עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום אני יודע שהטווח רחב אני צריך לארגן המלצות לרכישת מחשב נייד לבוס , הדרישות הן מסך גדול וזמן בטריה ארוך ... כן אני יודע שזה כללי והכל אבל הוא הבוס וזה מה שהוא מחפש הטווח מחירים הרחב זה כי הוא רוצה לבחון את האופציות ולהחליט לבד. השימושים העיקריים זה אינטרנט והעברת פרזנטציות . על המחשב להיות מהיר אמין , עם מסך גדול ושלא יתחמם בעבודה ממושכת. אני איש של PC אז התחום הזה קצת מסתורי מבחינתי אשמח להצעות למחשבים טובים כדי שהבוס יהיה שמח שאני מוצא לו דברים (:

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. הצרכים מהמחשב: יכולת עיבוד גבוהה - שימוש בתוכנה Matlab גלישה, ישומי אופיס וסרטים מידי פעם אין צורך בקניית מערכת הפעלה מתלבט בין של- inspiron N5110 לבין LatitudeE5520 אודה לחוות דעתכם לגבי אמינות, יכולות חישוב, נוחות ומחיר תודה

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  3. שלום אני מחפש המלצות למחשב נייד חדש. המחשב ישמש לעבודה משרדית אם כי אעדיף שיכלול כרטיס מסך לא מובנה (שהזכרון שלו עצמאי). הדבר החשוב ביותר הוא שהמסך יהיה נוח לקריאת טקסטים, וכמה שיותר גדול (לשם השוואה: הבנתי שבמסכי lcd רגילים מסכים בגודל 19 אינטש יותר נוחים לקריאת טקסט מאשר מסכי 20 אינטש למשל בגלל גודל הנקודה, האם אותו רעיון ישים גם כאן ?). מבחינת ניידות המשקל פחות חשוב אם כי כמובן כמה שיותר קל יותר טוב. אגב: מה דעתכם לגבי המחשב הזה: http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=5558&zap=1 המפרט שלו: מעבד:core 2 duot5500 1.6mhz זיכרון ראשי:2048Mb DDR2 533MHz דיסק:120GB תצוגה:14.1" XGA מצלמה:1,3MB כרטיס גרפי: Nvidia GeForceGO 7300 כוננים:DVD Super Multi Double Layer …

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. מחשב לסטודנט לפיזיקה. מחשב נייד לעבודה משרדית, גודל מסך 10-12 אינצ', תקציב עד 4000 ש"ח (אם אין צורך בכל כך הרבה אשמח לחסוך, אבל לא על חשבון המשקל או על זמן הסוללה). רצוי שיהיה כמה שיותר קל: 1-1.5 ק"ג. זמן סוללה רב ככל האפשר במסגרת התקציב. ללא יציאות מיוחדות (רצוי 2 יציאות USB, לא יודע אם מדובר במשהו "מיוחד"), בלוטות' לא הכרחי בכלל . כונן קשיח מינימום 40GB. יש צורך בכונן DVD אך אין צורך בצורב (אם ההבדלים בינהם זניחים אז אשמח לצורב). אין צורך באחריות בינלאומית ואין העדפה לחברה כלשהי. תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלומות, אמי צריכה מחשב נייד. הצרכים הפשוטים ביותר: אופיס אינטרנט זהו, לא יותר. ה"קאץ'" - היא רוצה גם כרטיס אלחוטי או מה שזה לא יהיה כך שהיא תוכל גם להתחבר לאינטרנט אלחוטי בבתי קפה וכאלה... אני לא מבין בשיט בדברים האלו, אז אין לי מושג מה היא בכלל צריכה תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 550 צפיות
  6. Started by eranmor,

מחפש מחשב שיהיה לי לתקופת הלימודים (4 שנים, שיתחילו בנובמבר) התקציב הוא 2500 בערך והשימוש הוא בעיקר משרדי (יש מחשב יותר רציני בבית) חשוב לי מאוד הנוחות של המקלדת, האחריות ותאימות לתקנים אלחוטיים. זמן הסוללה פחות קריטי אבל אם אפשר שיהיה לפחות 3 שעות בעבודה לא מאומצת. באינטרנט מצאתי את זה http://www.camera.co.il/sale.asp?pid=2551 לא מכיר את החנות ולא את הדגם אבל זה נשמע לא רע בכלל ביחס למחיר משהו בסגנון או תגובות ספציפיות על הדגם הזה אם יש יתקבלו בברכה בנוסף, ראיתי במכירות הקבוצתיות באתרים כמו וואלהשופס ודומיו מחירים זולים יותר במכירות קבוצתיות וכו'. שווה בדיקה? למישהו יש נסיון עם האתרים האלה במחשבים ניידים?

