם מולטיליירים). עלתה הסוגיה בשימוש במקבוק(לא גרסת הפרו, הגרסה הלבנה) או במחיר הנמכר בארץ בשימוש במחשב נייד מחברת HP או DELL עם מפרט יותר חזק בעלות מקבילה והייתי צריך את עצתכם בנושא, מכייון שקריסות של התוכנה כתוצאה משימוש של מעבד וזיכרון מוגבר- זה דבר שלא בא בחשבון. יש כבר מחשב נייח חזק, אך עלה הצורך גם בניידות מסויימת ולכן המחשב הנייד.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי במפרט אותו אני מבקש ארצה לחבר 3 מסכי dell 2312hm או כל מסך עם פנל איכותי במחיר משתלם כמו הדל ושבערך יגנבו מהתקציב 3000 ש"ח בשאר התקציב ארצה מחשב שיתבסס על ה2500k קירור אוויר סביר שיאפשר בעתיד להגיע ל4ghz דרישה סבירה לפי מה שקראתי עם 8 ג'יגה זיכרון, לעיתים נדירות עורך וידאו באפטר אפקטס וכו' oc מתוכנן למעבד בלבד לא לזכרונות כרגע משחק בעיקר bf3 מעריך שבשביל 1920*1080 כפול 3 אז אזדקק לצמד כרטיסי מסך וספק בהתאם כמו כן מקלדת גיימינג משתלמת יש לי כרגע ספק דיי חדש של קרוסאייר vx550 אם תהייה אופציה להשתמש בו אשמח מארז גם יש כבר Nzxt Hades כך שאין צורך במארז לגבי הארד דיסקים אין צורך,אולי בהמלצה על ssd משתלם שיקנה בחו"ל בשבילי בקרוב בכלל ,כל חיסכון בלי התפשרות…
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייד זול שישמש רק בבית לאופיס ואינטרנט. מעוניינת בנייד כדי שיהיה קל להזיז אותו ממקםו למקום. לא איכפת לי שיהיה כבד, ולא איכפת לי שהבטריה לא תעבוד לשעות ארוכות. מה שחשוב לי זה יותר זיכרון (לדעתי1 ג'יגה מספיק עם אופצייה להרחבה ל-2) ודיסק קשיח של 40 GB עם אופציה להרחבה ל80. המחשב פשוט ישמש לאופיס ואינטרנט בבית ויהיה נייד, ככה שאפשר יהיה להשתמש בו על הספה. מעבד וכרטיס מסך לא חשובים. XP בלדב, לא משנה איזו גרסה (HOME" PRO) התעניינתי בASUS EEE בגלל חמידותו ומשקלו הקל, אבל המחיר שלו בהארץ (באיזר 2500) כבר גורם לי לחשוב לקחת נייד רגיל וזהו. הציעו לי מחשב משומש של קומפק מדגם EVO N610C, בין 4. היה בשימוש לאופיס ואינטרנט בלבד ולא נויד מחוץ לבית (כך לפי המוכר). חיסר…
-
- 4 תגובות
- 990 צפיות
-
-
תקשיבו יש לי מחשב נייד מיני (Acer Aspire one 10.1") והוא איטי מאוד ..אני רוצה שהוא יהיה פחות עמוס מבחינת CPU (תהליכים) למישהו יש המלצה כלשהי? ויש לי עוד בעיה אני מחקתי תהליך שניקרה LManager מזה אומרץ.?
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מחשב לעריכת וידאו אינטנסיבית, זה המפרט: Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1156 8MB BOX - מחיר 1440 ש"ח Asus P8Z68-V PRO - מחיר 975 ש"ח kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800 - מחיר 325 ש"ח (מחו"ל) Gigabyte Geforce GTX 560 Ti GV-N560UD-1GI - מחיר 1060 ש"ח Samsung EcoGreen F4 2000GB HD204UI - מחיר 460 ש"ח Samsung Spinpoint F3 500GB HD502HJ - מחיר 700 ש"חScythe Mugen-2 - מחיר 210 ש"ח LG DVD-RW X22 Dual Layer Sata Black - מחיר 98 ש"ח SeaSonic S12II-520 Bronze Retail - מחיר 365 ש"ח Define R3 Mid-Tower Atx Black Pearl Case - מחיר 490 ש"ח Dell U2312HM LED - מחיר 1000 ש"ח Logitech Wireless Desktop MK52 - מחיר 220 ש"ח Creative Inspire …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-