ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד מהארץ או מארה"ב, בשביל תכנות, סרטים, גיימינג קל ועבודה משרדית (אופיס). גודל מסך: 14 אינץ' או פחות. משקל: לא יותר מ 2 קילו. זמן סוללה: 3-4 שעות. כונן קשיח: 500GB. מערכת הפעלה: windows 8 (הרישיון כלול בתקציב). דרישות מיוחדות: Bluetooth, ללא כונן אופטי (בגלל המשקל - אם יש אם כונן אופטי וקל אפשרי), מצלמת רשת. חשבתי על המחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=839125 תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הצעות? לפי הכותרת לא מתוכנן OC מפרטים שיכללו הכל (מסך-מקלדת-עכבר... ואת המחשב עצמו) לא צריך להגזים בציוד ההקפי ז"א שאני אסתדר גם עם מקלדות ג'נריות. אפשר להציע מפרטים שכוללים מסכי CRT טובים, אני לא לחוץ במקום ואולי בהפרש אפשר יהיה לשפר רכיבים אחרים. ללא רמקולים תודה מראש
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בדרך כלל את המחשבים שלי אני קונה מ iqpc בהתאמה אישית ומכיר מפה ומחוויות על בשרי את השירות של אייבורי לכן דיון זה נכתב אך ורק לשם סקרנות. ראיתי את המפרט הזה בעיתון במחיר המצויין למטה ורציתי לשאול אם אתם רואים איזה שהו קאטצ' שפיספסתי. מבדיקות שעשיתי רק המעבד לבד עולה בסביבות ה 1400 שקל לכן נראה לי מוזר המחיר הכולל של מפרט זה. מעבד Intel® Core™ i7 2600 3.4GHz לוח אם לוח Gigabyte דגם GA-H61M-D2-B3 דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA2 \ SATA3 7200RPM 16MB זכרון פנימי Kingston 4GB DDR3 1333MHz מארז CoolerMaster 371 ספק - ג'נרי כונן אופטי צורב LG SATA DVD מחיר: 2160 ש"ח
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברים, מה העניינים? בעבר פתחתי פה אשכול וחיפשתי המלצה למחשב נייד, שניתי קצת את הדרישות בעקבות הדרישות של חברי הפורום וקניתי לבסוף את המחשב הנייד - Lenovo u430p. קניתי את המחשב ממוכר ב-eBay ובסה"כ אני מאוד מרוצה מהמחשב, הוא קל מהיר ואלגנטי, ומחזיק סוללה זמן יפה. על כל פנים, קיבלתי את המחשב ולא קיבלתי את גודל הכונן הקשיח שאותו הייתי אמור לקבל 1TB, אלא 320GB. הכונן שקיבלתי הוא הדגם הבא: HTS545032A7E660 דיברתי עם המוכר והסברתי את המצב, ועכשיו הוא שאל אותי "כמה אני רוצה?" אז התחלתי לחפש כונן חלופי בארץ. הנתונים של הדיסק קשיח הם אלו: [TABLE=class: attribute, width: 895] [TR] [TD=align: right]Caddy[/TD] [TD=class: td-text-align-left, align: center]No[/TD] [/TR] [TR] [TD=alig…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
0 7090 NEC ND-3540 Black 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW 270.00 ¤ 1 270 ¤ 1 7285 AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX 2300.00 ¤ 1 2300 ¤ 2 7048 Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 550.00 ¤ 1 550 ¤ 3 6176 Logitech Internet Navigator PS2 I USB Keyboard 160.00 ¤ 1 160 ¤ 4 7023 DFI Infinity NF4 SLI nForce 4 Socket939 Motherboard 860.00 ¤ 1 860 ¤ 5 4236 Geil 1GB DDR 3200 w/Heat Spread CAS 2.5 Value Memory 710.00 ¤ 2 1420 ¤ 6 6699 Logitech MX518 Gaming PS2/USB Optical Mouse 330.00 ¤ 1 330 ¤ 7 5942 Enermax 460W EG465P-VE 20/24Pin Power Supply 500.00 ¤ 1 500 ¤ 8 640 Computer Assembly 160.00 ¤ 1 160 ¤ 9 5606 Logitech X-530 5.1 Speaker system 660.00 ¤ 1 66…
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
