ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, ב23 ליולי 2009 באו מחברת DHL לקחת את המחשב הנייד שלי לתיקון, בשנה האחרונה שלי באוניברסיטה הוא החל לעשות בעיות, להתקע, להתחמם, לעשות ריסט וכו'... חיכיתי לסוף הלימודים (או לפחות לתקופה שבה אני לא צריך לקחת את המחשב לאוניברסיטה כל יום, מסתבר שטוב שחיכיתי) אחרי חודש, הרבה טלפונים וכאבי ראש חזר אליי המחשב, לוח אם חדש כביכול.. הוצאתי אותו מהקופסה של DHL והוא לא נדלק לי... אם מקודם הבעיה הייתה שהוא נכבה מדי פעם ונתקע, הפעם הוא בכלל לא נדלק. (הוא היה במעבדה של HP בראשון לפי מה שהבנתי) יום אחרי זה שלחתי אותו שוב (הפעם HP החליטו לנסות את המעבדה השניה, בת"א), מאז ועד היום אני רודף אחרי HP וCPM ומחכה לתשובה, לפי האתר עדיין מחכים לחלק (מאז ה-26 לאוגוסט)... כתבתי תיעוד די מדו…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב שמיועד בעיקר ללימודים אך גם לשימוש פוטשופ ברמה בינונית (אולי קצת אילסטריטור) בכל מקרה תיכננתי לקנות את הhp spectre x360 אבל לצערי הוא יגיע לארץ רק בסוף הקיץ ולא מצאתי דרך להביא אותו לארץ מחול (לפחות לא בעלות שפויה) חשבתי על ה Dell Inspiron 13 7000 7348 כי מבחינת המפרט הם זהים מלמבד הסוללה שמשמעותית חזקה יותר בHP, אבל שמעתי וקראתי ממספר מקורות שיש לו בעיית רעש חמורה במאוורר רציתי לדעת אם למישהו יש נסיון עם הדגם? האם הרעש באמת עד כדי כך נורא? האם אתם מכירים דבמים נוספים עם מפרט דומה בעלות של 5500 ש"ח +/- ?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב די ישן זה המפרט שלו amd 3000+ oc 1.98 2giga ddr 400 kit ati x800 gto abit an8 ultra maxtor 60g maxtor 30g wd 160g sata מארז של thermaltale skall ספק corsair vx450w ברצוני לשדרג בסביבות ה3 אלף מפנדה השימושים הם קולנע ביתי מתחבר לlcd 32 חיבור hdmi בונוס רציני עבודה כללית וקצת משחקים לא צריך ציוד היקפי אבל אם אפשר לדחוף מסך חדש בגודל 20 יהיה אדיר תודה
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תגידו לי מה אתם חושבים על ההצעה הבאה : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2407&CatCode= המחיר 4,600 ש"ח אבל מכיוון שאני עסק מורשה באילת אני זכאי להורדת מע"מ עפ"י חוק ולכן המחיר לאחר הורדת מע"מ הוא 4,000 ש"ח. אייבורי נותנת אחריות מלאה לכל המוצרים שלה וסה"כ אני לא מוצא איזשהו פגם מבחינת אחריות ואמינות בחברה עצמה.. מה אתם חושבים על המפרט ? ההצעה ? האם הלוח והזכרונות נראים לכם טובים ? האם יש צורך בשדרוג המארז וכו' ?! תודה רבה ושבוע טוב לכולם דין
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, המחשב שלי כבר בן 5 שנים, והתחיל לעשות צרות פה ושם, ולהעלות משחקים חדשים לאט... מאוד לאט! המחשב יהיה לצורכי משחקים - עדיף שירוצו על ההגדרות הכי גבוהות - אבל לא נורא אם לא עוד משהו: לא איכפת לי לחכות חודש - חודשיים אם יש איזה משהו באופק שצריך לצאת שממש משפר את המפרט / ממש מוזיל דברים אחרים ואז אפשר לשדרג חלקים שונים להגיע למחיר הרצוי (ולחזק את המחשב) ולשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? + 500-700 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיו…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא עד 4700 אלף אפשר לחרוג לחסוך כמה שאפשר 2. השימושים הצפויים של המחשב זה בעיקר משחקים א) שימוש עיקרי : משחקים +גלישה ותדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * proview 22 אינצ' * משחקים חדשים ושעתידים לצאת * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד: גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי: לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (6) 7. האם מתוכנן אוברקלוק כן אוברקלוק עתידי (בינוני). 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה: לא. וכן הרכבת המחשב בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המח…
