ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
שלום חברה, בניתי מפרט לדודי - בעיקר למשחקים. מה דעתכם? AMD Athlon X2 4600+AM2 1106 nis Gigabyte GA-m55sli-S4 545 nis G.skill 2 *1gb 800mhz cl5 F2-6400CL5D-2GBNQ 966nis DVD-RW X16 BENQ 150nis WESTERN DIGITAL 2* 250GB SATAII 16mb cache 708nis HEC Compucase CI-6A21 210nis HEC 450TD-TF 450W 235nis סה"כ - 3920 ש"ח עכשיו בקשר לכ. מסך נחכה עד מרץ Geforce 8300GT נגיד והכ. מסך יעלה 1200 aש"ח אז המחיר הסופי היהי 5K -- אני חושב גם שנקנה tuniq tower ואנייעשה לו oc למעבד +זיכרונות, ראיתי אנשים שהגיעו ל 5400+ ללא שום בעייה. מה דעתכם? תודה
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אודה על המלצות לתחנת עגינה למחשב hp pavilion dv6 1030us כמה שיותר זולה אודה גם על הסבר לגבי סוגי תחנות עגינה
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות נייד של דל מדגם Dell Studio 1558 i3-350M 4570HD , ואני בודק במספר חנויות ע"מ להשוות את המחיר. באחת מהצעות המחיר שנתנו לי, המחשב מגיע עם דיסק קשיח 320 GB ו 5400 RPM. האם קיים הבדל משמעותי בביצועים,בין דיסק קשיח 5400 RMP ל 7200 RPM? האם ההבדל משמעותי בביצועי המחשב?? אציין שאני קצת נרתע מעניין ה-5400 RPM... תודה רבה ויום טוב.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, מחפש המלצה למפרט בשביל חבר... תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח, אם אפשר לחסוך עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס, סרטים, גלישה. משחק בעיקר ב- Mount & Blade - ארצה מחשב שיהיה מסוגל להריץ את הגרסה החדשה שעומדת לצאת בצורה כמה שיותר חלקה וגם את The Elder Scrolls Online 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 - אין לי בעיה עם קצת רעש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?? לא מתוכנן 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת ה…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, עבוד לימודי מדעי המחשב אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש בעלות של עד 3500 ש"ח(אפשרי גם באילת). יש שני לפטופים שלדעתי עונים על הצרכים(i5, זכרון 8 גיגה, משקל לא כבד) הראשון: dell vostro 5468 http://www.b-student.co.il/Product/36145510/מחשב-נייד-Dell-Vostro-5468--Intel®-Core™-i5-7200U-Processor- מעבד- Intel(R) Core(TM) i5-7200U מסך- 14.0inch HD Anti-Glare LED Display זכרון- 8GB נפח איחסון- SSD 256GB כרטיס גרפי- NVIDIA(R) GeForce(R) 940M ell Vostro 5ell Vostro 546הראשון8 השני: lenovo yoga 710 -14 http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=32952&txt_search=yoga+710&buy=&minprice=0&am…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, בעוד מספר שבועות אני הולך לקנות מחשב חדש ב2500 ש"ח ללא ציוד היקפי. המחשב אמור לשמש למשחקים,סרטים(רובם בHD), אינטרנט ומוזיקה. אני אשמח מאוד שתגידו לי את דעתכם על המפרט ואם צריך אז גם לבנות מפרט חדש. AMD Athlon 2 X3 450 3.2Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪385 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2278 Gigabyte MA-770T-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪387 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1836 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 1 ₪209 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2368 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Sapphire ATI Radeon 5850 Xtreme 1GB GDD…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח לעזרה כי אני לא מבין גדול בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 אבל עדיף לא להשתמש בזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים וטלוויזיה (בHD) ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עומד להתחיל ללמוד תכנות כנראה אז אני עדיין לא מכיר את התוכנות אבל כנראה שאשתמש בהם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. shadow of mordor, the witcher 3, batman ark…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אחרי שנסגרתי כבר מזמן על הלנובו FLEX 2 14 I7 בעצת יואב וצ'אבי סופסוף ידידה שלי מגיעה מאילת מחר\מחרתיים והסכימה להביא לי את הלפטופ. רציתי לשאול 2 שאלות קצרות- 1. אני רוצה להרחיב לו זכרון ראם ל16..איזה סטיק מומלץ לקנות? מבחינת קירור-מהירות-מחיר.. וכמובן השאלה לגבי החנות-עד עכשיו הייתי נעול על KSP בגלל השירות הנהדר והפריסה הארצית..אבל קראתי תגובה של צ'אבי שזה לא משנה כל כך מאיפה קניתי כי גם ככה CPM נותנים את האחריות לגבי המחשב..ככה שנכנסת לתמונה חנות בשם nett שמוכרת את הלנובו ב3300! ככה שזה הפרש של 330 שקל כולל משלוח חינם בתוך אילת(יתרון..לא נעים לטרטר את הידידה). האם אתם מכירים את החנות? האם אמינה? ובאמת זה לא משנה מאיזה חנות אני קונה? לא חשוב שהחנות תיהיה "מאחו…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
