עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by א,

מחשב בסיסי לשימושי אופיס, צפיה בסרטים וכו'. לא משחקים, לא תוכנות כבדות. אין הכרח לנצל את כל התקציב. בסה"כ אני צריך מפרט סביר שכל החלקים בו יהיו טובים (כלומר, ספק נורמלי מחברה מוכרת וכו') דיסק קשיח רגיל, לא SSD. אין צורך בכונן DVD. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 598 צפיות
  2. שלום כבר זמן מה אני חושב לשדרג את המחשב מכיוון שהוא די זבלה ומעפן, חשבתי לקנות את החלקים הבאים: SAPPHIRE HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC Edition אני לא סגור לגבי החלקים למעלה מכיוון שאני לא יודע אם אני אקבל את התמורה המלאה למחיר שאני משלם, אני רוצה לשלם כ900-1000 לכרטיס מסך הכי טוב בהתאם למחיר ולזרוק 200-350 על זיכרון. בעיה נוספת היא שאני מפחד שהחלקים למעלה לא יהיו מתאימים למפרט שכבר יש לי והוא: INTEL DUAL CORE E2140 1 MB 800MHZ (אני מתכנן לעשות OC בהקדם האפשרי ואם זה אפשרי חח) לוח אם ECS 671T DDR2 512MB 667MHZ TWINMOS ואין לי כרטיס מסך ATX 400W אני אשמח לעצות, הארות, הערות ולכל דבר.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by dd7,

בס"ד imac 27 במצב חדש, מעבד 2.8 i7 זיכרון 8 giga, כונן קשיח 1000giga כרטיס מסך Radeon HD 4850 מערכת הפעלה החדשה ביותר OS X 10.8.3 כולל עכבר מגיק ומקלדת אלחוטי מקורי אפל כולל אריזה חדשה פרסמתי ביד 2 ב6900 ש"ח האם המחיר הוגן? כמה הוא שווא לדעתכם? תודה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by roizimer,

אני אסביר לכם מה הבעיה נקווה שתבינו ותעזרו אחרי שימוש שוטף במחשב הנייד שלי, ACER 5741G אני סוגר את המסך ללא כיבוי מחשב. כשאני פותח את המחשב הנייד וכותב את הסיסמא שלי המחשב קורס ונדלק מחדש ושואל האם אני רוצה להפעיל אותו במצב בטוח או במצב רגיל. כל פעם מחדש, אלא עם כן אני מכבה אותו לגמרי עשיתי בדיקת וירוסים וכל השבאנג הזה אבל לא מצאתי שום וירוס אני ממש אבוד עצות, האם יש לכם רעיון מה לעשות? לפני שאני עושה ריסט... תודה רבה לעוזרים ולאלו שמנסים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by FRI,

מעבד - INTEL PENTIUM E5300 BOX ¤379.00 1 ¤379.00 לוח אם - FOXCONN TG31-M2 Retail ¤241.00 1 ¤241.00 זכרונות - A-DATA 2X2GB 800MHZ VALUE ¤263.00 1 ¤263.00 כרטיס מסך - SAPPHIRE HD4830 512MB ¤487.00 1 ¤487.00 כונן קשיח - WD 320GB AAKS 16MB ¤241.00 1 ¤241.00 מארז - JSP N-630B 400W PSU ¤260.00 1 ¤260.00 צורב - LG- H55LS RETAIL IDE ¤135.00 1 ¤135.00 הרכבת מחשב ללא תוכנות סה"כ: 2105 המפרט הורכב מהחנות p-see.co.il ואם אתם משנים משהו אז שיהיה באותה חנות וכמה שאפשר באותו תקציב. הבנתי שהספק כוח לא מומלץ אז אני אשמח אם תוכלו לשנות אותו למשהו טוב בלי לחרוג מהתקציב.. אם שאר המפרט בסדר אז אין סיבה להחליף חלקים.

