עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by lgmtk,

האם יש דבר כזה נייד להרצת HD במחיר הזה? אני מדבר על הניידים הבאמצע האלה - אלו שהם לא נטבוקים ולא מהניידים הכבדים... פירוט: מטרות המחשב? לדוגמה: ביתי והרצת HD, בלי הרצת משחקים כבדים בכלל. * גודל המסך? רצוי 17'. * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במיוחד, המחשב יהיה לרוב מחובר בבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI מן הסתם. * בלוטות? אם יש, עדיף. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 1 טרה * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? ללא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה ...

• 7 תגובות
    • 877 צפיות
  2. שלום! תודה מראש לכל העוזרים! אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד, לצורך השמעת מוסיקה, הקלטת מוסיקה (אין הכוונה לפלייבקים וכדו' אלא להקלטת אירועים כגון: ערבי הרצאות, בר מצווה וכד'). בסוף האירוע, אני חותך את הטרק הארוך לחלקים בתוכנת סמפליטוד, סמפליטור או קיובייס. ובזה מסתיימת ה"עריכה". * מטרות המחשב? השמעת והקלטת מוסיקה. ועריכה קלה של המוסיקה. * גודל המסך? שלא יהיה קטן מדאי. ולא משנה מט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישה * משקל רצוי? לא משנה המשקל. אפשר אפילו כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נדרש במיוחד מאחר והוא יהיה מחובר רוב זמן העבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך ביציאות מיוחדות. * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי ו…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. ובכן, אני מתעניין במחשב נייד להשמעת מוסיקה באירועים באמצעות תוכנה ייעודית, הדומה לזו שיש באולפני רדיו. המחשב יכול להיות גם יד שנייה. מה חשוב לי? * איכות צליל - על המחשב להפיק צליל איכותי (אני מעוניין להמנע מהוספת כרטיס קול חיצוני). המוסיקה צריכה להתנגן באופן חלק וללא 'קפיצות'! * אמינות כללית - אין מצב שהמחשב יקרוס לפתע ויהיה צורך לאתחל אותו. מה לא חשוב לי? * לא מעניין אותי המשקל. אין בכוונתי לעשות בו שימוש כאשר הוא מונח על ברכיי. את רוב העבודה הוא יבצע כאשר הוא מונח על שולחן. * זמן סוללה - נתון זניח. את רוב העבודה המחשב יבצע תוך שימוש בחשמל מהרשת. * אינטרנט ויכולות אלחוט - המחשב הזה אינו מיועד להתחברות אלחוטית לרשת. מעולם לא היה ברשותי מחשב נייד כך שמן הסתם יש דברים שלא ח…

• 0 תגובות
    • 829 צפיות
  4. Started by Gil28,

משקל עד 2-2.2 המחשב לא הולך להתנייד הרבה. לעבודה משרדית, סרטים וקצת גיימינג. מעבד חזק. כרטיס מסך לא מובנה שייאפשר לשחק במשחקים מודרניים אפילו על LOW HDMI כמובן USB3 - יתרון תאורה אחורית למקלדת - יתרון חשוב (אבל לא הכרחי). זמן סוללה - לפחות 3 שעות. חשבתי על שני אלה, עם יתרון לדל: http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1233&cPath=97 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3350-a2410m.htm דעות והצעות אחרות יתקבלו בברכה.