• 4 תגובות
    • 846 צפיות
  7. Started by Mr.positive,

נכון לעכשיו אני מתלבט בין Yoga 3 pro ל-asus ux305LA הראשון יוצא 930$ לאחר משלוח+מס והשני 850$. אני ממש דלוק על הלנובו אבל מעבד ה-M-5Y71 קצת מלחיץ אותי. *מטרות המחשב : גלישה באינטרנט,אופיס,סרטים,תכנות קל ואולי FIFA (אבל זה ממש לא שיקול חשוב) *גודל מסך: 13-14 רצוי מט אלה עם כן זה דיל ברייקר. *רזולוציית מסך: QHD-FHD. *משקל רצוי: עד 1.7 ק''ג. *זמן סוללה: לפחות 6 שעות עבודה רגילה גלישה/סרטים. *יציאות מיוחדות: HDMI. *גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256SSD או 1TB משולב. *רישיון למערכת הפעלה: כן. *דרישות מיוחדות: איכות בניה גבוהה,מסך עם צבעים חדים. אופציה נוספת מסך מגע מסתובב. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 609 צפיות
  8. היי, מחפש נייד לעבודה בעיקר עם SPSS ו- EXCEL. מתלבט בין 2 דגמים ואשמח להארות והערות 1. https://ksp.co.il/web/item/276935 2. https://ksp.co.il/web/item/299932 הרכישה תתבצע באילת. אם יש דגם אחר באותו סדר גודל מחיר של עד 2500 פחות או יותר אשמח לשמוע. תודה.

9. Started by Kidney_stonE,

אני יודע שדיון דומה קיים מהזמן האחרון בתקציב 7K, העתקתי את הפוסט הפותח לכאן ושיניתי את הפרטים הרלוונטיים ובמיוחד את המחיר - ל 4K: * מטרות המחשב? עבודה עם תוכנות CAD למיניהן, וכו' עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט סרטים ומוזיקה. * גודל המסך? בטווח ה-15 - 15.X אינץ' * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף SSD גודל מינימלי 256GB * כונן אופטי? לא צריך ומעדיף שלא יהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? …

• 10 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. אהלן, אני מחפש מחשב לעבודה עם תוכנות גרפיות כמו 3D MAX, REVIT ותוכנות נוספות. יוצא לי לרנדר הרבה . המסך של המחשב צריך להיות סביב ה-15. התקציב הוא 4-6 אש"ח כמובן עדיף כמה שפחות. מה עדיף? תודה רבה[br]פורסם בתאריך: 26.12.2009 בשעה 14:40:16 אני מבין שצריך להיות כרטיס מסך ומעבד חזקים ויחסית והרבה זכרון.

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  11. היי! מחפש להחליף את ה ThinkPad T460s הישן והנאמן שלי. אני עושה באמת קצת מהכל, אבל לא ממש גיימינג - מידול בסולידוורקס, טיפה Unity, קצת VR, טיפה עריכת סרטים ב Premiere ושאר כלי אדובי, טיפה אודיו, טיפה טכנות, והמון המון (המון) טאבים פתוחים. חוץ מזה, מסתובב עם המחשב לא מעט. אני מאד אוהב את ה ThinkPadים, והייתי שמח להמשיך איתם. אני פשוט לא יודע עם כל ב Integrated graphics החדשים של אינטל עושים את העבודה או לא, וזה מה שיש כמעט על כל מה שמוכרים באתר שלהם ספציפית מרגיש ש סדרת ה T, דגמי s, נותנים איזון טוב. אבל כאמור, אולי צריך לשקול לעבור לסדרה P, או יצרנים אחרים בשביל גרפיקה נפרדת. (הסתכלתי קצת על Dellים וגם על ה Razer אבל ירדתי ממנו בגלל האחריו…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by oDot,

שלום חברים, אבקש המלצה לנייד לעבודה עם הדרישות הבאות: מסך 13 עד 15 אינצ' - לפי המלצתכם. עדיף לא מבריק, זה מפריע. שיהיה מהיר - שהכל ילך חלק בלי לחכות לדברים שיטענו. שיהיה עמיד ובנוי טוב, אני לא מאמין שמשלמים כל כך הרבה כסף עבור משהו פלסטיקי שיכול להישבר כל רגע זמן סוללה כמובן כמה שיותר ארוך, וכמה שיותר קל, 2 קילו נשמע לי כמו הגבול העליון בהחלט. אחריות ל3 שנים מאוד חשוב בעיני למרות שאשמח לשמוע גם על כאלה שבאים עם פחות אם הם שווים את זה. העבודה בעיקר היא על תוכנות מנהליות (בסגנון OFFICE) ועל אינטרנט. אופציונלי: לא יודע מה אופציות השדרוג לWINDOWS 7, אבל אני מעדיף לא לשלם על זה. ככה שאם מחשב מגיע עם VISTA שיהיה ניתן לשדרג אותו בחינם ל7 זו אופציה מבוקשת, בעיקר כי העבודה היא כרג…