• 10 תגובות
    • 643 צפיות
  6. Started by piwi,

בעבר הבעתי פה בפורום את פקפוקי באמינות של חלק מהחנויות שמוכרות מחשבים ניידים בארץ : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=414882.msg3563032#msg3563032 דעתי זכתה לביקורת נחרצת (QttP). מסתבר שכעת יש סימוכין להשערות שלי : http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000491175&fid=2

• 5 תגובות
    • 900 צפיות
  7. היי מה הולך, אני מחפש לקנות מחשב נייד - לעבודה (חברת הייטק בתחום הBI) וללימודים (מדעי המחשב). יש לכם המלצה על מחשב טוב למטרות האלו? מחשב שיידע להריץ סקריפטים כמו שצריך, שליפות... דברים מורכבים. תקציב 2000-4000 תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  8. שלום! אבא שלי נוסע לחו"ל עם כדי לעשות מצגות וצריך נייד עם מסך כמה שיותר גדול. ראיתי בZAP ניידים עם 20" אבל במחירים אסטרונומיים ודרגה אחת מתחת זה כבר 17". לא אכפת לי לקנות מחשב חלש וכבד - רק שיהיה לו מסך גדול ועם רזולוציה מרשימה (לפחות 1650, עדיף 1920x1200). אני חייב לקנות בארץ. למישהו יש המלצה? נצל"ש: ראיתי שרוב הניידים מגיעים עם VISTA ושמעתי שיש בעייה להחליף להם מערכת הפעלה. אני חייב שהמחשב הזה יריץ Win2003 כדי שאני אוכל להתקין עליו SQL Server 2005. זה בעייה להתקין על מחשבים ניידים?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אני מעוניין לקנות מחשב, אני אצטרך אותו מספטמבר, האם כדאי לי לחכות עד לאוגוסט (מבצעי חזרה לבית הספר וכאלה אם בדרך כלל יש כאלה על לפטופים) או לקנות כבר בזמן הקרוב? אלה הנתונים: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?סטודנט- עבודה משרדית, טיפה עריכת תמונות, צפייה בסרטים ברזולוציות גבוהות (חיבור לטלויזיה), משחקים ברמה קלה/בינונית (SC2 וכאלה), שימושיי מחשב ביתי למשתמש כבד- ריבוי משימות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 עדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יו…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. המפרט: *מארז מפואר מאושר אינטל עם יציאות USB קדמיות ואחוריות( אני קונה מארז אחר גם ככה אז זה לא משנה ) *לוח אם ASUS או MSI מקורי תומך מהירות 800 MHZ, תומך במעבד פרסקוט 800 MHZ.(תגידו לי מה כדאי ASUS או השני) תומך בזיכרון DUAL DDR 2*400MHZ,AGP*8 הלוח אינו משולב עם הכרטיס מסך *מעבד פנטיום 4 אחריות לכל החיים (לא סלרון) intel pentium 4 processor with ht technology 2.8 ghz 800mhz prescott 1mb cach *מאורר למעבד מתוצרת אינטל מקורי *זכרון פנימי 512 מגה 400 מגה הארטז DDR *כרטיס מסך- גרוע כמו בכל המפרטים בעיתון אז אני לוקח radeon 9600 של ספיר. *מסך מאג 17 אינץ' *דיסק קשיח 120 גיגה IDE 7200 *צורב שך אל ג'י 52*32*52 ועכבר מקלדת תקליטורים וכו' כמובן שיש גם כרטיס רשת שהוא בס…

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by d100,

אני מתכוון בין Think Pad לבין סדרות אחרות? ראיתי שנתונים טכניים בעקרון דומים. אבל תמיד מבליטים את Think Pad. מה הסיבה?