5. Started by mx-3,

שלום, חברה שלי מחפשת נייד פשוט וטוב לשימוש כללי. (אינטרנט/ אופיס/ סרטים/ מוסיקה) 15" רצוי אחד שמגיע בצבעים ולא של HP. עד 3000 ש"ח תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  6. Started by ykroizer,

שלום, אני צריך נייד לצרכי לימודים בעיקר = אופיס+אינטרנט התקציב - עד 4000 ש"ח והדרישות: ניידות- מסך 13 אינץ' ומשקל נמוך ביצועים - להריץ חלק אופיס, אינטרנט ותוכנות לא כבדות במיוחד (סיבליוס ופינלה למי שמכיר) מידי פעם סרט מעבד - אני מניח ש-I3 מספיק, אם יש I5 בתקציב זה עדיף, לא? כ. מסך - אין לי דרישות יותר מדי רציניות. כונן DVD - יתרון, לא חובה (אני שוקל לקנות כונן חיצוני - כדאי?) רמקולים- רמקולים טובים = יתרון מקלדת - כמה שיותר נוחה זמן סוללה - אני יכול להסתדר גם עם פחות מ3-4 שעות, אבל זמן ארוך = יתרון בגדול - כל מחשב יחזיק את הדרישות שלי, אבל הבנתי שבגבולות התקציב יש הרבה דרגות ואיכויות ואם אפשר לקנות משהו טוב - עדיף. (לדוגמה כרטיס מסך חיצוני+זיכרון ייעודי לעומת כרטיס מסך מו…

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  7. Started by jetman,

הלןן חברים, לפני זמן מה קיבלתי את הדגם הזה מחשב, בלי יותר מידי פרטים, הגעתי למצב שמדפק הביוס תוך כדי עדכון, הזמנתי פלאשר וציפ ביוס חדש, לצערי איכשהו הרסתי כמה מההלחמות, למרות הניסיון שלי, בכל מקרה המפרט שלו: 2GB DDR2 667 250 GB HDD מעבד T5XXX, לא זוכר דגם מדוייק כרטיס מסך nvidia 8600 או 8400 החלקים תקנים, פרט ללוח אם, אין לי כוח יותר להתעסק איתו, מעדיף פשוט למכור לחלקים, המסך תקין. לא חושב שיש סיכוי למכור בארץ, אבל הוא בטוח שווה משהו, תמיד יש דרישה לחלקי חולוף לניידים.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אני מחפש מחשב ברמה טובה אני לא גייימר מטורף שישמש אותי ללימודים,אינטרנט,סרטים,אופיס,וורד והכי חשוב שפוטושופ יעבוד ממש טוב כי אני מעצב הזמנות. בעיקרון אני לא כל כך מבין אבל חשוב שיהיה מסך טוב לא משנה כל כך הגודל שיראו ברמה,בין 13- 15.4 חשוב מאוד שיבוא עם מערכת הפעלה כי אני דיי מסתבך עם הדברים האלה לבד. 2ג'יגה זיכרון ואיכות שמע ברמה טובה,אני גם צריך שיהיה בבית וגם דיי נייד ממקום למקום כל השאר אני יתפשר. הציעו לי חברים כמה חברות ואני לא כל כך יודע מה טוב לשימושים שלי ומה לא אז אני ישמח להמלצותיכם. אם יש הצעות של מחשבים ממש איכותיים אז אני גם יחרוג קצת בתקציב רק אם זה ממש משתלם. בתודה מראש איתי

• 13 תגובות
    • 973 צפיות
  9. Started by headg,

בבקשה המלצות ואיך ולחפש מחשב לאמא מחשב קל עד ק"ג עם skype מצלמה לא יקר האם טאבלט עם מקלדת ? איך זה? http://www.bezeqstore.co.il/mini-laptop/pad_tf101.html?WT.mc_id=Google_Bezeqstore_Search&callBannerRef=Google_Bezeqstore_Search&gclid=CL-cy5ndhasCFQcNtAodzyOSzg תודה