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה בפוטושופ כבדה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יאפ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC - Unity, Diablo 3, Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו 1900-1200 (עם פתח לשדרוג עתידי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1110 ABIT IS7-E (865PE) - ATX 522 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory 1336 COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUPER MIDI (Black & Blue) TOWER CASE 478 NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53 צבע שחור SAPPHIRE RADEON 9800 PRO 128MB (256bit) + TV - RETAIL 1577 120mm fan 50 כל זה יוצא 5200 יש לי צורב ,ארדיסק ,DVD ,וכל הציוד הנלווה מהמחשבים הישנים שלי....... בסופו של דבר המחיר שאני משלם על זה ... 4400 שקל..בתשלומים של 12
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! נדפק לי המחשב לגמריי ואני מחפש אחד חדש, ואודה על העזרה במפרט כי אני קלולס לגמריי... אז ככה... מחפש רק מחשב (כונן, בלי מסך). משהו הכי בסיסי ופשוט שיש לאינטרנט ולצפייה בסדרות שאני מוריד בטורנטים. עדיף גם עם אופציה לגיימינג כי אני מתכנן לחזור לשחק מדיי פעם פיפא או פרו, וזהו בערך. הוא הולך להתחבר למסך סמסונג דיי בסיסי B2030 (20 אינץ', 1600x900 מקסימלי) ולרמקולים ענתיקה מלפני איזה 15 שנים. מאוד מאוד אודה למי שיוכל לעזור למצוא מפרט סביר. הסיבה שאני נוטש את הנוכחי היא שהוא באמת זקן, בטח כבר יש לו 10. לא יכול להריץ חלונות 7 ולאחרונה גם מאוד מקרטע עם האינטרנט, ונמאס לפרמט כל כמה חודשים. גג 2000 שקל. הולך בעיקר לצפות בו בסדרות ב-HD, וכנראה גם לשחק פיפא ופרו. לא מעבר. …
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים עד בינוניים... למרות שבתקציב הנתון, יהיה נחמד גם לקבל ביצועים מספיקים למשחקים חדישים יותר), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6" עד 17"... עדיפות ל-17". * בלוטות'? עדיף שכן. לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב... * כונן Bluray? לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף מאוד שכן. אציין שצפיתי בנושא ובעזרה שניתנה בדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=535311.0 ;D ראיתי את ההמלצות על: http://www.fre.co.il/sg_product~999999912452~39~89.htm מאוד קרץ לי…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הצעות? לפי הכותרת לא מתוכנן OC מפרטים שיכללו הכל (מסך-מקלדת-עכבר... ואת המחשב עצמו) לא צריך להגזים בציוד ההקפי ז"א שאני אסתדר גם עם מקלדות ג'נריות. אפשר להציע מפרטים שכוללים מסכי CRT טובים, אני לא לחוץ במקום ואולי בהפרש אפשר יהיה לשפר רכיבים אחרים. ללא רמקולים תודה מראש