• 2 תגובות
    • 3.6k צפיות
  12. בוקר טוב נתחיל בשאלון : * מטרות המחשב? לימודים + עבודה (הרבה סרטים , משחקים קלים/ישנים) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מספיק מבין בשביל לומר, מה שיכנס במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?מישהו יוכל להסביר מה זה אמצעי קלט? * משקל רצוי?לא משנה לי , קילו לפה קילו לשם לא יהרגו אותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר (במסגרת התקציב הדל כמובן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? קורא כרטיס זיכרון * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינמום של 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, ללא מערכת הפעלה *…

• 0 תגובות
    • 787 צפיות
  13. שלום, שמי רינת ואשמח לעזרתכם בייעוץ לפני קניית מחשב. אני מעוניינת ברכישת מחשב לצורכי גיימינג ותכנות סביב ה5K. התקציב גמיש מעט ומחפשת מקסימום תמורה למחיר. עוד פרטים : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כגון ARK survival evolved, Witcher 3, אססינס קריד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …

14. Started by huhxd,

לא כולל ציוד הקפי (מקלדת, עכבר, מסך וכו') המחשב מיועד למשחקים! ללא OC. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 806 צפיות
  15. אני מחפש נייד חדש שיוכל להריץ תוכנות בינהן: Adobe suit Maya z-Brush הוא בעיקר יהיה לשימוש משני כאשר אני מחוץ לבית ולא תתבצע עליו עבודה רצינית, לכן אשמח אם תהיה לו סוללה חזקה שתספיק למינימום 3 שעות (גם אחרי כמה חודשים). המשקל פחות חשוב ולא איכפת לי להכנס לכושר. אם שאר הרכיבים זהים, אשמח אם ישקול פחות. כנ"ל לגבי המראה. פרטים נוספים: מסך 15.6" OS Win7 64bit 4GB Ram לא ישמש למשחקים. איכות סאונד פחות חשובה מאיכות תמונה. מעבד SB כונן DVD (לא קריטי אם יש צורב) יציאת HDMI (FireWire עדיין בשימוש במצלמות חדשות? אני לא רואה יציאות FW בניידים חדשים, יש תחליף כלשהו? אם לא אשמח שתהיה גם יציאה כזו...) תודה על העזרה =]

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  16. היי אחרי כמה וכמה שנים טובות החלטתי לקנות מחשב חדש אשמח לכמה מפרטים או בכלל למפרט תודה רבה לעוזרים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4/5/6 חריגה אפשרית אבל מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר עריכה גרפית מימינלית (photoshop,ilussturitor בעיקר) המשחקים שישחקו כנראה יהיו משחקים כגון world of warcraft רוצה להריץ אותו על בינוני ושהמחשב ישרוד בראיה למרחק ובכללי בריידים ולא יקרוס counter strike/overwatch /המשחקי יריות לא אכפת לי להריץ על איכות נמוכה אבל שיהיה FPS וירוץ טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

17. Started by ExploiT,

אוקי מפרט של אחי הקטן (מזכיר את שלי רק עם ציוד הקפי שונה ומארז שונה השאר כמעט אוות דבר) a64 +3200 s754 epox 8kda3j 9800pro 256 bit 512mb 120 gb הרד דיסק יש כונן dvd עכשיו יש לי 1000 שקל לשדרג אותו חשבתי על עוד 512 וצורב dvd אצלו כי שם אני משתמש במחשב כמחשב הורדות יש לו את אותו קרור חרא שלי יש הקסטר קינג 2 50 מנוחה 60 מאמץ (כנראה צריך לרענן משחה או לקנות קרור חדש) אז חשבתי מה לעשות ? לקנות mx1 ולשים ב2 המחשבים רענון משחה ? או להלחליף לגמרי ת2 קרורים ולמה ? כי זה משאיר אותי עם 200 שקל לכול גוף (אי אפשר לשים ביג טיפון כי אין מקום!) מה אתם חושבים ?