• 0 תגובות
    • 584 צפיות
  10. Started by shlomik101,

שלום לכולם אני מבקש מפרט למחשב נייד ואולי אפילו קישורים מומלצים שישמש משפחה בטיול ארוך בח"ול חשוב מאוד אמינות ואחריות בח"ול, התחברות אלחוטית במקומות שאפשר, חיבור מצלמה איכותית ואולי תחנת עגינה תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם, כחלק מהעבודה שלו, אבא שלי נזקק למחשב שיהיה תמיד לידו לצורך התחברות לאינטרנט, צריבה/העברה של תמונות דיגיטליות, יישומי office וכו'. הוא לא משחק בכלל, אם הוא ישחק פעם בהרבה זמן זה באיזה משחק שטותי שלא דורש כלום. אני זקוק להמלצתם למחשב נייד כלשהו שיהיה בתקציב של לכל היותר 6000 שקלים. הדרישות הן כונן קשיח של 60ג'יגה לפחות, עדיף 5400סל"ד. צורב ו-DVD (או צורב DVD אם אפשר). זיכרון 512MB שבימינו לדעתי הוא המינימום האפשרי לפעולה תקינה של מחשב. מעבד אני ממש לא רוצה סלרון. יצא לי להיתקל בהרבה מעבדים כאלה בניידים, והם איטיים מדיי אפילו לגלישה באינטרנט או צפייה בסרטים וכו'. כמו כן, ישנה חשיבות רבה לאפשרויות שדרוג וחיבורי כמו רשת חוטית/אל-חוטית ועוד. אודה לכל העוזרים. Anatol…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Lumber Jack,

היי, אני צריך המלצה לנייד לילדה בת 10 היא בעיקר משתמשת באינטרנט, משחקים קלים, סרטונים וכו' בקשר לתקציב - אני חושב שעד 2,500 כולל מערכת הפעלה אמור להספיק למטרות האלה לא? הבעיה העיקרית פה שהמחשב צריך להיות קטן - עד 14"

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  13. שלום, הילדה עולה לכיתה ז' והיא תלמד בבי"ס דיגיטלי, כך שמרבית חומרי הלימוד יהיו דיגיטליים ולכן יש דרישה מהבי"ס למחשב נייד. הקריטריונים העיקריים הם משקל, זמן סוללה ועמידות. אודה להמלצה לדגמים להשוואה שיתאימו לילדה. ייתכן ונהיה בסופ"ש הקרוב באילת - לכן בודק אופציות כבר עכשיו (נאמר לנו כי בשנה שעברה, מחשב המכרז שנמכר למי שרצה היה HP x360 11.6 EDU G9 N6000 256GB 8GB) בתודה מראש, פיני

14. אז, המחשב הוא לילדה בת 14 . ניסיתי להתקין לה סימס 3 אבל אני מקבל שגיאה DEVICE 0 , בגלל שאין מאיץ גרפי אני מניח ( למרות שזה עבד בעבר ואני לא מבין איך זה הגיוני) בכל מקרה צריך מחשב נייד פשוט עם מאיץ גרפי סביר שיריץ משחקים ברמת הגראפיקה הזו. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שיהיה טוב ואמין. לאינטרנט פייסבוק ושטויות של ילדות.

• 0 תגובות
    • 742 צפיות
  16. Started by IlyaN,

אהלן, אני צריך המלצות למחשב עפ"י הדרישות הבאות: - מעבד מונטבינה/סנטה רוזה 2.0ghz ומעלה. - זיכרון פנימי של 3GB ומעלה - HDD עם לפחות 250GB - כ.מסך חזק שיריץ משחקים של השנה-שנתיים הקרובות על הגדרות בינוניות-גבוהות - מצלמה מובנית איכותית של 2.0MP ומעלה - מיקרופון טוב מספיק להקלטות ברורות של הרצאות. - רצוי עם BT אבל לא קריטי גודל מסך של 15" יהיה בסדר אבל אם במקרה יש משהו עם 14" זה יהיה עדיף. המחשב ינוייד לעיתים קרובות לאוניברסיטה אז משקל עד 3 ק"ג. התקציב הוא עד 12000 ש"ח, אפשרי לחרוג במידה מסויימת אם יש משהו טוב שמתאים לדרישות. יש אפשרות להזמין מחו"ל אבל עדיפות לארץ. תודה מראש לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by yuvalg,

מחפש נייד פשוט המיועד בעיקרו לישומי OFFICE. מה שחשוב שיהיה קל משקל ובעל מסך גדול והכי זול שאפשר (מעדיף לא לעבור 2K). לא פוסל רכישה יד 2. אשמח להמלצות.

