ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, סרטים HD, לא משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
-
DV5225 של HP. 1.66CORE DUO 512MB 667MHZ DDR II SATA 80GB DVD-RW LIGHTSCRIBE 945GM
-
- 5 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לכם. לאחרונה החלטתי לקנות מחשב מיני נייד ותיכננתי על ה S10e lenovo לצערי(הרב) המבצע נגמר. ואשמח להמלצה על מיני מחשב נייד בתקציב של עד 1500 ש''ח. הדרישות הם: מסך כמה שיותר גדול(אם אפשר 10INCH) מעבד יחסית חזק(מעדיף להימנע מה celeron 900mhz) זיכרון לפחות 1GB בקשר להארדיסק יספיק לי אפילו 4GB. תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 996 צפיות
-
-
הזמנתי את המחשב החדש שלי מ PCHARDWARE , אני מקווה שעשיתי טוב בכל שהזמנתי משם. לגבי השימושים שלי עם המחשב אני עושה הכל ולרוב משחק , אז אני הלכתי על מחשב חזק עם מהירות BUS של 800 . להלן המפרט: Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) Amount: 1 Total Price: 687.89¤ -------------------------------------------------------------------------------- Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Amount: 1 Total Price: 1063.89¤ -------------------------------------------------------------------------------- Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Amount: 1 Total Price: 489.61¤ -----------…
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם חייב לחרוב אז לא בהרבה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי למשחקי דפדפן\אינטרנט וצפייה בסטרימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב שולחני חדש. התקציב מבחינתי הוא 3.5k למחשב ובנוסף כרטיס מסך, שאני לא ממש יודע בכמה לתקצב כי אני לא מבין בהם כלום. הייתי שמח לו הכל ביחד היה נכנס תקציב של 5k ופחות, אם זה אפשרי. מה שאני צריך מהמחשב: משחקים, גם החדשים ביותר. עבודה: אופיס, אינטרנט וכו'. Google Earth. כניסות USB קדמיות רבות (לא יודע כמה אפשר). אני צריך מפרט מלא כולל הכל: מארז, לוח אם, מעבד, זיכרון, דיסק קשיח, צורב משולב, מקלדת ועכבר פשוטים ואם אפשר להכניס בתקציב - גם רמקולים נורמליים וכמובן כרטיס המסך. עדיפות למפרט שיש באייבורי מחשבים, ובכל מקרה של חברה שיש לה שירות גם במרכז הארץ. תודה,
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני רוצה שיצא בסביבות ה- 2600-2650 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף מאוד שלא יהיה יותר מ- 2700 ומעל זה, זה גבולי מאוד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - Borderlands 2, Leagueoflegends, Dungeon Defenders, Battlefield 3, Guild Wars 2, CS 1.6. Gunbound, Dragonica, Loadout -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - …
-
- 36 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה בקרוב מחשב חדש והפנו אותי לפה... אני צריך מחשב למשחקים חדשים עם גרפיקה גבוהה בסביבות 4,000 ש"ח,לא כ"כ נורא אם זה יחרוג קצת מהמחיר.. תודה
-
- 5 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לקנות מחשב למדיה סנטר+משחקים, חשוב לי שלמארז תהיה אפשרות של "שליפה חמה" אם קיימת אופציה כזאת במארזי HTPC. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים, BF3,CRYSIS,FAR CRY -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).52" 1080P …
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לסייע במפרטים עבור הדרישה הבאה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד 6000 ש"ח, מעבר רק אם באמת שווה את זה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנות, וירטואליזציה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? למשל The Witcher 3, GTA V וכו' הכוונה למשחקים כבדים יחסית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחוב…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
