עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Romeoo,

לאחרונה רכשתי מחשב נייד של דל כמו שכתוב בכותרת ובגלל שהמשלוח התעכב החברה שקניתי ממנה פיצתה אותי במעבד i7 במקום הi5 שעליו שילמתי. עם כמה שזה טוב ויפה בסופו של דבר קיבלתי מחשב בלי מקלדת מוארת וזה פיצ'ר שמאוד חשוב לי... לאחר קצת בדיקות ברשת הבנתי שניתן להחליף מקלדת למוארת אבל צריך להחליף גם את כל הפלסטיקה שמסביב... שאלתי היא כזאת, אם מישהו מכאן מכיר איזה חברה שמתעסקת בדברים כאלה? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  2. Started by aviben360,

האם המקלדת המוארת בנייד צורכת יותר סוללה?

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  3. ברשותי SAMSUNG Q330 שמגיע כברירת מחדל ללא מקלדת מוארת. האם יש מוכרים מקלדות מוארות לנידיים? אני מחפש בנרות ולא מוצא.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by yoni122,

שלום, מחפש מקום שמוכר מקלדת ל dell inspiron 14z 5423 עם אותיות בעברית. מצאתי רק מקומות שמוכרים אנגלית בלבד + מדבקות ומקום אחד שמציע חריטה. אין אפשרות לקנות עברית + אנלית, כמו שהמחשב הגיע במקור? תודה, יוני.

5. Started by Dudass,

הי לפני כמה זמן נשפך קצת מים על המקלדת של הנייד הוצאתי מיד את הבטריה והוצאתי את המקלדת לייבוש, המחשב עובד והכל תקין חוץ מ2 מקשים במקלדת כשאני לוחץ על n גם ה6 נלחץ כלומר מתקבל "n6" אותו דבר עבור b -> מתקבל "b5" למישהו יש רעיון איך לפטור חוץ מלהחליף מקלדת?

• 4 תגובות
    • 4.7k צפיות
  6. אני יודע שאתם שונאים נושאים כאלה, של אנשים שרוצים לשלם כמה שפחות ולהוציא מחשב על... למזלי, אני אדם ריאלי... לצערי, לא שופע מזומנים. ה-P4 HT שלי, שעוד מחזיק מעמד די יפה, כבר לא מספק אותי למה שאני צריך. אני רוצה לקנות מחשב חדש. להלן הדרישות: ללא OC וללא ציוד היקפי יש לי מסך ASUS 222U (22 אינץ') אני משתמש בו בעיקר לפוטושופ- אך לא לרינדור כבד! אני לא משחק במחשב (בעיקר לאור העובדה שהוא לא יכול) אבל אני רוצה להריץ על החדש את משפחת NFS (ונגיד את Carbon), את סדרת GTA וזהו. לא יהיו עליו משחקים כבדים או כל דבר כזה. ישמש אותי גם לסרטים, ותכני HD שמוצאים ברשת (אם בכלל). לא אכפת לי לצרף למפרט צורב DVD כדי לחסוך בעלויות אני לא מבקש כרגע כ.מסך. אני יודע שאין מצב להישאר בתוך התקציב אם נ…

• 5 תגובות
    • 681 צפיות
  7. התקציב הוא עד 4000 מקסימום 5000 ש''ח מחשב חדש ללא ציוד הקפי למטרת משחקים כבדים. המפרט הראשון: http://img194.imageshack.us/i/76239595.jpg/ מפרט שני ראיתי שהציעו פה בפורום לאדם אחר: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY ₪955 לוח אם: [..] INTEL COLD LAKE ₪483 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כמות:2 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! ₪1303 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪105 מארז: [..] ANTEC ONE HUNDRED w/o PSU ₪275 ספק כוח: [..] ANTEC NEO ECO 520W ₪332 קרור למעבד: [..] COOLERMASTER HYPER TX3 - זמין במלאי ₪106 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪266 בעקרון…

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. שלום! אני מעוניין במחשב ברמה גבוהה (גם מעבד וזיכרון וגם כרטיס מסך מקצועיים) , היות והוא מיועד גם לאחד מבני הבית שעוסק בגרפיקה מתקדמת בתלת מימד ובהדמיות. מצד שני אנו גם מעוניינים במארז יפה וכמה שיותר קומפקטי, והבנתי מאנשים שאפשרויות הקירור בו מוגבלות ולא ניתן לשים חומרה חזקה באמת בכאלו מארזים. רציתי לדעת אם זה נכון באופן כללי . ואם יש מארזים \ קירורים שכן יכולים לקרר רכיבים 'חזקים' (לדוגמא xone של אינטל ו32gb זיכרון )גם בשטח קטן? יצויין כי איננו עושים שימוש במשחקים וכדו'.