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  18. Started by eyaler,

ידידה מחפשת מחשב נייד ​אני צריכה אותו בעיקר לכתיבה, ולנסיעות. אבל כם צריכה כונן דיוידי ושינגן וידאו, לפעמים גם כבד. אני צריכה HDMI, וחיבור לטלויזיה למקרה שאצטרך להקרין ממנו דברים, ויו אס בי 3, אבל בזה אין לא נורא. אני גם רוצה שיחזיק לי כמה שיותר זמן, ושישקול מעט. מה אתה אומר? התקציב שלי הוא בערך 2500 שח. הצעה שקיבלתי: [table][tr] [td]DELL[/td] [td] יצרן [/td] [td] [/td][/tr][/table] [/t] [table][tr][td]INSPIRON 3421 I-3[/td][/tr][/table] דגם ₪ 2,680.00 [table][tr][td]Windows 8 64 BIT[/td][/tr][/table] מערכת הפעלה [table][tr][td]שחור[/td][/tr][/table] צבע [table][tr][td]14.0" High Definition WLED Display with TrueLife[/td][/tr][/table] גודל תצוגה [table][tr][t…

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  19. האם ניתן להעתיק את ה- CD ל- DOK ולהתקין את התוכנה מה- DOK?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by bmx,

כיצד ניתן לבדוק תקינות מחשב נייד שהמסך שלו שבור? (אני מכיר שאפשר לחבר מסך חיצוני וללחוץ על fn+crt. זה לא עזר, יש דרך נוספת?)

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  21. Started by Benny Brudner,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב? כן ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? המחשב ילווה אותי במהלך הלימודים ולפחות עד משרת התכנות הראשונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא רלוונטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חנות בת"א או ירושלים 9. מתי מתוכננת …

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  22. Started by Romeoo,

ערב טוב לכולם, השאלה שלי קצת שונה מהשאלות שיש כאן בפורום מכיוון שכבר בחרתי את המחשב שאני מעוניין לקנות, אני רק צריך עצה או הכוונה מאיפה הכי טוב לקנות אותו אז ככה, המחשב שאני מעוניין לקנות הוא DELL LATITUDE 7450 עם 8 ג'יגה זיכרון פנימי, מעבד i5 וssd של לפחות 256. אשמח להכוונה מהיכן לרכוש או שאולי מישהו מכיר איזה דגם שיוצא בקרוב עם הנתונים האלה אבל המעבד החדש.. תודה מראש

23. תודה רבה על זמנכם ועל העזרה! אשמח לעצות למחשב נייד ללימודי עיצוב, הנה הפירוט - מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4 עד 4.5 אלף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר ללימודי עיצוב - תוכנות אדובי , תלת מימד כמו - Autodesk Fusion. Keyshot, Rhinoceros --- דורשים כ.מסך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן אחד מספיק , לא חייב עם מ. הפעלה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by iMeash,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הייתי מעוניין לקבל כמה דרגות מחיר ולעשות את השיקולים שלי לפי ההבדלים בניהם. (כלומר, האם מחשב ב 2000 שח יכול לעמוד במשימה או שצריך מחשב ברמה יותר גבוהה?) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ללימודי תוכנה (לדעתי שימוש בעיקר ב visual studio ו eclipse 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה א…

25. Started by daphnis,

שלום רב, מחפשת נייד 11.6 אינטש, עם מקלדת נוחה, קל. המחשב הוא ללימודים כך שהוא צריך לעבוד רק עם אופיס ואינטרנט (זה אומר שאני יכולה atom?). הייתי שמחה אם הוא גם יהיה יפה.. עד 2700 שקלים. תודה!

דיונים חדשים בפורומים