https://www.yahavpc.co.il/build?id=DKDDL9M99IGGBA מפרט: Ryzen 7 5800X Noctua u12s chromax black Tuf gaming x570 plus Vengeance RGB pro 8GB X4 3200mhz CL16 Gigabyte RTX3080 gaming OC WD black SN850 gen4 7000MB 2TB M.2 Corsair 4000D Airflow Corsair RM850x 850w הפרט יצא 12 אלף, לא בטוח אם זה שווה את זה, דעתכם?ה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אנשים.. אני חדש אני בונה לעצמי מפרט (הסתכלתי כבר במפרטים המומלצים באתר). החלטתי ללכת על אינטל ולא AMD (אל תהרגו אותי). בחרתי ב- Intel P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit . מה דעתכם? אני מחפש משהו בינוני+ עכשיו אני לא מתכוון לשדרג לווינדוס XP 64 ביט, אז המעבד יכול לעבוד על הXP הרגיל נכון? והמעבד הזה תומך בHT ובפרסקוט או לא? (כי לפי השם הוא לא תומך, אבל באתר של KSP לא היה אותו מעבד שהיה כתוב בפירוש שהוא כן תומך). איזה לוח אם מומלץ למעבד הזה? אני יודע שASUS חברה טובה ללוחות אם, אז רצוי לוח שלה.. שהלוח יתמוך בטכנולוגיות החדשות, בטכנולוגיות של המעבד שבחרתי, USB 2, HT, DVI, PCIE וכ'ו. אם יש עמוד עם פירוט על הלוחות שתמליצו לי זה יהיה סבבה.. ומאיזה חברה לזכרונות כדאי …
-
- 39 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW, BF3/4, MiddleEarth -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צריךך המלצות עד 2800 שקל מחשב עם מעבד אינטל בלי מסך וHD מיועד למשחקים ולימודים
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הדיונים בפורום LCD מראים בבירור שאנשים כיום מתמצאים בסוגים השונים של מסכי ה-LCD ובאיכויות השונות. המצב כבר לא כמו שהיה לפני שנתיים, כאשר אנשים היו בוחרים מסך רק לפי מספר המילישניות שהיצרן רשם במפרט, בלי להבין את ההבדל העצום בין TN, IPS, VA ונגזרותיהן. נראה שיש מגמה בשוק ה-LCD לייצר יותר ויותר מסכים בטכנולוגיות מתקדמות כמו S-IPS, S-PVA וכו, וזה מבורך. אבל בשוק המחשבים הניידים המצב הוא דווקא הפוך. עד לאחרונה, IBM/LENOVO הציעה מסכי IPS בגודל 15", בסדרות ה-THINKPAD T (ובעבר הרחוק גם A ו-R). כמו כן, במחשבי ה-TABLET של החברה היו מסכי FFS (שיפור של IPS). כתוצאה מחוסר יכולת של יצרני הפאנלים לספק את המלאי הנדרש, נאלצה LENOVO להפסיק את העניין, והחל מה-T61 אין יותר מסכי IPS, וגם ב-T…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, מחפש לפטופ לאחותי בטווח מחירים של 6,000-8,000 שעתיד לשמש ללימודים אקדמיים ולעריכת תמונות בפוטושופ ובתוכנות נוספות. מכיוון שעתיד להיות הרבה מחוץ לבית, מבקש מסך שלא יחרוג מ-13-14 אינץ'. תודה,
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני עומד לרכוש dell vostro 3450 לקראת תחילת לימודים אוניברסיטאים. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה במעט סרטים ואופיס. הלבט היחיד שעומד מולי הוא בדבר המעבד. אני אשמח מאוד 'למשוך' עם המחשב תקופה של כארבע שנים. בהתחשב בצרכיי, האם יש צורך ברכישת מעבד i5 או שיספיק לי ה i3? תודה רבה, ערן.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ! עקב עומס בלימודים, החלטתי שאני חייב מחשב נייד שיסתובב איתי כדי שאני לא אאלץ לחזור כל פעם הבייתה כדי להמשיך לעבוד. אני מחפש המלצה למחשב נייד טוב ואמין, עם ביצועים טובים כמובן, שיסחוב את תוכנות Adobe (פוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין, עריכה דו-מימדית בעיקר) בטווח מחיר של 5500 ש"ח. חשוב לי שההארד דיסק יכיל לפחות 160GB, צורב DVD חובה, גודל מסך לפחות 15", אם מתאפשר יותר (ועדיין ברזולוצייה גבוהה) בטווח המחיר הזה אני אשמח, יציאת ו-S-VIDEO, וכמה שיותר כניסות USB. הבנתי של-Dell יש מגוון ניידים שיכולים לעניין אותי אבל אני מאבד את עצמי בתוך המבחר, אשמח אם תוכלו להנחות אותי. יש המלצות ?