בס"ד שבוע טוב ותודה רבה לכולם, מחכה מחשב משרדי לאינטרנט ותוכנה ניהול חשבונות עם כל הציוד הקפי כולל מסך LCD לא חשוב כרטיס מסך אפילו משולב תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000-2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? השימושים הם רק למשחק WOW בגרפיקה הכי גבוהה שאפשר (אני יודע שזה אפשרי כי משהו קנה מחשב ב-2000 ש"ח והכל רץ לו על ההגדרות הכי גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? מה שצריך בשביל מחשב חדש (אין לי שום כוונה להעביר ממחשבים ישנים) 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מפרט למחשב שישמש לחישובים מדעיים בבית. כלומר, ההתלבטות העיקרית היא לגבי מעבד. מצד אחד הקוד שאני עובד איתו עושה שימוש בopenMP ואז כל ליבה נוספת מקצרת את זמן הריצה. לכאורה יש יתרון למעבדים של AMD עם 8 ליבות על פני אינטל (אני לא מחשיב 4 ליבות עם HT כשקולות ל8 ליבות כי מנסיון HT לא תורם במקרה הזה). מצד שני, אם זמן הריצה של תהליך יחיד על ליבה של אינטל יהיה קטן ב2 מזמן הריצה על ליבה של AMD הרי שהיתרון במספר הליבות של AMD לא תקף. כמו כן, איזה מעבד עדיף עם GCC שאני משתמש בו? מעבר לקוד שאני כותב בC אני מריץ גם פייתון. יש הבדל בביצועים בין AMD ואינטל? יש עוד התלבטויות אבל אני חושב שהבהרתי את הכוונה שלי. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום כולם, (כמה מוזר לראות את הפורום אחרי 4-5 שנים שלא התחברתי לפה, מוזר) ככה בקרוב אתחיל ללמוד רפואה בחו''ל, והגיע הזמן לקנות מחשב רציני, עד היום ההיתי עם מחשב שולחני וasus eee לנסיעות עכשיו אזדקק למחשב לתקופת הלימודים, ממה שהבנתי אין יותר מדי לעשות עם המחשב פרט לכתיבה בהרצאות, סיכום חומרים, גישה למאמרים וכתיבת עבודות, וכנראה הרבה הורדות של סרטים שיהיה זמן לצפות. מכיון ואנני מודע מה קורה היום בסצנת הניידים הבנתי שהמינימום לדרישותי זה כול מעבד i5 עם 4 gb ram וכול שאר הקונפגרציה דיי זהה, wifi b/g/n bt hdmi usb 3 ומצלמה ומיקרופון לסקייפ, שזה סטאנדנרט. משום מה מאוד נדלקתי על העיצוב של הלנובו אדג e430 נראה עונה על הדרישות, האם זהו המחשב? יש הסתייגות ממנו או מלנובו בכלליות…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
טוב קניתי אותו לפני כמה ימים עכשיו בטעות באמצע ההתקנה של הווינדוס שכחתי בכלל להטעין תסוללה, אז המחשב נכבה וגרם לכשל בהתקנה, עכשיו אי אפשר להתקין בכלל ויסטה יש אפשרות להתקין ווינדוס XP? בלי לשלוח את זה למעבדה חזרה, כי זה ממש יקח זמן עכשיו עד שיחזירו לי אותו תודה.
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייד בסביבות ה-2,500 שקל בארץ. השימושים: גלישה באינטרנט, לשמוע מוזיקה, עבודות על מסמכים (בי"ס וכד'), לראות סרטים, לצפות בתמונות. שומדבר כבד. יש לי כמה דרישות מהמחשב: שלא יהיה כבד מדי. אני הולך להסתובב איתו הרבה מהיום. 3 קילו זה עוד סבבה, אבל לא יותר מזה (אין לי שום כוונה לקנות מחשב אולטרה-נייד, אגב). שלא יתחמם יותר מדי בחלק העליון שלו, כלומר איפה שמניחים את הידיים. ד"א, בלוטות' גם דבר חשוב שיהיה בו. אני חשבתי בכיוון של לנובו 3000 N500 http://zap.co.il/model.aspx?modelid=725950 תגובות\הצעות?
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחד מהמחשבים בבית התחיל לקרטע ואני חושב להחליפו במחשב חדש (כולל מערכת הפעלה בכ-2000 ש"ח). ההתלבטות היא: 1. האם לקנות מחשב חדש - במידה וכן האם המחיר הגיוני עבור שימוש ביתי רגיל (במקסימום כמה דפי אינטרנט פתוחים במקביל וסרטים ממצלמת הווידאו) הכולל מערכת הפעלה? המטרה שיחזיק לעוד שנים רבות. 2. האם לשדרג מחשב ישן מלפני כמה שנים? - ניתן לנצל בו את המארז וכונן קשיח של 500 ג'יגה. את כל השאר אעדיף לקנות אבל לפחות אחסוך טיפה מהעלות. בנוגע לשדרוג - האם צריכה להיות בעיה לשלב כונן SSD ׁיחד עם הכונן הישן? זה יפגע במהירות המחשב/עליית המחשב?, האם צריך להיות חשש משימוש במארז מלפני כ-6 שנים? בכל מקרה גם פה תידרש מערכת הפעלה. אשמח …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני ליפני קניית מחשב נייד והוצע לי המחשב הנ"ל חיפשתי ביקורות ברשת על המחשב ולא מצאתי כלום האים מישהו יכול לתת לי חוות דעת לגבי המחשב או להפנות אותי לאתר כל שהוא האים הוא מתאים למישחקים
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
-
-
החברה שלי קיבלה מחשב נייד, נוסף לזה שהיה לה, והיא מתלבטת מי מהם להשאיר ומי למכור. המפרטים של המחשבים הם (הנתונים נלקחו מפיסי ויזארד): לנובו לוח אם: לנובו NITU1 צ'יפסט: אינטל GL40 מעבד: אינטל פנטיום T4200@2000GHZ זכרון: 3072MB כרטיס מסך: מובייל אינטל 4 סירייס אקספרס צ'יפסט פמילי דיסק קשיח: 250 ג'גה של WD קומפאק (החדש): לוח אם: HP308A צ'יפסט: אינטל GME965 מעבד: אינטל C2D מובייל T5870@2000GHZ דיסק קשיח: 160 ג'יגה של היטאצ'י לשני המחשבים צורב DVD ומסך 15" כמו כן, מהו מחיר סביר עבור כל אחד מהם?