• 11 תגובות
    • 957 צפיות
  13. כמה שיותר חזק בתקציב הזה (אם קיימת חיה כזאת) אלה השימושים בעיקר, תוכנות כבדות יחסית כמו AUTOCAD, PHOTOSHOP וכ'ו.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני מתכוון לקנות מחשב נייד לאמא ואני צריך פה קצת את העזרה שלכם. אמא מורה = סוג של עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) עוד הערה, זה שאני לא מעוניין במפרט שאני אצטרך לבנות ולהזמין , אלא אני מעוניין בדגם מסויים שכבר בא עם ההצעה שלכם. תקציב: 0-3000 שקל חחח יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 500 - 700 שקל יד ראשונה. מערכת הפעלה: לא ממש משנה בלוטוס, יציאות מיוחדות ואחרויות בין לאומית : לא נחוץ גודל מינימלי של כונן קשיח: 100 ג'יגה אין העדפה לחברה מסויימת. משקל הניד המעונין: מקסימום 2 ק"ג. כמה שפחות, יותר טוב. גודל הצג: עדיף שהמסך יהיה יותר מ-12 אינץ', אבל שלא יהיה גדול יותר מ-15. אם קיים 14 או 13. [או אם יש 15 שלא עולה על המשקל המצויין למעלה] מטרת שימוש המחשב: כמו שאמרתי , אמא מורה והמחשב…

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  15. Started by יעל ע.,

אהלן, אשמח לקבל מכם המלצות לקניית מחשב נייד שיענה על הדרישות הבאות: עד 5000 ש"ח נרכש בישראל בעיקר עבודה באופיס, אבל שידע להתמודד גם עם עבודה בתוכנות סטטיסטיות (כמו SPSS, למי שמכיר), אקסל ומדיה פלייר במקביל. כמה שיותר קל- הוא נמצא בעיקר על הגב שלי... צורב DVD זמן סוללה ארוך גודל המסך, יציאות מיוחדות, או בלוטות' לא קריטיים לי, ואני לא צריכה אחריות בינלאומית. אני לא מתמצאת בגדלים של כונן קשיח, אז לצערי אני לא יכולה לכתוב כאן את המינימום, אבל בנוסף לקבצי העבודה המשרדית (שחלקם גדולים גם כן), אני רוצה לאחסן עליו גם תמונות (שגודל הקובץ שלהן גדול יחסית). דבר אחרון (- נדמה לי שזה קשור להמלצה על המחשב, אבל אני לא בטוחה...) חשוב לי שעל המחשב יהיה מותקן XP ולא ויסטה. תודה רבה! יעל

16. מחשב נייד נוסף למחשב נייח בבית: לעבודה בחוץ וניהול משרד מרחוק (אי מיילים, שיחות צ"ל מהיר - מעבד חזק, איכות בניה טובה מאד (עמיד בתנאי שטח לא אופטימליים), נוח לעבודה, windows xp, יעיל אמין ונוח, למס' שנים קרובות, אחריות ושירות טובים רזולוציה טובה, יכול להיות מסך 14 במקום 15.4, אם זה משפר את שאר המרכיבים משמעותית, באותו תקציב עובדת על דו מימד הוצע לי המפרט הבא: dell latitude d830' יצרן : Dell סדרה : Latitude D830 נותן האחריות : Dell Israel 1-809-444688 אחריות : שלוש שנים מערכת הפעלה מ. הפעלה : Windows Vista Business שפת מערכת הפעלה : ממשק אנגלי מעבד סוג המעבד : Intel Core2 Duo מספר המעבד : T9300 מהירות שעון (GHz): 2.5GHz תדר (Front Side Bus): 800MHz זכרון מטמון (Cache): 6…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by hasake,

מספר נקודות חשובות: המחשב מיועד לבחורה, חשוב לה שיראה טוב (עדיפות ללבן, אך לא חובה). מסך 14'' (לא מקצוענית לכן לא רוצה מסך גדול יותר, מתחילה ללמוד בקרוב). לא חובה שתהיה מותקנת מערכת הפעלה או תוכנות נלוות. אין אפשרות לחריגה - מה שהכי מתאים בתקציב היא תקנה. תודה מראש לעוזרים, כי אני כבר אובד עצות, שיגעה אותי