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט שיחליף מחשב נוכחי [המחשב הנוכחי יהווה גיבוי, לכן צריך שההמחשב הנוכחי יתפקד בצורה טובה יותר מהקודם], זה המפרט של המחשב הנוכחי:. CPUID CPU Name Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz Video Adapter NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB) Motherboard Properties Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. System Memory 2048 MB זה נראה לי מה שרלוונטי. על כל פנים: 1. מה התקציב המקסימלי? 3500. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין צורך לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב- פוטושופ בעיקר, משחקים לעיתים רחוקות וגם לא כבדים במיוחד [כמו AC2], נורא חשוב לי שהמחשב יעבוד בצורה חלקה כשפוטושופ פתוח עם תוכנות נוספות…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בקצרה: מחפש קניית מחשב נייד שישמש במקום מחשב נייח, במילים אחרות מחשב חזק שגודל( לא מתחת ל14 אינץ') משקל וסוללה לא מעניינים יותר מדי, יש אופצייה לקנות בלונדון אם המחירים טובים יותר (אם מישהו מכיר כמובן) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח, אם מדובר בהבדל רציני 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ישמש לסרטים גלישה ומשחקים ( לא גיימינג כבד) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
היי! אני צריכה לקנות מחשב חדש ללימודים - שיהיה לי נוח וקל לעבוד ולתכנת.. מוזיקה, סרטים (בחיבור לטלוויזיה), תכנות וקצת גרפיקה.. חשבתי על תקציב של 3.5K גמיש למעלה ולמטה הנה המפרט שחשבתי עליו, לקחתי את רוב ההמלצות מהאתר, מה דעתכם? כרטיס 450GTS 530 שח מסך מחשב Samsung BX2450 LED 1300 או מסך מחשב Samsung XL2370 LCD 1600 Antec BP500U 500W ספק בוח 300 ANTEC Three Hundred - The Versatile Case מארז 300 דיסק קשיח SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM 280 מעבד AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX ב-370-380 ש"ח. או מעבד AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ב-720-730 Gigabite MA78LMT-S2 לוח אם 260 כרטיס 4GB, זכרון G.Skill RipJaws 1333Mhz 200 שח
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 8000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שלא תהיה חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, סרטים ב FullHD ועבודה משרדית (word , אינטרנט ...) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? Sony BRAVIA KDL40EX600 LED 40 אינטש * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים crysis וכל אלה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינ…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הדיונים בפורום LCD מראים בבירור שאנשים כיום מתמצאים בסוגים השונים של מסכי ה-LCD ובאיכויות השונות. המצב כבר לא כמו שהיה לפני שנתיים, כאשר אנשים היו בוחרים מסך רק לפי מספר המילישניות שהיצרן רשם במפרט, בלי להבין את ההבדל העצום בין TN, IPS, VA ונגזרותיהן. נראה שיש מגמה בשוק ה-LCD לייצר יותר ויותר מסכים בטכנולוגיות מתקדמות כמו S-IPS, S-PVA וכו, וזה מבורך. אבל בשוק המחשבים הניידים המצב הוא דווקא הפוך. עד לאחרונה, IBM/LENOVO הציעה מסכי IPS בגודל 15", בסדרות ה-THINKPAD T (ובעבר הרחוק גם A ו-R). כמו כן, במחשבי ה-TABLET של החברה היו מסכי FFS (שיפור של IPS). כתוצאה מחוסר יכולת של יצרני הפאנלים לספק את המלאי הנדרש, נאלצה LENOVO להפסיק את העניין, והחל מה-T61 אין יותר מסכי IPS, וגם ב-T…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום בעיקרון.... יש לי כבר מחשב מצוין חדש אבל אני הולך לקנות עוד מחשב Amd לא מש מחשב אלא חלקים עיקריים מעבד AMD ATHLON XP (BARTON) 2500 - 512K Cache, 333FSB לוח אם ABIT NF7 ver 2.0 (nforce2) - ATX מארז COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE התקציב 1700 (דמי כיס) והאם אני יכול להשיג איזה שהוא מוצר יותר טוב מזה??? תודה מראש...