-
- 0 תגובות
- 772 צפיות
-
-
מזה זמן רב אני מתכנן לקנות מחשב שיתאים לשימושים שונים עם דגש על משחקים, במגבלות התקציב הנ"ל..בדקתי את הנושא לעומק ובחנתי מפרטים שונים ולבסוף מצאתי את המפרט הבא מאייבורי(שכולל שינויים שביצעתי בחלק מהרכיבים בהשוואה למפרט המקור): (מסך קיים 19 אינץ') מעבד Intel® Core 2 Duo E7400 2.8GHz לוח אם Asus P5KPLCM דיסק קשיח Western Digital 250GB SATA II 7200RPM(לא רוצה לשדרג) זיכרון Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz(ובתוספת הזיכרון הנוכחי - 3gb) צורב LG GH22NP20 כרטיס מסך Sapphire Radeon HD4670 512MB מארז CoolerMaster Elite 335 RC סה"כ -1885 ש"ח מה אתם אומרים על המפרט? אתם מוצאים איזשהו רכיב לא משתלם או השקעה מיותרת? בנוסף, במידה ויש לי אפשרות לבזבז עוד כ-150 ש"ח, איפה הייתם…
-
- 7 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב שיהיה בתקציב 3K-4K אני מתכוון לקנות אותו דרך KSP הצרכים שלי הם דברים רגילים כמו שיריץ בקלות מלא דברים בו זמנית כמו מוזיקה, סרטים, הרבה חלונות/לשוניות של הדפדפן אני מעוניין גם בזה שהמחשב יהיה יחסית שקט (או לפחות שלא יהיה רועש, כי למשל אחותי יש לה מחשב מKSP ולאחד המארזים שלהם יש מאוורר מטורף בצד שלו בקוטר של 18 ס"מ נראה לי, והוא מה זה רועש ואני חושב שזה בגלל זה, אז אנלא צריך איזה מארז מטורף של 1000 שקל אבל אם אפשר להמליץ לי על משהו זול וסביר שלהם שלא ירעיש לי בטירוף,עד כמה שידוע לכם..) מממ אה כן השימוש שלי ביכולות גרפיות לא היסטרי רק פוטושופ לפעמים (אם זה באמת משפיע), וקצת קאונטר סטרייק אולי בהמשך יהיה טיפה יותר משחקים עתירי גרפיקה אבל בתכלס המ ש…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים עליו? אני די מודאג בקשר למעבד...: AMD Sempron (S754) 2600+ *Palermo D* 1600MHz , 128Kb 1600MHz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty שאר הפריטים נראים בסדר.. המעבד לא יעשה לי בעיות? הוא נראה די חלש...
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
היי לכולם אחותי זקוקה למחשב בסכום של 2500 ש"ח לא כולל מסך: השימוש במחשב הוא: 1-גלישה באינטרנט 2-יישומי אופיס 3-צפייה בסרטי DVD לא יהיה שימוש למשחקים בכלל.ככה של צריך כרטיס מסך רציני. אהה..והיא רוצה גם כרטיס טלויזיה. עכשיו עלעלתי פה וראיתי שיש המלצות למעבד AMD <AM2 בתקציב הזה.אחותי שמעה שהמעבדים שלהם מתחמיים ועדיף אינטל.האם זה נכון? כלומר בתקציב הזה לא עדיף מערכת מבוססת אינטל? בתודה מראש שי
-
- 8 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום אני בונה לאחי בן ה-12 מחשב חדש... יש לי בשבילו כבר הארד דיסק וכוננים. הוא כמובן... משחקים משחקים משחקים וכל השאר הוא לא נראה לי יעשה OC... אבל חשבתי שאוליי כדאיי לבנות מפרט כזה (למה המשפחה שלי לא ממש אוהבת AMD חוץ ממני ;D ;D, שלי יש מחשב AMD ) תודה מראש...!
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-