הדיונים בפורום LCD מראים בבירור שאנשים כיום מתמצאים בסוגים השונים של מסכי ה-LCD ובאיכויות השונות. המצב כבר לא כמו שהיה לפני שנתיים, כאשר אנשים היו בוחרים מסך רק לפי מספר המילישניות שהיצרן רשם במפרט, בלי להבין את ההבדל העצום בין TN, IPS, VA ונגזרותיהן. נראה שיש מגמה בשוק ה-LCD לייצר יותר ויותר מסכים בטכנולוגיות מתקדמות כמו S-IPS, S-PVA וכו, וזה מבורך. אבל בשוק המחשבים הניידים המצב הוא דווקא הפוך. עד לאחרונה, IBM/LENOVO הציעה מסכי IPS בגודל 15", בסדרות ה-THINKPAD T (ובעבר הרחוק גם A ו-R). כמו כן, במחשבי ה-TABLET של החברה היו מסכי FFS (שיפור של IPS). כתוצאה מחוסר יכולת של יצרני הפאנלים לספק את המלאי הנדרש, נאלצה LENOVO להפסיק את העניין, והחל מה-T61 אין יותר מסכי IPS, וגם ב-T…
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד- המפרט מופיע בלינק הזה: https://imgur.com/a/hJ5EVJK חלק מהדברים שאני מריץ באינטרנט (כגון מנהל מודעות בפייסבוק) עובדים מאוד לאט. הם רצים דרך ה Chrome, וכשאני מריץ אותם במחשבים נייחים מזדמנים שאני מוצא- הם עובדים הרבה יותר מהר. החשד שלי הוא שהבעייתיות במחשב הנייד נובעת מזה שכרטיס המסך שלו הוא onboard ולא חיצוני. האם אני צודק? מה עשוי להשפיע על הביצועים של אפליקציות אינטרנט בכרום מעבר לזה? תודה
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, לאחר שלא נמצא מחשב לפי דרישותיי, שיניתי אותם מעט על מנת לנסות למצוא מחשב שכן תואם את דרישותיי : * מטרות המחשב? עבודה משרדית, הורדות, צפייה בסרטים בFULL HD ומשחקים קלים * גודל המסך? 14"-15" רצוי מט אך לא חובה * רזולוציית המסך? אין בקשה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת * משקל רצוי? 2 קילו אך ניתן לחרוג ל2.5 קילו במידה והמחשב שווה את זה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3, LAN * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן SSD 128 מינימום. במידה ואין מחשב שעונה על המפרט, אין בעיה לוותר על כונן זה במידה ואפשר בוודאות להחליף את הכונן הקשיח שבו לכונן SSD או לחילופין במידה ויש כונן אופטי לוותר על…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה קורה? תמחשב שלי קניתי לפני 10 חודשים ככה.. החלטתי לשפר והלחליף בו כמה חלקים, תקציב 2500 ש''ח, חשבתי על זה: דיסק קשיח - ?Hitachi/ExelStor 80 GB 7200 ATA-100? - עולה 350 ש''ח ב KSP כרטיס מסך: ?RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB? עולה 1480 ש''ח ב KSP זיכרון:?256MB Xtron? עולה 250 ש''ח ב KSP וזהו, אשמח לקבל הצאות יותר טובות.. כי את זה בחרתי לבד ואני לא מבין בקטע הזה כל כך. ומשהו שלא רשמתי למעלה כי לא מצאתי משהו שמתאים לי זה המארז שאני שם לו בתקציב לפחות 550 כי גם ככה אני הולך להוציא הרבה כסף. תודה רבה. עריכה: טוב בכרטיס מסך אני הולך על ה 6600GT ועכשיו חשבתי על המארז הזה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1407&catcode=316 בתוספת שני מאווררים כאלו: http://www.noaco…
-
- 32 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מעבד-i7 4960x לוח אם אסוס-x79 deluxe זיכרון 16 גי'גה crucial כרטיס מסך R9 290 -shappire ספק-seasonic 620W ssd 730 series-240 GB מסך dell p2314h 23 אינטש LCD
