ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני זקוק לעזרתכם בקניית שני מחשבי גיימינג שונים לי ולאחי. נתחיל בראשון לאחי אני עונה על השאלון בצורה הטובה ביותר שאני יכול כי זו הפתעה עבורו. המחשב הזה יקנה בארה"ב והתקציב שלו כ2000 דולר גמיש קצת אבל מיד מעדיף להוציא את המינימום :-) * מטרות המחשב? בניית מעבדות וירטואליות לדימוי חוות שרתים/רשתות וירטואליות, גיימינג לא יודע איזה משחקים, עריכת סרטים מגופרו. * גודל המסך? 17 * רזולוציית המסך? לפחות FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא יודע * משקל רצוי? לא קריטי ישמש כתחליף לדסקטופ רוב הזמן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כנ"ל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור לגופרו החדשה נרא לי שזה HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?מינימום SSD למערכת הפעלה (ר…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח לעזרה כי אני לא מבין גדול בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 אבל עדיף לא להשתמש בזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים וטלוויזיה (בHD) ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עומד להתחיל ללמוד תכנות כנראה אז אני עדיין לא מכיר את התוכנות אבל כנראה שאשתמש בהם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. shadow of mordor, the witcher 3, batman ark…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אחרי שנסגרתי כבר מזמן על הלנובו FLEX 2 14 I7 בעצת יואב וצ'אבי סופסוף ידידה שלי מגיעה מאילת מחר\מחרתיים והסכימה להביא לי את הלפטופ. רציתי לשאול 2 שאלות קצרות- 1. אני רוצה להרחיב לו זכרון ראם ל16..איזה סטיק מומלץ לקנות? מבחינת קירור-מהירות-מחיר.. וכמובן השאלה לגבי החנות-עד עכשיו הייתי נעול על KSP בגלל השירות הנהדר והפריסה הארצית..אבל קראתי תגובה של צ'אבי שזה לא משנה כל כך מאיפה קניתי כי גם ככה CPM נותנים את האחריות לגבי המחשב..ככה שנכנסת לתמונה חנות בשם nett שמוכרת את הלנובו ב3300! ככה שזה הפרש של 330 שקל כולל משלוח חינם בתוך אילת(יתרון..לא נעים לטרטר את הידידה). האם אתם מכירים את החנות? האם אמינה? ובאמת זה לא משנה מאיזה חנות אני קונה? לא חשוב שהחנות תיהיה "מאחו…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחר קונה את המחשב שלי, תקציב 7000 שקל רק קופסא ללא פלופי \צורב, לגיימר זכרון: מתחבר על ה512 שיש לי עכשיו. קבלו את המפרט: Processor: AMD Athlon 64 3800+ - Dual Core 512 Cache 939 PIN - Retail MB: Abit AN8 Ultra Memory: A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 Hard Disk: Seagate 120GB NCQ 8MB 7200RPM S-ATA Video Card: Leadtek WinFast PX7800 GT TDH MyVIVO Power Supply: HEC - HEC-480W (ACE480) - ATX 2 Case: A-TOP Z-Alien PC Gaming Server - Silver System Assembly סה"כ: 7200 שקל. מה אתם אומרים ? מה לשנות ? מה להוסיף? אני קונה את המחשב מזיגזאג, כך שאין שם כל דבר. בתודה מראש
-
- 41 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד שיכול להזרים 4K ללא בעיה. עד 1500 ש"ח תודה מראש;
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש לי מחשב נייד- המפרט מופיע בלינק הזה: https://imgur.com/a/hJ5EVJK חלק מהדברים שאני מריץ באינטרנט (כגון מנהל מודעות בפייסבוק) עובדים מאוד לאט. הם רצים דרך ה Chrome, וכשאני מריץ אותם במחשבים נייחים מזדמנים שאני מוצא- הם עובדים הרבה יותר מהר. החשד שלי הוא שהבעייתיות במחשב הנייד נובעת מזה שכרטיס המסך שלו הוא onboard ולא חיצוני. האם אני צודק? מה עשוי להשפיע על הביצועים של אפליקציות אינטרנט בכרום מעבר לזה? תודה
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אחרי 8 שנים (ושדרוג קל באמצע), החלטתי לקנות מחשב חדש! אני צריך מחשב שעיקר שימושו יהיה משחקי מחשב, צפיה בסרטים, ועריכת תמונות. רוב השימוש ייעשה בפוטושופ, BSPLAYER, SUBTITLE WORKSHOP. חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ משחקי FPS ואסטרטגיה מתקדמים באיכות הגבוהה ביותר, מבלי שיתחמם או יעשה רעש. חשוב שיהיה במפרט כונן דיסקים וצורב איכותיים ואמינים, ושהצורב יוכל לצרוב דיסקים פשוטים, DVD וגם DUAL LAYER. בנוסף, חשוב שיהיה זיכרון פיזי גדול, איכותי ואמין. ציוד היקפי יש לי, אבל אני עדיין מתלבט האם להחליף רמקולים, עכבר ומקלדת, כי גם זמנם עובר לאט לאט. אני שוקל רמקולים 5.1 או 7.1 ערוצים, אין לי שום כיוון לגבי מקלדת או עכבר, ואשמח לקבל המלצה לגבי שלושתם. לא מתוכנן שום אוברקלוק…
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בתקציב של כ-4K. המחשב מיועד למטרות סטודנטיאליות (קריאה של חומרים באינטרנט, PDF, עבודה ב-WORD וכו') ולכן האופציה של המסך 300 מעלות שלו נראית לי שימושית. בין היתר אם כבר אני קונה מחשב חדש הייתי מעוניין שיהיו לו מעט יכולות גיימינג אם כי לא קריטי מאוד, חשוב המשקל שלו שיהיה כמה שיותר נמוך, שלא יהיה רועש, ועם זמן סוללה כמה שיותר טוב. אז ראשית רציתי לדעת מה דעתכם על הבחירה? האם לדעתכם יש מחשב טוב יותר במסגרת התקציב הנ"ל? דבר נוסף שחשוב לי לעתיד, זה היכולת להוסיף כונן SSD. ראיתי שלמחשב הנ"ל אין כונן אופטי מה שאומר שאני לא אוכל בעתיד להוסיף כונן SSD במקומו או שיש איזה מקום ספציפי מיועד לזה שאני לא יודע? אני מעדיף לא להחליף את הכונן קשיח הרגיל ב-SSD …
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב והוא רוצה שיהיה בו את הדברים הבאים :,מעבד,לוח,זיכרון,הארד דיסק,כרטיס מסך,סידירום,פלופי ומארז . הוא מוכן להשקיע עד 3500 : והמחשב יהיה מיועד בעיקר למשחקים ,לא מתוכנן אוברקלוק. תודה לעוזרים!
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מעבד-i7 4960x לוח אם אסוס-x79 deluxe זיכרון 16 גי'גה crucial כרטיס מסך R9 290 -shappire ספק-seasonic 620W ssd 730 series-240 GB מסך dell p2314h 23 אינטש LCD
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט עם כל הציוד ההיקפי. מומלץ מחנות באיזור הצפון (נהריה-עכו-קריות-חיפה). כולל מסך, מקלדת ועכבר אלחוטי, רמקולים, מדפסת משולבת (מחיר דיו סביר), מצלמת רשת משולבת מיקרופון. כמה דגשים בנוגע למחשב, ישמש בעיקר לעבודה משרדית + מעט גיימינג אז צריך גם כ.מסך סביר+ רוצה להכניס גם SSD למחשב לא חייב בנפח גבוה. תודה רבה לכל העוזרים !! שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי אם יש צורך .. תגידו לי אתם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית + מע…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב יהיה רב תכליתי- יריץ VM לתכנות, משחקים וכדומה אני רוצה שהמחשב יחזיק הרבה זמן (5- 6 שנים) ולא להחליף חלקים לפני זה שהמחשב יוכל להריץ משחקים שיצאו גם עוד כמה שנים Processor - intel core i7-6700 Skylake 8M 3.4GHz Motherborad - H110M-K - ASUS RAM - Kingston 2x16GB DDR4 2133Mhz GeForce GTX970 4GB GDDR5 SSD - Crucial 240GB HD - Western Digital 1TB 7200 RPM - SATA3 Case + power supply - Enermax Fulmo. Q + 500W Enermax NAXN Cooling - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CD - LG DVD-RW Drive קבלתי הצעה של 5000 על המפרט הזה- האם כדאי? אולי יש חלקים ש…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא כל כך משנה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ-5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSGO,COD,FIFA ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי יש לי חבר שעוד מעט יש לו בר מיצווה והוא אמר לי שההורים שלו הבטיחו לו איזה מחשב שהוא רוצה בלי הגבלת מחיר ( יש לו מישפחה מיליונרית הבית שלהם כמו מוזיאון) טוב לא משנה , אז אתמול הוא שולח לי באי"מל את המפרט שלמטה הוא אומר לי שזה משהו רוצה ניסיתי להגיד לו שהוא לא צריך דבר כזה אבל הוא מתעקש אז אמרתי לו שיחכה אני יבדוק את המיפרט אז אני צריך עזרה שלכם אם זה בסדר של מיפרט ואל תגידו לי המחיר יקר כי זה מה שהוא רוצה ואל תחליפו לי את זה לAMD טוב כי הוא מיתעקש על אינטל ואם יש את אותו מיפרט ביותר זול תודה מראש לעוזרים INSTALL מקלדת Microsoft Wireless Optical Desktop - OEM 328 ¤ עכבר Logitech MX700 Cordless High Performance PS2 | USB Optical Mouse 489 ¤ ג'ויסטי…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, אינטרנט, סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים... -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24אינ'ץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני - גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב נייד DELL VOSTRO V131. הכרטיס רשת שיש במחשב הוא: http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/product-briefs/centrino-wireless-n-1030-brief.pdf הכרטיס רשת הנוכחי,הוא מאוד עלוב,יכולת הקליטה שלו גרועה,וכל פעם אני סובל מניתוקים. חשבתי לקנות את הכרטיס רשת הזה: http://download.intel.com/network/connectivity/products/prodbrf/323017.pdf השאלה היא האם הכרטיס הנ"ל יתאים מבחינת גודל למחשב הנייד שלי? שאלה נוספת: לכרטיס שציינתי לעיל יש 3 חיבורים לאנטנות,והשאלה היא האם במחשב דל הנוכחי שלי יש 3 אנטנות,או שאני אצטרך לקנות אנטנות? בתודה מראש שי