-
- 26 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הייתי היום באייבורי רק כדאי לקבל הצעת מחיר.. באתי אם מחשב מוכן מראש -Gigabyte W566N והמוכר התחיל לדחוף לי את ה-msi כששמתי לב שהמפרט בערך דומה חוץ מהעובדה של msi יש מעבד 8100 (2.1ghz) לעומת t7250, הבדל קטן במהירות הזיכרון לטובת ( Gigabyte-800mhz msi-667mhz) והבדל קטן במשקל לטובת ה-msi ... שמתי לב שאנשים פה לא מחבבים את איבורי וזה משליח על המוצרים שלהם... השאלה שלי היא האם למישהו יש ניסיון עם msi, מבחינת פיזור חום,סוללה,איכות המסך (בהירות, זווית צפיה) במיוחד עם הדגם הזה? ועד כמה המקלדת גרועה או שזה רק בדגמים מסויימים...? אני מבקש לא לתת ביקורת על איבורי כי את המצב שלהם אני מכיר......תודה
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל מפרט למחשב ביתי, שימושים - גיימינג קל, כרגע למשל League of Legends אבל אולי גם יותר מזה בעתיד, עבודה עם אקסלים גדולים אם רלוונטי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אם מאד כדאי ניתן לחרוג מעט, עדיף שלא (מחיר כולל מסך). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, אקסלים גדולים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - בגודל 24 בערך 1080P מספיק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי בעיה ממש מוזרה במחשב (אסוס זנבוק UX31e) אני מחבר מסך טלווזיה למחשב בעזרת HDMI. כשאני מדליק את המחשב והווינדוז נטען, אני רואה את ההצגה על המסך טלווזיה. ברגע שהווינדוז פועל אני לא מצליח למצוא את המסך (גם לא כשאני עושה detect ב rightClick->Screen resoulution עכשיו מה שעוד יותר מוזר, זה שיש לי גם לינוקס (אובונטו) ושם זה עובד מצויין. עכשיו מה שהכי מוזר זה שהכל עבד לי מצויין פעם, עד שהשארתי את המחשב בבית וחבר של השותף ישן אצלי בחדר, וכשחזרתי אני ראיתי שהפין של המתאם התעקם ((זה מיקרו HDMI ולכן קטן ועדין), ומאז זה לא עובד.... שאלתי את הדביל מה הוא עשה, הוא אמר שפתאום המסך הפסיק לעבוד, ראה שהפין התעקם אז הוא החליט להניח את זה בצד ולהפסיק לגעת בו... כמובן שמאז קניתי מתאם ח…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל אך עם זה עומד בדרישות בצורה טובה אז אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כל סוגי המשחקים החדשים כמו bf4 crysis 3 ועוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 אינץ דגם [h=1]sync master p2250[/h] -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבהות 3. ה…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, צפייה בסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעיקר את המשחקים הכבדים ביותר כגון BF4,Watchdogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1440:900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צור…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך הנוכחי הוא 1920x1080. אני מתכנן לשדרג בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הרכבתי מפרט משלי, כך שכל פריט שאני זקוק לו (או לאלטרנטיבה עבורו) נמצא שם. …