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים: Inspiron n5110 i5-2410M nVidia GT525MDell Aspire 5741G i5-430M 640GBAcer ממה שהבנתי עד עכשיו עיקר ההבדל בינהם הוא דגם המעבד אצל DELL זה 2410m ואילו ב ACER זה 430M השאלה שלי זה איזה מבינהם טוב יותר? ובכלל אם יש למישהו המלצה על מחשב נייד אחר עם מעבד I5 אשמח לשמוע בתודה מראש אלירן
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג כל עוד השיפור נחוץ ביחס לדרישות ושווה את ההפרש במחיר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, גלישה באינטרנט בעיקר, מעט תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
דרישות: צריך להיות קל, 2 קילו ומטה, לעיבוד תמלילים, גלישה חלקה באינטרנט וכו... חשוב שזמן הסוללה יהיה סביר ושתהיה אחריות לשנה. יכול להיות משומש, מעבד: לא אכפת לי פנטיום, סלרון, קור, את'לון, טוריון, דורון, מה שבא לכם העיקר שיעבוד במהירות סבירה, מעדיף 512 זיכרון, DDR לפחות, עדיף DDR2 אבל אפשר רק מסונומה+ אז זה לא כל כך קריטי אם זה DDR. תקציב: 3000-4000 שקל, חריגה עד 5000 מקסימום, מצידי שיהיה מחודש או יד שנייה העיקר שמגיע עם אחריות. תודה רבה, אגב, אני מוכר את המחשב הנייד שלי (בלי קשר), Acer Travelmate 15 עם 1024 זיכרון DDR2, מאיץ 915G של אינטל, סונומה 1.73, אחריות לעוד שנתיים וחצי, 60GB זיכרון, יש עליו כמה שריטות אבל האחריות מכסה את זה, אין בעיות איתי בגדול, מגיע עם רשיון חו…
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4700, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, מרטל קומבט 1 החדש, פורזה מוטורספורט 8 החדש 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת, שלא יעשה רעש של טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מו…
-
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
נייד הגיימינג החדש של MSI, העונה לשם המחייב GT80 TITAN, מגיע עם מסך 18\" ומקלדת מכאנית שהופכת אותו לראשון מסוגו בשוק לכתבה: http://hwzone.co.il/msi-%d7%9e%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%96%d7%94-%d7%a2%d7%9c-%d7%9c%d7%a4%d7%98%d7%95%d7%a4-%d7%a2%d7%a6%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%a7%d7%9c%d7%93%d7%aa-%d7%9e%d7%9b%d7%90%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%a8/
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אודה על המלצות לתחנת עגינה למחשב hp pavilion dv6 1030us כמה שיותר זולה אודה גם על הסבר לגבי סוגי תחנות עגינה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1 Intel Core 2 Duo E7500 3.0GHz 1066FSB 3Mb 638 ש"ח 1 ASUS P5N7A-VM N GeForce 9300 Socket 775 675 ש"ח 1 A-DATA Vitesta 4GB DDR2 800MHz Kit CL4 (With Heatsink) 390 ש"ח 1 Western Digital 1000GB (1TB) 3.5 32MB Buffer SATA II WD10EADS 469 ש"ח 1 Thermaltake Golden Orb II CL-P0220 161 ש"ח 1 ANTEC NSK2480 Desktop case 380Watt 540 ש"ח 1 Hauppauge WinTV PVR150 MCE w/Microsoft Remote 424 ש"ח סה"כ 3,297 ש"ח איו צורך להציע AMD, אני הולך על אינטל... האם זה מספק ל-FHD בלבד?
-
- 34 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה במפרט למחשב לגיימר עם סדר גודל של עלות של 7000 ש"ח. מצ"ב ההגדרות : מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח, גמיש, אם אפשר לחסוך זה נחמד לא קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ובמיוחד FPS כמו BF3 אך גם RPG כמו SKYRIM רזולוציה של 1280 * 1024 תספיק(מסך 19 או 21 אינץ מלבני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ציוד היקפי כרגע לא נדרש, האם יש מסך 21" מלבניים? 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? המחשב לא אמור להיות אולטרה שקט(אך גם לא טרקטור), כך שאין מה להשקיע לדעתי בקירור. גם מארז מיוחד שאיננו במלאי של חנות מחשבים רגילה מיותר, לדעתי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט …
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-