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, עבוד לימודי מדעי המחשב אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש בעלות של עד 3500 ש"ח(אפשרי גם באילת). יש שני לפטופים שלדעתי עונים על הצרכים(i5, זכרון 8 גיגה, משקל לא כבד) הראשון: dell vostro 5468 http://www.b-student.co.il/Product/36145510/מחשב-נייד-Dell-Vostro-5468--Intel®-Core™-i5-7200U-Processor- מעבד- Intel(R) Core(TM) i5-7200U מסך- 14.0inch HD Anti-Glare LED Display זכרון- 8GB נפח איחסון- SSD 256GB כרטיס גרפי- NVIDIA(R) GeForce(R) 940M ell Vostro 5ell Vostro 546הראשון8 השני: lenovo yoga 710 -14 http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=32952&txt_search=yoga+710&buy=&minprice=0&am…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, קניתי מחשב נייד Lenovo Thinkpad E580 ואני מחפש תחנת עגינה עבורו למשרד. במשרד יהיה מסך, עכבר, מקדלת ואולי גם רמקולים בהמשך.. ניסיתי לחפש בעצמי אבל יש המון אופציות ואני לא מבין מה ההבדל ביניהם. אשמח להצעה עבור תחנת עגינה שתענה על הצרכים שלי במינימום עלות. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מעבד I7 4770K יקנה בנפרד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כפי הנדרש מהדרישות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, תכנות, מכונות וירטואליות, גלישה אינטנסיבית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, WATCHDOGS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחפש לשדרג או להחליף את המחשב הקיים שלי, מעדיף לשדרג אם המפרט באמת יכול להגיע לרמה גבוהה, אם לא אז אין בעיה לקנות חדש ולהביא את הנוכחי להורים:) נקנה לפני 6-7 שנים אם אני לא טועה המפרט הנוכחי: כרטיס מסך: ATI Radeon 4890HD לוח אם: P55M-UD2 ראם: 8GB 1333hrz ddr3 מעבד: I7 860 כונן קשיח: HDD 1000gb ספק כוח: 650w גיימינג כבד ועריכת וידאו ותמונות ברמה חובבנית. תקציב 2000-3000 - לשדרוג 7000 לחדש תודה רבה למי שעוזר:)
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, מחפש המלצה למפרט בשביל חבר... תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח, אם אפשר לחסוך עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס, סרטים, גלישה. משחק בעיקר ב- Mount & Blade - ארצה מחשב שיהיה מסוגל להריץ את הגרסה החדשה שעומדת לצאת בצורה כמה שיותר חלקה וגם את The Elder Scrolls Online 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 - אין לי בעיה עם קצת רעש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?? לא מתוכנן 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת ה…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
משהו שמאוד חשוב לי לדעת כפי שידוע לי ( תקנו אותי אם אני טועה ) מסכי LED של ניידים כשהם נהרסים הם לא במכה אחד מפסיקים לעבוד אלא לאט לאט מורידים ומתכהים עכשיו יש לי DV 5 1179 של HP אני על WIN XP לחצי FN + F8 שזה הגברת הבהירות של המסך וגם שהבירות היא על הכי גבוהה זה ניראה לי מוזר כי המסך לא בהיר כפי שצריך להיות יש לי את המחשב 3 חודשים אני לא יכול להגיד בוודאות אם חל שינוי לא שמתי לב למשהו שקרה במכה אחת יש לי כבר ניסיון עם מחשבי PAVILION ו אני בטוח שראיתי מחשבים עם בהירות גבוהה יותר ישנה אפשרות לדעת פרטים חודרים על המסך כמו עוצמת בהירות והכל או תוכנה שתאפשר לי לדעת מה מצבו של המסך שלי אני יודע שזה מסך מסוג Monitor Name Samsung 154AT07-301 Monitor Type 15.4" LCD (WXGA) Ga…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי, הגיע הזמן לשים לילד בן ה10 מחשב בחדר. יש לנו מחשב חזק גיימינג בסלון אך בחדר הוא ישחק בעיקר פורטנייט, יראה קצת נטפליקס וילמד כנראה בעזרת office. תקציב הוא די גמיש, באזור ה5,000 ש"ח כולל המסך (מקלדת ועכבר יש). תודה !
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל מפרט למחשב ביתי, שימושים - גיימינג קל, כרגע למשל League of Legends אבל אולי גם יותר מזה בעתיד, עבודה עם אקסלים גדולים אם רלוונטי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אם מאד כדאי ניתן לחרוג מעט, עדיף שלא (מחיר כולל מסך). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, אקסלים גדולים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - בגודל 24 בערך 1080P מספיק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום תקציב 5000-5500 * מטרות המחשב? אוטוקאד דו מימד * גודל המסך?בסביבות 17" האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi או משהו סביר אחר לחיבור למסך * Bluetooth?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) ssd 250GB ללא כונן רגיל * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-