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גלישת "פנאי" באינטרנט, עבודה בסיסית עם פוטושופ ובעיקר צפייה בסרטים 720p / 1080p בחיבור לטלויזיה באמצעות כבל HDMI. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל- 15" , לא הכי רלוונטי. * רזולוציית המסך? לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא רלוונטי. * משקל רצוי? רצוי שלא יהיה מאד כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) זמן סוללה בסיסי לגלישה באינטרנט למטרות פנאי, חוץ מזה לצפיית סרטים אני מניח שלרוב המחשב יחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI, USB כמובן.. * גודל מינימלי וסוג ש…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כמו שניתן לראות בכותרת, אני משדרג את המחשב בתקציב של עד 6000 ש"ח- המפרט הנוכחי שלי הוא AMD Athlon 64 3200+ מעבד MSI K8N Diamond לוח אם MSI nVidia 7900 כרטיס מסך 1GB DDR400 זכרון 80GB Sata II הארדיסק Thermaltake Soprano Black+Window מארז PSU Thermaltake 430W W0084 Model: XP 550 NP ספק כוח AOCA728 LM728 מסך. וחשבתי לשדרג למפרט הבא: מעבד- INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHZ(E6600) 1066Mhz/FSB 4MB -BOX לוח אם - ASUS P5B Deluxe זכרון- להוסיף 1 ג'יגה - G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL5 הארדיסק- להוסיף עוד הארדיסק של 80GB ^^ וכמובן לכ.מסך- BFG GeForce 8800 GTS 640MB PCI-E OC VERSION בדקתי וזה נכנס איכשהו בתקציב. מספר בעיות שרציתי לשאול לגביהן- הכרטיס מסך- נכנס במארז נכון? כי GTX לא נכנס …
-
- 38 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה-6000, עם אפשרות לחריגה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך, אבל גם אין צורך לדחוף חומרה יקרה יותר רק כי אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אספוג חריגה של עד 1000 ש"ח אם זה יהיה ממש משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המטרה העיקרית היא גיימינג. כמובן שאני עושה שימוש במחשב גם לכל צורך אחר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני משחק בערך בכל דבר שזז. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צהריים טובים, רצ"ב מפרט להרכבת מחשב גיימינג. אשמח לקבל הערות והמלצות על המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 9400F / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 585 קירור למעבדים: be quiet! CPU Cooling Pure Rock כמות: 1 - מחיר: ₪ 126 לוחות אם: Gigabyte B360N WIFI כמות: 1 - מחיר: ₪ 411 זכרונות RAM: DDR4 16G / 3000 CL15 Crucial Ballistix Sport LT White כמות: 1 - מחיר: ₪ 281 מארזים: Corsair Carbide 270R Midi Tower Window Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 209 ספקי כוח: Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 263 כונני SSD…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב סטנדרטי ביתי. המחשב לשימוש ביתי, אינטרנט, מוזיקה, משחקים גרפיקה מינימלית (לילדים קטנים, אז אין צורך להיסחף בכרטיס מסך) וכד'. שיחזיק להרבה זמן.. שלא עוד שנה אני אצטרך ללכת לקנות חדש. התקציב: מינימום 1700 מקסימום 2000.. נא לא לחרוג.. יש לי רק כמה דברים להעיר לגבי המפרטים.. 1. שכחתי לציין!! אני חובב מעבדי אינטל ומעדיף אותם על מעבד של AMD! סליחה! 2. 500GB הארד דיסק מיותר בהחלט! 200GB יהיו דיי והותר. 3. שהכרטיס המסך לא יהיה מובנה! 4. שהמחשב יוכל להריץ את WINDOWS 7. אשמח לקבל מפרטים מחודשים! תודה! תודה רבה ויום טוב!!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי אני זקוק למפרט של מחשב חזק במיוד ב 8 אלף שקל עם מסך מקלדת ועכבר אני רוצה שהמחשב יהיה חזק לאורך תווח חיים ארוך... אם אפשר שני הצעות מחיר אחת לאינטל ואחת ל AMD *עם צורב DVD וסידי רום.... *מארז של ראייד מקס סקורפיו כסוף בבקשה.... *כרטיס מסך חזק
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-