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אחריות מחשב נייד דל כוללת אחריות על פיקסל תקוע או שרוף?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רכשתי השבוע מיני נייד lenovo IdeaPad S10-3 פעם ראשונה שיש לי נייד ואני לא יודע כיצד לתחזק נכון את הסוללה שלו שתחזיק מעמד באופן טוב לתקופה ארוכה. עכשיו לשאלות 1. מותר לחבר את המחשב לחשמל תוך כדי העבודה שהוא דלוק? אם כן קודם לחבר לחשמל או לנייד? והפוך מותר לנתק את הספקת החשמל מהנייד תוך כדי עבודתו? ומה לנתק ראשון? 2. הבנתי שאין צורך להטעין עד הסוף את הסוללה ולורוקן עד הסוף כי זה יהרוס אותה לטווח הארוך. אז עד כמה לרוקן 25% ולהטעין עד 90%? 3. רוב הזמן המחשב בבית ויש לי נקודת חשמל זמינה וחבל על בלאי לסוללה אני לא יודע עד כמה היא עמידה. שמטעינים צריך לנתק את הסוללה מהמחשב ?אין אם זה בעיה? אני יעבוד עם המחשב יום יום כמה שעות ולכן אני לא יודע אם להשאיר את הסוללה מחוברת? הצע…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום מבקש המלצה ללפטופ מסך 15 בערך זול ,מיועד לאינטרנט ,ודברים פשוטים צריך להיות אמין לא מחפש מפלצת ביצועים תודה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה בבקשה תעזרו לי להרכיב מחשב חמוד, יש לי את כל המסביב (מסך, מקלדת וכו'.....) אני צריכה את זה, לצרכים: - אינטרנט - OFFICE - פוטושוט (שבשביל זה בטח כדאי RAM של 1G?....) - תיכנות (את כל זה אני תמיד עושה במקביל....) חשוב לי שיהיה מאוד מאוד מהיר וHDD שיהיה מקסימום 120... הבעיה שלי היא שאני לא יודעת מה כדאי ולא כדאי מבחינת חברות אמינות או איזה חומרה מתאימה לחומרה אחרת.. בקיצור, אני אשמח אם תעזרו לי תודה, נועה
-
- 32 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג כל עוד השיפור נחוץ ביחס לדרישות ושווה את ההפרש במחיר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, גלישה באינטרנט בעיקר, מעט תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/tradezone/Asus-transformer-t300--%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%94-2-%D7%91-1-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A7-%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D-ad3486.html מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
לדעתי רשימת המפרטים המוכנים של האתר מעולה, למרות אימרות שונות שנשמעות בפורום כי הינה מיותרת. ובהזדמנות זו, תודה על עדכונה לפני מספר ימים. כמי שעומד לרכוש מחשב בקרוב לדעתי אין תחליף לרשימה זו, שהינה ממצה, קלה, וחוסכת שיטוטים רבים בפורומים. בעיה קטנה: המפרטים כוללים מחירים אך לא רשום היכן ניתן להשיגם במחירים אלו, ביחוד למי שאינו מעוניין להתרוצץ מחנות אחת לשניה ולאסוף את הפריטים הזולים ביותר. הצעה ליעול : ניתן להציע את המפרטים לספקטים שונים ולבקש הצעה כוללת, מעין מכרז שיוגש כל חודש, נניח בראשון לחודש. ביום זה יוגשו הצעות שונות של חברות שונות, והגולש יוכל לרכוש מערכת מורכבת במקום אחד ובמחיר אטרקטיבי. מערכת האתר יכולה להפיץ לחנויות מיפרט מומלץ (לכל מחיר) ולבקש את ההצעה…
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, אינטרנט, סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים... -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24אינ'ץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני - גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, THE WITCHER, NBA, KINGDOMS OF AMALUR, LOL וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1366X768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, לפני כשבוע קניתי מחשב חדש בשם Emachines e732z מקבוצת Acer. עם המחשב הגיעה מערכת לינוקס,ערכתי למחשב פורמט והחלפתי לווינדוס 7. לאחר סיום ההתקנה אני שם לב שהמקש FN לא מגיב,ובעקבות כך אני לא יכול להפעיל את האינטרנט ושאר הפונקציות דרך מקש זה. חשוב לציין שעל מערכת לינוקס המקש כן עבד והיה אינטרנט כך שזו לא בעיית חומרה ובנוסף נייסתי להתקין מספר דרייברים של האתר הרשמי של המוצר אך ללא הצלחה,המקש עדין לא פועל. אשמח למתן תשובה לבעייתי שכרגע המחשב מושבת בלי הצלחת הפעלת האינטרנט. תודה לעונים.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה בפוטושופ כבדה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יאפ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC - Unity, Diablo 3, Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו 1900-1200 (עם פתח לשדרוג עתידי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני דיי ממוקד על המחשב שאני רוצה לקנות Dell Inspiron 7520 - מעבד מעולה, מסך מט FHD, זכרון בנפח גדול והמחיר לא רע ביחס לביצועים. כרגע הוא נמכר בארץ על מערכת הפעלה 7, ראיתי באתר של דל העולמי שהם מתחילים לעשות מכירות מוקדמות של המחשב הנ"ל ועוד עם מערכת הפעלה 8, השאלה שלי מתי המחשבים האלה יגיעו ארצה והאם כדאי לחכות למחשב שהוא אותו דבר פשוט עם מערכת הפעלה יותר חדשה, אין לי בעיה לחכות עוד חודש. בתודה,
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-