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  9. צמד ניידי גיימינג מתקדמים במיוחד מבית MSI ואסוס החלו להימכר בחנויות, בתגי מחיר חסרי תקדים לא פחות מהביצועים עצמם עולם המחשבים הניידים הצליח לבצע בשנתיים האחרונות צמצום פערים משמעותי מאוד לעומת השוק הנייח, בייחוד אם מתבוננים בקצה העליון של המערכות היקרות והמתקדמות ביותר – וזה משהו שממחישות היטב אסוס ו-MSI עתה, עם הדגמים החדשים שהן מביאות אל החנויות. מן העבר האחד ניצב לו ה-ROG GX700 של אסוס, אשר גורף לעצמו את התואר המפתיע משהו, "המחשב הנייד הראשון עם קירור מים". המוצר מציע מסך 17.3 אינץ' ברזולוציית 1080p ועם תמיכה בטכנולוגיית ה-G-Sync הניידת של NVIDIA לקצב רענון גבוה יותר, מעבד Core i7-6820HK מרובע ליבות עם מכפלה פתוחה, כרטיס מסך מדגם ה-Mobile GTX 980 העוצמתי ביות…

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  10. שלום לכולם, המחשב מיועד לנער בן 14 (בני) שכרגע משתמש במחשב מאוד בסיס (בן 5). בניתי מפרט בסיסי על בסיס המפרטים המומלצים ומבקש חוות דעת ל 2 דברים: א. לגבי המפרט הבסיס ב. לגבי שדרוג למעבד i3 או AMD מרובע ליבות - האם התוספת בתשלום משתלמת יחסית לתוספת הביצועים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לכיוון ה 2000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים (נער בן 14) ולעריכת וידאו ביתית בסיסית (premier pro) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין לי כל כ…

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מקסימום גיימינג מינימום מחיר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב? עד 2000 שקל גג אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?200שימושים מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC/ אחר (נא לפרט) סליחה שאני לא מסמן באדום כי אני רוצה להסביר את השימוש - אני לא גיימר או משהו כזה אני צריך מחשב אבל שמסוגל להריץ נגיד משחק אם בא לי מדי פעם משהו ברמה בתור דוגמה: של tesst drive unlimited 1 או 2 משהו ברמה הזו שאם אני מריץ את המשחק המחשב יריץ את זה חלק ומהיר ועם גרפיקה טובה.. במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק - ציינתי באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit? סליחה אך אני לא מבין בכך ואני ישמח אם מישהו שייעץ מה לקנות יסביר לי גם על זה.. *…

• 160 תגובות
    • 40.2k צפיות
  13. Started by Guy1,

1. מה התקציב המקסימאלי- עד 3900 אם אפשר לקצץ עדיף אבל חשוב שיהיה יעיל Cost affective. 2. מה שימושי המחשב- גיימינג נטו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: משחקים כבדים, למשל StarCraft2, וFFS כמו CallofDuty. הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: מסך 22 אינץ של LG או 24 אינץ. 1920 על 1080.(לא בטוח לגבי הרזולוציה) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי- לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט- מסך,רמקולים,עכבר,אוזניות ומקלדת כל המסביב אני רוצה רק את המחשב עצמו. אני לא חושב שאני צריך ציוד קירור כי אני לא מתכן לעשות OVERCLOCKING. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10- 5, לא צריך דומם, …

• 3 תגובות
    • 939 צפיות
  14. Started by Guy1,

1. מה התקציב המקסימאלי- עד 3900 אם אפשר לקצץ עדיף אבל חשוב שיהיה יעיל Cost affective. 2. מה שימושי המחשב- גיימינג נטו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: משחקים כבדים, למשל StarCraft2, וFFS כמו CallofDuty. assassin creed 3 הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: מסך 22 אינץ של LG או 24 אינץ. 1920 על 1080.(לא בטוח לגבי הרזולוציה) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי- לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט- לא. אני לא חושב שאני צריך ציוד קירור כי אני לא מתכן לעשות OVERCLOCKING. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10- 5, לא צריך דומם, פשוט שלא יעשה הרבה רעש . …

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  15. Started by ABLB,

שלום המלצה למחשב עד 2500 ש"ח מיועד לאינטרנט צפייה בסרטים ושידורם לטלויזיה -חשוב שהכונן קשיח יהיה גדול אני מעדיף 250 גיגה. אני הגעתי למפרט הבא ועוד חסר לי מארז וספק! איפה אני יכול לחסוך - או אולי לשנות לגמרי ל AMD Price Units Total Core 2 Duo E4400, 800Mhz, s775, 2MB 825 1 825 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE Price Units Total 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E 575 1 575 זכרונות‏ DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 220 2 440 כרטיסי מסך‏ Point Of View Price Units Total 7100GS 128MB (Max 512MB) TV, DVI, PCI-E 220 1 220 דיסקים קשיחים‏ Western Digital Price Units Total 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 320 1 320 צורבים‏ Asus Price Units Total DRW-1814BLT DVD±R x…

• 6 תגובות
    • 585 צפיות
  16. שלום לעוזרים, אני מחפש מחשב שייתן מקסימום יכולות לעריכה גרפית, עד 2000 שקל. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCad, 3DMax, Photoshop - שימוש תדיר למטרות לימודים . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלו…