• 2 תגובות
    • 587 צפיות
  18. שלום, קודם כל המון תודה לעוזרים. החלטתי לרכוש מחשב חדש, אך איני רוצה להרכיב אוסף של רכיבים בעצמי, אלא לקנות כחבילה. השאלה היא, האם אוכל להעביר מהמחשב הישן את הכרטיס מסך? איני יודע אם בלוחות אם חדישים הסלוט השתנה.. צורב-בחיבור אי.די.אי, האם כדאי לקנות מתאם לסאטא או לקנות חדש? כמו כן, יש ברשותי הארדיסק עם חיבור סאטא וברצוני להתקין מ.ה לבד. האם מקובל בשוק לרכוש מחשב שלם שאני מספק חלק מרכיביו להוזלת המחיר? אשמח לקבל המלצות! העניין הוא, שאני חושש להרכיב בעצמי מחשב שלם.. וגם לא מתמצא בדגמים ספציפיים וכו' המון תודה, לירן

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by 10ziv,

. מה התקציב המקסימלי?:5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?:לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?:200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?18.5 אבל אני קונה חדש. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיס…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by TelAviv83,

היי. המפרט הוא : AMD athlon 64 3000+ s939 venice Gigabite - k8nsc939 nforce 3 512 ddr kingstone וכל השאר..... אני מתלבט בנוגע למארז.... 300W או 400W ..מה יחזיק את המחשב ואיך, כמה הבדל ברעש.. ? ואם יש משהו טוב שהוא לא Hec-Compucase .. (שיקול של מחיר אבל השאלה היא איכות) .. מה אתם ממליצים ? תודה !

21. Started by sahar_shalom,

אני רוצה לקנות מחשב נייד לצרכי אינטרנט וצפייה בסרטים באיכות גבוהה.. הייתי רוצה לדעת איזה מעבד כדאי לקחת(אני יודע שפשוט אבל איזה בדיוק) איזה כרטיס מסך ואיזה חברה (למחשב) ומה לגבי לוח אם לנייד..? תודה

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  22. טוב זה המפרט בנוי מפנדס הגיפורס של xfx אין להם במלאי ויש תור גדול אז התפשרתי על הפרולינק מה דעתכם ובבקשה לא להתייחס לכסף זה מה שנכנס לי בתקציב. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  23. Started by אופיר,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? משחקים ועריכה גרפית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: SIMS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בגדול בין 4.5 ל 5.5 אבל יש אפשרות לחרות למקרה שזה מאמת ישדרג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה וידאו (לעתים קבצים מאוד גדולים) וגרפיקה, קבצתי אקסל כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן SSD ועוד כונן 1T , על הכונן SSD יש ווינדאוס 7 השאלה עם המעבדים ורכבים בכלל עובדים עם זה עם לא אז דרוש כונן SSD לווינדאוס 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב (המחשב נמצא בסלון) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום אני מרכיב מחשב לגלישה אופיס עיבוד תמונה ומיילים ( לא משחקים) המחשב מתנה לאבא שלי, והוא רוצה מחשב שקט קטן ושיעבוד בקלות אני בחרתי לו 1. מארז אנטק ISK 300-150 עם ספק כח של 150 וואט אני מתלבט בין שני לוחות ומעבדים א. לוח סוקט 1156 GA-H55N-USB3 ומעבד I3-550 עם 3.2GHZ ב. לוח סוקט 1155 GA-H67N-USB3 ומעבד I3 2100 עם 3.1GHZ ההפרש במחיר הוא זניח , המרכיבים עם סוקט 1155 יקרים יותר ב-50 ש"ח אני לא יודע מה ההבדלים בין הסוקטים, אני צריך שקט וחסכון בחשמל כי הספק הוא 150 וואט בלבד !!! לא להציע AMD. ניתן להציע מעבד אחר אבל התקציב מוגבל עד כ-600 ש"ח למעבד. השאלות: 1. מה עדיף בין המרכיבים למעלה א. או ב. 2. איזה דיסק קשיח לחבר למערכת? מארז זה יכול לקבל רק דיסקים של 2.5 אינטש אני חש…

• 0 תגובות
    • 583 צפיות

דיונים חדשים בפורומים