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. צריך לקנות מחשב נייד לשימוש לעיצוב פנים, אוטוקאד, וכו. כמה משמעותי ההבדל core5 או core7, ssd 128 אוssd 256 , 8gbאו 16gb האם אפשר להתחיל במחשב בתקציב 4000?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. בירור עבור חבר. למעשה כבר ביררתי על דגמים מסויימים ואני מתלבט ביניהם, אך אני מצרף את השאלון בכל זאת למקרה שיש אופציות טובות יותר. * מטרות המחשב: עבודה משרדית ועריכה גרפית דו ממדית (עיצוב חוברות ופרסומים), עריכת PDF גדולים עם Acrobat. * גודל המסך: "15.6. כמובן שמט עדיף, אם קיים במסגרת התקציב. * רזולוציית המסך? לא קריטי, ככל שמתאפשר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אמור לשמש כתחליף נייח, לא משמעותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כנ"ל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כדאי VGA. ריבוי 3 USB (ולא רק 1) יכול להיות נחמד. אבל לא על חשבון שום דבר אחר. * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה. לא מאמין שיש עם סלוט mSATA במסגרת התקציב, אבל אם י…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by qt1h00,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעדיפות למסך 13.3 ובעדיפות נוספת ל OLED ! יש מסכים כאלו בכלל בשוק? ואם בלי קשר ל OLED , מחשב לעסקים עד 10K , חשוב גודל מסך ומשקל. מה ממליצים? אני אישית מעדיף LEVENO יש חברה / דגם?

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  21. הי, אני מחפש מחשב נייד לצורכי עסקים/נסיעות. הנקודה העיקרית היא שאני אקנה אותו בארה"ב וגם אשתמש בו שם. לא משנה לי איפה לרכוש בארה"ב (אמאזון/newegg/ישירות מהיצרנים Dell\Lenovo וכו'). מבחינת מחירים אני מכוון לאזור של $1000-$1200. מחשבים שנמכרים שם במחיר כזה עולים בארץ כ-8K-10K (למשל לנובו X1 Carbon). סוג שימוש: עיקר העבודה תהיה משרדית (המון אקסל, וורד, PP) ותוכנות סטטיסטיקה ועיבוד נתונים. אני עובד המון ב-multitasking (המון לשוניות בדפדפן, הרבה תוכנות פתוחות במקביל). רזולוציה גבוהה (מעל 768*1366 נראית לי משהו מתבקש) לא מתכוון להריץ תוכנות גרפיקה כבדות או Matlab באופן קבוע, אם כי אשמח אם המחשב ידע לאכול שימוש casual בתוכנות כאלו. לגבי משחקים - השימוש האחרון ברשימת העדיפו…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by dask1,

שלום אני צריך לקנות נייד שיתאים לעריכה גרפית באזור 4500 האם זה מספיק למחשב נייד בשביל פוטושופ אילוסטרייטור ועוד... ? השאלה העיקרית זה האם כרטיס מסך 960m מספיק ?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by nadav.narkiss,

הציעו לי שני מחשבים לעריכה גרפית: Lenovo Think Pad P52 מסך: 15.6 1920X1080 CAM LED מעבד: Intel Core i7-8850H 2.6 6core זיכרון: 32GB DDR4 דיסק: 1T SSD NVME כרטיס מסך: NVIDIA Quadro P2000 4GB GDDR5 Dell Mobile Precision 7530 מסך: 15.6 IPS 1920X1080 fhd IPS מעבד: INTEL SIX CORE I7 8750H 2.2. זיכרון: זהה. דיסק: זהה. כרטיס מסך: זהה. מה כדאי לקחת? טכנית בלבד. המחיר זהה. שניהם זמינים. אחריות זהה. תודה נדב

24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 750 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ואולי גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים רציניים מדי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אם מחשב סביר לעיצוב גרפי גם יריץ overwatch או pubg מעולה, אם לא אז אולי עדיף לחסוך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו…

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  25. שלום לכולם, סוף סוף אחרי הרבה רצון יש באפשרותי לקנות מחשב נייד. התקציב בכותרת, המטרה היא מחשב שיוכל לעבוד עם מספר תוכנות כבדות במקביל בלי להתקע. התוכנות הן: solidworks, SOLID EDGE, AutoCAD, PHOTOSHOP בנוסף המחשב יהיה לגלישה באינטרנט, משחקים בינוניים וצפיה בסרטים/תמונות דרך טלויזיה אליו יחובר. דרישות מפרט: חברה טובה ואמינה זמן עבודה כ-4 שעות לפחות מסך החל מ-14" דיסק קשיח עם לפחות 160 גיגה כרטיס מסך המתאים לדרישות שצויינו חיבור "איכותי" לטלויזיה משקל עד 2.5 ק"ג עדייפות למסך מט(לא חובה) אחריות בן לאומית המחשב ירכש בארה"ב, כמו כן אשמח לקבל המלצות על מחשבים העונים לדרישות וחנויות שניתן לקנות בארה"ב. תודה על העזרה, תומר

• 6 תגובות
    • 956 צפיות

דיונים חדשים בפורומים