17. טוב. אחרי כל השינויים והשיפורים מהת'רד שפתחה הילה, הנה מה שנשאר. הכוונה היא ליצור מחשב (בלי הרד דיסק וCD) שיחליף את העגלה הקיימת (נרכשה ביולי 1999). מה שאני עושה עם מחשב עכשיו זה דיי אינטרנט ותיכנות, אבל בהינתן מחשב יותר רציני, משחקים בהחלט באים בחשבון (המשחק האהוב עם המחשב הישן: CIV1 בגרסת EGA). המפרט: AMD Athlon XP 2100+ - 643 Epox 8RDA+ - 736 TT Volcano 7+ - 115 DDR-RAM 512MB 3200 (Winbond) - 596 Sapphire RADEON 9500 Pro - 1172 Compucase HEC Midi Tower CI-6A19+300W P/S - 324 ------ 3586 (3516 במזומן - כל זה באיזה חנות ברשת, אני אשמח לקבל בפרטי עוד כתובות של חנויות לצרכי השוואה). הרד דיסק יש לי (40G/7200rpm של WD) וDVD/CDRW יש לי (combo - philips) כך שנראה לי…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by TopSound,

למה המחשב מיועד ולמה הוא משמש? הרבה סרטים, סדרות ומוזיקה, הרבה P2P, משחקים ברגוע, בניית אתרים, גלישה באינטרנט והרבה מולטי טאסק. צריך מפרט יציב מאוד, אמין ואיכותי, הערות, הארות, הצעות, תלונות ושאר ירקות יתקבלו בברכה... מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤871 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5K-E ¤737 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31115 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤363 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Reaper ¤347 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2RPR8002GK כרטיס גרפי ASUS ATI Radeon HD3650 Silent 512MB DDR3 PCIe ¤471 כמות:1 http://skypc.co…

• 6 תגובות
    • 625 צפיות
  19. הי, אני עומד לפני רכישת מחשב בעלות של כ-6K ש"ח, ואני מסתפק בין 4 דגמים, מדובר במחשב 13.3" מעבד I5 מסדרת G או I7 מסדרת U, 16 GB ו-512 SSD, מעבר למפרט, חשובה לי מאוד עמידות המחשב, חוזק ואיכות החומרה והחומרים, (המחשב מיועד לשימוש מסיבי ורציף בתנאים משתנים, לא הייתי רוצה שאם למשל הוא יפול (עם הנרתיק) בגלל איזה ברקס - אני אמצא שברים...) 1. dell latitude 7310 2. lenovo ThinkPad l13 yoga 3. HP EliteBook x360 830 g7 4. ASUS ZenBook ux363ja אודה לכל מענה!

• 1 תגובה
    • 590 צפיות
  20. Started by Asaf_l4,

1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים, HD, אינטרנט במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? כרגע 1024*768 אבל קונה חדש בקרוב * באיזה סוג משחקים תשחקו? Call of duty, Splinter Cell, PES, FIFA ועוד כבדים בגדול.. * באילו הגדרות תשחקו? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? Floppy 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול. אני צריך מפרט מלא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10? 9 …

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  21. Started by idanmal,

שלום לכולם ....יש לי נייד מדגם HP DV2815NR ואני לא מבין מדוע סרטי HD מקרטעים ל? יש לי את חבילת הקודקים של CCCP וסרטים רגילים פועלים כמו שצריך, כאשר אני נכנס למשאבים אני רואה שהסרט גומר לי את כל משאבי המעבד...תודה מראש לכל העוזרים....

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  22. Started by SpiritKnight,

יש לנו מחשב נייד של HP שנפל ממנו מקש אחד(Z). איפה אפשר לקנות מקש חליפי, בלי להחליף את כל הסט של המקלדת?

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  23. Started by yassa,

שלום, יש לי מחשב DELL נייד, שאחד ממקשי המקלדת בו נהרס (נשבר משהו פנימי במקש, וכעת הוא לא נשאר על התושבת, אלא קופץ החוצה). על אף שבפועל רק נדרש להחליף את המקש החיצוני, נציגות DELL תמחרה את התיקון בתחליף לכל המקלדת בעלות 300 ש"ח. האם מישהו מכיר מקום שיוכל לעשות תיקון נקודתי (בפועל רק צריך מישהו עם חלפים מתאימים) תודה.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by avi-noams,

בנייד של DELL מעבר לאחריות אחד המקשים במקלדת נפל/נשבר ע"י בנדיט קטן. לאן פונים והאם זה משהו בעייתי לתקן?

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  25. קודם כל הערה כללית: אם חשבתם לקנות מחשב נייד של סוני - אל תעשו את זה. לא ראיתי מעולם תמיכה כל כך גרועה במחשבים מבחינת מידע והורדות. אני רגיל לדל, HP, לנובו וזה הבדל של שמים וארץ. מסתבר שאפילו מדריכי החלפת רכיבים במחשב הם סודיים בסוני. שלא לדבר על הורדות שגם הן בבלגן אחד גדול. בכל מקרה, המחשב הגיע עם ויסטה והתקנתי עליו התקנה נקיה של 7. הכל עובד סביר למעט מקשי ה FN שכוללים את האופציות כמו שינוי בהירות וכו'. ניסיתי כל מיני הורדות אבל אין שום עזרה. מישהו מכיר אולי את הדגם או דגם דומה ויודע איך לפתור את זה?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים